Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Ezoterika

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next
SzerzőÜzenet
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

Hozzászólások száma : 5012

Ezoterika - Page 35 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-15, 06:46

5 HANG – Az a szelid
Az a szelíd, aki nem tesz soha senkinek a kárára! Áldozatot az vállal, aki annak reményében, hogy mások ezáltal jó útra térnek, szeretetből magára vállal olyan szenvedést, amelyet jog szerint nem kellene vállalnia.
Mindennek olyan jelentőséget kell tulajdonítanod, amilyet a szeretet mérlegén mutat. Csak annak van jelentősége, ami növeli a szeretetet benned! Amit fel tudsz használni a szereteted növelésére, annak van jelentősége, amit nem tudsz, annak nincs. Önmagában semmi sem jelentős, és nem is jelentéktelen. Általad lesz a körülötted és a benned lévő világ értékes vagy értéktelen. Ezért fontos a gondolkodás-átalakítás! Erre szólítottalak fel benneteket nyilvános működésem kezdetén (Márk 1;15)!
Önmagában nincs jó vagy rossz körülmény! Csak jó vagy rossz hozzáállás van a körülményekhez. Jó hozzáállás az, ha jobban élhetek bennetek, rossz hozzáállás az, ha nem élhetek bennetek! Én még a kereszthalál vállalásakor is ezt mondottam: "Ne igyam ki a kelyhet, amit Atyám adott nekem?" (János 18;11)
6 HANG - Az állatok megöléséről kérdezem a HANG-ot.
Minden az emberért van, az ember pedig Istenért! Megtéveszt benneteket a látszat! A létezés szintjén nincs különbség a szúnyog, a tetű és egy versenyparipa között! Mindegyik a maga területén olyan valóság, melyről maga ez a valóság nem tud! Nincs személyisége! Egyik sem a szeretet tárgya! Ahogy a növények között a tarack, a konkoly és a tulipán szintén nem különböznek lényegileg egymástól. Ma vannak, holnap a kemencébe kerülnek. Ebben nincs semmi erkölcstelenség, amint a vágóhidak működésében sincs! Megtéveszt benneteket a látszat! A faj- és önfenntartás ösztönének különböző körülményekben különböző megnyilvánulásai vannak. Ez nagyon hasonló az ember életében is azon a szinten, ahol e két ösztön működik. De növénynél, állatnál, sőt embernél is az ön- és fajfenntartás ösztöne kizárólag arra való, hogy a szellemi lények tudjanak fejlődni általuk, és semmiképpen sem arra valók, hogy szolgálják e két ösztön létét.
Aki növényt, állatot pusztít, nem gyilkol ! Ha értelmével megalapozottan teszi, tehát úgy, hogy az emberi szellem ennek hasznát veszi, akkor az ilyen pusztítással jót tesz! Az ember, ha embert öl, akkor gyilkol! Ég és föld a különbség a kettő között!
Sajnos, ma sokan vannak olyanok a Földön, akik számára fontosabb egy öleb, mint a szomszéd gyermeke! Az éhező emberekről nem is beszélek!
Értsd meg! Bármit teszel, a Föld és az ember alatti világ úgyis elpusztul! A ti feladatotok az, hogy keressétek az Isten országát és azokat az örök igazságokat, amelyek az emberek szolgálata által akarják szeretni Istent! Az állat- és növényvilághoz való hozzáállásotok attól kapja erkölcsi tartalmát, hogy mennyire használjátok, alkalmazzátok ezeket az emberek iránti szeretetetek kimutatására!
7 HANG – Ámítás és önbecsapás
A drogok használata a hazugság Atyjának malmára hajtja a vizet! Igen, mert az ámításnak, az önbecsapásnak hathatós eszköze! Dobbantani csak valós talajról lehet, ha valaki lendülni akar fölfelé!
Ti most a hazugság világát oly tömény módon élitek meg, hogy szinte kiveszőfélben van köreitekben az értelmes emberi élet. Pedig ami él, az fejlődni akar, s ez csak a valóság talaján lehetséges!
Az igazság és a valóság ugyanannak az éremnek két oldala. A hazugsággal és a valótlansággal ugyanez a helyzet. Ne keverd össze a magasabb szellemi régiók megtapasztalását a bódulattal!
Élvezetek által soha nem juthat senki előbbre a szellemi élet fejlődésének útján. Csak kemény munka, szenvedés árán, mint a hegymászók, akik a csúcsra törekszenek, lehet elérni a szellemi világ birodalmába. A drogok ennek karikatúráját idézik elő, s mérhetetlen nagy számlát nyújtanak be annak, aki a szellemi érettség birtoklása helyett ennek karikatúráját választotta.
Az egyik nagy ára az ilyen döntésnek éppen az, hogy képtelenné teszi a drog használóját a szellemi értékek iránti fogékonyságra! Az erkölcsi lerothadásról most nem is beszélek!
Vissza az elejére Go down
http://karsayalarm.hu/
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-16, 06:26

8 HANG – Aki nem tudja szeretni ellenségét
Aki nem tudja szeretni ellenségét, tehát nem tud neki megbocsátani, nem tud neki jót akarni, az saját magát teszi boldogtalanná, mert képtelen együtt jelen lenni a szívbéke és a gyűlölet. Tehát éppen az ellensége kívánságát valósítja meg önmagán, vagyis árt önmagának! Aki ezt nem hiszi el, az saját életében fogja azt megtapasztalni, hogy gyűlölettel a szívben nem lehet nyugodtan aludni! Aki mérges, az azért mérges, mert mérget hord magában. Az, aki mérget hord magában, az egyértelműen árt önmagának. A méreg legjobb esetben is csak bódítani képes, de boldogítani soha! Az önszeretet csúcsérték! Nem az önzés (Máté 22;39)! Aki nem tudja szeretni ellenségét, az feltétlenül árt önmagának!
9 HANG – A kereszt az anyag szimbóluma
A kereszt az anyag szimbóluma. Az a tény, hogy Engem kereszten öltek meg, nemcsak bizonyos történelmi háttérrel magyarázható. Van ennek előremutató jelentése is! Ez pedig az, hogy Nekem az anyag szimbóluma által hirdetnem kell az idők végezetéig, hogy az anyagnak van megszentelő ereje is!
Az anyag önmagában nem létező valóság. Mindig valaminek hordozója! Ha Engem hordoz, akkor az új égre és új Földre előremutatóan hirdeti nektek, hogy az anyag nem akadály, hanem eszköz az Isten- és emberszeretet kibontakozására.
10 HANG - Pénzért nem szabad beavatódni?
Aki nem a beavatódásra, hanem a szegények megsegítésére kész anyagi áldozatot hozni, azt Én sokkal jobban be tudom avatni, mint bármilyen beavató mester! Az vét súlyosan Ellenem, aki beavatásért pénzt kér. Aki pénzt ad, az azzal vétkezik, hogy pénzét nem a szegények megsegítésére adta. Az önámítás, hogy pénzért kapott beavatás után jobban tud majd segíteni a szegényeken. Az élet erre rendre rácáfol!
Különbséget kell tudnotok tenni tanulás és beavatás között. A teológiákon pénzért tanítanak, és ez természetes. De nem szentelnek, tehát nem avatnak senkit pappá pénzért! A papszentelés ingyenes! Többször fordult már elő országotokban olyan, hogy valakit pappá szenteltek (ingyen!) anélkül, hogy a teológiát elvégezte volna.
Drága Gyermekem! Hidd el, Én bárkit be tudok avatni minden beavató mester segítsége nélkül az Általam helyesnek tartott szerepbe, ha valaki az isteni erények szerint, tehát a hit, remény, szeretet szerint éli az életét! Ha pedig úgy látom, hogy a beavatandónak szüksége van arra, hogy beavató mester által történjen a beavatás, akkor küldök számára olyan mestert, aki nem kötődik a pénzhez.
11 HANG – A böjtről
A böjtnek sincs önmagában értéke. De elkerülhetetlen, tehát feltétlenül szükséges eszköz arra, hogy elérje valaki az önuralomnak azt a fokát, amely már lehetővé teszi az Én Lelkemnek hatékony működését. Én nem a fakírokkal (szoros értelemben véve), hanem olyan önuralommal rendelkezőkkel tudok együttműködni, akik elég rugalmasak ahhoz, hogy tudjanak bővelkedni, szűkölködni egyaránt. Ami megengedett, abban mindig tartózkodjatok a végletektől. Csak abban, ami mindenki számára kötelező - ilyenek főleg a tiltó parancsok -, ott van helye a végletben való gondolkodásnak.
12 HANG – Én a legjobbat akarom neked
Én azért jöttem le a Földre, hogy vigaszt hozzak szívetekbe. De csak akkor valósul ez meg, ha vállaljátok azt, hogy hisztek Bennem, ha vállaljátok azt, hogy úgy gondolkodjatok, ahogy azt Én elvárom tőletek.
A legfontosabb számodra az, hogy hidd el, szeretlek, és ez a szeretet csak azzal azonosul életedben, amit Én jónak látok a te lelked, a te szereteted fejlődése érekében. Örülj ennek, mert a te életedben sem az a legfontosabb, amit te látsz jónak, hanem az, amit Én látok jónak! És ha azt tapasztalod, hogy Én nem azt látom jónak, amit te, akkor te ne akard az Én elgondolásomat a tiédhez igazítani, hanem a te elgondolásodat törekedj az Én elgondolásomhoz igazítani! Az egyáltalán nem biztos, hogy te jót akarsz magadnak! De az mindig biztos, hogy Én a legjobbat akarom neked!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-17, 05:56

HANG - HOGYAN ÉLJEK JÉZUSNAK?

Kérdező: Hogyan éljek Jézusnak?
HANG: "Gyermekem! Ha megkérdezed a papotoktól, vagy akár azoktól, akikkel együtt élsz, azok pontosan meg tudják neked mondani, hogy hogyan élj Nekem.
Nem az a megtért ember, aki önmagáról állítja, hogy megtért, hanem az, akiről a környezete állapítja ezt meg.
Mert az él Értem, aki ott, ahol él, tanúságot tesz Rólam először tetteivel, vagyis szeretetével, aztán szavaival, vagyis vigasztaló, bátorító, irgalmat közvetítő szavaival.
Aki Értem él, az nem sértődik meg semmitől, és megbocsát mindenkinek szívéből úgy, hogy nem emlegeti föl még önmagában sem azt, hogy őt valaki valamikor bántotta. Az él Értem, aki ha találkozik embertársával, akkor nem egy harmadikról beszél, aki ott sincs, hanem Rólam, vagyis arról érdeklődik, hogy hogyan lehetne jobban kimutatni azt, hogy Engem szeret.
Ha Értem akarsz élni, akkor imáidban ne a mennyiségen, hanem a minőségen legyen a hangsúly, vagyis, légy áhítatos, odafigyelő, ha Hozzám beszélsz, és minél többet saját szavaiddal szólj Hozzám.
Ha Értem akarsz élni, akkor sokszor mondj hálaimát, dicsőítést, és tégy meg mindent, hogy miattad nem káromolják nevemet az emberek, hanem inkább örüljenek a veled való találkozásnak.
Ha Értem akarsz élni, akkor olvass szent könyveket, és gondolkodj el azon, hogy Én mennyire szeretlek, s mimindent megtettem már érted.
Vállald a jelenben megmutatkozó szenvedéseket türelemmel, és azzal a lelkülettel, amely másoknak is példát adhat arra, hogy szívbékében hogyan lehet elviselni a szenvedéseket.
Minden reggel ajánld fel magadat Nekem, és minden este gondolj vissza a napodra, s kérdezd meg magadat, hogy vajon aznap kinek sikerült örömet okoznod? Ki örült annak, hogy te a világon vagy? Mert aki Értem él, az örömforrás mások számára is abban a siralomvölgyben, amelyet ti földi életnek neveztek.
Megáldalak, hogy tudd mindig a jelen pillanatot megszentelni!
Vess magadra keresztet!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-19, 07:09

HANG – Párkapcsolatról Jézussal

Kérdező:
1. Aki Hozzád kerül, az megtalálja a párját?
2. Hozzád vezet a jelenlegi társkapcsolatom?
3. Nem harmonikus a kölcsönös érzelemnyilvánításunk.
HANG: "Kedves Barátom!
1. Aki elindul Felém, az mindenképpen találkozik azzal, azokkal, akikkel Én jónak látom, hogy találkozzon! Az is igaz, hogy nemcsak olyanokkal fog találkozni a Hozzám igyekvő, akik ennek örülnek. De ezek is Hozzám segítik a Hozzám igyekvőt! Ez jelenti azt, hogy az Isten-keresőknek minden a javukra válik!
A házasság kétségtelen, hogy az egyik legalkalmasabb emberi kapcsolat a helyes önismeret megszerzésére. De boldog senki sem lesz azáltal, hogy önismeretre kényszerül. A kocsmák azért vannak tele házas emberekkel, mert számukra elviselhetetlennek tűnik az önismeret.
A körülmény mindig tükör! Józanul csak az képes belenézni, aki szeretni akar Engem! Aki nem ezt akarja, az vagy változtatni akarja mindig körülményeit, vagy bódítani akarja magát, hogy ne kelljen józanul gondolkodnia.
2. Feltétlenül Hozzám vezet a jelenlegi társkapcsolatod, ha te is ezt akarod! A szeretet elsődlegesen öröm! E szeretetből fakadó örömnek forrása benned van, amíg van reményed arra, hogy őt Felém segítsd. Házasság előtt azért kell nagyon megnézned, hogy kivel kötöd össze életedet, mert fel kell tudnod értelmesen mérni, mennyire öröm számodra az, hogy társadat Felém segítsd akkor is, ha erre rámegy egész földi életed!
3. Nagyon fontos a kölcsönös harmóniára törekvés. E téren mindig a másik véleménye a fontos. Egy házasságban semmi nem változik meg pozitív irányban. Csak arról lehet szó, hogy a már induláskor magjában meglévő jó kibontakozhat. De ami indulásban sem volt meg, az utána sincs meg. Ami pedig nincs, az nem tud kibontakozni. Egy házasságban új gyermekek születhetnek, de új emberi tulajdonságok nem! Meg lehet valakit ismerni új oldaláról, de ez az oldala megvolt már házassága előtt is! Senki sem lesz más a házasságban. Csak a körülmény lesz más, s egyre kevesebb lehetőség lesz arra, hogy félrevezessék egymást. Erre szoktátok azt mondani, hogy lakva lehet megismerni valakit.
Minden eszköz, így a házasság is, arra, hogy helyes önismeretre jussatok, ezáltal Hozzám közelebb kerüljetek, és társatoknak is egyre nagyobb lehetőséget adjatok arra, hogy Bennem megtalálja önmagát!
Megáldalak a BÖLCSESSÉG és BÁTORSÁG LELKÉVEL!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-20, 05:47

13 HANG - Hogyan szeressem családom tagjait?
Ha állapotszerűen él benned az Én szeretetem, akkor természetes, hogy ezt elsősorban azok érzékelik, akik körülötted élnek. Egy ember szívében nincs két vagy több különböző szeretet! Csak EGY van, az Én jelenlétem! Aki úgy gondolja, hogy különböző szeretet van benne, az összekeveri a szeretetet az önzéssel!
Az természetes, hogy közvetlen hozzátartozóidnak kell legjobban érezniük e szeretet sugárzását! De a te szívedben csak EGY szeretet lehet, az Én jelenlétem, illetve Lelkem működése! Úgy vagytok ezzel, mint azzal a kályhával, amelyben tűz ég! Természetes, hogy azokat melegíti legjobban, akik legközelebb vannak hozzá. De az is természetes, hogy nem egyformán élik meg a kályha közelében lévők a tűz melegét. Mindig lehetséges az, hogy különböző közeg kerüljön a kályha és a melegedni akarók közé!
Mint tudod, szeretni annyit jelent, mint jót akarni. Vagyis azt a jót akarni másoknak, amit te is szeretnél megkapni másoktól.
Ne keverd össze a szeretést a kioktatással! A szeretet mindent elvisel! Csupán arra kell törekedned, hogy bűnrészességet ne vállalj! Vagyis ne add beleegyezésedet olyasmibe, amit helytelennek tartasz. De erővel, rábeszéléssel ne akarj senkit visszatartani attól, amit te rossznak tartasz! Elégedj meg azzal, hogy elmondod, miért tartod rossznak azt, amit rossznak tartasz. A többi már nem a te dolgod. Neked - gondolj a kályha hasonlatra - egyformán kell szeretned hozzátartozóidat akkor is, ha hallgatnak rád, akkor is, ha nem hallgatnak rád! Így teszek Én is veletek! Nem azért vagyok jó hozzátok, mert ti jók vagytok, hanem azért, mert Én jó vagyok!
14 HANG – Az aggályoskodás
Ha mindenáron tökéletes akarsz lenni, akkor egy savanyú, bűntudatban élő, boldogtalan ember maradsz egész életedben. Úgy vagytok ezzel is, mint a tanulással! Ha valaki célul tűzi ki, hogy mindent megtanul, akkor éppen a tanulása által jön rá arra, hogy egyre többet lát abból, amit még nem tud. Így tanulása nem békét és benső gazdagodást hoz létre benne, hanem ennek ellenkezőjét.
Aki Hozzám tartozik, annak mindent szabad, de nem minden használ. Szabad aggályoskodni is, de ez egészen biztosan nem használ. Ennek legyőzése csak azáltal lehetséges, ha nem a maga tökéletességeivel vagy tökéletlenségeivel foglalkozik valaki, hanem örül annak, hogy Én végtelenül irgalmas vagyok, és igyekszik állandóan hálát adni mindazért, amit eddig Tőlem kapott!
Az nem jó, ha valaki aggályos! Nem a ti tökéletességetekre, hanem az Én irgalmamra kell tenned a hangsúlyt! Aki ezt teszi, az ezt meg is tapasztalja, és ezáltal átveheti Tőlem az Én békémet!
Aki arra teszi a hangsúlyt, hogy gondolatai, szavai, cselekedetei egyre tökéletesebbek legyenek, az kiteszi magát annak a veszélynek, hogy állandó bűntudattal éli életét.
Az ilyen élet egyáltalán nem vonzó, és nem is vezethet benső békéhez! Nem, mert az ilyen ember állapotszerűen éli meg azt, hogy Én soha nem vagyok megelégedve vele. Ez pedig nem így van! Az Én szeretetem mindig építi, buzdítja és vigasztalja az enyéimet, és a legkisebb rést sem engedi meg a kétségbeesés, az elkeseredés hangulatának!
Írod, hogy nem tudsz párbeszédimát folytatni Velem. Ne tökéletes akarj lenni, hanem egyszerű! Ha egyszerűségre törekszel, akkor tökéletesedni fogsz, de ha a tökéletesség elérése szíved hajtómotorja, akkor az elkeseredettek, a csüggedők útján haladsz, s nemcsak a te életed, de életed gyümölcsei is nagyon keserűek lesznek. Aki egyszerűségre törekszik, tehát elfogadja magát olyannak, amilyen, s így jön Hozzám, az meg fogja tapasztalni a Lélek gyümölcseit, amelyeket elolvashatsz a Galata levél 5;22-23-ban.
15 HANG - A megbocsátás azonos a szeretet állapotával
A megbocsátás nem egyszeri aktus, mely olyankor van, amikor valaki bocsánatot kér, és olyankor nincs, amikor valaki nem kér bocsánatot.
A megbocsátás a szeretetnek speciális megnyilvánulási formája. Tehát olyankor is van, amikor nem kér valaki bocsánatot, csak ilyenkor nem nyilvánul meg. A megbocsátás tehát azonos a szeretet állapotával. Olyan ez, mint a különböző színek léte. A fehér színben minden szín benne van, de ezek csak bizonyos közeget érintve válnak láthatóvá. Így a megbocsátás is a szeretetnek olyan színe, amely láthatóvá, érzékelhetővé csak akkor válik, amikor bocsánatot kérővel találkozik.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-21, 05:56

16 HANG – A vallásoskodás
A Rózsafüzér nem nyaklánc! Ha valaki azt mégis annak használja, akkor jobb, ha nem látványos módon teszi ezt. Ez viszont ellene van a nyaklánc szerepének. Ezért jobb, ha nem nyakban hordod, hanem csak a szellemvilág előtt láthatóan, és imádkozod is, mert a Rózsafüzér arra való!
Drága Gyermekem! Nem jó az, ha valakinek a vallásoskodása feltűnő. Az a jó, ha valakit arról lehet felismerni, hogy nagy szeretetet áraszt azok felé, akikkel együtt van. A vallásoskodással nagyon kell vigyáznotok! Rólam azt állapították meg, éspedig joggal, hogy nem vagyok vallásos! Azok pedig, akik az akkori rózsafüzérüket, ha nem is nyakukban, de imaszíj formában, derekukon, nagyon is látványos módon hordták, azok a farizeusok és főpapok voltak, akik Engem halálra ítéltek.
Rólam nem az tesz tanúságot, aki feltűnően vallásos, hanem az, aki igyekszik feltűnés nélkül áldozattá válni másokért, s ugyanakkor szavaival is tanúságot tesz arról, hogy hisz Bennem!
17 HANG - Miért bántanak engem és családomat szüleim?
Amit Tőlem kérdezel, azt nem Tőlem, hanem szüleidtől kell megkérdezned! Ez ennek a normális útja. Hacsak nem akarsz összeugrasztani szüleiddel, akkor ezt feltétlenül megérted.
Általában mindig úgy van, hogyha valakiről valami rosszat mondanak, az vagy megfelel a valóságnak, vagy nem. Ha megfelel, akkor érdemes elgondolkodni rajta, és meg kell próbálni megváltozni. Ha pedig nem felel meg a valóságnak, akkor az él hazugságban, aki valótlant állít a másikról. Aki pedig hazugságban él, az feltétlenül boldogtalan, mert a hazugság atyjának adott magában helyet. A hazugság atyja pedig senkit nem boldogíthat, mert ő maga a Sátán!
Amennyire rajtad áll, tégy meg mindent, hogy szüleid ne éljenek hazugságban. De ne úgy oldd ezt meg, hogy vállalod a rád mondott rosszat, hanem úgy, hogy életeddel, mint tükörrel, szembesíted őket. A rosszat csak jóval lehet legyőzni! Ez a legtöbb, amit megtehetsz. Ha jó szándékúak, akkor nyert ügyed van. Ha nem jó szándékúak, akkor csak sajnálni lehet őket, de segíteni rajtuk nem lehet. Ez mindenkire érvényes!
18 HANG - Szenvedés nélkül nincs lelki fejlődés
Minden olyan morális döntés előtt, amely a szeretet megnyilvánulását érinti, tehát a nem-ártást, megbocsátást, segítést, világosan és egyértelműen megszólalok lelkiismereteteken keresztül. A lelkiismeret olyan mikrofon, amelyet komoly szellemi munkával kell egyre jobban finomítanotok. Csak azok, akik tudják, hogy a világon azért vannak, mert gazdagodniuk kell Istent megismerésben és embert szeretésben, juthatnak el arra az érett nagykorúságra, amelyet mindenkitől elvárok, aki földi értelemben már érett felnőtté vált.
A lelki fejlődés útja pontosan az, hogy jól-rosszul döntve vállaljátok döntéseitek következményeit. Sem csalódás nélkül, sem szenvedés nélkül nincs lelki fejlődés! Aki meg akar menteni benneteket akár a csalódásoktól, akár a szenvedésektől, az nem szeret benneteket helyesen. Nem, mert csak ezen az úton juthattok el arra az önismeretre, amely lehetővé teszi számotokra a helyes Isten-ismeretet.
19 HANG - A gondolkodás-átalakítás lényege
A gondolkodás-átalakítás nem "sültgalamb-ügy"! Nem úgy van, hogy csak ki kell tátanod a szád, és az máris belerepül. A gondolkodás-átalakítás lényege az, hogy minden este rá kell szánnod pár percet arra, hogy észrevedd, az elmúlt nap miért volt JÓ NEKED!
Nem arra kell keresned a választ, hogy mi volt jó neked az elmúlt napban, hanem hogy maga az egész nap, főleg azok az események, amelyek rossznak tűntek, ezek miért voltak JÓK neked?!
Mint tudod, az Istent szeretőknek minden javukra válik (Római levél 8;28)! Istent szeretőnek pedig nem nehéz lenni! Csak szándékolnod kell ezt, tehát elhinned, hogy te az szeretnél lenni, és akkor már az is vagy! Ez annyira egyszerű, hogyha valaki még ezt sem vállalja, az meg is érdemli, hogy boldogtalan maradjon.
Tehát csak azt kell elhinned, hogy te Isten gyermeke vagy! Ezt Nekem is el kellett hinnem keresztre-feszítésem előtt, s ezt így fejeztem ki: "Ne igyam ki a kelyhet, amit Atyám ad nekem?” (János 18;11) Utána pedig magyarázgatnom is kellett ezt másoknak (Lukács 24;26)!
Ha tehát meg akarsz gyógyulni, akkor el kell fogadnod magadat olyannak, amilyen vagy, és el kell hinned azt, hogy minden csak javadra válhat mindaddig, amíg szándékod az, hogy Istent szerető maradj! El kell fogadnod, hogy lelked fejlődése érdekében történik minden, ami veled történik, és le kell mondanod arról, hogy olyasmit akarj megváltoztatni, ami akaratodon kívül esik!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-22, 06:52

HANG - Minden ember életében csak és kizárólag a JELEN a fontos
**
Minden ember életében csak és kizárólag a JELEN a fontos. Nincs más dolgod, mint az, hogy itt és most tedd meg azt, amit megtehetsz azért, hogy kimutasd szeretetedet, illetve az Én szeretetemet, amely benned működni akar. Nincs sem jövő, sem múlt. Csak JELEN van! Én, az ÖRÖK JELEN mondom ezt neked. Én csak a JELENNEK vagyok az Istene. Nem a jövő reményében kell Bennem bíznod, hanem abban, hogy veled és benned vagyok, és mindezt érted teszem a jelenben.
Tőlem mindenfajta álmodozás idegen. Te nem azért jöttél a Földre, hogy jövőt biztosíts, hanem azért, hogy a jelent megszenteld. Ez a küldetésed. Ezt vállaltad, mielőtt megszülettél. Ezzel a szándékoddal és döntéseddel fogsz szembesülni, amikor földi életed véget ér, tehát amikor a halálod után Én, a FÉNY átvilágítalak. Igen. Szembesülni fogsz a születésed előtt elgondolt önmagaddal.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-23, 07:07

20 HANG - Mi a depresszió orvossága?
A depresszió olyan kiábrándultság, amely egy valótlan világ utáni vágytól betegíti meg azt, aki e valótlan világról nem képes leoldani magát.
Azt szoktátok mondani: ‘Kutyaharapást a szőrével kell gyógyítani!’ Ez jelen esetben azt jelenti, hogy nem menekülni kell a földi élet árnyoldalaitól, hanem inkább keresni azokat! Többet járj temetőbe, többet gondolj a csonttá éhezett kisemmizettek sorsára, jobban éld át, hogy a földi élettel nem a Mennyországot választottad, amikor ide lejöttél, hanem inkább a poklot. Többször gondolj arra, hogy egyetlen embernek sem, így neked sincs más jogod, mint az ítélkezés helyett az elviselést választani.
A sötét szoba jobb orvosság ilyenkor, mint a tavasz életigenlő bontakozásának látványa! Igen, mert aki depressziós, az sem élni, sem halni nem akar. Így marad számára a RÁM, a MEGFESZÍTETTRE való hagyatkozás!
A gyógyulás akkor kezdődik el egy depressziós életében, amikor sikerül neki a VALÓSÁGGAL találkozni! Azzal a valósággal, amelyre kinyílt antennája van a lelkében!
21 HANG - Mi az orvossága a félelemnek?
Minden félelem gyökere a halálfélelem. Tehát itt is arról van szó, hogy hazugságban él az, aki fél! Azonosul félelmével, pedig a félelme nem ő! Rá kell tudni mondania félelmére: ‘Ez nem én vagyok!’ Ne feledd! Valamikor azt mondtam, hogy aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem (János 11;26)!
Probléma van a hiteddel! Ha Nekem hiszel, akkor elfogadod azt, amit mondok. Ha BENNEM hiszel, akkor Rám bízod az életedet! Aki egészséges akar lenni, az mindkettőt megteszi. Ha nem teszi meg, azért nem teszi meg, mert nem akar meggyógyulni. Azért nem akar meggyógyulni, mert nem meri vállalni azt, hogy mások építsenek rá!
22 HANG - Minden házasságban az a boldog...
Minden olyan emberi kapcsolat, amely azt tűzi ki célul, hogy egymást boldogítsák, eleve kudarcra van ítélve. Igen, mert senki emberfiát nem teremtette Isten arra, hogy képes legyen folyamatosan a másik embertársában istenét látni! Ha pedig nem erre teremtődtetek, amikor boldogságra teremtődtetek, akkor nyilván kudarc ér benneteket mindaddig, amíg ezt be nem látjátok!
Minden házasságban az a boldog, akinek Én vagyok az Istene! Bár nem Én vagyok a mennyei Atya, de aki Engem lát, az az Atyát látja!
Ha egy házasságban mindkét fél tudja ezt, és így fogad el Engem, akkor az a házasság boldog házasság. Ahol csak az egyik fél fogadja ezt el, ott csak ő a boldog. Ahol egyik fél sem fogad el így Engem, ott az emberséges házasságnak meg vannak számlálva a napjai!
Minden embernek az az Istentől kapott szerepe, hogy embertársát közelebb segítse HOZZÁM! Ez alól nincs kivétel! És nem is lesz soha!
23 HANG - Mindennap szólok hozzád
Én mindig mindent hallok és látok! Egylényegű vagyok az Atyával! Én a kimeríthetetlen teljességet jelentem számotokra. Aki Engem lát, az látja az Atyát is! Mindkettőnket ugyanaz a Lélek éltet, AKI a te lelkedet is élteti!
A probléma soha nem az, hogy Én hallom-e azt, amit te gondolsz vagy mondasz, hanem az, hogy te hallod-e azt, amit naponta mondok neked!
Mindennap szólok hozzád a lelkiismereteden keresztül. Az Én szavaim nem feltétlenül beszédformában jelennek meg! Sőt, legtöbbször inkább olyan érzésekben, amelyek nem engedik lelkiismereteteket nyugodni mindaddig, amíg rá nem figyeltek. Legtöbb ember saját lelkiismeretének nyugtalanságát különböző pótcselekedetekkel próbálja csitítani. Sajnos, egy egész földi életet el lehet úgy tölteni, hogy valaki menekülésben maradjon benső nyugtalansága miatt. Csak az jár jó úton, aki vállalja azt, hogy Velem szembesüljön. Aki Engem egy sorba állít különböző nagytekintélyű emberekkel, az magára veheti e kijelentésemet: "Aki nincs Velem, az Ellenem van! Aki nem Velem gyűjt, az szétszór!"
24 HANG - Aki naponta nem veszi föl keresztjét
Aki naponta nem veszi föl keresztjét, és így nem követ Engem, az nem lehet az Én tanítványom! Ez nem azt jelenti, hogy Én valakit valami különleges önfeláldozó életre szólítok fel, hanem azt jelenti, hogy nem a nagy tettekhez, hanem a mindennapi élet apró nehézségeinek vállalására adom az erőmet. Aki nagy tetteket akar végrehajtani, s közben eljár fölötte az idő, az Tőlem nem várhat erőt! Az Én erőm éppen a napi gondok által elgyengült lélekben ébred fel, s fejti ki áldásos működését!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-24, 06:56

HANG – Szimbólumokrók a Jelenések könyvében

Kérdező:
1. Mi az az ÉLET KÖNYVE, és kiknek neveit tartalmazza?
2. Mi az a pusztító utálatosság?
HANG: "Kedves Barátom!
1. A szimbólumok nyelvén íródott Jelenések könyve és sok prófécia nem tudja másképpen érzékeltetni veletek egy-egy valóság mélységét, tartalmát, nemcsak e mélység, e tartalom gazdagsága miatt, hanem felfogó képességetek különbözősége miatt sem, csak ilyen képekben: 'élet könyve', 'pusztító utálatosság', stb.
Magad is kitalálhatod, hogy az örök boldogság, az örök világosság hona húzódik meg e kijelentés mögött: élet könyve!
Szó sincs arról, hogy már eleve meghatározott személyek lehetnek csak várományosai az örök boldogságnak. Hivatalos oda mindenki! De választottnak csak az mondhatja magát, aki ezt választotta! Aki választott, éspedig Engem választott, az a választott!
Amikor azt mondottam, hogy az Atya mindent átadott Nekem, akkor ebben a mindenben csak azok lehetnek benne, akik átadták magukat az Atyának. Senki nem adhatja azt, amije nincs. Ez áll az Atyára is!
2. A pusztító utálatosság szintén nem fogalmazható meg egy konkrét tárgyra, személyre, eseményre szűkítve! Amint ma beszéltek erkölcsi fertőről országotokban, s ezt nem lehet lokalizálni sem helyre, sem eseményre, sem személyre, éppen így a pusztító utálatosság is egy olyan gyűjtőfogalom, amelybe belefér minden, ami pusztító, ami utálatosság!
A világvégéről annyit, hogy az már kétezer évvel ezelőtt elkezdődött! Így fejeztem ezt akkor ki: "Betelt az idő... "(Márk 1;15). Tudom, te arra az időre gondolsz, amikor fölrobbantjátok a Földet. Hát valóban közel van az is, de még mindig inkább lehetőség, mint bizonyosság! Még mindig van némi menekülési esély, ha az imádság és a böjt széles körben elterjed!
Azt az időt óriási katasztrófák előzik meg, amikor Én eljövök az ég felhőiben teljes hatalommal és dicsőséggel. Az új égnek és az új Földnek ideje még nem érkezett el! De a pusztító utálatosság egyre látványosabban mutatja magát! Legyetek hát éberek és imádkozzatok, mert bár úgy jön a vég, mint a tolvaj, de amikor lecsap, akkor nagyon hirtelen, nagyon váratlan és nagyon kegyetlen lesz.
Nem akarlak ijesztgetni benneteket! Nincs is okom rá, mert az Istent szeretőknek boldog pillanat lesz az! Föl fogjátok emelni fejeteket, örülni fogtok, mert elérkezett a ti megváltásotok! Örömötöket aztán már soha, senki el nem veheti tőletek!
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-25, 07:01

25 HANG - Nálam nélkül semmit sem tehettek
Nálam nélkül semmit sem tehettek, de Velem mindenre képesek vagytok, ami a benső békéteket, boldogságotokat illeti!
Gondjaid csak addig komoly gondok, amíg Engem nem kapcsolsz be gondjaid megoldásába. Akkor kapcsolsz be, ha elhiszed, hogy az, aki Rám bízza magát, a Győztes oldalán áll akkor is, ha a látszat mást mutat!
A földi életben nem az a legfontosabb, hogy kijuss gondjaidból, hanem az, hogy erővel tudd hordozni azokat. Azért van ez így, mert a földi élet maga a gondok világa. Egyikből ki, a másikba be! Döntő az elviselés! Ehhez Nálam mindig megtalálod azt az erőt, amire szükséged van! Aki magára veszi az Én igámat, vagyis vállalja azt, hogy Engem hordoz szívében, tehát engedi, hogy Én nézzek a szemével, Én szeressek a szívével, Én járjak a lábával, Én dolgozzam a kezével, az meg fogja tapasztalni ígéretem komolyságát (Máté 11;29-30). Igen, mert annak terheit Én veszem vállaimra!
26 HANG - Szeretnék megtanulni jól szeretni!
János 13;34-ben arról beszélek, hogy új parancsot adok nektek. Előttem is élt szeretet, vagyis jó akarat a jó szándékú emberek szívében, de annak nem az volt a tartalma teljesen, mint amit Én kívánok tőletek.
Az Én új parancsom lényegében azzal különbözik a régi szeretetparancstól, hogy állapotában más, mint a régi. A régi szeretetparancs többé-kevésbé a jogi igazság rendjét hangsúlyozta. Az Én szeretetparancsom pedig ki akar emelni benneteket a jogi igazság rendjéből, és teljesen az IRGALOM rendjébe akar állítani benneteket!
Ha jól akarsz szeretni, akkor tehát soha, semmiféle indokkal nem szándékolhatod azt, hogy ártó szándékkal közeledj bárkihez is. Ha jól akarsz szeretni, akkor minden esetben és fenntartás nélkül meg kell tudnod bocsátani mindenkinek. Legalább is erre kell törekedned. Ha jól akarsz szeretni, akkor látnod kell, hogy hol, mikor és ki szorul rá segítségedre. E három alappillérre épülhet az Általam megkívánt szeretés! Ennek az állapotnak elfogadása csak akkor lehetséges a gyakorlatban, ha az okosság és az óvatosság állandóan kéznél van!
27 HANG - Megáldom édesanyádat
Megáldom édesanyádat. Bízom abban, hogy általad is egyre többet tud ő is befogadni áldásom békét sugárzó erejéből!
Áldásom befogadását senkinél sem erőltethetem. Áldásom olyan, mint a tavaszi Nap ragyogása. Ahol kitárt ablakra talál, ott bearanyozza a szobákat. Ahol zárt, lefüggönyözött ablakokra lel, ott is jelen van, és várakozik mindaddig, amíg be nem bocsátják. (Jelenések könyve 3;20)
28 HANG - Testvéri szeretet
A szeretet nem egy parttalan érzés, amely fuldoklóvá tehetné azt, akiben él. Nem! A szeretet az önfegyelemnek és önmérsékletnek olyan bölcs érzékenysége, amely a gyakorlati életben, az emberi kapcsolatokban feltétlenül felismeri saját határait, és tudja, hogy e határ véget ér ott, ahol a másik ember szabadsága kezdődik. Éppen ezért, bár fájdalmat él meg akkor, amikor látja, hogy akit szeret, az nem teszi azt, amit a boldogság érdekében tennie kéne, de ő maga mindig boldog, és óvakodik attól, hogy a másik embert annak boldogsága érdekében külsőleg próbálja helyére tenni!
Ha úgy szereted testvéredet, amint Én, tehát ha az Én szeretetem szeret benned, akkor nem aggódhatsz testvéredért. Akiben Én élek, az csak önmagáért lehet gondban. Ha nem így szeretsz, akkor nem értetted meg az Én tervemet sem magadra, sem másra vonatkozóan!
29 HANG - Boldoggá mindenkit csak az IGAZSÁG tehet
Boldoggá mindenkit csak az az IGAZSÁG tehet, mely azonos Velem! Tehát a kikezdhetetlen REALITÁS! Ez pedig így hangzik: NINCS ELMÚLÁS! Csak átváltozás, csak megváltozás van (János 11;26)!
Ezzel kell józanul szembesülnöd ahhoz, hogy már itt a mulandó földi életben az önfenntartás ösztöne ne uralkodjon rajtad, hanem szolgáljon téged! Tehát a földi értelemben vett gyógyulást is ez biztosítja legjobban.
Amíg az a legfontosabb számodra, hogy testileg meggyógyulj, addig nem tudja az élő hit kifejteni áldásos hatását, s te nem tudsz élő kapcsolatba kerülni az élő Istennel, csupán azzal az istennel, melyet te alakítottál ki magadban. A bálványok mindenkor magatehetetlenek! Csak az élő Isten a MINDENHATÓ! Természetesen csak a szeretet körén belül! Boldogság nem is lehet e körön kívül!
Mi hát a teendőd? Azzal törődj, ami megszenteli a jelenedet! Igen, mert megszentelni valamit annyit jelenet, hogy Nekem adni! Én mindenkit komolyan veszek, aki komolyan vesz Engem. De csak az vesz komolyan Engem, aki komolyan veszi önmagát olyan értelemben, hogy szívvel-lélekkel ki tudja ezt mondani: Ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem úgy, ahogy Te! Aki ezt ki tudja mondani, annak életében MINDENHATÓ vagyok! Igen, mert az elhiszi azt, hogy Én jobban szeretem őt, mint ő saját magát, és okosabb vagyok őnála, tehát jobb, ha az Én akaratom teljesül, mintha az övé teljesülne! Igen, mert ezzel lemond arról, hogy Én szolgáljam őt, és vállalja azt, hogy ő szolgáljon Engem. Csak akkor, ha ilyen lelkiállapotban van valaki, tudom őt szolgálni! A tartós gyógyulásnak csak ez lehet az útja! Bármilyen hihetetlenül is hangzik mégis igaz, hogy anyagi helyzeted sem kívülről oldható meg, hanem belülről! Ez akkor is igaz, ha senki nem hiszi el! Nincs ember a világon, aki külső anyagi helyzete következtében lenne boldog vagy boldogtalan! Amikor pedig valaki azt mondja, hogy de hát az is kell, akkor Én erre azt mondom, hogy ez így nem igaz! Ez HOZZÁADATIK! Nem birkóznod KELL érte, hanem HOZZÁADATIK! Amiért küzdened kell, az a jelen megszentelése!
Isten országának keresése elsősorban nem imákból áll, hanem abból, hogy igyekezzetek optimálisan megtalálni a szeretetnek azt a megnyilvánulását, amely megszenteli a jelent! Ez egy kicsit mindig a másikra figyelés! Ez is benne van abban a csomagban, amit valamikor így fejeztem ki: "Aki elveszíti életét, megnyeri azt (Máté 10;39)!" Ne feledd! Mindig van adni valód! Ha valaki azokra figyel, akik körülötte vannak, akkor tudni fogja, hogy semmi más dolga nincs, mint az, hogy lehetőségeihez képest tegye meg másokért azt, amit megtehet! Aki többet akar tenni másokért, mint amit tehet, az önmagát emészti, éspedig feleslegesen!
Isten mindig mindenkinek megadja azt a lehetőséget, hogy boldog legyen. Azért teremtett boldogságra mindenkit, mert képes erre! Aki úgy gondolja, hogy Isten nem képes őt boldogítani, vagy azt gondolja, hogy nem akarja őt boldogítani, pedig arra teremtette, az káromkodik!
Bizony, minden belül dől el! El kell jutnod az alázatnak arra a fokára, hogy a létezés területén elfogadd magadat olyannak, amilyen vagy! Az erkölcs területén pedig kérd és fogadd el Tőlem azt a szívbékét, ami a Földön elérhető legnagyobb boldogság!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-26, 08:25

30 HANG – Mit jelent megbocsátani?
A megbocsátás nem azt jelenti, hogy nem fáj a megbántás! A megbocsátás azt jelenti, hogy az, aki megbocsátott, átlépett a jogi igazság rendjéből az irgalmas szeretet rendjébe! Megbocsátani azt jelenti, hogy embertársaiddal kapcsolatban igyekszel olyan elnéző lenni, amilyen elnéző volt veled eddig az Isten! Megbocsátani annyit jelent, mint lehetővé tenni magad számára azt, hogy nyugodtan aludj, hogy idegileg önmagadra találj!
Aki nem tud megbocsátani, az feltétlenül hazugságban él, mivel nem tudhatja, hogy aki őt bántotta, az mit örökölt, milyen hatások érték eddigi életében, és azt sem, hogy a kegyelem és annak akarata, aki őt bántotta, eddig hogyan dolgozott együtt! E három közül hacsak egyet is nem tud valaki, már melléfog, ha elítélő ítéletet alkot embertársáról. Önmaga fölött ítélkezik tehát az, aki nem tud megbocsátani embertársának! Márpedig tudott dolog, hogy egyiket sem tudhatja senki, csak az Isten!
Az természetes, hogy mindenkinek fáj a szeretetlenség. De ha tudod, hogy ez az Én fájdalmam benned, akkor ezt is kitüntetésnek foghatod fel. Igen! Akár örömöm, akár fájdalmam osztom meg veletek, az mindig azt jelenti, hogy együvé tartozunk!
Akkor tiszta benned a téged ért sérelem feletti fájdalom, ha nem amiatt bánkódsz, mert téged bántottak, hanem amiatt, hogy aki bántott, az önmagának ártott ezzel, s mivel te szereted őt, hát fáj neked, hogy ő saját magának ellensége. Neked, ha Hozzám tartozol, még az ördög sem árthat, mert az Istent szeretőknek minden javukra válik!
Mindenkinek az a feladata, hogy szavaival és példájával szeretni tanítson másokat! Ez a CÉL! Naponta, a reggeli imáidban kell meglátnod azokat az eszközöket, amelyek segítenek abban, hogy e célt egyre jobban megközelítsd!
31 HANG – Mikor végzel hasznos munkát?
Hasznos munkát akkor végzel, ha meglátod magad körül azokat a napi feladatokat, amelyeket el tudsz végezni! Dologtalanná csak az válik, aki dologtalanná akar válni! Még egy börtön magánzárkájában is el tudja foglalni magát az, aki akarja!
Ha valaki nem tudja fizikai munkával elfoglalni magát, akkor még ott van az értelem! Imádkozni, elmélkedni, Velem társalogni mindig lehet! Gondolatban érdekes problémákat felvetni, megoldani próbálni, mindig lehet! A múlt hibáit föltárni, ezekért bocsánatot kérni, mindig lehet! Az eddigi életed kegyelmeit számba venni, azokért Engem dicsőíteni, mindig lehet. Másokért imádkozni, mindig lehet! És még sorolhatnám, hogy mi mindent lehet tenni annak, aki nem akar tétlenkedni.
Azzal viszont, hogy veled ki és mit csinált, elfoglalhatod ugyan magadat, de nem ajánlatos! Csak ártasz vele magadnak!
Napi munkádban ne a rendkívüliségeket akard tenni, hanem azokat a szürke, egyszerű feladatokat, amelyek abban segítenek, hogy ne lógj ki a sorból! Csak azt építi a sorból kilógás, aki nagyon nem akarja ezt!
32 HANG – Béke veletek!
Én arra kértelek benneteket, hogy mindig legyetek készen a megbocsátásra. Nagyon természetes, hogy csak azért kérhettem, mert Én magam a megbocsátás vagyok!
Ha esténként imádkozol, és bocsánatot kérsz az elmúlt nap szeretetlenségeiért, akkor nyugodt álmot tudok biztosítani neked. Igen, mert akkor benned élek! A szíved ilyenkor az Én otthonommá válik!
Ami pedig a környezeted szenvedését illeti, hát arra azt kell mondanom, hogy ezt enyhíteni, elviselhetőbbé tenni csak akkor tudom, ha együtt akarnak működni Velem azok, akik egymásnak szenvedéseket okoznak.
Tudnod kell, hogy Én mindenre képes vagyok értetek és veletek, ami lelketek javát szolgálja, de helyettetek sem megtérni, sem lelkileg fejlődni nem tudok.
Amikor emberként a Földön jártam, akkor mindig ez volt a köszöntésem: béke veletek. Ez ma is leghőbb kívánságom! De ezt a békét csak az élheti meg, aki el is fogadja! A Tőlem származó szívbéke nem ruha, amit másokra rá lehet húzni, hanem egy olyan Mellettem szóló döntés következménye, amely a hit, remény és szeretet életét indítja el abban, aki ezt a döntést Mellettem meghozta!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-27, 05:04

33 HANG - Emberré tenni az embert csak Isten képes
Az eddig megjelent HANG-könyvekben (eddig 12 kötet) vezérfonalként tanítalak benneteket arra, hogy a Velem való jó kapcsolat az egyetlen, ami képes boldoggá tenni benneteket! Isten minden szellemi teremtményét Önmagára teremtette Általam, Velem és Bennem! A szellemi lények, tehát az ember is, csak annyiban érdekesek egymásnak, amennyiben e CÉL elérésében segítik egymást. Ez azt jelenti, hogy szoros életkapcsolat - házasság, barátság - csak akkor érdemli ki a boldogító jelzőt, ha Hozzám segítitek egymást. Sem ember, sem eszmény, sem házasság, sem barátság, semmiféle kapcsolat nem képes emberré tenni az embert. Erre egyedül Isten képes! Én is csak azért tudtam boldog ember lenni, mert emberré és boldoggá, ami egy és ugyanaz emberi szinten, az Atya által lettem! Tehát minden, ami körülötted van, és minden képesség, ami benned van, eszköz arra, hogy Általam boldog légy! Ha nem erre használod, akkor embertelen és boldogtalan leszel, mint ahogy embertelenek és boldogtalanok mindazok, akik számára Rajtam kívül más végcél is létezik, más a fontosabb.
Kedves Barátom! Ha már elolvastad, átgondoltan elolvastad az eddig megjelent Hang-könyveket, akkor csak idő kérdése, és megvilágosodik előtted az, hogy környezeted, körülményeid is csak úgy alakulhatnak - amíg Értem élsz -, hogy segítsék szellemi, lelki fejlődésedet, tehát azt, hogy megfelelő módon növekedj a szeretetben, békében, boldogságban.
34 HANG – Engem kell megismerned!
Nincs jobb eszköze az önismeretnek, mint az, ha reggel megbeszéled Velem az elinduló nap várható eseményeit, ezekre kéred áldásomat, és este ugyancsak megbeszéled Velem, hogy hogyan sikerült az elmúlt napod. Ha ez nincs, akkor nem segít semmiféle önismereti tanfolyam. Ha ez van, akkor ez képes helyettesíteni mindenféle tanfolyamot.
Drága Gyermekem! Engem kell megismerned! Csak ha erre teszed a hangsúlyt, akkor juthatsz helyes önismeretre. Semmit nem ér az az önismeret, amely nem az Engem megismerésből nő ki! Hidd el, kárhoznak el csodálatos képességű pszichológusok, olyanok, akik a legkülönbözőbb önismereti teszteket, módokat találták ki, és nem jutnak el arra a boldogságra, melyre sokan, akik semmit nem foglalkoztak tudományos önismerettel, de szerettek Engem, és ezért fontos volt számukra, hogy egyre jobban megismerjenek Engem, és így megtalálták önön boldogságukat!
35 HANG – Fontos a megértés
Mindenkinek, de főleg a szülőknek csak akkor lehet hatékony tanácsot adni, ha ők azt kérik! Imádkoznod azért kell, hogy megértsd őket. A megértés még nem jelent helyeslést is, de mindenképpen segít abban, hogy megfelelően szeresd őket, és csak olyankor szólalj meg, amikor remény van arra, hogy szavaid pozitív következménnyel járnak.
Benső szabadságod alapja az, hogy hagynod kell szüleidet élni úgy, ahogy ők akarják. Isten is ezt teszi!
36 HANG - Semmiféle jóslást nem szabad komolyan venni!
Semmiféle jóslást nem szabad komolyan venni! Azért nem szabad, mert minden jóslásban van olyan elem, ami igaz, és van olyan, ami nem igaz. Az igaz elemek mindig valamilyen feltételekhez vannak kötve, és ha ezek nem teljesülnek, akkor a jós azt mondja, hogy nem úgy teljesítetted a feltételeket, ahogy azokat kellett volna, ezért nem jött be a jóslat.
Van ugyan józan ész és van előrelátó képesség. Előre meg lehet jósolni, hogy aki nem vigyáz magára, azt baj éri. Azt is meg lehet jósolni, hogy aki házasságban él, az előbb-utóbb megözvegyül. Ha ez nem jön be, a jós akkor sem vonható felelősségre, mert csak akkor nem teljesül az ilyen jóslat, ha az illető előbb meghal, mint házastársa. A halottak pedig általában nem szokták számon kérni a jósokat.
Drága Gyermekem! Nagy a veszélye annak, ha valaki azzal a jövővel foglalkozik, amit jósoltak neki. A veszély az, hogy éppen a jelen, ami a lényeg, amit meg kellene gyakorlati szeretettel szentelnie, az kerül holtvágányra. Újra mondom: a jelen megszentelésével foglalkozz, és ne a jövődről álmodozz!
37 HANG - Most elmondom, hogy mit értek Én a karma szó alatt.
Most elmondom, hogy mit értek Én a karma szó alatt.
A karma egy olyan sorsvonal, amelyet minden Földre leszületett azért vállalt, hogy e sorsvonalon megszentelődjék, vagyis hogy olyanná finomítsa sorsvonalát, amelyről elmondhatja, hogy ezzel megalapozta örök boldogságát.
Eszerint mindenkinek, aki a Földre születik, van karmája, amelyet jobbá vagy rosszabbá minősíthet földi életében.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-28, 05:44

38 HANG - Tibetbe ne akarj eljutni!
Tibetbe ne akarj eljutni! Ahová el kell jutnod, ha Benned élek, úgyis eljuttatlak. Te csak azt akard megtudni és megtenni, amit Én kívánok tőled. Ha erre koncentrálsz, akkor megszenteled a jelenlétedet, és ezzel a jövőd alapját is. Se több, se kevesebb! Ez a te feladatod, mely egész életedre szól.
Szavaiddal is képes vagy gyógyítani, ha e szavak szívedből az Én szívemen át hangzanak felebarátaid felé. A gyógyítás önmagában a hivatásos orvosok kenyérkereseti foglalkozása. Az a gyógyítás, amely Tőlem származik, s általatok nyilvánul meg, csak eszköz! Eszköz arra, hogy ugyancsak általatok jobban megismerjenek és megszeressenek Engem az emberek. Aki nem e célból gyógyít az Én nevemben, az visszaél nevemmel!
Használd gyógyító erőmet, mint eszközt arra, hogy jobban befogadjanak szívükbe Engem az emberek. Az Engem befogadás a CÉL! E nélkül bármiféle gyógyítás mit sem ér!
39 HANG - Az öntudat nem gőg!
Örülök, hogy egymásra találtunk. Te azért találhattál meg Engem, mert Én fáradhatatlanul kerestelek téged! Mivel hiszed, tudod, hogy benned élek, ezért tudnod kell azt is, hogy Én soha nem vagyok erőmön kívül! Tehát ERŐM is benned él! Ha engeded erőmet magadban működni, akkor öntudattal tudod majd képviselni mindazt, amit Tőlem tanulsz.
Az öntudat nem gőg! Az öntudat olyan benső meggyőződés, amely sziklaalappal rendelkezik mindaddig, amíg hordozója Rám hivatkozhat! Ezt nehezen viselik el azok a gőgős emberek, akik bizonyos intézményesült hatalommal a hátuk mögött érzik csak magukat biztonságban. Sajnos, sokan vannak ilyenek. Széles az út, és tágas a kapu, mely a romlásba vezet, s bizony sokan mennek be rajta (Máté 7;13)!
Amint egy rádió csak akkor veszi az adó adását, ha bekapcsolt állapotban van, úgy Én is csak akkor tudok állandóan segítségére lenni valakinek, ha szíve állandóan bekapcsolt állapotban van Velem!
40 HANG - Jézussal a kinyilatkoztatás kora lejárt?
Istenben nincs változás! Még árnyéka sincs a változandóságnak (Jakab 1;17)! Ez azt jelenti, hogy Istennél semmi nem zárult le annak következtében, hogy bizonyos egyházi intézmények vezetői valamit lezártnak jelentenek ki. Én, Jézus, elmondtam nektek, hogy mindent átadtam, amit az Atyától kaptam (János 15;15), de elmondtam azt is, hogy még sok mondanivalóm volna, amit nem bírnátok elviselni, de majd elküldöm a Szentlelket, s Ő tovább tanít benneteket (János 16;12-13).
Ígéretem alapján szavaimból azt kell következtetnetek, hogy csupán magjában kaptatok meg mindent Tőlem, és nem kifejtettségében. A Szentlélek az Általam hintett magokat kifejti az idő fonalán egészen az idők végéig (mediális kölések és tanítások által), de tanítása nem kerülhet szembe azzal a tanításommal, amit az evangéliumaimban felismerhettek (tehát minden szellemi tanítást az evandéliumi mércéhez igazodva szabad csak elfogadni).
Az, aki tanításomban a hangsúlyt arra teszi, és azt látja lényegnek, amit ti tükör által homályban láttok (hibásan, tévesen), az éppen a lényeg mellett megy el, mint ahogy el is ment minden intézményes egyház a lényeg mellett olyankor, amikor különböző hitvallású felebarátaitokat máglyákon égettetek el, törtetek kerékbe, zártatok börtönbe, ítéltetek halálra, száműzetésre, stb (amikor a szeretet helyett a gyűlöletet, a sátáni sugallatokat követtétek).
Kivétel nélkül minden ember részesül magán-kinyilatkoztatásban olyankor, amikor lelkiismeretének hangjára figyel. A lelkiismeret szava Isten szava bennetek. Ez a szószerinti magán-kinyilatkoztatás.
Amikor valakinek olyan szerepet adok, hogy lelkiismerete karizmává minősül, vagyis megtisztítom, fölerősítem mások javára, akkor igenis legtöbbször nemcsak egy emberhez szólok Lelkem által, hanem sok emberhez azáltal a médium által, akit Lelkem erre a szerepre kiválasztott.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-29, 07:14

41 HANG - Anyós-após problémámat hogyan tudom megoldani?
E problémád nem kívülről oldódik meg. Arra a látásra kell eljutnod, mely szerint teljesen mindegy, hogy ők milyenek. Ehhez az út, hogy amennyire rajtad áll, kerüld velük a kapcsolatot. Ha pedig elkerülhetetlen a találkozás, akkor mindenféle magyarázkodást és azt az igényt, hogy ők magyarázkodjanak, kerülnöd kell úgy, hogy egyszerű, szerény, fegyelmezett jó szándékot mutatva kell igazolnod szíved szeretetét, vagyis azt, hogy jóakarat van benned!
Mélyítsd magadban az, hogy Én mindig veled vagyok! Legyen benned tudatos az, hogy érted vagyok veled! Ez az érted való jelenlétem annál erősebb, minél jobban te másokért vagy, másokért élsz! Én nagyon tudom szolgálni azt, aki másokat szolgál!
42 HANG - Én azonos vagyok azzal a szeretet-úttal
Aki szeret Engem, abban kialakítom saját otthonomat (János 14;23)! Az egészen biztos, hogy aki Velem akar élni, azt Én nemcsak nem akadályozom ebben, hanem kifejezetten segítem erre! De a Velem való élés nem szavakból áll csupán! Nem az, aki mondja nekem: Uram! Uram! (Máté 7;21), hanem az, aki teljesíti Atyám akaratát, az él Velem! Atyám akarata pedig az, hogy megismerj Engem! Tehát tanulj!
Én azonos vagyok azzal a szeretet-úttal, melyet így fogalmazhatok meg: soha nem ártani, mindig megbocsátani, és segíteni ott, ahol erre lehetőség van!
43 HANG - A Szentlélek a kapcsolatok lelke
A Szentlélek a kapcsolatok lelke. Ez azt jelenti, hogyha valaki valakit elhagy, azt nem a Szentlélek irányítja. Nagyon fontos tudnod, hogy az elhagyás nem a külső, látható szinten valósul meg, hanem a belül, a lélek szintjén.
Ha valaki lelkileg elhagyta a másikat anélkül, hogy Engem választott volna, akkor az, akit elhagytak, már szabad! A józan ész ellen van az a gondolkodás, amely azt akarja rátok erőltetni, hogy akit elhagytak, az beszélje be magának, hogy nincs elhagyva, tehát olyankor is legyen hűséges a másikhoz, amikor a másik már nem is létezik számára. Tudomásul kell vennetek, hogy nemcsak a halál képes véglegesen elszakítani az emberi kapcsolatokat, még akkor is, ha azokat Isten kötötte egybe, hanem a kapcsolatokat alkotók egyénileg is képesek erre.
Kérdésedre a válaszom egyértelműen az, hogy mindaddig, amíg nem világos előtted, hogy férjed lélekben téged már elhagyott, te nem hagyhatod el őt. De ha elhagyott téged, ha már elszakította kapcsolatotok kötelékét, akkor nincs értelme magadra erőltetni azt, hogy e kapcsolat továbbra is éltethető részedről. Nem! Az a kötelék, amit az egyik elszakított, az a másik részéről elszakítottnak, tehát szabaddá váltságnak mondható. A katolikus egyház nem egészen ezt az álláspontot képviseli, mert a katolikus egyházban feltételeztetik az, hogy a házasfelek felbonthatatlan házasságot akarnak kötni. Ennek ellenkezőjét tehát külső fórumon igazolni kell, ha szabadnak akarja tudni magát az, akit elhagytak!
44 HANG - Mit kell tennem gyermekeimért?
Te csak annyiban tudsz másokon segíteni, amennyiben magadon is tudsz!
Minden szülő életfeladata az, hogy bensőleg, lelkében szabaddá váljék gyermekeitől, mert csak szabadon tudja számukra nyújtani azt, ami Tőlem jön! Elvtelenségeiteknek egyik legfőbb mutatója gyermekeitekkel való megkötözöttségetek. Ez azt jelenti, hogy legtöbbször bűnrészesei vagytok gyermekeiteknek. Minden olyan esetben, amelyben egy szülő magára vállalja gyermeke helytelen magatartásának, viselkedésének következményeit, alkalmat ad gyermekének arra, hogy továbbra is felelőtlen maradjon.
Sajnos, még a keresztény felekezetekben is gyakran hallani azt, hogy Én vállaltam bűneitek következményét, s szerintetek ez lenne a megváltás! Pedig az ilyen felfogás inkább istenkáromlás, mint megváltás. Az a sors, amit vállalnom kellett, és amiről azt mondtam, hogy nektek is vállalnotok kell, éppen azt jelenti, hogy nem akkor szeretlek benneteket, ha kedvetekben járok, hanem akkor, ha a mennyei Atyám kedvében járok! Így kell nektek is tennetek gyermekeitekkel. Nem nekik kell kedvükben járni, nem azon kell törni fejeteket, hogy őket hogyan tudnátok jobbá tenni, hanem azon, hogy Engem hogyan tudnátok egyre jobban megjeleníteni előttük. Hidd el, hogy számukra is ez volna a legjobb, és természetesen a te számodra az egyetlen, ami építő jellegű!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-06-30, 06:55

45 HANG - A boldogság nem sült galamb
A boldogság nem olyan sült galamb, amely bárkinek szájába repül, csak ki kell nyitnia a száját, hanem olyan feladat felvállalása, amely Engem, mint UTAT vállal. Annak érdekében, hogy ezt az utat megtaláljátok, nem elég egy-egy probléma megoldására rálátni. Persze ez is nagyon fontos. De a legfontosabb az, hogy átitatódjatok gondolataimmal, és így Én tudjak általatok gondolkodni, szólni és cselekedni.
Én csak a legfőbb CÉLT tudom megmondani neked. E CÉL minden Földre leszületett ember számára a szeretni tanítás! Az ehhez szükséges eszközök szinte naponta változhatnak. Én nem kínálok fel senkinek munkahelyet! Nem bábok, hanem felelős személyek vagytok! Minden imádság arra való, hogy megbeszéljétek Velem, Atyámmal napi teendőiteket. Minden ima arra való, hogy tudjátok meglátni, miért kell hálásaknak lennetek, tudjátok megbánni, ha valami olyat tettetek, amit nem kellett volna, tudjatok tisztábban látni abban, amire aztán az áldásomat kérhetitek! Igen. Minden ima erre való!
46 HANG - A házasság nem boldogításra való!
A házasság nem boldogításra való! Boldogítani csak Én tudlak benneteket, mert csak Nálam talál szívetek olyan megnyugvást, békét, amire teremtve vagytok! A házasság az önismeretnek egyik legalkalmasabb eszköze. Minden házastárs TÜKÖR!, melyben egyre jobban megismerheti magát a másik fél. Azt, hogy mennyire vagy türelmes, szolgálatkész, áldozatokat vállaló, fegyelmezett, irgalmas, megbocsátó, a másik keresztjén könnyíteni akaró, tehát azt, hogy ki is vagy tulajdonképpen, a házasságban nagyszerűen meg lehet tanulni!
47 HANG - A helyes szeretetnek két összetevője van
A helyes szeretetnek két összetevője van. Az egyik akarati, a másik értelmi. Akarati, tehát tettrekészség az adás, a szolgálat, a másért élés szándékával. Értelmi, tehát okos felmérés szükséges atekintetben, hogy mire szorul rá az Én elgondolásom szerint az, akin segíteni akarsz. Szolgálni, adni, másért élni anélkül, hogy felmérnéd az Általam is komolynak ítélt szükséget, nemcsak nem szeretet, hanem kifejezetten bűnrészesség is lehet. Csak abban szabad segítened másnak, akiben segítséged által remélhetőleg növekedni fog a szeretet, tehát az okos másért élés! Aki nem ebben az irányban akar segíteni másokon, az az önzést táplálja szolgálatával a másikban.
48 HANG - Mi a teendőm? 87 éves vagyok.
HANG: "Drága Gyermekem!
Te egy sokat megélt, fáradt gyermekem vagy, aki úgy akarsz eltávozni a földi élet nyomorúságából, hogy akiket itt kell hagynod, azok egész életükben áldják nevedet.
Van még feladatod! Amíg a Földön vagy, mindaddig feladatod az, hogy minél kevesebb gondot okozz környezetednek, és minél több segítséget adj. Ezt akkor tudod megtenni, ha tudod, hogy nem akkor vagy terhére környezetednek, ha el kell látniuk téged! Nem, mert pontosan ilyenkor növekednek ők is abban a szeretetben, amely az Én áldásomat hordozza!
Te akkor könnyítesz környezeted helyzetén, ha nem panaszkodsz, inkább meghallgatod mások panaszát, és segítesz nekik abban, hogy tudjanak hinni Bennem! Ez a te feladatod! Ez, és semmi más!
Nagyon szeretlek, és nagyon várom a közvetlen találkozást veled! Számodra elképzelhetetlen az a boldogság és béke, amit neked készítettem! Amikor majd színről színre látsz Engem, akkor fogod csak megérteni, hogy mit is jelent az, hogy SZERETET AZ ISTEN!
Drága Gyermekem! Oldd le magadról a mulandó földi élet problémáit! Ne legyen semmi szorongás szívedben! Nagyon szeretlek, és nagyon boldoggá akarlak tenni!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-01, 08:27

49 HANG – Mit kell elhinnem, hogy elindulhassak a hit útján?
Mit kell elhinned ahhoz, hogy elindulj a hit útján? Elmondok pár igazságot: El kellene hinned, hogy Én azért jöttem közétek, hogy belétek kerüljek. Azért jöttem, hogy életetek legyen Bennem! Azért jöttem, hogy keressem és megmentsem azt, aki elveszettnek tudja magát! Azért jöttem, hogy találkozzam veletek, és át tudjam adni az Én békémet nektek. Azért jöttem, hogy elmondjam: Isten édes gyermekei vagytok! És ha valaki ezt nem hiszi el, akkor az illető nemcsak nem hisz komolyan Nekem, hanem az önmagát köpködő ideológiával úgy be tud keményedni gőgjében - tehát abban a felfogásában, hogy ő képes Nélkülem valami csuda nagy tökéletességre, amely méltóvá teszi Hozzám -, hogy az Isten sem tud rajta segíteni!
50 HANG - A házastárs a leghitelesebb TÜKÖR!
A házastársi kapcsolat egy olyan lehetőség, amely leplezetlenül önismeretre akar mindenkit juttatni. A házastárs a leghitelesebb TÜKÖR! E tükör egyszerűen nem tud torzítani! Mindenki megismerheti valódi énjét a házasságban. Ha valaki elhagyja házastársát, az úgy gondolja, hogy ha tükröt cserél, akkor más kép fog visszanézni rá. Nem így van! Más dolog az, ha a tükör távozik el! Ebben az esetben jogos lehet egy új tükör "beszerzése"! De tükör nélküli házastárs nem létezik!
Egy házastársnak soha nem szabad vállalnia a háttérben maradást! Egy házasságban nincs előtér és nincs háttér! Ott EGYÜTTLÉT van! Mindkettőtöknek erre kell törekednetek! Aki ezt nem vállalja, az már el is hagyta a másikat! Ilyenkor az, akit elhagytak, léphet úgy, ahogy jónak látja. De amíg ez nincs meg, addig csak úgy léphet mindegyik, ahogy a másik is jónak látja!
51 HANG - ÉLETRE vagytok teremtve!
Van olyan életállapot, amikor a szavak, még a leggyönyörűbb szavak is, úgy kopognak a szív ablakán, mint valami jégverés. Nagyon kevés azoknak a száma, akik elég korán kezdték el a halál gondolatával való barátkozást. Igen, mert az ÉLETRE vagytok teremtve! Arra az életre, mely nem ismer elmúlást!
Akár előre-, akár hátranézel, megoldhatatlan a halál gondolatával való barátkozás! Csak az, aki befelé néz, aki képes megállni, az tud eljutni arra a gondolatra, hogy valójában nincs is halál, mert az egy ajtó, és az emberi szív tudja, hogy ez az ajtó feltétlenül ki fog nyílni, de ezt nem földi halandó nyitja ki!
Drága Gyermekem! A ti hazátok a mennyben van! Ez nem üres szóvirág, hanem a legnagyobb realitás, ami elhangozhat a Földön! Bármilyen éhes valaki, bármennyi ételt vehet magához, ha abból hiányzik a tápszer, mindig éhes, mindig kielégítetlen marad az illető!
Minden életszemléletben a "tápszer" ez: a ti hazátok a mennyben van! Amely életszemléletből ez hiányzik, az eleve boldogtalanságot, benső békétlenséget eredményez!
62 HANG - Az egyházak urai mit akarnak?
Az egyházak urai elsősorban nem az Én vágyaim beteljesülését akarják, hanem saját hatalmi pozícióik biztosítását. Ezért menetelnek mindig együtt a mindenkori világi hatalommal! Ezért volt bátorságom egyértelműen, a jövőt szem előtt tartva, kijelenteni, hogy nem lehet jobb sorsa a tanítványaimnak, mint Nekem adatott (János 15;20)!
63 HANG - Az egész Föld a gonosz birodalma?
Igen. Ebben a gonoszság birodalmában kell úgy világítanotok, mint sötét éjben a csillagoknak. Mert itt a gonoszság világa van, ezért nincs maradandó városotok itt a Földön. Ezért a ti hazátok a mennyben van. De amíg szükségetek lesz arra, hogy legyen helye a tisztulásnak olyan formában, ahogy az csak a Földön lehetséges, mindaddig lennie kell ennek a helynek.
Bizonyos megszentelt helyek is csak ideig-óráig mentesek a gonosz befolyásától. Ezért elsősorban nem arra kell törekednetek, hogy a helyeket tisztítsátok meg az ártó erőktől, hanem arra, hogy szíveteket tisztítsátok. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők tisztátalan helyeken is látják Istent! Itt is áll az, hogy nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé kell tökéletesedni, tisztulni!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-02, 08:50

64 HANG - Óraketyegést hallok ott, ahol nincs is óra.

A szellemvilág sok mindenre képes. Képes óraketyegést is előidézni. A döntő nem az, hogy ők mire képesek, hanem az, hogy te mire vagy képes! Minden olyan jelenség, amelyre nem találsz magyarázatot, téged csak úgy befolyásol, ahogyan akarod, hogy befolyásoljon. Ha egy óraketyegés arra figyelmeztet, hogy a földi élet mulandó, és téged imára késztet, akkor az számodra egy nagyon jó óraketyegés. Ha dühít, mert nem találod értelmét, akkor károdra van. De ez rajtad áll, és nem a ketyegésen! A ketyegés egy lehetőség, tehát talentum, amit jóra és rosszra egyaránt felhasználhatsz.

65 HANG - Van fekete mágia a családunkon?
Nincs fekete mágia családotokon. Fekete mágia csak ott és azokon van, ahol és akik azt tudatosan végzik. Tehát az, aki tudatosan akarja az ősellenséggel a kapcsolatot, az el is éri azt. De hatni csak azokra tud, akik nem engednek be Engem magukba!
Én legyőztem a világot, tehát ahol Engem megidéznek, Én ott vagyok közöttük. Márpedig tudnotok kell, hogy egyugyanazon helyen nem lehet együtt Isten és a Sátán! Az lehet, hogy ő körülöttetek tombol, de bennetek feltétlenül Isten él, ha ti ezt akarjátok. És ilyenkor még a legsátánibb körülmény is javatokra válik, mert az Istent szeretőknek minden a javukra válik. Ha nem így lenne, akkor nem mondhatnám, hogy legyőztem a világot!
Higgy jobban Bennem! Ajánld föl magad naponta Nekem! Reggel imáidban kérd angyalaim segítségét! Ők örömmel segítenek annak, aki őket erre kéri. Azért kell megvárni, hogy kérjétek őket, mert nagyon tisztelik szabadságotokat. Nem úgy, mint az ősellenség!
Neked is van őrangyalod. Szólj hozzá, kérd segítségét! Hidd el, ez nem babonaság és nem felesleges. Amint egy házba transzformátorokon keresztül jut el a világító áram, s nem közvetlenül kapcsolódnak a házak az áramforráshoz, így lelketek fényét, erejét, szépségét, fejlődését sok angyali transzformátor segíti elő!
66 HANG - A földi élet probléma-erdő
A földi élet olyan probléma-erdő, amelyből végérvényesen kijutni nem lehet. Nincs is rá szükség. Amint a testi élet létfenntartásához nem lehet az egész életre szóló ételt egyszerre megenni, így a szellemi, lelki fejlődés érdekében sem lehet minden problémát egy csapásra megoldani. Mindig azzal a problémával kell megküzdened, amely éppen előtted áll. Vigyázz, hogy a napi teendőid helyett ne akarj világmegváltó feladatokat felvállalni, mert a mindenkori JELEN mérlegén méretik meg mindenki! Előfordul nem egyszer, hogy valaki fantáziájában nagy sikereket ér el, könyvel el magában, ugyanakkor az élet vizsgáin pedig megbukik! Légy csak józan és reális.
67 HANG - Van-e ártó kisugárzásom?
Mindenkinek van kisugárzása. Ha valaki jó szándékkal éli életét, akkor annak jó kisugárzása van. Aki rossz szándékkal éli életét, annak rossz kisugárzása van. De amint a jó kisugárzás nem tesz senkit jobbá, csak azt, akiből ez kisugárzik, úgy a rossz kisugárzás sem tesz senkit erkölcsileg rosszabbá, csak azt, akiből ez sugárzik.
Az igaz, hogy a jó kisugárzás megkönnyíti, a rossz kisugárzás megnehezíti a földi életet. Itt minden azon múlik, hogy valaki Értem él vagy nem Értem él. Aki Értem él, annak minden, még a legnehezebb életkörülmény is javára válik, aki nem Értem él, az lényegében menekülésben van, és még a legjobb körülmények között sem találja meg lelke nyugalmát.
Tehát számodra ne legyen szempont, hogy másokra hogyan hat a te kisugárzásod, hanem arra törekedj, hogy Értem élj!
68 HANG - Van-e jelentősége a számoknak életemben?
A számoknak van jelentősége olyan értelemben, hogy bár a Földön ugyan nem képes senki teljes egyértelműséggel, csak számok alapján felfejteni senkinek erkölcsi életét, de sorsa mindenkinek kiolvasható a számokból. Innen, ebből a dimenzióból nézve ez bárki által tökéletesen felismerhető! Az Én életem sorsvonala is nyomon követhető volt a világrend létéből. Ha nem lenne jelentősége a számoknak, akkor nem lenne REND a világban, mert a REND nem más, mint kiszámíthatóság!
Az erkölcsi REND is feltérképezhető, de csak a szellemvilág dimenzióiból. Ami nem számítható ki, az az, hogy valaki pozitív vagy negatív hozzáállással lép be az erkölcsi rendbe. Ezért lehet és van felelősség a földi ember életében, amikor dönt jó és rossz között!
Drága Gyermekem! Ennél részletesebben azért nem taglalom válaszomat a felvetett kérdésedre, mert nem akarok lehetőséget adni arra, hogy elmenj a lényeg mellett. A lényeg mindig a JELEN megszentelése, vagyis a tudatos Értem élés!
69 HANG - A pénz önmagában rossz?
A pénznek önmagában nincs erkölcsi értéke! Minden attól függ, hogy mire használod pénzedet! A pénz birtokában tudhatja meg valaki leplezetlenül, hogy szíve önzetlen vagy önző! Akinek nincs pénze, annak nehezebb önzetlenségéről tanúságot tenni, mint annak, akinek van pénze. Aki lényegében azon töri a fejét, hogy kin és hogyan tudna segíteni, és csak másodlagosan azon, hogy hogyan szerezzen pénzt, az valószínűleg önzetlen. De aki azt mondja, hogy neki feltétlenül fontos pénzt szerezni, hogy másokon tudjon segíteni, az szinte biztos, hogy önző, és megideologizálja ezt az önzését!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-03, 06:21

70 HANG - Az érzi magát szerencsétlennek...
Az érzi magát szerencsétlennek, akinek kevés a hálálkodó, dicsőítő imája. E téren is át kell alakítanotok gondolkodásotokat. Nem úgy van, hogy ha szerencsések vagytok, akkor van helye a dicsőítésnek, hanem úgy van, hogy Én mindig és teljesen adom Magamat nektek, de ezt észre kell vennetek, mert különben hiába állok rendelkezésetekre.
Ha meg tudod köszönni, hogy amikor annyian nem ébredtek fel reggel, te felébredhettél, ha meg tudod köszönni, hogy amikor annyi a vak, süket, béna, sánta és egyéb testi, szellemi fogyatékos, neked van ép szemed, füled, kezed, lábad, értelmed, amennyiben van, ha meg tudod köszönni, hogy amikor annyi ember éhezik, sőt, hal éhen, neked van elegendő táplálékod, és még sorolhatnám, hogy hányan vannak vas-tüdőben, s te aránylag könnyen vehetsz lélegzetet, stb., akkor nem azt élnéd meg, hogy szerencsétlen vagy, hanem azt, hogy milyen jó neked, mert Isten gyermeke vagy, Nekem, Jézusnak édes testvére vagy, vannak angyalok, akik alig várják, hogy kapcsolatba kerüljenek veled, stb. Mikor örültél már annak, hogy be van írva neved a mennyben (Lukács 10;20)?
71 HANG – Megtérni soha nincs későn
Bármikor kap észbe valaki, amíg a Földön él, soha sincs későn! Gondolj arra a latorra, aki a keresztrefeszítés kínjai között jött rá arra, hogy változtatnia kell gondolkodásán. Szinte a halála pillanatában sem volt későn! Hallhatta, hogy még aznap csodálatos világ kezdődik számára (Lukács 23;43). Így van ez veled, és így van mindenkivel, aki Hozzám fordul azzal a kifejezett szándékkal, hogy lélekben komolyan eggyé akar válni Velem! Mivel minden belülről kezdődik, e pillanatban már el is indult a boldoggá válás útján, mert maga az ÚT már e pillanattól kezdve Én vagyok (János 14;5) számára!
Azt senkinek nem ígértem, hogy a Földön Mennyországot tudok teremteni körülöttetek. De azt igen, hogy Mennyországot tudok teremteni bennetek! Vergődés nélküli földi élet még a gyermeki mesevilágban sem adatik meg! A mesékben szereplők is csak nagy küzdelmek árán kapják meg (jó, rossz egyaránt) azt, ami nekik jár! Ne várj hát a Földön megoldást, csupán próbálkozást a megoldás irányában. Az irányt megadtam. Reggel Velem indulj, napközben Velem konzultálj, este Velem térj nyugovóra! Ha ezt soknak tartod, akkor találj ki könnyebbet! Én nem tudok ennél okosabbat kitalálni számodra!
72 HANG - Nincs jó és nincs rossz felekezet!
Te egy felekezetről kérdezel Engem. Nincs jó és nincs rossz felekezet! Bármelyik felekezetben lehet Hozzám tartozni és lehet nem Hozzám tartozni! Aki arra teszi az életét, hogy Hozzám tartozzon, az mindegyik felekezetben kiteszi magát sok-sok támadásnak a felekezet vezetői részéről. Nincs a világon olyan egyház, felekezet, ahol el bírnák viselni a vezetők a felekezeti tagoknak azt a szabadságát, amit Én hoztam, és akarok átadni nektek. Nincs a világon egyetlen olyan felekezet sem, ahol a felekezet vezetői úgy viselkednének a felekezet tagjaival, mint Én viselkedtem Júdással! Tudtam róla, hogy halálra fog adni, de Rajtam kívül ezt senki nem tudta, egészen az utolsó pillanatig (Máté 26;21-22)!
Ne az legyen hát számodra fontos, hogy melyik egyházról mi a véleményem, hanem az, hogy az Én életemben növekedj abban a felekezetben, ahol élsz. A felekezeti változtatásoknak lehetnek pszichikai okai, de kegyelmi okai nem! Úgy szeretni, ahogy Én szeretlek benneteket (János 13;34), minden egyházban lehet, és egyetlen egyházban sem fogják zokszó nélkül hagyni az egyházi vezetők, ha azt látják, hogy egymásnak osztogatott címeik, bársonyszékük nem tesznek rád semmi különösebb hatást (János 15;20).
73 HANG - Van fontosabb, mint az egészség!
Azért születtél a Földre, hogy szenvedéseid által felismerd: van fontosabb, mint az egészség! Amíg az áll érdeklődésed középpontjában, hogy mit lehetne tenned akár neked, akár másnak, pl. unokádnak az egészsége érdekében, addig éppen az a jelen csúszik ki kezedből, amit itt és most meg kell szentelned Velem! Tisztítanod kell benső szemedet, a hitet, hogy úgy lásd az eseményeket, amint Én látom! Szeretném, ha nemcsak benned lennék, hanem benned élnék is! Ezt akkor tudom megtenni, ha láthatok a te szemeddel, dolgozhatom a te erőddel, és szerethetek a te szíveddel!
Mindez akkor történik meg, ha nem az egészség lesz a legfontosabb számodra, hanem Isten akarata! Amint baj lenne, ha egy láb nem fájna, amikor eltörik, ugyanúgy baj lenne, ha nem törne el az a láb, amelyik rossz útra akarja vinni gazdáját! Ez azt jelenti, hogy ti gyakran csak rövid távon akarjátok életetek megoldását látni, holott az örökkévalóság gyermekei vagytok! Kivétel nélkül minden olyan látás, amely nem az örökkévalóság szemüvegén át nézi az életet, TORZÍT! A kijelentés: „Mi ez az örökkévalósághoz képest?!” az egyik legpraktikusabb és leghitelesebb mérleg! Tehát, ha erősödik benned az örök élet utáni vágy, akkor gyengülni fognak benned a földi betegség tünetei is!
Aki betegséggel bajlódik, nem az Én részvétlenségem következtében van ilyen helyzetben, hanem azért, hogy rátaláljon arra az Istenre önmagában, aki nem arra való, hogy a földi életben szolgátok legyen, hanem arra, hogy ti legyetek az Ő szolgái, tanítványai a Földön. Aki ezt vállalja, igenis tapasztalni fogja azt, hogy Isten valóban SZOLGA, de e szolgaszerepét csak az örökkévalóságban tudja kifejteni! De ott ki tudja és ki is fogja fejteni (Lk 12;37)!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-04, 04:57

74 HANG - Élj szeretetben azokkal, akik körülötted vannak
Arra törekedj, hogy jelen állapotodban tedd azt, ami másoknak szívbékét sugároz, tehát élj szeretetben azokkal, akik körülötted vannak!
Légy okos és megfontolt! Fogadd el azok tanácsát, akik körülötted élnek, ha tanácsaikkal Hozzám, a szíved békéjéhez akarnak segíteni téged, mert a makacsság és önfejűség rossz tanácsadó! Csak ott kell magad megmakacsolnod, ahol gyűlöletre akarnak rávenni! Ahol nem az Én akaratomat keresik! Te addig vagy az Én angyalaim oltalma alatt, amíg jót akarsz, az Általam elgondolt jót akarod azoknak, akikkel együtt éled életedet!
75 HANG - Én vagyok az ÚT!
Valamikor azt mondtam tanítványaimnak, hogy ismerik az utat. Erre az egyik azt kérdezte, hogy hogyan ismernék!? Erre válaszoltam: "Én vagyok az ÚT!" (János 14;4-5)
Amennyiben Engem ismersz, annyiban tudod, hogy helyes irányban van-e életed. Csak akkor van reményed, hogy megismerj Engem, ha rendszeresen olvasod az evangéliumaimat! Az nem elég, ha valaki valamikor hittant tanult! Az sem, ha templomba járt vagy jár! Csak az evangéliumaimmal való rendszeres foglalkozás juttat el arra az ismeretre, amelyre szükséged van, hogy fel tudd mérni magadat erkölcsileg! Bármennyire szeretlek, nem tudom sem elősegíteni, sem akadályozni azt a szellemi munkát, amelyre annyira szükséged van! Semmit sem tudok megtenni helyetted! De ha te is akarod, akkor ketten csodálatos világot tudunk felfedezni számodra! Szeretném, ha sokkal jobban vállalnál Engem!
76 HANG - A szeretet elsősorban Értem vállalt áldozat!
A szeretet elsősorban nem élvezet, hanem Értem vállalt áldozat! Ez azért van így, mert nem a Föld a mennyek országa. Szinte mindannyian azért születtetek le a Földre, hogy megjavuljatok, és senki nem született azért, hogy itt maradjon! Csak Értem vállalt szenvedésben lehet felszítani magatokban azt a honvágyat, amely az örök élet reményét hordozza.
Akikről te azt mondod, hogy bár nem jók, mégis keveset szenvednek, azokról jó, ha tudod, hogy állandóan bódulatokba menekülnek, s borzasztó lesz számukra a kijózanodás, melyet el nem kerülhetnek. Akik pedig szeretnek Engem, azok vállalják azt a szembesülést önmagukkal, amelynek következtében ráismernek, hogy milyen fontos az a szenvedés életükben, amely kitisztítja őket hibáikból, lelki hiányosságaikból, s így a legnagyobb szenvedések közepette is belül boldogok, mert béke van bennük, míg az előzők minden látszat ellenére, éppen mert menekülnek, mert bódulatban élnek, belül üresek, nyugtalanok, békétlenek!
Erre mondotta valaki szellemesen: "Van, aki jól fekszik (az életben ügyes, megalkuvó) és rosszul alszik, és van, aki rosszul fekszik (mert becsületes) és jól alszik!"
77 HANG - A legtöbb vallásos ember bálványimádó!
A vallásosság nem jelenti azt, hogy emiatt valaki Istenhez tartozna. A legtöbb vallásos ember bálványimádó! A vallási érzék olyan, mint a zenei érzék. Előnye, hátránya egyaránt van az erkölcsi élet, tehát a boldogság területén. A terroristák legtöbbje vallásos! Vannak népfajok, amelyeknél különösen kifejlődött ez a metafizikai érzék. Ha nem tudnád, Engem vallástalanságom miatt fogtak el és végeztek ki! Hát ennyit a vallásosságról.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-05, 07:39

78 HANG - Senki nem jött le a Földre azért, hogy meggyógyuljon!
Az Én áldásom azokon az embereken van, akik vállalják, hogy abszolút első helyre tesznek Engem életükben. Vagyis vállalják azt, hogy reggel Velem beszélik meg napjukat, és este ugyancsak Velem zárják az elmúlt napot. Az az ember, aki áldásomat hordja, akkor is boldog, ha beteg, és az az ember, aki nem hordja áldásomat, akkor is boldogtalan, nyugtalan, elégedetlen, ha nem beteg!
Senki nem jött le a Földre azért, hogy meggyógyuljon! Mindenki azért született a Földre, hogy megtérjen! Lehet tehát valaki tolókocsiban is boldog, és lehet a testi egészség és ügyesség világbajnoka is boldogtalan! EZ ÖRÖK TÖRVÉNY!
79 HANG - Eljön az idő, amikor minden építkezés a földdel lesz egyenlő.
Minden vallási építkezés, torony, egy kicsit bábeli-torony építkezés! Sehol nem lett attól nagyobb a szeretet, hogy nagyobb épületeket emeltek az Én dicsőségemre. A hiúság, irigység és kapzsiság szokott ilyenkor jobban megjelenni, s ezzel együtt a széthúzás is.
Eddig a legnagyobb boldogság, öröm és béke a Földön egy rongyos istállóban volt. Minden, ami érték, belülről indul el kifelé, és nem kívülről befelé. Eljön az idő, amikor minden építkezés a földdel lesz egyenlő. Senkit nem hoznak szertartások közelebb Hozzám! Mindenütt a magatartások azok, amik eldöntik, hogy ki kihez tartozik!
Van, amikor a szeretet magatartását különböző szertartások lepecsételik. De sokkal többször van olyan, hogy a szertartások olyan pótcselekvéseknek bizonyulnak, amelyek úgy el tudják bódítani a lelket, hogy ne kelljen átalakítania a gondolkodását! Ma már szinte minden keresztelés ilyen!
Ne megkeresztelkedésre buzdítsd tieidet, hanem szeresd őket úgy, hogy szereteted által ne szertartások után vágyakozzanak, hanem arra, hogy ők is szeretni akarjanak másokat.
"Új parancsot adok nektek! Szeressétek egymást úgy, ahogy Én szerettelek titeket" (János 13;34-35)!
80 HANG - Az ital önmagában nem rossz
Minden "rossz" melletti döntés valamiképpen szabad utat nyit az ősellenség számára. Ő pedig nagyon makacs, erőszakos és önző. Ez azt jelenti, hogy aki rosszat tesz, az rosszul jár.
Az ital önmagában nem rossz. De ha valaki azért iszik, hogy meneküljön valami olyannak a szembesülésétől, ami szellemi munkára ösztönözné őt, akkor ez a döntése bizony utat nyit a Sátánnak!
Az a szellemi munka, amely elől az iszákosok kezdetben menekülnek, nem más, mint az önismeret vállalása. Nincs elég alázatuk, sem bátorságuk arra, hogy szembesüljenek önmagukkal. Így másokra hagyják azt a munkát, amit nekik kellene elvégezniük ahhoz, hogy önmagukban és maguk körül is elviselhetőbbé váljék az élet.
Segíteni csak akkor lehet rajtuk, ha maguk is akarják. Különben nem! Kár minden dorgáló szóért, veszekedésért! Akire a Sátán rátette a kezét, akit karmai között tart, az ettől csak akkor menekülhet, ha BELÜLRŐL akar elindulni, megváltozni, és belátva, hogy egyedül erre képtelen, mások segítségét, elsősorban természetesen az Én segítségemet kéri. Minden más próbálkozás csak tüneti kezelés, és csak rövid távon, rövid ideig hatásos.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-06, 08:29

81 HANG - Soha nem kösd össze életedet olyannal, aki nevelni akar!
Soha ne kösd össze életedet olyannal, akitől bármiben is tartasz! Soha nem kösd össze életedet olyannal, aki nevelni akar! Soha! Ha e téren nem hallgatsz Rám, akkor tudnod kell, hogy nem segíthetek neked a jövőben! Én csak azoknak tudok segíteni, akik nem másoktól, hanem Tőlem akarják megtudni, hogy mit és hogyan csináljanak. És ezt ne tolmács útján akarják megtudni, hanem közvetlenül. Azért vagyok benned is, hogy érted legyek benned! Ez akkor is igaz, ha az egész világ másképpen gondolja!
Amikor azt mondottam, hogy nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja embertársáért, ekkor Én nem állapotszerű vértanúságra gondoltam! Állapotszerű vértanúságot csak Értem szabad vállalni! Mert egyedül csak Én tudlak boldogítani!
A jelenben megtalált boldogsága csak annak van, akinek leghőbb vágya az, hogy élete legboldogabb órája a halála órája legyen! Ezt azt jelenti, hogy vagy abszolút első vagyok valakinek életében, vagy nem is vagyok ott!
82 HANG - A "Gonosz" csak annyiban létezik, amennyiben hisztek benne
Abban is van igazság, hogy a "Gonosz" csak annyiban létezik, amennyiben hisztek benne, de ez csak bizonyos megszorítással igaz. A Gonosz léte nem függ hitetektől, de hatása igen. Aki Bennem hisz, annak nem tud ártani, mert a szeretet körén belül az Isten mindenható, tehát az Istent szeretőknek minden a javára válik! De aki kilép a szeretet bűvköréből, annak bizony nagyon tud ártani a Gonosz! Az ő malmára azok hajtják a vizet, akik a Földön nem hisznek e Gonosz létezésében!
Kedves Barátom! Amint megjövendöltem, jönnek hamis krisztusok és álpróféták, és ha lehet, még a választottakat is megtévesztik. De ez csak akkor válhat valósággá, ha nem győzitek le magatokban a közömbösséget, s nem teszitek újra élővé magatokban kétezer éves tanításomat.
83 HANG - Minden egyház ki akar sajátítani Engem magának
Engem nem a hittankönyvekből, hanem az evangéliumokból és a szívedre hallgató józan eszedből ismersz meg legjobban.
Minden vallás, minden felekezet, minden egyház Rólam tanít, és mindegyik különbözőt tanít Rólam. Engem csak az tanít, aki csak Rám hivatkozik, amikor szeretetről, bűnről, élet-átalakításról tanít. Minden egyház ki akar sajátítani Engem magának, holott minden megtapasztalható egyház csak annyiban az Én egyházam, amennyiben felismerhető bennük az Én történelmi jelenlétem, amely teljesen szinkronban van az evangéliumokból kiolvasható tanításommal. Főleg azzal, hogy "inkább szeressétek ellenségeiteket!" Aki ezt hangsúly-árnyékba helyezi, az Engem helyez hangsúly-árnyékba. Márpedig kivétel nélkül minden létező felekezet ezt teszi. Mint uralkodó hatalom, nem is tehet mást! Ezért nem Engem, hanem csak Rólam tanítanak.
Neked tehát arra kell törekedned, hogy ne az értelmet félretevő engedelmességre, hanem az igazság rendjével szemben az értelmet nagyon is felhasználó irgalom rendjére helyezd a hangsúlyt. Az igazság rendjében mindig annak van igaza, aki erősebb. Az irgalom rendjében pedig mindig annak van igaza, aki irgalmasabb, tehát aki jobban és tisztultabban szeret! "Irgalmasságot akarok és nem áldozat-bemutatást" (Máté 9;13), mondottam egykor, és azt is mondottam, hogy Én vagyok az Igazság (János 14;5). Az egyetlen erkölcsi IGAZSÁG, vagyis azt az IGAZSÁGOT testesítettem meg, amelyet így fogalmaztam meg: "Szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket" (János 13;34)!
De ezt nagyon okosan kell tenned, mert nincs olyan intézmény, nincs olyan egyház, nincs olyan szervezet, amely ezt jó szemmel nézné!
84 HANG - Aki nyugodt szívvel akar aludni!
Állapotszerű megbocsátásban kell élnie annak, aki nyugodt szívvel akar aludni! Aki arra vigyáz, hogy okos és óvatos legyen, annak nem kell tartania attól, hogy kihasználják, ha mindig és mindenkinek megbocsát. A megbocsátás nem jelenti azt, hogy bizalmas légy olyanokkal szemben, akikben nem lehet megbízni! A megbocsátás annyit jelent, hogy lemondasz arról, hogy büntető ítéletet forgass magadban azzal szemben, aki tudomásod szerint megbántott téged, és szerinted megérdemelné, hogy megbüntesd őt ezért. Megbocsátani tehát annyit jelent, mint Rám bízni a büntetéssel foglalkozó bíráskodást!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-07, 07:17

85 HANG - Isten olyan, amilyen Én vagyok!
Isten olyan, amilyen Én vagyok! Aki Velem találkozik, az az Istennel találkozik.
Két nagyon érdekes és ellentmondásosnak tűnő kijelentést kell tennem. Az egyik így hangzik: Elsősorban és mindenekelőtt az a feladatotok, hogy vigyázzatok Rám, és nem az, hogy arra várjatok, majd Én vigyázni fogok rátok! A másik: Egyedül és kizárólag csak Én tudlak boldogítani, boldoggá tenni benneteket! E látszat-ellentmondás feloldható, ha egy ideális családra gondolsz, melyben nem a gyermek vigyáz a szülőkre, hanem a szülők a gyermekre, de ha elveszítenék gyermeküket, akkor azt élnék meg, hogy boldogságukat vesztették el!
Drága Gyermekem! Isten a szeretet körén kívül teljesen magatehetetlen! A szeretet körén belül viszont MINDENHATÓ! Aki Istent szereti, annak Ő a körülményeknek is az Istene. Aki Őt nem szereti, annak körülményeit sem tudja "kezelni".
Te úgy gondolod, hogy az lenne a jó, ha Isten nem engedné meg a Gonosz ártó működését. Hát most olyat mondok, amit csak az Enyéim értenek meg! Isten soha nem engedi meg övéi számára a Gonosz ártó működését! Soha! Az Istent-szeretőknek a pokol összes ördöge sem tud ártani! Az Istent-szeretőknek minden a javukra válik!
Ezt az utóbbi bekezdést csak a megtért emberek értik meg. Ha talán eszükkel nem is, de szívűkkel egészen biztosan megértik!
86 HANG – A Földre mindenki kettős feladattal jön
A boldogságot tekintve csak Rám van mindenkinek szüksége. Születése előtt már mindenki tudja ezt! Az árva gyermekek karmikus sorsa nem jelent erkölcsi hátrányt! Mindenki képes arra, hogy jelenlegi földi életét olyanná formálja, hogy a következő életében kisgyermekként árva legyen. Van olyan, hogy valaki saját érdekében vállalja ezt, van olyan is, aki mások érdekében vállalja ezt. A Földre mindenki kettős feladattal jön: megszentelődni és megszentelni. A hangsúlyt azonban van aki az elsőre, és van aki a másodikra kénytelen tenni!
Ti a Földön nagyon kis szeletét látjátok még saját életeteknek is. Mások élete pedig szinte teljesen el van rejtve előttetek. Azt ajánlom, ne mondj hát könnyen ítéletet sem a teremtményekről, sem a Teremtőről!
87 HANG - A Mennyországnak ára van!
Engem nem is lehet másképpen vállalni, csak ÚT-ként! Sajnos, sokan vannak, akik bár Rám hivatkoznak, mégsem Engem vállalnak!
Önfegyelem nélkül, a mulandóság háttérbe helyezése nélkül, szívbéke nélkül, örömteli életelveszítés nélkül Engem vállalni nem lehet!
Nem vagyok jelen sem kaszárnyákban, sem különböző hatalmi bársonyszékekben! Nem vagyok jelen az önuralmon kívül semmiféle uralkodásban! Nem vagyok jelen a bűnben, az önféltésben, az igazságszolgáltatás rendjében!
Ha Engem akarsz választani, akkor mondj le az előbb felsoroltakról.
Jelen vagyok a kicsikben, a kiszolgáltatottakban, az éhezőkben, az ártatlanul nyomorban szenvedőkben. Jelen vagyok minden szeretetre, jóságra rászorulóban. Jelen vagyok az üldözöttekben, a kifosztottakban és minden irgalomért esdeklőben. Jelen vagyok az önzetlenül másért élőkben. Jelen vagyok az irgalom rendjében!
Ha Engem akarsz választani, akkor élj az előbb felsoroltakért.
Drága Barátom! A Mennyországnak ára van!
88 HANG - Senkinek sem az Isten ácsolja keresztjét
Ha valaki egy ember életét csupán pár évtized hosszával akarja felmérni, akkor szinte kivétel nélkül minden ember élete értelmetlennek tűnik. Szinte mindenütt azt látni, hogy a földi élet pár évtizedében a jók általában rosszul járnak, a rosszak pedig általában jól járnak. A nagyon jókkal és a nagyon rosszakkal feltétlenül ez a helyzet!
Nekem, aki a legjobb voltam a világon, keresztre feszítve kellett meghalnom aránylag fiatalon! Azok a hadurak, akik százezreket, milliókat gyilkoltatnak le, általában ágyban, párnák közt halnak meg idős korukban.
Csak akkor van remény értelmet adni az ember földi életének, ha elfogadjátok, hogy nem a földé az utolsó szó. Akár elfogadja valaki a reinkarnációt, tehát azt, hogy sok életen át vándorolva tisztulhat meg az örök életre teremtett lélek, akár úgy gondolja valaki, hogy a földi élet után folytatódik tovább a másik világban a lélek megtisztulása, mindenképpen csak akkor értelmes egy ember élete, ha a bűn elnyeri büntetését, és a jó megkapja jutalmát.
Előző életeidről azért nem akarok most beszélni, mert elég kell legyen számodra az, ha tudod: senkinek sem az Isten ácsolja keresztjét, hanem mindenki saját magának ácsolja azt! És senki sem tud tökéletesedni másnak a keresztje által, csak a maga keresztje által. Ha ezt elhiszed Nekem, akkor elindultál a benső béke felé. Ha nem hiszed el, ez akkor is igaz, csak éppen nem segít rajtad.
89 HANG - Szavak nélkül is lehet imádkozni!
Ne tedd magadévá semmiféle gyülekezet hivatalos imaformáját! Még Én is, amikor imádkozni tanítottam tanítványaimat, akkor is nem azt mondtam, hogy mit imádkozzanak, hanem azt, hogy hogyan imádkozzanak. Ezt mondtam: "Így imádkozzatok!" és ezután mondtam el a Miatyánkot. Hidd el, nincsenek varázsszavak, amelyekkel el lehet bűvölni az Istent, amelyekkel üzembiztosan hatni lehet akaratára! Akkor imádkozol jól, ha lelkedet Istenhez emeled. Az ilyenkor megformált szavak csupán eszköz jellegűek! Sőt! Szavak nélkül is lehet imádkozni!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-08, 08:50

HANG – Nagyon szenvedek

Kérdező: Nagyon szenvedek
HANG: "Drága Gyermekem!
Médiumom Elém tárta leveledet, bár úgy gondolta, hogy nem vigasztaló szavakra van szükséged, hanem az Én erőmre. Jól gondolta! Én, Jézus, benned élek, és mivel soha nem vagyok erőmön kívül, erőmtől függetlenül, ezért számodra is erőmet feltétlenül felajánlom neked! Azért jöttem közétek, hogy belétek költözzem (János 14;23), és aki Engem befogad, annak mindig megadom azt, amire szüksége van ahhoz, hogy szívbékéjét Általam, Velem és Bennem megtalálja (Máté 25;28).
Nagyon ajánlom, hogy a jelzett szentírási részeket keresd ki a Bibliából és olvasd el, mert ezeket a te számodra is sugalltam! Ez egészen biztos!
Te sem véletlenül születettél le a Földre, hanem azzal a sorsvállalással, amit most élned kell! Legyen meggyőződésed, hogy amint Nekem, Jézusnak, vállalnom kellett a kereszthalált, hogy megdicsőüljek (Lukács 24;26), ugyanígy neked is az örök boldogságod árát kell megfizetned szenvedéseiddel, egybeölelve az Én szenvedéseimmel.
Isten egészen biztosan nem személyválogató, hanem szerepeket kiosztó! Amennyiben vállalod azt a szerepet, ami erre a rövid földi életre kiporciózódott számodra, annyiban nemcsak te, hanem a világon minden és mindenki valami nagy jóban részesül. Éppen a kettőnk együttes áldozatvállalása által!
Ígérem, hogy erődön felül soha nem engedem szenvedéseid növekedését, ha pedig mégis, akkor az Én erőm ékes bizonyítékul szolgál majd arra, hogy benned élek! Imáidban kérd erőmet, hogy segítsek neked meglátni földi életednek értelmét és értékét! Mert szinte merénylet Isten gondviselő szeretete ellen, ha csak az árnyékokra figyelsz, amikor a FÉNY gyermeke vagy!
Meg kell tanulnod HÁLÁLKODNI! Ennek az útja az, hogy ne csak azt lásd, hogy mi hiányzik neked, hanem vedd észre azt is, amit eddig Istentől kaptál!
Megáldalak a HIT, REMÉNY, SZERETET LELKÉVEL!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-09, 06:16

HANG – Van-e megoldás szociális ügyben?

Kérdés: Uram! Egyik testvérem azt kérdezi Tőled, hogy szociális gondozóként mit kell tennie. Egyáltalán van-e megoldás, amiben segíthetne?
HANG: "Nincs megoldás, de segíteni kell. A földi élet a maga egészében olyan, mely csupa meg nem oldható szeletekből áll. Ti ezt úgy fejezitek ki, hogy a munkát nem lehet befejezni, csak abbahagyni.
"De hát mégis csak végére kell járni a dolgoknak!" - mondjátok. Ez igaz. A gyakorlatban négy összetevőre hívom fel figyelmedet:
1. Reggel meg kell beszélned Velem a napi teendődet. Nem azt, hogy Én mit akarok tenni!, hanem azt, hogy amit ott, ahol a fizetésed kapod, amit kívánnak tőled azok, akik fizetnek téged, azt hogyan kell tenned. Ezt Velem meg kell beszélned!
2. A Földön minden munkát vállaló embernek van főnöke. Neked is van. E főnöknek van egy olyan illetékességi köre, mely az övé, és nem a tiéd. E körön belül nem lehet tartalmában rossz parancsot kiadni. Nem azt mondtam, hogy nem szabad, hanem azt, hogy nem lehet. Mihelyt valaki tartalmában rossz parancsot ad ki beosztottainak, abban a pillanatban már átlépte illetékessége határát, tehát parancsa hatálytalan.
3. Minden munkavállalónak feladata és kötelessége, hogy a felvállalt munkának formai részét, tehát a hogyanját maximálisan lelkiismeretesen lássa el. Ez tehát egyértelműen a te feladatod és kötelességed is.
4. Mivel a gyakorlatban ez korántsem olyan egyszerű, mivel a főnök sokszor formai részeket is tartalmiaknak lát, mivel a beosztott gyakran a tartalmiakat is formaiaknak ítéli meg, ezáltal sok és kellemetlen ellentétek keletkeznek, mely ellentétek csak akkor válnak egy idő után elviselhetőkké, ha a beosztott megalkuszik lelkiismeretével a főnöke hatalmi érdeke javára. Ha nem teszi ezt, akkor csak Velem képes kitartani lelkiismeretesen.
Így válik megtapasztalhatóvá enyéim számára a munkahelyen az az alulértékeltség, melynek másik neve a Velem való sorsazonosság. Ennek mindenki ki van téve, főleg aki fizetésért munkát vállal. Ez így lesz az idők végezetéig.
Gyermekem! Kérdésedre a válaszomat visszafelé göngyöltem. Megoldást nem adtam. Vagy mégis?
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL. Ez az áldásom annyiban realizálódik benned, amennyiben vágyat ébresztesz magadban BÖLCSESSÉGEM befogadására."
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty2022-07-10, 09:33

90. HANG - Szenvedés nélküli szeretet nem létezik a Földön
Az Én szenvedéseimet megérteni lehet, de átélni nem! Szenvedés nélküli szeretet nem létezik a Földön, mert a Föld nem Mennyország! Szeretet nélküli szenvedés létezik, mivel a pokol már a Földön is létezik. A Föld a pokolnak egy olyan megjelenü¬lése, amelyben csak a bódulatba menekülés, tehát valamiféle fájdalomcsillapító segítségével csökkenthető a szenvedés. Akik nem ezt választják, hanem a szeretetet, azoknak nem a keresztjük lesz kisebb, hanem az erejük lesz nagyobb! A Föld az ilyen! Nem kell hát a nagyon szeretőknek a nagy szenvedésektől megijedniük, mert a nagy szeretet óriási erőket képes mozgósítani bennetek!
91 HANG - Nincs önvédelem az Enyéim számára
Nincs önvédelem azok számára, akik valóban hiszik és vallják, hogy Isten országa bennük van. Nincs önvédelem az Enyéim számára, mert aki Bennem él, akiben Én élek, az nem kevesebbet vállalt a Földön, mint az állapotszerű vértanúságot! Aki pedig állapotszerűen vértanú, annak eszében sincs, hogy védje magát! Eszében sincs, hogy féljen a boldog színről színre látástól, amely a földi élet befejezésekor vár az Engem szeretőkre!
Az okosság és az óvatosság viszont megköveteli azt, hogy ne siettessétek földi életetek végét, tehát halálotokat. De nem azért kell okosnak és óvatosnak lenni, hogy tovább éljetek, hanem azért, mert olyan feladat vállalásával jöttetek le a Földre, amelynek végrehajtásának idejét nem ismeritek, csak annyit tudhattok róla, hogy nem kell hozzá, sőt, akadálya ennek az, ha fizikai erőt alkalmaztok a földi életetek meghosszabbítása érdekében. Igen, mert a földi életben elvégzendő feladat lényege mindenkinél a szeretni tanítás, és ezzel szöges ellentétben áll a fizikai erőalkalmazás! Sem az önvédelmen, sem mások védelmén, ha az fizikai erővel történik, nincs áldásom!
92 HANG - Ember semmiképpen sem inkarnálódik sem növényben, sem állatban
Ember semmiképpen sem inkarnálódik sem növényben, sem állatban úgy, hogy elveszíthetné szellemiségét. Az természetes, hogy minden embernek testi része alkalmul szolgál növénynek, állatnak egyaránt arra, hogy táplálékként általa építse növényi, állati életét. De ezt nem lehet inkarnációnak nevezni! Inkarnáció az, amikor valaki halála után egy másik emberi testben születik újra a Földre. Ember növénnyé, állattá fizikai értelemben nem válhat.
93 HANG – Önvád és bűnbánat
Önvádnak csak akkor van helye és értelme, ha ugródeszka a benső béke, a boldogság felé. Önmagában nemcsak értelmetlen, de egyenesen ördögi. Amikor a bűnbánat, a szeretetlenség felett érzett szomorúság elkeseredettséggé válik, akkor Én már nem vagyok ott!
Bűnbánat igen! Bűntudat nem! Mindennap lehet pár percet szánnod arra, hogy bűnbánatot tarts, de többet ne. A pár percnél több az ördögtől van! Aki megreked abban, hogy rágódik a múlton, ahelyett, hogy segítségemet kérve, bizalommal lendülne a jövő felé, az vagy tudatlan, vagy gonosz. Tudatlan akkor, ha úgy tudja, hogy nincs elég erőm szívemre ölelni a bűnbánó bűnöst, és gonosz, tele van hiúsági, gőgkomplexusokkal, ha úgy véli, hogy ő ki tudja érdemelni azt, hogy szívemre öleljem őt! Döntsd el te magad, hogy melyikhez akarsz tartozni, milyennek ítélsz meg Engem, s felismered, hogy te ki vagy!
94 HANG - Élet van bennetek!
Ti nem vagytok gépek, automaták, nem vagytok beállíthatók úgy, hogy aztán már minden magától menjen! Élet van bennetek! Olyan élet, amelyet az Én Lelkem akar éltetni, irányítani, vezetni útvesztőkön, problémaerdőkön át afelé az egyetlen út felé, amelyet Magammal azonosítottam, amikor azt mondtam: Én vagyok az ÚT (János 14;5)!
Senkinek sem adhatok olyan életreceptet, amely olyan mint valami kanalas orvosság. Csak be kell venni, és már el is indul a gyógyulás. Ilyen nincs a szabadságra, tehát szeretetre teremtett szellemi lények világában! Itt csak arról lehet szó, hogy Velem, az Én tanításommal foglalkozva keressétek annak módját, hogy hogyan tudnátok egyre jobban EGY lenni Velem!
Minden istenadta szellemi életnek az imádság a kulcsa. Életetek olyan, mint az imáitok. Ha tudtok Rám koncentrálni az imában, akkor tudtok rákoncentrálni azokra a feladatokra, amelyek naponta előttetek állnak, és arra várnak, hogy megoldjátok azokat, vagy legalább törekedjetek arra, hogy tartalmasan teljék el az előttetek álló nap.
Ha imában beszéled meg Velem azt a jelent, amelyet itt és most kell megszentelned, akkor halálod óráján boldog leszel, mert elérted azt a CÉLT, amiért lejöttél a Földre. És ennél fontosabb nincs a világon senki számára!
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 35 Empty

Ezoterika
Vissza az elejére 
35 / 40 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Ezoterika

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: FILOSZ :: KARSAY ISTVÁN FÓRUMA-
Ugrás: