Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Ezoterika

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next
SzerzőÜzenet
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

Hozzászólások száma : 5012

Ezoterika - Page 32 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-03-27, 08:11

32 HANG – A cél mindig a szeretetben növekvés kell legyen **
A művészet, a tudomány és a sport - e mindhárom - annyira lélekemelő tud lenni rövid távon, hogy hosszú távon megeszi az embert.
A táncművészet, amelyet jelenleg annyira szívügyednek tekintesz, csak addig lehet „lélekemelő”, ameddig eszköz-jellegét meg tudja őrizni. A CÉL mindig és mindenkiben a SZERETETBEN történő növekedés!
A mozgásművészetben tehát meg kell tudnod helyesen, vagyis egyértelműen fogalmaznod azt a „felemelő” érzést, amelyet ki akarsz fejezni a tánc koreográfiája által.
A tánc tehát csak akkor érdemli meg az Általam helyeselt „művész” nevet, ha KÖVETKEZMÉNY! Következménye egy olyan lelki beállítottságnak, amely kifelé is sugározni akarja benső gazdagságát. Akár egyénileg, akár csoportosan, ha egy tánc ilyen, akkor képes arra, hogy elsősorban ne utánzásra, hanem nagyobb szeretetre hangolja a nézőket.
33 HANG – Az ÉLET Én vagyok **
Nem elég a felszínen megtérni. Naponta kell „pályamódosításokat” végezni annak, aki életét valóban célba akarja juttatni. Az ÉLET Én vagyok! Minden csak annyiban élet, amennyiben Én vagyok. Nem szertartások által, hanem a gondolkodás-átalakítás által képes mindenki magát olyanná tenni, hogy élni tudjak benne! Te sokkal többet adod át magadat hiú, üres ábrándoknak, mint Nekem! Pedig tudhatod, hogy a te életed is mulandó, a te életed is rövid, és még e rövid, mulandó életed is tele van jajjal-bajjal.
34 HANG – Minden ember boldog akar lenni **
A Földön minden ember boldog akar lenni! Ez nem is volna baj. A baj ott van, hogy a boldogságot és a bódultságot összemossátok magatokban, és úgy gondoljátok, hogy az a boldog, aki jól érzi magát. Aki pedig nem érzi jól magát, az boldogtalan. E tétel csak akkor volna igaz, ha lelketek legmélyén harmóniába tudnátok jönni az Istennel.
Tudatosan csak akkor érezheti jól magát egy ember a mulandóság árjában, ha tudatosan az örök, tehát a soha el nem múló érték birtokosának tudja magát. Ilyen érték csak egy van, az Általam, a te Jézusod által elmondott és bemutatott szeretés (Jn 13;34). Mivel ez gyakran áldozatvállalással jár együtt, sokan nem teszik fel maguknak e kérdést: „Mi ez az örökkévalósághoz képest?', inkább a bódultság felé szoktak fordulni. Ezt olyan vehemenciával teszik egyesek, hogy még a halál utáni életet is képesek tagadni, csak ne kelljen a lelkiismeretükre hallgatni. Márpedig boldogságra azért vagytok teremtve, mert Isten boldogságára, tehát Istenre vagytok teremtve. Mindennél fontosabb tehát ennek az első gombnak a jól begombolása. Az, aki erre nem ügyel, az - társ nélkül vagy társsal - csak vergődni fog földi életében, s úgy megy el innen, hogy nem teljesítette feladatát.
35 HANG – Ne dőlj be ígéreteknek **
Isten nem kevesebbre, mint Önmagára teremtett téged is, és éppen ezért a te szíved sem lehet mindaddig békés, boldog, amíg Isten-kapcsolatában meg nem nyugszik.
Szellemi szinten, tehát emberi szinten is, minden párkapcsolatnak legfőbb feladata csak az lehet, hogy segítséget nyújtsatok egymásnak az Isten-kapcsolatotok elmélyítésére. Ahol ez kezdetben hiányzik, ott hiú reményt táplál magában az, aki úgy gondolja, hogy ez majd később meg fog történni. Ott homokra építi élete várát az, aki ezt teszi. Az ilyen embert nevezi az evangéliumom bolondnak (Mt 7;26). Aki úgy gondolja, hogy Nélkülem, Jézus nélkül, is igazi önmagára tud találni, az figyelmen kívül akarja hagyni élete egyetlen csalhatatlan útjelző tábláját.
Aki még nem talált meg Engem, Jézust, mint utat, az csak akkor mondható jó szándékúnak, ha addig keres, amíg értelmét megnyugtató választ nem kap a benne fölmerülő élet-kérdésekre. Aki valóban keres, az feltétlenül talál (Mt 7;7)!
Ne dőlj be ígéreteknek! Minden emberi ígéret alapja a jövő körülményeinek nem tudása. Aki tehát erre épít, az az emeletnél akarja elkezdeni háza építését!
A szerelem nem tartozik a házasságkötés lényegéhez. De boldogságod áll, bukik azon, hogy Velem milyen a kapcsolatod.
Csak akkor szánd rá magad a házasságkötésre, ha már Velem - a te Jézusoddal - nemcsak elméletben, de a gyakorlati életedre vonatkozóan is tisztáztad kapcsolatodat!
Vissza az elejére Go down
http://karsayalarm.hu/
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-03-28, 06:24

36 HANG – A földi életben minden viszonylagos **
A földi életben minden viszonylagos. Mindenki „igazi” annyiban számodra, amennyiben Isten felé irányítja benső tekintetedet. Valójában minden szellemi lény számára csak egyetlen boldogító IGAZI van. Isten, aki Bennem, a te Jézusodban mutatta meg, nyilvánította ki, hogy mennyire szeret téged. Te egyetlenem vagy! Mindent és mindenkit ehhez kell mérned.
Olyan soha nem lesz életedben, hogy valaki állapotszerűen arra törekedne melletted, hogy Istenben találd meg boldogságodat. De ilyenre nincs is szükséged! Sem neked, sem másnak! Nincs, mert benned élek, és ha te élő hittel hiszel abban, hogy Én vagyok a szőlőtő, te pedig a szőlővessző, akkor Lelkem úgy magába tudja ölelni lelkedet, hogy tökéletesen megérted, hogy csak Bennem találhatod meg szívbékédet, tehát egyedül és kizárólag Én vagyok az IGAZI!
37 HANG – Csak Istenre számíthatsz **
Az Istenen kívül nincs a világon olyan szellemi lény a Földön, akire minden körülményben teljesen számítani lehet. Ezért hívtam fel figyelmeteket arra, hogy legyetek okosak és óvatosak, mert szeretnélek megóvni benneteket azoktól a csalódásoktól, amelyek mindannyiotokra leselkednek.
Akár házasságban él valaki, akár nem, csak Istenben bízhat teljesen! Csak annyiban bízhatsz társad hűségében, amennyiben ő bízik Bennem, a te Jézusodban! Azt viszont tudnod kell, hogy a te benső békéd, tehát boldogságod nem az ő, hanem a te Irántam megélt hűségedtől függ! Ha Rám építed életedet, akkor sziklára építesz. Ha nem Rám építesz, akkor homokra építesz, bárki legyen is az az ember, akit te sziklának gondoltál!
38 HANG – Boldogságod kulcsa benned van **
Isten saját boldogságára teremtett minden szellemi lényt, tehát téged is! Ez azt is jelenti, hogy boldogságod kulcsa nem lehet más zsebében! E kulcs benned van! Benned, akiben boldogító módon vagyok jelen az Atyával és a Szentlélekkel. A kulcs nem valamilyen fizikális valóság, hanem egy olyan szellemi vállalkozás, amely által vállalod azt a gondolkodás-átalakítást, amelyre felhívtam figyelmeteket nyilvános működésem kezdetén (Mk 1;15)
39 HANG – A boldogság csak belülről található meg **
Mivel Isten senkit nem teremtett a másik emberre, hanem Önmagára, ezért a két ember között létrejöhető boldogság, tehát a különbözőségek dinamikus harmóniája soha nem tartozhat a lényeghez! Ennek hiánya nem érintheti senki benső békéjét, boldogságát. Nem, mert Isten minden szellemi teremtményében boldogító módon van jelen! Az tehát, aki a benne boldogító módon jelenlévő Istenben akarja megtalálni a boldogságát, az meg is fogja azt találni. Aki önmagán kívül valami, valaki mástól várja boldogságát, soha nem fogja azt megtalálni. Nem, mert az igazi boldogság helyett bódultságot keres.
40 HANG – Boldoggá csak a benned lévő szeretet tehet **
Az önző ember boldogtalan ember akkor is, ha bántják, akkor is, ha nem bántják. Boldoggá mindenkit, magát az Istent is, csak az a szeretet tehet, amit valaki magában hord, és nem az, amit másoktól remél!
Istennek pokol lenne az élete, ha másoktól várná, hogy szeressék! Isten végtelenül boldog, mert végtelenül szeret!
„Bocsáss meg felednek, ha százszor bánt, százszor. Ha szívedben a pokol-harag tüze lángol, s el nem oltod benned ezt a szörnyű lángot, Isten sem bocsát meg tenéked, ha bántod!” Nem azért nem bocsát meg, mert nem akar, hanem azért, mert nem tud úgy megbocsátani, hogy az téged boldogítson!
Szeretni annyit jelent, mint JÓT akarni. Azt a jót kell akarni mindenkinek, amit Isten akar neki. Ez sokszor nem egyezik azzal, amit ő szeretne, akarna magának!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-03-29, 06:57

41 HANG – Hogyan szabadulhatsz a magányosság poklából? **
Két szempontra kell felhívnom a figyelmedet. Az egyik az, hogy van egy általános emberi természet, s így vannak olyan általános vágyak, amelyek mindenkinek az életében kisebb-nagyobb hatékonysággal megjelennek. A másik az, hogy amint nincs két egyforma falevél, úgy nincs két egyforma ember sem. Istennek mindenkiről külön-külön egyénre lebontott álma van, tehát rólad is! Ez jelenti azt, hogy Isten nem úgy szeret téged, mint mindenkit, hanem úgy, mint senkit a világon. Ezért van belőled egy!
A társ utáni vágy minden egészséges emberben felébred. De mivel ennek lényege az, hogy mindenki szeretné, ha szeretnék, és szeretné, ha ő mást szeretne, ezért ez lehetséges akkor is, ha valakinek nincs kifejezetten egyetlen személyt jelentő társa.
Isten az övéi számára megtapasztalhatóan a körülményeknek is az Istene, tehát aki élő kapcsolatban van Istennel, az bár lehet egyedül, de soha nem lehet magányos! Isten gondoskodik arról, hogy az övéinek szeretetigénye kielégítést nyerjen. Isten az övéinek megadja azt a látást, hogy ezt megtapasztalják.
Ami pedig a másik iránti szeretet áradását jelenti, ez is lehetséges annak, aki magában szeretetet hordoz. Sőt nemcsak lehetséges, hanem egyenesen szükséges! Így tehát az élő hit és az élő szociális érzék minden jó szándékú embert megóv a magányosság poklától!
42 HANG – A harmónikus társkapcsolat feltétele **
Minden társkapcsolat arra való, hogy egymást Hozzám, Jézushoz, segítsétek. Ha ez megvalósul, akkor harmonikus a kapcsolat, és csak az ilyen kapcsolatnak van békét teremtő jövője. Minden más tartalom szakadáshoz fog vezetni, mert az érdekkapcsolat nem képes valódi áldozathozatalra, másért élésre. Az érdekkapcsolat nem a szeretet tartalmán áll, hanem az önzés valamilyen formáját igyekszik megvalósítani. Neked kell meglátnod, hogy az a kapcsolat, amelyben élsz, milyen kilátásokkal kecsegtet. Nem vállalhatom fel a felelősségedet, de mindig a rendelkezésedre állok, ha a jobbítás szándékával fordulsz Hozzám.
43 HANG – A zúgolódásról
Soha nem zúgolódnak azok, akik elhiszik, hogy az Istent szeretőnek minden a javára válik!
Ne körülményeitek megváltoztatására törekedjetek, hanem önmagatok gondolkodásának átalakítására úgy, ahogy Mk 1;15-ben kértelek benneteket erre. Kétségtelen, hogy a világtörténelemben az Én szenvedésem és kereszthalálom volt a legkegyetlenebb körülmények egyike. Ennek ellenére Én, Jézus, nemcsak nem zúgolódtam ez ellen, hanem úgy nyilatkoztam erről, hogy számomra ez volt a legfontosabb (Lk 24;26).
Higgyétek el, hogy azok a körülmények, amelyekről nem tehettek, olyan tükrök, amelyek helyes önismeretre segítenek benneteket. Ez nem jelenti azt, hogy ne tegyetek meg mindent azért, hogy azok a körülmények, amelyekről tehettek, ne legyenek a legemberségesebbek. Igen! Az Én, a te Jézusod szíve vágya az, hogy az az Isten országa, amely Általam és Velem megjelent a Földön, minél több ember számára legyen minél megtapasztalhatóbb. De a hangsúly mindenképpen azon a gondolkodás-átalakításon van, amelyre felszólítottalak benneteket, és semmiképpen sem a zúgolódáson. Az, aki zúgolódik a rossz körülmények miatt, ahelyett, hogy tenne ellene valamit, önmagának is, másoknak is csak megnehezíti a földi életet. Zúgolódások, forradalmak még senkinek sem hozták meg azt a szívbékét, amely a Földön elérhető boldogság másik neve, és amelyet csak belülről, gondolkodásotok megváltoztatásával, tehát helyes önismerettel, bűnbánattal lehet megszerezni.
A nehéz körülményekben elmondott hálaima arról tesz tanúságot, hogy valóban HITBŐL él az ilyen lélek!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-03-30, 05:04

44 HANG - Mi lesz az önző emberrel?
Te végső soron azt kérdezed tőlem, Jézustól, hogy mi lesz azokkal, akik saját eredeti bűnükben érzik jól magukat a földi életben. Erre válaszom tömörem ez: ELKÁRHOZNAK!
Az elkárhozás egy olyan kegyetlen állapotot jelent az örök életben, amely állapot részben kimondhatatlan szenvedést jelent, részben pedig egy új lehetőséget arra, hogy az, aki ilyen helyzetbe hozta magát, megtérjen. E megtérés egyáltalán nem szükségszerű! Mindenki dönthet szabadon! E szabadság VALÓDI a választási szabadságot illetően.
Bizony nem kevesen vannak olyanok, akik kimondhatatlan sokszor döntenek az ellen, hogy boldogságukat Tőlem, a megtestesült Igének befogadása által vállalják. Ezek a „megrögzöttek”, akik a Szentlélek elleni bűnben vannak, mérhetetlen szenvedéseket vállalnak magukra - amint a sportolók, akik pillanatnyi elsőségük érdekében kimondhatatlan szenvedést, önmegtagadást, áldozatot vállalnak -, hogy éhségüket némileg képesek legyenek csillapítani. Igaz, egyszer, sok-sok szenvedés és csalódás után, ők is meg fognak térni!
Arra kérlek téged, hogy mielőbb vállalj Engem, mint UTAT! Ez lényegében nem más, mint annak az új parancsnak vállalása, amelyet földi életemben szeretetem kiáradásakor így fogalmaztam: „Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást (Jn 13;34)”.
Arra kérlek szeretettel, hogy e parancsom szerint igyekezz élni! Erre csak akkor leszel képes, ha rendszeresen olvasod az evangéliumaimat!
45 HANG – Álhatatos szeretnék lenni
Érzelmeket konzerválni nem lehet, de igenis lehet azt a látást, amely megegyezik evangéliumaim tartalmával. Ezért arra kérlek szeretettel, hogy törekedj egyre jobban megismerni Engem, Jézusodat, az evangéliumaim alapján. Nagyon fontos, hogy evangéliumaimat a józan ész határán belül úgy értsd, ahogy ott le van írva.
Bizony vállalnotok kell a rangsorolást a Bibliában, ha azt akarjátok, hogy rend legyen a fejetekben és a szívetekben egyaránt! Sajnos, ezt egyetlen speciális hitet képviselő felekezet sem fogadja el, hanem a Biblia minden kijelentését egy kalap alá véve kimazsolázza a Bibliából neki tetsző mondatokat. Így a különböző vallások - mint csalik az ördög horgán - nem közelebb, hanem egyre távolabbra visznek benneteket Tőlem, Jézustól!
Én, Jézus, nem azért jöttem a Földre, hogy a sok vallás mellé egy másikat állítsak! Azért jöttem közétek, hogy elmondjam, és elétek éljem azt, milyen is egy igazi ember! Sem szertartásokkal, sem különböző eufórikus érzelmi hatásokkal nem lehet helyettesíteni azt az utat, amellyel azonosítottam Magamat (Jn 14;6)! E részből világosan kitűnik, hogy saját magatartásom átélését kívánom tőletek! (A senkinek nem ártást, a mindenkinek megbocsátást és a szolgáló szeretés magatartását!) Azt az új parancsot, amelyet megfogalmaztam a Jn 13;34-ben, semmivel sem lehet helyettesíteni.
Én, Jézus, nem úgy vittem fel bűneiteket a keresztre, ahogy azt sokan elképzelik. Úgy vittem, fel, hogy ezzel ti is lehetőséget kaptatok az Én, a te Jézusod sorsában való részesedésre. Gondoljatok a Tőlem kapott tanításra: „Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak (Jn15;20).” Bizony nem lehet különb a tanítvány mesterénél! Aki úgy gondolja, hogy Én, Jézus, helyette megtettem valamit, az nagyon téved! Veletek és értetek mindent, de helyettetek semmit! Ez akkor is igaz, ha Pál apostolom leveleiből mást olvastok ki! Ne áltassátok magatokat! Ne, mert abból csak vallásháborúk fognak keletkezni, és nem az az egység, amelyért Én, Jézus, imádkoztam (Jn 17;11 és 21).
Én, Jézus, azért jöttem közétek, hogy befogadjatok Engem (Jn 14;23), és hogy Én, Jézus, a ti körülményeitek között tudjam élni a nem ártás, a megbocsátás és a másokon segítés, tehát a szolgáló szeretés életét mindaddig, amíg ennek a ti világotoknak a létezése tart.
Arra kérlek szeretettel tehát, hogy az evangéliumaim olvasása kapcsán alakítsd át gondolkodásodat úgy, ahogy azt ugyancsak az evangéliumaim alapján elvárom tőled.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-01, 04:49

54 HANG - Férjem szerint a házasságot csak a szex köti össze.
Kétségtelen, hogy indulásban nélkülözhetetlen e képesség megléte a házasságban. E nélkül a házasság érvénytelen is. Az is kétségtelen, hogy a házasságban mindkét fél - lemondva saját testéről - a másik rendelkezésére kell hogy álljon, ha azt a másik fél kívánja. Kivétel természetesen, ha embertelenül részeg valamelyik.
Ha valaki úgy gondolja, hogy ez az egész házasság lényege, hát gondolja. Értelmetlen dolog bárkibe is megpróbálni beleverni annak ellenkezőjét, amiről meg van győződve.
Te szükségszerűen tönkre fogsz menni idegileg, ha olyankor ellenkezel férjeddel, amikor ehhez a természetjog alapján nincs jogod a házasságban. De feltétlenül pozitív hatással leszel férjedre, ha arra törekszel, kimutasd szeretetedet iránta mindenütt, ahol erre lehetőséged adódik. Ez mindenképpen kötelességed akkor is, ha ő nem mutat viszontszeretetet irántad. A házasságban az a boldogabb, aki jobban fel tudja vállalni a másikért élést.
A földi életben a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. Aki ezt megérti, az megért valamit ebből a kijelentésemből: „Ki elveszíti életét, megnyeri azt (Lk 17;33)!” Ne feledd: az örökkévalóság gyermeke vagy!
55 HANG - Mennyiben bűn a gondolatban vétkezés?
A gondolatban elkövetett és a valóságban mások által is érzékelt szeretetlenség között a következményekben van némi különbség. Ha valakit megölsz, akkor az meghal. Ha ez a kívánságod csak vágyaid szintjén valósul, de nem kivitelezett, akkor az illető nem hal meg. Te mindenképpen lélekben a szeretetlenség bűnét követted el, s ez eltávolított téged a szeretet Istenétől. Ilyenkor nem kell kitenned magadat semmiféle bírósági eljárásnak. Elég, ha megbánván bűnödet bocsánatot kérsz Istentől e szeretetlenséged miatt!
56 HANG - Van-e pokol?
Mindenki képes pokollá tenni saját életét. Ezt azáltal teszi, hogy megpróbálja mások életét pokollá tenni. Ezt mindenkor csak részben tudják megtenni az ördögi lelkek. Az Istent szeretőknek ugyanis minden a javukat szolgálja!
Természetesen pokol nemcsak a Földön van! Az, aki a földi életében poklot hord magában, a halála után a pokol fogja őt magában hordani!
Isten nem oka, hanem feltétele a pokolnak! Aki nem Istenért él, az a pokollal kötött szövetséget. Két úrnak szolgálni nemcsak nem szabad, de nem is lehet (Mt 6;24)!
57 HANG - Hogyan tudnék jobban Istennek élni?
Minden egyes nap egy új kihívás számodra! Újra és újra úgy kell el¬indulnod utadon, mintha ez volna az első és utolsó nap a földi életedben. Ez gyakorlatilag tényleg így is van, mert sem az előző, sem az esetleg még ez- után következő napok nem mérkőzhetnek a jelenlegi napoddal! Minden napodnak olyannak kell lennie, hogy halálod óráján boldogan gondolhass vissza reá! Tehát két egyforma nap nincsen! Ezért a reggeli és esti imáid nem lehetnek „sablonosak”!
50 HANG - Miért van annyi gonosz, irigy ember?
A Föld valóban inkább pokol, mint Mennyország. Még jó, hogy mulandó!
Most nem akarlak untatni saját szenvedésemmel, bár érdemes erre is gondolnod. Igen, mert azok, akik csak dicsőségemben akarnak osztozni, de szenvedésemben nem, hát azok biztosan nem szeretnek Engem igazán.
Azért van sok gonosz ember a földi életben, mert Isten jókra, rosszakra egyaránt felkelti Napját (Mt 5;44-46). Azért kelti fel mindenkire Napját, mert mindenkit szeret, Őt is ez teszi boldoggá, és nem az, hogy szeretik. Tudja azt is, hogy előbb-utóbb mindenki rá fog ébredni arra, hogy a gonoszság senkit sem tehet boldoggá. Boldoggá mindenkit csak az tehet, ha elkezdi átalakítani a gondolkodását, s ráébred arra, hogy senkit sem tesz boldoggá az a szeretet, amelyet kap, hanem az, amit magában hord! Mástól várni a boldogítást nem jelent mást, mint bódultságra vágyódni.
51 HANG - Az erő világában nem lehet Jézust képviselni.
Valóban csak állapotszerű vértanúi lelkülettel lehet vállalni a Földön Engem, Jézust. Ha elolvasod a négy evangéliumot, akkor ez egyértelművé válik előtted. Szívbéke csak ott lehetséges, ahol ezt az UTAT - amellyel Én, Jézus, azonosítottam Magamat - felvállalja valaki. „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet - válaszolta Jézus. - Senki sem juthat el az Atyához, csak általam (Jn 14;6)”.
A Sátán Nekem, Jézusnak, soha nem hazudott. Akkor sem, amikor az egész világ gazdagságát kínálta fel Nekem (Lk 4;6). A Sátán - bár a jelenben kísért - általában vagy a múlttal vagy a jövővel kapcsolatban teszi ezt. Isten nincs jelen sem a múltban, sem a jövőben! Isten csak a jelenben van jelen! Ez azt is jelenti, hogy a Föld soha nem lesz Mennyország! De Én az Atyával és a Szentlélekkel mindig és mindenkinek lehetővé tesszük, hogy Mennyországot hordjon szívében az, aki igaz szándékkal vállalja a nem ártás, megbocsátás, segítés útját, vagyis Engem, Jézust!
52 HANG - Jézusom! Te soha nem nevettél?
Búskomor arccal nem lehet lakodalmakba járni, lakodalmakkal példázgatni, vizet borrá változtatni, kenyeret szaporítani, stb. Ha nem sugárzott volna arcomról a derű és a kiegyensúlyozottság, akkor nem követtek volna annyian földi útjaimon! Búskomor arccal nem nevezhettem volna tanításomat jó hírnek, örömhírnek.
Az igaz, hogy nem voltam kacarászó természet. De az, aki ismeri tanításomat, semmiképpen sem nevezhet Engem mosolytalan embernek akkor sem, ha mosolygós természetemről nem talál utalásokat az evangéliumokban.
53 HANG - Beteg gyermekünk egyre agresszívabb. Mit tegyünk?
A gyermeknevelésben a legfontosabb alapkövetelmény a felelősségre való nevelés! Akár beteg, akár egészséges egy gyermek, meg kell tanulnia azt, hogy amit szabad döntése alapján tesz, azért vállalnia kell a felelősséget. Az agresszivitást, mint rosszat, nem akkor ismeri fel valaki önmagában, ha azt tapasztalja, hogy az nem jár számára rossz következményekkel, hanem akkor, ha ennek ellenkezőjét tapasztalja. A beteg számára is szükséges az önfegyelem! Az elkényeztetés soha sem helyénvaló! Akkor szereted helyesen beteg gyermekedet, ha megpróbálod őt megtanítani arra, hogy helyesen szeresse önmagát. Ennek az útja mindenféle önzéssel ellentétes! Ha egy gyermek nem tanulja meg mások szempontjait figyelembe venni, akkor nagyon el fog embertelenedni, s ezzel mindenkinek - elsősorban önmagának - meg fogja nehezíteni az életét.
Gyermekednek tehát meg kell tanulnia azt, hogy te nem viselkedhetsz vele szemben azonos módon, akár agresszív, akár nem! Ahányszor agresszív, éreznie kell, hogy ő ütközött falba!

Minden reggel, legalább nagy vonalakban átgondolva az előtted álló napot, áldásomat kell kérned az elinduló napra. Minden este pedig - az esti imáidban - az esetleg elrontott jó megbánásával, bocsánatkéréssel és hálaadással fejeződjék be a napod!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-02, 06:32

58 HANG - Meddig mehet el a Gonosz?
A Gonosz csak addig mehet el, ameddig besegít abba, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra váljon!
Az a gyűlölettenger, amelyet leveledben leírtál, semmit nem tud ártani azoknak, akik Engem, Jézust, valóban és igazán szeretnek! Nekem sem tudtak ártani még azzal sem, hogy keresztre feszítettek! Ebben is megláttam Atyám rejtett szándékát (Jn 18;11)! Abban biztos lehetsz, hogy részben adósságot törlesztetek, részben pedig egyre tisztultabb önismeretre juttok a Gonosz támadásai következtében!
Az nem baj, ha nem látod át az ellenség próbálkozásainak azt az oldalát, amelyben megvilágosodnak előtted, hogy Isten görbe vonalakkal is tud egyenes sorokat írni! Ezt nem fontos átlátni. Ezt el kell hinni! Aki hisz abban, hogy Isten a szeretet körén belül GONDVISELŐ Isten is, annak nem jelent különösebb gondot, ha nem talál értelmes magyarázatot bizonyos eseményekre. Elég az, ha tudja, ha hiszi: Isten az övéi számára valóban GONDVISELŐ ISTEN! Tehát soha nem engedi meg azt, hogy övéi erejükön felüli megpróbáltatást szenvedjenek!
59 HANG - Van-e fontos feladatom az emberek felé? Talán a gyógyítás?
Egyetlen fontos feladatod van! Naponta tenni az Isten akaratát! Ennél fontosabb feladat nem létezik! Isten akaratának meglátása nem komplikált dolog. Nem kell hozzá más, mint minden reggel rá kell szánnod pár percet arra, hogy Velem, a te Jézusoddal megbeszéld napi teendőidet. Hidd el, hogy egy mosogatás és egy beteg gyógyítása között erkölcsi értelemben, tehát a boldogságot illetően semmi különbség nincsen! Sőt, ha valaki jobb szándékkal mosogat, mint más beteget gyógyít, akkor a mosogatás messze fölötte áll mindenféle gyógyításnak! Nem a „nagy tettek” viszik előbbre a lélek ügyét, hanem az a szeretet, amely a szürke hétköznapok apró áldozatai felvállalásában teljesíti Isten akaratát!
A test állapota nem tartozik az erkölcsi kategóriába! Lehetnek gonosz egészséges emberek, és lehetnek jóságos betegek. Gyógyítani mindenki tud! A legkisebb szeretetcselekedetből is árad gyógyító erő. Ilyen értelemben tehát nemcsak szabad, de kell is mindenkinek gyógyító erőt sugározni! Az viszont nem tartozik a lényeghez, hogy meggyógyul-e valaki vagy sem! Mindannyian gyógyíthatatlan, halálos betegséggel jöttetek a világra! Tudnotok kell, hogy minél egészségesebb valaki, annál nagyobb felelősség terheli a lelkét! Ne az legyen hát számodra a fontos, hogy fizikálisan gyógyíts, hanem az, hogy úgy szeress mindenkit, ahogy azt Én, a te Jézusod megparancsoltam nektek (Jn 13;34)!
60 HANG – Isten csak a jelenben van.
Sem a múltban, sem a jövőben nincs az Isten. A múltban csupán ti élhettek emlékező képességetek alapján. A jövőben pedig fantáziátok, tervezgetéseitek alapján. Isten mindenkor a JELENBEN VAN. Isten az, aki VAN! Isten tehát nem a volt, nem a lesz, hanem az, aki VAN!
Biztos lehetsz abban, hogy éppen azért, mert Én, Jézus, egylényegű vagyok az Atyával, a jelenben mindenkor nemcsak vagyok, de érted vagyok jelen benned!
61 HANG – A gyermeki hit
A gyermeki hit és a tudás képes egy gyékényen árulni. De csak akkor, ha evangéliumaimhoz ragaszkodik! A nagy megtévesztő egy olyan Világzseni, akivel szemben valóban csak az kerülheti ki csapdáit, aki lelkében, hitében gyermek tud maradni!
Egy gyermeklelkű nagy tudóst egyszer társa odahívta az ablakhoz ezzel a kiáltással: „Ott repül egy tehén!” Mikor a tudós odament, társa kinevette őt. Erre a tudós ezt mondta neki: „Inkább elhiszem, hogy egy tehén repülni tud, mint azt, hogy egy társam hazudjon nekem!” Hát ez a gyermeki lelkület! Erre mondottam, hogy legyetek, mint a gyermek (Lk 18;17)! A nagy Megtévesztő, a hazugság Atyja mindent elkövet annak érdekében, hogyha lehet, még a választottakat is megtévessze! Ezek a választottak azok, akik egykor Engem választottak.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-03, 11:00

62 HANG – A boldogság útja
A boldogtalanságnak sok útja van. A boldogságnak csak EGY!
A boldogtalanság egyik útja az, amikor valaki azt tartja legfontosabbnak, hogy társa legyen. A másik az, amikor valaki azt tartja legfontosabbnak, hogy ne legyen társa, illetve ne az legyen a társa, aki a társa. Van még több út is, amelyet boldogtalannak lehet nevezni, de ezekre most nem térek ki.
A boldogságnak csak EGY útja van! Ez annyira egyszerű, hogy szinte nevetséges. El kell fogadnod, hogy teremtmény vagy! Ha ezt elfogadod, akkor ennek velejárója az, hogy van Teremtőd, aki téged teremtett. Éspedig Önmagára teremtett!
Szinte minden bajotok gyökere az, hogy nem akarjátok elfogadni: a szellemi teremtményeknek, tehát neked is, az Istenre, az Isten boldogságára találtság az egyetlen orvosság, amely a földi élet siralomvölgyében elviselhetővé tudja tenni vándorutatok fáradalmait.
Azt a boldogságot, amely után szívetek vágyik, csak reményben élhetitek meg a Földön! De ez a remény nem csalhat meg senkit. Nem, mert alapja maga a TEREMTŐ!
Isten görbe vonalakkal is írja a Maga egyenes sorait. E sorok pedig azok az emberi sorsok, amelyek sok-sok csalódás közepette tudnak csak rátalálni arra az EGYETLENRE, akiben még soha senki nem csalódott!
Minden szellemi teremtménynek, tehát neked is csak akkor rendeződhet, formálódhat ki az a szívbékéd, amely a boldogság másik neve a Földön, ha ABSZOLÚT első helyre kerül az Isten. Vagyis hatékony módon ELSŐ helyre kerülök Én, a te Jézusod, aki egylényegű vagyok az Atyával a Szentlélek által!
63 HANG - Energiaszegény lettem.
Mint a keréken a porszem: hol fönt, hol lent. Ha öntudatra ébredne, bizonyára kifejezné azt a kívánságát, hogy szeretne mindig fönt maradni. Csak akkor pontosan arról feledkezne meg, hogy a kerék éppen úgy megy előre, ha ő hol fönt, hol lent van. Így vagytok ti emberek is a sors-kerekén. Siker után sikerszünet, erő után gyengeség, stb. A hitből élés azt is jelenti, hogy el kell fogadnotok: Isten a körülményeiteknek is az Istene!
64 HANG - Szolgálhatom-e a Tajcsin keresztül az Istent?
Istent szolgálni csak mások szolgálatán keresztül lehetséges. Ahhoz, hogy másokat hitben és alázatban szolgálj, szükség van arra, hogy önmagadat a lehetőséged szerint tartsd karban, vagyis szellemben, lélekben, testben töltekezz, meríts erőt. E töltekezésnek, benső megerősödésnek, a benső béke és harmónia elérésének rengeteg formája van. Ilyen például a reggeli és az esti párbeszédima, a kötött imák, a meditáció, a böjt, különböző elmélkedések, légző gyakorlatok, jóga gyakorlatok, amelyek valamilyen szellemiséghez, lelkiséghez kapcsolódnak, és azoknak a képi, érzelmi, tudati hatását önmagukban megjelenítik. Ezek a benső föltöltődésre, harmóniára való törekvések akkor érik el a céljukat, vagyis kapcsolnak össze az Istennel, ha a forma, amit választasz, megfelelő tartalommal van megtöltve. Ez igaz az imára és a Tájcsi-ra egyaránt. Megfelelő tartalom nélkül mindez csak próbálkozás marad, és nem éri el azt a célt, amire kitalálták. Tehát számtalan eszköz van arra, hogy testedet, szellemedet, lelkedet pallérozd, de egyik sem válhat pótcselekvéssé, vagyis egyik sem pótolhatja azt a szolgálatot, amit cselekvő módon meg kell élned a másik ember, a kiszolgáltatott, rászoruló ember irányában. Az imát és mindenfajta gyakorlatot, technikát akkor töltöd meg helyes tartalommal, ha nem különböző benső harcokra irányul, hanem Velem, a te Jézusoddal való olyan találkozásra, amelyben mindig a Lélek gyümölcseiből meríthetsz erőt a holnap folytatására. A Lélek gyümölcsei pedig a következők: szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hithűség, szelídség, önuralom (Galáta 5;22) az Én Lelkem által. Úgy, ahogy Én tanítottam és mutattam be nektek kétezer évvel ezelőtt. Mert aki ebből él, azok ellen nincs törvény!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-04, 07:42

65 HANG – A jézusi közösségről.
Minden kapcsolat, amely az Én nevemben jön létre, nemhogy helyénvaló, hanem létfontosságú számotokra. Valóságos megjelenési formám a Szent Lelkem által az, amely ilyenkor közöttetek az Engem, Jézust, keresők között megvalósul. Csak Rám figyelve, csak Engem tanulva és csak Engem követve lehetséges életetekben annak a szeretetnek a megtanulása és megélése, amely a mulandóságból az örök életre vezet. Ehhez pedig közösség kell, jézusi közösség!
E jézusi közösséget arról ismered fel, hogy mindenki vállalja, hogy meghatározott időben és meghatározott helyen az Én nevemben jöjjenek össze, hogy Engem tanuljanak. Az Engem tanulásnak három feltétele van. Nyitott szívvel menj a közösségbe, hogyha szükséged van rá, el tudd fogadni azt, amit a többiek kínálnak neked, vagyis legyen mindig kapnivalód. Te is mindig készülj a találkozóra, hogy látásmódoddal megajándékozd azokat, akik erre nyitottak, vagyis legyen mindig adnivalód. A harmadik feltétel pedig az, hogy elhiszed, a többiek legalább annyira szeretnek téged, mint te őket, Vagyis senki nem akarja megváltoztatni a másikat, de mindenki tanulni akar mindenkitől. Ha ezekkel a tartalmakkal találkozol közösségi összejöveteleken, akkor biztos lehetsz benne, hogy Én, Jézus, közöttetek vagyok. Az ilyen közösséget becsüld meg, és addig ne hagyd el, amíg ők el nem küldenek. Ha nem találtál ilyen közösséget, akkor csinálj egyet. Én mindig az Engem keresőkkel vagyok!
66 HANG - Szeretnék megszabadulni a pánikbetegségtől!
Amit te kérsz Tőlem, a te Jézusodtól, az csak részben lehet az Én munkám veled kapcsolatban. Csak kis részben. Igen, mert hitet adni nem tudok! Én kérek tőled hitet!
A hitet lehet növelni, és lehet csökkenteni. Három szempontot sorolok fel a hit növekedésére.
Az egyik az, hogy törekedj feladatokban gondolkodni. Tehát ne azzal törődj, hogy te milyen vagy, hanem azzal, hogy ami a teendőd, azt végezd úgy, ahogy erre képes vagy!
A másik az, hogy nem az a lényeg, hogy milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy! Ezt te semmiféle rosszal, semmiféle bűnnel megváltoztatni nem tudod!
A harmadik, és ez szinte a legfontosabb - bár nemigen lehet itt fontossági sorrendet felállítani -, hogy akkor is adj hálát Istennek, ha rossz passzban vagy! Adj hálát a félelmeidért, az esetleges kételkedéseidért, a pánikbetegségedért, a halálfélelmedért, és minden olyan testi, lelki, érzelmi állapotodért, amelyet nagyon nehezen viselsz el! Ez az igazi hitből élés! Igen, mert a hálaimával tudod igazolni azt, hogy te elhiszed ezt a szent igazságot: AZ ISTENT SZERETŐKNEK MINDEN A JAVUKRA VÁLIK!

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-05, 05:08

VÉLETLENÜL FIGYELTÉK MEG, HOGY TÉNYLEG LEPEREGHET ELŐTTÜNK AZ ÉLETÜNK A HALÁL PILLANATÁBAN
BODNÁR ZSOLT

Filmekben már sokszor láthattunk olyan jelenetet, amikor a főhős halálközeli élménye során lepereg előtte az élete, de ennek a hétköznapi szófordulattá vált jelenségnek a tudományos hátteréről elég keveset tudunk. Most egy nemzetközi kutatócsoport váratlanul figyelt meg valami hasonlót, amikor egy 87 éves beteg agyi aktivitását rögzítette halálakor.
A férfi egy esés után kapott agyvérzést, majd egy kórház sürgősségi osztályára került, ahol az állapota tovább romlott. Amikor az orvosok elektroenkefalográfiát (EEG) végeztek rajta, felfedezték, hogy a beteg epilepsziás rohamot kapott, majd még a felvételek készítése idején szívroham érte, és meghalt.

A kutatók szerint a beteg szívének leállása előtti, és az azt követő 30 másodpercben készült felvételek elemzése során kiderült, hogy élete utolsó pillanataiban különböző típusú (többek között alfa és gamma) agyhullámok változásait tapasztalta. A Frontiers in Ageing Neuroscience nevű szaklapban megjelent tanulmányban leírják, hogy a különböző agyhullámok közötti kölcsönhatások azután is folytatódtak, hogy a vér áramlása megszűnt az agyában.
Mivel az alfa és a gamma hullámok aktivitásának váltakozása egészséges alanyoknál a kognitív folyamatokban és az emlékek felidézésében vesz részt, a kutatók szerint feltételezhető, hogy ez az agyi tevékenység felelhet a halálközeli állapotban történő utolsó életfelidézésben.
A kutatók azért megjegyzik, hogy eredményeik mindössze egy személy agyi felvételein alapulnak, és több tényező is állhat a különös jelenség mögött: a traumás agysérülések és a fehérállomány károsodása befolyásolhatja az agyhullámokat, míg a neurális hálózatok aktivitását az olyan görcsoldó gyógyszerek is megváltoztathatják, mint amilyeneket a beteg kapott a kezelése során.

Ha azonban további kutatások megerősítik az eredményeiket, akkor azoknak fontos következményei lehetnek: „Ezek az eredmények megkérdőjelezik az arra vonatkozó elképzeléseinket, hogy pontosan mikor ér véget az élet, és további lényeges kérdéseket vetnek fel, például a szervadományozás időzítésével kapcsolatban” – mondta Ajmal Zemmal, a Louisville-i Egyetem idegsebésze, a tanulmány egyik szerzője.
A hasonló agyi felvételek készítését ugyanakkor a szakértők szerint etikai szempontból semmiképpen sem lehet előre megtervezni, így a kérdések valószínűleg egy hasonló váratlan esetig nyitva maradnak. Állatkísérletekben azonban már korábban megfigyelték a jelenséget, a rágcsálók agyi aktivitása például jellegzetes kitöréseket mutat a halál előtt, az aktivitás egy része pedig még a szív leállása után is fennmarad, különösen a gamma tartományban.

És ellette hasonló cikkek:

https://qubit.hu/2022/02/24/veletlenul-figyeltek-meg-hogy-tenyleg-lepereghet-elottunk-az-eletunk-a-halal-pillanataban?fbclid=IwAR3d2cLZvnwQqb-ORvV4MbNO2VWht8TbS28ZyfPtRRlRj3evElKpYObFG9c

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-06, 08:57

HANG – Gondolatok 2

1 HANG - Ami pedig a szeretést illeti, az a következő: **
Szíved szeretete olyan kell legyen, mint a kályha melege. Nem a kályha dönti el, hogy kit és hogyan melegítsen. Természetes, hogy különböző anyagok különböző módon reagálnak melegé¬re. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem azért kell szeretnetek valakit, mert jó, hanem azért, mert ti jók vagytok. Én sem azért szeretlek benneteket, mert ti jók vagytok, hanem azért, mert Én vagyok a JÓ. Aki egy rosszhiszemű ember lelkiisme¬retét megnyugtatni akarja, az megnehezíti számára az igazi meg-térést. Aki rosszat tesz, azt segíteni kell abban, hogy megtapasz¬talja: ha rosszat tesz, az rossz neki. Téged sem az szeret igazán, aki szemet huny hibáid felett. Az szeret, aki jó szándékkal, semmi evilági előnyt nem remélve, felhívja figyelmedet arra, hogy rossz neked az a rossz, amit elkövettél.
Ilyen értelemben igaz az, hogy csak az a szeretet termé¬keny, melynek házastársa az igazság. Mégpedig az erkölcsi igazság! Ez nem más, mint az, hogy szeretnetek kell egymást.
Ezt nem csak neked kell tudnod, hanem mindazoknak, akik téged bántanak. Én annak idején még Pétert is lesátánoztam, mert tudtam, hogy ha nem teszem ezt, akkor becsapom őt.
A megbocsátás nem az, ha valaki le akarja venni annak vállairól a terhet, aki rosszat tett. Nem! Amint tettei következ¬ményein csak akkor és annak tudok segíteni, aki rossz tettét meg¬bánta, úgy ti se akarjatok segíteni azoknak, akik nem hajlandók bűnbánatot tartani.
Részetekről a megbocsátás nem más, mint biztosítása annak a jóakaratnak, melyről nem szabad lemon¬danotok akkor sem, ha életeteket veszik el emiatt. Tehát nektek segít ilyenkor e magatartás és nem annak, akinek megbocsátotok. Ez történt ak¬kor is, mikor a kereszten így imádkoztam: „Atyám! Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” Ennek az imámnak hatására nem azok jártak jól, akikért imádkoztam, hanem ÉN! Mindenki attól jár jól, amit önmaga csinál, s nem attól, amit tőle függetlenül más tesz értük.
Tudom, hogy ez az utolsó mondatom nagyon furcsának tűnik számodra, de ha jól átgondolod, megérted, hogy Én nem vagyok, nem lehetek személyválogató, ha igazán szeretlek benne¬teket.
Állj tehát ki igazad mellett akkor is, ha úgy tűnik, hogy ezzel ellenséget szerzel magadnak. Soha ne legyen szempont az, hogy ne legyenek ellenségeid. De igenis vigyáznod kell, hogy te soha senkinek ne légy ellensége, vagyis olyan, aki a másiknak rosszat akar. Az válik másoknak ellenségévé, akinek szívében fölébred a gyűlölet. Ettől irtózzál, mint a pokoltól. Mert ez valóban pokol is! Pokol abban, aki enged a gyűlöletnek.
2 HANG – Az Én szeretetem mindent felülmúl **
Senkinek sincs szüksége arra, hogy szeressék! Megismétlem, nehogy félreírásnak véld. Senkinek sincs szüksége arra, hogy emberektől szeretetet kapjon. Erre Én bőségesen elég vagyok, hogy teljesítsem, sőt túlteljesítsem bárki szeretetigényét. Viszont mindenkinek nagyon nagy szüksége van arra, hogy ő szeressen másokat. Aki igazán szeret, az nem ér rá foglalkozni azzal, hogy őt ki és hogyan szereti.
Az szereti igazán önmagát, aki törekszik arra, hogy ne legyen önmagával elfoglalva. Aki erre törekszik, az képes, sőt kike¬rülhetetlenül meg fogja tapasztalni azt, hogy Én mennyire szeretem őt. Az Én szeretetem mindent felülmúl. De csak ott, ahol nem akadályozzák az emberek szeretetem feléjük áradását azzal, hogy elfoglalják magukat önmagukkal.
3 HANG – A tanítvány, akit Jézus szeretett
Téged senki sem szeret jobban, mint Én! És Én senkinél sem szeretlek téged kevés¬bé.
János evangélista mindannyiszor, ahányszor önmagáról beszél az evangéliumban, mindig hozzáteszi: 'A tanítvány, akit Jézus szeretett.' Nincs igaza olyan értelemben, hogy őt jobban szerettem volna, mint bármelyiküket, mert nem vagyok személy¬válogató. De igaza van olyan értelemben, hogy ő volt tanítványa¬im között az, aki legjobban észrevet¬te szeretetemet.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-07, 06:27

4 HANG – Minden gyermek az ENYÉM **
Mondanom kell pár szót a gyerekekről. Minden gyermek akkor érzi igazán, hogy valóban jó helyen van, ha Hozzám akarja kapcsolni az, akire rábíztam őket. Nagy tévedésben van az a szülő, aki azt hiszi, hogy birtokolhat gyermeket, mint egy tárgyat, mert az övé. Nem az övé! Minden gyermek az ENYÉM! Csupán kölcsönben van a szülőknél, akiket akkor választott, mikor még tudta, hogy mi a teendője. Ti csak Máriáról tudjátok és hiszitek el, hogy nem ő választotta gyermekét, hanem gyermeke válasz¬totta őt. Ettől már Ábrahám is okosabb volt, és keresztelő János apjának, Zakariásnak meg kellett némulnia, mert nem akarta el¬hinni, hogy nem rajta múlott, kinek lesz az apja.
Minden felnőtt helytelenül jár el, ha arra törekszik, hogy önma¬ga oldalára állítsa gyermekét. De az ilyen viselkedés mega¬kadályozá¬sának nincs semmi értelme. Senki sem képes felelősen dönteni mások sorsáról, csak önmaga sorsáról. Attól, hogy ezt nem hiszed el, még igaz. Ti olyan kis szeletét látjátok még saját életeteknek is, hát még mások életének!
Akit jelenleg fölhasználhatok arra, hogy gondolataimat leírja neked, ez a lelkész gyermekkorában réme volt a környék¬nek, ahol lakott. A szülők megverték gyermekeiket, ha megtud¬ták, hogy vele barátkoznak. Ez a rossz gyermek apjával életében öt percet sem be¬szélt, pedig apja akkor halt meg, mikor e gyer¬mek már pap volt. És ez a hajdani rossz gyermek az Én szívem¬mel szeret most téged, s minda¬zokat, akikkel kapcsolatba kerül¬het.
Az előbbi fejezetet azért mondtam el, hogy bátorítsalak. Ne féltsd azokat a gyerekeket, akiket bármilyen apjuk vagy bárki a maga oldalára állít. MAGADAT féltsd!
5 HANG – Önmagatoktól kell félnetek **
Amikor elmondtam, hogy ne féljetek azoktól, akik megö¬lik a testet, de igenis féljetek attól, aki a testet és a lelket is kárho¬zatba képes taszítani, akkor nem az ördögre gondoltam. Attól nem kell félnetek. Ha Hozzám tartoztok, akkor ő fél tőletek. Önmagatoktól kell félnetek!
6 HANG – Egyetlen jó út létezik a világon **
Egyetlen jó út létezik a világon. Az, melyet Magammal azonosítottam, mikor ezt mondtam: 'Én vagyok az Út.'- Ezen az úton az indul el, aki elindul afelé, hogy megismerje önmagát. Önismeret nélkül ezen az úton járni nem lehet. Sem neked, sem másnak. Önismeretre nem lehet úgy jutni, hogy majd valaki bemutat téged önmagadnak. Önismeretre véletlenül sem lehet eljutni. Csak az indul el az önismeret útján, aki cselekedetei tükrében igyekszik szemlélni önmagát. Ennek magyarázata: Gyümölcseiről lehet a fát megismerni. A helyes önismeret meg¬szerzéséhez távlat szükséges. Csak akkor van önmagadhoz táv-latod, ha valamiképpen rögzíted elmúlt napod eseményeit.
Első lépés tehát, hogy tudj számot adni magadnak arról, mit csinálsz reggeltől estig. De ne csak úgy általában, hanem minél pontosabban.
A második lépés semmivel sem marad el értékelésben az elsőtől. Ez pedig az, hogy osztályozd meg önmagad számára cselekedeteid minőségét, vagyis hogy amit csináltál, azt hogyan csináltad. Bizonyos körökben e kettőt nevezik idő- és szeretet-el¬számolásnak.
Az önismeretre jutásnak tehát az útja ez: Tisztán kell látnod, hogy mit csinálsz, és azt, hogy amit csinálsz, azt hogyan csinálod. Ekkor indultál el Felém.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-08, 06:15

7 HANG – Mindenkinél a SZÁNDÉK a döntő **
Önmagad számára nem lehet kétséges, hogy erkölcsileg rosszat véletlenül tenni nem lehet. Csak készakarva. Mindenkinél a SZÁNDÉK a döntő.
Ostoba kijelentés az, hogy a pokol útja jó szándékkal van kikövezve. Az ilyen kijelentés tényleg ördögi. Jó szándékkal nem lehet elkárhozni, csak üdvözülni, még akkor is, ha valaki jó szán¬dékkal valami nagyon nagy ostobaságot csinál. Bár van bűnös tu¬datlanság is. Ha valaki tudatosan hanyagolta el, hogy elsajátítson bizonyos ismereteket, melyek további életében majd fontos szerepet kaphatnak, hát annak bizony terhet fog jelenteni a bűnösen elmulasztott ismeretek hiányából származó rossz következmény. De ekkor sincs számotokra olyan mérce, mely képessé tenne benneteket arra, hogy megfelelő bírói ítéletet tudnátok hozni az illető rovására."
8 HANG – Bioenergiák, reiki, prána nádi **
Vannak a Földön olyanok, akik rendelkeznek megfelelő nyitottsággal és hittel ahhoz, hogy bioenergiájukat mozgósítsák. De ezek a küldötteim csak akkor válhatnak áldásaivá világotok¬nak, ha nem a mulandó világ pótcselekvéseit szaporítják képes¬ségeik által, hanem Rám irányítják figyelmeteket. Rám, aki Lelkemmel bennetek működni akarok békémmel, örömömmel, pozitív látásommal.
Mindannyitokban képesek a bioenergiák harmónia-teremtő munka vállalására. De ennek értelme csak akkor van, ha az örök életet célozza meg. Különben narkotikum, pótcselekvés.
9 HANG – Ki a jézusi ember? **
Jézusi embernek csak az mondható, aki Engem Út-ként vállal. Hidd el, az apostolok még a Szentlélek eljövetele után sem voltak jézusi emberek. Neked már igazán tudnod kellene, hogy a lelkiismerete szerint cselekvő és az ÉN, tehát Jézus lelkiismerete szerint cselekvő ember nem szükségszerűen azonos. Sőt! A legritkábban azonos. Csak az mondható jézusi embernek, aki kilépve az igazság rendjéből, vállalja az irgalom rendjét, de nemcsak passzív módon, hanem aktív módon is. Vagyis: nemcsak éli, de hirdeti is. Nemcsak azok felé, akik ezért őt nem bántják, hanem azok felé is, akik őt ezért bántják.
A jézusi ember mindenféle hatalom számára - egy bizonyos szint után - elviselhetetlen. Ezért mondhattam ki egyértelműen azt, hogy aki Velem azonosul, az szükségszerűen sorsomban is osztozik.
Tágabb értelemben viszont jézusi embernek mondható mindaz, aki ha tudná, hogy ennek érdekében állapotszerűen vértanúnak kell lennie, akkor ezt szívesen vállalná.
Tehát nemcsak az a jézusi ember, aki az irgalom rendjében él, hanem az is, aki tudatlansága miatt nem ebben él, de nyitott ebben az irányban.
10 HANG – A vegetariánus életmódról **
Uram! Mi a véleményed a vegetáriánus életmódról?
HANG: "Nincs véleményem róla. Már kétezer évvel ez¬előtt elmondtam, hogy tisztátalanná az embert az teszi, ami kijön a száján, és nem az, ami bemegy rajta. Akkor is megbotránkoztak ki-jelentésemen.
A táplálkozás mindenki számára ESZKÖZ. Aki azt ta¬pasztalja, hogy jobb neki, ha nem eszik húst, az legyen vege¬táriánus. Aki nem érez erre indítást, az ne legyen az. Az indítás vagy nem indítás az mindenkinek teljes lényét átfogó, átjáró szfé¬rájából jön vagy nem jön. Erre lehet rábeszélni és lehet erről lebeszélni is másokat. Erkölcsi értéke mindegyiknek nulla önma¬gában. Én erre is, arra is áldásom adom. Fontos a szívbéke."
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-09, 05:48

11 HANG – Aki Isten szerető, annak minden javára válik **
A földi élet valójában egy olyan probléma-erdő, melyből nincs kiút kifelé, csak befelé. Az ima, böjt, áldozatvállalások és egyéb szeretet-cselekedetek mind azt segítik elő, hogy még a leg¬mostohább körülmények is a lélek javát szolgálják. Számomra még a keresztre feszítés is javamra vált. (Lk 24;26) A te számodra sem lehet káros semmiféle szenvedés, ha hiszed, hogy te is Istent szerető vagy, és neked is javadra válik minden. Ha nem így lenne, akkor nem szeretnélek téged igazán. Márpedig nagyon sze-retlek. Ha a Mennyországban leszel majd, még akkor sem foglak tudni téged jobban szeretni, mint most. Neked viszont most kell bizo¬nyítanod, hogy Engem igazán szeretsz. Ezt pedig csak áldozat-vállalással tudod megmutatni.
12 HANG – Szükséges a napi szeretet-elszámolás **
Nincs önmagában sem jó, sem rossz cselekedet, mert min¬den cselekedet valakié. És akié, annak a valakinek kell eldönte¬nie, hogy milyennek minősítse cselekedeteit. Én csak azt tudom neked elmondani, hogy hogyan tudod magadnak és magadon megállapítani, hogy helyes vagy nem helyes, amit csinálsz. En¬nek útja-módja: gondold át minden nap, mivel töltöd ki idődet. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy mindenki azért van, hogy Engem egyre jobban megismerjen, megszeressen. Ehhez kell mér¬ned azt, amivel foglalkozol. De nem elég felmérned, hogy mit csinálsz. Nem elég az idő-elszámolás. Fontos megítélned, hogy amit csinálsz, hogyan csinálod. Ezt hívjátok szeretet-elszá¬molásnak. Ha e két kérdést becsülettel naponta megválaszolod magadnak, akkor világos lesz előtted a hogyan tovább.
13 HANG – Akkor fordulsz felém… **
Olvasd a Szentírást! Keresd azokat a napi ajándékaimat, amelyekért rend¬szeresen hálát kellene adnod! Én nem láthatom meg helyetted, hogy mennyivel tartozol Nekem. A Felém fordulás és az Engem dicsőítés együtt járnak. Amíg csak annyiban fordulsz Felém, hogy szegénységedet mutogatod Nekem, melyet Én jobban isme¬rek, mint te, addig nem is Felém fordultál, hanem önmagaddal vagy elfoglalva. Akkor fordulsz Felém, ha előre tudod, hogy mit kell megköszönnöd szívből.
14 HANG – Az elmélkedések, meditációk helyes iránya **
Elmélkedéseidben gyakorlati következtetéseket csak olyan irányban szabad tenni, melyek szinkronban vannak tanításommal. Ha bárkitől elirányítást akarsz kapni, csak akkor fogadd el a fel¬kínált tanácsot, ha az az evangéliumokban föllelhető szavaimmal iga¬zolható. Még a római pápától se fogadd el azt, ami nem iga¬zolható ismert szavaim alapján. Egyetlen tévedhetetlen ember lé¬tezik a világon, a megtestesült Istenember. Ez Én vagyok. Engem lehet magyarázni, és lehet félremagyarázni. Azok magyaráznak félre, akik nem fogadnak el Engem Út-nak, csak Igazságnak és ɬletnek. Az fogad el ÚT-nak, aki tudja, hogy nincs visszabántás, de van állapotszerű megbocsátás, és legalább törekvés arra, hogy lássa meg azt a rászorulót, akin segítenie kell.
Ha elmélkedéseid ebben az irányban lendítenek, akkor jó úton haladsz.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-10, 06:43

Chérie Carter-Scott: Az emberré válás szabályai

1. Kapsz egy testet -
Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.
2. Tanulsz -
Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj. Talán szereted az így szerzett ismereteket, talán lényegtelennek vagy ostobaságnak tartod őket.
3. Nincs balsiker, csak tanulság -
A fejlődés próba szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A ,,sikertelen'' kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az ,,eredményesek''.
4. A lecke addig ismétlődik, míg nem tanulsz belőle -
Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formákban kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot. Miután felfogtad, továbbléphetsz a következőhöz.
5. A tanulásnak soha nincs vége -
Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád, ha megéred azt a kort.
6. Semmivel sem jobb ,,ott'', mint ,,itt'' -
Mire eljutsz ,,oda'', az ,,amott'' még vonzóbbnak tetszik.
7. Mások pusztán éned tükörképei -
Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.
8. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel -
Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, hogy használod őket. Tiéd a választás joga.
9. A válaszokat magadban találod -
Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint nézni, hallgatni és bízni.
10. Mindezt úgyis elfelejted.

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-11, 05:23

15 HANG – Boldoggá csak Én tudok tenni embert **
Minden ember általában azonos vágy és ösztönvilággal felszerelve indul útnak. Viszont már születése előtt mindenki nagy vonalakban kipontozott sorstervre mondott igent, melyről le nem térhet. Ez nem predestináció és nem is fatalizmus. Sorstervének megvalósításában mindenki szaba¬don eldöntheti, hogy boldog lesz benne vagy sem. Boldog még senki sem lett azáltal, hogy házasságra lépett. A házasság nem ar¬ra való. Azért csalódik szinte mindenki a házasságában, mert azt hitte, hogy az fogja majd boldoggá tenni. Nem. Boldoggá csak Én tudok tenni embert. Ezt meg tudom tenni azzal is, aki házas-ságban él, és azzal is, aki nem él házasságban. Persze boldogta¬lanná sem tud senki tenni senkit sem. De önmagát bárki boldog¬talanná tudja tenni. Mert mi a boldogság? A jó birtoklása az el¬vesztés félelme nélkül. Így is mondhatom: A Tőlem elfogadott benső béke. Efelé itt a Földön csak haladni lehet, de tel-jesen meg nem valósítható. A mulandóság képtelen rögzíteni az örökkévalóságot. Erre csak az örökkévalóság képes, mely más dimenzió. Döntő tehát az a látás, az a szemlélet, ahogy nézed a rajtad kívül lévő világot. Boldogságodat illetően az nem objektív valóság. Döntően tőled, látásodtól függ, hogy mulandó események boldogítanak vagy elkeserítenek.
16 HANG – Keresztényé senki nem válik szertartások által **
Attól nem lesz senki keresztény, hogy megkeresztelték. Attól csupán megkeresztelt lesz. Kereszténnyé senki nem válik szertartások által, csak olyan magatartás melletti döntés által, melyben Én nem egy leszek életé¬ben a sok között, hanem abszolút ELSŐ. Vagyis Én mon¬dom meg, hogy ki vagy mi a második. Bennem csalódni nem lehet. De csak Bennem nem lehet csalódni!
17 HANG - A szeretés nem az álmok világa, hanem a gyakorlati áldozatvállalásé
Uram! Egy gyermeked gyakorlati tanácsot kér Tőled. Hogyan tudná gyakorlatban megélni azt a szeretetet, melyet Te kívánsz tőle?
HANG: "Gyermekem! Önismeret nélkül nem tudod kitisztítani szeretetedet úgy, hogy az téged szándékom szerint boldogítson. Önismeretet pedig nem lehet könyvből tanulni. Ha akarod tudni, hogy ki is vagy igazán, akkor legalább egy vagy két hétig írd le minden nap, hogy mire használtad fel az idődet.
Ti sajnos képesek vagytok arra, hogy becsapjátok önmagatokat. A tényeket nem lehet letagadni. Cselekedeteid tükrében tudod megismerni, hogy milyen is vagy valójában.
Ha egy hétig óra-pontossággal föl tudtad mérni magad a tekintetben, hogy mire használtad fel az idődet, akkor szánd rá magadat, és osztályozd meg cselekedeteidet. Így aránylag objektív képet kapsz magadról.
Ha vállalod önmagad megismerésének ezt az útját, akkor látni fogod, hogy hol tartasz jelenleg a szeretetben. A szeretetnek mindig a másért végzett szolgálat mutatja meg valódiságát.
A szeretés nem az álmok világa, hanem a gyakorlati áldozatvállalásé. Ebben lehet Velem találkozni. Így várlak téged."
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-12, 07:04

18 HANG - Az igazi szeretet Belőlem és Értem él
Az igazi szeretet akkor nyilatkozik meg, mikor valaki észreveszi azokat a rászorulókat, akiken segíteni kell, s meg is tesz mindent értük, amit megtehet. Az igazi szeretet sem sovinizmust, sem nacionalizmust, sem faji előítéleteket, sem társadalmi, sem vallási vagy egyéb rangkórságokat nem díjaz. Az igazi szeretet Belőlem és Értem él, s vállal áldozatot még akkor is, ha nem tud erről. Az önzés minden rossz forrása. Ez éppen ellentéte az önszeretetnek. Az szereti helyesen önmagát, aki másért él. Aki megreked vérkapcsolat adta övéi szeretésénél, az nem szeret igazán mást, mint önmagát, kicsit kiterjesztett önmagát.
19 HANG - Neked az a fontos, hogy Velem maradj lelki közösségben
A közösségről is mondok pár szót.
Csak azzal lehetsz lelki közösségben, aki nem uralkodni, hanem szolgálni akar, tehát aki Velem akar lelki közösségben élni. Azok között, akikkel esetenként összejársz, szinte mindig lesznek olyanok, akik ha így gondolkodnak is, de nem így cselekednek. Ez ne zavarjon. Neked az a fontos, hogy Velem maradj lelki közösségben. A többi nem a te dolgod. Nálad is, másoknál is lehetnek kilengések. Nemcsak egyénre, de közösségekre is érvényes, hogy csak azok az Enyémek, akik kísértéseket szenvednek. Az ősellenség csak azokat akarja megnyerni, akik nem az övéi. Ezért nagyobb baj, ha nincsenek problémák egy közösségben, mintha vannak.
20 HANG - Nincs erkölcsi nevelés, csak erkölcsi önnevelés.
A legjobb édesanya sem képes arra, hogy bármely gyermekét is üdvösségre vigye, ha az nem akarja. Még Én sem tudom ezt senkivel megtenni. Ez annyit jelent, hogy jól nevelni – indítóokként – nem azért kell valakit, hogy az illető jó legyen, hanem azért, mert a nevelő ezzel bizonyítja, mutatja meg, hogy ő jó. Hányan mondják: "Hiába neveltem gyermekem a jóra, mert elzüllött." Ne keverjétek össze az indító okot a célokkal. Mindenki csak önmagáért felel. Ha nem így lenne, akkor Én felelnék mindenkiért, holott Értem felelős mindenki.
Tehát minden nevelés csupán illemszabályokra korlátozódik, és az erkölcsi magatartást mindenkinek önmagának kell kidolgoznia magából. Nem kell tehát meglepődni azon, hogy vannak jó nevelők, akik kezei közül erkölcsileg rossz neveltek kerülnek ki, és vannak rossz nevelők, akik kezei közül erkölcsileg jó neveltek kerülnek ki. Számtalan példa mutatja, hogy nincs erkölcsi nevelés, csak erkölcsi önnevelés.
21 HANG – Gyermekeid nem a tieid, kölcsönkaptad őket és Enyémek ők is
Gyermekeidről tudnod kell annyit, hogy ők nem a tieid. Kölcsön kaptad őket. Enyémek ők is. Ne akarj helyettük élni, csupán Értem velük. Erkölcsi nevelést nem tudsz adni nekik. Én sem tudok. Csak ők tudnak önmaguknak, ha akarnak. Nincs erkölcsi nevelés, csak erkölcsi önnevelés. Illemszabályokra természetesen meg kell tanítanod őket, de az Istennek-tetszés számukra az ő feladatuk. Még csak nem is szólhatsz bele. Arra ügyelj majd, hogy ne légy bűnrészes velük kapcsolatban. Értem ezalatt, hogy tudj "nem"-et mondani olyankor, amikor azt jónak látod. Tehát ne az ő kedvüket keresd, hanem az Én kedvemet velük kapcsolatban is.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-13, 00:59

FÉRFI LÉLEK ÉS A BETEGSÉGEK
SZERZŐ: HESZLER RAMÓNA

Nem olyan régen csodálkoztam rá arra a jelenségre, hogy valahogy az elmúlt években nagyon sok, 40-es, 50-es éveiben járó férfit vitt el tragikusan, hirtelen módon a halál. Mi lehet a háttérben?
Nem, ez nem valami konteós cikknek készül és most hirtelen egy statisztikát se tudok előrántani, hogy pontosan mennyi, fiatal és egészségesnek hitt férfit ragadott el a halál az elmúlt 5 évben. Csak valahogy egyre többször jönnek szembe ilyen hírek, amik akaratlanul is elgondolkodtatnak.

Mert úgy érzem mi nők, sokkal többször beszélünk már arról, hogy milyen mentális nehézségekkel küzdünk, mint férfi társaink. És az sem ismeretlen sokak számára, hogy a lélek és a testi betegségek bizony kéz a kézben járnak. Milyen jó, hogy beszélünk a szexuális és egyéb, nőket ért atrocitásokról, azok lelki vonulatáról. De mégis hol maradnak a férfiak?

Ki foglalkozik a férfi lélekkel? Mert miközben nagyon helyesen elmondjuk a kislányoknak, hogy bármi lehet belőlük, addig a kisfiúkról valahogy mindenki elfelejtkezik. Mert egy fiúnak, férfinak még mindig sokszor ciki ha sír, ha érzelmes, ha megakad az életében. Aztán ezekből a kisfiúkból később elfojtásokkal teli, depressziós felnőttek lesznek, akiket nem csoda, hogy idő előtt elviszi a szívük vagy valami más.

Mert hát ugye mi a férfi dolga? Ő a kenyérkereső, aki fenntartja az életszínvonalat vagy legalábbis megpróbálja összekaparni akkor is, amikor anya otthon küszködik a csemetékkel. Ő az, aki nem panaszkodik, csak robotol, miközben szépen lassan felzabálja a felelősség. Mert mi van, ha valakinek ez a szerep nem megy olyan könnyen vagy egyáltalán nem is illik hozzá? Mi van, ha ő sokkal érzékenyebb, másabb beállítottságú, mégis azt várják el tőle, hogy legyen mindig erős és bátor: legyen férfi!

Közben pedig bizonyított tény, hogy a férfiak sokkal kevésbé egészségközpontúak és már csak akkor mennek a legtöbben orvoshoz, ha nagyon muszáj. Szűrővizsgálatok, egészségmegőrzés, prevenció és mentális egészség már nem fér bele a maszkulin képbe.

Segítséget kérni? Ugyan, azt csak a gyengék szoktak. Persze, ez nem mindenkire igaz, és szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy mennyire fontos lenne, hogy beszéljünk erről és ne csak a női, de a férfi szerepeket is átgondoljuk. Hiszen a lelki nehézségek mentális betegségekhez vezethetnek, illetve testi tüneteket okozhatnak hosszú távon, ezért érdemes ezt komolyan venni. (a férfi szűrővizsgálatokról, betegségről itt írtunk)

Kedves férfiak, tényleg nem kell minket nőket megmenteni. Mentsétek meg magatokat azzal, hogy jobban odafigyeltek, mertek és akartok is kommunikálni és törődtök magatokkal. Mert rátok van szükségünk, nem pedig valami ezer éve kialakított képre a férfiakról.

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-14, 01:09

22 HANG - Égen és földön EGY ISTEN VAN
Égen és földön EGY ISTEN VAN. Amikor Én atyáról beszéltem, akkor erről az Egy Istenről azt adtam tudtotokra, hogy Nekem másképpen Atyám Ő, vagy inkább így mondom: Én másképpen vagyok Istennek Fia, mint ti. Az Én Atyám és a ti Atyátok EGY ÉS UGYANAZ. De lényegesen más Nekem ezzel az Atyával a kapcsolatom, mint nektek. Ha külön atyám lenne nekem, és külön atyátok lenne nektek, akkor nem neveztelek volna benneteket testvéreimnek feltámadásom után. Fogadjátok el, hogy az Én Atyám és a ti Atyátok egy és ugyanaz az Atya, csak a Velem és veletek való kapcsolatában különbözik annyira, hogy kénytelen voltam mindig kihangsúlyozni, hogy nem ugyanaz ennek az Atyának viszonyulása Hozzám és hozzátok. Akkora különbség van a kettő között, hogy ti sohasem mondhatjátok, hogy aki titeket lát, az látja az Atyát is. Én viszont ezt joggal mondhattam. Bennem számotokra úgy jelenült meg, mint Én. De számomra nem. Egészen másképpen! Úgy, ahogy szavakkal semmiképpen sem tudom ezt veletek érzékeltetni. Ezért különböztettem.
23 HANG - Mihelyt Engem akarsz, bűnöd az, ami Hozzám lódít
Bűneidről pedig tudnod kell, hogy azokkal kizárólag csak magadnak ártottál, mivel az Istent-szeretőknek minden javukra válik. Örülhetsz hát annak, hogy még saját bűneid is, melyeket a múltban elkövettél, s melyekkel csak magadnak ártottál, ha megbántad azokat, tehát Istent szerető lettél, akkor ezek is javadra válnak. Igen. Szinte mindenkit, akik hozzám tartoznak, bűneik felismerése, megbánása juttatta el Hozzám! A bűnöd tehát csak addig szakít el Tőlem, míg akarod. Mihelyt Engem akarsz, bűnöd az, ami Hozzám lódít.
Te a Földön közvetlenül nem tudsz szeretni Engem. Csak elmondani tudod, hogy szeretsz. Megmutatni csak másokat szeretésed által tudod. Én is csak ajándékaimon keresztül tudom kimutatni irántad való szeretetemet, pedig te e szeretetem által létezel. Ez történik olyankor is, mikor érzed jelenlétemet. Ezt azért nem általánosíthatom, nehogy Engem ajándékaim mögé helyezz. Nehogy ajándékaim fontosabbak legyenek neked, mint Én.
Ha szeretlek, márpedig téged is úgy szeretlek, mint senki mást, ezért van egy belőled, - akkor meg kell óvjalak az önzéstől, mely könnyen elhatalmasodik azon, aki ajándékaimat többre értékeli, mint Önmagamat. Aki nem érez Engem, és mégis akarja azt a jót, amit Én akarok, az sokkal közelebb van hozzám, mint az, aki akár extázisig menően érzi jelenlétemet.
24 HANG – A megbocsátás MAGJA a megértés
A megbocsátás nem egyenlő az elfelejtéssel. Aki elfelejtésre törekszik, az menekül, és elfojtani igyekszik valós vagy vélt sebeit. A megbocsátás MAGJA a megértés. Meg kell tudni érteni azt, aki megbántott. Nem helyeselni tettét, de megérteni. Tudnod kell, hogy mindig mindenkinek mindenben bizonyos értelemben igaza van. Tehát még a Sátánt is meg lehet érteni. Természetesen senkinek sem szabad igazat adni, semmi olyat nem szabad helyeselni, ami helytelen. Megbocsátás megértés nélkül: fából vaskarika. Ez egyénekre, közösségekre egyaránt áll.
25 HANG – Van reinkarnáció
Van reinkarnáció. Éppen úgy van, mint ahogy van megváltás. De amint Én annak idején nem neveztem magamat Megváltónak, mert e szó alatt egészen mást értettek hallgatóim, mint Én, így e szó alatt is: reinkarnáció, nem azt értik az emberek, amit az valójában jelent. Ti sem azt értitek. Számotokra is okosabb lenne nem ezzel foglalkozni, hanem azzal, ami a teendőtök külön-külön és együttesen. Ezt azért mondom, mert a reinkarnációnak ténye egyáltalán nem érinti földi életetek lényegét, tartalmát. Legalábbis, ami a ti tevékenységi körötöket, a mindennapi életben vállalandó felelősségeteket illeti. A reinkarnációval kapcsolatban senki sem jár jól azzal, ha tud róla, hanem azzal jár jól, ha nem sokat törődik vele. Azzal jár jól mindenki, ha azzal törődik, hogy Én hogyan és mint szeretném őt partneremként kezelni. Ez a legfontosabb. Ennek érdekében sem Nekem, sem nektek, nem hosszú imákra van szükségünk, hanem nektek tanulásra, Nekem pedig arra, hogy ennek érdekében ESZKÖZÖKET biztosítsak számotokra. A reinkarnációval csak akkor kellene foglalkoznotok, illetve akkor kellene egyszerűen tudomásul vennetek azt, mikor benső világotok lázadozni akar Ellenem. Csak ilyenkor van létjogosultsága. Különben felesleges időpazarlás, és növeli azt az adósságotokat, melyet ti így fogalmaztok meg: mulasztással vétkezés. Mint tudjátok, amikor nem azzal foglalkoztok, amire hívva, teremtve vagytok, akkor jobban ártotok magatoknak és természetesen Nekem is, mintha nem csinálnátok semmit. Sem keleti, sem nyugati misztikus szellemi áramlat nem világít rá úgy a lényegre, mint Én tettem kétezer évvel ezelőtt. Ezt evangéliumaimban találhatjátok meg legegyértelműbben.
A világnak Világossága vagyok, és nem ködösítése. Meg kell tanulnotok tiszta fogalmakkal, egyszerű, világos, átlátható megfogalmazásokkal dolgozni. Ezt annak idején így fejeztem ki: 'Legyen szavatok IGEN-IGEN, NEM-NEM. A többi az ördögtől van.' Az a vágyam, hogy ÉLJETEK, és nem az, hogy éldegéljetek.
Összegezem az eddigieket. Van reinkarnáció. De ez nem a ti dolgotok, hanem az Enyém. Ezzel nem kell foglalkoznotok. Nektek azzal kell foglalkoznotok, hogy hogyan tudjátok egyénileg és közösségileg elviselhetőbbé tenni mások életét azáltal, hogy nem magatokra akarjátok irányítani egymás szeretetét, hanem külön-külön és együtt saját szereteteteket igyekeztek másokra irányítani.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-15, 07:01

HANG – Mit kell tennem családomért?

Kérdező: Családom válságos helyzetben van. Mit tegyek?
HANG: "Drága Gyermekem!
Amikor valaki problémaerdőbe téved, akkor természetes, hogy nem képes az egész erdőt egyszerre megszüntetni. Az a problémaerdő pedig, amelyet ti földi életnek neveztek, semmiképpen sem szüntethető meg egyszerre. Ki sem lehet jönni belőle, mert ezt mindenki magával cipeli! Az élet keresztjének két összetevője van. Maga az emberi természet és a körülmények. E keresztről leszállni nem lehet!
Bármit teszel, természetedet magaddal hordozod. Bárhová mész, mindenütt vannak körülmények. Ezek soha nincsenek szinkronban egymással a Földön.
Nem megoldás tehát egy házassági válságban azon tűnődni, hogy szétessen vagy sem, hanem azt kell fontolóra venned, hogy milyen a kapcsolatod a benned boldogító módon élő Istennel?
Amíg szempont lesz számodra az, hogy melyik gyermeked milyen megoldást szeretne, addig elmész a lényeg mellett! Ha Velem, a te Jézusoddal rendezed kapcsolatodat, akkor ennek feltétlenül eredménye lesz az is, hogy a körülményeid részéről kapott keresztek benső békédet csak a felszínen érinthetik, de a mélyben nem.
Mivel a földi élet maga a problémaerdő, ezért abból kimenni nem lehet, de lehet föléje emelkedni. Ezt indítja el az első gomb jól begombolása, vagyis Isteneddel történő élő kapcsolatod megteremtése. E „teremtés” Isten részéről már megtörtént, mert te most is Általa VAGY! A te részedről akkor történik meg e „teremtés”, ha személyes döntéssel befogadod Istent életedbe, mint ABSZOLÚT ELSŐT! Vagyis nincs második, illetve mindig azt kell tenned, amit Ő akar. Ő pedig mindig azt akarja, ami a te szíved békéjét célozza meg.
Meg kell tanulnod, hogy a Földön a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. Amint ezt tanulgatod, csodálkozva fogod tapasztalni, hogy bizonyos értelemben „élvezet” is. Vagyis azt, hogy jónak lenni jobb, mint nem jónak lenni!
Nagyon szeretlek, és megáldalak SZÍVEM SZERETETÉVEL!"

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-16, 08:11

HANG - A Jehova tanuiról

A Jehova Tanúiról röviden szólok. Félelmetesen beszűkült emberek, akik éppen e beszűkült látással felszabadított energiák sokaságát használják fel arra, hogy ne kelljen gondolkodniuk. Igen, ez egy olyan ördögi kör, melyből csak súlyos lelki sebek árán van kiút. Még jó, hogy a hozzájuk csatlakozottak közül tízből hat idejében visszalép, s így sok kellemetlenségtől menekülnek meg ők maguk is, és mindazok, akikkel életüket összekapcsolták.
27 HANG - Ember nem lehet embernek birtoka
Gyermekedről már mondottam, hogy ő jobban az Enyém, mint a tiéd. Ember nem lehet embernek birtoka. Azt kéred, hogy vigyázzak rájuk. Erre csak azt tudom mondani, hogy csak annyira tudok rájuk vigyázni, amennyire ők vigyázni akarnak Rám. Persze nem arra a Jézusra, akit te ismersz, hanem arra a szeretetre, melyet ők magukban felismernek és ápolni akarnak. Én csak a szeretet körén belül vagyok mindenható. Akik e körből kilépnek, azokkal nem tudok mást tenni, mint életük szenvedéseiben újra és újra felajánlom nekik barátságomat, behívom őket e körbe. Tehát Tőlem talentumokat (lehetőségeket) kapnak. De sáfárkodni e talentumokkal nekik kell. Azért kapták!
28 HANG - Kétféle gondviselés van
Most megvilágítok előtted valamit. Kétféle gondviselés van. Az egyik megnyilvánulása független minden teremtménytől, a másik függ annak magatartásától, aki gondviselésemre szorul. Úgy van ez, mint egy családban a gyermek élete. Van, kell legyen olyan szülői gondoskodás, mely nem függ a gyermek hozzáállásától. Minél kisebb egy gyermek, ez annál gyakoribb. A másik, amikor a szülő igényli, hogy gyermeke valahogy tudassa a szülővel, tudatosan tegye lehetővé a szülőnek azt a szándékát, hogy a szülő tanúságot tegyen gondoskodó szeretetéről. Így van ez kettőnk kapcsolatában is. Van gondviselő szeretetemnek olyan megnyilvánulása, mely nem függ teremtményeimtől. Fölkeltem Napomat jókra, rosszakra, esőt adok igazaknak, hamisaknak egyaránt. Működtetem a természet erőit annak rendje és módja szerint, ha tetszik ez valakinek, ha nem. A másik megnyilvánulása gondviselésemnek irántatok, s most speciálisan irántad az, hogy igénylem kérő imádat, mert e nélkül nem tudok tanúságot tenni arról, hogy meghallgatlak, hogy figyelek rád, hogy fontosak Számomra kéréseid, tehát az, hogy fontos Számomra igazolni azt, hogy senkit sem szeretek úgy, mint téged, azért van csak egy belőled. De kérő imád csak akkor kényszerít Engem tanúságtevésre melletted, ha az áhítat és az állhatatosság jellemzik. Ha egy ima ilyen, akkor lehetetlen, hogy ne tennék tanúságot meghallgatásáról.
29 HANG - Engem bárki elhagyhat, de Én soha senkit el nem hagyok
Én valóban nem ismerem az elválást, az elhagyást. Engem bárki elhagyhat, de Én soha senkit el nem hagyok. Ez lényem lényege. Ez természetem természete. Amikor házastársak elválnak, olyankor az van nehezebb helyzetben, aki elhagyta a másikat, és nem az, akit elhagytak. Akit elhagytak, azzal még szorosabban vagyok egységben, mint az elválás előtt. De aki elhagyta a másikat, az nagyon nehezen tud Hozzám kapcsolódni, mert Én nem az elválás, hanem a kapcsolatok Lelke vagyok.
Fontos tudnod, hogy az elválás nem elválási per következménye. Az csupán lezárja azt a szomorú tényt, hogy valaki valakit elhagyott. Nem az válik el, aki beadja a válópert. Az válik el, aki szívében megszegte házassági ígéretét, s szívében sorozatosan ellene döntött annak a kapcsolatnak, melyet Előttem szentnek és sérthetetlennek mondott ki. Nem kettőn áll a vásár. Csak egyen. Azon, aki életvitelével nem segíteni, hanem akadályozni próbálta a másik felet abban, hogy Hozzám közelebb kerüljön. Ilyen esetben értelmetlen vergődnie annak, aki hűséges akar Hozzám lenni.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-17, 05:48

A drogok hatásai lehetnek-e spirituális élmények?

Ebből a videóból kiderül, hogy a drogok hatásai lehetnek-e spirituális élmények. Hallgasd meg, mielőtt a drogok hatni kezdtek.
A drogokról vannak aki, azt vallják, hogy spirituális élményt nyújtanak.
Viszont ha egyszer a drogok hatni kezdtek, megállapíthatjuk, hogy nem a spiritualitás dimenziójába kerülsz.

A drogok hatása vezetés közben életveszélyes. nem érzed, hogy mit csinálsz.
A kábítószer fokozza az illúziót, ezért a drogok hatása a vezetésre negatív hatással van.

A különféle drogok fajtái mind az idegrendszerre hatnak. A drogok hatásai az idegrendszerre olyan, hogy elveszíted a realitást.

Az igazság a drogokról az, hogy még nagyobb illúziót okoz, mint ami elől menekülni szeretnél.

Amikor a amikor a drogok hatni kezdtek, ott megszűnik a realitás érzékelése, és szimplán az illúzió világába kerülsz.

A drogok hatásairól a Wikipedián is olvashatsz. Érdemes. Továbbá a drogok hatásait a YouTube is kivesézi.

Éppen ezért, beláthatod, hogy a drogok hatásai az idegrendszerre kedvezőtlen. Legyen az party drog, vagy éppen a drogok hatásai speedre váltanak, sosem dőlj be!

https://www.youtube.com/watch?v=nqY6fMSRDQM
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-18, 04:00

Egy érdekes megközelítés egy másik vallás nézetéből!

Jézusnak fel kell benned támadnia! I Sadhguru
https://www.youtube.com/watch?v=QQ_LfQSAiaw

Életem egyik legszebb filmje, mi lenne ha ma találkoznál Jézussal és a Sátánnal!
Tökéletes magyarázatok az ÉLETünkre, történésekre.
A találkozás
https://www.youtube.com/watch?v=4BKhejC978U

Vígjáték, ami komoly igazságokat tartalmaz.

Jézus szeret engem
https://www.youtube.com/watch?v=1D5si6ByP0A&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1FsU

Egy csodálatos rokkant ember, aki nem vesztette el a hitét, hanem a betegsége megerősítette benne, és ezáltal énekelve hirdeti Isten szeretetét!

Tony Melendez magyar felirattal
https://www.youtube.com/watch?v=Ce_oCLUykrE
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-21, 06:05

30 HANG - Ne akarjátok nevelni egymást!
Ne akarjátok nevelni egymást! Szinte minden gyűlölködésnek ez és ehhez hasonló próbálkozás a forrása. Viseljétek el egymást szeretetben, ahogy Én is elvisellek benneteket! Én sem törekszem megjavítani benneteket. A törekvés területét mindenki saját lelkében hordja. Csak lehetőségeket kínálok fel. Ezt kell tenned neked is! Tiszteljétek egymást még bűneitekben is, legalább annyira, mint Én tisztellek benneteket! Legjobban akkor kínálod fel a szeretés lehetőségét, ha a másik úgy éli meg, hogy ez részéről viszontszeretés. Amint a ti szeretetetek sem indító, hanem visszasugárzó szeretet Felém, úgy akikben élek, azok másoktól csak visszasugárzó szeretetet várhatnak. Várhatnak, és nem elvárhatnak. Remélem, érzed a két szó közötti különbséget.
31 HANG - Én azért jöttem a Földre, hogy szebb legyen a Föld tanításom elfogadtatása által.
A földi életnek nem felületes járuléka, hanem LÉNYEGE a mulandóság, az ESZKÖZ-SZEREP elfogadása. Ennek valósága annyira súlyos, hogy egészségesen nem is akartok rágondolni. Csak ha beteg van a családban, csak ha betegek vagytok, akkor mertek szóba állni e kikerülhetetlen ténnyel: ami mulandó, az nem lehet a lényeg.
Ki kell jelentenem: Akinek életében nem tanítóként, hanem gyógyítóként vagyok elsődlegesen jelen, az nem lesz boldog sem ezen, sem a másvilágon.
32 HANG - Boldognak lenni = törekedni arra, hogy boldog légy
A boldogság nem más, mint a jónak birtoklása az elvesztés félelme nélkül. Nyilvánvaló, hogy az abszolút JÓ birtoklása az elvesztés félelme nélkül a mulandó földi életben csupán törekvésszerűen lehetséges. Itt nálatok tehát minden érték megvalósítás elé oda lehet tenni: törekszem rá. Tehát szeretni = törekedni arra, hogy szeress. Boldognak lenni = törekedni arra, hogy boldog légy. Gyakorlatilag érthetőbbé válik ez, ha a boldogság szó helyében a Velem való harmonikus kapcsolatot, tehát a benső békét teszed. - Annyira valósul meg életedben a tökéletes boldogság, amennyiben törekszel Velem lépést tartani.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-22, 05:35

33 HANG - Tőlem mindenkor csak olyat hallasz, ami a te lelked javát szolgálja
Te másokról akarsz Tőlem információhoz jutni. Bizony a kíváncsiság nem erény abban a formában, ahogy benned él. Neked tudnod kell, hogy rólad sem adnék senkinek semmiféle információt a te tudtod és beleegyezésed nélkül. Szeretetem tiltja, hogy bárkit bárkinek kiadjak. Ha valakiről valamit tudni akarsz, akkor van annak egyenes, becsületes útja-módja, hogy megtudd. s ha ennek az illető ellene mond, akkor ezzel kell beérned. Tőlem mindenkor csak olyat hallasz, ami a te lelked javát szolgálja úgy, hogy az mást személyesen nem érinthet.
34 HANG – A szelídség és az alázat
Az szelíd, aki empatikus, tehát beleérző képességét jól alkalmazza mások és önmaga érdekében. Az alázat közel sem olyan passzív tulajdonság, mint legtöbben gondolják. Aki alázatos, azt éppen az jellemzi, hogy semmiféle gyalázkodás vagy megfélemlítés nem képes feltartóztatni abbéli törekvésében, hogy az általa meglátott jó irányába törekedjék úgy, hogy mindig nyitott maradjon a még jobb befogadására.

35 HANG – Önzés és önszeretet
Különbséget kell tenned az önzés és az önszeretet között. Az önzés nem az Én világom. Önző az, aki arra teszi a hangsúlyt, hogy szeressék. Helyesen az szereti önmagát, aki mindig szolgálni akar másokat Irántam való szeretetből, tehát úgy, hogy nem engedi megkötöztetni magát azokkal, akiket szolgál. Az önszeretet tehát az igazi szeretet. Az szereti helyesen önmagát, aki meg tud feledkezni kedvemért önmagáról, viszont mindenhol és mindenkiben meglátja azt, hogy minden és mindenki által Én mennyire szeretem őt. Egy embernek soha nem szabad arra törekedni, hogy szeressék őt. Ez mindig az önzés irányába visz, tehát a pokolba.
36 HANG – A férfi ott kezdődik…
A férfi ott kezdődik, mikor tud magának parancsolni, tehát mikor ura önmagának, ösztöneinek, beidegzettségeinek, hangulatainak, éretlen vágyainak. Férfivá nem születik senki. Azzá csak kemény önfegyelmező munka árán lehet eljutni. Aki ezt ki akarja kerülni, azt nem hogy férfinak, de még embernek sem lehet igazán nevezni. Ne feledd: Embernek lenni olyan nehéz, hogy eddig még igazán csak az Istennek sikerült. Igen. Nekem sikerült. De ehhez Nekem is vérrel kellett verejtékez¬nem, hogy sikerüljön. Velem neked is és mindenkinek sikerülhet. De csak Velem! És soha nem Nélkülem.
37 HANG - Jobb-e a katolikus Egyház, mint a többi, válaszom egyértelműen: NEM!
Arra a kérdésedre pedig, hogy jobb-e a katolikus Egyház, mint a többi, válaszom egyértelműen: NEM! De ezt mondanám bármelyik egyházra. Nem azért kell valamelyik egyházhoz tartozni, mert az jobb, mint a többi, hanem azért, hogy abban az egyházban, melyhez tartozol, keresd és találd meg azokat az eszközöket, melyek által Engem ÚT-ként elfogadhatsz. Talán már fárasztó számodra, hogy annyira hangsúlyozom ÚT-ként magamat. De ez a legfontosabb! Ennek kikerülésén fáradoznak mindenütt az egyházi vezetők. Ne menj utánuk. Utánam gyere, Velem gyere tovább életed útján. Velem járni nem lehet úgy, hogy valaki nem tartozik egy egyházhoz sem. Aki így akar Velem járni, az ki akarja mazsolázni mindegyik egyházból azt, ami neki kedves, csak ne kelljen áldozattá válnia, mint Nekem.
Tudnod kell, bármelyik egyházhoz tartozol, mindegyikben egyformán nehéz, mert mindegyikben vannak olyanok, akik uralkodni akarnak Rajtam is, rajtad is. Amit kétezer évvel ezelőtt mondottam, az ma is áll. Nem lehet különb a tanítvány sorsa, mint amilyen az Enyém volt. Ha Engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Éppen az egyházi vezetők részéről fogsz legtöbb értetlenséggel találkozni, mivel ők hivatalból nem Engem, hanem egy intézményt kívánnak képviselni, melyet Velem kívánnak azonosítani.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty2022-04-23, 05:21

38 HANG – Az engedelmességről
Akkor beszélünk engedelmességről, mikor valaki nem azt teszi, amit jónak lát, hanem azt, amit az lát jónak, akinek engedelmeskedik. Ha valaki éppen azt látja jónak, amit a másik kér tőle, akkor nem engedelmességről van szó, hanem arról, hogy az illető meggyőződése szerint cselekszik, s ez a meggyőződése éppen azonosságban van azzal, amit kértek tőle. Az engedelmeskedés könnyebbnek tűnik, mint a meggyőződés kialakítása, de csak rövid távon. Igen, mert úgy látszik, hogy nem jár felelősséggel. Átháríthatja a felelősséget tetteiért arra, akinek szót fogadott. Az a töménytelen embergyilkosság, mely a háborúk alkalmá¬val együtt jár, az mind engedelmességre épül. Így aztán, amelyik csapat győz, annak vezérei aranyláncot kapnak, a vesztes vezérei pedig kötelet a nyakukra. De mindkét félnél azok, akik engedelmeskedtek, gyilkosok. Én soha sem mondtam ki e szót: engedelmesség, sem Isten, sem ember irányában. Csak az emberalatti lények felé. Az engedelmesség szó helyett én, Jézus, mindig azt mondtam, hogy hallgatni kell Reám, csakúgy, amint Én hallgatok az Atyára. A hallgatni rá és az engedelmeskedni neki között óriási különbség van. Akire hallgatok, annak kijelentéseit komolyan veszem, odafigyelek rá, átgondolom, s amit helyesnek tartok benne, azt magamévá teszem. Így lehet a meggyőződést kialakítani. Így válik egy ember felelős személlyé.
39 HANG - Istennel való kapcsolatunk forrása nem a Biblia!
A Biblia az KÖNYV! Abban van sok-sok betű, melyet Istentől sugallt emberek írtak le. De olyan nincs, hogy a Biblia ezt vagy azt mondja, hirdeti, kijelenti. Aki e Könyvben összemossa a dolgokat, az bizony bármilyen jó szándékú is legyen, BÁLVÁNYIMÁDÓ! Istennel való kapcsolatunk forrása nem a Biblia! Arról a sok betűről, mely a Bibliában található, arról még a Bibliában is azt lehet olvasni, hogy “a betű öl, a Lélek az, ami éltet”. A Bibliában nem lehet megtalálni az Istent. Istent az ember csak emberben, s főleg önmagában tudja úgy megtalálni, hogy szorongásai megszűnjenek. A te számodra rajtad kívül nincs boldogító Isten. Vagy benned van, vagy nincs sehol számodra. Jézus ezt így fejezte ki: “Aki szeret Engem, azt Atyám is szeretni fogja, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála.” Ha Isten él benned, akkor szól hozzád, ha a Bibliát olvasod, sok okos gondolatot találhatsz benne, de Istent nem! A Biblia könyv. Tárgy! Ma már talán ezernél is többen vannak azok a felekezetek, melyek mind a Bibliára alapozták gyülekezeteiket.
40 HANG - A családi béke szinte megoldhatatlan.
A családi béke szinte megoldhatatlan. Földi életemben az Én családomban is komoly feszültségek voltak, s ezek bizony a nyilvánosság elé is kerültek, mint a Bibliából ismerhetitek. Csak az egyén békéjét tudom garantálni annak, aki Hozzám jön terhével. Családét nem. Én személyben gondolkodom. Nem családban, nem intézményekben. Egyházakban sem. Tudom, kellenek a családok, intézmények, egyházak, de Én személyekben gondolkodom. Igen, mert nem annyira lelkesítő, mint inkább boldogító az Én jelenlétem ott, ahol tudatosan befogadnak. Azért mondtam, hogy nem annyira lelkesítő, mert a lelkesedés túltöltött érzelmi dimenzió is, mely nem konzerválható, nem állandósítható. Az Én békém, az Én jelenlétem az igen. Isten nem olyan, hogy tőletek függetlenül csinálja, rendezi az emberek sorsát. Nem. Isten bennetek van. Ezért kell nem a világot, hanem gondolkodásotokat átalakítani. A boldogságnak, a benső békének ez az útja. Minden más önámítás.
Arra a kérdésedre pedig, hogy mennyit vállaljál fel mások problémájából, hát erre azt mondom, hogy semennyit. Saját problémáidat boncolgasd. Ha egy beteg neked probléma, azt neked kell úgy megoldanod szívedben, hogy az Én békémet át tudd venni. Amikor valaki a másikon akar segíteni, ezt csak annyiban teheti, amennyiben saját lelke gazdagodik ezáltal. E nélkül igazán nem is tud hosszú távon segíteni másokon.

Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 32 Empty

Ezoterika
Vissza az elejére 
32 / 40 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Ezoterika

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: FILOSZ :: KARSAY ISTVÁN FÓRUMA-
Ugrás: