|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5014 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-24, 07:04 | |
| 41 HANG - Minden szülőnek az a feladata Egy szülőnek nem lehet feladata az, hogy olyasmin spekuláljon, hogy hogyan alkalmazkodjon jobban gyermekéhez. Az ilyen magatartás csak csődhöz vezethet. Neked és minden szülőnek az a feladata, hogy hogyan tudná jobbá tenni kapcsolatát Velem! Nincs is más dolga! Ez az a gyökér, forrás, melyből természetszerűen árad minden megoldás. Minden más kísérletezés csupán olyan tüneti kezelés, mely önbecsapás. ***** 42 HANG - Bizony az iskolák gyakran olyan ördög-műhelyek Mindazok, amit ti iskolákban tanítotok és tanultok, olyan talentumok, melyeket mint lehetőségeket föl kellene használnotok országom felismerésére és megvalósítására. Sajnos az ősellenség számotokra éppen az iskolákban, a tanárokban törekszik legnagyobb erőt kifejteni Ellenem. Nem annyira direkt, inkább indirekt módon. Bizony az iskolák gyakran olyan ördög-műhelyek, melyekben a leghatalmasabb főigazgató, a legerősebb tanerő e világ Fejedelme, és nem az a szándék érvényesülése, hogy Velem egyre szorosabb kapcsolatba kerüljenek a diákok. Ahol pedig, különböző egyházi iskolákban, látszatra Engem és Rólam tanítanak, ott is az a fontos, hogy megtanulják, megtanítsák, milyen módon lehetne összefogni, együttműködni az e-világ fenntartásának, kényelmessé tételének érdekében az e-világ fejedelmeivel, tehát Fejedelmével. Gyermekem! Csak személytől személyig jutva van némi reményetek arra, hogy Országom láthatóvá váljék köztetek. Intézmények erre alkalmatlanok. ***** 43 HANG – A tanfolyammal kapcsolatban Még a tanfolyammal kapcsolatban is van mondanivalóm. Csak annyiban érdemes vállalni, amennyiben nem teszi lehetetlenné evangéliumaimmal való foglalkozásodat. Mert a szellemi gazdagodásnak ez kell legyen legfőbb célja, hogy a Bibliában található evangéliumaimmal tisztában legyetek. ***** 44 HANG - Itt a Földön csupán törekvés állapotában lehet lenni Tudomásul kell venned, hogy probléma-erdőben jársz, s ez nem baj akkor sem, ha neked úgy tűnik, hogy ennek soha sincs vége. Idealizmusod szárnyainak éppen problémáid biztosítják a rendszeres földre-szállást. Fel kell tudnod dolgozni magadban azt a tényt, hogy itt a Földön csupán törekvés állapotában lehet lenni. A megvalósultság állapota: álom. A Földre nem megvalósulni jöttél, hanem fölkészülni a megvalósulásra. Éppen a jóra való törekvéseid által. Ne csak beszélgess Velem. Nemcsak gondolataimat akarom közölni veled. Szeretnélek arra az irgalmas szeretetre ránevelni, melyre képes vagy. Több cselekvés, kevesebb okoskodás. Fennkölt gondolkodásod helyett vagy mellett hozd jobban felszínre magadban azt az empatikus képességet, mely az irgalmas szeretet irányában kibontakoztatva valóban szebbé tudja tenni a te világodat és másokét is. Nagyszerű adottságaid vannak erre. Tudni kell másoknak rád támaszkodni. Nem csalódhatnak benned, mert építő, buzdító, vigasztalni tudó képességeid Bennem gyökereznek.
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5014 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-24, 07:06 | |
| | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-25, 06:08 | |
| 45 HANG - Légy türelmes! Természetesen a test gyógyítása a lélek és a szellem gyógyítása nélkül a nullával egyenlő. Minden test, már születésekor azzal a gyógyíthatatlan betegséggel jön világra, hogy meg kell halnia, fel kell bomlania. Nem is ezt teszi az embert emberré. A hangsúly elsősorban a tiszta szándékú szeretésen kell legyen. Ez képes mindent kárpótolni, mindent helyettesíteni. Ezután jön értékben az a szellemi képesség, melyet értelmes gondolkodásnak neveztek. De a döntő a SZERETET. Vagyis, amit nem akarsz magadnak, azt ne akard másnak, s amiről tudod, hogy szellemileg, lelkileg jó neked, mert növeli benned a szeretetet, ami végső soron nem más, mint jóakarat, ezt akard másnak is. Bizony jónak lenni nagyon egyszerű. Nem kell mást csinálni, mint jónak kell lenni. Aki ezt megérti, az lényegében már egészséges ember, még akkor is, ha keze-lába hiányzik. Légy türelmes! A fejlődést nem szabad azáltal siettetni, hogy erőlteti valaki. A virág nem attól nő gyorsabban, hogy húzza valaki, hanem attól, hogy öntözi, és napsugárban fürdeti gazdája. Képességeidnek gazdája te vagy. Öntözd képességeidet verejtékes munkával, s fürdesd meg szíved szeretetének melegével! Így fejlődik a leggyorsabban. ***** 46 HANG - Szeretni annyi, mint jót akarni. Szeretni annyi, mint jót akarni. Élni annyi, mint meghalni tudni. A szó akkor igaz szó, ha a csend gyermeke. Csak az lát igazán, aki látja a láthatatlant, ami a láthatók mögött van. Engem el lehet hagyni, de Én nem vagyok képes senkit elhagyni. A ragaszkodás nem megkötözöttség. A ragaszkodás a szabadság hiteles gyümölcse. A megkötözöttség ragaszkodás az elrontott jóhoz. Aki Hozzám ragaszkodik, az valóban szabad. ***** 47 HANG - Akik valóban szeretnek Engem, nem fáradnak bele a hálaadásba "Gyermekem! Nekem az okoz örömet, ha azok, akik valóban szeretnek Engem, nem fáradnak bele a hálaadásba. Ez azért nagy öröm Számomra, mert lelki fejlődéseteknek szinte kizárólag egyedüli egészséges táplálója az, ha egyre többet láttok abból a szeretetből, mely Tőlem felétek árad. Nem tudtok nagyobb jót tenni magatoknak, mint azt, hogy észreveszitek szeretetem jelenlétét életetekben. Ettől lesztek boldog, kiegyensúlyozott emberek. Ez okozza Nekem a legnagyobb örömöt. ***** 48 HANG - Ilyen nincs, hogy erős akaratú gyerek Ami pedig a gyermeknevelést illeti, hát e téren bizony jobban kellene józan eszetekre és szívetekre hallgatni, mint a tudományra. Egy gyermeket rá kell nevelni saját szabadsága határainak felismerésére. Ilyen nincs, hogy erős akaratú gyerek. Van hisztis gyerek, van makacs gyerek, de nincs erős akaratú gyerek. Ne csapjátok be magatokat! Az ilyen önbecsapásnak később a gyermek látja a kárát. Az erős akarathoz nagyon komoly szellemi érettség szükséges, mely gyermekkorban még nem lehetséges. A gyermeknek azt is meg kell tanulnia, hogy hol kezdődik a felnőtt emberek szabadsága, melyet büntetlenül nem léphet át. Aki azt az ostoba felfogást képviseli a gyermekkel szemben, hogy jaj, ne okozzunk a gyermeknek fájdalmat, az keserűen fogja majd tapasztalni később, hogy éppen emiatt, mennyi fájdalmat képes okozni egy gyermek az ostoba felfogást képviselő szüleinek. Egy gyermeket idomítani is kell! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-26, 06:39 | |
| 49 HANG - Ami pedig mások segítését illeti Ami pedig mások segítését illeti, hát erre a következőt tanácsolom. Ne adj senkinek anyagi segítséget! Igyekezz kereseted egy részét, pl. öt százalékát félretenni. Aztán ha már több tízezer forintot összegyűjtöttél így, akkor majd tudni fogod, hogy kinek add oda. Ha nem fogod tudni, akkor majd kérdezd meg Tőlem, HANG-omtól. Pontosan el foglak igazítani. Kis összegekkel ma nálatok nem lehet senkit komolyan segíteni. A kis összegek, mint ajándékok, legtöbbször rosszra, pl. italozásra vagy ehhez hasonlókra használódnak fel. Ne adj hát senkinek, még akkor sem, ha nagyon kérik. Gyűjtsd össze azt, amiről le tudsz mondani. Csak így fognak megnyílni szemeid arra, hogy hogyan kell másokon segíteni. ***** 50 HANG - Az allergia, az asztma szinte minden esetben pszichikai eredetű Az allergia, az asztma szinte minden esetben pszichikai eredetű. Te is tudsz segíteni kitartó imával. A szívből jövő ima olyan energiákat szabadít fel, melyeket az angyalok nagyon nagyszerűen fel tudnak használni javatokra. Többször fordulj saját angyalodhoz, és leányod angyalához. Ami az ő feladatuk, azt Én nem szoktam megtenni helyettük, mint ahogy helyettetek sem teszem meg azt, ami a ti feladatotok. Angyalaim viszont akkor tudnak nagyon hatékonyan működni, ha kéritek őket. Kéréseitek az a kulcs, mely kinyitja szívetek ajtaját az ő számukra. Kéréseitek talentum, lehetőség számukra, melyet nekik kamatoztatni kell, s boldogan teszik ezt. ***** 51 HANG - Mindenkiben van gyógyító képesség Mindenkiben van gyógyító képesség. Van, akinél erősebben mutatkozik ez meg, és van, akinél gyengébben. Önmagában már egy szeretetből jövő simogatás is gyógyít. Gyógyíts, ahol csak lehet, és amennyit lehet! De életformának ne válaszd! Senkinek sem szabadna ezt életformának választani az orvosokon kívül. Miért? Azért, mert minden életforma magában hordja a pénzszerzésnek nemcsak lehetőségét, de szükségszerűségét is. Ne akarj szeretetből segíteni pénzért, vagyis életformaként! Ez ellentmondás. Szeretni nem lehet pénzért. Pénzért csak a mulandóság érdekében lehet tevékenykedni úgy, hogy a segítség csupán a testre, tehát a mulandóságra irányul. Az ilyen szeretet nem is szeretet. Ilyenkor álnév. Azok tehát, akik életformának választják a gyógyítást, s ezért anyagi javakat nem kérnek, csak akkor tehetik ezt, ha másképpen biztosítva van számukra a megélhetés, és környezetük is helyesli e magatartásukat. Különben az a furcsa helyzet állna elő, hogy míg másokat gyógyít, addig az övéit beteggé teszi ezzel. ***** 52 HANG - Az imának hatékonysága nem akaráson múlik, hanem a HIT-en "Gyermekem! Minél egyszerűbb az életed, annál közelebb vagy Hozzám. Imáidban akkor vagy legegyszerűbb, ha saját szavaiddal úgy beszélsz Hozzám, mint akiről tudod, hogy téged mérhetetlenül szeret. Az imának hatékonysága nem akaráson múlik, hanem a HIT-en. Hitből akkor imádkozol helyesen, ha egyre több hálálkodó gondolat száll szívedből Felém. Akkor van élő HIT-ed, ha szíveddel meglátod minden nap, hogy mit kívánok tőled, s azt akkor is örömmel teszed, ha ez éppen nem kedvedre való. Akkor van élő hited, ha olyankor is tudsz hálát adni, amikor nem látod még a vállalt áldozatodnak gyümölcseit, amikor olyasmiért is hálát tudsz adni, amiért látszatra bosszankodnod volna inkább jogod. Akkor vagy Hozzám nagyon közel, mikor nem magaddal törődsz, hanem azokkal, akikről látod, hogy rászorulnak segítségedre, segítségemre általad. A szolgáló szeretet tud Engem legjobban érzékeltetni a ti világotokban. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-27, 05:45 | |
| 53 HANG – Isten mindenütt és mindenkiben jelen van Velem sokkal többször találkozol életedben, semmint gondolnád. Minden olyan rászorulóban jelen vagyok, akik segítséget várnak tőled, hogy emberi méltóságuk tudatára ébredve életük problémáira a megoldást Nálam keressék. De jelen vagyok a Bibliában, a HANG-ban. Megtalálhatsz templomok csendjében éppúgy, mint a kórházi ágyakon szenvedőkben. Jelen vagyok a csillagok káprázatában csakúgy, mint a tengerek, folyamok morajlásában. A hegyek hófödte csúcsain éppen úgy meg lehet Engem találni, mint a lankás dombok virágzó rétjein. De legboldogítóbban önmagadban találhatsz meg Engem, mikor hálát tudsz adni azokért a keserű percekért, órákét, napokért, melyek a mulandóság igézetéből igyekeznek kiábrándítani. Ha van szemed a látásra, akkor észreveheted, hogy lépten-nyomon Belém botlasz. Ha pedig hallani akarsz Engem, hát figyelj lelkiismereted szavára. Én szólok hozzád e benső mikrofonodon keresztül. Velem csak az nem találkozik, aki nem akar találkozni, csak az nem hall, aki nem akar hallani Engem. ***** 54 HANG - Van egy olyan őrangyalod, aki nagyon szívén viseli sorsodat Kérdésedre, hogy kik a segítőid, azt kell mondanom, hogy van egy olyan őrangyalod, aki nagyon szívén viseli sorsodat. Sokkal jobban, mint azt te valaha is elképzelhetnéd. Tudnotok kell, hogy Isten úgy alkotta meg világotokat, hogy éppen a szeretet kibontakozása érdekében, tehát boldogságotok érdekében, egymásra vagytok utalva. Őrangyalod rád van utalva annyiban, hogy várja tudatos odafordulásodat felé. Te pedig rá vagy utalva az ő segítő jóságára, mert a nagy egészben minden mindennel összefüggésben van. Tőled Felénk ő ez első láncszem. Tőlünk feléd ő az utolsó láncszem. Ezt fontos tudnod. Erőm, éppen angyalaim által, rendelkezésedre áll, hogy a Velem lényegében azonos szeretet hatékonyan tudjon benned működni, vagyis hogy Általam megtalálhasd szíved békéjét, függetlenül attól, hogy a Földön milyen körülötted az élet. ***** 55 HANG - Neked csak az a feladatod, hogy a te istenképed legyen élő Testvéreid hitetlensége okos dolog. Te sem hihetsz abban az istenben, melyben ők nem hisznek. Azért nem hihetsz, mert az az isten nincs is, amelyben ők nem hisznek. Minden hitetlennek elmondhatod, hogy abban az istenben, melyben ő nem hisz, abban te sem hiszel. Ő nyilván azért nem hisz, mert torz istenfogalma van. Azt pedig, hogy hogyan lehetne a torz istenképét kijavítani, azt nem neked kell kitalálnod, hanem neki. Neked csak az a feladatod, hogy a te istenképed legyen élő, és erről tudj hitelesen tanúságot tenni. A többi nem a te dolgod. ***** 56 HANG - Az alázatos ember és az önmagát becsmérlő ember Az alázatos ember és az önmagát becsmérlő ember közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. Az alázatos ember szükségszerűen öntudatos ember, mert nincs félteni valója. Nem érdekli, hogy mint mondanak róla mások. Csak az érdekli, hogy hogyan tud hűséges maradni a Tőlem hallott, az életemből kiolvasott jóhoz. Az alázatos ember az a szenvedő ember, aki szívében az Én békémet elfogadta, s ezt másokkal is érezteti, másoknak is felkínálja elfogadásra. A Földön csak az ilyen ember lehet boldog. Igen, mert nem következményektől várja benső békéjét, hanem forrásként ezt képes másoknak felajánlani. ***** 57 HANG - Depressziós vagy, mert nem látod értelmét életednek Te valami egészen különös, hogy ne mondjam, véget nem érő jelenségnek gondolod a földi életet, mely pontosan arra való, hogy ne kelljen átalakítani senki gondolatát ahhoz, hogy boldog legyen. Illetve csak azoknak kell gondolkodás-átalakítást végezniük, akik nem úgy gondolkodnak, ahogy te látod jónak. Depressziós vagy, mert nem látod értelmét életednek, de annak sem, hogy másképpen gondolkodjál. Annak látnád értelmét, ha megváltozna körülötted a világ úgy, ahogy te azt jónak látod. Úgy gondolom, hogy talán át is vennéd Tőlem e világ irányítását, ha felkínálnám neked. Hidd el, ezt meg is tenném, ha e világ irányítása az Én kezemben lenne. De nem így van. E világ fejedelme a Sátán, és aki e világ irányításába bele akar avatkozni, az vele beszélje meg a dolgot. Én csak azon tudok segíteni, aki nem a világot, hanem önmagát akarja megváltoztatni. Amennyire igaz, hogy a szeretet körén belül mindenható vagyok, annyira igaz, hogy a szeretet körén kívül tehetetlen vagyok. Sőt! Ott nem is vagyok. Én nem hitegethetek senkit, ha egyszer tudom, hogy rövidesen elmúlik e világ, minden örömével és fonákságával együtt. Újra és újra gondolkodás-átalakításra szólítok fel mindenkit, aki Hozzám fordul. Meg kell mondjam, éppen ezért nem tolonganak Hozzám az emberek. Mulandó testi, lelki bajaik tüneti kezelését még csak elfogadják Tőlem, de amire való vagyok, azzal nem szívesen állnak szóba. Pedig egyetlen dologra vagyok való, hogy boldogítsalak benneteket úgy, ahogy lehet és kell, s nem úgy, ahogy nem lehet. Minden kérdésedre válaszolni tudok, ha igény van benned arra, hogy úgy legyél boldog, ahogy azt az Isten akarja. De tehetetlen vagyok, ha körülményeid megváltoztatását kéred Tőlem. Ha körülményeid megváltoztatásától reméled boldogságodat, ezt a Sátántól kell kérned. De előre figyelmeztetlek, kegyetlenebb boldogtalanság vár akkor rád, semmint elképzelhetnéd. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-28, 07:06 | |
| 58 HANG - Nincs áldásom a pénzért történt beavatá¬sokon A keresztelés nagyon fontos. Nem a szertartás miatt, hanem amiatt, hogy lepecsétel egy döntést. Gyermek kereszteléskor a szülők döntését, felnőtt-kereszte¬léskor a keresztelendő döntését pecsételi le. Jaj azoknak, akik csak úgy eljátszadoznak ezzel a beavatással. Aki keresztel, az köteles ennek komolyságát kinyilvánítani a keresztelés előtt azoknak, akik a keresztelést kérik. Csak olyan beavatást vállalj és folytass, melyért anyagi áldozatot nem kívánnak tőled. Nincs áldásom a pénzért történt beavatá¬sokon, bármilyen előnyösnek is mutatkoznak azok. Csak az a beavatás származik Tőlem, melyhez ezt csatoltam: "Ingyen kaptátok, ingyen adjátok". Ez akkor is így igaz, ha a HANG-médium nem lesz valami népszerű emiatt bizonyos személyek előtt. ***** 59 HANG - Vannak földöntúli lények Az ufókkal kapcsolatban szintén tévhit él közöttetek. Vannak földöntúli lények. Nevezzük most ezeket az érthetőség kedvéért szellemeknek, függetlenül attól, hogy más bolygón vagy más dimenzióban, vagy e kettőt váltogatva élnek. Azért tehetjük ezt, mert hatásuk felétek nem attól függ, hogy hol van otthonuk, hanem attól, hogy mit hordanak magukban. Ezek között vannak boldogok és vannak boldogtalanok. A boldogokat nevezzük angyaloknak, a boldogtalanokat pedig ördögöknek. Arra a kérdésre, hogy ezek mit akarnak veletek, a válasz nagyon egyszerű. A boldogok boldogítani akarnak, a boldogtalanok boldogtalanítani akarnak. Azt világosan elmondtam, hogy a boldogság ÚTJA Én vagyok. Aki ezt választja, az szinte hivatalból kiteszi magát az angyaloktól származó hatásoknak. Aki nem akar Engem ÚTKÉNT vállalni, az ugyanilyen automatikával az ördögök hatásának teszi ki magát. A boldogok és a boldogtalanok, tehát az angyalok és az ördögök, természetüknek megfelelően működnek azokkal, akik nekik magatartásukkal erre lehetőséget adnak. Mindkét oldalon fokozhatjátok a felétek áradó hatást tudatos kéréssel, kívánságokkal, vágyakkal, melyeket feléjük irányítotok. Nektek nem e szellemi lényekben kell bíznotok, hanem Bennem. Aki Bennem bízik, az nyugodt lehet, hogy mindig megkapja Tőlem akár közvetlenül, akár angyalaim által a szükséges erőt, irányítást, s ez így igaz akkor is, ha akár közvetlenül Tőlem, akár közvetve angyalaimtól kéri a boldogító erőt. Az erő mindenképpen Belőlem árad, mint FORRÁSBÓL. De a ti pszichikai felépítettségetek következtében nagyon hasznos számotokra, ha nemcsak közvetlenül Velem, hanem angyalaimmal társulva akartok boldogok lenni. Azt, hogy mikor fordulj Hozzám közvetlenül, és mikor angyal által, azt pszichéd benső igénye határozza meg. ***** 60 HANG - Imádkozni /meditálni/ = lelkem Istenhez emelem A meditációval kapcsolatban a legegyszerűbb és legfontosabb és legelső lépcsőnél kell kezdeni. Ez pedig így hangzik: imádkozni /meditálni/ = lelkem Istenhez emelem. Tehát aki valóban saját lelke épülésére meditál, az az imádságnak egyik formáját választja azért, hogy ezáltal emelje lelkét Istenhez. Aki nem ezért meditál, azzal Lelkem nem tud mit kezdeni. Én tehát csak ezzel a meditációval lehetek kapcsolatban. Mindenki tud imádkozni, ha akar. Ha valaki nem akar, akkor senki sem tudja erre őt rákényszeríteni. Abban a pillanatban, amikor valaki jó szándékkal Istenre gondol, már imádkozik. Aki tehát azt mondja, hogy nem tud imádkozni, az valami egészen helytelen elképzelést hordoz magában az imával kapcsolatban. Az imának nagyon sokféle formája van. Minden komolyabb hittankönyv, imakönyv, bőven nyújt ezekről információkat. Velem beszélgetni nem rendkívüli dolog, hanem az egyik legtermészetesebb emberi magatartás. Olyan ez, mint a káromkodás, csak pozitív töltettel. Nem kell hozzá különleges tanulmányokat folytatni. Hinni kell Bennem, és szeretni kell Engem. Tehát Értem élni, tenni, amit teszel, és ezt jó szándékkal kell tenned. Ilyen egyszerű. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-29, 04:21 | |
| 61 HANG - A földi életben csak addig volt paradicsomi állapot… A földi életben csak addig volt paradicsomi állapot, míg oda ember nem tette be a lábát. Abban a pillanatban, mikor már két ember létezett, elkezdődött részben az uralmi harc, részben a szabadságharc. Ennek se vége, se hossza. Aki Hozzám tér, az kilép ugyan ebből az örökös harcból, de nem úgy, hogy ne szenvedné ezt. Szenvednie kell, mert a másik ember nem tudja azt elviselni, hogy boldog, megelégedett ember éljen mellette. Ezért aztán el is követ mindent, hogy saját békétlenségét a másikra is kivetítse, s könnyebb a lelkének, ha a másikat fel tudja bosszantani. Drága Barátom! Akkor tudod társadat helyesen szeretni, ha azt teszed, ami Nekem kedves. Ha aztán egyszer ő is rájön arra, hogy számára ez a legjobb, akkor béke lesz nálatok. Ha nem jön rá, akkor a te szívedben ugyan tudok békét teremteni, de körülötted nem. Nem tudom megbékéltetni azt, aki nem akar szíve békéje érdekében lemondani önmagáról az Én kedvemért, tehát nem a másik ember kedvéért. ***** 62 HANG - A Bibliával óvatosan kell bánni A Bibliában nem szabad minden szót Nekem tulajdonítani. Amit Pál mond, azt Pál mondja, amit Péter vagy Jakab mond, azt Péter vagy Jakab mondja. Amit Jeremiás mond, azt Jeremiás mondja, stb. Amit Én, Jézus mondok - ezt főleg az evangéliumokban és az Apostolok cselekedeteinek elején találhatod -, azt Én, Jézus mondom akkor is, ha nem Én írtam le azokat. Ha szavaim mérlegén méred le a Biblia többi kijelentéseit, akkor sohasem fogsz tévútra jutni. Sajnos, nagyon sok gyermekem e téren nem hallgat Rám, s így éppen azért, mert Isten szavának tulajdonít minden szót a Bibliában, sokkal inkább bálványimádóvá válik, mint Istent imádóvá. A Bibliával tehát óvatosan kell bánni, mert nem a Biblia a forrás, bár nagyon előkelő és tiszteletre méltó az értéke. A forrás a benned és minden jó szándékú emberben működő SZENTLÉLEK, aki azért adott nektek értelmet, hogy ti azt átadva LELKEMNEK, együtt munkálkod-jatok Velem. Drága Gyermekem! Aláhúzottan mondom: NAGYON SZERETLEK! Megáldalak SZERETETEM LELKÉVEL!" ***** 63 HANG - A külső cselekvés nélküli állapotszerű meditáció értelmetlen és értéktelen A külső cselekvés nélküli állapotszerű meditáció értelmetlen és értéktelen az Én számomra. Közületek senki sem külön sziget, s Nekem pedig semmi szükségem nincs arra, hogy valaki összekeverje az eget a földdel. A vízió beátifikának, a boldog színről színre látásnak itt van a helye, és nem azon a Földön, melyről azt mondtam, hogy ott minden ember arcának verejtékével fogja enni a kenyerét. Ne vállaljátok az önámító, hazug, délibábos, szemfényvesztő félrevezetésnek megideologizálását. Ez az önbecsapásnak egyik legveszedelmesebb formája, mert ebben a sötétség fejedelme a világosság angyalának ruhájában közelít hozzátok, s rabolja el tőletek azt az időt, melyet arra kaptatok, hogy tevékeny szeretetben bontsátok ki magatokból mindazt az értéket, amelyet kamatoztatásra kaptatok Tőlem, amikor leszülettetek a Földre. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-04-30, 08:30 | |
| Hang – Segíteni szeretnék testvéremen
Kérdező: Magatehetetlen testvéremen hogyan tudok segíteni? HANG: "Drága Gyermekem! Te a magad részéről akkor teszel meg mindent testvéredért, ha nem megértő és vigasztaló szavakkal akarod biztosítani őt szereteted felől, hanem ha elhiszed és el is mondod neki, hogy rászorulsz az ő imájára, felajánlásaira, állapotának békés felvállalására. Neki nem reményből kell élnie, hanem a jelent kell megszentelnie úgy, ahogy erre képes. Isten nem személyválogató, de igenis, szerepeket kiosztó. Mindenkinek szerepe az, hogy lehetőségeihez és körülményeihez képest tegye meg másokért azt, amit megtehet. Ő sem akkor találja meg szíve békéjét, ha fantáziál a jövője felől, hanem ha a jelenben lehetséges módon hasznosítja önmagát. Én, Jézus, nem azzal tettem a legnagyobb jót, hogy köztetek járva tanítottam és gyógyítottam, hanem azzal, hogy vállaltam a keresztemen azt a magatehetetlenséget, amelyet át kellett élnem. Minden élet felelős élet! Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb valakinek az élettere, annál nagyobb a felelőssége. Aki úgy gondolja, hogy ő magatehetetlen, annak ilyen értelemben nagyon kicsiny a felelőssége a mozgásteret illetően. De e kicsiny mozgástérben felvállalnia önmagát, ez nagyon fontos! Csak az, aki a kicsiben hű, az remélheti, hogy hű lesz a nagyban is (Lukács 16;10). Soha nem az a lényeg, hogy mire képes valaki fizikálisan, hanem az, hogy lelkében mennyire adja át magát Nekem, Jézusnak! Itt is áll az, hogy nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé dől el minden szellemi lény örök sorsa! Imádkozz testvéredért, és éreztesd vele, hogy neked bizonyos értelemben nagyobb szükséged van rá, mint neki rád, mivel te, éppen életteredet illetően, nagyobb felelősséget hordozol. A hit szemével nézve ő irigylésre méltóbb helyzetben van, mint te! Nagyon szeretlek benneteket, és megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-01, 05:49 | |
| Anyák napja https://www.youtube.com/watch?v=TCVTD2yv7a064 HANG - A zarándoklatokkal kapcsolatban A zarándoklatokkal kapcsolatban általában érdemes a helyi plébánosra hallgatni. Sok fölösleges bosszúságtól és kiadástól kímélitek meg magatokat, ha e téren papjaitokra hallgattok. Az természetes, hogy bárhol és bárki mondhat imát, és kérheti Tőlem életére az áldásomat. Az biztosan nem az Én szándékom szerint jár el, aki azt akarja előírni, hogy hol szabad imádkozni, és hol nem. Az sem jár az Én utamon, aki azt akarja elhitetni veletek, hogy van olyan hely, ahol megáldom az embereket, és van, ahol nem áldom meg azokat, akik ezt Tőlem kérik. A zarándokhelyeknek nem azért van nagyobb jelentőségük, mint más helyeknek, mert ott jobban jelen vagyok, hanem azért, mert a ti földi életetekben fontos, hogy egy meghatározott helyen, meghatározott időben különböző helyről összejöjjetek, s így egymást erősítsétek a hitben, a szeretetben. Tehát nem Én adok ott nektek többet, hanem ti ott jobban rá tudtok hangolódni az Én adakozó szeretetemre. ***** 65 HANG - Az Én igámat vegyétek magatokra Amikor azt mondtam, hogy az Én igámat vegyétek magatokra, akkor éppen arra gondoltam, hogy az emberré válás igáját próbáljátok hordozni, s ne azt, amit legtöbbször hordoztok, és magatokénak gondoltok, vagyis az embertelenné válásét, mely se nem édes, se nem könnyű. Ehhez viszonyítva az Én igám, tehát az egyre emberibb emberré válás igája valóban édesebb is, és könnyebb is, mivel boldogítóbb. ***** 66 HANG - Akiket álmukban figyelmeztettek valamire A nyomasztó álmokat csak akkor érdemes komolyan venni, ha ismétlődnek. Ha egyszer álmodsz valami olyasmit, ami levert hangulatot idéz elő benned, akkor fordulj az őrangyalodhoz. Angyalaim sokat tudnak segíteni azoknak, akiket álmukban figyelmeztettek valamire. Ha nyomasztó álmod nem tőlük származik, akkor annak nincs jelentősége jövődre nézve, mivel fiziológiás eredetű, tehát következmény, és nem előrejelzés. Ilyen álmod akkor is lehetséges, ha nem benned van az oka, hanem valamelyik gyermekedben. Erre szoktátok azt mondani, hogy ez a VÉR szava. Igen. A vér szerinti együvé tartozást nem szokták az évek megszüntetni, s így hatásuk is állandó maradhat. Akárhogy is van, az egészen biztos, hogy őrangyalaitok mindent elkövetnek, hogy figyelmeteket rájuk is irányítsátok, mivel szeretetük kinyilvánítását figyelmetek rájuk fordítása nagyon megkönnyíti. ***** 67 HANG - Az állatokról általánosságban mondok pár szót: Az állat tökéletesebb a maga nemében, mint az ember, mivel a beleprogramozott ösztönrendszer automatikusan működik. Ezért lehet az állatoktól tanulni, és lehet őket pótcselekvésként alkalmazni. Állat képes helyettesíteni Istent, embert egyaránt, ha valaki erre alkalmazza valamelyiket. De állat sohasem volt ember, és nem is lesz soha. Az állatnak nincs örök élete. Amikor ösztönvilága felbomlik, akkor léte tovább értelmét veszti. Az állat önmagában értéket nem hordoz. Ha hasznos az ember számára, vagyis ha Hozzám közelebb tud általa kerülni valaki, akkor gondoznia kell, és alkalmazni, ha káros, akkor el kell pusztítani. Ne keverjétek össze az eszközöket a céllal. Nincs állatokon és növényeken keresztül vándorló lélekvándorlás. Amint a pákozdi hegyek nem tudnak sem boldogok, sem boldogtalanok lenni, úgy egyetlen állat sem képes egyikre sem. Nem, mert nem tud örök értékben gondolkodni. Nem gondolatai irányítják ösztönét, hanem az ösztöne irányítja gondolatát, emlékezetét. ***** | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-02, 06:05 | |
| Feldmár: “Ha nem most, akkor mikor?” Megszégyenített gyermekek, szeretettől rettegő, mazochista felnőttek, és a meg nem élt pillanat: Feldmár András legutóbbi előadásán újra ébresztőt fújt.
Czvitkovits Judit
“Ha én nem állok ki magamért, akkor ki fog értem kiállni? Ha én csak magamért fáradozom és állok ki, akkor mit érek én? És ha ezeket a dolgokat nem most teszem, akkor mikor?”
Feldmár András az ókorban élt talmud mester, Hillél által megfogalmazott három kérdésére építette legutóbbi előadását, melyet Most vagy soha! címmel hirdettek meg. A terem zsúfolásig telt, ezerötszáz ember volt kíváncsi a kétestés előadására, ahol a megfoghatatlan idő, a félelmetes szeretet és az életet felemésztő szégyen került a kíméletlen őszinteségű terapeuta virtuális analízisének középpontjába.
Feldmár: Ki lehet értem, ha én nem vagyok magamért?
Feldmár egy fájó igazsággal indít: soha senki nem tudja, hogy mit érzel, ha én hozzád érek, nem fogom tudni, hogy közben te mit érzel. Egyedül vagyunk. Csakis a magunk élményeit tudhatjuk. Te mesélhetsz a saját élményedről, de én soha nem fogom érteni. Én magam lehetek az egyetlen, akit belülről ismerek. Komolyan kell hát vennem saját magamat.
Gyerekként az ember még tudja, mi jó neki, mi nem, mit akar, mit nem… Aztán idővel, a különböző társadalmi hatások, a szülők, később a tanárok fosztják meg ettől a képességétől.
– Meleg van itt! – mondja a gyerek. – Hülye vagy? Itt nincs meleg – vág vissza a szülő.
Elég a legegyszerűbb mondat, és a gyermek elszégyelli magát, mindenható szüleinek elhiszi, hogy nincs is meleg, és tényleg hülye – és szépen elkezdi elveszíteni a kapcsolatát a valósággal. A gyerek megtanulja nem elmondani, hogy mit szeretne, elkezd hazudni, hogy megvédje magát. Azért hazudik, mert azt tanulja, hogy saját igazsága nem elég jó. Azt mondja, amit a környezete, a szülei hallani akarnak. Miért tesz ilyet? Azért, mert egy gyermek számára fájdalmas a felismerés, hogy a szülei nem a barátai. Nem is akar tudomást venni erről, a szülő védelmében inkább elhiszi, hogy ő a rossz. Ha elfogadná, hogy a szülei nem veszik komolyan, azzal szülei ellenségekké válnának. De a gyerek nem akar szembesülni azzal, hogy a szülei nem a barátai, inkább elfedi azt, ami nyilvánvaló.
Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy megmondjuk, felvállaljuk, ami belül van. Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amire a másik/mások vágynak, amit elvárnak tőlünk. Sőt egy idő után elkezdünk arra vágyni, és azt hisszük, hogy a másik vágya a mi vágyunk is. Ez vegytiszta őrület, hiszen még egy egysejtű organizmus is jobban tudja, hogy mit akar: a fényt keresi, mert tudja, neki arra van szüksége. Az ember számára vajon miért olyan nehéz felvállalni, ami neki jó, ami az az ő saját vágya?
Ha én csak magamért fáradozom és magamért állok ki, akkor mit érek én?
Hillél második kérdése arra világít rá, hogy emberi kapcsolatainkban mi magunk hol foglalunk helyet, a ranglétra hányadik fokára helyezzük saját személyünket? Előbb magunkra kell vigyáznunk, utána másokra! A sorrend fontos, előbb én, utána a többiek. Ha a sorrend megfordul, az ember soha nem talál rá a boldogságra. Hamupipőke például nem tudta beteljesíteni vágyait, kellett neki egy tündér (terapeuta), aki azt mondja: Menj és táncolj! Dögöljenek meg a randa nővéreid!
Feldmár: Fontos, hogy a másik segítését ne keverjük össze az önfeláldozással; attól ugyanis, hogy az ember jó önmagához, azt teszi, ami a saját vágya, még marad energiája, hogy a másikat támogassa, segítse. Nem kötelező feláldozni az életünket, de így tenni könnyebb. Milyen gyakran hangzik el emberek szájából a mondta: Én azért vagyok itt, hogy a vágyaidat beteljesítsem! – Ez nem más, mint színtiszta önfeláldozás, sőt mazochizmus. Kinek jó ez? Mit érünk azzal, ha halálunk után azt mondják rólunk, milyen jó ember volt szegény.
Mire jó, ha feláldozzuk magunkat? Semmire! Felelőtlen az, aki nem vigyáz magára. Aki nem így él, az fél!
Ha nem most, akkor mikor?
Az ember azt hiszi, hogy ráér. De mi van, ha két perc múlva meghalunk? Márpedig a halál bármikor utolérhet. Miért olyan nehéz hát élni? Jól élni? Önmagunkkal jóban lenni? Mert félünk. Az ember éppen olyan mélyen fél az élettől és a szeretettől, mint a haláltól. Legtöbben attól rettegnek, hogy elfogadják; szeretik őket. A szeretetben ugyanis nincs kontroll. Ha egyszer átadjuk magunkat neki, onnantól minden attól függ, hogy a másik szeret-e:
– Még szeretsz? – Igen! – Még mindig szeretsz? – Igen! – És most? Most is szeretsz?
Ha szeretve vagyunk, rettegünk attól, ha már nem szeretnek. Ez egy függőségi állapot, a függés azonban nem negatív. Elvégre függünk a levegőtől, a víztől is. Függeni nem tragikus. A szeretettől sokszor azért is rettegünk, mert a Szeretlek! mögött gyakran érezzük, valamit akarnak tőlünk. A feltétel nélküli szeretet önzetlen, ha szeretlek, akkor adni akarok, azt akarom, hogy neked jó legyen, ezért cserébe nem várok semmit.
De nemcsak ettől félünk, félünk kimondani, mit akarunk valójában, félünk, hogy akkor már nem fognak szeretni. Nem lesz többé szükség ránk. Óriási különbség van aközött, hogy szeretetből vagy félelemből csinálok-e valamit. A szeretet nem bántja a másikat, a szeretet békén hagy, a szeretet nem vágy, a szeretet nem vágyik semmire, a szeretet önkéntes rabszolgaság…
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-03, 06:48 | |
| Feldmár: “A legfájdalmasabb élmény a szégyen”
Feldmár András előadásának második napján a megszégyenítés volt a központi téma, ami ha nem volna, nem lenne szükség terapeutákra sem. Czvitkovits
Mindent időben kell tenni, s ez embertelen…
Férfinak és nőnek más és más a ritmusa, míg az egyik gyors, addig a másik lassúbb ütem szerint él. Míg az egyik lassan andalog, a másik gyorsabb iramban szereti a sétát. Ahhoz, hogy a párok egymásra hangolódjanak, egyiküknek “fel kell áldoznia” saját tempóját – vagy begyorsít, vagy lelassul. Persze ott van még a kompromisszum is, amikor mindkét fél picit “beáldozza” természetes és kényelmes ritmusát, kompromisszumot köt, hogy a másikhoz közelíthessen – de ebben az esetben is elárulja önmagát. A szexben sincs ez másképp, a felek gyakran egymás szemére vetik, hogy a másik nem kezdeményez; pedig lehet, hogy kezdeményezne, csak épp a gyorsabb tempójú ember nem tudja kivárni, az ő gyorsasága a másik kezdeményezésének gátja. Túl lassú!
“Andris okos, de kicsit lassú!”
A kis Feldmár András ellenőrzőjébe évről évre mindig ez a jellemzés került, ami miatt rosszul kellett éreznie magát. Az ő lassú tempója nem felelt meg a “normális” gyerekkel szemben támasztott követelményeknek, s bár eltelt azóta jó pár évtized, a kis Andrisból pedig őszbe hajló terapeuta lett, a gyerekeket azóta is bántják. Bántják őket azzal, hogy azt mondják rájuk, túl lassúak, netán hiperaktívak. Ez pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy a fikusz túl zöld. Szégyellje magát a fikusz, meg az a kisgyerek is, akinek nem megy rajtszóra a pisi visszatartása.
Gondoljunk csak bele, mit érezhet az a gyermek, akinek azt mondja az édesanyja, hogy mostantól fogva nem szabad bepisilnie. Mit reagálhat erre egy kis ember? Lehet, ha az anyja nem erőlteti, pár hét múlva elhagyható lesz a pelus, de mégsem válaszolhatja azt; “Anya, ne kérj ilyet! Adj még 6 hónapot, lehet, hogy akkor meg tudom tenni!” Egy gyerek, akit sürgetnek, elszégyelli magát. Azt hiszi, aki őt sürgeti, tudja, hogy mi a tuti. A gyerek nem tudja megvédeni magát. Nem tudja azt mondani: “Menj a francba!”
Ha nincs szégyen, nem lesz beteg a lélek
Minden elmebetegség onnan származik, hogy az embert bántották; akiket nem bántottak, azok nem szenvednek. A legfájdalmasabb élmény: a szégyen. Olyan ez, mintha izzó vassal égetnék a bőrünket. Ha egy kisgyereket megszégyenítenek, isten tudja csak, hogy mit és kit fog elkerülni azért, hogy azt soha többé ne kelljen átélnie. Akit például megszégyenít a zenetanára – a kis Feldmártól azt kérte a zenetanára, hogy a kórusban csak némán tátogjon –, az soha többé nem fog énekelni. Mekkora vétek ez, hiszen mindent meg lehet tanulni, sok gyakorlással a legnagyobb botfülű is képes megtanulni énekelni vagy épp megkeresni az egyenletben az ismeretlen x-et.
Amikor Feldmár matematikából korrepetált gyerekeket, megfigyelte, hogy a matekkorrepetálásra kárhoztatott gyerekeknek nem is felzárkóztató órára, hanem terapeutára lett volna szükségük – a gyerekek ugyanis nem a matektól, hanem a szégyentől rettegtek, hogy nem tudják megoldani a feladatokat és megszégyenülnek. A gyerekeknek nem kell más, mint bátorítás, erősíteni kell bennük a hitet; képesek megcsinálni. Meg kell tanítani a gyerekekkel, beléjük kell vésni, hogy soha senkinek nincs joga ahhoz, hogy megszégyenítse őket. Ha ebben a szellemben nőnének fel a gyerekek, nem lenne szükség terapeutákra. “El tudom képzelni, hogy holnap megszületik egy generáció, amely már nem tudja, mi az a szégyen” – mondja Feldmár.
Amikor az embert bántják, az olyan, mintha a szégyenteljes pillanattól fogva az embert leszögeznék, odaszögeznék ehhez az élményhez. Attól a pillanattól fogva túlélésre játszik. A traumát otthagyja, megy előre, de a szeg, amikor bántották, ott fogja, ahol őt bántották. S hogyan lehet ezt a szeget kihúzni, a traumát feloldani? Vissza kell menni oda, ahol a trauma megesett, és valakinek a karjai közt újra át kell élni, el kell siratni, meg kell gyászolni akkori énünket. Szomorú, hogy amikor az embert bántják, a fájdalmat nincs kivel megosztani.
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-04, 06:40 | |
| 68 HANG - Az Én Lelkem a kapcsolatok Lelke Szó sincs róla, hogy társadat vagy bárkit is elhagyj, amíg benned élek! Amikor Én valakit arra szólítok fel, hogy hagyjon el bárkit is, akkor annak a megkötözöttségnek felszámolására gondolok, mely akadályozza az illetőt abban, hogy Hozzám közelebb kerüljön. Az Enyéim soha senkit nem hagynak el más okból. Az Én Lelkem a kapcsolatok Lelke, míg az ősellenség, a Diabolosz annyit jelent, hogy Szétdobáló. A Földön minden ember fő feladata az, hogy küzdjön minden megkötözöttség ellen, mert amint 2Kor 3;17-ben olvashatod, az Én Lelkem a szabadság Lelke. Szabadnak pedig csak az mondható, aki leoldott magáról minden külső és belső köteléket, mely akadályozta őt a felismert JÓ megvalósításában. E téren is igaz: Az a szabad, aki szabadságra törekszik, tehát aki küzd a megkötözöttségei ellen. Az nem vészes, ha valaki az Enyéim közül úgy érzi, hogy pocsolyába került. A fontos, hogy ne érezze ott jól magát! ***** 69 HANG - Nincs legjobb döntés. Csak döntés van. Nincs legjobb döntés. Csak döntés van. Döntéseid erkölcsi értékét nem az adja meg, hogy mi a következmény, hanem az, hogy milyen volt a szándék, amivel azokat meghoztad. A jó szándéknak csak jó következménye lehet lelki fejlődésedre, legyen annak bármi is a következménye! Valamit rossznak látni, és azt jó szándékkal igenelni, ez fából vaskarika. Valamit jónak látni, és azt igenelni, ez az egészséges lelki fejlődés útja. Valamit nem látni tisztán, és azt követni, ez betegség. Ebből ki kell gyógyulnod. A kigyógyulás útja pedig a Belém vetett bizalom. Amit Irántam való szeretetből teszel, az már maga orvosság! ***** 70 HANG - A nem ártás, a megbocsátás és a segítés A nem ártás, a megbocsátás és a segítés, ez az a szentháromság, melyet röviden és tömören két betűvel le lehet írni a ti nyelveteken: ÚT! Minél kevesebb kitérőt!, és főleg holtvágányt! A mulandó földi élet tele van útvesztőkkel. Fontos, hogy így legyen, hogy éberségre, tevékeny, felelősségteljes fáradozásra, tehát a valódi szeretet értékelésére és megélésére ösztönözzön. A pénzzel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy erkölcsileg közömbös dolog pénzt elfogadnod. A pénz elsősorban azt minősíti, aki adja. Aki kapja, azt annyiban minősíti, amennyiben az önzetlen szeretet motiválja. Beavatásokat tehát nem szabad pénzért csinálni. De elfogadni valakitől pénzt azért, mert háláját így akarja kifejezni az, akin segítettél, ez teljesen megengedett és helyénvaló. ***** 71 HANG – Vigyázz! Vigyázz! Evangéliumaim semmivel sem helyettesíthetők! Semmiféle meditációk, semmiféle tanfolyamok, beavatások nem képesek boldoggá tenni, tisztán látóvá, jól hallóvá formálni senki emberfiát, Nélkülem. Engem pedig arról lehet legjobban felismerni, hogy soha, tehát ma sem, és senkinek, tehát neked sem, nem mondok olyasmit, ami ellenkezne az evangéliumaimban elmondottakkal! Kihangsúlyozottan az evangéliumokat említettem, és nem a Bibliát. A Biblia akármilyen nagyszerű, Lelkem által sugallt írás, sajnos könnyen félreérthető, mivel akik írták, szabadságuk és megkötözöttségük hatása alatt írták. Nem is tehettek másképpen. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-05, 06:16 | |
| 72 HANG - A másokon segítés akkor érték, ha az Értem történik. A másokon segítés akkor érték, ha az Értem történik. Értem akkor történik, ha nem hiúság, öntetszelgősség, nem emberek elismerése van mögötte. Akkor elégséges. Egyetlen dolog a fontos: tedd mással azt, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek hasonló esetben. Aki ezt teszi, az mindent megtett üdvössége érdekében. ***** 73 HANG - Büntető Isten nem létezik! Csak szerető Isten van! Büntető Isten nem létezik! Aki gonoszat tett, az már ezzel büntette is önmagát. Csak idő kérdése, és ez beigazolódik. A világ, ha elpusztul, azért pusztul el, mert a gonoszok elpusztítják. A világ, ha megmenekül, azért menekül meg, mert a jók megmentik! Az természetes, hogy Én a jókkal vagyok. Sőt! Pontosabban így mondhatom: a jók éppen azért jók, mert Mellettem döntöttek. Én sohasem vagyok a gonoszokkal, akik a világot elpusztítják. Ők ezt Nélkülem teszik. De azt tudnod kell, hogy ezzel a jók nem járnak rosszul, csak a rosszak! A jók azért járnak jól mindenképpen, mert Mellettem vannak, Mellettem, aki mindig jó vagyok! A világkatasztrófák a gonoszok művei. A világ Fejedelme az Én ellenlábasom. Ő szenved, és Ő okoz másoknak szenvedést. Sohasem mondtam, hogy az Én Atyám majd megbüntet Engem, ha nem hallgatok Rá. Azt sem mondtam, hogy megbüntet benneteket, ha nem hallgattok rá. Én az Atyámat a tékozló fiú atyjában mutattam be nektek, aki szívére akar mindenkit ölelni, aki erre Neki lehetőséget ad. Aki nem ad erre lehetőséget Neki, az elpusztul! De az nem az Atya büntető haragja miatt, hanem saját önzése, szeretetlensége miatt pusztul el! ***** 74 HANG - Most rátérek a reinkarnációra. Aki otthagyja a földi életét, bárhogyan is történik ez az ottha¬gyás, az újra választás elé kerül. Miután kénytelen átlátni, hogy az általa vállalt akadályokat hogyan vette, dönthet a hogyan tovább tekintetében. Földre jötte előtt is lehetősége volt választani, de lényegesen kevesebb tapasztalattal rendelkezett, mint a Földet elhagyása után. Ezért most, több tapasztalat birtokában, újra döntésre kell szánnia magát: vagy a Földre születik, vagy más bolygón próbál szerencsét szeretetének kibontása érdekében. Meg kell mondanom, hogy nagyon kevesen születnek vissza a Földre. Kétféle szellem vállalja általában újra a földi életet. Az egyikhez azok tartoznak, akik előző életükben magas rangokat viseltek. Ha jó szándékkal tették ezt, akkor az újraszületés által szintén ilyen sorsot akarnak maguknak. Ha nem jó szándék vezette őket, akkor alacsonyabb szinten akarják jóvá tenni előző életük ostobaságait. A másik társaságot azok képezik, akik annyira elrontották földi életükben a szeretetüket, hogy képtelenek önmaguk dönteni saját jövőjüket illetően. Ezek számára az itteni jó szellemek vállalják helyettük az újraszületés döntésének hogyanját. Ezek általában nincsenek megelégedve földi életükben e döntéssel, és mivel képtelenek helyesen látni, csak maguk körül forognak, s bizony sok keserű tapasztalatnak teszik ki magukat mindaddig, míg meg nem térnek. Itt említem meg, hogy ti, akik a Földön éltek, és hisztek a reinkarnációban, általában el tudjátok dönteni, hogy kinek kell újra megszületnie, és milyen körülmények között. Nagyon fontosnak tartom tudatni veletek, hogy a fentiek nem vonatkoznak azokra, akik nem megszentelődni, hanem másokat meg¬szentelni jönnek a Földre. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-06, 05:30 | |
| 75 HANG - Aki átadta magát Nekem, azt a pokol összes ördöge sem tudja megrontani Megrontani csak azt, csak azokat lehet, akik maguk is akarják ezt. Aki átadta magát Nekem, azt a pokol összes ördöge sem tudja megrontani. Minden megrontás ellen biztos védekezés az az elhatározás, hogy ha valaki kijelenti, hogy ő soha senkinek nem akar ártani, hogy ő mindig mindenkinek meg akar bocsátani, és mindig segíteni, szolgálni akar ott, ahol erre lehetősége van. Aki így gondolkodik, az Bennem él, és Én őbenne! Így ajánld föl magadat is Nekem! ***** 76 HANG - Amit Én most tőled kérek, az éppen az igazi HITBŐL élés Eddig csak azért tudtál hálát adni, amiről értelmeddel is beláttad, hogy érdemes érte hálálkodni. Amit Én most tőled kérek, az éppen az igazi HITBŐL élés. Nem azért mondasz hálát, mert belátod, hogy azt kell tenned, hanem azért, mert hiszed, hogy az istenszeretőknek minden javukra válik! Ha ezt egyszer át tudod komolyan élni, akkor már meg is gyógyultál, mert az Én békémnek és örömömnek látója lettél. Hidd el, legtöbb ember nem azért boldogtalan, mert nincs miért örülnie, hanem azért, mert nem látja, hogy milyen kincsekkel halmozom el enyéimet! Olyanok vagytok, mint az a sötétben a folyóparton botorkáló ember, aki ahányszor megbotlott, mindig a folyóba dobta, amibe botlott, s csak amikor megvirradt, akkor vette észre, hogy aranyakat dobált a folyóba. Ti is gyakran már csak akkor, mikor az örök világosság fényében láttok, veszitek észre, hogy micsoda értékek voltak azok az események, körülmények, amelyeket ti szerettetek volna az Én segítségemmel megszüntetni, holott az Én fényemben azok igenis nagy értékeket hordoztak számotokra, mivel hitetek, bizalmatok, hűségetek próbakövei, aranyai voltak a Földön. ***** 77 HANG - Szakma vagy hivatás? Szakma vagy hivatás? E téren rendet kell teremtenem benned. Egyetlen hivatás van a világon: a szeretni tanítás. A többi mind, pap, orvos, mérnök, takarító, stb., mind-mind szakma, foglalkozás. Ez utóbbiak időszakosak és pénzt kereső foglalkozások. Az előző, tehát a hivatás, a szeretni tanítás, ez időfeletti, mindenkori kell hogy legyen, és nem használható fel pénzszerzésre, csak adásra. Bármi lehet tehát a szakmád, a munkád, mindig át kell azt járnia a hivatásodnak. Csak olyan munkát vállalhatsz, ami nem akadálya annak, hogy másokat szeretni taníts. ***** 78 HANG - Az az ellenséged, aki neked rosszat akar A földi életben nem kerülhető ki, hogy ellensége legyen valakinek. Neked a hangsúlyt arra kell tenned, hogy te ne légy ellensége senkinek sem. Az az ellenséged, aki neked rosszat akar. Te semmiképpen sem lehetsz senkinek az ellensége. Most elmondom azt a három szempontot, amit neked látnod és tenned kell ellenségeddel kapcsolatban: a/. Amennyire rajtad áll, kerüld a vele való találkozást. b/. A mindenkinek kijáró tiszteletet neki is meg kell adnod. Tehát ha köszön, vissza kell köszönnöd. Sőt, legalább egyszer előre kell köszönnöd. Ha nem fogadja köszönésed, akkor többé nem kell köszönnöd, hogy ne adj neki több bűnalkalmat. c/. Imádkoznod kell ellenségedért, hogy a benned lévő jóakarat, ami tulajdonképpen a szeretet, ki ne aludjon. Nekem is nagyon sok ellenségem volt, s Én sem tehettem mást, mint amit neked javasolok. Természetesen Nekem is fájt az, hogy vannak ellenségeim, s te sem lehetsz e téren közömbös. De tudnod kell, hogy ilyenkor a fájdalmad az Én fájdalmam benned. Tehát veheted kitüntetésnek! Abba sohasem szabad belemenned, hogy a béke kedvéért bűnrészessé válj. Nem viselkedhetsz ellenségeddel szemben úgy, hogy ő azt gondolja, hogy helyesled azt, amit te valójában lelkedben nem tartasz helyesnek. Ez annyit jelent, hogy soha nem szabad arra törekedned, hogy ne legyenek ellenségeid! A békességszerzés és -szeretés nem annyit jelent, hogy igyekezz ellenséged szívében békét teremteni, hanem annyit, hogy a saját szíved békéjét óvd attól, hogy olyan állapotba kerülj, amiről tudod, hogy Nekem ellenemre van. ***** 79 HANG - A megértés nem azonos a helyesléssel Ha a múltad árnyaival kell küzdened, akkor két feladat előtt állsz. Az egyik az, hogy meg kell értened azt és azokat, akik ártalmadra voltak. Ez nagyon fontos. A megértés nem azonos a helyesléssel, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy szeretni tudd azokat, akik bántottak, nehézzé tették eddig életedet. A megértés után már pszichikailag képes leszel megbocsátani. Megértés nélkül a megbocsátás csupán üres frázis marad. A másik tehát a szívből jövő megbocsátás. Azért kell kapcsolataidat Elém hoznod, mert életed értelmét kapcsolataid határozzák meg. Kapcsolataid nem véletlenül alakultak. Már születésed előtt vállaltad kapcsolataidat. Ezek életed karmikus vonásai. Ezekben kell olyan döntéseket hoznod, amelyeket már születésed előtt is jónak láttál. Az akkor jónak látott döntésekre azért nem emlékezhetsz, mert a jelen életedben pártatlannak kell lenned e téren. Most abból tudod meg, hogy milyen egy jó döntésed, ha arra gondolsz, hogy halálod óráján örülni vagy bánkódni fogsz miatta. Lehetőleg minden valamire való emberi kapcsolatodat hozd Elém. Közösen beszéljük meg ezeknek milyenségét. Kérd őrangyalodat is, hogy segítségedre legyen lelki sebeid gyógyítgatásában. Az égi barátaid sokat segíthetnek, ha kéred őket. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-07, 04:10 | |
| Kedves Barátaim! Dombi Feri bácsi halálával a Hang kötetek írása abbamaradt, de a munkássága, az írások aktualitása továbbra is fennmaradtak. A Hang kötetek anyagai letölthetők a http://web-hang.hu/ oldalról (a lap alján található az összes könyv!) , sőt még hang anyag is található a honlapon. Mi is a Hang kötet? A H A N G Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL "Én csak szerény húrja vagyok annak a GITÁRNAK, amelynek rezonáló-doboza és főleg PENGETŐJE maga a Hang" " E könyv lektorálását azok végzik el, akik olvassák. A HANG vállalja minden jó szándékú ember részéről a lemérettetést. Akik levélben közlik velem észrevételeiket, véleményüket, kéréseiket, kívánságaikat, azoknak ígéretet teszek, hogy leveleiket a HANG elé terjesztem, s a bennem megszólaló HANG válaszát egy következő kötetben megjelentetem." Tisztelettel és szeretettel, Dombi Ferenc lelkész (1927-2004) Az első 42 Hang kötet szerzője Dombi Feri bácsi, aki 1927 november 25-én született (Hont.m.) Szob községben, egy tizenkét gyermekes család ötödik gyermekeként, mint első fiú. Tanulmányait Székesfehérvárott és Szegeden végezte. 1954-ben szentelték pappá. Egy évig káplán, majd hitoktató. 1960-tól az állam nem engedélyezi hivatalos működését Székesfehérvárott és Nagy-Budapest területén. 1976. október 4-én LÉLEKKERESZTSÉGBEN részesül Alsószentivánon. 1977-től nem kap engedélyt önálló működésre. 1979-től Pátkán működhet, mint plébános, egészen nyugdíjaztatásáig, 1987-ig. Ezután két hónapot tölt Medjugorjében, ahol törött lába csodálatos módon egy pillanat alatt meggyógyul. Az előző politikai rendszer bukása után, 1991-ben engedélyt kap a Váci Megyés Főpásztortól arra, hogy INÁRCS községben kisegítő lelkipásztori munkát végezhessen. Itt a hívek áldozatos szeretete, és a helyi önkormányzat jóindulatú hozzáállása folytán két év alatt plébániát építenek számára, s a Váci Megyés Főpásztortól folytatólagosan évenként engedélyt kap a további működéshez. Itt, INÁRCSON erősödik meg benne a HANG, melyben égi lények gondolatait ismeri fel. E könyv ezeket a gondolatokat tartalmazza. "Míg idea valami, addig csak hordozóját boldogítja. A megvalósult idea kell, hogy hordozza Alkotóját. Erre és ezért teremtettelek!" (HANG) Működési engedélyét 1997 őszén, a Váci Megyés-főpásztor, a Váci Egyházmegye területére vonatkozóan visszavonta. Majd 1999 őszén ismét visszakapta. Betegsége miatt 2002-től a székesfehérvári papi otthonban élt. 2004. május 1-én elhagyta a földi világot, és égi otthonába költözött. Szeretettel ajánlom minden kedves Barátomnak! Karsay István | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-08, 04:42 | |
| HANG - VÉLEMÉNY A GENERÁCIÓS PROBLÉMÁRÓL
Kérdés: Uram! Ha már itt tartunk. Kérlek, mondd el véleményedet arról a generációs problémáról, melyet szinte minden társadalom szenved! HANG: "Barátom! A generációs probléma, bár általános, de nem szükségszerű. Ami szükségszerű, az egyetlen forrásból ered. Ennek SZERETET a neve. Szeretni szükségszerű. Nem szeretni, nem szükségszerű. Szeretni azért szükségszerű, mert ez az ŐSFORRÁS. Ennek tagadása sohasem szükségszerű, bár lehetősége ugyancsak fönnáll. Az természetes, hogy másképpen gondolkodik az, aki sokat tapasztalt, mint az, aki keveset. De ebből nem kéne feszültséget csinálni. Az ebből adódó feszültség gyökere gyakran meggondolatlanság, és van, amikor szeretetlenség. Meggondolatlanság olyankor, mikor idő és lehetőség hiányára hivatkoznak azok, akik emiatt nem tudnak közös nevezőre jutni. Ilyen esetben mindkettőn áll a dolog. Ha szeretetlenség az oka a feszültségeknek, akkor félelem van a háttérben valamelyik oldalon. Szülő és gyermek csak akkor tudnak közös nevezőre jutni az élet különböző kérdéseiben, ha időt adnak egymásnak arra, hogy megértsék egymást akkor is, ha nem fogadják el egymás nézetét. Aki meg tudja magában fogalmazni, hogy a másik miért gondolkodik úgy, ahogy gondolkodik, az, ha nem is helyesli, de megérti a másikat, függetlenül kortól, iskolázottságtól és minden egyébtől. A szeretet ilyen. Helyeselni csak azt helyesli, amit magára nézve is jónak tart. De megérti azt, ha valaki nem úgy lát, mint ő. Ezt a magatartást tanulni kell. Általában nem az öregektől lehet ezt megtanulni, hanem a gyermekektől. Ők szoktak a legtanulékonyabbak lenni abban, hogy megértők legyenek másokkal szemben."
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-09, 05:58 | |
| HANG – Körülményeimmel vannak a bajok
Kérdező: 1. Mit tegyek, hogy jobbra forduljon életem? 2. Házasságomban nincs egyetértés. 3. Munkahelyem nem nyújt rendes megélhetést. HANG: "Kedves Barátom! Amikor a leprás szíriai Naamán meghallotta Elizeus próféta tanácsát, hogy fürödjön meg a Jordánban, nagyon felháborodott! Dühös volt, hogy ilyen bagatell, egyszerű kívánságot ajánlanak neki, mikor ő valami egészen különleges csiribú-csiribá szertartásra volt felkészülve. Alig tudták szolgái rábeszélni, hogy tegye meg ezt az egyszerű dolgot. Megtette és megtisztult! Így vagyok most Én is veled. Hozzám fordulsz azzal, hogy legyen boldogabb az életed, és úgy gondolod, hogy Én most valami egészen különleges, soha nem hallott, a külső körülmények csodálatos megváltoztatását lehetővé tevő tanácsot fogok neked adni. Mindhárom problémádra egyetlen szóval tudnék felelni, de nem akarlak elkedvetleníteni. Mivel nagyon szeretlek, ezért öröktől fogva már úgy gondoltam rád, hogy boldogságod gyökerét saját szívedbe ültettem bele. Igen! Minden, ami komoly érték, az belülről indul el kifelé, és nem kívülről befelé! Bizonyára hallottad már, hogy milyen bejelentéssel, kijelentéssel kezdtem el nyilvános működésemet. E kijelentés így hangzott: ALAKÍTSÁTOK ÁT GONDOLKODÁSOTOKAT! Ez az az első gomb, amelyet jól kell gombolni, mert ez az alapja mindennek! A legtöbb ember nagy-nagy jó szándékkal földi életében Istenhez akar eljutni, mert úgy gondolják, hogy akkor majd megoldódnak gondjaik. Ez a szemlélet nem vezet sehová! Nektek nem Istenhez kell jutnotok, hanem Istennel kell járnotok! A kettő között óriási a különbség! Tehát belülről kell elindulnod neked is! Benned élek, és ahogy felismersz Engem magadban, úgy fogod látni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre ahhoz, hogy szíved békéjét, tehát az Én lakóhelyemet felismerd (János 14;24)! Teljes képtelenség és istenkáromló gondolat az, ha valaki úgy gondolja, hogy olyannak teremtette őt az Isten, hogy saját boldogságát, békéjét, megelégedettségét mástól, másoktól tette függővé! Aki így gondolja, tehát aki bár jóhiszeműen, de ilyen istenkáromló állapotban él, az semmiképpen sem hordozhatja életén Isten áldását! Isten nem lehet ellentétben Önmagával! Isten JÓ Isten is, BÖLCS Isten is! Kedves Barátom! Élete csak annak lesz megoldott élet, aki vállalja azt a szellemi munkát, amely a gondolkodás-átalakítással együtt jár! Ez valóban szellemi munka, mert le kell ülni hozzá, elő kell venni a Bibliát, és el kell olvasni, át kell elmélkedni az evangéliumokban található tanításomat. De ez még nem elég. Meg kell találnod azt a barátodat, ismerősödet, akivel el tudsz beszélgetni arról, hogy Én hogyan is gondolom boldoggá tenni azt, aki szeret Engem. Ilyenkor nemcsak ketten vagytok, mert Én is ott vagyok veletek (Máté 18;20). Úgy gondolod, hogy sokat kérek tőled. Ez így igaz! Te is sokat kérsz Tőlem! Mindent, a boldogságodat, szíved békéjét, lelked megvilágosodását, ragyogását, tehát mindent, amiért a Földre jöttél. Én is mindent akarok adni, amikor Magamat adom a János 14;24 és a Máté 18;20 alapján. Nagyon szeretlek! De ez lényegében Engem boldogít. Ha te is kezdesz Engem embertársaidon keresztül, a gondolkodás-átalakítás vállalása által nagyon szeretni, akkor boldogságom meg tudom osztani veled. Igen, mert akkor át tudom venni tőled problémáidat, nehézségeidet. Akkor megérted azokat a szavaimat, amelyeket Máté 11;29-30-ban olvasol. Az egyetlen szót, amit nem akartam az elején leírni, most leírom: GONDOLKODÁS-ÁTALAKÍTÁS! Megáldalak a HIT, REMÉNY, SZERETET LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-10, 05:12 | |
| 80 HANG - Kizárólag csak magadat kell megnevelned, és senki mást Drága Gyermekem! Bármennyire is kényelmetlen, de meg kell mondanom, hogy neked egyedül és kizárólag csak magadat kell megnevelned, és senki mást. Ha pedig mások nem magukat nevelik, ahhoz neked nincs semmi közöd. Az az ő ügyük. Bőven elég feladat számodra az, hogy meglásd saját szemedben a gerendát. Majd ha ezt kivetted, akkor hozzáláthatsz, hogy kivedd mások szeméből a szálkát. De ahhoz, hogy ezt elérd, ez a jelenlegi földi életed önmagában nem ad elég időt. Foglald hát le magad saját neveléseddel! Számomra is nagy örömöt jelentene, ha e munkádat be tudnád fejezni még ebben az életedben. Persze, ennek a lehetősége megvan, de akkor tényleg nem szabad mások hibáival törődnöd, csak azzal, hogy környezetedet és körülményeidet hogyan fordítsd arra, hogy TE növekedni tudj a szeretetben. ***** 81 HANG - Minden ember a cselekedetei tükrében ismerheti meg helyesen önmagát Minden ember a cselekedetei tükrében ismerheti meg helyesen önmagát, és nem azáltal, hogy mit gondol önmagáról, illetve hogy mások mit gondolnak róla. Aki nem tart rendszeresen lelkiismeretvizsgálatot, az lélektanilag képtelen arra, hogy helyes önismeretre tegyen szert. Minden lelkiismeretvizsgálatnak a lényege az, hogy a mit és a hogyan kérdésre világos választ adjon magának az, aki vállalja az önvizsgálatot. Tehát amit és ahogyan cselekedett valaki, az tanúskodik az illető valódi értékéről, és nem az, hogy mit gondol önmagáról. ***** 82 HANG - A gyermekeknek a szívüket kell irgalomra, segítésre hangolni Unokáiddal akkor foglalkozol helyesen, ha önzetlenségre tanítgatod őket. Törekedned kell arra, hogy előttük az erőszak mindig utálatos dolog legyen. Meg kell neked is, nekik is értenetek, hogy Én a béke és megbocsátás Istene vagyok, és megértem gyengeségeiteket. Tehát nektek is meg kell értenetek egymás gyengeségeit. A gyermekeknek nem a fejüket kell tömni ismeretekkel, hanem a szívüket kell irgalomra, segítésre hangolni. E téren nagyon sokat segíthet egy hithű nagymama! Unokáidat önzetlen életre és buzgó imára neveld. De vigyázz! Gyermeket csak akkor és csak addig szabad imádkozásra bíztatni, amikor és ameddig önkéntesen, szívesen teszi ezt. E téren már nagyon sokat ártottak azok a felnőttek, akik kényszert alkalmaztak, hogy a gyermeket imára bírják. Földi ajándékozással sem szabad kecsegtetni a gyerekeket az imádkozás érdekében. Légy tehát bölcs, megértő és elnéző, de ne légy soha bűnrészes! ***** 83 HANG - Veletek szemben a gonosz szellemek olyanok, mint a szúnyogok Veletek szemben, akik az Enyéim vagytok, a gonosz szellemek olyanok, mint azok a szúnyogok, amelyek ott dünnyögnek-zümmögnek arcotok körül, de rátok nem szállhatnak, mert be vagytok kenve szúnyogirtóval. Mérgesíthetnek, de nem árthatnak. Tudom, komoly erőt kell kifejtenetek, de nem arra, hogy harcoljatok ellenük, mert erre nincs szükségetek, hanem arra, hogy ne figyeljetek rájuk, legalábbis ne vegyétek komolyan őket. Hidd el, be tudod szűkíteni annyira a tudatküszöbödet, hogy ne zavarhassanak. Ha pedig mégsem, akkor kezdj el dicsőíteni Engem, Atyámat ezért is. A gonosz nem ellensége annyira önmagának, hogy sokáig elviselné azt, ha őmiatta dicsőit valaki Bennünket. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-11, 04:51 | |
| 84 HANG – Az a jó tanfolyam, amely növeli benned a szeretetet Minden bensőleg építő tanfolyam, addig jó és előnyös, amíg azt a célt szolgálja, hogy növekedjen benned a szeretet. Az egész földi életnek ez az értelme. Különböző tanfolyamok, melyek meditálásokat tanítanak, azt a célt szolgálják, hogy felfedezzétek magatokban azokat az erőket, amelyek által jobban tudtok parancsolni önmagatoknak. Ez azért nagyon fontos, mert az ember boldogsága a Földön egy olyan fejlődési folyamat, amely csak önfegyelem által maradhat meg azon az úton, amely biztosítja számára a benső békét. Legtöbb ember éppen azért nem tud önmagára találni, mert másoktól várja a fegyelmet, és nem önmagán vasalja azt be. Fölhívom figyelmedet azonban arra, hogy azokon a tanfolyamokon, amelyeken komoly összegeket zsebelnek be az előadók, ott az Én áldásomnak nincs sok tere. A beavatásokat pedig egyenesen bűnös dolog pénzért vásárolni! ***** 85 HANG – Csak eszköz ez a múlandó földi élet Te azért jöttél, mert pontosan olyan körülményekre volt szükséged, amelyekkel itt találkozhatsz, annak érdekében, hogy megpróbáld a mulandóságot odaadni az örökkévalóságért. Erre itt bőven van lehetőséged. Itt aztán minden mulandó. Mulandó a szépség, az egészség, az idegállapot, mulandó a fiatalság, az erő, a biztonság, mulandó minden emberi kapcsolat, barátság, szerelem. Ez az egész mulandó földi élet arra való, hogy eszköznek használd az örökkévalóság érdekében. ***** 86 HANG - Elfogadjam-e a felajánlott állás-lehetőséget? Az említett állással kapcsolatban szintén nem szorul különösebb magyarázatra számodra, hogy Én semmiképpen sem mondhatom ezt meg neked kívülről. Hol lenne akkor az egyéni felelősség? Én csak egyet mondhatok: hivatásod a szeretni tanítás! A többi mind, amit vállalsz, csupán munka. A munka minden ember életében eszköz jellegű. Nem a megélhetés céljából, hanem az előbb említett HIVATÁS céljából. ***** 87 HANG - Minden ember életében csak és kizárólag a JELEN a fontos Minden ember életében csak és kizárólag a JELEN a fontos. Nincs más dolgod, mint az, hogy itt és most tedd meg azt, amit megtehetsz azért, hogy kimutasd szeretetedet, illetve az Én szeretetemet, amely benned működni akar. Nincs sem jövő, sem múlt. Csak JELEN van! Én, az ÖRÖK JELEN mondom ezt neked. Én csak a JELENNEK vagyok az Istene. Nem a jövő reményében kell Bennem bíznod, hanem abban, hogy veled és benned vagyok, és mindezt érted teszem a jelenben. Tőlem mindenfajta álmodozás idegen. Te nem azért jöttél a Földre, hogy jövőt biztosíts, hanem azért, hogy a jelent megszenteld. Ez a küldetésed. Ezt vállaltad, mielőtt megszülettél. Ezzel a szándékoddal és döntéseddel fogsz szembesülni, amikor földi életed véget ér, tehát amikor a halálod után Én, a FÉNY átvilágítalak. Igen. Szembesülni fogsz a születésed előtt elgondolt önmagaddal. ***** 88 HANG - Ez a te munkád gyermekeiddel A gyermeknevelés egyik legfontosabb eleme a szabadságra, tehát a felelősségvállalás tudatosítására való nevelés. Minden gyermeknek meg kellene tanulnia már szüleitől, hogy meddig terjed szabadsága köre, és hogy mivel jár, ha ezt nem tölti be, illetve ha ezt túl akarja lépni. A szeretni tanításnak ez az értelme, tartalma. Ez a te munkád gyermekeiddel és mindenkivel szemben. Ez végeredményben számodra önnevelés. Arra kell ránevelődnöd, hogy kit és hogyan tudsz megtanítani szeretni, tehát megtanítani arra, hogy szeretni csak szabadon lehet, csak felelősséggel lehet, és csak helyes Isten- és önismeretre való törekvéssel lehet. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-12, 06:48 | |
| 89 HANG - Könyörgöm, kezdd el átalakítani gondolkodásodat Drága Gyermekem! Könyörgöm, kezdd el átalakítani gondolkodásodat, hogy át tudjam adni neked szívem békéjét, boldogságát. Nagyon szeretném, ha nem gyermekedtől, nem másoktól, hanem Tőlem várnád azt, amit másoktól hiába is vársz, mert ha helyembe állítod bármelyiket, attól gyermeked, más embertársad vagy akárki, nem lesz isten, csupán bálvány marad. Én pedig lerontok minden bálványt!!! Átvilágítok minden hazugságot, és megszüntetek minden mellébeszélést! Nem elégszem meg azzal, hogy bárki is csupán szavaival imádjon! Csak az az imádás igazi, amely mögött ott áll egy Nekem adott hiteles élet. Minden más imádás KÁROMLÁS! ***** 90 HANG - Ahol kényszer van, ott Én nem vagyok jelen. A házastársi kapcsolat semmiképpen sem alá-fölé rendelt kapcsolat. Aki a házasságban uralkodni akar, az gyakorlatilag cáfolja azt az ígéretét, amelyet a házasságkötés alkalmával mondott. Igen, mert a szeretet és az uralkodás ember és ember között nem fér össze. A szeretet: szabad szolgálat, amely semmiféle kényszert nem képes sem elfogadni, sem alkalmazni. Ahol kényszer van, ott Én nem vagyok jelen. ***** 91 HANG - Az nem meditál jól, aki először nem könyörög Hozzám komoly áhítattal Azért vagy feszült a meditációban, mert nem jól meditálsz. Az nem meditál jól, aki csak úgy, minden előkészület nélkül kinyílik befelé, és engedi, hogy bármiféle szellem, gondolat, érzés eluralkodjék rajta. Az nem jól meditál, aki csak a keretet biztosítja a befelé figyelésnek, de a tartalomra, annak kontrolljára nem fektet nagy hangsúlyt. Az nem meditál jól, aki tehetetlen játékszerévé válik a benne lejátszódó történéseknek. Az nem meditál jól, aki először nem könyörög Hozzám komoly áhítattal, és nem ajánlja magát nagy elszántsággal az Én, az angyalaim védő oltalmába. A meditálásnak lényegéhez tartozik, hogy miután komoly imában Hozzám fordultál, kérted Lelkem oltalmát, segítségét, és miután őrangyalod vezetésére bíztad magad, számodra az első a benső csend megteremtése. Ennek pedig feltétele a relaxálás, ellazítás, Rám hagyatkozás, mely olyan, mint mikor valaki kifekszik a Napra, s hagyja, hogy a napsugarak ráragyogjanak. Ez az első lépése a medi-tációnak. A második az a gondolati koncentrálás, amely megragadja a lelkedből a Lelkem által magad elé vetített képet. A harmadik lépés az, hogy e képnek hatásával engeded átitatni magadat. A negyedik lépés az, hogy megfo¬galmazod magadban az elmél¬kedésed gyakorlati hatását. Az ötödik lépés az, hogy megköszönöd Nekem a meditációban szerzett lelki, szellemi gazdagodást. Ha így meditálsz, akkor szeretetemben gazdagodsz, akkor idegzeted erősödik, akkor bizalmad mélyül Irántam, és az Én békém átjárja életedet. ***** 92 HANG - A lelketekben lévő szándék a fontos A húsevés semmiféle erkölcsi értéket nem hordoz. Aki húst eszik és szeret, az üdvözül, aki nem eszik húst és nem szeret, az elkárhozik. Azt, hogy mit esztek, erkölcsivé az a cselekedet, az a szándék teszi, amire az ételből nyert energiát felhasználjátok. Éjjel-nappal eheti a húst az, aki az így nyert energiát szeretésre használja. És éjjel-nappal vegetáriuskodhat az, aki energiáit nem szeretésre használja. A lelketekben lévő szándék nem függvénye a gyomrotokban lévő ételnek. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-13, 04:50 | |
| HANG – Anyával való viszony
Kérdező: Hogyan javíthatnék az anyám és köztem lévő viszonyon? HANG: "Drága Gyermekem! Kapcsolatokon javítani nem lehet. Kapcsolatokat csak elfogadni lehet annak érdekében, hogy ki-ki önmagán javítson. A te helyzetedben anyád olyan tükör számodra, amelyben megláthatod azt, hogy hol tartasz szabadság dolgában. Anyád megkötözöttsége nem lehet ok arra, hogy te is megkötözött légy! Csak az emberalatti világ ismer olyat, hogy pl. egy gyümölcs, ha nem válik el a fájától, az árt a gyümölcsnek is, és árt a fának is. Az embernél nem így van. Ott megteheti, sőt meg is kell tennie az egyik félnek azt, amit a másik fél esetleg nem akar, t.i. hogy szabaddá váljon a másiktól. Bármekkora fájdalmat okoz is ezzel a másiknak, pontosan ezzel használ neki, mert így lesz egészséges tükör ő a másik - az azért szenvedő, mert szabaddá válni nem akaró - számára. Én még anyámat is megtagadtam annak érdekében, hogy segítsem őt a szabaddá válás útján előre (Máté 12;48). Anyám örökké hálás ezért Nekem! Drága Gyermekem! Akkor teszed a legnagyobb jót anyádnak, amikor magadnak a legnagyobb jót teszed. Magadnak pedig akkor teszel jót anyáddal kapcsolatban, ha nem személyben, hanem feladatban gondolkodol és cselekszel! Azzal egyáltalán nem szabad törődnöd, hogy ő ezt megérti vagy sem. Ez az ő dolga! Az sem baj, ha ő ezt szeretetlenségnek fogja fel. Ez is az ő dolga! Te ne akard megmagyarázni neki, hogy mit, miért teszel. És ha azt mondja, hogy ő ebbe belehal, és ezt meg is teszi, az sem baj! Ez is az ő dolga! Őt is, téged is csak az IGAZSÁG tehet szabaddá (János 8;32)!, az IGAZSÁG pedig az, hogy a gyümölcs lehullott a fáról ! Tehát már nem csünghet a fán akkor sem, ha a fa még csüngeni akar a gyümölcsön! Az meg végképpen ne zavarjon, hogy anyád vallásosnak tudja magát. Engem pontosan azért végeztek ki, mert megállapították Rólam, hogy nem vagyok vallásos! És igazuk volt! Valóban nem sokra értékeltem a különböző vallási előírásokat, és a kötött imákkal sem álltam valami jól. Sőt! Kemény szavakkal keltem ki ezek ellen, amikor azt láttam, hogy ezeket, mint pótcselekvéseket oly nagyra értékelik azok, akik e téren mindent elkövetnek, csak megtérni ne kelljen nekik, csak tudjanak kibújni a gondolkodás-, a szemléletváltás alól (Máté 23;5). Drága Gyermekem! Summásan összefoglalom: Ne törődj azzal, hogy anyád mit gondol, szól és cselekszik. Te csak azzal törődj, hogy szabaddá válj tőle MINDEN ÁRON! Igen, MINDEN ÁRON! Mert ez a szeretet!!! Neki ekkor teszed a legnagyobb jót, mert ez az Én akaratom, és nem akkor, amikor azt teszed, ami az ő akarata! Azért mertem a MINDEN ÁRON kifejezést használni, mert MINDEN ÁRON kell szeretni!, és a szeretni akarás kizár miden szeretetlen eszközt! A szeretni akarás, mint CÉL, MINDEN ESZKÖZT SZENTESÍT! Valójában a kettő, a CÉL ÉS AZ ESZKÖZ: EGY! Egy akkor is, ha ebbe a másik belehal!
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-14, 05:40 | |
| 93 HANG – Nem keresni, hanem nyitottnak kell lenni a párválasztásra A társkapcsolat keresése nem egészséges dolog. Nyitottnak kell lenni reá, de keresni nem kell. Fontos viszont a Velem való élő kapcsolat ápolása, mert ennek milyensége fogja minden más emberi kapcsolatodat minősíteni. Attól függően, hogy mennyire vagyunk jó barátok, fog társkapcsolatod boldogító vagy boldogtalanító irányt venni, ha nyitott vagy, és nem keresed e kapcsolatot. Azért tettem a hangsúlyt arra, hogy elég a nyitottság, s nem kell különösebben keresni azt, mert aki a keresésre hangsúlyt tesz, szinte mindig a boldogtalanság felé indul el. ***** 94 HANG – Az önmegvalósításról Ma sokat és nagyon vonzóan beszélnek és írnak arról, hogy miképpen tudja valaki megvalósítani önmagát. Kedvet kaptatok erre, és bizony nem kevés idő- és anyagi áldozatot tesztek le az önmegvalósításnak nevezett áldozat asztalára, hogy aztán azt tudjátok mondani: elindultam az önmegvalósítás útján, mert részt vettem bizonyos tanfolyamokon, beavatásokon, s hiszem, hogy így leszek igazi önmagam. Egy idő után azonban úgy veszitek észre, hogy valami miatt nem működik úgy a dolog, ahogy szeretnétek. Hamarosan kétféle emberrel kerültök kapcsolatba: akik már nem hisznek nektek, és akik még nem hisznek nektek. Az első csoporttal nem tudtok mit kezdeni, mert a kiábrándult ember olyan, mint akit a kígyó megmart. Fél már a gyíktól is. A másik az a terület, amelyen még lehet találni reménykedő embereket, akik még bízni tudnak abban, hogy a természet erői a hit által valóban képesek csodákra. Az önmegvalósítás korotok pszichikai betegsége. Csak két út áll előtted. Vagy Értem élsz, vagy nem Értem élsz. Nem lehet két Úrnak szolgálni. Tehát nem arról van szó, hogy nem szabad. Arról van szó, hogy nem lehet! Értem akkor élsz, ha Velem élsz. Velem akkor élsz, ha Velem foglalkozol. Velem akkor foglalkozol, ha főleg az evangéliumaimmal foglalkozol, és nem nyugszol addig, amíg ezekben valamit nem értesz világosan. "Keressetek, és találni fogtok." (Lk 11;9).Mert "nektek adatott tudni, az Isten országának titkait"(Mt 13;11). Drága Gyermekem! Te Értem akarsz élni. Nagyon fontos, hogy Hozzám mérd magadat. Hidd el, Engem sokkal könnyebb megvalósítani, követni, mint bárki mást, mert nem kell hozzá tülekedni, versengeni, csak egyszerűen el kell foglalni az utolsó helyet. Az mindig szabad. Az Én egyszerűségem a legegyszerűbb ember számára is hozzáférhető, és a legkomplikáltabb agyú ember számára sem kime¬ríthető. Én vagyok a világ világossága (Jn 8;12). Benned sem vagyok hajlandó másképpen élni, mint a názáreti Ácsban. Benned is a nem-ártás, a megbocsátás és a szolgálat életét akarom élni. Nem is vagyok képes másra. Ha valóban önmagadra akarsz találni, akkor ÚT-nak kell Engem elfogadnod. A kicsiség, a kiszolgáltatottság és a szegénység útjaként kínálom fel Magamat neked. Nem táplálok benned hiú ábrándokat. Nem hitegetlek sikerrel, elismeréssel. Amit ígérni tudok, az az, hogy szívem békéjét megosztom veled. Ennél kevesebbet nem adok, többet pedig nem tudok, mert ezzel Magamat adtam neked. Csak aki sorsomat, golgotai sorsomat is vállalja, az jut el oda, hogy elmondhatja magáról: élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem!(Gal 2;20). ***** 95 HANG - Nagyon komolyan kell vennünk a földi életet Az önfenntartási ösztön minden ember¬ben olyan erős, hogy senki sem akar meghalni mindaddig, amíg legkisebb reménye lehet arra, hogy életben maradhat. Legtöbb ember nem azért nem megy el orvoshoz, mert meg akar halni, hanem azért, mert nem akarja elfogadni azt, hogy beteg. De hát csak egy darabig lehet menekülni mindenkinek a valóság elől. Két dologra felhívom a figyelmedet. Az egyik az, hogy bármikor bárki meghalhat. Ha minden házaspár tudatában lenne annak, hogy bármelyikük bármikor meghalhat, akkor valószínű, hogy jobban megértenék azt, hogy az életnek Ura Én vagyok. Akkor nem hanyagolnák el az emberek a jelen megszentelését, mondván, úgyis meghalunk, hanem nagyon komolyan vennék, éppen azért, mert számítanának arra az átvilágításra, amelyet senki el nem kerülhet. Aki annyira ostobán gondolkodik, hogy ”nem érdemes semmit sem csinálni, úgyis meghalunk,” az nem gondolja magát különbnek, mint bármelyik állat. A normális ember így gondolkodik: "nagyon komolyan kell vennünk a földi életet, mert bármikor meghalhatunk, és akkor szembesülünk azzal, hogy mire használtuk fel mulandó életünket?!" Értelmetlen dolog a jövőért aggodalmaskodni. Ha úgy halsz meg, hogy nem tudod felnevelni gyermekedet, akkor egészen biztos, hogy nem is kell felnevelned őt. Az teljesen félrevezető gondolat, hogy bárki, akár gyermek, akár felnőtt, olyasmi miatt járhatna rosszabbul erkölcsileg, amiről nem tehet. Gyermekeidnek is Rám van szükségük, neked is Rám van szükséged. Ha ezt komolyan elhiszed, akkor meg fogod tapasztalni, hogy Én mennyire szeretlek téged is, családodat is. Drága Leányom! Meg kell értened, hogy Én nem állhatok bele a te gondolkodási vonaladba, amikor azzal te sem tudsz mit csinálni. Neked kell beállnod az Én gondolkodási vonalamba, mert ezzel Én is, te is előbbre tudunk haladni. El kell fogadnod, hogy Én jobban szeretem gyermekedet, mint bárki a világon, és téged is és mindenkit, aki valaha élt vagy élni fog a világon. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-15, 07:19 | |
| 96 HANG - A testi, a földi élet leleplez, tehát önismeretre segít A testi, a földi élet kettős szerepet hordoz. Az egyik az, hogy leleplez, tehát önismeretre segít. A másik az, hogy megjavuljatok vagy elősegítsétek mások megjavulását. Ezért születtetek le ide a Földre. Ha valaki nem erre, nem ezért használja a testi, a földi életet, az vétkezik mulasztással, mert a földi élet, a test erre való. Erre, és semmi másra! Erre való az ébrenlét, az álom, erre való a pihenés, a munka, erre való az öröm, a bánat, erre való a barátság, a szerelem, erre való az egészség, a betegség. Minden, minden erre való! Ebből fog levizsgáztatni mindenkit a halál pillanata: meddig jutottál az önismeretben és önmagad megjavításán, mások javulásának előmoz¬dításán mennyit és milyen odaadással fáradoztál? ***** 97 HANG – Nagy baj, ha valaki gyermekeit elébe helyezi házastársának Az feltétlenül baj, ha valaki gyermekeit elébe helyezi házastársának. Nagy baj! Ez az önzésnek egyik formája, mivel a gyermek, a szülő oldaláról helytelenül nézve, nem más, mint önnönmaga kiteljesülése. A gyermek választotta a szüleit. A szülők egymást választották. A gyermek azért választotta szüleit, mert úgy látta, hogy majdani szülei lesznek azok, akik a legjobb lehetőségeket fogják biztosítani számára annak érdekében, hogy szeretetét megfelelő áldozatok vállalásával kibontakoztassa. A szülők pedig azért választották egymást, hogy ebben a kapcsolatukban hozzák meg azt az áldozatot, amit a szeretet megkíván tőlük. A gyermekeknek tehát a szülőkre kell figyelniük, a szülőknek pedig egymásra. És nem fordítva! A gyermekek jövője attól függ, hogyan figyeltek szüleikre. A szülők jövője pedig attól, hogy hogyan figyeltek egymásra. Nagyon fontos ezt szem előtt tartani! ***** 98 HANG - Hivatás egy van: a szeretni tanítás Hivatás egy van: a szeretni tanítás. Kivétel nélkül minden embernek ez a hivatása. Ha ez megvilágosodik előtted, akkor a többi már nem lehet probléma. Olyan munkát kell mindenkinek vállalnia, amely számára a legoptimálisabban lehetővé teszi, hogy hivatását, tehát a szeretni tanítást, mint életfeladatot felvállalja. Negatíve így mondhatom: nem szabad olyan munkát vállalnia senkinek, amely akadálya a szeretni tanításnak. Akkor sem szabad, ha a világ összes pénzét adják is érte. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de lelkének kárát vallja (Mt 16;26). ***** 99 HANG - A halál ténye annyira tökéletes tanító Drága Gyermekem! Szép halállal csak nagyon öreg korban lehet találkozni. A halál ténye annyira tökéletes tanító, hogy minden lényegesre megtanítja azt, aki tanulni akar tőle. Aki viszont őt akarja tanítani, az betonfalnak ütközik. A halál mindenkit megkérdez. Nemcsak azt, akit elvisz, azokat is, akiket itt hagy. Csak a halálnak adott feleletből tudható meg, hogy mi lakik az emberben. A halálhoz és az élethez való viszonyulás egy és ugyanaz. Csak az viszonyul jól az élethez, aki jól viszonyul a halálhoz. És aki nem tud mit kezdeni a halállal, az valójában nem tud mit kezdeni az élettel sem. ***** 100 HANG - Addig vagy fejlődőképes, amíg tanulni tudsz Az nem jó, ha nem tudsz szót érteni gyermekeiddel. Ez annak a jele, hogy nem akarsz tanulni tőlük. Addig vagy fejlődőképes, amíg tanulni tudsz. Tanulni mindenkitől lehet. Sokkal többet kellene kérdezned gyermekeidet. De nem ravaszságból (bár néha úgy sem ártana!), hogy így döbbentsd rá őket tévedéseikre, hanem tényleg azért, mert tanulni akarsz tőlük. Valamikor éretlen kisgyermekeket állítottam nagy és okos felnőttek elé, és éles határozottsággal állítot¬tam, hogy tanulniuk kell ezektől a gyerekektől, ha Isten országába akarnak jutni (Lk 18;17). Nyilván nem a gyermek éretlenségére gondoltam, hanem a tanulékonyságára. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-16, 06:07 | |
| 101 HANG – A fizikai erőt nem alkalmazók a szelídek A szerénységnek csak azt a formáját tudom helyeselni, amelyben valaki arra törekszik, hogy ne takarjon el Engem önmagával mások előtt. Más szerénységet Én nem kértem soha tőletek. Ne is legyenek másképpen azok! Legyetek határozottak, öntudatosak, okosan érvelő, bátor emberek! Félreállva, szinte bocsánatot kérve, hogy szólni merészelt (ezt értik legtöbben szerénységen), nem lehet komoly tanúságot tenni Mellettem. Ezt megpróbálta annak idején Nikodémus az elítélőim előtt. Torkára is forrasztották a szót! Ilyen értelemben ne légy szerény! Legyél szelíd! Az szelíd, aki úgy áll ki öntudatosan igaza mellett, hogy a bántást nem viszonozza fizikai bántással, de szavaival, érveivel visszautasítja azt. Vagyis általános értelemben egyáltalán nem szelíd. Tehát a fizikai erőt nem alkalmazók a szelídek. ***** 102 HANG - A gyermek mondhatja, hogy az az anyja, aki világra hozta Egy anya sem tehet arról, hogy az a gyermek az övé, amelyiket annak tud. Születés előtt még azt sem tudja, hogy fiút vagy leányt hoz majd a világra! Hogyan lehetne hát az övé, az ő érdeme? A gyermek mondhatja, hogy az az anyja, aki világra hozta, mert a gyermek választotta a szüleit, de az anya nem mondhatja, hogy az övé, hisz azt sem tudta, kit hoz a világra! Egy anya megakadályozhatja, hogy anya legyen, de nem döntheti el, hogy ki választja őt anyául. Ezért ő semmiképpen sem lehet első egy gyermek életében! ***** 103 HANG - Adj hálát könnyeidért A könnyek adománya kegyelem! Ezt akkor ismered fel, ha nem fáradságod hatására érzékenyülsz el, hanem annak hatására, hogy át tudod élni, bele tudod élni magad bizonyos történésekbe, amelyek ezt kiválthatják belőled. A könnyek adománya azt jelzi, hogy olyan feladatot kaptál Istentől, amelyhez szükséges az empátia, a beleérzés mások gondjai¬ba. A könnyek adománya felkészít arra, hogy képes légy olyan ke-resztek elviselésére, amelyek passzivitást kívánnak tőled. Tehát arra képesít, hogy tudj hallgatni, meghallgatni, együtt érezni szavak nélkül, tudj vigasztalni másokat már pusztán jelenléteddel. De arra is felkészít, hogy örülni tudj az örvendezőkkel, s ezáltal másokban is öröm ébredjen Irányomban. Adj tehát hálát könnyeidért, még akkor is, ha e könnyeket gyak¬ran vissza kell tartanod, nehogy mások megbotránkozzanak rajtad. ***** 104 HANG - Szellemi, baráti körökbe menni úgy kell… Szellemi, baráti körökbe menni úgy kell, hogy már előre fel kell készülnöd rá. E felkészülés módja a következő: a/ Tudatosítod magadban, hogy feltétlenül gazdagodni fogsz ott lelkileg, szellemileg. Ez nagyon fontos, mert ez a tudat nyitottságot és energiát biztosít a gazdagodás megvalósítására. b/ De készülnöd kell olyan értelemben is, hogy legyen anyagod másokat gazdagítani, ha igényt tartanak rá. Tehát vinned kell valamit, hogy legyen adnivalód! Ha e két szempontot komolyan veszed, akkor fogsz tudni koncentrálni. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-05-18, 07:04 | |
| 105 HANG - Igaz-e, hogy meghamisítják a Bibliát? Nem a Biblia a forrás, hanem a Szentlélek! Nincs a világon olyan írás, amely idővel meg ne hamisíttatna! Ennek egyszerű oka az, hogy minden fordítás ferdítés is, és minden élő nyelv - csak ilyenen lehet értelmes mondatokat írni - fejlődő, tehát változó kerete, ruhája olyan gondolatoknak, amelyek ugyancsak fejlődő értelemmel rendelkező emberekben fogalmazódtak meg. Az nem volt véletlen, hogy Én egyetlen leírt mondatot sem hagytam rátok! Éppen ezért ne az legyen a fontos, hogy mit és hogyan írtak, hanem az, hogy mit eredményez, milyen gyümölcsöket hoz számotokra a Biblia olvasása. Van olyan, akiben gyűlöletet ébreszt, van, akiben szeretetet. Van, akiben széthúzást, van, akiben összetartást hoz létre. Van, aki saját igazát olvassa ki belőle, és van, aki mások tévedéseit. Van, aki ítéletet, és van, aki bocsánatot. A Sátán Engem is a Bibliára hivatkozva kísértett! (Lukács 4;10-11). ***** 106 HANG – A butaság keresztjének cipelése Ha valaki szeretetből vállal másokért szenvedéseket, az lelkileg termékenyítően hat. De ha valaki felvállalja mások helytelen cselekedeteinek következményeit anélkül, hogy az illető a helytelen cselekedetét megbánta volna, az bizony nem azt az Én keresztemet cipeli, amire azt mondtam, hogy édes és elviselhető, hanem - bocsánat a kifejezésért - butaságának keresztjét, s ez bizony azért nehéz, mert Én nem tudok hozzáférni, hogy segítsem őt. Tudomásul kell venned, hogy mások helyett sem megtérni, sem szenvedést vállalni nem lehet úgy, hogy ők ebből bűnbánat nélkül előnyhöz jussanak. ***** 107 HANG – Szeretni kell mindazokat, akikkel kapcsolatba kerültetek Isten minden szellemi teremtényét arra teremtette, azért hívta létbe, tehát mindenkinek az a hivatása, hogy másokat szeretetre serkentsen. Ennek feltétlen feltétele az, hogy segíteni kell másokon, gyógyítani, testi-lelki bajaikat enyhíteni kell azoknak, akiket szeretnétek megtanítani szeretni, tehát mindazokat, akikkel kapcsolatba kerültetek. E hivatás mindenki számára természettörvény! Aki nem ezt teszi, az természetellenesen él, tehát embertelen a Földön, és ördögi a szellemvilágban. Aki tehát tudatosan éli hivatását, a szeretni tanítás megvalósítását, ami nem megy másképpen, csak úgy, ha szeretitek azt, akit meg akartok tanítani szeretni, tehát gyógyítjátok, testi-lelki bajait enyhítitek, akkor megteszitek azt, amire benneteket kértelek a Máté 6;33-ban, és ennek szükségszerű következménye lesz, hogy értelmetek segítségével fel is fogjátok használni a földi élethez szükséges megélhetésre adott lehetőségeket. De a hangsúly ezen van:" Keressétek az Isten országát,... a többit mind megkapjátok hozzá, mert tudja a ti Atyátok, hogy minderre szükségetek van!" Ez tehát azt jelenti, hogy nincs olyan munka, amely csak pénzszerzésre irányulna. De ugyanakkor minden munkát, a legszentebbnek tűnőt is föl lehet csak erre használni! Embere válogatja! Drága Gyermekem! Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy miért csinálod! Minden Értem vállalt munka biztosít megélhetést, és minden nem Értem vállalt munka tönkretesz, függetlenül attól, hogy mennyit keresel vagy nem keresel vele. *****
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |