|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5020 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-19, 07:10 | |
| 108 HANG – Az adás hatalma "Drága Gyermekem! Engem félreismert akkor is a világ, amikor emberalakban jártam közöttetek, és félreismer most is, amikor különböző megjelenési formában itt élek közöttetek. Akkor is és most is gondolkodás-átalakítást kértem és kérek tőletek. Igen. Másképpen kell gondolkodnotok Rólam, mint eddig. Nálam emberibb ember nem volt és nem is lesz a Földön. Az Én nagyságom nem valami földöntúli fenséges méltóságban van, hanem az ADÁS hatalmában. Nem is beszéltem másról nektek akkor sem, és most sem tartom fontosnak, hogy mást tudjatok Rólam, mint azt, hogy ÚT, IGAZSÁG, ÉLET vagyok. A szeretet útja vagyok, azt az igazságot hoztam közétek, hogy szeressétek egymást úgy, amint Én szeretlek titeket, és csak a boldog örökélet érdemli meg az élet nevet. Én elsősorban nem bámulandó, csodálandó, még csak nem is imádandó vagyok, hanem követendő!!! Példát adtam nektek, hogy úgy éljetek, ahogyan Én éltem közöttetek. Ezt pedig csak akkor tudjátok megtenni, ha nem álmodoztok, hanem beszélgettek Rólam, és főleg beszélgettek Velem! Hidd el, hogy Én, aki a szeretet állandó osztogatója vagyok, Én vagyok a világon a legnagyobb koldulója is a szeretetnek! És valami csodálatosan nagy adomány árad mindannyiszor a világra, ahányszor valaki igazán szeretni kezd Engem. Vagyis, ha bár tehetné, de nem bánt senkit, bár igazságtalanul bántották, mégis megbocsát, és bár maga is szegény, de észreveszi a magánál szegényebbeket, és segít ott és úgy, ahol és ahogy tud. ***** 109 HANG – A dianetikáról A scientológia alapítója által közzétett DIANETIKA gyakorlati alkalmazása nem valósítható meg. Elmélet marad, s mint minden elmélet, ez is le fog csengeni, túllép rajta az idő. Ismeretek gyarapítására kétségtelenül alkalmasak az ilyen és ehhez hasonló elméletek, s még reményt is nyújtanak arra, hogy nagyobb önmegvalósulást élj meg, de olyan idő- és önuralom-igényesek, olyan körülmények biztosítását kívánják, hogy menet közben belefáradnak gyakorlóik. Többet érsz el azzal, ha evangéliumaimat tanulmányozod. Nagyobb önismeretre fogsz jutni, és ami még ennél is fontosabb, jobban fogsz Engem ismerni, s természetesen szeretni is. Ezt várom tőled. ***** 110 HANG – A te szereteted akkor igazi… A te szereteted akkor igazi, ha szolgálatban, türelemben, megbocsátásban, segítésben, ajándékozásban, tehát életformában nyilvánul meg. Az nem baj, ha ez nem sikerül. De igenis baj, ha nem törekszel rá, hogy sikerüljön. Gondolj arra, hogy Engem szolgálsz abban, akit szolgálsz! Akkor is Engem szolgálsz, ha nem lehet Rám ismerni benne. Pontosan ezért szükséges szívednek nyitott szeme, vagyis a hited! ***** 111 HANG – A forrás Isten Szelleme Drága Gyermekem! Te már tudod, hogy nem a Biblia a forrás, hanem a benned, bennetek működő Szellemem. Az Én Szellemem a nemártás, a megbocsátás, a szolgálat Szelleme. Amíg ez irányít, addig úton vagy, és nem út-törő vagy. Addig Engem, mint Utat vállalsz. Ezt kérem tőled. Kerüld azokat a helyeket, tárgyakat, személyeket, melyek szívedben háborgást idéznek elő, de soha ne akarj senkit és semmit elpusztítani, és megnevelni se akarj senkit, csak önmagadat! Ha így cselekszel, akkor béke költözik szívedbe. *****
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5020 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-20, 06:35 | |
| HANG - MEGALÁZOTTNAK ÉRZEM MAGAM
Kérdező: 1. Hogyan kezeljem helyesen betegségemet? 2. Házastársam egyáltalán nem értékel, sőt megaláz! HANG: "Drága Gyermekem! 1. Először is tudnod kell, hogy problémád általános emberi probléma. Annyira általános és annyira emberi, hogy senki sem képes e problémát kikerülni a Földön. Azért fontos ezt tudnod, mert pszichikailag óriási nyomással tud nehezedni ez a probléma azokra, akikben nem tudatosul az, hogy ez mindenki problémája! Mi a megoldás? A megoldás az, hogy nem a betegségre, hanem a betegségben is elvégezhető feladatokra kell koncentrálnod. Tehát nem azzal kell győzködnöd magadat, hogy ’mi mindent kéne csinálnod, és te mi mindent csinálnál’, ha nem volnál beteg, hanem azzal, hogy hogyan tudj élni együtt betegségeddel! (Különben lényegében ez a megoldás a másik problémádra is!) Tudatosítanod kell magadban, hogy neked nincs más feladatod, csak az, hogy az Én elvárásaimnak tégy eleget. Én pedig vagy nem kérek tőled olyat, amit nem tudsz megtenni, vagy ha kérek, akkor megadom hozzá azt az erőt, egészséget, eszközöket is, amelyek szükségesek az Általam kért feladat elvégzéséhez. Minden normális ember így viselkedne! Csak nem gondolod, hogy Én rosszabb vagyok, mint egy átlagember?! Nem arra kell törekedned, hogy meggyógyulj, hanem arra, hogy szeress! Ennek legtöbbször következménye a gyógyulás is! Nem az egészség boldogít, hanem a szeretés! A szeretés a leghatékonyabb gyógyító erő! 2. Társad menekülőben van! Sokkal rosszabb helyzetben van, mint te! Neked csak el kell hinned a fentieket! Neki egész életvitelén kellene változtatnia ahhoz, hogy boldog legyen. Amíg a bódultság állapotában van valaki, addig csak látszatra jó neki! Az elbódult emberek mind iszonyatos felébredés előtt állnak! Mentsen Isten téged ettől! Ne akarj hát egy elbódult ember kedvében járni! Inkább sajnáld őt! Szánalmas az a munkás, akiről tudni lehet, hogy a fizetés napján üres borítékot vehet majd át, s abból kell tovább élnie! Te az Enyém vagy! Én már itt a földi életedben is békét akarok teremteni szívedben. Ezt csak akkor tudom megtenni, ha nem engeded, hogy vágyaid vezéreljenek, hanem az Én Lelkemre bízod magadat! Maradj a realitás talaján! Velem csak a VALÓSÁGBAN lehet találkozni. Én csak a VALÓSÁGBAN tudlak követni, tudok veled együtt élni! A valótlanság másik neve: hazugság! Ez távol van Tőlem. Legyen tőled is távol! Ne azon keseregj, ami nincs, hanem annak örülj, ami van! Tehát Nekem! Nekem, aki nemcsak vagyok, de érted vagyok benned! Érted vagyok benned, hogy tudd meglátni és megvalósítani azokat a feladatokat, amelyeket lehetőségeid, adottságaid figyelembevételével megvalósíthatsz! Megáldalak a HIT, REMÉNY, SZERETET LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-21, 06:31 | |
| 112 HANG – Nem vagy te bábu Nem vagy bábu. Az az egyetlen hivatás, amely neked is osztályrészed, a szeretni tanítás, olyan megbízatás, amelyet neked kell naprakész állapotban tartanod. Nekem senkivel sincs más tervem, mint az, hogy amikor valaki elfogadja Tőlem a szeretni tanítás hivatásának, küldetésének vállalását, segítsek neki. Ezért ápolok minden fejlődést benned. Ezért nyitok kapukat, ezért adok lehetőségeket, ötleteket, ezért teremtek számodra kapcsolatokat, ezért engedek meg különböző helyzeteket. Partnered akarok lenni a szeretni tanításban. Ha így indulsz neki napi feladataid teljesítésének, ha reggeli imádban engeded, hogy megfogjam kezedet, akkor együtt sok csodát tudunk véghezvinni a mennyei Atya dicsőségére és a kereső emberi lelkek javára. ***** 113 HANG - Minden jelen pillanat egyben utolsó pillanat is Ne azon gondolkozz, hogy mit kell majd tenned a jövő érdekében, hanem azon, hogy mit kell tenned abban a jelenben, amely vissza nem térhet, és amelyről tudnod kell, hogy bármely pillanatban meghalhatsz. Minden jelen pillanat egyben utolsó pillanat is, s így kell megszentelned. Mindenkorra és minden helyzetre érvényesek e szavaim: "Elég a mának a maga baja, a holnap majd gondoskodik magáról" (Máté 6;34). ***** 114 HANG - Feladatom Magyarország őrzése? Nem feladatod Magyarország őrzése! Magyarország és minden más ország, pusztulásra ítélt ország! Nincs kivétel! Az egész Föld pusztulásra ítélt világ! Vannak angyalai a különböző országoknak, de e tekintetben nem az országhatárok az érdekesek, hanem azok az emberek, akik abban élnek. Ilyen értelemben feladatod, hogy őrzője légy Magyarországon önmagadnak, családodnak, ismerőseidnek, s mindazoknak, akikkel Lelkem összehoz. De ennek az őrzésnek semmi köze ahhoz, amit ti általános értelemben őrzésnek neveztek. Ha nem őrzöd tieidet, ha nem őrzöd azokat, akikkel kapcsolatba kerülsz, akkor ennek nem lehet rájuk nézve negatív erkölcsi következménye. Szabad lények vagytok! Mindenki mindent tehet lelkiismerete szerint, és tehet ennek ellenére. Függetlenül attól, hogy őrzi őt valaki vagy sem. Óriási a felelősséged önmagadért! Ennél több nincs is! De ez nem is csökkenthető! Önmagad miatt kell mindent megtenned tieidért, azokért az emberekért, akik a te országod lakói! ***** 115 HANG - Mindig mindenkinek belül, a lelkében kell megtalálnia Engem! Az egészen biztos, hogy soha senkinek sem adok olyan feladatot, hogy változtasson meg másokat. Olyat sem adok, hogy körülményei változtatásával igyekezzen boldogabb, békés életre. Én mindig olyan feladatot adok mindenkinek, amit akkor is meg tud valósítani, ha az egész világ ellene akar dolgozni. Mindig mindenkinek belül, a lelkében kell megtalálnia Engem! Ez minden körülmények között megvalósítható! Börtönök, paloták, barátok, ellenségek, hideg, meleg, egészség, betegség, ezek mind-mind alkalmas körülmények arra, hogy valaki Velem találkozni tudjon a szívében, ha akar. Az más dolog, hogy ha valaki Velem találkozik, akkor szinte automatikusan megváltozik egészségi állapota, baráti köre, tehát a külső körülmények, helyzetek, adottságok, lehetőségek köre. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-22, 06:48 | |
| 116 HANG - Lelki betegségedet kell gyógyítanom Ifjúkori bűneidre már régen nem emlékezem! Azt ajánlom, hogy amint egy normális ember nem hordja állandóan emlékezetében azokat a betegségeit, amelyekből kigyógyult, úgy te se hordd magadban már régi botlásaid emlékét. Ha egy ruhát fehérre mostak, akkor kár azon keseregni, hogy milyen piszkos volt valamikor. Örülni kell annak, hogy most már tiszta. Így vagy te is a lelkeddel. Aki soha sem vétkezett, és aki bármennyit vétkezett, de megmosdott a Bárány vérében, tehát Elém jött bűnbánó szívvel, tejesen egyformán tiszta mindkettő. Nincs különbség közöttük!!! Örülj ennek! Nekem örülsz, ha annak örülsz, hogy megbocsátottam bűneidet! Valójában nem is bűneidet kellett megbocsátanom, hanem lelki betegségedet kellett gyógyítanom. E gyógyulási folyamat még most is tart, és te egyre egészségesebb leszel, tehát egyre jobban Rám találsz! ***** 117 HANG - Megtért húgom helyteleníti a HANG tartalmát. Azon ne csodálkozz, hogy HANG-om nem tetszik olyanoknak, akik valójában nem Nekem, hanem egy felekezetnek köteleződtek el. Ez nagyon természetes! Engem nem ateisták, hanem buzgó, felekezetnek elkötelezett emberek feszíttettek keresztre. Te sem úszhatod meg, ha Engem akarsz képviselni, hogy ne bántsanak azok, akik bármelyik vallásnak elkötelezettjei. De ez nem baj. Az nem baj, ha téged bántanak. A baj az lenne, ha te bántanál másokat. Az nem baj, ha a HANG-om ellen beszélnek. A baj az lenne, ha HANG-om lázítana bárki ellen is. Köszönd meg, hogy vannak családodban olyanok, akik - teljesen mindegy, hogy hová, de - elkötelezett emberek. Legalább képviselnek valamit. Legalább vállalnak áldozatot valamiért. Tudatlanságuk felmenti őket, mint azokat, akikért a kereszten imádkoztam, amikor ezt mondtam: "Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mint cselekednek!" (Lukács 23;34). Drága Gyermekem! Én soha nem féltettem Magamat. Te se féltsd magadat! Szeress, és tégy, amit akarsz! Nincs a világon olyan felekezetnek elkötelezett, aki szívében el tudná viselni azt a szabadságot, amelyet Én hoztam közétek. De neked tudnod kell, hogy ahol a Lélek, ott a szabadság, ennek az a megfogalmazása is igaz, hogy ahol a szabadság, ott a Lélek! (2Kor3;17). Arra kérlek hát, szeresd nagyon testvéredet, és örülj annak, hogy éppen elkötelezettsége révén jó irányban változott az élete. ***** 118 HANG – Rangsorolni kell a Bibliában A HANG-könyvek mondatai mindaddig jézusi mondatok, amíg építenek, buzdítanak, vigasztalnak, s emellett szinkronban vannak az evangéliumokból kiolvasható gondolataimmal. A Bibliában is csak azok a gondolatok jézusi gondolatok, amelyeket harmóniába lehet hozni az evangéliumaimban mondott kijelentéseimmel. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy Én nem beszélek összevissza. Aki nem rangsorol a Bibliában, az ebből a szent könyvből mindent ki tud olvasni, meg az ellenkezőjét is. Biztosan észrevetted már, hogy kivétel nélkül minden keresztény felekezet a Bibliára hivatkozva képviseli vérre menően saját igazát. A Bibliára, és nem az evangéliumokra! Hát nem nevetséges ez? Vagy inkább szomorú? ***** 119 HANG - Én legyőztem a világot Drága Gyermekem! Amikor fennhangon hirdettem, hogy bízzatok, mert Én legyőztem a világot (János 16;33), akkor is igazat mondtam. Igen. A körülöttem lévő világ felett arattam diadalt azáltal, hogy elmondtam és megmutattam, nem a körülmények függvénye az emberi szív békéje, hanem az Istennel való élő kapcsolat hűséges ápolása tehet bárkit és bárhol boldoggá. A világ afelett arat győzelmet, aki úgy hiszi, hogy a körülményektől függ boldogsága. Ezért a világ győzelme csupa veszteség, háborúság, tülekedés, zsarnokság, hazudozás, gyilkosság, erkölcstelenség. Tehát az önzés legkülönbözőbb megnyilvánulásai. Aki az Én oldalamra áll, az tudja, hogy a világ feletti győztes oldalán áll akkor is, ha kivégző osztag fegyverei irányulnak reá. Igen. Te a győztes oldalán állsz akkor is, ha az egész világ pusztulásról, szenvedésről, katasztrófákról beszél. Az Istent szeretőknek minden a javukra válik (Róm 8;28). Te csak jól járhatsz! Minden szeretetből vállalt áldozatod olyan boldogító kincset biztosít számodra, amelyet sem rabló, sem rozsda, sem moly tönkre nem tehet, tehát örökérvényű! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-23, 08:15 | |
| 120 HANG – Minden ember egy szerepet hoz magával a Földre Minden ember egy kódrendszer alapján meghatározott szerepet hoz magával a Földre. E kódrendszer nem fogalmazható meg a szűk, emberi értelem számára felfogható mondatokban. De van minden embernek egy szimbóluma, egy olyan jele, amely a kódrendszerbe táplált információláncot, mely a világmindenséggel összeköti, a testi, lelki egészség érdekében ellenőrzi, és esetenként a meghibásodásokat kijavítja. Ez tehát annyit jelent, hogy ha valakinek szimbólumát kezeddel kiformálod, és a benned lévő szeretetet az ő irányában felszítod magadban, akkor az illető testi, lelki betegségeiből kigyógyulhat. Ez még akkor is megtörténhet, ha távol vagy az illetőtől. Ezt a kódrendszert így nem lehet innen, ebből a dimenzióból ma már jól kezelni, mert a szükséges szimbólum, mint egy prizma, kell hogy kiszűrje, fókuszába gyűjtse a világmindenség összes energiájának azt a részét, amelyre éppen szüksége van annak, akié a szimbólum. Mivel tehát olyan területek megtapasztalt energiáiról is szó van, amelyek csak a földi életben élők számára hozzáférhető tapasztalatok, ezért a földi emberek életét javítani szándékozó szellemtestvéreitek engedélyt kaptak arra, hogy partnereket keressenek magunknak közületek, akiket ilyen szimbólumok megformálására felhasználhatnak, felkérhetnek. ***** 121 HANG – A böjt fontos A böjt fontos. Az emberi testben is működő faj- és önfenntartási ösztönök kordában tartása nélkülözhetetlenné teszik a különféle böjtöket. Szívedben lévő jelenlétem, tehát Lelkem, aki lelkedet élteti, megadja neked azt a bölcsességet, hogy meg tudd ítélni, mikor milyen böjtöt kell vállalnod, ha hű akarsz maradni Hozzám. Mert nemcsak ételböjt van. Van szóböjt, amikor valaki azt vállalja, hogy csak akkor beszél, ha kérdezik. Van hallgatásböjt, amikor valaki elhatározza, hogy nem válaszol vissza provokáló kijelentésekre. Van szemböjt, amikor csak meghatározott tévéműsorok vagy egyéb látható képek nézését vállalja föl valaki. Van fülböjt, amikor a rádió, magnó, hanglemezek irányában korlátozza valaki önmagát azért, hogy jobban halljon Engem. Az étkezési böjtök is különbözőek. Napokra, ételekre, az ételek mennyiségére vonatkoztatva határozhatja el valaki, hogy Irántam való szeretetből miről, mikor, meddig és hogyan mond le. Mint látod, bőséges a választás. De böjtölnie kell annak, aki rendet akar teremteni önmagában, s aki fejlődni akar az önfegyelemben. ***** 122 HANG - Kell-e közösséghez tartozni? "Gyermekem! Kell közösséghez tartozni. Három okon kell közösséghez tartozni. Az egyik az, hogy Isten SZERETET, tehát szükségszerűen KÖZÖSSÉG! Szeretni egyedül nem lehet. Mivel Istenben nincs változás, még árnyéka sincs a változandóságnak, amint a Jakab levél 1;17-ben olvashatod, ezért örökkön-örökké szeretet, tehát KÖZÖSSÉG! A másik ok, hogy ez az Isten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette, tehát KÖZÖSSÉGRE! A harmadik ok pedig az, hogy rendnek lennie kell az égben és a Földön egyaránt, s e rendben az egymásra szorultság, az egymást segítés, az egymástól függés annyira természetes, hogy e nélkül nincs is! Mindig minden mindennel összefügg. Ezért, ha valaki ki akarja mazsolázni a különböző közösségi előnyöket, de felelősséget egyikben sem akar vállalni, az árt önmagának és árt az egész emberiségnek is. Sajnos, nagyon sok ilyen ártó erő működik ma a világotokban. De meg is nézhetitek ezek miatt magatokat! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-24, 00:26 | |
| 123 HANG - Akkor jársz jó úton, ha Engem, mint Utat felvállalsz Akkor jársz jó úton, ha Engem, mint Utat felvállalsz. Ez azáltal történik, hogy törekszel egyre jobban megismerni Engem. Addig ne nyugodj, amíg feltett kérdéseidre értelmileg megnyugtató választ nem kapsz! Ne hagyd magad lerázni! Olyan nincs, hogy valami, ami életedben gyakorlatilag fontos szerepet játszik, ne lenne érhető. Nektek adatott TUDNI az Isten országának titkait (Lukács 8;10). Ha helyesen megismersz, akkor tudni fogod, hogy mit jelent a Velem való magatartásbeli azonosság. Vagyis, nem árthatsz senkinek, meg kell bocsátanod mindenkinek, és segítened kell ott és úgy, ahol és ahogy erre lehetőséged adódik. Tömören: Csak azt teheted másnak, amiről tudod, hogy neked is jól esne, ha veled tennék, s nem szabad olyat tenned senkinek, amiről magad sem szeretnéd, ha veled valaki azt tenné. Ilyen egyszerű! ***** 124 HANG – Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania… Jó, ha tudod! Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania a házasságát. Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania a rokonságát. Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania városát, országát, a világot (Máté 5;39). Csak olyan van, hogy törekedned kell megjavítani magadat. Önmagad megjavításának feltétlen feltétele pedig az önismeret. Önmagadat nem vágyaid tükrében ismered meg. Ott legfeljebb megsejthetsz valamit előző életeidről. Cselekedeteid tükrében tudod magadat helyesen megismerni. Ha pár hétig minden nap szánsz rá legalább egy negyedórát, hogy leírd, mivel töltötted az idődet (ez az időelszámolás), és hogy hogyan töltötted az idődet (ez a szeretet-elszámolás), anyagi dolgaiddal hogyan bántál (ez a pénzelszámolás), akkor aránylag hiteles képet kapsz magadról, s tudni fogod, hogy miben és hogyan kell magadon dolgoznod, hogy erőm megfelelően tudjon érvényre jutni benned. ***** 125 HANG - Minden félelem gyökere a halálfélelem Félelmeidről a következőt kell tudod: Minden félelem gyökere a halálfélelem. Az anyagba zárt élet önfenntartó ösztöne hallatlanul erős. Az ember akkor tudja ezt az ösztönt kézben tartani, ha nagyon komolyan kitisztázza magában a halál valóságát. Vagyis, hogy nincs halál! (János 11;25) Amit ti halálnak neveztek, az valójában egy nagy felébredés. És amint az álomból felébredve folytatni kell életetek útját, éppen így, a nagy felébredés után is ez fog történni. Majd akkor látni fogod, hogy nincs is abban semmi különös. Jelenleg a fantáziátok hatása alatt vagytok, és a fantáziátokra tud hatni a Gonosz. Ezt Nekem is meg kellett szenvednem, s ezt szenvedted meg te is akkor, amikor abban a bizonyos álmodban olyan iszonyatos félelem járt át. A halálfélelemnek tehát három csodás orvossága van. Az egyik, mint mondtam, az, hogy nincs halál, a másik pedig hogy a végtelen Szeretet hív téged randevúra, amikor eljön érted a (halál), az Isten angyala. Olyan végtelen szeretet fog akkor eltölteni téged, amelynek parányi részét is alig bírjátok elviselni a test börtönében. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-26, 08:32 | |
| 126 HANG - Nem léteztek ókori istenek Nem léteztek ókori istenek. Semmiféle isten sem létezett soha. Egyetlen Isten van, volt és lesz. Az az Isten, aki Bennem megtestesült azért, hogy segítsen bennetek helyreállítani a rendet. Nálam nélkül semmit sem tehettek olyat, ami ne szorulna javításra. Senki sem lehet boldog Nélkülem. Csak Általam, Velem, Bennem! Ez régen is így volt, most sem lehet másképpen. Komoly várakozási idő volt részetekről az az advent, mely megelőzte földi születésemet! Sajnos, ez nem jelenti azt, hogy régen voltak bálványistenek, és mióta Én megjelentem, azóta már nincsenek. Ma új formát öltöttek ezek a ti fantáziátokkal kreált, de a valóságban nem létező istenek. Ilyenek a technika, a sport, a pénz, a tudományok, és minden olyan valóság, mely a boldogság ígéretével csalogatja magához azokat, akik elcsalogathatók. Szükségesnek tartom megvilágítani, hogy Én e szó alatt, ISTEN, azt értem, akitől boldogságotokat várjátok. Ilyen értelemben mondom, hogy nem volt, nincs és nem is lesz más Isten, csak az, aki Bennem testet öltött születésemkor. ***** 127 HANG – A megátalkodottság bűne A Szentlélek elleni bűn nem más, mint a végső megátalkodottság. Erre nincs bocsánat sem itt a Földön, sem más dimenziókban. A Szentlélek elleni bűn tehát nem lokalizálható bizonyos cselekedetekre, mivel ez a léleknek egy olyan állapota, amelyről az illető tudja, hogy rossz, s mégsem akar szabadulni ettől az állapottól. Ebben a bűnben általában azok a hatalmasok leledzenek, akik bár tudják, hogy rossz, de mégis uralkodni akarnak másokon. Onnan tudják, hogy rossz, mert ők sem szeretnék, ha rajtuk mások uralkodnának. ***** 128 HANG - A lelki életben nincs nyaralás a Földön A lelki életben nincs nyaralás a Földön. A földi életnek pontosan az az értelme, hogy az Én győzelmemnek meg kell nyilvánulnia azoknak életében, akik átadták magukat Nekem. A földi élet erre való! Engem is csak egy időre hagyott el a Sátán, miután a pusztában kudarcot vallott (Lukács 4;13). Ez így van mindenkivel. De ez nem baj! Nem hagytalak árván benneteket! Lelkem benned él! Végtelenül nagyobb az, aki benned van, mint az a kísértő, aki kívüled van (1János 4;4). Bár ő belülről kísért, még sincs benned! Nem tud érdemben hatni rád, mint a szúnyogok is csak dönghetnek akörül, aki szúnyogirtóval kente be magát. ***** 129 HANG – A hit egy választóvonal az állat és az ember között Örülök, hogy hiszel Bennem! Érted örülök ennek. Ha tudnátok, hogy mennyire döntő boldogságotok szempontjából a hit!? Pedig tudhatnátok! Szinte minden alkalmat felhasználtam annak érdekében, hogy ezt tudassam veletek. És azt is, hogy ez mennyire függ tőletek is! Vagy dicsértelek, vagy szidtalak benneteket a hittel kapcsolatban, függően attól, hogy erősnek vagy gyengének ítéltem azt bennetek. A hit az egyik választó vonal az ember és az ember alatti lények között. Tudja ezt az ősellenség is nagyon jól! Tudja, hogy boldogságotok áll, bukik azon, hogy milyen bennetek a hit. Ezért vagy gyengíteni, vagy hiszékenységgé akarja torzítani. Sajnos, mindkettőt sikerrel végzi. Gyengíti azáltal, hogy körülrak benneteket más, hiendő dolgokkal, s így fölhígítja azt a hitet, amelynek csak Felém kellene irányulnia. Arra törekszik, hogy bennetek olyasmi alakuljon ki, mintha a Nekem hívés, a Bennem hívés egy lenne a sok másnak, másban hívés közül, s ezzel már közömbösítette is hatását. E kijelentések: "Mindegy, hogy ki miben hisz, mindegy, hogy ki, milyen felekezethez tartozik, mindegy, hogy ..." Ezek a mindegy-ek relativizálják a lényeget, és szinte elszívják az erőt az egyértelműség vállalásától, s az így legyengített, felhígított hit már képtelen életalakító erőt kifejteni. Magadra vonatkoztatva soha nem lehet mindegy, hogy kinek és miben hiszel! A hit torzítását pedig azáltal éri el az ősellenség, hogy igyekszik dolgoknak, eseményeknek, megérzéseknek olyan erőt tulajdonítani, amilyen erőt Én azoknak nem adtam. Tehát babonás hitté torzítja a Nekem, a Bennem hívést, s így pontosan azt az eredményt éri el, mint a felhígítással. Eltereli a figyelmet az egy fontosra koncentrálásról, tehát arról, hogy Velem hogyan lehet állapotszerű kapcsolatot tartani, és olyan pótcselekvésekre állítja a váltót, amelyek sohasem juttatják végállomásra az utazót. Egyszerűen azért, mert a hiszékeny ember úgy tudja elfecsérelni idejét, hogy szinte észre sem veszi azt! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-27, 07:47 | |
| HANG - JÓ ÚTON HALADOK-E?
Kérdező: Jó úton haladok-e? HANG: "Drága Gyermekem! Gondolom, számodra is nyilvánva¬ló, hogy kérdésedre nem lehet igennel, nemmel felelni. Nem is elégednél meg ennyivel. Kérdésed tehát egy olyan benső bizonytalanságról tesz tanúságot, melyet feltétlenül rendezned kell, ha nem akarsz idegileg túlterhelődni. Korotok egyik legjellemzőbb nyomorúsága a benső bizonytalanság és az ezzel együtt járó félelem. Most nem részletezem ezek káros hatásának súlyos következményeit. Ehelyett rámutatok arra, hogyan lehet ebből kilábalni. Nagyon fontos ez, mert ezekkel együtt élni nem lehet. Aki mégis megpróbálja, az inkább haldoklik, mint él. Nézzük hát! Mindaddig, míg valaki úgy gondolja, hogy több út közül választhat, azt fogja tapasztalni, hogy amit választott, az éppen az, melyet nem kellett volna. Ma általános pszichikai betegség az, amelyet egyik bölcs gyermekem így fogalmazott meg annak a tanítványának, aki megkérdezte tőle, hogy házasságra lépjen-e vagy sem: "Mindegy, hogy melyiket választod, úgyis megbánod." Oly szerencsés helyzetben vagytok, hogy még amiatt sem kell aggódnotok, hogy esetleg két út közül kell választani valamelyiket. Az egyetlen ÚT, melyet felkínálok nektek, az ÉN vagyok. Aki valóban Engem választott, az tudja, hogy teendőit, döntéseit naponta megbeszélheti Velem, s míg együtt haladunk, addig irányításomra mindig számíthat. Mit gondolsz, miért mondottam, hogy jobb nektek, hogy Én elmegyek? Azért mondottam, mert még Én sem voltam számotokra optimális segítség, egyszerűen azért, mert emberként rajtatok kívül voltam, s nektek akkor tud igazán, hozzátok méltó módon segíteni az Isten, ha azt tapasztaljátok, ha arról vagytok meggyőződve, hogy Én rajtatok belül vagyok. Szentlelkem által jelenleg ez a helyzet. Tehát mindenkinek, aki beenged Engem önmagába, aki keresi, kéri, vágyja a Szentlelket, abban képessé válok arra, hogy minden pillanatban irányítója legyek. Ezek után most már megérted, hogy a benső elbizonytalanodást és az ezzel járó szorongást, félelmeket, az az újjászületés, az a Lélekkeresztség szünteti meg, melyet mindenkinek megadok, aki azt komolyan kívánja (Lk 11;13). Ennek az ígéretnek garanciája maga az ATYA! Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-28, 05:47 | |
| 130 HANG - Erkölcsileg jóra nevelést nem lehet adni senkinek Gyermekeid nevelésében nyugtasson meg az, hogy erkölcsileg jóra nevelést nem lehet adni senkinek. Nekem sem sikerült erkölcsileg jóra nevelnem senkit. Csupán elmondhattam azt, amit jónak gondoltam. Te sem tehetsz többet. Nyugtasson meg az a tudat, hogy csak önmagadért felelsz! Temiattad sem boldog, sem boldogtalan nem lehet senki, mint ahogy a te boldogságod is csak attól függ, hogy Velem milyen a kapcsolatod! ***** 131 HANG – Nem azért haltam meg, hogy megbocsáthassak Jézus halálának semmi köze a te bűneidhez. Én azért haltam meg, mert megöltek, és nem azért, hogy megbocsáthassak! Te pedig azért vétkezel, mert önző szoktál lenni. Ostoba és kegyetlen Isten-képe van annak, aki azt hiszi, hogy Isten képtelen volt addig megbocsátani, amíg Engem meg nem kínoztak, föl nem feszítettek! Én értetek haltam meg, de nem helyettetek! Isten örök SZERETET volt, van és lesz! ***** 132 HANG – Vallásos társaságokról Minden társaság és minden egyén annyiban hiteles az Én szememben, amennyire azonos az evangéliumokból kiolvasható tanításommal. Azok a társaságok és egyének, akik szavaimat inkább magyarázgatják, mint megvalósítják, általában elmennek a lényeg mellett, és különböző pótcselekvésekbe bonyolódnak. ***** 133 HANG - Én nem vagyok pap Én nem vagyok pap! Nem is voltam papi nemzetségből való! Csak ti magyarázzátok bele életembe, hogy pap vagyok mindörökké! Én, az Isten Fia, názáreti Ácsként, majd vándortanítóként éltem, és azért kellett meghalnom, mert a papok vallástalannak ítéltek Engem! Hidd el, nem tettétek jól, hogy papot csináltatok Belőlem! Az első testvérgyilkosságtól kezdve (Kain és Ábel), amely oltárvita következménye volt, végig az emberiség történelmén a vallásosság ördöge okozza a legszörnyűbb gonoszságokat! ***** 134 HANG – Felebarátot és ellenséget szeretni Szeretni annyi, mint jót akarni. Mindenkinek azt a jót kell akarnod, amit magadnak is kívánsz másoktól. Ez a hozzáállás mindenki iránt kötelez mindenkit, aki Hozzám tartozik. Ellenség és felebarát között nem az a különbség, hogy az egyiket jobban, a másikat kevésbé kell szeretni, hanem az, hogy az ellenséggel szemben nem lehet olyan bizalmas viszonyt megélni, mint a felebaráttal szemben. De szeretni mindkettőt egyaránt kell! ***** 135 HANG – AZ őrangyalodról Legjobban teszed, ha őrangyalodnak nevezed azt a szellemi testvéredet, aki sokat fárad azért, hogy lelkedben rendet teremtsen. Azért teszed legjobban, ha őrangyalnak nevezed, mert bizonyos lelki fejlődés után változik a szellemvezetőd. Amint ugyanaz a személy jár óvodába, elemibe, középiskolába, egyetemre, de a tanárok nem ugyanazok, így van a szellemvilágban is. Ezért legjobb, ha őrangyalodnak nevezed azt, aki valóban éppen akkor őrangyalod, amikor szólsz hozzá. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-29, 06:31 | |
| 136 HANG - Csak magadat akard átformálni Csak magadat akard átformálni. Más átformálását csak annyiban szabad vállalnod, amennyiben az a másik téged akar valami rosszra rávenni, s te kénytelen vagy őt akaratának megváltoztatására rávenni, mert nem egyezhetsz bele abba, amit te rossznak ítélsz. De azt már nem teheted meg, hogy az általad jónak ítélt magatartást rákényszerítsd másra. Az ilyen magatartás alapvetően ellentmondásos lenne. A szeretés és az erőszakoskodás egymást kizáró viselkedési formák. ***** 137 HANG - A "Jehova Tanúival" való beszélgetés jó-e? Haszontalan időtöltés olyanokkal beszélni, akik bálványimádók, és azok is akarnak maradni. Jehova Tanúi bálványimádók! A Bibliát tartják istenüknek! Sokkal bedeszkázottabb gondolkodásúak, semmint megértenék, hogy nem a Biblia az élet forrása, hanem a Szentlélek, és nem a betűk hordozzák legjobban Isten információit, hanem a józan ész! Ne érts félre! Nem az értelemre kell építeni, hanem a bennetek működő Lelkemre kell hallgatnotok a józan értelem felhasználásával. Nektek adatott tudni az Isten országának titkait (Márk 4;11)! Nincs tehát értelme győzködni olyanokat, akik csak tanítani akarnak másokat, de tanulni nem akarnak másoktól, csak önmaguktól. ***** 138 HANG – Az állatok megöléséről Az állatok megölése nem szól a ne ölj parancs ellen! Az állat esetében a faj- és önfenntartás ösztönét élteti az Isten akarata. Amikor ezek felbomlanak, akkor nincs értelme, hogy tovább éljenek. Tehát az állat nem boldogságra van teremtve. Isten nem azért tartja életben, hogy boldog legyen, hanem azért, hogy a magasabb létszint, tehát az ember értelmes módon használja fel saját érdekében. Az emberben is működik a faj- és önfenntartási ösztön, de ezek felbomlása után is él tovább, mert boldogságra, tehát Istenre van teremtve! Emberrel más embernek nem szabad azt tennie, amit akar! Nem veheti át Isten szerepét! Emberrel csak Isten teheti azt, amit akar. Isten pedig azt akarja, hogy boldog legyen, vagyis úgy birtokolja a jót, hogy soha ne kelljen félnie annak elvesztésétől (Egyetlen ilyen JÓ van: AZ ISTEN!). Valójában e parancs: NE ÖLJ!, nem azt jelenti, hogy ne vágd le a másik élőlény fejét, hanem azt, hogy ne akard azt tenni embertársaddal, amit akarsz, hanem azt tedd vele, amit magad is szeretnél, ha veled tennének. Ezért nevezi GYILKOSNAK János már azt is, aki gyűlöli embertársát (1János levél: 3;15), még mielőtt a szó szoros értelmében megölte volna őt! ***** 139 HANG – A hét napjai a katolikus vallásban A Katolikus Egyházban a hétfő a Szentlélek napja, a kedd az őrangyalok napja, a szerda szent József napja, csütörtök az Oltáriszentség napja, péntek Jézus szíve napja, szombat a Szűzanya napja és a vasárnap a Szentháromság napja. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-30, 05:45 | |
| 140 HANG - Senki sem betegszik meg azért, hogy meggyógyuljon A gyógyítás arra való, hogy, mintegy csomagba, bele tudja csomagolni a gyógyító azt a lelki táplálékot, amelyre a betegnek igazán szüksége van. Betegen lehet valaki boldog, de helyes lelki táplálék nélkül nem! Ha egy gyógyító nem arra használja képességét, hogy a másikat lelkileg táplálja, akkor bizony nagyon árt, elsősorban önmagá¬nak és természetesen a betegnek is. Senki sem betegszik meg azért, hogy meggyógyuljon, hanem azért, hogy megtérjen, hogy elgondolkozzon azon, miért is jött le a Földre. Aki gyógyít, annak pedig tudnia kell, hogy mindenki azért születik a Földre, hogy másokat szeretni tanítson. Ennek természetesen feltétele, hogy ő maga is szeretetben éljen. ***** 141 HANG - Egy ország olyan erős, mint pszichotronikusai? Innen nézve nincs erős ország! Minden ország pusztulásra ítélt ország, mint minden ember halálra ítélt ember. Vannak erős lelkek, és vannak gyenge lelkek. Vannak erős lelkek olyanok között, akik soha sem hallottak a pszichotronikáról, és vannak gyenge lelkek, akik élnek-halnak a pszichotronikáért! A pszichotronika egy eszköz arra, hogy szeretni tanítsátok egymást. Aki nem ezért pszichotronikus, és hidd el, sokan vannak ilyenek, az gyenge lélek minden látszat ellenére, mert önmagát nem képes kézben tartani. ***** 142 HANG - Őrangyalod mindig van, de nem mindig ugyanaz Őrangyalod mindig van, de nem mindig ugyanaz. Szellemi, lelki fejlődésed szerint változnak őrangyalaid, amint egy gyermek életében a különböző iskolai fokozatok szerint változnak a tanárok. Mindig a neked legmegfelelőbb szellemtestvéred áll rendelkezésedre. Köszönd meg többször a feléd áradó szeretetét, és kérd segítségét, hogy a benne lévő szeretet, mely őt is boldogítja, mindkettőtöket jobban át tudjon járni! ***** 143 HANG - Tenyérjóslás és minden kártyavetés Hazug és ámító utakra visz minden tenyérjóslás és minden kártyavetés! Tenyérből ugyan kiolvashatók bizonyos jellemvonalak, de sorsok soha! Olyan ez, mint mikor valaki megismerhet egy kést, annak élét, anyagát, de azt, hogy mire fogják használni, operálásra vagy ölésre, azt nem! Légy nagyon óvatos! Sokat használd a józan eszedet! Azért kaptad! Könnyen olyan területre tévedhetsz, amelyen Én már nem követhetlek. Remélem, ezt nem akarod?! ***** 144 HANG - Hozzám jutni csak szabadságban lehet Beszűkült értelmi tudattal is lehet közeledni Hozzám. De Hozzám jutni csak szabadságban lehet (2Kor 3;17). Akik magukat Jehova Tanúinak mondják, azok közül legtöbben jó szándékú, beszűkült tudatú, a benső szabadságról valóban lemondott emberek. Szeressétek őket, de nem érdemes időt fecsérelni rájuk. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-31, 05:32 | |
| 145 HANG - A körülmény mindig TÜKÖR Legtöbb ember azért boldogtalan idős korában, mert nem tudja megtenni azt, amit szeretne, s megfeledkezik arról, hogy Isten nem azt akarja, hogy vágyaitok irányítsanak benneteket, azt sem, hogy embertársaitok legyenek azok, akik irányíthatnának. Isten azt akarja, hogy béke legyen szívetekben. E békét csak az tudja átvenni Istentől, aki le tud mondani saját akaratáról, és mások akaratát is alá tudja rendelni a lelkiismeretében megszólaló Lélek hangjának. A körülmény mindig TÜKÖR, melyben helyes önismeretre lehet jutni annak, aki meg akarja ismerni, fel akarja ismerni saját erényeit, hibáit. Helyes önismeret nélkül nincs helyes Istenismeret sem. Boldog csak az tud lenni, aki örülni tud annak, hogy megteheti azt, amit meg tud tenni másokért, és Rám tudja bízni azok sorsát, akiknek sorsába nincs módja beleszólni. ***** 146 HANG – Az istenszeretőről Azt tudod, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik. Azt is tudod, hogy senki sem lesz Istent szerető attól, hogy azt mondja magáról, hogy Istent szerető. Sem szertartások, sem imádságok nem tesznek senki Istent szeretővé. Egyedül az emberek irányában megélt gyakorlati szeretetre való törekvés tesz földi halandót Istent szeretővé! Ezt nagyon fontos tudnod! Mivel Isten sem azért szeret benneteket, mert ti jók vagytok, hanem azért, mert Ő jó, úgy nektek sem azért kell szeretnetek bárkit is, mert jó, hanem azért, mert ezzel igazoljátok, hogy ti jók vagytok. ***** 147 HANG - Csak az jár jó úton, aki önmagát akarja megnevelni! Hidd el, soha nem jár jó úton az, aki egy másik embert nevelni akar. Csak az jár jó úton, aki önmagát akarja megnevelni! (Máté 5;39) ***** 148 HANG – Akik közelebb kerülnek Hozzám Sokkal több olyan jó szándékú ember van, akiket különböző sorscsapások hoztak közelebb Hozzám, mint olyanok, akik jólétükben, szerencséjükben fordultak volna Felém. ***** 149 HANG - Irgalmasságot akarok és nem áldozatbemutatást! Én semmiféle harangnak és semmiféle haranglábnak nem vagyok szorgalmazója. Én annak a szorgalmazója vagyok, hogy etessétek az éhezőket, ruházzátok a ruhátlanokat, ápoljátok betegeiteket, segítsetek ott, ahol segíteni kell a rászorulókon. Ha templom, harang és egyéb építmény ezt szolgálja, akkor áldásom van munkátokon, ha nem ezt szolgálja, akkor nincs közöm hozzá. Irgalmasságot akarok és nem áldozatbemutatást! (Máté 9;13). ***** 150 HANG – Életösztön és halálfélelem Amikor megjelenik egy élet a Földön, akkor ezzel együtt megjelenik az életösztön is. Ez az alapja a halálfélelemnek. Ez ellen közvetlenül nem lehet tenni semmit. Közvetve igen. "Aki bennem hisz, az nem lát halált sohasem" (János 11;26). E kijelentésem olyan erő- és életforrást tud kinyitni szívetekben, mely képessé tesz benneteket arra, hogy az életösztön-adta halálfélelem erejét csökkentse. Erről tanúskodik a vértanúk serege! Aki rá tud kérdezni az eseményekre ezzel a kérdéssel: „mi ez az örökkévalósághoz képest?”, az megtapasztalhatja, hogy a halálfélelem aránylag rövid idő alatt feloldható, megszüntethető a földi emberben. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-01, 06:30 | |
| 151 HANG - Hited mélységét lelked nyugalma mutatja meg Hited mélységét lelked nyugalma mutatja meg. Ha valaki teljes szívvel, teljes lélekkel hisz Bennem, annak nincs szüksége semmiféle beavatásra, mivel ezt Én közvetlenül végzem el benne. Akit az nyugtat meg, ha komoly anyagi áldozatot hoz bizonyos "beavatásokért", az tegye ezt. Én a szabadság Lelkét adtam nektek! Tehát Rám nem lehet felelősséget áthárítani! Aki Engem elfogad, az mindent megkapott Istentől, amit szellemi teremtmény egyáltalán megkaphat! Természetesen olyan mértékben, amilyen mértékben befogadott Engem önmagába! ***** 152 HANG - Ha valakit elhagytak Ha valakit elhagytak, és értelmetlennek látja magányos életét, annak feltétlenül azt ajánlom, hogy igyekezzen értelmessé tenni azt. Ha valaki úgy gondolja, hogy egy társsal az oldalán lehetséges ez, akkor annak e döntésére Én áldásomat adom, még akkor is, ha külső szertartások keretében nem jöhet létre ez a döntés. De mindenképpen tudnod kell, hogy boldogítani egyedül Isten képes azt a szellemi lényt, azt az embert, akit Önmagára teremtett! Csak részben igaz az, hogy valakit valaki mellé rendel az Isten. Csupán arról van szó, úgy vagytok teremtve, hogy nem jó az embernek egyedül lenni. Ez nem jelenti azt, hogy mással mindig jó lenni! Szeretni mindig nehéz a Földön. Áldozattal jár! Néha túlontúl nagy áldozattal jár. Én mindig erőforrás vagyok, de senki helyett nem tudom elintézni a dolgokat, csökkenteni a kereszteket. Csak erőt tudok adni annak, aki nagyon komolyan vesz Engem. Aki kér, az kap, aki keres, az talál Nálam mindenre és mindenkor olyan megoldást, amely békével töltheti el szívét. Én nem adok senki mellé társat, csak lehetőséget adok mindenkinek arra, hogy társat találjon magának, ha nagyon akar. ***** 153 HANG - Úgy imádkozz, ahogyan szíved diktálja Úgy imádkozz, ahogyan szíved diktálja. A saját szavaiddal beszélj Hozzám! Amint teljes sötétben két egymást szerető ember beszélgetni tud egymással anélkül, hogy látnák egymást, így szólhatsz Hozzám azzal a bizonyossággal, hogy bár szemeddel nem láthatsz, de szíveddel tudod, hogy nem a levegőbe beszélsz, amikor Hozzám szólsz. Ha pedig mered vállalni a HITNEK azt a bizonyosságát, hogy amikor egyes szám második személyben magadnak olyasmit mondasz, ami téged épít, buzdít, vigasztal, akkor a te szavaiddal Én szólok hozzád, akkor nagy és csodálatos megtapasztalásokban lesz majd részed. Akkor valóban TE az leszel, aki megtaláltad otthonodat imádban, a Velem való élő kapcsolatban. A "MIATYÁNK" imának minden egyes szavát érdemes átelmélkedni, átgondolni! Csodálatos lelki kincseket lehet ebből az imából meríteni. ***** 154 HANG - Bálványimádók Akiknek a Biblia, úgy ahogy van, az életük elirányítója, és nem a Szentlélek által átitatott józan ész, azok bálványimádók akkor is, ha a leghatározottabban tagadnák ezt. A Biblia nagyon szent könyv, de az első kegyelem megfelelő használata nélkül (első kegyelem a natúra, tehát a józan ész!) többet árt, mint használ! Ha valaha le lehetett volna írni az ÉLETET, s ezt Én, aki magamról joggal állíthattam, hogy az ÉLET vagyok (János 14;6), nem tettem meg, akkor Én nagyot vétettem mulasztással. A Szentlélek sem írt le semmit! A Bibliát gyarló emberek írták, akik részben értették, részben félreértették a kapott sugallatokat. A Bibliában minden olyan kijelentés, amely nem hozható összhangba az evangéliumokban található kijelentéseimmel, nem Istentől valók. Egyedül Én voltam az, aki elmondhattam, hogy mindent átadtam nektek, ami az IGÉMET illeti (János 17;14). Igaz, volt még sok mondanivalóm, amelyeket nem mondtam el akkor, mert nem bírtátok volna elviselni (János 16;12). De ezek a mondanivalók magjában ott voltak tanításomban, csak akkor miattatok, gyengeségetek miatt nem fejthettem ki ezeket. Ma már nagy részét ki tudom fejteni. De csak annak, aki használja a józan eszét is. ***** 155 HANG - Mindenkinek van EGY őrangyala Mindenkinek van EGY őrangyala, de ez a szellemi barátod közösséghez tartozik, tehát egész csoport vigyáz téged. Lelked, szellemed fejlődésének fokai szerint veszi át más és más EGY az irányító szolgálatot, de mindig mindegyik egy csoporthoz is tartozik. Ezért lehet azt mondani, hogy sok őrangyalod van. A mindenkori őrangyalod neve feléd a küldetésének tartalmát fejezi ki, és nem azt, ahogy őt a szellemvilág nevezi. Úgy nem is lehetne nektek megnevezni az angyalvilág szellemeit, legfeljebb szimbólummal jelölni. A mostani angyalod neve: DIGNUSZ. Az magyarul azt jelenti, hogy ALKALMAS. Azért mondtam meg latinul, mert azért ez több, mint amit a ti nyelvetekben az alkalmas szó jelent. A latin szó egyben méltóságot is mond, amikor valakire azt mondja, hogy méltó rá. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-02, 07:01 | |
| 156 HANG - A depresszió ellen hogyan lehet küzdeni? Két gondolatot egyben így fogalmazhatok meg: Mi ez az örökkévalósághoz képest?!?! Ha ezt gyakran fölteszed magadnak, akkor a következő két gondolat fog megvilágosodni benned: a/ Az életem amúgy is rövid, s még rövidebb benne annak a problémának léte, amely most elkeseríthet. b/ A boldog örökkévalóság gyermeke vagyok! Ha ezzel a gondolattal foglalkozol, akkor hited mértéke és fejlődése egyre csökkenteni fogja és végül meg is fogja szüntetni benned a depressziót, mert létrehozza és erősíti azt a pszichikai immunrendszert, amit reményből élésnek lehet nevezni. Csak remény által lehet élni! Bennem nem lehet csalódni! ***** 157 HANG - Beszélgess Velem saját szavaiddal! Beszélgess Velem saját szavaiddal! Amikor a Miatyánkra tanítottam tanítványaimat, akkor nem azt mondtam, hogy ezt imádkozzátok, hanem azt, hogy ÍGY imádkozzatok! Ha tehát kértek, akkor aszerint a hét kérés szerint imádkozzatok, amelyeket a Miatyánk tartalmaz. De Én arra kérlek, hogy főleg dicsőítő, hálálkodó imákat mondj, és a saját szavaiddal tedd ezt! Ezekre van neked szükséged. Igen, mert eközben fogod meglátni, hogy mennyi hálálkodnivalód van, tehát azt, hogy mennyire gazdag az, aki Hozzám tartozik! ***** 158 HANG - Felnőtt ember nem nevelhető! Felnőtt ember nem nevelhető! Vagy neveli önmagát, vagy neveletlen marad. Te bárhogy viselkedhetsz vele, ő a te magatartásodat negatív és pozitív értelemben is fel tudja használni a maga számára. Te önmagadért felelsz! Azért kell úgy viselkedned, hogy Előttem megállhass! ***** 159 HANG - Őrangyalomról szeretnék többet tudni! Több angyal is vigyázza életedet. De mindig van közöttük EGY, aki legfőbb feladatának éli meg azt, hogy segítsen neked megmaradni azon az úton, amely szíved békéjét biztosítani tudja. Azért van több angyalod is, mert itt, ebben a világban nagyon nagy a szeretet, és nem is tudnának egymás nélkül, magányosan élni azok, akik a mennyország örömét hordják magukban. De azért is többen vannak, mert itt is vannak speciális szerepek, és így hatékonyabban tudnak segíteni nektek az angyalok. Az az Egy, aki számodra jelenleg a legfőbb, pontosan azért a legfőbb, mert neki az a szerepe, hogy más angyalok segítségét feléd irányítsa. De ez az EGY angyal sem ugyanaz mindig. Lelked, szellemed fejlődése éppen a te érdekedben szükségessé teszi azt, hogy váltsák egymást, amint a Földön is más tanítja ugyanazt a gyermeket az óvodában, más az általános iskolában, más a középiskolában, más a felsőbb iskolákban. Jelenlegi legfőbb angyalod neve: ADJUTOR, vagyis SEGÍTŐ. ***** 160 HANG - Én csak kétféle bűnt ismerek Én csak kétféle bűnt ismerek. Az egyik a bűnbánatot felébresztő bűn. Ez nyilván közelebb hozza Hozzám elkövetőjét! A másik a megátalkodottság. Tehát az, amikor valaki megideologizálja bűneit annyira, hogy a bűnt erénynek állítja be a maga számára. Ezt nevezem Én a Szentlélek elleni bűnnek. Erre a bűnre nincs bocsánat, mert nem is akar bocsánatot rá az, aki így él. E bűnre nincs ugyan bocsánat a bűn természete miatt, de ebből is ki lehet lépni, s mihelyt az illető bűnét bűnnek ismeri el, azt megbánja, akkor már részesülhet bocsánatban. Tehát örök kárhozatról lehet beszélni, de ne beszéljetek örök kárhozottról! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-03, 05:43 | |
| 161 HANG - Ne tedd ki magadat jóslásoknak Ne tedd ki magadat olyan jóslásoknak, melyek a földi élet határát akarják megszabni. Életnek és halálnak ura ÉN vagyok! Nekem adatott ilyen értelemben is minden hatalom a Földön (Máté 28;18). Nem tudhatod, hogy te halsz-e meg előbb vagy társad. Nem Tőlem valók az ilyen jóslások! Azt sem tudod, hogy te holnap élsz-e még?! Neked nem arra kell törekedned, hogy társad a te elgondolásod szerint meggyógyuljon, hanem arra, hogy könnyítsd életét, szeresd őt úgy, ahogy tudod, és mindezt azért tedd, mert részben minden szenvedőben Én szenvedek, részben pedig azért, mert neked a benned lévő, a belőled kiáradó szeretetről kell majd elszámolnod! Tudnod kell, hogy a hosszú földi élet nem jobb, mint a rövid földi élet, és a rövid földi élet nem rosszabb, mint a hosszú földi élet! Amíg ezt komolyan magadévá nem teszed, addig nem tudok békét adni a szívedbe, pedig azért jöttem a Földre, és azért jutottam el hozzád is, hogy ezt megtegyem. Nagyon szeretlek, de ez elsősorban Engem boldogít. Téged az fog boldogítani és társadat is, ha Értem kezditek szeretni egymást! ***** 162 HANG - A hitnek csodálatos ereje van Kétségtelen, hogy a hitnek csodálatos ereje van. Olyan energiákat tud felszabadítani, amelyek hatékonyabban tudnak hatni, mint a legtöbb orvosság. Az is kétségtelen, hogy fűben, fában, folyadékban és levegőben, sőt a lélegzésben és mozgásban is gyógyító erők rejlenek. De ne mondd, hogy a természetgyógyászokban jobban hiszel, mint az orvosokban, mert közöttük is van sok sarlatán, és az orvosok között is van sok lelkiismeretes ember. Inkább úgy fogalmazz, hogy nagyobbra értékeled a természet-nyújtotta gyógyszereket, mint a legtöbb orvosságot. ***** 163 HANG - Bánt, hogy nem jártam iskolába. Azt kérem tőled, hogy túlzások nélkül, de rendszeresen mondj hálát mindazért, amit eddig Tőlem kaptál. Adj hálát azért, hogy vagy, hogy az Enyém vagy. Köszönd meg azt is, hogy nincsenek iskoláid, mert ezáltal könnyebb átélned, hogy Isten gyermeke vagy. Nem akarom sorolni, hogy miminden van, amit megköszönhetsz, mert nem akarlak befolyásolni. De ha csak azért adsz hálát, mert tudhatod, hogy szeretlek, már ez is növeli az egész mennyország örömét. Közlöm veled, hogy apostolaim nagy része írástudatlan ember volt az első pár évszázadban. Neked nem azzal kell törődnöd, hogy mi lett volna ha..., hanem azzal, hogy ami jelenleg van, az segítsen téged közelebb Hozzám! Ha kéred reggel áldásomat munkádra, ha napközben többször megköszönöd, hogy benned élek, ha Értem vállalod, hogy okosan, bölcsen viselkedj az emberekkel - már amennyire erődtől telik -, akkor meg tudom tartani benned az Én békémet. Nem az értelmi ismeretek sokasága, hanem a szív szándéka az, ami eldönti, hogy valakit boldogítani képes legyek vagy sem. ***** 164 HANG - A gyermekeid nevelésének sem lehet más alapja, mint a példamutatás A gyermekeid nevelésének sem lehet más alapja, mint a példamutatás. Ha látják rajtad, hogy téged valóban tudlak boldogítani, akkor ennek feltétlenül jó hatása lesz életükre. Azok járatnak le Engem gyermekeik előtt, akik hirdetik ugyan, hogy Engem szeretnek, hogy bennük élek, de ennek ellenére sohasem elégedettek, mindig sopánkodnak, keseregnek, és számukra sohasem jó az és úgy, ami és ahogy van. ***** 165 HANG - Legyetek óvatosak az emberekkel szemben Én arra kértelek benneteket, hogy legyetek óvatosak az emberekkel szemben (Máté 10;17). Azt szoktam mondani a HANG-médiumom által, hogy legyetek BÁRÁNYOK, de ne legyetek BIRKÁK! Van olyan, hogy könnyű, és van olyan, hogy nehéz felismerni azt, hogy mikor akarnak kihasználni és mikor akarnak felhasználni. E téren a rizikó vállalása szükségszerű. Az okos embert általában csak egyszer lehet kihasználni! Igen, mert másodszorra már jobban fog vigyázni! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-04, 08:09 | |
| 166 HANG - Megfelelő helyen vagyok? Nem vagy megfelelő helyen. A Földön nincs megfelelő helye az enyéimnek! Azért Siralomvölgy a Föld, mert a hontalanság érzése itt a legotthonosabb. Neked nem is arra kell tenned a hangsúlyt, hogy helyeden vagy-e a Földön vagy sem, hanem arra, hogy Én helyemen vagyok-e a szívedben? Az, amit csinálsz, mindaddig legyen fontos, amíg egyértelműleg nem kínálkozik fel ennél megfelelőbb számodra. De amit nem szabad halogatnod, az az, hogy Nekem benned, neked Bennem legyen az az igazi otthon, ahol mindketten jól megvagyunk egymással. Én vagyok az ÚT! Tehát azok a könyvek, előadások, beszélgetések, meditációk, imádságok, amelyek Velem vannak kapcsolatban, mindezek elősegítik a gyakorlati szeretetem megvalósulását benned. Egyre tisztultabban kell átélned, hogy mennyire fontos az a szeretni tanítás, amelynek háttere az olyan magatartásod, amely tanúsítja, hogy éled a senkinek nem ártás, a mindenkinek megbocsátás, a rászorulókon segítés áldozatos szeretet-életét. Mindenki azért született a Földre, hogy Istent egyre jobban megismerje, megszeresse, szolgálja, és másokat is ennek felvállalására buzdítson. E tekintetben te sem vagy kivétel! ***** 167 HANG - Mindenkinek BELÜLRŐL kell Istent szeretővé válni! Aki Istent szerető, annak minden a javára válik, aki pedig nem Istent szerető, az mindenképpen boldogtalanságán dolgozik. Mindenkinek BELÜLRŐL kell Istent szeretővé válni! Erre senkit sem lehet "rábeszélni"! Ha lehetne, akkor Én mindenkit rábeszélnék! De nem lehet. Pontosan a megtapasztalások révén jut el valaki olyan válaszutakhoz, amelyeknél el KELL döntenie, hogy Hozzám akar-e tartozni, vagy Ellenem akar-e élni. ***** 168 HANG – A buddhizmusról A buddhizmus mindenkinek lehetővé teszi azt, hogy belülről kapjon olyan megvilágosítást, amely elirányíthatja őt további életében. Nektek azért nincs erre szükségetek, mert Tőlem sokkal egyszerűbben és teljesen letisztultan vehetitek át önmagatokat. ***** 169 HANG - Csak olyan beavatást vállalj, ami nem kerül pénzedbe Nincs áldásom semmiféle olyan beavatáson, amely ezért anyagi áldozatot kíván. Az még elviselhető, hogy egy tanfolyamon a résztvevőtől az előadó óránként párszáz forintot kérjen, de aki beavatásért pénzt ad, az nem az Én szándékom szerint cselekszik. Drága Gyermekem! Hidd el! Én bárkit be tudok avatni, és be is avatok mindenkit, aki Tőlem ezt kéri, abba a szerepbe, amelyet neki jónak ítélek. Égi kegy pénzért nem vásárolható! Aki pedig bármilyen ismeretet úgy akar átadni, hogy azért az átlag órabérnél többet kér, ahhoz Nekem semmi közöm! A pénzért beavató úgynevezett mesterek azzal szoktak érvelni, hogy nekik is pénzükbe került az, hogy bizonyos beavatásokat elnyertek. Erre csak azt mondom, hogy az ő előző ostobaságukért fizetett összeget ne akarják az Én gyermekeimen bevasalni. Keressenek maguknak a Sátán fiai között olyanokat, akik erre hajlandók! Drága Gyermekem! Csak olyan beavatást vállalj, ami nem kerül pénzedbe. Amit az eddigiekért fizettél, azt már vissza nem csinálhatod. De legalább tanuld meg a múltból azt, hogy amit eddig tudatlanságból tettél, s ezért nem tudom be neked bűnül, a jövőben tudatlanságodra már nem hivatkozhatsz. A beavatásokból könnyen meggazdagodókat csak azáltal lehet leállítani, ha nem lesznek jelentkezők arra, hogy pénzért beavassák őket. Ismétlem! Nincs áldásom annak munkáján, aki bár tudja, hogy nem szabad pénzért beavatódni, és mégis megteszi. Ezek lesznek azok, akik hallani fogják azt, amit Máté 7;22-23-ban mondottam! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-05, 06:41 | |
| 170 HANG - Nem békét jöttem hozni a Földre, hanem kardot Azt mondtam, hogy nem békét jöttem hozni a Földre, hanem kardot (Máté 10; 34)! De ez semmiképpen sem jelent fizikai erőalkalmazást! Ez azt jelenti, hogy neked lehetnek ellenségeid, de te nem lehetsz senkinek ellensége. Te csak jóakarója lehetsz felebarátaidnak, testvéreidnek egyaránt, akkor is, ha ők neked ellenségeid. Vagyis, te csak azt akarhatod mindenkinek, amit Én akarok nekik, és nem azt, amit ők akarnak maguknak. Ha ők azt akarják maguknak, amit Én akarok nekik, az jó nekik is, meg neked is. De ha csak te akarod azt nekik, amit Én akarok, és ők nem, azt ők nem élik meg jónak, de neked egyedül ez a jó. Bizony, kardot is jöttem hozni! ***** 171 HANG - A Földön szinte mindenki bukott angyal! Fiad is, te is angyalok vagytok. Bukott angyalok. A Földön szinte mindenki bukott angyal! Azért jöttetek le a Földre, hogy itt olyan szeretetre tegyetek szert, amely képes áldozattá válni Értem. Aki ezt eléri, az már olyan angyal lesz a halála után, akinek már nem kell többé vállalnia az emberi sorsot. ***** 172 HANG - Már semmi közöd ahhoz, hogy fiad mit csinál Én még abba is bele tudtam nyugodni, hogy keresztre feszítsenek, és te még abba sem tudsz belenyugodni, hogy fiad másképpen élje életét, mint te szeretnéd. Tudomásul kell venned, hogy már semmi közöd ahhoz, hogy fiad mit csinál! Neked csak arra kell vigyáznod, hogy ne légy bűnrészes. Tehát arra kell törekedned, hogy ne éljen belőled, hanem járja a maga útját. Ő valójában már régen nem a te gyermeked! Sajnos, hogy az anyák sokszor nagyon meg vannak kötözve gyermekeikkel, s bár tudják, hogy a testi köldökzsinórt, ha nem vágnák el, abba belepusztulna az anya is, a gyerek is, de azt nem akarják tudomásul venni, hogy a lelki, a szellemi köldökzsinór ápolása mindig nagy tragédiákhoz vezet. A gyermekétől való megszabadulást ANYÁMNAK sem volt könnyű megtanulnia, de megtanulta, mert meg kellett tapasztalnia, hogy megtagadom őt, ha nem válik szabaddá Tőlem (Máté 12;48). ***** 173 HANG – Az ellenségszeretet jóakarat kérdése Az ellenségszeretet elsősorban nem értelmi tevékenység. Jóakarat kérdése. Szeretni lényegében azt jelenti, hogy jót akarni. Mindaz, aki azt akarja a másik embernek, amit úgy gondol, hogy Én is akarom, az jót akar, az SZERET! Ezt a magatartást kell megélned azokkal szemben, akiket te ellenségnek nevezel. Ez nem zárja ki azt, hogy ne értsd meg őket, de a hangsúly az Általam feltételezett jót akaráson van! ***** 174 HANG - Álmokról Az alvás állapotában olyan dimenziók felé nyílik meg szellemetek, amely dimenziók hatni akarnak rátok. Azt a hatást általában el is érik, hogy átéljétek: az emberi szellem kapcsolatban van a testen túli világgal. E kapcsolat viszont számotokra csak akkor előnyös, ha éber állapotban is a szívbékére törekedtek. Ilyenkor nagyon éberen őrködnek felettetek azok a jó szellemek, akiket ti angyaloknak neveztek. De számodra és minden Földön élő ember számára az éber állapot a lényeg. Az álom csak a szellemek világának LÉTEZÉSÉT erősítheti bennetek, de sem jobbá, sem rosszabbá nem tehet senkit. Tehát boldogságod nem azon dől el, hogy mit álmodsz, hanem azon, hogy éber állapotban hogyan szeretsz. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-07, 09:28 | |
| 175 HANG - Szeretni annyit jelent, mint jót akarni Azon nem kell rágódni, hogy ki szeret és ki nem szeret valakit. Nem az a szeretet boldogít, amit kaptok, hanem az, amit magatokban hordoztok. Senkinek nem volt és ma sincs annyi rosszakarója, mint Nekem. És mégis végtelenül boldog vagyok, mert mindenkit szeretek. Függetlenül attól, hogy megérdemli-e vagy sem. Szeretni annyit jelent, mint jót akarni. Akiben a jó akarása uralkodik, az rongyos istállóban is tud boldog lenni (gondolj Betlehemre), és tud palotában is boldogtalan lenni (gondolj Heródesre) ***** 176 HANG - Isten nem tud mást csinálni, csak szeretni! Te úgy gondolod, hogy Isten nem azért szeret téged, mert Ő jó, hanem azért, mert te vagy a jó. Ez egy nagy butaság. Azt hiszed, érinti Isten boldogságát az, hogy te jó vagy vagy sem? Szó sincs róla! Istent egyedül az teszi boldoggá, hogy - függetlenül attól, te milyen vagy - mindig és mérhetetlenül szeret téged. Valójában téged is csak a benned lévő szeretet képes boldogítani. Ha bízol Benne, akkor az neked jó, ha nem bízol Benne, akkor az neked nem jó. Isten állapotszerű megbocsátás! Isten nem tud mást csinálni, csak szeretni! Isten részéről nem kegy, nem ajándék az, hogy szeret! Neki ez a természete! Neki CSAK így jó! Te akármit csinálsz, Őt sem megsérteni nem tudod, sem szeretetlenné tenni nem tudod sem magad iránt, sem mások iránt. Fájdalmat ugyan tudsz Neki okozni, amikor nem akarsz szándéka szerint boldog lenni. Azért fáj ez Neki, mert Ő benned él, és tudja, hogy úgysem lehetsz boldog önerődből! Csak ha Rá bízod magadat! Csak úgy lehetsz boldog, ha nem törődsz magaddal, ha nem magaddal foglalkozol, hanem másokkal, és persze Vele, Velünk is. ***** 177 HANG – A fontos, hogy te szerethesd megfelelően Istent Teljesen ostoba dolog gyónni menni, ha azt tapasztalod, hogy az nem boldogít! Teljesen ostoba dolog azt hinni, hogy tőled függ, hogy Isten megfelelően szerethessen téged! Tőled az függ, hogy te szerethesd megfelelően Istent. Ezt pedig nem félelemmel, nem szorongással, nem önsanyargatással, nem ostoba kicsinyeskedéssel, hogy kinek, mikor, hogyan fordítasz hátat, stb. éred el, hanem azzal a gyermeki bizalommal, amelyben sokkal több az öröm Isten jósága miatt, mint a szorongás saját ostobaságaid miatt. ***** 178 HANG - A depresszió nem más, mint pszichikai AIDS A depresszió nem más, mint pszichikai AIDS. A lélek immunrendszerét bénítja le, mert el akarja hitetni, el akarja fogadtatni a gőgös, hiú emberrel azt, hogy ne akarjon az irgalom rendjében élni! Ő van olyan nem-akárki, hogy neki az igazság rendjében a helye! Ez a REMÉNYTELENSÉG állapota! Ez tette Júdást a kárhozat fiává! Drága Gyermekem! Az igazság rendje (mindenkinek megadni azt, ami neki jár), ez a POKOL! Az irgalom rendje az együttélés Istennel a Földön. Ez akkor valóság, ha így beszélsz: 'Meg tudom bocsátani Istennek, hogy nem vagyok olyan, mint szeretném. Meg tudom bocsátani magamnak, hogy olyan vagyok, amilyen nem szeretnék lenni. És meg tudom bocsátani másoknak, hogy ők olyanok, amilyenek! Ez a TISZTÍTÓHELY!' A szeretet rendje pedig nem más, mint BÖLCS JÓAKARAT! Ez azoknak az új teremtményeknek életformája, akik úgy el tudtak feledkezni magukról, hogy teljesen kinyíltak az ISTENNEK! Ez pedig a MENNYEK ORSZÁGA! Csak öntudatos ember képes helyes módon alázatos lenni, mert az alázat olyan nyitottság, amely képes mindenkor a jót jobbal felcserélni, miközben a meglátott legjobbért minden gyalázatot vállal. Tehát úgy lép át önmagán, hogy szinte észre sem veszi. Furcsa módon ez csak nagy öntudattal lehetséges! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-08, 06:46 | |
| 179 HANG - Engem csak emberek tudnak képviselni Mindenki ahhoz az egyházhoz tartozik, amelyikbe bejegyeztette magát. Én nem jegyeztetek be senkit egyetlen egyházba sem. Ezt ti csináljátok. Amelyik egyházhoz tartozol, abban kell Engem képviselned. Nincs olyan egyház, nincs olyan intézmény, amely Engem tisztán és egyértelműen képviselni tudna! Engem csak emberek tudnak képviselni, több-kevesebb sikerrel! Bármelyik egyházhoz tartozol, ha Engem következetesen képviselsz, feltétlenül meggyűlik a bajod azokkal, akiknek hatalmi törekvéseik vannak. A Földön, bárhol él valaki, mindenkor érvényes lesz rá, hogy "Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak" (János 15;20). Az Én Lelkem a JÓZANSÁG lelke!, a REND lelke. Az Én Lelkem csak ott él, ahol a szeretet, öröm, béke, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, szerénység, önmegtartóztatás és erkölcsi tisztaság, mint Lelkem gyümölcsei, jelen vannak (Galata levél 5;22-23). ***** 180 HANG - Én nemcsak békét jöttem hozni a Földre, hanem harcot is Bizony Én nemcsak békét jöttem hozni a Földre, hanem harcot is, kardot is (Máté 10;34)! Ez a harc nem kívül, hanem a lélekben történik, és eredménye még a családon belül is elkülönültséget hoz létre (Máté 10;36). ***** 181 HANG - Minden betegségnek elsődleges célja a megtérés Minden betegség célja az, hogy a beteg és környezete a gyakorlati szeretet és az ezzel járó áldozatvállalás tüzében engedje kifaragni magát Lelkem művészi vésője által. Tehát minden betegségnek elsődleges célja a megtérés, és a megtérésre történő felhívás. A gyógyulás csak másodlagos szempont lehet. Ha valaki előtt ez világos, akkor az ok már nem is érdekes! Megvalósítandó feladatra mindig a CÉL szólítja fel a halandó embert! ***** 182 HANG - Melyik egyházhoz kapcsolódjam? Egyházad az a baráti köröd, melyet kiépítesz magad körül, természetesen Rám való tekintettel. Ha Engem komolyan veszel, akkor csak idő kérdése, és kivétel nélkül minden intézményes egyház vezető, uralkodó rétegével szemben találod magad. Ha Engem üldöztek, téged is üldözni fognak, feltéve, hogy Engem felvállalsz, mint UTAT (Jn 15;20)! Vagyis, ha soha senkinek nem akarsz ártani, ha mindig mindenkinek meg akarsz bocsátani, és ha nagyon fontos lesz számodra az, hogy segíts a rászorulókon. Ilyen életformát csak baráti kör képes felvállalni (Mt 18;20). Intézmény soha! ***** 183 HANG - Emberré VÁLNI kell! Többször említettem már a HANG-könyvekben, hogy embernek nem szoktatok születni. Emberré VÁLNI kell! Egyértelműen tökéletes ember csak Én voltam! Példát adtam nektek (János 13;15)! Az emberi természet és Én, teljesen fedjük egymást! Mindaz, ami a különböző kultúrákban és vallásokban az emberi természet tökéletes kibontakozását valósítja, Bennem egyértelműen megtalálható. Tehát nem ellentét, hanem egység van köztem és az emberi természet tiszta megnyilvánulása között. Ami a különbséget illeti, az az, hogy az emberi természet letisztult formáját Tőlem függetlenül, Engem nem ismerve, csak a sok és nehéz reinkarnációk sorozatát vállalva tudjátok elérni, és csak így tudtok eljutni a megfelelő megvilágosodásra. Míg, aki Engem befogad, az azt a VILÁGOSSÁGOT fogadja be, AKI megvilágosít minden világra jövő embert azért, hogy Isten gyermeke legyen (János 1;12)! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-09, 06:47 | |
| 184 HANG - Senkit semmiféle vallás nem üdvözít! Senkit semmiféle vallás nem üdvözít! A vallások arra valók, hogy eszközöket nyújtsanak mindenkinek arra, hogy mindenki tapasztalatilag átélje és felismerje: van lelkiismeret, és vagy ennek megfelelő, vagy ezzel ellentétes döntések vonalában éli életét. A jó szándékú, de téves lelkiismerettel élő ember is Engem akar megvalósítani. Ilyen értelemben igaz az, hogy csak Bennem lelhet üdvösséget mindenki! A rossz szándékú ember tudatosan él lelkiismerete ellen. Üdvösségét tehát saját elgondolásaiban véli meglelni. Természetes, hogy az ilyen ember nem képes üdvözülni! Nem, mert nemcsak nem törődik lelkiismeretének finomításával, hanem egyenesen ellentétben áll ezzel! Az ilyen ember egyetlen vallásban sem üdvözülhet, míg az előbbi bármiféle vallásban üdvözülhet. ***** 185 HANG - A Föld nem a mennyek országa A Föld nem a mennyek országa. A mennyek országa Velem jelent meg közöttetek (Márk 1;15). Ti emberek soha nem jutnátok helyes önismeretre, ha nem lenne szenvedés a Földön. Önismeret nélkül pedig Engem sem tudtok felismerni. Pontosan a szenvedések teszik bizonyossá a Hozzám tartozást (János 17;14)! Szenvedésemben tehát osztoznod kell, ha dicsőségemben is osztozni akarsz. A földi szenvedésem és az örök dicsőségem elválaszthatatlanok egymástól. Csak együtt lehet vállalni a kettőt (Lukács 24;26)! ***** 186 HANG - Házastársam mással folytat viszonyt. Hogyan szeressem? Te akkor szereted őt helyesen, ha nem hunysz szemet hűtlensége felett. Ezt neki tudomására kell hoznod. Te bárány lehetsz, de nem lehetsz birka, ha Hozzám akarsz tartozni. Aki Hozzám tartozik, azt lehet felhasználni, de nem lehet kihasználni! Vagyis csak arra lehet felhasználni, hogy önismeretre segítse a másikat, s nem szabad engedned, hogy kihasználjon, vagyis hogy elodázza annak felismerését, hogy Ellenem fordult! Senkinek sem épülhet boldogsága más család életének romjaira, boldogtalanságára. Ezt tudomására kell hoznod, ha az Én szeretetemmel szereted őt! ***** 187 HANG - A boldogság nem más, mint a benső béke Görcsös én-központúságod következtében nemcsak nem bírod, de nem is akarod átlépni önmagadat. Furcsa módon az lépi át önmagát, aki el tudja fogadni magát olyannak, amilyen, s így már nem maga körül forog, hanem inkább teendőivel foglalkozik. Ezt bizony gyakorolnod kell. Ez nem megy "magától"! A magaddal nem törődés egyben magadat nem kímélés is. Amíg magadat kíméled, addig nem tudsz megfelelően törődni másokkal. Ha nem kíméled magadat, csak akkor leszel alkalmas arra, hogy másokkal megfelelő kapcsolatot tudj kiépíteni. Neked nem pihenésre van szükséged, hanem munkára! És arra, hogy másokra légy jobban tekintettel! Én nagyon szeretlek, de ez nem boldogíthat téged mindaddig, amíg te is nem kezded el nagyon és helyesen szeretni azokat, akikkel kapcsolatba kerülsz. A boldogság, ami nem más, mint a benső béke, nem attól függ, hogy mások hogyan viszonyulnak hozzád, hanem attól, hogy te hogyan viszonyulsz másokhoz, tehát attól, hogy mennyire tanulsz meg TŐLEM helyesen szeretni! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-10, 05:29 | |
| 188 HANG - Ne akard férjedet megtéríteni Ne akard férjedet megtéríteni. Elég, ha ezt magadon elvégzed naponta! Szinte minden nap pályamódosítást kell végezned, ha a szeretni tanítás célját közelíteni akarod. Igen, mert a magatartásnak mindig elől kell járnia, és csak utána, amikor már rákérdez valaki, hogy te miért vagy olyan jó, kedves, szeretetre méltó, áldozatkész, megbocsátó, türelmes, szorgalmas, odaadó és mindig örömmel másokat szolgáló, akkor jöhetnek a szavak, akkor beszélhetsz arról, hogy te mindehhez az erőt Tőlem veszed át a reggeli imádban, és állandóan tisztítod az esti imádban. Tehát ha rákérdeznek jóságod forrására! De amíg ez nem történik meg, addig erőtlen minden szó! ***** 189 HANG - A megbocsátásról tudnod kell A megbocsátásról pedig tudnod kell, hogy az annak fontos, aki megbocsát, és nem annak, akinek megbocsátanak. Rám sokan haragszanak, de Én mégis végtelenül boldog vagyok, mert mindig és mindenkinek megbocsátok. Ha téged megbántanak, és nem bocsátasz meg, az neked rossz! Ha te másnak ártottál, s bocsánatot kértél, akkor az neked jó, még akkor is, ha az illető sohasem bocsát meg neked! ***** 190 HANG - Hogyan ismerhetem föl a talentumaimat? Mivel a talentumok nem képességek, hanem lehetőségek, ezért nem kell és nem is lehet külön megtanulni azt, hogy ezeket hogyan lehet észrevenni. A lehetőségeket tehát nem tudni kell, hanem a lehetőségekkel ÉLNI kell! Minden nap egy talentum, egy lehetőség arra, hogy dönts Mellettem! Az vétkezik mulasztással, aki nem törődik talentumaival, nem él lehetőségeivel annak érdekében, hogy szeressen és szeretni tanítson másokat is. ***** 191 HANG - Befolyásolhatók a földsugárzások szerkezetekkel? Nemcsak szerkezetekkel, de a gondolat erejével is befolyásolhatók a földsugárzások. Akiben az Én szeretetem él, tehát Lelkem vezetése alatt áll, annak semmi sem árthat! Az mindent úgy tud befolyásolni, hogy minden előnyére válik. Az birtokában van annak a bölcsességnek, amely által tudja, hogy milyen eszközöket milyen módon használjon saját lelke javára, tehát Isten dicsőségére! ***** 192 HANG - Több a nő az imádságoknál, mint a férfi. Miért? A férfiak eszmében gondolkodnak, a nők személyben. Ezért vannak többen a nők olyankor is, amikor az Én eszmém elhomályo¬sult a köztudatban! Jobb volna, ha a nők is eszmében gondolkodnának, mert akkor kevesebb lenne a vallásos pótcselekvés, és több a tevékeny szeretet! Az engesztelő imaóráknál mérhetetlenül többet jelent számomra az, ha egy pohár vizet adtok a szomjazónak, ha etetitek az éhezőket, ha felruházzátok a ruhátlanokat, ha vigasztaljátok a szomorúakat, ha látogatjátok a betegeket! Nekem nincs szükségem vigasztalásra, sem sajnálatra. A Getszemáni kertben nem azért kívántam virrasztást tanítványaimtól, hogy Engem vigasztaljanak, kiengeszteljenek, hisz távolabb mentem tőlük! A keresztutamon le is állítottam azokat az asszonyokat, akik ott siránkozni kezdtek Miattam! És arra sincs szükségem, hogy elmondjátok, hogy ti milyen jók vagy nem jók vagytok, sem arra, hogy arról győzködjetek Engem, hogy mit csináljak veletek, a világgal! Nekem arra van szükségem, hogy meghallgassátok, mit kell nektek tennetek, hogy Én élni tudjak bennetek és másokban is. A szeretni tanításnál nincs fontosabb a világon! Ezért jöttetek le a Földre. Ezért jöttem le Én is! Hidd el, nagy gondban vagyok Én a ti engeszteléseitekkel! Engem nem engesztelni kell, hanem megélni! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-11, 08:49 | |
| 193 HANG - Mi lesz a vége annak, amibe most belefogtam? A legtöbb emberek által kitűzött cél elérése annyi szabad döntéstől függ, hogy nincs értelme jóslásokba bocsátkozni, mert történhet minden, és mindennek az ellenkezője is. A földi élet a rizikóvállalások sorozata. Egyetlen rizikómentes vállalkozás van: a szeretni tanítás! Ez azért rizikómentes, mert mindennap újra kell kezdeni, és kiindulása nem függ senkitől, csak attól, aki vállalja! E téren nem az eredmény a fontos, hanem a szándék, az elindulás! Meg kell tanulnotok, hogy Istent nem lehet beállítani a mulandó anyagi érdekek biztosításának szolgálatára! ***** 194 HANG - Aki házastársáért él, aki családjáért él, az nem Értem él Tégy különbséget az önszeretet és az önzés között! Az önszeretet csúcsérték! az önzés ennek gyilkosa! Az ÖNSZERETET útja az, amikor valaki Értem teszi azt, amit tesz. Az önzés az, amikor valaki nem Értem teszi azt, amit tesz! Aki házastársáért él, aki családjáért él, az nem Értem él. Az él Értem, aki az Értem élés szándékát felindítja magában, és így él másokért! Az ilyen ember önszerető, önzetlen ember. Aki úgy fogalmaz, hogy másokért él önzetlenül, de Engem kihagy ebből, az nem gondolta át komolyan szavait. Önzetlenül, tehát helyes önszeretetben csak Velem lehet élni! Én azért szeretlek benneteket önzetlenül, mert Atyám miatt szeretlek benneteket! Ezt azért jó tudnotok, mert ez azt jelenti, hogy akkor is szeretlek benneteket, ha nem érdemlitek meg! Tehát irántatok megélt szeretetem nem függ a ti jóságotoktól! Persze ehhez azt is tudnotok kell, hogy nem is attól lesztek boldogok, hogy szeretlek benneteket, hanem attól, ha ti szeretitek egymást Értem! ***** 195 HANG - A harmadik szem nem azonos a szellemi látással A harmadik szem nem azonos a szellemi látással. A szellemi látás más dimenzióban létező valóság, mint a harmadik szemmel való látás. Ősrégen sok emberben és nagyon kifejletten volt meg a harmadik szemmel való látás. Képességileg ma is megvan ez mindenkiben. Ezt is ki lehet fejleszteni, mint minden meglévő képességet. Ennek most nem térek ki a módjára. Vannak könyveitek, amelyekben találhatsz módszereket ennek kifejlesztésére. ***** 196 HANG – A Könyvekről A Titkos Tanítások könyve nagyon sok igazságot közöl, de ez a könyv is, mint minden más, sőt, maga a Biblia is, csak akkor ad biztos ismeretet boldogságotok, tehát erkölcsi magatartásotok dolgában, ha szinkronban van az evangéliumaimban leírt tanításommal. Nagy kár, hogy sokan egy értékszintre hozták az evangéliumaimban megtalálható tanításommal a hagyományokat. Emiatt nagyon eltorzult a tanításom! Sőt, oda jutottatok ezáltal, hogy szinte hivatalosan tagadjátok tanításom gyakorlati megvalósíthatóságát. Éppen különböző könyvek és hagyományok hatására mindarról, amire kértelek benneteket, hogy valósítsátok meg a Földön, ti úgy gondolkodtok, hogy majd az égben lesz erre lehetőségetek! Okos eszetekkel már nem juttok el odáig, hogy akkor miért kértelek benneteket erre a Földön? (Most elsősorban arra a szeretésre gondolok, mely soha senkinek nem lehet ellensége, tehát nem akarhatja senki kárát, s erről még az életük árán is tanúskodniuk kell Enyéimnek, ha a földi hatalmasságok válaszút elé állítják őket!) Én nemcsak elmentem, de itt is maradtam közöttetek különböző módon azért, hogy a Földön már megélhessétek Általam az Én békémet, mely nem fegyverszünet, nem csupán a rend nyugalma, hanem a szeretetem hatalma, melyet csak önként vállalhattok magatokra. A szeretés sem át nem ruházható, sem mások által ki nem kényszeríthető lelkiállapot, erkölcsi magatartás! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-12, 07:57 | |
| 197 HANG - A földi élet a kísértések erdeje A földi élet a kísértések erdeje! Isten nem teheti meg, hogy kiemelje e kísértéserdőből azt, aki a Földön él, úgy, hogy továbbra is a Földön maradjon. Ennek ellenére arra kértelek benneteket, hogy így imádkozzatok: "ne vígy minket a kísértésbe!" Azért kértelek benneteket erre, mert e kívánság kifejezése nagyon alkalmas arra az egészséges önismeretre, amelyben elismeritek, hogy képtelenek vagytok jók lenni Isten nélkül. Tehát nem Istennek van szüksége e kívánságotok megfogalmazására, hanem nektek, hogy gyengeségetek tudatában vágyódjatok a bűntelen élet után, és észrevegyétek Isten erejét, amely rendelkezésetekre áll a kísértések idején! ***** 198 HANG - A homeopátiáról kérek véleményt. A különböző betegségek gyógyítására különböző módszereket, terápiákat fedeztetek fel. Ezek közé tartozik az általad említett módszer is. Kétségtelen, hogy kívülről befelé hatni akaró gyógymódok közül - diéta, gyógyszerek, sebészet, mozgásterápia - a mozgásterápia az, amely nem csupán kívülről befelé, hanem együtt a benső igénnyel akarja gyógyítani a beteget. A homeopátiás kezelés csak belülről akar gyógyítani. Minden gyógyulás csak időszakos lehet olyan értelemben, hogy¬ha valaki meggyógyul egy betegségből, akkor egész biztos lehet abban, hogy előbb-utóbb vagy másik betegségbe, vagy ugyanabba fog visszaesni. Tehát a halál ellen nincs orvosság! Ez azt jelenti, hogy minden gyógymód csupán eszköz jellegű! Eszköz arra, hogy a lélek egészségessé véljék! Csak a lélek egészsége maradhat meg örökre! Ennek érdekében jöttetek le a Földre! Ez maga a boldogság! Ezt kell tudatosítanod, és ezt kell tudatnod azokkal, akik hozzád fordulnak gyógyulást remélve. ***** 199 HANG - "Boldogok vagytok ti szegények" Anyagi gondjaidat úgy tudom könnyíteni, hogy erősítem benned a Hozzám tartozás kegyelmét. Egy teher nemcsak akkor válik elviselhetőbbé, ha elvesznek belőle, de akkor is, ha növelik azt az erőt, amelynek a terhet hordoznia kell. Én erre vagyok képes! Annyira képes vagyok erre, hogy még azokat is boldogítani tudom, akik a világ legszegényebbjeinek tudhatják magukat! Amikor ezt mondtam: "Boldogok vagytok ti szegények" (Lukács 6;20), akkor ezekre gondoltam. Ezt igazolja a 24. vers, mely így hangzik: "Jaj, nektek, gazdagok!" ***** 200 HANG - A kisebbségi érzésnek mindig hiúság az alapja Ha nem tudsz kellőképpen koncentrálni, akkor gyakorolnod kell magadat ebben. A kisebbségi érzésnek mindig hiúság az alapja. Aki el tudja magát fogadni önmaga előtt olyannak amilyen, az előbb-utóbb más, jó szándékú emberekkel is el fogja tudni fogadtatni magát. Általában az üres ábrándozások következménye az, hogy olyan sikerélményre vágyik valaki a hétköznapi életben, amilyen élményeket fantáziálásában élt át. A reális gondolkodásra való törekvés a legjobb ellenszere a kisebbségi érzésnek és minden szorongásos magatartásnak. Ezzel nem akarlak lebeszélni bizonyos ábrándozásokról, csupán figyelmeztetni akarlak arra, hogy ne keverd össze az álmodozást a realitással! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-13, 06:43 | |
| 201 HANG - Aki úgy csinál, mintha hinne, az hisz Aki úgy csinál, mintha hinne, az hisz. A hit csak magjában adatik mindenkinek. A hit a szívnek a szeme. E szem kifejlődését szorgalmaznod kell! Hogyan? Úgy, hogy állapotszerűen igyekszel Hozzám mérni magadat, eseményeket, embereket, tárgyakat. Olyan értelemben mondom, hogy Hozzám kell mérned ezeket, ha hitedben, tehát szíveddel látni akarsz, hogy tudatosítod: minden mögött az a végtelen szeretet VAN, AKI VELEM azonos! És ez a SZERETET most rajtad keresztül akar látni és szeretni, tehát élni. Ha ezt engeded magadban elmélyülni, akkor vállaltad a hit fejlődésének útját. Út nélkül úttalan az élet. Ez áll a hitéletre is! ***** 202 HANG - Mit kell tennem? A "mit tegyek" kérdést meg kell előznie az önismeretnek, tehát ennek: "Ki vagyok?" Önismeretre nem lehet eljutni egyéni elgondolások alapján. A különböző önvizsgálati módszerek is csak általános elveket tudnak megfogalmazni, melyek egyáltalán nem biztos, hogy itt és most el tudnak téged vezetni valódi önmagadhoz. Ami valódi önismeretre segít, az az, ha vállalod azt, hogy szemléld magadat cselekedeteid tükrében! Az, aki egy-két hétig mindennap naplót vezet, vagy legalább rövid vázlatban leírja, hogy naponta mit és főleg hogyan tett, az e pár heti feljegyzés alapján kaphat magáról némileg reális képet. Eddig még senki sem tudta megismerni önmagát anélkül, hogy meg ne vizsgálta volna rendszeresen, hogy mire és hogyan használja idejét. Ha aztán van már némi önismereted, akkor két lehetőség fog állni előtted. Az egyik az, hogy Nálam nélkül semmit nem tudsz tenni, ami boldogítana, a másik pedig az, hogy Velem mindenre képes vagy, hogy boldog légy. Ez gyakorlatban úgy történik, hogy fokozatosan lemondasz saját erőfeszítéseidről, elképzeléseidről, kényelmedről, és engeded, hogy Én működjem benned! Vagyis annyira átadod magadat Nekem, hogy már nem leszel akadálya saját hited, reményed, szereteted kibontakozásának. ***** 203 HANG - Jó-e az, amit teszek? Életed a lehetőségek folyamata. Azt megállapítani, hogy mikor teszel jót és mikor nem, nem lehet végleg és mindenkorra érvényes kijelentéssel megfogalmazni. Csak nagy általánosságokat tudok mondani. Akkor teszel jót, ha szándékod arra irányul, hogy jót tégy! Akkor teszel jót, ha nem cselekedeteik szerint szereted az embereket, hanem azért, mert Én benned élek! Akkor teszel jót, ha tetteidnek nem a következményeire teszed a hangsúlyt, hanem a forrására. Akkor teszel jót, ha szíved nem vádol! De még ha vádolna is a szíved, akkor felhívást kapsz arra, hogy magad felett se mondj elítélő bírálatot, mert nemcsak másról, de magadról sem tudod, hogy mit örököltél, milyen hatások összegeződnek jelenleg benned, és azt sem tudod, hogy karmádnak, sorsvonaladnak mik voltak előzményei, amelyek lehoztak a Földre. Vedd komolyan a reggeli imáidat, vagyis kérd minden reggel áldásomat életedre, és kérd az angyalvilág segítségét, mert nincsen veszélytelen nap, és az okosságra és óvatosságra mindig szükség van! *****
204 HANG - Egy kapcsolat legalább kettőn áll Soha nem az a döntő, hogy kivel, milyen a kapcsolatod, hanem az, hogy Istennel milyen a kapcsolatod! Istennel való kapcsolatodat felmérheted azon, hogy Én, Jézus, mit jelentek neked hétköznapjaidban! Azért nem lehet döntő más kapcsolat életedben, mert egy kapcsolat legalább kettőn áll! Te hiába teszel meg mindent, ami épít, buzdít, vigasztal, ha a másik ennek ellene dolgozik. A Velem való kapcsolatot pedig, bár kettőnkön áll, de csak TE ronthatod el! Ezért boldogságod érdekében csak ez lehet a döntő! Aki bárkit jobban szeret, bárkitől jobban függ, mint Tőlem, az nem tartozik Hozzám! Én vagy első vagyok valaki életében, vagy nem is vagyok ott!
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-06-14, 06:09 | |
| HANG – Gondolatok 3
1 HANG - Feldühített egy pap a negatív ítéleteivel. A papok nemcsak kétezer évvel ezelőtt feszítettek fel Engem! Ezt teszik ma is legtöbben közülük. Ennek oka az, hogy szerepük által elembertelenednek. Szerepük az lenne, hogy érzékelhető jelei legyenek a Földön túli élet valóságának. Ehelyett, részben a szerep magas méltósága miatt is, tudathasadásos állapotba kerülnek. Mondják azt az Én nevemben, aminek ellenkezőjét teszik. Szeretetet mondanak, s méltóságot hordanak! Szolgálatról beszélnek, s igénylik a lelkek feletti uralkodást! Ne vegyétek át stílusukat! Szerepüket Magam is tudomásul vettem, és nem beszéltem le senkit arról, hogy kapcsolatba kerüljön a papokkal, de Én csak negatív következményekről tudtam beszámolni, ha velük kapcsolatba kellett kerülnöm. Igaz, feltámadásom és mennybemenetelem után közülük is többen megtértek. De ez mindig ritka jelenség volt a történelemben. Szentjeitek közül assisi Ferenc közelített meg Engem legjobban. De ő nem is szenteltette fel magát pappá! Ma is van olyan, aki belátja, csak akkor tud Engem követni, ha lemond a papi méltóságról. ***** 2 HANG - Honnan van a rossz? Miért engedi ezt Isten? Én nem azért szeretlek téged, mert te jó vagy, mert te megfelelsz Nekem, hanem azért, mert Én jó vagyok, és az Én jóságom olyan, hogy azokat is szeretem, akik igyekeznek megfelelni Nekem, és azokat is, akik nem törekszenek erre. Nem Miattam kell jónak lennetek, hanem azért, mert csak akkor lesz szívetekben béke, öröm, boldogság! Én sem azért vagyok végtelenül boldog, mert nekem megfelelnek teremtményeim, hanem azért, mert Én szeretek mindenkit. Te sem azáltal leszel boldog, hogy Én szeretlek, hanem azáltal, hogy te igyekszel jót tenni mindenkinek. A rossz a jónak a hiánya! Isten azért engedi meg e hiányt, tehát azt, hogy a Szeretet ellen tegyetek, mert csak így vagytok képesek arra, hogy a jót tegyétek. Erkölcsi jót, tehát olyan jót, ami boldogít, csak szabadon lehet tenni. E szabadsággal viszont együtt jár, hogy lehet a jót nem tenni is. Elégedj meg azzal, hogy minden, még a legnagyobb rossz is, javára válik annak, aki szeret Engem. A ti világotokban a legnagyobb rossz az volt, hogy Engem keresztre feszítettek! És lám, mennyi jó származik ebből a ti számotokra! Így kaptatok nemcsak példát az adás hatalmáról és boldogító voltáról, hanem erőt is arra, hogy erre ti is képesek legyetek. ***** 3 HANG – Elváljak, ne váljak? Körülményeid valóban olyan tükrök, amelyek önismeretre segítenek téged, és lehetővé teszik számodra a tanúságtevést Mellettem. Te ne hagyj el senkit, de ne is akarj senkit magadhoz kötni. Ha Engem képviselsz megfelelő intenzitással, akkor tapasztalni fogod azt, hogy csak azok maradnak meg melletted, akik Engem is be akarnak fogadni életükbe. Ha Engem képviselsz, akkor azok, akik nem szeretnek Engem, téged sem fognak szeretni, sőt bántani fognak, és Irántam tanúsított hűséged miatt hátat fognak fordítani neked. Ha férjed már lelkileg elhagyott, akkor szabad vagy olyan értelemben, hogy feltételekhez kötheted kapcsolatodat vele. Aki Hozzám tartozik, az bárány, de nem birka! Semmiféle lealázó helyzetet ne tűrj meg! Engem csak szent öntudattal lehet komolyan képviselni! Aki lelkileg elhagyott téged, annak érdemi beleszólása már nem lehet életedbe! Más a megbocsátás, és más a visszafogadás! Megbocsátani mindig kell, de a visszafogadást csak feltételekkel vállalhatod! Isten is ilyen, és te az Ő édes-gyermeke vagy, Nekem pedig testvérem vagy! ***** 4 HANG – Add meg magad Nekem Hibáiddal kapcsolatban ne arra tedd a hangsúlyt, hogy egy-egy hibádat kijavítsd. Ne, mert ha erre teszed a hangsúlyt, akkor az a hibád, amelyet elfojtottál magadban, egy újabb formában ismét meg fog jelenni. A hangsúlyt az EGÉSZ-ségre kell tenned! Meg kell tanulnod elfogadni saját és mások árnyék-énjét. Itt az elfogadás nem más, mint egyszerű tudomásulvétel anélkül, hogy másokat megjavítani akarnál! Én vagyok a világ Világossága! A te benső világodnak a Világossága is! Magaddal is, másokkal is akkor tudsz békében élni, ha átéled, hogy békéd van Velem! Én nem azért szeretlek, mert jó vagy, hanem azért, mert Én jó vagyok! Ha így elfogadsz Engem, akkor Én olyanná teszlek, amilyenné Én akarlak. Add meg magadat Nekem! Erről van szó! Ha erre törekszel, akkor az Én békémet nemcsak hordozni fogod, de sugározni, terjeszteni is! E magatartás is ÚT, az újjászületettek útja, a Lélekkeresztelés vágyában élők és a Lélekkeresztségben már részesültek ÚTJA! *****
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |