|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-11, 06:47 | |
| 95 HANG - Tisztelni csak azt lehet, aki tiszteletre méltó Szeretned mindenkit kell, mert e szeretet nem más, mint az Én jelenlétem benned! Tisztelni csak azt lehet, aki tiszteletre méltó. Ezért csak azt kell tisztelned mindenkiben, amit te tiszteletre méltónak látsz. Neked arról kell bizonyságot tenned mások előtt, hogy Hozzám tartozol! De kell, hogy erről légy meggyőződve! Természetesen mindenki csak annyiban tartozik Hozzám, amennyiben leoldotta magáról megkötözöttségeit, amelyek másokat Elém helyeztek benne. Ez nem nehéz! ***** 96 HANG - Közismert médiumok könyveit nem fogadom kritikátlanul. Nagyon okosan teszed, hogy nem fogadod kritikátlanul azt, ami az egész életedre kell hogy hatással legyen! Csak azt fogadd el, amiről magad is meggyőződhetsz, hogy szinkronban van az evangéliumaimban található tanításommal. Ma sokan ezt is kikezdik, és arról akarnak meggyőzni benneteket, hogy alig van az evangéliumokban olyan mondat, ami közvetlenül Tőlem származna. Hidd el, nincs igazuk! Nincs, mert Lelkem nagyon rossz munkát végzett volna, ha lényeges ferdeségek kerülhettek volna bele tanításomba. Nincs igazuk azért sem, mert akik ezt állítják, azok éppen azok, akikről elmondtam: "Hálát adok néked Atyám, hogy elrejtetted ezeket az okosak és bölcsek elől, és kinyilvánítottad a kicsinyeknek!" Nincs igazuk, mert könnyen felismerhető, hogy nem annak megvalósításán fáradoznak, amit tanítottam, hanem olyan elbizonytalanításon, mely elkedvetlenítheti még a jó szándékú keresőt is! ***** 97 HANG - Ki kell tisztáznod magadban a szabadság fogalmát Ki kell tisztáznod magadban a szabadság fogalmát. Isten szabadsága azt jelenti, hogy amit Ő akar, az van, amit nem akar, az nincs. A szellemi teremtmények erkölcsi szabadságának lényege az, hogy akarhatják azt, ami van, tehát akarhatják Isten akaratát, és akarhatják azt, ami az erkölcsi életben a szeretet hiánya, tehát azt, ami nincs! Ez a bűn! Az ember képes Isten ellen, tehát önmaga boldogsága ellen tenni! Vagyis képes lemondani arról a szabadságról, aminek lényege az, hogy tegye azt, amit Isten akar! De ez az állapot nem a szabadság állapota, hanem a megkötözöttség állapota! Egy szellemi teremtény tehát akkor szabad, ha azonos Isten szabadságával, vagyis azzal, hogy a szeretetet állapotát élje meg. Nem lehet tehát senki Istennel szemben szabad, csak Istennel együtt szabad! Istennel szemben csak megkötözött lehet az, aki lemondott a szeretet szabadságáról. ***** 98 HANG - Minden betegség jelezni akar valamit Minden betegség jelezni akar valamit. Ha beteggel találkozol, akkor vagy el tudod vele fogadtatni, hogy az a betegség javára is válhat, vagy nem. Elfogadni csak az tudja ezt, aki elhiszi, hogy Isten nem rajta kívül létezik az ő számára, hanem benne van! Aki ezt nem akarja elfogadni, az nem önmagát, hanem körülményeit (ilyen értelemben körülmény maga a test is) akarja megváltoztatni boldogsága érdekében. Aki ilyen szemlélettel nézi a világot és önmagát, azon az Isten sem tud segíteni, tehát természetes, hogy te sem! Kívülről (tehát a test felől is) csak tüneti kezelésben részesülhet mindenki. Egy tüneti kezelés csillapíthatja a fájdalmat, de ez csak bódultságot eredményez, és ahelyett, hogy felnyitná, inkább elzárja a boldogsághoz vezető utat. ***** 99 HANG – EGÉSZ-ség csak Nálam, Tőlem, Általam és Velem van! Testi egészségről szoktatok beszélni, holott a valóságban ilyen nem létezik a szó legteljesebb értelmében. Minden test annyiban egészséges, amennyiben a lélek a Tőlem kapott szerepét a test által, mint eszköz által meg tudja valósítani. A legelső tehát mindenki számára a Tőlem kapott szerep! Ehhez Én mindig biztosítom a szükséges eszközöket, tehát azt a testi állapotot is, amit akkor is egészségnek lehet nevezni, ha valakinek nincs lába, mert szerepe megéléséhez erre nincs szüksége. Betegségről tehát akkor lehet beszélni, ha valaki nem azt a szerepet akarja megélni, amit Tőlem kapott, hanem valami más vágyat melenget magában. EGÉSZ-ség csak Nálam, Tőlem, Általam és Velem van! Aki arra teszi a hangsúlyt, hogy minden áron hosszabbítsa földi életét, az ezzel csak a boldogtalanságát hosszabbítja! Aki arra teszi a hangsúlyt, hogy felismerje és megvalósítsa a Tőlem elvárt életfeladatát, az elindult a boldogság útján akkor is, ha úgy tűnik, hogy földi élete hamarosan véget ér. Légy hát erős és biztos abban, hogy sokkal egészségesebb vagy, mint környezetedben szinte bárki! Te a győztes oldalán állsz! Én legyőztem minden olyan világot, ami árthatna egészségednek! *****
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-12, 07:42 | |
| 100 HANG - Anyámmal nem jó a kapcsolatom. A madár élettere a lég, de fészkét a földön rakja. Az ember élettere a szabadság, ami Isten Lelkének másik neve, de fészke az anya(föld). E hasonlat abban sántít, hogy míg a madár rendre visszajár fészkére, az ember, ha ugyanezt teszi, elembertelenedik, infantilis marad. Nem gyermeki, hanem gyerekes lesz! Leáll az a fejlődési iránya, ami pedig benső harmóniájának kiépítéséhez elengedhetetlenül szükséges! Az Én anyám nem volt akárki, de amikor akadályozni akart feladatom teljesítésében, akkor még meg is tagadtam őt (Mt.12;48-49)! Életed irányításába semmiképpen nem szólhat bele senki, még édesanyád sem, ha már önálló keresettel rendelkezel. Még tanácsot is csak akkor adhat, ha erre megkéred! Amíg az ő asztaláról eszel, amíg belőle élsz, addig igen. De utána nem ! Minden ember számára a földi élet egy olyan kikerülhetetlen küzdőtér is, ahol kemény szabadságharc folyik. Más szóval: olyan önuralom megszerzésén kell fáradoznotok, amely nélkül az Általam felkínált szeretetet megélni nem lehet! ***** 101 HANG – Tanfolyam, beavatás Minden beavatásnál két tényezőt kell megvizsgálni. Az egyik az az emberi magatartás, amit a beavatás megkíván. A másik pedig az, hogy a beavató köti-e a beavatást anyagi előnyhöz, tehát árucikknek tartja-e, amiért pénzt kérhet. Tanfolyamokat bárki tarthat anyagi ellenszolgáltatás fejében. De áldásomat csak olyan beavatás hordozza, amely független a pénztől. Az idők végezetéig érvényben marad kijelentésem: "Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!" Erkölcsi értéket hordozó beavatás csak Tőlem származhat. Én pedig ingyen adtam és adom. Feltétlenül jogos tehát az a kívánságom, hogy ingyen is adja tovább az, aki ezt Tőlem kapta. Aki olyan beavatást igényel, amelynek forrása nem Én vagyok, az természetesen a fekete mágiát igényli, s így nagyon sokba fog az kerülni neki! Előbb-utóbb idegileg is rá fog menni! Aki pedig Tőlem kapta a beavatást, de pénzért adja tovább, az szintén fekete mágiát ad tovább, mivel e magatartásával elrontja a Tőlem kapott fehér mágiát. Ekkor is az történik, hogy elromlik egy jó, s így lesz belőle rossz. Az erkölcs világában minden rossz egy elrontott jó! Aki tudatlanul jutott fekete mágiához fehér mágia helyett, az vagy ne használja ezt a beavatottságát, vagy fokozott erővel igyekezzék, tehát önmagát szegényítve éljen a beavatásban kapott erővel jót tenni ott, ahol erre lehetőséget kap. Azért nem nevezek meg semmiféle beavatást, mert mindegyikkel lehet élni és visszaélni is. ***** 102 HANG - Istennek nincs szüksége dicsőítésekre, de nektek igen Istennek nincs szüksége dicsőítésekre. De igenis nektek szükségetek van arra, hogy szívetek háláját valahogyan megfogalmazzátok, mert a megfogalmazott hála nemcsak szavakból áll, hanem olyan érzést táplál a hálálkodóban, hogy mások felé ne a panaszkodás jellemezze (a legtöbb ember, ha találkozik egy másik emberrel, szinte azon verseng, hogy ki tud jobban panaszkodni!), hanem az, hogy bátorítsa a másikat a szeretetre. Isten nem nagy tetteket vár tőled! Ennél többet! Téged vár! Nem a tetteid kellenek Nekünk, hanem te kellesz Nekünk! Tetteid, bármilyen méretűek, ha Isten iránti szeretetből valók, akkor sokat segítenek másoknak akkor is, ha ez nem látványos különösen. Ha naponta felajánlod magadat Istennek, ha kéred életedre reggelenként áldásomat, ha köszöntöd és hívod őrangyalodat, hogy vigyázzon rád, akkor már megtetted a legtöbbet, a legnagyobbat, amit elvárunk tőled. ***** 103 HANG - Tanulj a madaraktól! Tanulj a madaraktól! Egyetlen madár sem rak fészket fiókái számára! Egyetlen madár sem engedi meg, hogy fiókái, ha már nem fiókák, hanem fejlett madarak, a fióka-fészekre támaszkodva építsék tovább életüket. Te akkor teszed a legtöbbet és legjobbat gyermekeidnek, ha szabaddá válsz tőlük. Csak így tudod ráébreszteni őket arra, hogy a minden emberben ott lévő önzést mindenkinek önmagának kell kiirtania önmagából, és mindenkinek saját erejét kell igénybe vennie ahhoz, hogy jelen életét megszentelve készüljön fel arra a pillanatra, amikor a mulandóságot felváltja az örökkévalóság! ***** 104 HANG - Az önuralom szerepe az emberré formálásban Az önuralom annyira hozzátartozik az emberré válás folyamatához, hogy e nélkül ez nem is valósulhat meg! Az élet minden területén attól lesz ember vagy embertelen valaki, hogy önmagán vagy másokon akar és tud uralkodni. Eszerint az önuralom az emberré válás első lépése. Ezt mindenkinek el kell kezdenie, és nem szabad soha abbahagynia annak, aki emberré akar válni, és az is akar maradni. Isten oldaláról nézve minden emberi kapcsolatnak az volna a feladata, hogy segítsétek egymást olyan örök értékek megszerzésében, amelyek a másvilágon is boldogítani fognak benneteket. Az ilyen értékek pedig elsősorban az Értem vállalt áldozatok, tehát az önuralomból kinőtt szeretet-vállalások! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-13, 04:59 | |
| 105 HANG – Én senkire sem erőszakolhatom rá Magamat! A megtérés azt jelenti, hogy nem mások megváltoztatásában látja az élete boldogságát az, aki megtér, hanem saját gondolkodásának átalakításában. A meg nem tért ember pontosan azért meg nem tért ember, mert nincs kapcsolata Velem. Aki pedig nem él Velem, azzal Én sem tudok élni! Én senkire sem erőszakolhatom rá Magamat! Aki szeret Engem, azt Atyám is szeretni fogja, hozzá megyünk, és benne fogunk lakni (János 14;23). Aki nem szeret Engem, abban nem Én veszek lakást, hanem valaki más, aki egészen biztos, hogy nem tud szívbékét adni senkinek, mert neki sincsen! Már pedig erre is áll, hogy senki sem adhatja azt, amije nincs! ***** 106 HANG - Jó ember az, aki jót akar Rossz ember az, aki rosszat akar. Jó ember az, aki jót akar. El kell döntened minden reggel, hogy jó vagy rossz ember akarsz-e lenni az elinduló napon. A szeretet tehát, ami nem más, mint jót akarás, nem függ mástól, csak attól, aki akarja. Két fegyvert adtam kezetekbe: legyetek okosak, mint a kígyó, és óvakodjatok az emberektől. Mivel te egyiket sem használtad, ezért becsaptak, kihasználtak, bántottak. Most még te is bántani akarod magadat? Ha nem akarsz jót azoknak, akik téged bántottak, akik neked rosszat akartak, akkor te, ha rosszat akarsz, ugyanúgy rossz ember leszel, mint mindenki, aki rosszat akar. Nem nekik teszel hát rosszat, ha nekik rosszat akarsz tenni, hanem magadnak. Bár tudnám megmagyarázni, hogy ők sem neked tettek rosszat, amikor megtanítottak arra, hogy okosnak és óvatosnak kell lenned, hanem önmaguknak. Ez akkor is igaz, ha ők ezt most nem így fogják fel, és ha te sem így látod ezt most. Az ő életük tele van jajjal, bajjal! Senki nem vétkezhet büntetlenül! Aki rosszat tesz, az poklot hord magában. Aki szeretetet hord magában, tehát aki jót akar, ha okos és óvatos, akkor meg is tapasztalja szeretetének áldását. Amikor szeretetről van szó, akkor arról van szó, hogy az enyéimet lehet felhasználni, de nem szabad lehetőséget adni arra, hogy kihasználják őket. Az enyéim bárányok, de nem birkák! Nem az szeret tehát, aki a másik kedvében jár, hanem az, aki az Én kedvemben jár még akkor is, ha ezt mások rossz szemmel nézik. A bűnt utálni kell, de a bűnöst szeretni. Akkor szereted jól a bűnöst, ha azt akarod neki, amit Én akarok neki. Én pedig minden bűnösnek azt akarom, hogy megtérjen és éljen! Megbocsátani nem azért szükséges, hogy az járjon jól, akinek megbocsátottak, hanem azért, hogy az járjon jól, aki megbocsát. Ha valakinek megbocsáttok, akkor Istent szeretők vagytok, tehát minden javatokra válik. De annak, akinek megbocsáttok, csak akkor válik ez javára, ha megbánja vétkeit, és igyekszik jóvá tenni azokat, mert különben semmi nem válik javára! ***** 107 HANG - Mit értesz öröm, boldogság, szabadság alatt? Az Én tudatomban az öröm egy olyan hallatlan nagy, értékes kincs megtalálása által létrejött lelki állapot, amely minden előző fáradságot kárpótol. A boldogság szintén következmény! Következménye annak az önfegyelemnek, amely által az Általam elmondott és bemutatott szeretet élni kezd valakiben úgy, hogy ennek elvesztésétől nem kell félnie annak, akiben így élhetek! Ez csak azoknak jut osztályrészül, akik hisznek Bennem! Nem Nekem csupán, hanem Bennem! Ez tehát az Általam elmondott és megélt világnézet befogadásának következménye. A szabadság pedig annak az elszántságnak következménye, mely által minden külső és belső kényszer ellenére képes valaki IGEN-t mondani az általa meglátott, felismert JÓ-ra! Mindehhez még hozzá kell tennem, hogy a földi életben mindez törekvésben valósuló folyamat. Tehát az örömre, boldogságra, szabadságra törekvés az öröm, a boldogság, a szabadság. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-15, 09:21 | |
| 108 HANG – Rendkivüli képességek A szerepeket kiosztó Isten különböző képességekkel látja el gyermekeit. Ezek a képességek mindig eszközjellegűek, és mindig arra valók, hogy kibontsák bennetek azt a szeretetet, amely szeretet másokat is szeretetre képes buzdítani. A rendkívüli képességek különös hangsúllyal erre valók! Van azonban ezeknek egy nagy veszélyük is. Minden esetben olyan méretű kísértéseket kell legyőznie annak, aki ilyen képességeket kap, amilyen méretű maga a képesség. Ez az oka annak, hogy ritkán tudok EGY lenni olyanokkal, akik rendkívüli képességek birtokában vannak. Három ilyen terület van: művészet, sport, tudomány. Csak nehezen és ritkán tudok EGY lenni a három területen eredményeket felmutatókkal. E három területen ugyanis nemcsak másnak, hanem különbnek is érzik, tudják magukat azok, akik rendkívüli képességekkel rendelkeznek. Ami Rajtam áll, Én mindent megteszek annak érdekében, hogy a képesség, mint eszköz, maradjon eszköz. A világ legnagyobb teológusán, aquinói Tamáson keresztül Én mondottam azt, amit ő mondott egyik folyosót seprő laikus¬ testvérének, amikor ez az egyszerű laikus testvér e a nagy tudós írásait dicsérte: "Testvér, a maga seprűje és az én tollam teljesen azonos értékű Isten előtt. Ha pedig ön tisztább szándékkal seper, mint én írok, akkor az ön seprűje messze megelőzi értékben az én tollamat!" ***** 109 HANG – Istennek kellett a keresztáldozat? Nincs olyan Isten, akinek embervér kell! A kereszthalált teljesen félremagyarázzák azok, akik úgy gondolják, hogy az Én Atyám nagypéntek után más lett, mint amilyen nagypéntek előtt volt. Ha abból indulsz ki, hogy Istenben nincs változás, még árnyéka sincs a változandóságnak, akkor megérted, hogy a végtelen szeretet, AKINEK lényegéhez tartozik az, hogy mindig mindent odaad, és az a MINDEN nem kevesebb, mint ÖNMAGA, akkor megérted azt is, hogy abban az önző világban, ahol a hatalmasok mindig mindent elvesznek azoktól, akiktől elvehetnek, akkor nyilvánvaló, hogyha a mindent adó a mindent elvevővel találkozik, akkor a mindent adó mindent odaad, a mindent elvevő pedig mindent elvesz attól, aki mindent odaad. Atyám és Én, mi örültünk volna a legjobban, ha Én földi életem végén ágyban és párnák között halhattam volna meg! De a gyűlölettel átitatott Föld nem bírja elviselni a kikezdhetetlen szeretetet! Ezért mondhatta, hogy nemcsak Én, de ti sem tudjátok megúszni a keresztre feszítésnek valamilyen formáját, ha Engem vállaltok, követtek, mint utat, tehát ha az Általam elgondolt komolysággal vállaljátok a szeretet megélését. Vagyis azt az új parancsot, hogy úgy szeressétek egymást, ahogy Én szerettelek titeket. A keresztáldozat ma közismert teológiája nem Tőlem származik! Istennek nem embervér kell, hanem az, hogy Engem elfogadjatok! Azt viszont nem rejthetem véka alá, hogy aki Engem elfogad, az azt fogja megtapasztalni, hogy a világ Fejedelme, tehát a Sátán, embervért kíván az Engem elfogadótól. Tehát nem az Isten, hanem a Sátán kívánja ezt, aki gyilkos volt kezdet óta! ***** 110 HANG - A reinkarnáció nem egyházellenes A reinkarnáció nem egyházellenes. Nagyon sok bibliai hely igazolja a reinkarnációt. Csak kettőt említek. Egyet születésem előt¬t¬ről: Jób könyve: 1; 21, a másikat születésem utánról: Máté 17;12 vagy ugyanez Márk 9;13. - Példabeszédeimben is csak a kárhozatot, mint helyet, még inkább, mint örök lehetőség állapotát, mondtam öröknek, de azt nem mondtam soha, hogy akik oda kerülnek, azok örökre ott is maradnak! Ilyet sehol nem találsz evangéliumaimban! Egyházi emberek között vannak, akik részben azért mondják a reinkarnációt egyházellenesnek, mert nem néztek ennek utána, részben pedig azért, mert hatalmukat féltik, s úgy gondolják, hogyha nem tudják örök elkárhozással fenyegetni alattvalóikat, akkor nem tudnak feltétlen engedelmességet kicsikarni tőlük. Ebben nem is tévednek! ***** 111 HANG - Jézus segítségére nagy szükségem van! Nálam nélkül semmit sem tehettek (János 15;5)! Az Én jelenlétem benned nagyon gyakorlati! Amint egy gyermek, aki édesanyjával van egy szobában, és bár játékaival van elfoglalva, de azonnal megérzi, ha édesanyja "észrevétlenül" kiment a szobából, vagy amikor ketten vannak egy sötét szobában, s bár nem szólnak egymáshoz, mégis érzik egymás jelenlétét, így kell neked is belül ráérezned arra, hogy valóban benned élek! Ez hit kérdése. Hited azáltal erősödik, ha úgy teszel, mintha hinnél! Ez nem önbecsapás, hanem edzés! Amikor azt mondtam, hogy lakást veszek annak szívében, aki szeret Engem, akkor Én nagyon gyakorlati módon gondoltam ezt. Nem szóvirágnak gondoltam szavaimat (János 14;23)! ***** 112 HANG - Környezeted tükör neked, te tükör vagy környezetednek Környezeted tükör neked, te tükör vagy környezetednek. Feltétlenül arra kell tenned a hangsúlyt, hogy ők tükrök számodra! Nagyon kell tudatosítanod magadban, hogy nincs nevelés, csak önnevelés a felnőttek világában. Egy felnőttnek erkölcsi nevelést csak akkor lehet adni, ha ezt kéri. Kétségtelen, hogy csak az tud érdemben másoknak Rólam beszélni, aki gyakran beszél Velem másokról! ***** 113 HANG - Az őszinteség nem erény Az őszinteség nem erény. Az őszinteség két esetben nevezhető pozitív magatartásnak. Az egyik az, amikor másképpen nem tud valaki könnyíteni lelkén, csak úgy, ha kibeszéli magát. Nagyon fontos ilyenkor, hogy az, aki így akar könnyíteni önmagán, legyen nagyon bölcs, és nagyon nézze meg, hogy ki előtt beszéli ki nyugtalanságát. A másik eset az, amikor valakinek, tehát egy másiknak, segítséget jelent, ha őszinte vagy hozzá bizonyos titkaid feltárásában. Arra tehát senki sem formálhat jogot magának, hogy bárki is, akár feleség, akár gyermek, akár barát, őszinte legyen hozzá mindenben. Ez egyedül és kizárólag Istent illeti meg! Legtöbb úgynevezett őszinte embert nem a másik ember megbecsülése indítja őszinteségre, hanem az önfegyelem hiánya, melynek nagyon alá tud játszani a másik ember kíváncsisága, szenzációéhsége! Csak Istenhez légy teljesen őszinte! Az emberekkel szemben, legyenek azok még oly közel is hozzád, légy mindig fegyelmezett és óvatos. Az igazi szeretet ilyen! Nem akkor szereted a másikat, ha őszinte vagy hozzá, hanem akkor, ha érdekeit nézed, érdekeit képviseled, érdekeit tartod szem előtt! Talán mondanom sem kell, mivel az előbb elmondottakból világosan kitűnik, hogy az őszinteség hiánya nem jelentheti a másik ember becsapását, inkább megkímélését bizonyos fájdalmas információktól. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-16, 06:59 | |
| 114 HANG - A hűség mindig kötelez az erkölcsi jóra! A hűség mindaddig kötelez, amíg egy jobbra nem köteleződik el valaki. Hűség címén nem szabad folytatni azt a jót, ami időközben elromlott. A hűség tehát mindig kötelez az erkölcsi jóra! A megbocsátás nem mindaddig, hanem mindig kötelez! De akinek megbocsátottál, azzal a további kapcsolatodban feltételeket kell állítanod. Ez jelenti azt, hogy bárányok vagytok, de nem vagytok birkák! Ez jelenti azt, hogy akik az Enyéim, azokat lehet felhasználni, de nem lehet kihasználni! Tehát a megbocsátásban is helyet kell kapnia a bölcsességnek! ***** 115 HANG - Aki sokat kap, attól sokat is követelnek Az nem jelent semmit, hogy tudsz járni vagy nem! Nem jelent semmit, hogy mi történik veled. A legfontosabb az, hogy mi történik benned! Olyan nap nem létezik, hogy ne volna lehetőséged kimutatni szeretetedet, tehát azt, hogy Én benned élek. Lelkem élteti a te lelkedet! Ezt ne feledd el! A másokra figyelés sokkal fontosabb, mint az, hogy rád figyeljenek! Meg kell értened, hogy nem te vagy az érdekes, hanem Én! Amennyiben ez realizálódik benned, annyiban tudsz te érdekes lenni Nekem! És ez a lényeg! Végeredményben még az is teljesen mindegy, hogy élményeid honnan voltak és vannak. A lényeg az, hogy ezeket mire használtad és használod! A szeretni tanításnál fontosabb nincs a világon. Mindenki azért született le a Földre, Én is, hogy ezt valósítsa. Sajnos, az önközpontúság, az érdekessé válás igénye az emberek nagy részét szinte alkalmatlanná teszi a szeretni tanítás okos megvalósítására. Aki sokat kap, attól sokat is követelnek. Mindig mindenkinek csak az marad meg, mint örök érték, amit mások érdekében odaadott! ***** 116 HANG - Egy öngyilkos további élete a szellemvilágban Egy öngyilkos további élete attól függ, hogy e tette előtt milyen volt az élete. Akit a menekülés jellemezett, s végül a halálba menekült, az nagyon rosszul járt e tette által. Úgy járt, mint az a versenyző, aki azért, hogy könnyítsen magán, tudatosan lelépett a pályáról, s ezért újra startolnia kell, de most már sokkal rosszabb körülmények között, sokkal nehezebb feltételek mellett. Aki viszont sok-sok próbálkozás és lelki birkózás után jutott el arra az idegállapotra, hogy véget vessen földi életének, az rendelkezik bizonyos enyhítő körülményekkel is, és amikor önmaga fölött ítélkezik, akkor ezeket számba veheti. ***** 117 HANG - Isten hogyan küldhet valakit a pokolra? Isten soha senkit nem küld pokolra! Aki elfordul Istentől, az saját boldogságától fordul el, tehát a poklot választja. Azok, akik menekülnek a szembesüléstől itt a Földön, azok haláluk után is menekülni fognak, mert a halál nem változtat meg senkit! Aki természetellenes, tehát szeretetlen, tehát önző volt a Földön, az olyan marad a halála után is. Az önző, szeretetlen ember a Földön is magányos, de itt el tudja bódítani magát. Magányos marad halála után is, de ott ez a bódulás nem lehetséges, mert az önismeret kínjai ezt nem teszik lehetővé. A Földön lehet menekülni az önismeret elől! Vagyis, ha valaki boldogtalan, az okolhatja mindig a másikat, a környezetet. A halál után ez nem lehetséges! És mégis ez a kényszer hajtja, űzi, égeti azt, aki benső sötétségével a külső sötétségre kerül. Isten nem teheti meg azt, hogy aki természetellenesen, tehát szeretetlenül élt, az természetszerűen, tehát a szeretet életét élő emberként boldog tudjon lenni. ***** 118 HANG - Hogyan tehetem harmonikussá párkapcsolatomat? Ha egy láb vagy kéz kificamodott, akkor azt nem szabad lassan, óvatosan helyre igazítani. Csak gyors és radikális megoldást szabad használni a beteg érdekében. Így vagyok Én most veled! Párkapcsolatodat sehogy sem tudod harmonikussá tenni! Ember emberrel harmonikus kapcsolatot kialakítani csak a felszínen képes. Elbódulásra mindig van lehetőség. De ez csak nagyon rövid távon és nagyon a felszínen ad némi látszatmegoldást! Téged, aki már a teremtés kezdetén ott voltál a Mindenható tervében, nem alacsonyíthatlak le annyira (mint, bár tudatlanul, te teszed magaddal), hogy tüneti kezelést ajánljak, mert a tüneti kezelés a te esetedben nem más, mint a hazugságnak egyik formája. Mivel nem bódultságra, hanem boldogságra teremtett lény vagy, ezért a menekülés helyett a szembesülést kell választanod. Szembesülnöd kell azzal az isteni renddel, amely veled sem tehet kivételt! Tömören így mondhatom: Istenre teremtett lény vagy! Nem lehet számodra fontosabb feladat a Földön, mint az, hogy Istennel építsd ki azt a harmonikus kapcsolatot, amelynek lehetősége számodra adva van, és megvalósulása rajtad áll vagy bukik. Ember emberrel azért sem képes harmonikus kapcsolatot kiépíteni, mert e téren kettőn áll ennek megvalósítása. Istennel való kapcsolatodban nem így van. Csak rajtad áll! Akkor találsz Istenre, ha Rám találsz. Ha Rám találsz, akkor feltétlenül el kezded keresni és meg is fogod találni (Lukács 11;9) azt a közösséget, amelynek tápláló forrása Én vagyok. Visszatérve a kificamodott testrész hasonlatára, a helyreállítás után, bár a beteg a nehezén már túl van, még hosszú az út a helyére rántott testrész normális használatáig. Így, ha Rám találtál, a lényeget elérted, de még hosszú az út ahhoz, hogy állapottá váljék benned a Velem kialakított harmónia. Igen. A boldogságot nem adják ingyen a Földön. Pénzért sem! Kemény szellemi munkát kell vállalnotok a gondolkodás-átalakítás terén, ha azt akarjátok, hogy természetessé váljék életetekben az Általam felkínált és megkívánt szeretet (János 13;34)! E nélkül nincs boldog, harmonikus emberi élet. ***** 119 HANG - Ő az igazi, akivel szeretjük egymást? Kiábrándítalak! Nem ő az igazi! A tiltott fa gyümölcse általában mindig kívánatos, de mindig valami rossz indul el általa annak életében, aki vesz e fáról! Meg kell mondjam neked, hogy ilyen, hogy "igazi", nincs is! Az a férfi viszont nemcsak, hogy nem az igazi, aki egy fiatal lánynak családi gondjairól panaszkodik, de egyenesen rossz! Nagyon szeretnélek megmenteni sok-sok csalódástól és szenvedéstől, de amíg nem tanulod meg, hogy mikor és kire szabad nyitottnak lenned, addig nagyon nagy veszélyeknek vagy kitéve. Senkinek a boldogsága sem épülhet mások boldogtalanságára. Ha az a férfi elhagyná feleségét és családját, nem valószínű, hogy azok repesnének a boldogságtól! Drága Gyermekem! A földi élet nem egy érdekes kaland, hanem egy halálosan komoly, szent feladat! Örök boldogságotok vagy boldogtalanságotok múlik azon, hogy a Földön mire használjátok fel időtöket, szereteteteket! Vagyis az, hogy mit csináltok, és amit csináltok, azt hogyan csináljátok! Messzire nézzen, aki élni akar! A vágyak nem a boldogság, hanem a bódultság felé irányítják azt a kis lélekvesztőt, amit az emberi élet ladikjának neveztek! A boldogság felé a kemény, fegyelmezett jó akarat, ami a szeretetnek a másik neve, viszi életetek ladikját. Nagy árat kell fizetnie annak, aki vágyaira, és nem Istenére hallgat! Csak annak az életén van Isten áldása, aki Belém, Jézusba kapaszkodik! Egyedül Én vagyok az AJTÓ, amely a boldogságra nyílik. Több ajtó nincs! Ti emberek, akkor szeretitek egymást helyesen, ha efelé az AJTÓ felé segítitek azt, akivel kapcsolatba kerültetek. Az szeret benneteket helyesen, aki efelé az AJTÓ felé terel benneteket. Aki nem ezt teszi, az bármennyire is hangoztatja, hogy szeretet van benne embertársa iránt, hazudik! A hazugság soha senkit semmi rossztól meg nem szabadíthat. Csak az IGAZSÁG szabadít meg titeket, és ez ÉN vagyok (János 8;32)!
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-17, 09:00 | |
| HANG – Gondolatok – 4
1 HANG - Magadnak kell megjavulnod Senki nem tudja úgy rendbe rakni életét, ha a másik ember hibái miatt bosszankodik! Mindenki csak akkor találhat önmagára, ha a javítást állapotszerűen vállalja önmagán. Óriási tévedésben vagytok, ha úgy gondoljátok, hogy a boldogságotok elérhető áldozatvállalások nélkül is! A földi élet nem Mennyország! Ide senki sem jött azért, mert az emberi élet értelme itt megtalálható! Ide mindenki azért jött, mert az emberi élet itt megjavítható! Amíg nem döbbensz rá arra, hogy megjavulni jöttél, addig keserves kínok között újra és újra le kell születned a Földre, egyre nehezebb körülmények közé, amíg el nem fogadod, hogy nem másokat kell megjavítanod, hanem magadnak kell megjavulnod. Ez természetesen mindenkire áll, aki megjavulni jött. Én, Jézus, anyám, Mária és még vagyunk páran, akik nem megjavulni jöttünk, hanem azért, hogy elmondjuk és megmutassuk nektek, hogy hogyan kell megjavulnotok, miképpen kell átalakítanotok gondolkodásotokat. Mert a megjavulásnak ez a kiindulópontja! Ha valaki cselekedeteiben kezd másképpen viselkedni, mint ahogy addig tette, de nem alakította át gondolkodását, az hamarosan visszatér helytelen viselkedési normáihoz. Ezért a kettőt, tehát a gondolkodás-átalakítást és az átalakított gondolkodásnak megfelelő viselkedést együtt kell vállalni! ***** 2 HANG - Szeretni annyit jelent, mint jót akarni Szeretni annyit jelent, mint jót akarni. Azt a jót kell akarnod mindenkinek, amiről úgy gondolod, hogy Én is azt a jót akarom az illetőnek. Az önző ember önmagával van minden cselekedete kapcsán elfoglalva. Az önzetlen, tehát az, aki szeret, nem önmagával, hanem a másik ember rászorultságával van elfoglalva, s az foglalkoztatja, hogy hogyan tudna jobban segíteni. A türelem a szeretet másik neve! A türelmetlen emberek, hacsak nem betegek, tehát nem állnak orvosi kezelés alatt, általában nem rendelkeznek helyes önismerettel, nem rendelkeznek helyes helyzetismerettel, és nem rendelkeznek helyes Isten-ismerettel. A türelmetlenség a hiúsági komplexus egyik áruló jele! ***** 3 HANG - Álomban senki nem kerülhet ártó erők hatása alá Az álom állapota nemcsak arra alkalmas, hogy a test kipihenje magát, nemcsak arra, hogy a szellem felfrissüljön, hanem arra is, hogy a szellemvilág dimenzióiból különböző jelek, szimbólumok olyan tartalmakat közvetítsenek, amely tartalmak a lélek fejlődését vannak hivatva előmozdítani. Álomban senki nem kerülhet ártó erők hatása alá úgy, hogy ez ébrenlétében hátrányt jelentene számára. Hacsak, mielőtt elaludt vagy elaltatták, nem ezt szándékozta tenni! Mert ha ezt szándékozta, akkor belekeverhetik a fekete mágiába álmában, és ennek negatív hatása nagyon is megnyilvánul ébrenlétében. A legjobb, ha őrangyalodat kéred arra, hogy álmodat vigyázza, és segítsen álmodban lelket építő képeket, eseményeket átélni. ***** 4 HANG - Te sem szentként jöttél a Földre Te sem szentként jöttél a Földre, hogy aztán rosszabb légy, hanem lehúzó vágyakkal, hogy ezeket próbáld oldozgatni. A hangsúlyt a próbálkozásra kell tenned, és nem az elért eredményre. A te birtokodban az van, hogy ki tudd mondani Előttem: 'Uram, ha nem megy, akkor sem adom fel! Hiszem, hogy a küzdelem maga az, ami kedves Előtted.' Amíg így gondolkodsz, addig van benned bizalom Irántam. A többi az Én dolgom! ***** 5 HANG - A Földön minden folyamat A Földön minden folyamat. Megállás nem létezik! A kérdés mindig az, hogy milyen irányban van a fejlődés! Egyetlen stabil pont van, ez a halál órája. Erre kell neked is készülnöd. Amit azért teszel, hogy a halálod óráján megnyugtasson, azt biztos, hogy jól teszed! Csak az örök élet távlata teszi helyre mindenkiben az embert! Aki nem ehhez igazítja életét, az elembertelenedik! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-18, 08:18 | |
| 6 HANG - Hogyan válik valaki misztikussá? Mindenki arra született, hogy misztikus legyen. Vagyis arra, hogy földi életének az a szobája, amelyen ez a címke áll: misztika, mindig nyitott legyen. E nyitott szoba biztosítja az élő kapcsolatot az anyagon túli világgal. Te e szoba ajtajáig mehetsz csak el, de idáig el is kell mennie mindenkinek, aki tapasztalati találkozást akar Velem a Szentlélek által. Sajnos, ez a szoba legtöbbször zárva van, és a ti oldalatokon van a zár kulcsa. Én az ajtónál állok és kopogtatok. Aki vállalja, hogy kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek, és az illető megélheti a léleknek azt a lakodalmát, ami a Földön egyáltalán lehetséges. De az ajtót nektek kell kinyitnotok (Jelenések könyve 3;20)! Az ajtó megnyitásának első feltétele a vágyakozás Utánam! A második a mulandó örömök átlépése, ezeknek hátat fordítása. A harmadik az alázat. Vagyis az, hogy amit helyesnek ismertél fel, azért minden gyalázatot, megaláztatást, szenvedést vállalj, és ugyanakkor nyitott légy arra, hogy lehet jobb is, mint amit pillanatnyilag a legjobbnak ismertél fel. Tehát, ha valaki értelmesen igazolni tudja azt, hogy van jobb, mint amit te legjobbnak ítélsz, akkor tudd félretenni nézetedet, és átvenni a jobbat. Ez a helyes alázat! Az említett három feltétel mindegyike szükséges. Nem is három ez, csak egy, csupán három oldalról szemlélve. Az EGY ebben az, hogy az ajtónál állsz, és hallani akarod kopogtatásomat, vagyis a körülmények és az önismereted által közölt kívánságaimat! Ennyi! ***** 7 HANG - Érdemes tanulni, ha annak nem látom hasznát? Tanulni nemcsak érdemes, de kell is! Bizonyos iskolai végzettségek nem is annyira a tudásanyag miatt fontosak, hanem azért, mert bizonyítványban rögzíthetően igazolják azt az értelmi csiszoltságot, ami nagyon fontos. A tanulás iskolaszintű vállalása olyan, mint egy kés megélesítésének vállalása. Igaz, hogy egy éles késsel nemcsak operálni, hanem gyilkolni is lehet, de az is igaz, hogy az életlen kést semmire sem lehet használni. Aki nem éri el azt az iskolai végzettséget, amit elérhetne, az vizsgálja meg jól magát, mert nagyon valószínű, hogy szellemi restség áll mögötte, valami szép ideológiai mezbe öltözve. A legtöbb ember nem azért szokott lemondani a rendszeres tanulásról - iskolában e nélkül eredményt elérni nem lehet! -, mert okosabb dolgokra használta idejét, hanem valami jellemhiba miatt! Az, aki iskolában tanulhatna, és nem teszi, csak akkor mondjon le a rendszeres iskolai tanulásról, ha addigi életében nagyon rendszeres, nagyon tiszta, nagyon jellemes magatartásról tett tanúságot, akinek nincsenek be nem fejezett dolgai! Tehát az, aki a rendszeres iskolai tanulás elől nem menekül, hanem szinte sajnálja, hogy le kell erről mondania. Az ilyen ember nyugodt szívvel lemondhat az iskolai tanulásról. ***** 8 HANG - A gyermeknevelés legtöbb esetben bálványimádás A gyermeknevelés veszélyes nézőpont, veszélyes megfogalmazás. Legjobb, ha önnevelésről beszéltek. Meg kell tehát látnod, hogy gyermekeddel szemben neked mi válik lelked hasznára! Semmi más nem lehet jó szempont! A gyermeknevelés legtöbb esetben bálványimádás. Azon filóztok, hogy mi jó a gyereknek. Holott azon kellene gondolkodnotok, azt kellene figyelembe vennetek, hogy mi jó lelkileg nektek. Nagyon könnyen meg lehet számolni azokat a szülőket, akik gyermeknevelés címén ne távolodtak volna el Tőlem! A gyermekimádat nem más, mint rejtett önimádat! Soha nem kértelek benneteket arra, hogy gyermekeiteket neveljétek! Mindig azt kértem tőletek, hogy magatokat neveljétek! Ez csak a felszínen tűnik önzésnek. Valójában ez a legnagyobb áldás minden ember számára! Világotok nem a jó gyerekneveléstől lesz elviselhetőbb, hanem a felnőttek jó önnevelésétől. Az ateizmusban, tehát a sátáni világban még kicsit sem volt szabad fenyíteni a gyermeket! A gyermekek pátyolgatása az istentelenek világa! Látszatra könnyebb gyermekekkel eltölteni időtöket, mint önmagatokat megnevelni fegyelemre, gerincességre, hűségre, becsületre, tehát arra, hogy ne hazudjatok gátlástalanul, hogy tartsátok meg ígéreteiteket tisztességesen, hogy ne megszólással, rágalmazással, pletykálkodással töltsétek időtöket. Ne csodálkozzatok, hogy pokollá teszitek magatok körül az életet azáltal, hogy egy tetszetősnek tűnő "gyermeknevelés" címke alatt pontosan azt hanyagoljátok el, ami gyermekivé tudná tenni bennetek a tanulékonyságot, mégpedig a Felém forduló, az Általam minden köteléktől megszabadított, tehát a gyermekkel való megkötözöttségtől is megszabadított lélek tanulékonyságát. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-19, 05:37 | |
| 9 HANG - Nem bábuknak teremtett benneteket az Isten A hit csodákra képes. Ezért mondhattam, hogy ha csak akkora hitetek is lesz, mint a mustármag, akkor már csodálatos dolgokra lesztek képesek. Az is mondottam, hogy még nagyobb dolgokat is fogtok tudni tenni, mint amit Én tettem, amíg emberként közöttetek éltem. Higgyétek el, hogy Én bennetek élek! Igen! Benned élek, és ennek nem lehet kisebb, kevesebbet érő következménye, mint a boldogságod! Lehetetlen, hogy aki elhiszi, hogy benne élek, az boldogtalan legyen! Ez ellentmondás lenne! Mert ellentmondás az, hogy boldogtalan az, aki a boldogságot, a Mennyországot hordozza, tehát Engem hordoz magában! Velem valóban elérkezett hozzátok az Isten országa! Én valóban azért jöttem közétek, hogy bennetek tudjak élni. Mivel nem bábuknak teremtett benneteket az Isten, ezért csak abban tudok boldogítóan élni, aki ismer Engem, és engedi, hogy úgy éljek benne, ahogy Én jónak látom, és nem úgy, ahogy ő vagy mások látják jónak! Értelmeteket nem kapcsolhatom ki! Az ősellenségnek az a vágya, hogy ne gondolkodjatok! Ő akarja azt, hogy engedelmeskedjetek embereknek, ösztöneiteknek, fölmerülő vágyaitoknak, az emberi közvéleménynek. Sőt azt akarja, hogy engedelmeskedjetek Istennek is, csak ne úgy, ahogy Én elmondottam és elétek éltem, hanem úgy, ahogy mások mondják nektek! ***** 10 HANG – Kik juthatnak a mennyek országába? Elemi kötelességed, hogy segítsd mindazokat, akik neked erre lehetőséget adnak. Ezért jöttél le a Földre. A lényeget illetően neked sem más a küldetésed, mint az Enyém volt, amikor leszülettem a Földre! Én azért jöttem, hogy partnereket, tanítványokat gyűjtsek, s így segítsem veletek és általatok mindazokat, akik kinyílnak Felém, arra, hogy Általam, Velem és Bennem a világ világosságai legyenek! Teljesen ferde vágányon halad az, aki úgy gondolja, hogy Belőlem elég volt egy! Hallatlan sokat ártó tévedésben van az, aki úgy gondolja, hogy csak Nekem kellett keresztény életet élnem, s elég ezt elhinni, és máris ölébe hull a kedves hívőnek a mennyek országa! Nem, nem és nem! Aki legalább őszinte szándékkal nem törekszik arra, hogy Én úgy éljek benne - természetesen a körülményeket, adottságokat és a kor viszonyait figyelembe véve -, amint a názáreti Ácsban éltem, az semmit nem értett meg abból, amiért a Földre jöttem! Annak elérése, amit Pál mondott: "Élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem!" mindazoknak, akik szeretnek Engem, kell hogy életcéljuk legyen! Senki nem kap ennél olcsóbban Mennyországot! A világnak nem megkeresztelt emberekre, hanem keresztény emberekre van szüksége. Tehát nem a szertartások halmozása, hanem a magatartás megváltoztatása az, ami által lehetőséget kapok arra, hogy élni tudjak bennetek. Természetesen az ilyen magatartás vállalását jó, ha szertartással lepecsételitek, de az, hogy a gondolkodás-át¬alakítás vállalása nélkül szertartásokat halmoztok, az egyenesen istengyalázás! ***** 11 HANG - Meditációban egyedül sem éreztem magam magányosnak. A meditációban eljutottál lelkednek arra a szintjére, ahol már nem létezik számodra a magányosság érzése. Ez nagyon jó, mert ez azt jelenti, hogy pozitív alaphelyzetbe sikerült kerülnöd. A Tőlem eltávolodás minél jobban mélyül, annál inkább elhatalmasodik a magányosság érzése a lélekben. A halál utáni pokol az elmagányosodottak világa! Van a Földön olyan lelkiállapot, amikor nagyon elhagyatottnak érzi magát valaki, pedig ilyenkor vagyok hozzá legközelebb. Ez a lelki szárazság. Ez az elhagyatottság, és nem a magányosság érzése! De most nem erről akarok beszélni. Aki távol van Tőlem, az mindent elkövet, hogy emberek vegyék körül! A magány szinte kibírhatatlan számára. Képtelen a szembesülésre, ezért mindent elkövet, hogy tömegbe, társaságba, valamilyen szintén Tőlem távollevő emberek közé meneküljön. Aki önszántából meditálni képes, az egy lelki szint elérésekor már inkább abból érez meg valamit, hogy Én benne vagyok nemcsak létbentartó, hanem boldogító módon is! ***** 12 HANG - Gyógyulásról Ti a Földre már halálos betegséggel jöttetek! Amikor ez a halálos betegség valamiképpen tüneteket mutat a testen, akkor elkezdtek vele foglalkozni. Sokan közületek egész életükben arra használják idejüket, kapcsolataikat, anyagi javaikat, hogy a különböző betegségtünetekkel foglalkozzanak. Úgy gondolják, hogy valamivel foglalkozniuk kell, hát ez áll legközelebb hozzájuk. Így aztán az orvosi rendelők, várótermek, kórházak állandóan tele vannak. Megy a gyógyítás éjjel-nappal, és sem a beteg, sem a betegség nem lesz kevesebb. Ha arra tennétek a hangsúlyt, amiért a Földre születtetek, vagyis arra, hogy szeressetek és szeretni tanítsátok egymást, akkor alig vennétek észre, hogy halálos betegek vagytok. Akkor csak a fájdalmak enyhítése volna érdekes, de az is csak annyiban, amennyiben az előbb említett célt, a szeretetni tanítást és annak feltétlen feltételét, a szeretést, mások kímélését segítheti elő. Isten nem bábszínházat rendezett be azzal, hogy embert teremtett! Felelős döntések által fejlődik bennetek az az öntudatos élet, amely az örök élet csíráját hordja magában. Nemcsak nem lehet másokra ruházni a felelősséget olyan döntéseitekért, amit nektek kell meghoznotok, de átvenni sem veheti át senki tőletek az ilyen döntéseket. A halál után nem lehet a másikra mutogatni, s így kibújni olyan szembesülés alól, ami a boldogságotokat érinti. ***** 13 HANG – Papnak kell lennem? Én biztosan nem mondtam, hogy pap legyél! Ha valakit Én papnak hívok, akkor annak az illetőnek semmi kétsége efelől nem lehet! Én a világ világossága vagyok, és Én, mint világosság, úgy járom át annak lelkét, akit papnak hívok, hogy abban e téren semmi homályt, semmi kétséget nem hagyok! Ez nem jelenti azt, hogy nem mehetsz el papnak az Én hívásom nélkül is. Alig van pap országotokban, akit Én hívtam erre a pályára! Én mindenhová veled megyek mindaddig, amíg vissza nem utasítod jelenlétemet. A bűnben nem tudok együtt lenni veled! A bűnbánatban igen! Hivatás egyetlen van a világon: a szeretni tanítás! Isten mindenkit erre hív! Médiumom, aki nem pap, hanem tornatanár akart lenni, amikor hívtam - ez számára tapasztalati tény volt -, vagy félórát vitatkozott Velem, s előbb úgy tett, mint annak idején Jónás, ő is más irányban indult, de akkor lebénítottam, s kénytelen volt vállalni azt, amit kértem tőle, ő sem hivatásnak élte meg azt, hogy papnak ment, hanem egy Tőlem kapott szerepnek, amelyben a szemináriumokban és a világban is tanúságot kellett tennie Rólam! Ezért nem ismerhetett megalkuvást sem az ateista rendszerben, sem az egyházi vezetőivel kapcsolatban, és nem ismerhet ma sem a HANG-könyvek miatt. Ezért nem volt neki egyetlen pillanatra sem probléma az, hogy fölszentelik vagy sem, és az sem, hogy milyen beosztásokat kap felszentelése után. Ezért boldog nyugdíjasan is úgy, hogy még kápláni rangja sincs! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-20, 05:54 | |
| 14 HANG - Miért nehéz alázatosnak lennem? Alázatosnak lenni nem nehéz akkor, ha tudod, hogy mi az alázat! Az alázat nem önmagatok leköpködése. Az alázat nem engedelmesség, tehát nem a kaszárnyák világa. Az alázat két összetevőből áll, és a két összetevőt eggyé olvasztó erőből. Az egyik összetevő az az elszántság, amely vállal minden szenvedést, megpróbáltatást a meglátott jóért. A másik összetevő pedig az a nyitottság, amely mindig képes leváltani a meglátott jót, ha jobbat, tehát Rám hivatkozva jobbat mutatnak neki. Az eggyé olvasztó erő pedig az öntudat! Valamit képviselni csak öntudattal lehet! Az alázatos ember a legnagyobbat, az Istent képviseli, tehát a legnagyobb öntudattal kell rendelkeznie, s nem lehet a világon sem egyházi, sem állami hatalom, ami előtt meghajolna olyan értelemben, hogy emberi tekintély irányíthatná! A valóban alázatos embertől minden hatalom nagyon fél! Az alázatos embernek nincs vesztenivalója, mert azzal az öntudattal hordozza Istent, hogy Isten hordozza őt! Ezek után talán megérted, hogy miért mondottam azt, hogy Tőlem tanuljatok alázatot, és miért mondottam, hogy nem lehet különb sorsa a tanítványnak, mint amilyen volt mestere sorsa! ***** 15 HANG - Csecsemőhalállal végződött áldott állapotom! Miért? Nem részletezem, mert nem használnék semmit vele, csupán utalok arra, hogy karmikus sorsod vonalában kellett történnie annak, ami történt. Az egyik legszilárdabb nézőpont a világon az, hogy az istenszeretőknek minden a javukra válik. Ha értelmeddel nem látod át azt, hogy egy esemény miképpen válik javadra, akkor szíved szemét kell jobban kinyitnod. A szív szeme a HIT! Nem kell különleges hit ahhoz, hogy Isten irántad való szeretetéről meggyőződj. Csak nézz a keresztre! Az Atya önmagát és Lelkét adta Bennem nektek úgy, hogy a szenvedések kelyhét teljesen ki kellett innom értetek! Isten a szeretet körén belül mindenható! Ezért hiheted el, hogy minden a te javadat szolgálta és fogja szolgálni a jövőben is, amíg istenszerető maradsz! Ti saját életeteknek csak kicsiny szeletét látjátok, és mivel az ősellenség a fantáziátokra tud hatni, ezért túlozva látjátok a rosszat, és kicsinyítve a jót. Ha valami baj ér benneteket, akkor minden jót el tudtok felejteni! Gondolj arra, ha valaki tízszer kér tőled kölcsönt, és te a tizenegyediket megtagadod, akkor ő elfelejtve azt, hogy egyszer sem kellett volna adnod, elfelejtve azt, hogy te tízszer adtál, azért az egyetlen visszautasításért neheztelni fog rád. Bizony, ilyenek vagytok! Karmikus sorssal jöttetek le a Földre. Sok-sok lehetőséget kaptál te is arra, hogy örülni tudj a Velem való kapcsolatodnak. Azt a bizonyos "csecsemőhalált" jobban tudta rögzíteni tudatod, mint az Én áldásaimat, s így nehezen tudtad feldolgozni azt magadban. Kicsit lezser fogalmazással tehát azt mondhatom: ez is benne volt a pakliban! De a játszma még tart, és hidd el, hogy hited és szereteted által biztos nyerő vagy! ***** 16 HANG - Szeretnék mindenkit "meggyőzni", segíteni! Igenis feladatod, feltétlenül feladatod, hogy mindenkit meggyőzz, akit meggyőzhetsz! Nem miattuk, hanem miattad! Mulasztással vétkezel, ha nem teszel tanúságot Mellettem olyankor, amikor van valami esélyed arra, hogy hallgatnak rád. Ne feledd!: 'Bűnösök közt cinkos, aki néma.' A tanúságtevést nem úgy gondolom, mint egyesek teszik, akik kimennek az utakra, terekre, elmennek házakba, és különböző ijesztgetéssel és bibliai idézetekkel magukhoz akarnak kapcsolni szellemi csellengőket. Nem ítélem el ezeket, csak nem állítom őket példaképnek! Ezért mondottam: "Ne járjatok házról házra!" (Lukács 10;7) Tegyék, ha jónak látják, és nem ismernek Engem! Mert a szellemi csellengők megérdemlik, hogy ráébredjenek a földi élet mulandóságára, akár úgy is, hogy tévutakon indulnak el. Legalább elindulnak! Ha jó szándék van bennük és nyitottság, akkor úgyis tudok majd segíteni rajtuk. Az elesetteket fel tudom segíteni, de az el sem indulókat nem tudom célba juttatni! A te tanúságtevésedet úgy gondolom, ahogy szíved békéje, nyugalma megkívánja. De tanúságot tenned kell! A szeretni tanítás nemcsak tett, hanem szövegelés is! Engem sem a tetteim miatt feszítettek keresztre, hanem a szövegeléseim miatt! A szenvedésnek bizonyos formáját vállalnod kell Értem, és ezt nem szereteted fogja rád hozni, hanem a tanúságtevésed! De ne félj! Szíved békéjét Én adtam, Én őrzöm, és Én legyőztem a világot (János 16;33)!" ***** 17 HANG - Tedd a jót akkor és ott, ahol és amikor lehetőséged van rá Számomra a legnagyobb öröm részedről az, amikor elhatározod, hogy Értem vagy az, aki vagy! Amint neked nem lehet legfőbb szempont az, hogy milyen vagy, hanem csak az, hogy az Enyém vagy. Sokszor kell tudatodba idézned, hogy Én nem úgy szeretlek téged, mint mindenkit, hanem úgy, mint senkit a világon! Ezért van csak EGY belőled! Tehát ne méricskélj, hanem szeress! Tedd a jót akkor és ott, ahol és amikor lehetőséged van rá, s mindezt Értem tedd! Ha reggel felindítod magadban a szándékot, hogy Értem élsz, akkor ezzel mindent megtettél! Az már nem is olyan fontos, hogy mennyire sikerült ezt megvalósítanod! Azért nem olyan fontos ez, mert nemcsak másokról, de magadról sem tudod, hogy mit örököltél, milyen hatások értek eddigi életed folyamán, és azt sem tudod felmérni, hogy eddig hogyan dolgoztál együtt azzal a kegyelemmel, amely az Én tevékeny jelenlétem a te életedben. Ezért mondom, hogy ne mérlegelj, csak a szándékod legyen őszinte! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-21, 12:09 | |
| 18 HANG - Az éber tudat vagy a tudatalatti irányítja az embert? Ma sokan és sokféle módon próbálják az ember benső világát különböző szeletekre bontva föltérképezni, és különböző nevekkel ellátni. Azért tartják ezt fontosnak, mert remélik, hogy bizonyos ismereteiket rendszerbe foglalva így tudják mások számára felfoghatóvá tenni. Kérdéseidre válaszolva megpróbálom azt, hogy az embert, mint egészet, úgy fogalmazzam meg, hogy ne rögzítsem szavaimat olyan elnevezésekhez, amelyek különböző tartalmakat hordoznak a köztudatban. Isten mindenben és mindenkiben benne van létbentartó módon. Ez akkor is így van, ha az emberalatti világot nem Isten, hanem a szellemvilág hozta létre. A létezés szintjén a lét feltétlenül gazdagodást jelent a nemléthez képest. Isten akarata nélkül tehát nem volna lehetséges semmi létező. Ami van, az azért van, mert akarta Isten, hogy legyen. A bűn mindig szeretethiány! Ezért semmi köze Isten akaratához. Hacsak az nem, hogy semmi köze hozzá! Az ásvány-, növény- és állatvilág területén nincs tartalma e szónak: erkölcs. Ezért ott minden, ami van, Isten létbentartó ereje által van. Az emberben Isten amellett, hogy létbentartó módon is jelen van, jelen van boldogító módon is! Ezt nevezheted akárminek, de mindenképpen valakinek kell nevezned, mert Istent csak olyannak lehet mondani, akihez, mint valakihez közeledhet az ember. Még az sem lehet elég, hogy értelemmel és akarattal rendelkező Lény legyen! Nem, mert nem lehet teremtmény! Sok minden miatt nem lehet teremtény. Többek között azért sem, mert teremtmény képtelen végtelenre irányítani a fejlődés vonalát, tehát képtelen olyan idő és hely nélküli kimeríthetetlen boldogság forrása lenni, amit a szellemvilágban minden értelmes lény természetének megfelelő fejlődési vonalnak él meg. Ez az Isten nem azonos veled olyan értelemben, hogy te Őáltala Isten lennél, de te azonos lehetsz Vele olyan értelemben, hogy a te én-ed olyan Tőle kapott engedelmességi képességgel rendelkezik az Ő irányában, amely képesség lehetővé teszi számodra a megistenülés fejlődésének felvállalását. Ez az Út azonos Velem benned! Ha ezt nem vállalod, akkor nemcsak istentelen leszel, hanem embertelen is. Nincs embertelen isten, csak emberséges Isten, és minden embertelen ember egyúttal istentelen ember is! Legbenső világodban Isten mindig biztosítja azt az engedelmességi képességedet, amelynek kapcsolótáblája mindig tudati szinteden található. Csak a tudati szint erkölcsi szint! Kétségtelen, hogy a tudatalatti szinten óriási erőtartalékok rejlenek. A világmindenségben végbemenő fejlődés következtében ezek az erők egyre több lehetőséget kapnak arra, hogy felszínre jussanak, és a tudat a kapcsolótábla gombjain egyre jobban kiismerheti magát. De itt tudnotok kell, hogy aki többet kapott, attól többet is követelnek. Sem törekedni nem kell a fejlődés gyorsítására, sem mulasztással nem szabad vétkezni e téren. E három: képesség, lehetőség, felelősség, együtt járnak. Nincs hát gyakorlati értelme annak, hogy "ki viseli a nadrágot", az éber tudat vagy a tudatalatti, mert képtelen egyik a másik nélkül létezni. A hasonlatodnál maradva: a nadrág egyik szára az egyik, a másik szára a másik. Ami az egyiknél a hosszából hiányzik, az a másiknál a minőségből megtérül. Így, ha valaki megmosolyogja azt, aki két lábon jár, mert csak az ellentétet látja, azt föl kell világosítani, hogy a szellemvilágban ilyen a divat! ***** 19 HANG - A marslakókat is szeretnünk kell? Ami más égi vagy égitesteken lakó lények szeretését illeti, elég, ha a szomszédaitokat, munkatársaitokat, sőt még a házastársaitokat is szeretitek, tehát azokat, akikkel együtt éltek. Ha aztán beköszönt hozzátok egy ilyen másvilágról vagy másvilágból éppen erre járó lény, hát szeressétek azokat is. ***** 20 HANG - Újjászülettem-e már? Mint tudod, ennél nagyobb horderejű kérdést nem lehet föltenni magadnak! Egész üdvösséged forog kockán az e kérdésre adott válaszban! Éppen ezért erre a kérdésre csak belülről fogadhatsz el hiteles választ. Bár médiumomon keresztül Én adom a választ, azért ez egy kicsit mégis kívülről van számodra. Most elmondom, hogyan kaphatod meg belülről kérdésedre az egyértelmű feleletet. Ami az Isten oldaláról nézve újjászületés, a te oldaladról nézve az a megtérés. Ha egy őszinte, általad a lehető legátéltebb összeszedettségben, szíved igazi Felém fordulásával elmondod Nekem, hogy elfogadsz Uradnak, Megszabadítódnak, tehát átadod, felajánlod Nekem egész külső és belső világodat, akkor ezzel az odaadottságoddal megtetted azt, amit ember megtehet azért, hogy megtért ember legyen. Ebben a pillanatban elindult újjászületésed. Igen, mert egy ilyen Hozzám fordulást az Isten nem nézhet tétlenül! Isten nem múlható felül nagylelkűségben! Te új teremtményként fogod folytatni egy ilyen ima után földi életed útját abban a lobogó reményben, hogy már a FÉNY gyermeke vagy, és okozója lettél annak a nagyobb örömnek, amely az egész Mennyország minden lakójában felragyog. E pillanatban tehát lakója lettem lelkednek. Boldog lakója! Az csak természetes, hogy ezt a boldogságot Veled osztom meg elsősorban, aki így befogadott Engem szívébe! Ez a szívbéke záloga újjászületésed valóságának. Ezt tőled soha senki el nem veheti. Mivel fejlődő lény vagy, ezért jó, ha hetenként, havonként, de évenként feltétlenül megújítod ezt a felajánlásodat, megünnepled újjászületésedet! ***** 21 HANG - Gyötör az allergia Általában minden allergia olyan karmikus gubanc, amely orvosilag csupán tüneti kezelésre számíthat. A gyökeres megoldás csak lelki síkon történhet. Ha be tudod láttatni magaddal, hogy Én allergiáddal együtt szeretlek, hogy te allergiásan nagyszerűen tudsz szeretni Engem, akkor allergiád nemcsak csökkenni fog, de meg is fog szűnni abban a pillanatban, amikor ez előnyös lesz számodra. De amíg az él benned, hogy az allergia akadálya a benned kibontakozó szeretetnek, addig mindig hiányozni fog nálad az a Rám hagyatkozás, ami oldaná allergiádat. Tömören: Adj hálát az allergiádért! ***** 22 HANG - Milyen fokon állok? Különböző ezoterikus irányzatok különböző szempontjai helyett inkább arra hívom fel figyelmedet, hogy a legfontosabb nem a bizonyos fokok felismerése, hanem az, hogy Én benned élek! Ha nem ezt tartod legfontosabbnak, akkor különböző hiúsági komplexusok hálójába gabalyodsz bele. Tehát vagy túl fogod magadat értékelni, vagy kisebbségi érzések hullámaiban fogsz fuldokolni ***** 23 HANG - A fel- és a kihasználás határát nem érzékelem kellően. Annak a határvonalnak felismerése, amely a felhasználás és a kihasználás között húzódik, csak tapasztalat alapján tanulható meg. Ez azt jelenti, hogy lehet ugyan mások keserű tapasztalata alapján is némi képet kapni arról, hogy mikor bárány és mikor birka valaki, de egy életre szólóan csak az tudja megtanulni, aki csalódások útján maga is saját bőrén megtapasztalta ezt. Az ilyen fájdalmas megtapasztaláskor mindenkinek ügyelnie kellene arra, hogy a gyűlölet ne találjon táptalajt senki szívében. Ezt nyilván csak az tudja elérni, aki valóban befogadott Engem. Csak az ilyen ember képes feltenni magának a kérdést, miután kihasználták, hogy vajon ez miért jó neki?! Mert akiben Én élhetek, az mindent, tehát a csalódásokat is fel tudja használni saját javára! ***** 24 HANG - Társammal volt-e előző életemben kapcsolatom? Neked nem vele volt kapcsolatod, hanem mással, akit úgy hagytál el, amint most téged elhagytak. Ha lelki szenvedéseidért sem őt, sem másokat, sem magadat nem okolod e jelen életedben, akkor kitisztul benned előző életed hűtlenségének következménye, s az irgalmas szeretetnek ereje egy magasabb szinten fogja görgetni további életedet. De ha megrögzül benned az, hogy ezért valakit feltétlenül okolj, akkor mókuskereket forgatsz. ***** 25 HANG - Parancsra várok, Uram! Nem adok parancsot senkinek olyan értelemben, hogy felfüggeszteném bennetek a gondolkodás, a benső meggyőződés kialakításának, tehát a mérlegelésnek szellemi munkáját. Nem engedelmességet kérek hát, hanem belátást! Nem azt kérem hát, hogy vállalj valamit, mert Én mondom, hanem azt, hogy lásd be, amit Én kérek, az számodra a legjobb! Az Isten országa nem kaszárnya! Az Isten országa a szabadon, benső meggyőződésből vállalt jót-akarás! Ennek csúcsa: Inkább szeressétek ellenségeiteket! ***** 26 HANG - A szeretet lágy vagy kőkemény? A szeretet nem tárgy! A szeretet élet! Az élet hol lágy, hol kőkemény! Meg kell tanulnod egyre jobban és egyre tisztábban látni a szíveddel! Tehát a HIT-ben kell erősödnöd, tisztulnod! Ha ezt vállalod, akkor ezen az úton azt fogod tapasztalni, hogy másokkal szemben egyre lágyabb leszel, magaddal szemben pedig kőkemény, de inkább így mondom: gyémántkő-kemény! Imáid, Hozzám fordulásod óriási kegyelmi energiákat indítanak útra, és lesz általuk szebb a Föld! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-22, 06:25 | |
| HANG – Valóban az utolsó időket éljük?
Kérdező: Uram! Annyira benne van a levegőben az, hogy az utolsó időket éljük. Szólj erről valamit. HANG: "Kedves Barátom ! Azt mindenképpen tudnod kell, hogy Én, Jézus, soha nem kerülhetek ellentétbe Önmagammal. Tehát azt, amit kétezer évvel ezelőtt mondtam, ma sem cáfolhatom meg. Ez azt jelenti, hogy Velem, Jézussal, valóban betelt az idő, elkezdődött a világvége. De ugyanakkor dátumot nem mondhattam sem akkor, sem most. Miért? Elmondom: Az idő valóban betelt Velem. Isten a Maga részéről mindent megtett azért, hogy azok a szellemi lények, akik boldogságra vannak teremtve, ennek forrását megtalálják önmagukban Általa! Aki ezt elfogadja, az megérti azt, hogy számára az, amit ti halálnak neveztek, valójában nincs is, illetve csak annyiban van, hogy az nyereség! A világvég emlegetése tehát immár kétezer éve állandóan időszerű. Ez nem tréfás szójáték, hanem szent valóság! Azt idő betelt! A megsérült emberi természet számára nem orvosság, hanem méreg volna az, ha pontos időpontot mondanék nektek. Most rámutatok arra, hogy ez miért van így. Már az őskeresztényeknek is fel kellett hívnom a figyelmét arra, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Igen, mert úgy gondolták, hogy kár törni magukat, ha már napjaik úgyis meg vannak számlálva. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Jeruzsálem pusztulása előtt a keresztények még időben elhagyták a várost, mert bizonyos jelekből felismerték, mi vár azokra, akik a városban maradnak. Még a fatimai gyerekek között is volt olyan, aki elhanyagolta az iskolába járást, s inkább a templomban imádkozva megvárta a tanítás végét, s úgy ment haza, mint aki az iskolából jött, miután megtudták, hogy melyikük fog hamarosan meghalni. Egyszerűen értelmetlennek tartotta, hogy olyasmit tegyen, aminek hasznát úgysem veheti már itt a Földön. Az nem jutott eszébe, hogy bármilyen hamar lesz is vége földi életének, addig is példát kellene adnia társainak mind az iskolába járásról, mind az ottani viselkedésről. Az utolsó idők emlegetése tehát jó, de nem arra, hogy ijesztgessenek vele benneteket, sem arra, hogy napi teendőitek becsületes elvégzését akadályozza. Meg kell még említenem, hogy napjaitokban van egy olyan felekezet, amely éppen a világvég emlegetésére koncentrálva annyira istentelen és embertelen módon kötözi meg, használja fel a hiszékeny emberek és a különböző felekezetek gyarlóságát, hogy arra nincs is példa az emberiség eddigi történetében. A mai nap tele van rádió, sajtó azzal a tragikus eseménnyel, amely egy autóbusz szakadékba zuhanása következtében történt. Sok halott, sok súlyos sebesült! Mit gondolsz? Ha valaki előre megmondta volna nekik, hogy mi fog történni, mi lett volna a következménye? Gondolod, hogy növekedtek volna ennek az ismeretnek birtokában a szeretetben? Mondom neked, nem! A megmeneküléseteket ne attól várjátok, hogy mit tudhattok meg a jövőről. Még attól sem, ha tragédia ér benneteket. A bajokban gyakran hallható „jajistenemezés” a bajok elmúltával úgy elmúlik, mint a gyökértelen növény, miután elkezd rá sütni a Nap. Igaz, hogy felhívtam figyelmeteket arra, szeretnélek felkészíteni benneteket még ebben az évezredben egy tisztultabb világ befogadására, és igaz az is, hogy ennek eléréséhez komoly rostán kell átvergődnötök, amely rostát kegyetlen kegyelemnek is szoktátok nevezni, de mindaddig, amíg nem fogadjátok be az égi békét szívetekbe, maga az Isten sem képes boldogítóan gondviselő Isten lenni számotokra! Azok, akik arról beszélnek, hogy hamarosan tragikus események fogják megrázni a világot, ha nem jön be jóslatuk, akkor ezért nem hálát szoktak adni, hanem még bosszankodnak is emiatt. Nem annak örülnek tehát, hogy nem történt tragédia, hanem amiatt bánkódnak, hogy nem jött be a jóslatuk. Mindezek után sem szoktak bűnbánatot tartani, sem azt, hogy bevallanák, átrázta őket az ősellenség, hanem a legképtelenebb magyarázatokkal - pl. lelkileg megtörtént, csak fizikálisan nem - próbálják magyarázni bizonyítványukat, s ezzel egyértelműen elárulják, hogy őket nem a szeretet vezérli, hanem valami rejtett, eddig elnyomott, ezért általuk is helytelennek gondolt vágy. Az utolsó időket élitek, s váratlanul fog eljönni a rostálás pillanata. Legyetek készek, mert amikor nem is gondoljátok, akkor fog megtörténni mindez. Az a katasztrófa minden fényt el fog oltani. Kivéve annak a szeretetnek a fényét, amelyről ezt mondottam: „Tüzet jöttem hozni a földre, s mi mást akarnék, minthogy fellobbanjon (Lukács 12;49)”! Legyetek ébren! Szavaim ne a félelmet, hanem a buzgóságot erősítsék bennetek! A szeretet kioltja a félelmet, és mozgásba hozza bennetek az Én, a ti Jézusotoknak boldogító irgalmasságát! Megáldalak benneteket a BENSŐ BÉKE LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-23, 08:49 | |
| HANG – Kislányom beteg
Kérdező: Mit tehetek beteg kislányomért? HANG: "Drága Gyermekem! Megértem, hogy te csak kislányodban tudsz gondolkodni, de nem tartom szerencsésnek, ha ezt a kötődést nem lazítod magadban. Senkiben sem csökken a szeretet azáltal, ha kötelékeit lazítja! Sőt, akkor lesz képes arra, hogy helyesen, tehát elfogulatlanul tudjon szeretni. Kislányoddal kapcsolatban is saját lelki fejlődésedet kell szem előtt tartanod. Minden ember akkor cselekszik Isten szemében megfelelően, ha saját benső világának békéjét és harmóniáját tartja élete legfontosabb feladatának. Ez nem önzés, hanem az önszeretet legtisztább formája. Ezzel nyújtja mindenki a legboldogítóbb lehetőséget mások számára is. Te is ezzel segítesz legjobban gyermekednek. Minden szellemi lény, tehát az ember is, Teremtőjével, a benne boldogító módon jelenlévő Istennel kell hogy kialakítsa kapcsolatát úgy, hogy ebben találja meg a benső békéjét. Kívülről, tehát a másik embertől ne várja senki azt, hogy beteljesíti boldogság utáni vágyát! Nem anyjától, nem gyermekétől, nem barátjától, hanem belülről, a szellemi lényekben, tehát az emberben is boldogító módon jelenlévő Istentől kell várnia mindenkinek e vágy beteljesülését! Büntető Isten nincs! Vannak karmikus eredetű betegségek, szenvedések, amelyeket mindenki önnön magának okozott egykor, s ennek az „adósságnak” letörlesztését kell vállalnia. Karmikus szenvedések átvállalhatók ugyan, de csak akkor, ha ez az átvállalás szívbékét jelent annak, aki ezt átvállalja. Ez pedig csak akkor történhet meg, ha valaki benső sugallatra, mintegy cirenei Simonként veszi vállára egy másik ember keresztjének egy részét. Neked nem azt ajánlom, hogy átvállald gyermeked keresztjének egy részét, hanem azt ajánlom, hogy saját keresztedet Velem, a te Jézusoddal oszd meg. Tehát higgy jobban abban, hogy Isten jobban szereti gyermekedet, mint te, és neked is Isten iránti szeretetből kell lazítanod azt a vérkapcsolatot, amely miatt jelenleg gondban vagy. Sem saját, sem gyermeked boldogságát nem érinti sem a betegsége, sem az egészsége. Mindenki boldogsága azon áll vagy bukik, hogy mennyire tisztul benne a szeretet! A mulandó földi élet pontosan arra való, hogy az Isten iránti szeretet, egy benső szabadság állapotában, a rászoruló emberek felé mutatott szeretetszolgálatban mutatkozzék meg! E rászoruló lehet bárki, aki lehetőséget ad arra, hogy őt szeretetben szolgáljátok. Halálod óráján nem az fog boldogítani, hogy általad ki lett testileg egészséges, hanem az, hogy mennyire élt és fejlődött benned a benső szabadság talaján kifejlődött szeretet. Az eddigieket elolvasva, ne hidd, hogy nem kaptál konkrét választ kérdésedre. Igenis kaptál! Megkaptad a napjaid megszentelésének módját, s ezzel a legkonkrétabb feladat vállalására hívtam fel figyelmedet. Igen, mert rá kell döbbennetek arra, hogy imáitokban ne arra tegyétek a hangsúlyt, hogy Engem, Jézust, hogyan lehetne rávenni valamire, hanem arra, hogy milyen módon tudnátok szabaddá válni megkötözöttségeitektől. A Szentlélek csak a bensőleg szabad embereket tudja irányítani, megszentelni (2Kor 3;17). Az törekszik benső szabadságra, aki arra törekszik, hogy minden külső és belső kényszer ellenére tudja tenni a meglátott jót! Megáldalak a BENSŐ SZABADSÁG LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-24, 00:52 | |
| 27 HANG - Az újjászületésről kérem Jézus véleményét! Mindaz, aki egy elmélyült imában elfogad Engem Urának, Megszabadítójának, tehát átadja nekem benső életének irányítását, az újjászületik a Szentlélek által! Se másoktól, se Tőlem nem kell tehát kérdezned, hogy újjászülettél-e már, mert ezt egyedül te magad tudhatod magadról. Ha nem vagy biztos abban, hogy már elfogadtál Engem, akkor fejezd ki ezt az elfogadásodat többször imában, s akkor előbb-utóbb feltétlenül elmúlik kétséged! ***** 28 HANG - Visszatérjek-e férjemhez, akit elhagytam ? Attól, akit megbántottál, bocsánatot kell kérned. Ez akkor is kötelez, ha az illető a férjed volt! A további lépés az ő reagálásától függ. Első lépésnél helytálló e kijelentés: más boldogtalanságára nem lehet boldogságot építeni! Azért mondom, hogy első lépésnél, mert ha volt férjed boldogtalan, szenved amiatt, hogy elhagytad, akkor erre nyugodt szívvel a következő házasság nem építhető! Ha ő úgy reagál bocsánatkérésedre, hogy abból azt veszed ki, hogy nem boldogtalan miattad, nem akarja komolyan rendezni, helyreállítani előző kapcsolatotokat, akkor szabadnak tudhatod magadat. Az, akivel most úgy érzed, hogy harmonikusan tudnál élni, akkor szeret téged igazán, ha segíteni akar neked abban, hogy helyre tudd állítani előző kapcsolatotokat, ha a volt férjed ezt szeretné. Ha az, akivel most együtt élsz, úgy gondolja, hogy akkor ő boldogtalan lenne, ezt nem kell, sőt nem is szabad komolyan venned, mert akkor nem téged szeret, hanem önmagát. Ha nem így lenne, akkor abból egy nagy összevisszaság keletkezne a világban, mert bárki saját fájdalmára hivatkozva felboríthatná mások házasságát, mondván, boldogtalan, ha nem válik el jelenlegi házastársától az, akit ő szeret! ***** 29 HANG - Démon van bennem? Szó sincs arról, hogy démoni megszállottság alatt lennél! Én élek benned! Nem neked kell félned a démonoktól, hanem nekik kell félniük tőled! Én a te számodra is legyőztem a világot! Azt a világot, amely benső békédet akadályozhatná, legyőztem! De ennek a győzelemnek gyümölcsét csak hitben tudod most elfogadni. Éppen ezért karmád ez. De hitben fel tudod oldani! Ha aztán hitben már feloldódott benned szenvedésed értelmetlensége, akkor ezek a szenvedések már nem is szenvedések, hanem eszközök arra, hogy jobban közel kerülj Hozzám! Eddig nagyszerűen álltál hozzá ahhoz, hogy szándékom szerint formálni tudjalak. Ha élni kezd benned az, hogy az istenszeretőknek minden javukra válik, akkor már hálát is fogsz tudni adni olyasmiért, amiért mások káromkodni szoktak! Nagyon szeretném, ha teljes győzelmet tudnék aratni általad az ősellenség felett. Ez nemcsak a te érdeked, de az egész világ javára tudod így felhasználni életedet. Kimondhatatlanul értékes vagy Számomra! Érzelmi szinten ennek valóságát ki sem tudnád bírni! De állandó erőforrás lehet számodra, ha ezt komolyan elhiszed! ***** 30 HANG - Miért kellett találkoznom valakivel? Miért lettem hűtlen? Életed minden eseménye azért történik, hogy egyre jobban megismerd magadat, és mindenre úgy reagálj, hogy Hozzám kerülj közelebb! A legkülönbözőbb kísértések által tudjátok legkönnyebben megismerni magatokat. A "miatyánk" e mondata: "Ne vígy minket a kísértésbe" csak azoknak szívéből száll őszintén Istenhez, akik ismerik magukat annyira, hogy tudják, mennyire gyengék! Nem jó, ha megideologizáljátok botlásaitokat! Senkit nem hoz közelebb Hozzám az, ha magyarázni próbálja bizonyítványát. Nincs olyan, hogy te valakiért felelsz, legyen az kislány, kisfiú vagy bárki más! Egyedül önmagadért felelsz, de önmagadért akkor is felelsz, ha ezt nem akarod tudomásul venni! Az igazat megvallva nemcsak saját sorsotokat adtam kezetekbe, hanem az Én sorsomat is! Igen! Saját sorsod és Isten sorsa, rád vonatkoztatva, a te kezedben van! De más ember sorsa nincs! Drága Gyermekem! Mint írtad, tudod, hogy mindenki felvállalt valamit már születése előtt, s mégis azt kérdezed, hogy miért? Bűnt nem vállalt fel senki! Mindenki rosszként jött, hogy megjavuljon, és betegként, hogy meggyógyuljon! Ha egészen pontos akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy a megjavulás az egészségessé válás útja is egyben. De a sorrend feltétlenül fontos! Megjavulni kell! Már a kisgyermeknek is el kell indulnia a szeretete fejlődésének, kimutatásának irányába, a tőle telhető módon. A többi ennek következménye! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-25, 06:14 | |
| 31 HANG - Isten boldogságra teremtett Isten boldogságra teremtett, és lelkiismereted által lépten-nyomon tudomásodra hozza azt, hogy csak azon az úton élhetsz békében magaddal - ez tulajdonképpen a boldogság -, ha békében vagy az Isten által számodra ismertté vált isteni renddel, vagyis az Istennel! A magad szempontjából önfegyelemmel rá kell szorítanod magadat arra, hogy csak úgy lehetsz boldog, ahogy azt az Isten akarja, és erősen tudatosítanod kell magadban azt, hogy Isten bőséges lehetőséget és erőt ad arra, hogy úgy légy boldog, ahogy Ő akarja. A boldogságodat illetően egyetlen dolgot Isten sem tehet meg helyetted! Nem alakíthatja át gondolkodásodat! Ezt neked kell felvállalnod. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy esténként meg kell tudnod fogalmazni magadnak azt, hogy miért volt jó neked, miképpen szolgálta az elmúlt nap a boldogságodat!? Ahhoz semmi kétség nem férhet, hogy ezt tette! Neked csak meg kell ezt látnod, és hálát kell ezért adnod! Természetessé kell válnia benned annak a valóságnak, hogy téged csak jó érhet, ha istenszerető vagy, mert az istenszeretőknek minden a javukra válik! Ahogy erre ráneveled magadat, úgy fogsz gyógyulni lelkileg, és ennek természetes következménye lesz az, hogy testileg is olyan állapotba kerülsz, ami a legmegfelelőbb számodra szereteted, tehát boldogságod ápolására! Ha komolyan veszed lelked gyógyító kezelését, akkor hamarosan rájössz arra, hogy a senkinek nem ártás, a mindenkinek megbocsátás és a másokért élés, másokat szolgálás a boldogság útja. Ha ezt az utat vállalod, akkor már nem is érdekes, hogy mit eszel, mint iszol, mert belülről fogsz ráérezni arra, hogy mikor mit kell enned, innod, és mit nem kell enned, innod! A lélek gyógyulása mindig az Isten országának és annak igazságának keresése. Aki ezzel foglalja el magát, az meg fogja tapasztalni azt. ***** 32 HANG - Gyűlölet él bennünk egyik ellenségünk iránt Akik tudatosan ártani akarnak másoknak, saját maguknak ellenségei, mivel senki sem képes saját lelki békéjét felépíteni mások szenvedésének okozása által. Összegezem tehát: Aki Hozzám akar tartozni, annak tudnia kell, hogy számára Én a körülményeknek is az Istene vagyok, tehát mindent javára fordítok! Aki pedig mások életét pokollá akarja tenni, az saját lelkében gyújtja meg a pokol tüzét a maga számára, és nem annak lelkében és nem annak számára, akit boldogtalanná akar tenni. Benned addig talál táptalajt a gyűlölet, amíg be nem látod, hogy ezzel annak a malmára hajtod a vizet, aki bántani akar téged. Tehát az ő szándékát, célját segíted megvalósulni, mivel ő azt akarja, hogy neked rossz legyen. Ha majd azt látod, hogy a megbocsátás által te jársz jól, s ő tovább szenvedhet saját poklában mindaddig, amíg rosszat akar, akkor minden erőddel azon leszel, hogy tudj megbocsátani, tehát azon leszel, hogy a Mennyország ragyogjon föl benned az Én jelenlétem által! Hidd el, hogy mindenben csak Én vagyok a megoldás, mert Én vagyok a boldog ÉLET! Ha ezt nem hiszed el, Én akkor is szeretlek, de segíteni nem tudok. Csak a hívőnek lehetséges minden! Én csak a szeretet körén belül vagyok mindenható, boldogító. A szeretet körén kívül nem létezem! ***** 33 HANG - Miért nem tudok imádkozni? Te az eddigi életed folyamán eljutottál arra a lelki szintre - és ebben sokat jelentett az a szenvedés, amit át kellett élned -, amely szinten nem képes megelégedni egy lélek azzal, hogy bizonyos imákat elmondjon, bizonyos szertartásokon részt vegyen. A HANG 1. könyvében megtalálhatod a párbeszéd-imának azt a formáját, amely nagyon tudna segíteni neked abban, hogy úgy találj magadra, hogy Rám találsz, s úgy találj Rám, hogy magadra találj! Tehát a hiteddel és bizonyos tudatlanságoddal van a baj. Hitedet meg kell erősítened, tudatlanságodat el kell kezdened fölszámolni! Csak annyit kell elhinned, hogy Én nemcsak mint hallgatód vagyok benned, hanem szólni is kívánok hozzád, ha te Nekem erre tevékenyen lehetőséget adsz. Ez azt jelenti, hogy elkezdesz magadnak mondani olyan mondatokat, amelyek téged - belülről érzed - építenek, buzdítanak és vigasztalnak! El kell hinned, hogy ezeket a mondatokat, bár te fogalmazod, de Én sugallom őket! Csak annyit kell elhinned, hogy minden jó Tőlem jön! Ez azért sem lehet számodra már nehéz, mert gyakran megtapasztalhattad, hogy ez így van! Biztos, hogy az ősellenség el akar majd bizonytalanítani téged, mondván, ezeket te találod ki. E kísértést le kell tudnod győzni. Ennyi alázat kell hogy legyen benned! A hit, mint minden életrevaló képesség, csak gyakorlás által növelhető. Tégy úgy, mintha hinnél! A gyakorlatban ez a hit! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-26, 06:58 | |
| 34 HANG - Betegségemnek mi az oka? Meggyógyulhatok-e? Betegséged karmikus eredetű. Most elmondom, hogy ez mit jelent. Mielőtt megszülettél, egy olyan sorsvonalat választottál magadnak, amelyen a legoptimálisabban tudod majd önmagad önátadása által elfogadni az újjászületésedet, amely újjászületés nélkül nem juthat be senki a mennyek országába (János 3;3). E sorsvonalon ott volt már számodra az a szenvedés-csomag, amely felvállalására igent mondtál. Azért mondtál rá igent, mert világos volt előtted az a forrás, amelyből mindig meríthetsz erőt e szenvedés-csomag elviselésére. A te részed ennyi. Az más dolog, hogy Én, amikor jónak látom, tehát olyankor, amikor a nagy egészet látva erre az idő elérkezik, akkor teljesen meg fogom szüntetni szenvedéseidet, mivel a te hozzáállásod ezt lehetővé teszi Számomra azzal, hogy bízol Bennem, tehát gyakorlatilag igénybe veszed az erőforrást! ***** 35 HANG - Mi által gyógyul meg a lábam? Ma már az orvostudomány is egyre többet foglalkozik azzal a gondolattal, hogy nem a betegséget kell gyógyítania, hanem a beteget. Beteg az, aki testén fájdalmasan valami rendellenességet tapasztal. Legtöbb beteg úgy gondolja, hogyha megszűnik e fájdalmas rendellenesség, akkor ő egészséges. Nem így van! Ha egy úgynevezett testi betegséget a testen megszüntetnek, akkor e betegség előbb-utóbb más formában fog majd megjelenni. Minden betegségnek sokkal nagyobb mondanivalója van, mint azt általában az emberek gondolják! Minden testi betegség egy olyan talentum, olyan lehetőség, amely valami nagyon fontos dologra akarja ráirányítani a beteg figyelmét. A te lábfájásod részben karmikus, részben pedig nevelő célzatú. Karmikus annyiban, amennyiben rákényszerít arra, hogy ezt az állapotodat is tanuld meg kezelni erővel, bölcsességgel, önfegyelemmel. Nevelő célzatú olyan értelemben, hogy jobban ránevelődsz mások szenvedésével való azonosulásra, tehát az empátia-készség jobban ki tud így fejlődni benned. De nevelni akar téged arra is, hogy jobban bízd Rám magadat! Ha lelkedben Rám találsz, mint erőforrásra, és bölcs önfegyelemmel aláveted magadat a különböző gyógymódoknak, tehát ha okosan kezeled ezt saját lelked hasznára, akkor nemcsak szeretetben és alázatban fogsz növekedni e lábfájásod által, hanem lelki egészséged folytán értelmét veszti életedben ez a testi lábfájás, és így az teljesen meggyógyul. Ez a gyógyulás már igazi gyógyulás lesz. Mert maga a beteg, tehát te magad, bensőleg kiszolgáltattad magadat Nekem - éppen lábfájásod folytán -, s Én akkor úgy működhetem benned, ahogy Én azt a te örök boldogságod érdekében jónak látom. Tömören így tudnám megfogalmazni azt, ami a lényeg: Ne te akard irányítani gondviselő szeretetemet, hanem add meg magad az Én gondviselő szeretetem irányításának. ***** 36 HANG - Az ufonauták bukott angyalok? Teljesen mindegy, hogy minek mondod az ufonautákat. Akár jó angyalok, akár bukott szellemek, a lényeg a következő: A bukott szellemek, az ártó erők nem képesek elérni azt az energiaszintet, vagy ahogy mondjátok, azt a rezgésszámot, amely által negatív módon megérinthetnék azokat, akik szeretnek Engem! A jó szellemek, az angyalok viszont képesek letranszformálni magukat az Engem szeretők szintjére, s így nagyon tudnak segíteni nektek! Ez tehát a lényeg! ***** 37 HANG - Sok a zavaró tanítás. Hogyan lehet tájékozódni e téren? A sok zavaró tanításnak van egy nagyon jó hatása rátok. Ez pedig az, hogy rákényszerít benneteket a gondolkodásra! Rá kell jönnötök arra a kitüntetésre, hogy partnereim vagytok, és arra a felelősségre, hogy következményei vannak döntéseiteknek! Egy általános elvet tudok adni, amely segít fölébe emelkedni a szellemi zűrzavarnak. Tanulmányozd az evangéliumaimat! Ha valamit nem értesz bennük, akkor ne nyugodj meg addig, amíg problémádra értelmet megnyugtató választ nem kapsz! Nektek adatott tudni az Isten országa titkait (Máté 13;11)! Ne egyezz bele abba, hogy ez vagy az misztérium, amit nem lehet megérteni! Ne egyezz bele abba, hogy értelmi belátásodat alávesd emberi tekintélynek. Legyen az a római pápa vagy bárki, csak akkor fogadd el irányítását, ha azt értelmesnek, jónak látod a magad számára! Csak a hatalmukhoz minden áron ragaszkodók gondolják magukat egyfolytában tévedhetetlennek! Csak ezek féltenek, szeretnek téged úgy, hogy büntetni kezdenek, ha nem úgy gondolkodsz, mint ők. Csak azok, akik nem szolgálni akarnak téged, hanem uralkodni akarnak rajtad, kívánják, hogy ne a lelkiismeretedre hallgass, hanem rájuk. Persze ehhez nagyon hozzásegít benneteket az a szellemi restség, amely szívesebben engedelmeskedik, mint gondolkodik, mert ez kényelmesebbnek, kevésbé felelősnek tűnik. De ez nem az Én világom! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-27, 06:33 | |
| 38 HANG - A boldogság nem a test állapotától függ Minden betegség arra irányul elsősorban, hogy megfelelő önismeretre juttassa a beteget. Akit egy betegség megkérdez, az, ha akarja, ha nem, kénytelen válaszolni, reagálni arra, ami őt érte. Minden betegségnek a leglényegesebb kérdése az, hogy mit jelent számára a boldogság, mit jelent számára az, hogy Isten őt boldogságra teremtette. Aki elfogadja azt, hogy Isten valóban képes egy beteget is boldogítani, annak már csak azt kell megkeresnie, hogy hogyan boldogíthatja Isten azt, aki szenved. Ebben az állapotban DÖNTŐ a beteg válasza! Ha olvasgatod az evangéliumokat, akkor alig találsz olyan helyet, ahol ne a szenvedőt mondottam volna boldognak! Egyértelmű tehát, hogy a boldogság nem a test állapotától függ. Bár a boldogságtól nagyban függ a test állapota! Ez azt jelenti, hogy a testi betegségből történő kiút azonos a benső békének, a Földön elérhető igazi boldogságnak megélésével. Benső békéje viszont csak annak van, aki megéli, elhiszi azt, hogy Én benne élek, és ő békében van Velem! Tehát minden testi baj megszüntetése belülről indul el azáltal, hogy egymásra találtunk, talán éppen a betegség, a szenvedés által! ***** 39 HANG - Senki nem jött üres lappal a Földre Mindenki lelki sebekkel jött le a Földre, hogy itt elinduljon a gyógyulás útján. E téren a pszichológusok az emberi élet lámpását általában csak akkumulátorra kötik, s ezek az energiaforrások idővel lemerülnek, idővel használhatatlanná válnak. Aki Velem köti össze magát, az kimeríthetetlen erőforrás birtokába kerül, mert amikor azt mondottam, hogy aki szeret Engem, azt Atyám is szeretni fogja, hozzá megyünk, és lakást veszünk nála (János 14;23), akkor ezt Én halálosan komolyan gondoltam, s azt már nem is kell magyaráznom, hogy Én soha nem vagyok erőmön kívül! Tehát Nálam nélkül előbb-utóbb semmit sem tehettek, de Általam, Velem és Bennem mindenre képesek vagytok (Márk 9;23)! Én csak felajánlani tudom nektek szívbékémet, de átadni nem tudom, ha nem akarjátok átvenni. Én arra a mondatomra is rátettem egész életemet, amely így hangzott el: "Jöjjetek Hozzám, mindnyájan, akik elfáradtatok, s az élet terhét hordozzátok, és Én megenyhítelek titeket" (Máté 11;28)! Ennél többet te sem tudsz tenni társad érdekében! Csak felajánlani tudod számára a megoldást, de elfogadtatni vele nincs hatalmad! Nekem sincs! ***** 40 HANG - Istennek egyetlenje vagy Valóban egyetlenem vagy! A világon soha senkit nem szerettem, és nem is fogok szeretni úgy, mint téged! EZ KELL LEGYEN A TE ERŐFORRÁSOD! Gyakran gondolj erre! Ezért nem lesz soha belőled még egy! De te örökké leszel! Szívem szerelmének olyan egyetlen virága vagy, akit egész angyalsereg ápol, gondoz, vigyáz! Már itt a Földön mindent javadra engedek csak meg! Az ártó erők energiaszintje soha nem éri el szívem, szíved, tehát szívünk energiaszintjét! Erődön felüli kísértébe soha nem engedlek kerülni! Mérhetetlen szeretetem azért nyúlt le utánad a Földre, hogy vezesselek Lelkemmel abba az országba, ahol a beléd költözött életem világossága az örök világosság honában találja meg végső otthonát. Értsd meg! Rövidke időre otthont akarok találni nálad, hogy te örökkön örökké otthonra tudj találni Nálam! ***** 41 HANG - Jövőmet kilátástalannak látom. Két nagy kísértés környékez meg téged is. Két olyasmire tesztek gyakran nagy hangsúlyt, ami nincs, s közben kicsúszik életetek egyetlen lényege, ami van. Az a kettő, ami bizonyos értelemben nincs, a múlt és a jövő. Az az egy, ami a lényeg, a jelen! A reális gondolkodású ember számára a jövő tehát soha nem lehet kilátástalan, csak beláthatatlan! Azt sem tudod, hogy holnap mi lesz veled! Azt sem tudod, hogy egy pár hónap múlva élsz-e még! A jövőhöz való olyan hozzáállás, amelyet te megfogalmaztál, lebénítja benned a remény alkotó erejét. Azt pedig tudomásodra hozom, hogy a lelki AIDS, mely mindenkor forrása a testi AIDS-nek, nem más, mint a reménytelenség! Bennem hinni és reménytelennek lenni, ez szöges ellentmondás! De meg kell mondanom, hogy aki nem hisz Bennem, az valóban értelmetlen életet él! Valójában nem is lehet annak életét életnek mondani! Az ilyen ember mindig bódulatban él, mert mindig menekülésben van! Át kell hát váltanod a fantáziálásról a jelen megszentelésére, ha azt akarod, értelmessé váljék életed! Az előzők alapján megérted, hogy reggelenként, ha megbeszéled Velem az elinduló napodat, akkor sínre kerül életed. Mert minden áldott nap csak azt kell megtenned, amit aznap meg lehet tenned azért, hogy béke legyen szívedben. Igaz, hogy ehhez el kell fogadnod azt kiinduló igazságnak, hogy boldogságod nem függhet mástól, csak tőled! Ha te Engem befogadsz magadba, és Én nem tudlak szívbékével elárasztani, mert ezt valaki akadályozni képes, akkor Én nem vagyok az, akinek mondottam Magamat! Nem vagyok Út, Igazság, Élet! MÁRPEDIG AZ VAGYOK! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-28, 08:26 | |
| 42 HANG - Egy ateista nem engedi gyermekét nagyanyjához. Egy ateista azt csinál, amit akar, egy hívő ember azt csinálja, amit neki Isten mond. Az ateista, mivel önmagát nem dirigálja, azért másokat akar dirigálni. Egy hívő ember, mivel őt Isten irányítja, ezért önmagán kívül senkit sem akar dirigálni. Ha valakinek fáj az, amit egy ateista csinál, akkor az illető vagy ateista, vagy bálványimádó, vagy ha istenhívő, akkor nem dolgozta még ki magában azt az önismeretet, amely egyben helyes istenismeret is, és amelyek hatására bizonyos lehetne abban, hogy neki, mint Istent szeretőnek, minden a javára válik! Akiben Én élhetek, annak soha nem az fáj, amit egy ateista csinál, hanem az fáj neki, hogy képes valaki megtagadni Engem! Aki szeret, annak ez fáj! De az, hogy mit csinál az ilyen ember, azzal szemben egy istenszerető közömbös. Tehát az, ha valaki tagadva Istent nem úgy akar boldog lenni, ahogy azt Isten gondolja, hanem saját feje szerint szeretné ezt elérni, ez az, ami Nekem fáj, és ez az, ami kell hogy fájjon azoknak, akik Engem szeretnek. De az, hogy gyermekét hová engedi, hová nem engedi, ez csak megkötözött embernek jelenthet fájdalmat, de akiben a Szentlélek él, az szabad az ilyesmitől (2Kor 3;17). ***** 43 HANG - Az állandó éberség feltétlenül szükséges Amíg valaki a Földön él, addig mindig ki van téve annak, hogy szennyeződik! Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül szennyeződni is fog, de senki nem lehet abban biztos, hogy soha nem fog elesni, ha már egyszer sikerült fölállnia! Aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen! Tehát az állandó éberség feltétlenül szükséges, ha azt akarod, hogy az ősellenség soha ne arasson diadalt fölötted (Lukács 21;36)! Aki úgy gondolja, hogy ő már legyőzhetetlen, az már el is vesztette a csatát, mert nem Bennem, hanem önmagában bízott! Fölmagasztalásban csak az remélhet, aki magát megalázza. Aki magát felmagasztalva azt hirdeti, hogy ő már végleg legyőzött magában minden rosszat, az feltétlenül megaláztatik! ***** 44 HANG - Gyógyulást és a gyógyítás adományát kérem! Minden betegség arra való, hogy jobban megismerd magadat, és többet tudj beszélgetni Velem, tehát többet imádkozzál. Ha erre használod a betegség alatt eltöltött idődet, akkor a betegséget nem áldatlan tehernek, hanem olyan lehetőségnek fogod tartani, ami elősegíti lelked fejlődését, tehát szíved békéje mélyülni fog, és környezeted is épülni fog lelkileg a te békéd és nyugalmad láttán. Ami pedig a gyógyítást illeti, arról azt kell mondanom, hogy mindenkiben van gyógyítási képesség, de eredményesen csak abban tud működni, akik elsősorban nem gyógyítani akarnak, hanem szeretni! Azok a gyógyítók, akik úgy tudnak hatni különböző betegségekre, hogy azokat látszatra megszüntetik, gyakran többet ártanak, mint használnak! Azért mondom ezt, mert a testi betegségek szinte mindig a lélek különböző sebeinek megjelenései a testen, és aki csak ezeket a testen észlelhető bajokat tünteti el, s a lelket nem gyógyítja, az olyan, mint amikor egy betegnek nem a betegségét szünteti meg a gyógyító, hanem olyan fájdalomcsillapítót ad neki, amely tompítja az agyát, az idegeit, s valójában, bár jobban érzi magát, lelkileg mégis rosszabbul járt. Ne gyógyítani akarj hát, hanem szeretni az Én szívem szeretetével, vagyis tégy meg mindent, hogy soha ne árts senkinek, hogy tudj megbocsátani azoknak, akik valaha megbántottak téged, és vedd észre, hogy hol, mikor, kinek tudnál segíteni, és add is meg mindenkinek azt a segítséget szeretettel, amire képes vagy. Neked más dolgod nincs! A te szívbékédet csak ez a magatartás tudja biztosítani! A lelki egészség visszaállításának első alapköve tehát a reális önismeret. Meg kell tanulnod, hogy sem jobbnak, sem rosszabbnak ne tartsd magadat, mint amilyen vagy. Mindenki a cselekedetei tükrében ismerheti meg önmagát legreálisabban. A lelki bajoknál mindig a szeretet megsérüléséről van szó! Igen, mert a szeretetlenség minden ember életében természetellenes, tehát beteges állapot. ***** 45 HANG - Jó szellemmel vagyunk-e kapcsolatban? Az erkölcs, tehát a jó-rossz területén, mindenki olyan szellemmel van kapcsolatban, amilyennel akar. Illetve jó szellemmel van kapcsolatban, ha ezt akarja, és elég, ha nem akar jó szellemmel kapcsolatban lenni, máris nyüzsögnek benne a rossznál rosszabb szemtelen szellemek. Akarnod kell tehát azt, hogy jó szellemmel légy kapcsolatban. Ha úgy jelentkezik be egy szellem, hogy ezt te nem kérted, akkor legjobb, ha Istent dicsőítve fogadod. Ezt sokáig a rossz szellem el nem viselheti. Természetesen nagyon fontos az, hogy csak jó szándékkal és csak jót tegyél bármiféle szellem sugallatára! Csak azt, ami épít, buzdít és vigasztal, azt szabad elfogadnod, és azt szabad tovább adnod. A közvetlen félelemkeltés soha nem jön Istentől, és semmi olyan, amit nem lehet valamiképpen alátámasztani az evangéliumaimmal! Alapvetőnek kell tartanod, hogy a Szentlélek nem a rendkívüliségeknek, hanem a REND-nek a Lelke! Aki rendkívüliségekre törekszik, az nem arra törekszik, hogy Isten Lelke lakjék benne. Akiben Isten Lelke él, azzal történhetnek ugyan rendkívüli dolgok, de nem azért, mert törekszik rá, hanem azért, mert nem tehet róla annak ellenére, hogy szeretné, ha nem lennének ezek a rendkívüli dolgok. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-29, 07:45 | |
| HANG - ISTENTŐL VAN BENNEM EGY NAGY KÖTŐDÉS?
Kérdező: 1. A férfi-nő kapcsolat életemben karmikus? 2. Van valaki, akit nehezen tudok kitörölni az életemből. 3. Akivel jelenleg kapcsolatom van, az Istentől van? HANG: "Drága Gyermekem! 1. Nagyon természetes az, hogy a férfinek férfi a sorsvonala, a nőnek pedig nő. E karmikus sorsvonalon vannak azok a „megterhelések”, amelyeket becsülettel fel kell vállalnia minden világra jött szellemi teremtménynek. 2. Isten minden férfit és minden nőt arra teremtett, hogy Hozzá, teát Istenhez segítsék közelebb egymást azok, akiknek erre lehetőségük van. Normális esetben minden férfiben van egy női ideál, és minden nőben van egy férfi ideál. Ha ez az ideál a látszat szintjén rokon-lélekre talál önmagán kívül, akkor az ilyen „felszíni” találkozást sokkal nehezebb kiiktatni, mint az olyan találkozást, ahol nem ilyen „rokonlelkek” találkoztak. De ne hidd, hogy Isten a „rokonlelkeket” egymásnak teremtette! Nem. Isten mindenkit Önmagára teremtett, és rokonlélek ide, rokonlélek oda, mindaddig nyugtalan marad a szívetek, amíg Istenben meg nem találjátok nyugalmatokat! A nyitottság és a lezártság bennetek nem Isten munkája! Ez rátok van bízva! Akivel kapcsolatban valaki nyitott akar lenni, azzal nyitott is lesz, és akivel kapcsolatban lezárt akar valaki lenni, azzal tud is lezárt lenni. Az ilyen döntés részben közvetlenül függ tőletek, részben pedig közvetve, tehát attól, hogy mennyire veszitek igénybe a bennetek élő Isten erejét. Ha nem így lenne, akkor nem létezhetne hűség a világon! 3. E harmadik kérdésedre már az előző pontban megadtam a választ. Megáldalak az EGYÉRTELMŰSÉG LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-30, 07:46 | |
| 46 HANG - A pénzért történő beavatásoktól A pénzért történő beavatásoktól Én teljesen elhatárolom magamat! Bizonyos tanfolyamokért természetesen kérhetnek pénzt a tanárok, de ez nem emelkedhet a más tanárok átlagórabére fölé! Ha több pénzt kér egy tanfolyamot vezető, mint pl. egy magyar- vagy matektanár az órájáért, akkor ne vállald az ilyen tanfolyamot, mert ott Én nem vagyok jelen! Akkor sem vagyok jelen, ha bármilyen szép ígéretekkel, jövővel, eredményekkel kecsegtet az előadó! ***** 47 HANG – Miért félek dönteni? Eddigi tapasztalataid megtanítottak arra, hogy az életedet meghatározó döntéseid beláthatatlan következményekkel járnak. Márpedig a be nem látható következmények mindig óvatosságra intik az okos embert! Félj is az olyan döntéstől, amelynek következményét nem tudod kellően felmérni! Ez nem gyávaság! A vakmerő emberek nem bátor, hanem ostoba emberek! Az igazi bátorság abban mutatkozik meg, hogy az élet apró bajainak elviselését vállalja az, aki törekedett életében okosan dönteni. Ezért nélkülözhetetlen annyira az élő hit, a Velem való élő kapcsolat. E nélkül nincs semmi szilárd pont, amire életeteket nyugodt szívvel felépíthetnétek. ***** 48 HANG - Milyen változást idézett elő bennem egy avatás? Csak a tapasztalati változás a hiteles változás mindenkiben. Ez azt jelenti, hogy aki nem tapasztalja meg, hogy megtért, az nem tért meg! Aki nem tapasztalja, hogy képes áldozattá válni, az nem képes áldozattá válni! Aki nem tapasztalja meg azt, hogy környezete megtapasztalja szeretetének kiáradását, annak nem árad ki a szeretete! Hogy is hihetnéd el azt a pozitív változást magadban, aminek nincsenek áldásos gyümölcsei!? A Lélek gyümölcsei: szeretet, öröm, béke, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szerénység, szelídség, önmegtartóztatás és tisztaság (Gal 5;22-23)! Ahol csak egy is hiányzik ezekből, ott a Lélek már nem érezheti magát otthon! ***** 49 HANG – Bulányi György könyvei a HANG szerint HANG - Ma országotokban egyetlen olyan könyv van, amely a legtisztább képet írja le Rólam, Bulányi Györgytől a "Merre menjek?", amely rövid, középiskolás szintre formált könyve a KIO-nak (Keressétek az Isten Országát). ***** 50 HANG - A boldogság forrása mindig belül van! A földi élet nem a CÉLBA jutásnak, hanem a CÉLBA törekvésnek a helye! A CÉL pedig ÉN VAGYOK! Ezzel már rá is mutattam a LÉNYEGRE! Minden befelé fordulással kezdődik! Az élet forrása, a boldogság forrása mindig belül van! Hiába tisztítja valaki a folyamot, ha a forrás szennyezett! Tehát, ha a kérdéseitekre meg akarjátok kapni a választ, akkor nem könyvek oldalairól, hanem szívetek lapjairól kell leolvasnotok azt. Tehát BELÜLRŐL! Erre időt és lehetőséget kell adnotok magatoknak. Az élet kérdéseire adandó válasz maga az élet, tehát nem a ruha (külsőségek)! Így is mondhatom: a Velem való élő kapcsolat. Így is mondhatom: állapotszerű imádság! Aki ezt ki akarja kerülni, az Engem akar kikerülni, tehát nem boldog akar lenni, hanem bódult! ***** 51 HANG – Nem a Biblia a forrás, hanem a Szentlélek Itt megemlítem, hadd tudja meg mindenki, aki olvassa a HANG-könyveket, hogy immár kétezer éve, szinte intézményesen mindent elkövetnek a különböző felekezetek, hogy az a tartalom, amit ÚT-nak neveztem el, és Magammal azonosítottam, felismerhető ne legyen. A leghatékonyabb eszköz pedig, amit ennek érdekében felhasználtok, a Biblia! Az a Biblia, amely az Én evangéliumaimat is tartalmazza, s amelynek minden sorát az evangéliumaimhoz kellene igazítanotok, de nem tanításom cáfolására, főleg nem kiegészítésére, hanem megerősí¬tésére! Mikor fogjátok megérteni végre, hogy nem a Biblia a forrás, hanem a Szentlélek! Mikor fogjátok megérteni végre, hogy a betű öl, de a Szentlélek, ha átadjátok értelmeteket Neki, akkor csodálatos fénnyel és erővel tölthet el benneteket!? *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-07-31, 06:56 | |
| 52 HANG - A SZERETETNEK egy speciális megfogalmazása a MEGBOCSÁTÁS! Ami a megbocsátást illeti, hát erről tudnod kell, hogy ez az Isten lényege! A SZERETETNEK egy speciális megfogalmazása a MEGBOCSÁTÁS! A ti életetekben nem lehet probléma az, hogy Isten megbocsát vagy sem! Sokkal súlyosabb probléma az, hogy ti meg tudtok-e bocsátani! Ha valaki zúgolódik körülményei ellen, melyekről nem tehet, az bizony arról tesz tanúságot, hogy nem tud megbocsátani Istennek. Arról tesz tanúságot, hogy szerinte Isten nem istene a körülményeknek az övéi számára sem. Arról tesz tanúságot, hogy bár még egy szülő is megtesz mindent gyermekéért, de Isten nincs olyan jó, illetve nincs olyan tehetséges, mint egy jó szülő, mikor gyermekeiről van szó. Hidd el, hogy Isten a körülményeiteknek is az Istene, ha élő kapcsolatban akartok maradni Velem. Az Isten megbocsátó szeretete abszolút tökéletes! De meg kell tudnotok bocsátani embertársaitoknak is, ha Isten megbocsátó jóságát be akarjátok fogadni magatokba. Éppen azáltal nyíltok ki Isten megbocsátó jósága felé, hogy megbocsátjátok azokat a bántásokat, amelyekkel mások megnehezítették életeteket. Ez feltétlen feltétele annak, hogy át tudjátok venni Isten megbocsátó szeretetét! ***** 53 HANG – Imádkozz! Az egyik katonai akadémián volt egy olyan vizsgáztató, aki e kérdést tette fel az egyik ludovikásnak: "Mit vezényel csapatának, ha három oldalról túlerő zárta körül, háta mögött pedig a tenger?" A ludovikásnak válasza ez volt: "Imához!" E válaszáért kitűnőt kapott. ***** 54 HANG - A szegénység látás kérdése! A szegénység, lényegét tekintve, nem pénz kérdése. Bár legtöbbször egybeesik a kettő. A szegénység látás kérdése! Aki azokat látja, akik nála szegényebbek, annak szívében uralkodóvá válik az, hogy van adnivalója, és kell is adnia, vagyis ki kell mutatnia gyakorlatilag is szeretetét, tehát szegényítenie kell magát. Ilyen értelemben tehát Isten szemében az a szegény, aki gazdagnak tudja magát. A gazdag az, aki mindig a nála gazdagabbakat figyelve azt éli meg, hogy neki nem adnia, hanem állandóan kapnia, szereznie kell. Így tehát az önzés uralja életét. A gazdag tehát Isten előtt az, aki szegénynek tudja magát. A szegénység és a gazdagság tehát élettér, és nem mennyiség kérdése. Ezért nincs a gazdagoknak életterük a Mennyországban, és ezért az üdvösség csak a szegények osztályrésze, mert a Mennyország csak a szeretésnek lehet az élettere, tehát azoknak, akik adni akarnak másoknak, és nem kapni, szerezni akarnak másoktól. ***** 55 HANG - Várom Jézus eljövetelét Ne az eljövetelemet várd, hanem a jelenlétemet vedd észre! Jelen vagyok a szívedben! Ha vállalod a párbeszédimát, akkor lépten-nyomon tapasztalhatod, hogy együtt tesszük azt, amit te jó szándékkal teszel. Jelen vagyok minden rászorulóban is! Most nem az anyagi rászorultságra gondolok, hanem a szellemi, lelki rászorultságra. Környezetedben is megtalálod azokat, akik megértést, jó szót, biztatást várnak tőled. Amíg csak magaddal vagy elfoglalva, addig mindig ott ólálkodnak körülötted az ártó erők. Velem légy elfoglalva! Másokkal légy elfoglalva, s csodálatosan fogod tapasztalni, hogy valóban önmagadra találtál. Az igazi élet megnyerésének élet-elvesztés az ára! ***** 56 HANG – Lehetek-e médium? Aki nem Általam lesz médium, az mondhat szépeket, jókat és igazakat, de tevékenységében mindig lesz valami rejtett csúsztatás, s ennek hosszú távon feltétlenül megjön a mérges gyümölcse. Neked is, és mindenkinek, sokkal többet kellene foglalkoznotok az Én evangéliumaimmal, és tanácsot olyan emberektől kellene kérnetek, akik Engem valóban ismernek. Gyümölcseiről ismeritek meg a fát, és gyümölcseiről ismeritek meg azokat az embereket, akik az én médiumaim. Ezeket az embereket az jellemzi, hogy szegények és boldogok. Emellett minden igyekezetük az, hogy embertársaikat úgy szeressék, ahogy Én szerettelek titeket. A senkinek soha nem ártás, a mindig mindenkinek megbocsátás és a gyakorlatilag szolgáló szeretet megélése mellett az építés, buzdítás és vigasztalás. Ez jellemzi azokat, akikben az Én Lelkem él és működik. Én mindig gondoskodom arról, hogy legyenek ilyenek. Ha nem lenne egy sem, akkor Isten már nem tartaná létben e világot. A világot általuk tartja fenn Isten, hogy lehetőségetek legyen megjavulni. Lehetőségetek legyen megtalálni boldogságotokat. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-01, 06:16 | |
| 57 HANG - Kisebbségi érzéssel küzdök. Minden kisebbségi érzés mögött hiúsági komplexusok állnak. Neked bőven megvan az a képességed, amire szükséged van, de ez csak akkor tud zavartalanul működni benned, ha nem másokhoz méricskéled magadat, hanem egyszerűen elkezded végezni a munkádat, függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye róla. Neked nem produkálnod kell magadat, hanem tenned kell azt, amire képes vagy. Ne mások kedvéért, hanem az Én kedvemért tedd azt, amit teszel. Azt pedig hidd el, hogy nem tudsz olyan rosszul rajzolni, hogy Nekem ne tetszene! Nincs az az édesanya, akinek kisbabája bármilyen formátlan, ne lenne a világon a legszebb az ő szemében. Így vagyok Én is veletek. Nekem olyan szemem van, hogy mindazt gyönyörűnek látom, amit valaki jó szándékkal tesz! Erre törekedj! Nekem tetszeni! ***** 58 HANG - A cigarettáról és a drogokról mi a véleményed? A cigarettázás megkötözöttség. Isten nem teremtett senkit cigarettázásra. Amikor valaki rászokott erre, akkor vétkezett. Miután már szenvedéllyé vált, akkor már csak vergődik e megkötözöttségben az, aki dohányos. A többi drog, amelyeket említesz, nemcsak megkötözöttséget, hanem jellemtorzulást is okoz. Tehát nemcsak bódít, hanem gyilkol is! A legkisebb mértékben sem megengedettek! Aki játszik ezekkel a drogokkal, azt a butaságán kívül semmi nem menti! A legkisebb mértékű fogyasztása is az erkölcstelenség útján indítja el a fogyasztót. Tegyetek meg mindent, hogy távol maradjatok a drogok minden fajtájától! Ezek mind, a kábításuk révén, a poklot nyitják meg élvezőik előtt! Légy okos és óvatos! Higgy a benned lévő jelenlétemben! ***** 59 HANG - Meg tudnak bocsátani a halottak? Halálon innen és halálon túl, mindenki önmaga dönt, hogy mit tegyen. Azok a halottak, akik nem tudnak megbocsátani másoknak, a legnagyobb ellenségeik önmaguknak. A megbocsátásnál nem érdekes az, hogy kinek kell megbocsátani. Ha valaki megbánta rossz tettét, annak akár megbocsátanak, akár nem, boldog, mert Én élek szívében. De aki nem bocsát meg, az akkor is boldogtalan, ha bocsánatot kérnek tőle! Csak olyankor van értelme a bocsánatkérésnek, amikor te nyugtalan vagy addig, amíg bocsánatot nem kértél. De ha ezt megtetted, akár itt él az illető a Földön, akár már elköltözött a másvilágra, akkor nyugodt lehetsz, mert megtetted azt, amit lelked érdeke megkívánt. Ilyen értelemben is igaz, hogy senki nem segíthet lelkileg másokon, csak önmagán, tehát önmagatokért feleltek! ***** 60 HANG - A Hit gyülekezetébe járok, ahol sok jó és sok tilos van. Azokat a gyógyításokat, amelyeket REIKI és egyéb módszerekkel szeretettel végeztek, nemcsak nem ítélem el, hanem egyenesen áldásom hordozóinak jelentem ki. Az a lélek, aki szabad, az tudja, hogy neki minden szabad, de azt is tudja, hogy nem minden használ. Az viszont fontos, hogy ne más mondja meg neked döntően, hogy neked mi használ. Ezt csak neked van jogod felelősséggel megállapítanod! Mások tanácsot adhatnak, de az Én gyermekeim a SZABADSÁG lelkét kapták, és nem a szolgaság lelkét! Fölötted egy vallási vezető sem uralkodhat! Ne engedd, hogy bárki is lelkedet megnyomorítsa! Ne félj a SZABADSÁGTÓL! Vagyis attól, hogy minden külső (körülötted élő emberek, körülmények) és belső (test kívánsága, szemek kívánsága, élet kevélysége) kényszer ellenére is tudd tenni a meglátott JÓT! Ne hódolj be egyetlen gyülekezetnek sem. Csak azt fogadd el, ami szívedben jótékony visszhangra talál benned. Hozzám jöjjetek, ha fáradtak és agyonhajszoltak vagytok. Aki nem talál meg Engem önmagában, az játékszerévé, sőt fejős tehenévé válik gyülekezetének. Vagyis nem felhasználják, hanem előbb-utóbb kihasználják. Aki Engem megtalál, az át tudja venni Tőlem az Én békémet, amelyet nem úgy adok, ahogy a világ adja, tehát nem kívülről és engedelmességet követelve, hanem belülről és szabadságot biztosítva. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-03, 06:06 | |
| 61 HANG - Imádkozom, hogy gyermekeim jó házasságban éljenek. Fontosabb azért imádkoznod, hogy te akkor is boldog légy, ha gyermekeid bármilyen házasságot kötnek. Meg kell tanulnod, hogy a te benső békéd, boldogságod nem rajtad kívüli események függvénye! Amíg ezt nem érted meg, addig nincs lehetőség számodra a lelki fejlődés útján előrehaladni! Ha ezt nem érted meg, akkor pótcselekvés minden vallásos ténykedésed! Te a Földre azért születtél, hogy te boldog légy! Gyermekeid sem azért születtek, hogy te meg légy elégedve életükkel, hanem azért, hogy ők boldogok legyenek. Ez nekik is, csakúgy, mint neked, szemlélet kérdése. Szeretni annyi, mint jót akarni. Ez mindenkivel szemben kötelez. Az érzelmi jó érzés nem tartozik a szeretet lényegéhez, sőt egyáltalán nem tartozik a szeretethez. Jó, ha van, de jó úgy is, ha nincs! A lényeget semmiképpen sem érinti! ***** 62 HANG - Szabad-e állatot ölni önvédelemből vagy mások védelmére? Nemcsak önvédelemből és mások védelmére lehet állatot ölni! Soha egyetlen szóval sem szóltam egy szót sem az állatok védelmében! Az állat az emberalatti világhoz tartozik, s mint ilyen, az ember mindent megtehet velük, amit észszerűnek tart. Kísérletezhet rajtuk, velük, megeheti azokat, és ha úgy látja jónak, irthatja is, ha zavarja létük az ember józan érdekeit. Megtéveszt benneteket az, hogy a magatokban értékesnek tartott tulajdonságokat gyakran tökéletesebben látjátok az állatokban megvalósulni, mint magatokban. Nagy tévedésben vagytok, ha úgy gondoljátok, hogy tulajdonságaitok által vagytok emberek. Nem. Isten által vagytok emberek. Istenképűségetek által vagytok emberek! Az állat tulajdonságai az ön- és fajfenntartás ösztönpárnak vannak alávetve. Ez természetesen megvan az emberben is. A faj- és önfenntartás ösztönének megszűntével az állat élete értelmetlenné válik. Ezért nincs örök élete. Az embernél ez az ösztönpár inkább teher, semmint eszményi itt a Földön. Ez azért van így, mert az ember boldogsága nincs, nem lehet ezekhez kötve. Ezért szükségszerű, hogy az embernek legyen örök élete! Boldogságról a szó igazi értelmében csak ott lehet szó, ahol nincs vége az örök jóban, szépben, igazban megélt életnek. ***** 63 HANG - Jól döntöttem, hogy nem tagadtam meg a REIKIT-t? Nagyon jól döntöttél, amikor nem mondtál le azokról a csodálatos lehetőségekről, amelyeket Én a ti korotokban elétek tárok! Valamikor azt mondottam, hogy az enyéim majd még nagyobb dogokat is fognak cselekedni, mint amit Én tettem! Amikor egy társaság azt képviseli, hogy akkor szabad, ha mindent, amit nem ismer, tilt, akkor az a társaság egy üvöltő ellentmondást képvisel. Nem a tiltás által, hanem a nyitás által lesz szabad valaki! A bármilyen irányban lezárt emberek nem ismernek sem Engem, sem az Atyát. Isten lényegéhez a nyitottság tarozik. A teremtés, a megváltás, a Lélek eljövetele, ezek mind Isten nyitottságának egy-egy megnyilvánulásai! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-04, 07:34 | |
| 64 HANG - Én nem jósolni jöttem le a Földre Én, Jézus, ugyanaz vagyok tegnap, ma és örökké! Nagy szeretettel szeretném tudatni veled, hogy Én nem jósolni jöttem le a Földre, hanem azért, hogy elmondjam nektek, hogyan tudtok boldogok lenni. A boldog Isten mindenkiben boldogító módon van jelen. Ha valaki nem boldog, az nem azért nem boldog, mert rosszak a körülményei, hanem azért, mert nincs élő kapcsolata a benne boldogító módon jelenlévő Istennel. Azért jöttem a Földre, hogy elmondjam minden jó szándékú embernek, hogy a boldogság nem a körülményeknek és nem is a testi egészségnek vagy betegségnek a függvénye, hanem megfelelő látás kérdése. Ezért volt első kijelentésem a nyilvánosság előtt az, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat. A Bibliában e szavaimat bűnbánattartásnak írják. Kétségtelen, hogy ez is benne van e szóban, de ennél sokkal mélyebb mondanivalója van. Ez pedig az, hogy úgy kell átalakítanotok gondolkodásotokat, hogy élő kapcsolatba kerüljetek a bennetek boldogító módon élő Istennel. Gondolkodást átalakítani csak gondolkodva lehet. Tehát el kell kezdened gondolkodni azon, hogy miért jó neked az, hogy Isten valóságosan benned él boldogítóan. Meg kell tudnod ezt fogalmazni a magad számára, és naponta hálát kell adnod azért, mert rájöttél, hogy a boldog Istennek csak boldog gyermekei lehetnek, függetlenül körülményeiktől! Kimondhatatlanul szeretlek! Ez boldogít Engem! Téged ez csak akkor fog boldogítani, ha abszolút első leszek életedben. ***** 65 HANG - A "Ne ítélj!" hogyan alkalmazható ma? A rosszat mindig el kell ítélni, de azt, aki azt a rosszat elkövette, nem ítélhetitek el úgy, hogy majd ti megfelelő szankciókat alkalmaztok, amelyekről úgy gondoljátok, hogy az illető bűnös azt megérdemli. Senkiről sem tudjátok, hogy mit örökölt, milyen hatások érték őt eddigi életeiben, és ő hogyan dolgozott együtt azokkal a kegyelmekkel, pozitív lehetőségekkel, amelyek rendelkezésére álltak. A mottó tehát ez: utálni a bűnt és szeretni a bűnöst! Szeretni annyit jelent, mint jót akarni. Ha Isten gyermekei okosak és óvatosak, akkor feltétlenül meg fogják tapasztalni, hogy számukra mások gonoszsága nem hátráltatja, hanem segíti lelkük fejlődését a szeretetben, tehát a jót akarásban. Az Istent szeretők sem védettek teljes mértékben mindentől és mindenkitől. Önmaguknak tudnak ártani! De csak önmaguknak! Önmagának mindenki tud ártani. Aki ember, az nem bábu! De használni is csak önmaga tud mindenki saját magának! Az Istent szeretők és a nem Istent szeretők között éppen az a lényeges különbség, hogy aki Istent szerető, az használni is és ártani is tud önmagának. Aki nem Istent szerető, az használni nem, csak ártani tud önmagának! Használni csak annyiban tud, ha úgy dönt, hogy megtér! A szenvedést okozás nem azonos az ártással. A szenvedés és a boldogság nem ellentétes állapotok. Sokszor nemcsak együtt tudnak árulni egy gyékényen, de nem is tudnak meglenni egymás nélkül! Ha valaki nem szenved mások gonoszsága láttán, az nem is tud boldog lenni! Nem, mert akkor már nem ember, hanem gép! ***** 66 HANG - Hogyan és miért kell Istent dicsőíteni? Amikor valaki Istent dicsőíti, akkor szavakkal próbálja értékelni azt a sok jót, ami benne Istennel kapcsolatban felmerül. Az Isten-dicsőítésre nem Istennek van szüksége, hanem nektek, embereknek, mert a dicsőítés még több jót láttat meg Istenben, és így az emberi szív még nagyobb szeretetre gyullad Isten és emberek iránt. ***** 67 HANG - Mágiával próbálok segíteni az embereknek. Mint tudod, van fekete mágia, és van fehér mágia. A fekete mágia nem többet árt, mint használ, hanem csak árt! Akkor űz valaki fekete mágiát, amikor az a szándéka, hogy bármiféle eszközt, szellemeket, felhasználjon olyan cél elérésére, amely nem a Bennem, Jézusban, való töltekezést jelenti. A fehér mágia az, amikor valakinek az a szándéka, hogy bármiféle eszközt felhasznál a Bennem való fejlődésre. Ez azért fehér mágia, mert Bennem csak olyan eszközök - akár szellemek - segítségével lehet fejlődni, amely eszközök már önmagukban is önzetlen szeretetet hordoznak. Tehát e szóban: bármi, csak az értendő, ami a senkinek nem ártást, a mindenkinek megbocsátást és a rászorulókon való segítést jelenti. E háromból egyik sem maradhat ki! Ha úgy segítesz embertársaidon, hogy felhívod figyelmüket arra, ami mindennek alapja, tehát az Engem, mint ÚT-nak vállalására, akkor feltétlenül jól segítesz embertársaidnak. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-05, 06:19 | |
| 68 HANG - Szeretnék az Úrral gyógyítani! A gyógyítással kapcsolatban fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy egy ember életéből nem szabad kiemelni részeket, ha igazán segíteni akarjátok egymást. Minden ember azért született a Földre, hogy megszerezze a lélek uralmát a test felett. A testi gyógyulás csak akkor van a maga helyén, ha a lélek szolgálatában áll. A léleknek kell hát előbb lehetőséget adni a gyógyulásra, s csak ennek szolgálatába állhat be a test. A lélek gyógyulásának pedig kikerülhetetlenül első lépése a megtérés! E nélkül az egész gyógyítás, gyógyulás, semmit sem ér! Sőt árt! Felesleges és haszontalan időfecsérlés! Nem úgy van, hogy valaki előbb meggyógyul, és utána majd megtér. Az ilyen gondolkodás üzletelés! Ha valaki megtért, tehát elfogadott Engem, Jézust, Urának, Megszabadítójának, akkor a testi gyógyulását már eleve az Én szívemre helyezte, és hiszi, és te is hidd el, hogy a legjobb helyre helyezte! ***** 69 HANG - Az alázatnak nincs kapcsolata az engedelmességgel Az alázatról azt kell tudnotok, hogy csak akkor igazi, ha öntudatos! Igen, mert csak ekkor képvisel valamit. Az alázatnak nincs kapcsolata az engedelmességgel. A félelemnek van kapcsolata az engedelmességgel. Az az alázatos, aki úgy tud képviselni öntudatosan valamit, hogy azzal nem a jogi igazság rendjét képviseli, hanem az irgalomnak azt a rendjét, amely akkor is létezik, ha a bűnös nem kér bocsánatot attól, akit szeretetlenül megbántott. És az alázatos ember pontosan azért vállal bármiféle gyalázatot, mert öntudatosan képvisel valamit, ugyanakkor nyitott a jobb felé, tehát hajlandó az öntudattal képviselt eddigi nézetét jobbal felcserélni, és nem zavarja őt az sem, ha ezért elvtelennek mondják, mert lépését értelmesen meg tudja okolni azok előtt, akik meg akarják őt érteni. ***** 70 HANG - Szülő és gyermek között nem üzleti kapcsolat áll fenn Szüleiddel kapcsolatban sincs más feladatod, mint bárkivel kapcsolatban, aki a Földön él. Ők, miután már felnőttél, nem élhetnek úgy érted, mint akkor, amikor még gyermek voltál. Te pedig, miután saját lábadon állsz, nem vállalhatod fel azt, hogy visszafizess valamit abból, amit tőlük kaptál, mert a szülő és gyermek között nem üzleti kapcsolat áll fenn, hanem szeretet-kapcsolat. Ez pedig azt jelenti, hogy mindaz, amit ők adtak neked, nem visszaadnod kell, hanem továbbadnod másoknak. A szeretet végtelenre van nyitva, és nem befolyásolhatják üzleti szempontok. Neked mindig segítened kell a rászorulókon, ha szeretet él benned, és lehet, hogy nem szüleid azok, akik a legjobban rászorulnak segítségedre. Ilyenkor nem rajtuk kell segítened, hanem azokon, akik jobban rászorulnak segítségedre. A kegyelmi rendben nem a vérkapcsolat a döntő (Márk 3;33-34)! Ezt csak akkor érted meg, ha lelkedben szabaddá tudtál válni szüleidtől. A benső szabadság feltétlen feltétele annak, hogy valakiben működni tudjon a Szentlélek (2. Kor. 3;17)! Feladatokban gondolkodni éppen azt jelenti, hogy nem a másik kívánsága a döntő, hanem a te szíved nyugalma, tehát a benned élő Isten kívánsága. E kettő ugyanaz! ***** 71 HANG - A boldog a hitből él! A párbeszédimában őrangyaloddal is beszélhetsz. Sajnos, fogalmatok sincs, hogy milyen kincs birtokában vagytok a párbeszédima által! Az egész Mennyország nyitva van számotokra, ha Engem, Jézust, beengedtetek magatokba! Minden olyan gondolat, amely épít, buzdít, vigasztal benneteket, tehát minden olyan gondolat, amelynek Atyám a forrása, azon az égi lényen át jut hozzátok, akit megszólíttok. Magatokat szegényítitek lelkileg, ha ezt nem hiszitek el. És ez a lelki szegényítés egyáltalán nem az a lelki szegénység, amit boldogítónak mondottam! Mert a boldogító lelki szegénység az, amikor valaki lelkiismerete szerint szegényíti magát. Az a lelki szegénység viszont, amelyet a párbeszédimának el nem fogadása okoz bennetek, pontosan az ellenkezőjét, tehát boldogtalanságotokat eredményezi. "Az igaz a hitből él!" Így is fogalmazhatom: A boldog a hitből él! Nem is lehet boldog senki hit nélkül, ha a boldogság alatt nem a bódultságot érti, hanem a szívbékét! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-06, 05:45 | |
| 72 HANG - Őrangyalomat megidézhetem-e? Őrangyalod mindig kész segíteni, ha hívod őt. Számára ez kifejezetten öröm, mivel az ő segítsége nemcsak téged gazdagít lelkileg, hanem az egész teremtett világot. Nagyon fontos tehát, hogy megidézd! Őrangyalod azért jó szellem, mert tiszteli szabadságodat, és ezért a te döntésed, hogy vele kapcsolatba kerülj, sorsdöntő számodra. Nélküled ő tehetetlen, de ha behívod életedbe, ha kéred őt, akkor nagyon tud segíteni neked. ***** 73 HANG - A rajtatok kívüli földi élet soha nem lehet Mennyország Neked azért van annyi jajod-bajod, mert nem ott keresed életed megoldását, ahol az van. Három szempontra hívom fel figyelmedet. a.) A rajtatok kívüli földi élet soha nem lehet Mennyország. Vagy pokol, vagy tisztítóhely. Önmagatokban feltétlenül meg kell találnotok a Mennyországot, mert aki itt a Földön nem találja meg önmagában a Mennyországot, az halála után sem lesz képes önmagát a Mennyországban találni. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy a boldog Istennek csak boldog gyermekei lehetnek! b) Önismeret nélkül nincs megoldás. A környezet elsősorban arra való, hogy tükör legyen a helyes önismeret kialakításra. Az önismeret első és legfontosabb következménye az, hogy felismeritek megkötözöttségeiteket, amelyek akadályai annak, hogy szívetek békéjét átvegyétek Tőlem, és ehhez az erőt feltétlenül megadom mindenkinek, aki Hozzám fordul (Máté 11;28). c) Mivel mindenkiben jelen vagyok boldogító módon, ezért ennek meglátásához elengedhetetlen a gondolkodás-átalakítás. Lejegyzek itt neked még három szentírási részt az evangéliumokból. Ha ezeket átelmélkeded, akkor elindultál azon az úton, amely szíved békéjét megteremti, és amellyel Én, mint ÚTTAL azonosítottam Magamat. János 14;23 - Máté 6;25-34 - Márk 1;15 ***** 74 HANG - Nem azért jöttem, hogy kiengeszteljem az Atyát! "Drága Gyermekem! Én, Jézus, azért jöttem közétek, hogy befogadjatok szívetekbe, és ezáltal együtt tudjam járni veletek már itt a Földön azt a szeretet-utat, amely a Földön benső békét ad, és a külső békének is megfelelő alapul szolgál. Igen, mert ha valaki soha nem árt senkinek, mindig megbocsát mindenkinek, és segít a rászorulókon, amint Én tettem és teszem azokban, akik valóban ismernek és szeretnek Engem, az valamiképpen már itt és most a mennyek országát jeleníti meg a Földön. Azért jöttem tehát közétek, hogy szebb legyen a Föld! Azért jöttem, hogy ti egymásnak szerető testvérei tudjatok lenni abban a bizonyosságban, hogy Isten édes gyermekei vagytok. Azért jöttem, mert tudtam, hogy Nálam nélkül semmi olyat nem tehettek, ami az örök boldogság honában is értéket jelenhetne. Nem azért jöttem, hogy kiengeszteljem az Atyát! Olyan Atya nincs, aki iszonyatos haraggal tekintett rátok mindaddig, amíg Engem meg nem öltetek! Olyan Atya nincs, aki csak akkor tudott végre megnyugodni, amikor már az utolsót vonaglottam a kereszten! Aki azt mondja nektek, hogy ezt követelte Isten igazságossága, akkor annak Én, Jézus, azt mondom, hogy a világ legnagyobb igazságtalansága történt akkor, amikor Engem ártatlanul elítéltek és megöltek. Bizony káromkodik az, aki a világ legnagyobb igazságtalanságát Isten igazságosságával azonosnak mondja. Gondold csak végig egyszer a tékozló fiú édesapjának lelkületét. Benne mutattam be Atyámat nektek. Atyám mindenkinek megbocsát, aki feléje fordul és gyermeke akar lenni. Atyámnak az fájdalma, hogy gyermekei nem akarnak Feléje fordulni, s ezáltal képtelenné teszik magukat arra, hogy boldogok legyenek. Ez nagyon fáj a SZERETETNEK, aki az Isten! A Szeretet soha nem örül semmiféle szenvedésnek. A Szeretet nem kiengesztelődni akar, hanem megbocsátva szeretni! "Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot" (Máté 12;7)! A Szeretet együtt szenved a szenvedővel! Sőt, EGY a szenvedővel! Ezért nem azt mondottam, hogy nagyon sajnálom azokat, akik éheznek, szomjúhoznak, nélkülöznek és üldöztetést szenvednek, hanem azt mondottam, hogy amit az ilyenekkel tesztek, azt Velem teszitek (Máté 25;40)! *****
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |