Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Ezoterika

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40
SzerzőÜzenet
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

Hozzászólások száma : 5012

Ezoterika - Page 40 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-16, 06:55

Vissza az elejére Go down
http://karsayalarm.hu/
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-18, 06:31

93 HANG – Mi a földi élet feladata?
Helyesen szeretni csak szenvedések árán lehet megtanulni. Szenvedések nélküli harmonikus élet csak abban a lélekben lehetséges, aki boldogságát egyetlen pillanatra sem veszítette el.
De nemcsak megtanulni nem lehet szenvedés nélkül a helyes szeretést, bi¬zony tanítani sem lehet. Márpedig kivétel nélkül minden ember (Én, Jézus, magam is) azért jött a Földre, hogy megcélozza a szeretni tanítást, mivel ezzel teszi a legjobbat önmagának és másoknak egyaránt.
Önmagának azért, mert szeretni tanítani csak az tud eredményesen, aki ma¬ga is szeret, és szeretni tanítani pedig azért a legértékesebb cselekedet, mert boldoggá nem azáltal válik valaki, hogy szeretik, hanem azáltal, hogy ő maga szeret!
94 Hang - Egészségemmel kapcsolatban kérdezem a HANG-ot.
Azt jól tudod, hogy minden ember halálos betegséggel született a Földre. A halál ellen nincs orvosság! Mindaddig pedig, amíg e pillanat be nem követ¬kezik, az a feladatotok, hogy könnyítsétek egymás terheit.
Teljesen mindegy, hogy valaki beteg vagy egészséges, ha Én, Jézus, élhetek a szívében. Mert akár betegen, akár egészségesen, mindenkinek azt kell tennie, amit megtehet annak érdekében, hogy áradjon belőle az a szolgáló szeretet, amire képes, amire Én, Jézus, képesítem őt! Nem az tehát az érdekes, hogy be¬teg valaki vagy nem, hanem az, hogy mire használja fel reggeltől estig, estétől reggelig az idejét. Minden áldott nap úgy kell élned, mintha az a nap volna éle¬ted utolsó napja, mert az is! Egyetlen nap sem ismétli önmagát. Mindegyik EGYETLEN!, tehát első és utolsó egyaránt. Tehát mindenkinek számolnia kell azzal, hogy mennyire nem az egészség a fontos, amely - tetszik, nem tetszik - ¬csak időszakos, hanem az a szeretet, amely ÖRÖK!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-20, 06:03

HANG – Isten a világ ura?

(Bucholcz Ferenc médiumon keresztül válaszol Jézus.)

Kérdező: Jézusom! Ki csinálja a természeti katasztrófákat? Isten vagy valaki más?
HANG: "Drága Gyermekem !
Nem az Isten csinálja a szélvészeket, földrengéseket, tűzvészeket és árvizeket. Mielőtt állításomat érvekkel is alátámasztanám, szeretném alaposan kitisztázni előtted, hogy mit tartok Én, Jézus, katasztrófának.
I. Én, Jézus, azért jöttem a Földre, hogy megmentsem azt, aki elveszettnek tudja magát. Az élet szava vagyok e világ számára. Azt minden gondolkodó ember észrevette már a Földön, hogy nincs a Mennyországban. De a segítségemmel minden gondolkodó ember észreveheti magában a Mennyországot már a Földön.
Az embereknek nem azoktól a körülményektől kellene félniük, amelyek biológiai életüket veszélyeztetik, hanem elrontott önmaguktól. Attól, hogy nem arra használják fel földi életüket, amire kapták.
Aki külső körülmények változásától teszi függővé a boldogságát, az lelkében kárt fog vallani, mert olyasminek a birtoklására törekszik, amit
- mások elvehetnek tőle,
- elveszíthet,
- a Földön más számára itt kell hagynia /öröklés jogán/, vagy
- moly megrágja és rozsda megemészti, mert mulandó, mint az anyagból készült ég és föld.
De aki megtanul úgy gondolkodni, mint Én, Jézus is tettem, azt semmilyen külső körülményváltozás nem fog elkeseríteni, mert rálát arra, hogy olyan jót birtokol önmagában, amit
- mások nem vehetnek el tőle,
- véletlenül nem hagyhatja el, mert
- mindig nála és vele levő,
- el nem avuló érték. Az elvesztés félelme nélkül csak egy jó birtokolható a Földön: az Isten gondolkodásmódja, a szeretet. Ez a Mennyország állapota a jót akaró emberben. Békét ad, derűt, erőt, a halál fölötti győzelem tudatát.
A legnagyobb katasztrófa, ami egy embert a Földön érhet az, ha a lelke kárba veszik! /Máté 16,26./ Nem a kívülről jövő katasztrófáktól kell tehát félnetek, hanem a belülről fakadó, helytelen gondolkodásból eredő hitetlenségtől. Mert „...aki hisz...megmenekül, De azt, aki nem hisz, el fogják kárhoztatni,...! „ /Márk 16,16./
Azok számára, akik önmagukat a testükkel azonosítják, létezik
a.) egyéni katasztrófa,
b.) a kisebb-nagyobb embercsoportokat érintő katasztrófa,
c.) a Föld lakóinak egészét fenyegető világkatasztrófa.
Minél több embert érintő katasztrófáról hall valaki, annál jobban rákényszerül arra, hogy szembesüljön azzal a tudattal, hogy egyszer neki is itt kell hagynia a földi életet. Ezért igazán csak az nevezhető bátornak, aki szembe mer nézni önmagával, és nem csak felteszi magának az élet nagy kérdéseit, hanem értelmet megnyugtató választ is igyekszik keresni arra, hogy
- miért született e világra,
- mi lesz vele a „halál” után és
- a születés-halál adta keretek között hogyan érdemes élnie ?
Az Isten szemében csak egyéni katasztrófa létezik. Mindegy, hogy a körülményváltozások látszatra egy, több vagy sok ember halálát okozzák. A hajatok szálait is számon tartó Isten minden ember életét egyénileg kíséri figyelemmel. Hiszen egy veréb sem eshet le Atyám tudta nélkül a földre, és az ember a verébnél sokkal drágább az Isten számára. Ezért olyan helyzetet, ami nem ad lehetőséget a szellem fejlődésére, Isten nem enged meg számotokra. Mert nem a mulandó test a lényeg, hanem a testet megelevenítő szellem.
Az ember boldogsága szempontjából csak az számít, hogy a test anyagburkából kibújva Istent szerető szellem lássa meg a Mennyország világosságát. Bizony, bizony másképpen gondolkodik az Isten, és másképpen az Istent, tehát önmagát sem ismerő ember.
1. Miután a halálommal végződő, sokak által egyéninek hitt katasztrófámat átéltem, ezt mondtam: „Hát nem ezeket kellett szenvednie a Krisztusnak és azután bemennie dicsőségébe?„ /Lukács 24,26./ Halálom tehát, mert Atyám akaratának megtételére törekedtem, nekem a javamra vált. Csak a tudatlan ember sajnálkozik egy Istent szerető ember halála miatt.
Mikor halálom előtt elbúcsúztam tanítványaimtól, többek között ezeket mondtam nekik: „Ha szeretnétek engem, örülnétek, hogy Atyámhoz megyek, mert az atya nagyobb nálamnál.” /János 14,28./ Ezzel azt fejeztem ki, hogy olyan helyre megyek, ahol Atyám minden képzeletet felülmúló módon fog majd szolgálni Engem, aki megvallottam Őt az emberek előtt. Atyám pedig csak azért nevezhető nálam nagyobbnak, mert Ő az, aki legteljesebb módon szolgál mindenkit. Persze, ezt csak az tudja megtapasztalni, aki vállalja, hogy a szeretet körén belül él.
2. Mikor Siloámnál egy összedőlt torony több megtéretlen embert ölt meg, akkor sem a testük elmúlásának tényét hangsúlyoztam, hanem a lelkük kárát. /Lukács 13,4-5./
3. Az egész Földetekre kiható gyors változást pedig szintén csak a hitetlenek fogják katasztrófaként megélni. /Máté 24,30./ Azok viszont, akik hisznek Bennem, és kitartanak a szeretet mellett, azok tudni fogják, hogy a külső nehézségek múló percei a megváltást hozzák közel számukra. /Lukács 21,28./
Nem veszteség a halál a megtérés után, de katasztrófa a szellem számára, ha elmulasztotta ezt földi élete során, és nem hajlandó erre a színről-színre látás világában sem. Az emberek úgy gondolják, hogy az életet a testi funkciók működése, a halált pedig ezek hiánya jelöli. Én, Jézus, Atyámmal együtt tudjuk, hogy aki Bennem hisz, az már átment a halálból az életbe. Mert az Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. Akik azáltal élnek, hogy hisznek Benne. /Márk 12,27./ Ezért ne a test elmúlásától féljetek, hanem a gondolkodás-átalakítás elmulasztásától.
Én, Jézus, mindig annak a szellemnek az állapotára teszem a hangsúlyt, amely a testet megeleveníti /János 6,63./ A tudatlan emberek pedig a szellemük által megelevenített testre.
Az anyagi test és az azt megelevenítő szellem között van egy óriási különbség. Az anyagi test múlékony dolog. A szellem nem. Az anyagi testet külső erő el tudja pusztítani, a szellemet nem. Azt csak mindenki önmaga ronthatja el, teheti szentségtelenné. /Márk 7,15-23./
II. A biológiai életeteket fenyegető körülményváltozásokat - katasztrófákat - olyan szellemi lények idézik elő, akik az emberek gonosz indulatainak energiáit használják fel arra, hogy ártó szándékukat megvalósítsák. Az embereknek tudomásul kellene venniük, hogy a belőlük kisugárzó gyűlölet nem csak az ő lelküket mérgezi és teszi szívbéke megélésére alkalmatlanná, hanem gyűlöletük energiája táplálékul szolgál az őket körülvevő és átjáró rossz akaratú szellemi lények számára is. Éppen ezért, ahol ezek a lények emberek közötti gyűlöletet, ellenségeskedést tapasztalnak, rögtön ott teremnek, és igyekeznek azt még jobban felszítani.
A szeretet, a jóakarat kisugárzása viszont legyengíti, menekülésre készteti az ártó szándékú szellemi lényeket. Ezt tudják ők is, ezért azon munkálkodnak, hogy jóakaratú törekvéseitekben elbizonytalanítsanak benneteket.
A rossz irány felerősítése, a jó irány elködösítése: ez az, amit el akarnak érni a testben élő emberekkel kapcsolatban.
A Sátán az Isten majma. Első akar lenni, de nem mások szolgálata által, hanem a másokon való uralkodás, elnyomás által. Még a legszentebb célokat is képes megszentségtele¬níteni. Megmondtam nektek: a Sátán embergyilkos kezdettől fogva, és éppen ezért Bennem semmije sincs. /János 14,30/
Azt, hogy a természeti katasztrófáknak nevezett erőhatásoknak szellemi háttere van, és azt, hogy ezeket az erőhatásokat nem az Isten okozza, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy úgy csendesítettem le a háborgó tavat és a szélvihart, mint aki értelemmel rendelkező szellemi lényhez szólt /Márk 4,39/. Úgy, ahogy tettem ezt az embereket megszállva tartó rossz szándékú szellemi lények esetében is.
Ti is sokat tehettek azért, hogy a gonosznak ne legyen ereje bennetek és körülöttetek. Ahogy az emberi gyűlölet energiája erősíti a rossz szándékú szellemi lényeket, úgy az ima, a jó gondolat, gyengíti őket.
Mikor elfogatásom előtt a Gecsemáné kertben arra kértem három tanítványomat, hogy imádkozzanak Velem, akkor az imának éppen ezt, a gonosz szellemi erőket gyengítő hatását akartam használni. Sajnos a tanítványaim akkor nem imádkoztak Velem. Ezért is mondhattam nekik: „Szunnyadjatok most már és nyugodjatok ! Nincs a gonosz előtt akadály.” /Márk 14,41./ De azért az a tény, hogy Én, Jézus, imádkoztam elfogatásom előtt, nem maradt teljesen hatás nélkül /János 18,6/ ! Ugyanis elfogóim, akiket Júdás hozzám vezetett, először hátrahőköltek és a földre estek, mikor megtaláltak Engem.
Tudnod kell, hogy második eljövetelemet megelőzően nagy nehézségeket fognak átélni a Föld lakói. De sem ezekhez a nehézségekhez, sem ennek az időnek jeleket és csodákat tevő hamis krisztusaihoz /Márk 13,22/ az Istennek nincs köze. Mint ahogy nem volt a te Jézusod földi meggyilkolásához sem. Csak ahhoz lesz az Istennek köze, hogy ez az utolsó, embert leleplező időszak megrövidüljön /Márk 13,20/.
Lásd be ! Az Isten nem meghasonlott szellemi lény, aki az egyik kezével rombol, a másikkal pedig épít. Mert amelyik királyság meghasonlik önmagával, az elpusztul /Lukács 11,17/ !
Már Illés próféta is megtapasztalta, hogy az Isten nincs benne romboló szándékkal sem a szélviharban, sem a földrengésben, sem a tűzvészben /1Kir 19,11-12/. De benne van építő, buzdító és vigasztaló módon abban a halk és szelíd hangban, amely ma is szól minden emberhez a lelkiismeret hangján keresztül.
Felvetődhet benned jogosan az a kérdés is, hogy az özönvizet - melyet csak Noé és a bárkájában levők éltek túl - az Isten csinálta-e ? Elöljáróban tudnod kell, hogy a Biblia ószövetségi részében leírt, Istennek tulajdonított szavak csak részben tükrözik az Isten gondolkodásmódját. Ugyanis azok, akik hallották, és emberi szájhagyomány útján tovább adták, leírták e sugallatokat, nagy mértékben belevitték ezekbe az írásokba a saját gondolataikat is. Isten megengedte ezt számukra, mert Ő nem csak a Földet nem alakítja erőszakos eszközökkel, de az emberek gondolkodását sem.
Elég, ha az özönvizet megelőző időről tudod, hogy akkor az emberek között többen olyan képességekkel és erőkkel rendelkeztek, melyeknek létében az emberek többsége ma már nem hisz. De mivel Isten nem személyválogató, ezért ezek az erők elvben ma is mindenkinek a rendelkezésére állnak. /Márk 11,23./
Tudnod kell, hogy a Föld akkori lakói erejüket, lehetőségeiket nagyon rosszul használták fel. /1Mózes 6,5./ Sőt, ha ezekhez hozzá veszed azt tényt, hogy a Föld lakói tudatosan kerestek kapcsolatot az ártó szándékú szellemi lényekkel is, akkor beláthatod, hogy a Szeretet Istenének nincs olyan értelemben köze a pusztító özönvízhez, mint azt eddig gondoltad.
Az Isten csak Általam, Jézus által tudta legyőzni e világot úgy, hogy vállaltam a nem ártás, a megbocsátás és a segítés Útját. S azáltal győzhetsz a mulandó világ fölött te is, ha erőmet elfogadva vállalod, hogy követsz Engem az Úton !
MEGÁLDALAK a TISZTÁNLÁTÁS és a HŰSÉG LELKÉVEL!"

https://www.youtube.com/watch?v=1C0V4yYCUGs
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-22, 07:56

95 Hang - Igaz, hogy szabad az akarat, és mégis meg van írva a sorsunk?
Igaz, hogy szabad akaratotok van, és nem igaz, hogy megíratott a sorsotok. Bizonyos benső érzékenység csak olyan eseményekre érez rá előre, amelyek már folyamatban vannak.
Sokkal ritkábban használjátok szabad akaratotokat, semmint gondoljátok! Általában a körülmények és a természetes kötődéseitek, érzéseitek, kidolgozatlan vágyaitok sodrában éltek. Ezért lehetnek olyan események, amelyeket már hóna¬pokkal előbb megérezhet, megálmodhat valaki.
Ti, akik a Földön éltek, általában csak születésetek előtt szoktatok szabad döntéseket hozni. Mihelyt bekerültök a földi élet sodrába, e döntések nagyon módosulnak. Bizony igaz, hogy amint betegként jöttetek a világra, hogy rátalál¬jatok arra az útra, amely az egészség irányába mutat, úgy szabad döntésetek után megkötözöttségek közé jöttetek a Földre, hogy szabaddá váljatok. A men¬nyek országa a szabaddá vált lelkek világa. Tehát azoké, akik megharcolták a Földön a maguk szabadságharcát, tehát mindent megtettek azért, hogy minden külső és belső kényszer ellenére tudják tenni a meglátott jót!
96 Hang - Kihalásra van ítélve az egyházunk?
Én, Jézus, az idők végezetéig élek a Földön. Tehát Egyházam, amely nem más, mint az egyik megjelenési formám (ahol ketten-hárman összejöttök az Én nevemben, ott vagyok közöttetek), nem szűnhet meg! A formája változhat, és kell is hogy változzék! Kell, mert formája két irányból formálódik. Az egyik: belülről kifelé, tehát a Szentlélek formálja. A másik: kívülről befelé, tehát emberi okoskodás formálja. Minél nagyobb hangsúly van a szolgálaton, és azon, hogy az igazi templomok maguk a Földön élő emberek, annál inkább mutatkozik meg a Szentlélek jelenléte benne. Minél inkább az uralkodáson, címeken, a kőből épült templomokon, szertartásokon van a hangsúly, annál inkább különböző korok különböző lelkű embereinek vonásai mutatkoznak meg rajta.
Az Én valódi jelenlétem szolgálatban, áldozatvállalásban, önátadásban ismer¬hető fel, és nem templomba járásban, szertartásokban, és főleg nem úgynevezett szent uralkodásban (=hierarchia)! Ez utóbbiak időszakosak, változékonyak, tehát nem örökérvényűek!
Ez utóbbiak ellen nem kell küzdenetek! Ezek fölött automatikusan eljár az idő! Amint nem kell küzdenetek a katonatisztek ellen sem.
Mihelyt nem lesznek katonák, automatikusan értelmét veszti a katonatisztek léte. Mihelyt nem lesznek az embereknek engedelmeskedést csúcsértéknek tar¬tók, saját lelkiismeretüket feletteseikre bízók, automatikusan meg fognak szűnni a lelkeken uralkodni akarók, egymásnak címeket osztogatók is.

Hang

Mai ige hangoskönyv
https://www.youtube.com/watch?v=ULBLqxssBlg

https://www.youtube.com/watch?v=1yZ2Uo_uURE

https://www.youtube.com/watch?v=ODieyDM27yU

https://www.youtube.com/watch?v=9aAoU5F7IeA

https://www.youtube.com/watch?v=PtxRgMY6BuU

https://www.youtube.com/watch?v=JiJfes6JxUU

https://www.youtube.com/watch?v=ICZmX0oEX6k

https://www.youtube.com/watch?v=X1iFkGnTqKM

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-23, 05:38

97 Hang - A világ a jó és a rossz ellentétére épül?
Az ember alatti világot semmiképpen sem szabad összemosni az emberek világával! Az ember alatti világban szabály, törvény, hogy van negatív és pozitív oldal. A szellemek világában, tehát az egyes emberek életében is, nem így van! Nincs jó és rossz. Csak jó van, és ti a jó hiányát nevezitek rossznak.
Az erkölcsi rossz mindig a szeretet hiánya! A szellemek boldogsága tehát nem ellentétekre épül, hanem egyedül és kizárólag a szeretetre, s ha ez csorbul, ha ez hiányzik, akkor van boldogtalanság, tehát akkor van rossz. Az ember természetes létállapota a boldogság! Ami nem ezt tartja fenn, nem ezt segíti, az nem tartozik az ember természetéhez, tehát embertelen, természetellenes.
Az embernek természetes állapota a színről színre látás, és nem a "tükör által homályban", tehát hitben látás. Ti, emberek, csak azért mondjátok természetfe¬lettinek a színről színre látást, mert természetesnek tartjátok azt, ami természet¬ellenes, tehát a boldogtalanságot.
98 HANG - Hogy élhet a Sátán évmilliárdokon át boldogtalanul?
Minden szellemi lényben boldogító módon van jelen az Isten! Nem is lehet senkiben másképpen, mert Isten a saját boldogságán kívül nem lehet! Ez világos és egyértelmű. Akit ez nem érdekel, az boldogság helyett a bódultságot választja, s bizony, ezt évmilliárdokig is választhatja az, aki akarja.
Nem akarlak teológiai vitákba sodorni, csupán egy teóriát említek. Ez hátha megkönnyíti számodra kérdésedre a megoldást.
„Láttam a Sátánt, mint villámot lehullani az égből!” Hátha nem is meghatározott személyt, hanem „hivatalt” jelent e szó: Sátán. Éppen úgy, mint e szó: Angyal (Küldött). Hátha már kismilliószor cserélődött ennek a „hivatalnak” a hivatalnoka?
Azon a területen ahol „tükör által homályban” láttok, nem óhajtok „csalhatatlan” dogmákat kinyilatkoztatni. Ezt meghagyom a hittudósoknak. Hátha rájönnek egyszer arra, hogy mindaddig, amíg le nem mondanak erről a tevékenységükről, addig a veszekedéseknek, hitvitáknak, vallásháborúknak aknáit rakják le az emberi történelem országútjain.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-24, 06:44

Több posztot olvastam mostanában az idős otthoni ellátással kapcsolatban... illetve csak a problémákkal a szidalmakkal....idős otthonban dolgozom 18 éve...és végzett egészségügyi dolgozó vagyok...

Szóval pár dolgot elmondanék a tisztán látás miatt.... mielőtt valaki beadja a hozzátartozót egy otthonba az üljön le az internet elé és egy kicsit tájékozódjon ...

1.Demencia:A demencia diagnosztikai kritériumai magukban foglalják az értelmi, érzelmi és a társas képességek hanyatlását, melyek korlátozzák a társas életet és a teljesítőképességet. Vezető tünete az emlékezetzavar. Kezdetben a rövid távú memória károsodik, mind a felidézés, mind a megjegyzés zavart szenved. Később a hosszú távú emlékezetből is eltűnnek emlékek, így a beteg egyre több készséget és képességet veszít el....
Ez mindent de mindent érintő dolog ...nem tudja mit kell csinálni egy kanállal egy pohárral elfelejtenek inni enni mert az agy nem küld üzenetet hogy ezekre szükség van....

2..Bekerülnek egy ismeretlen.ingerszegény környezetbe....egy gondozott nem foglalhat le egy nővért ilyen még a magán otthonokban sincs sok pénzért...
Ezt úgy tudnám elmondani hogy téged mint okos értelmes embert kiraklak egy Afrikai ország ismert nyelvet nem beszélő városában... egyedül... tessék te mit csinálnál???
Mert ők ugyanezt érzik ha bekülnek az otthonba...
Megijednek ..félnek.. bezárnak...és itt jön a demencia amikor az agy nem teszi a dolgát nem küld utasítást hogy a napi rutin elmarad .és igen nem tudja hol van nem tudja hol a wc .bepisil ..pelenka mivel 50 -100 lakót mégsem kísérgethezsz percenként a wc-re...de ha megtalálja lehet akkor is a tetejére pisil mert nem tudja mit kell csinálni..két nap is elég ahhoz hogy egy ilyen helyzetben nagyfokú állapotromlás történjen...

3.Tessenek nyugodtan felkeresni egy ezzel foglalkozó orvost ...ugyanezt fogja mondani viszont semmit sem fog tudni a napi dolgokról...azokat kell kérdezni akik a gondozottal vannak...

4..Minden otthonban ugyanez a helyzet...aki igér fűt fát az hazudik...sehol sincs egyéni ápolás...ha ezt szeretné akkor fogadni kell mellé a saját otthonába ápolót...

5.Ez a kijelentés hogy pelenkás zombit csináltak belőle....ilyenkor annyira eltudnám vinni magammal egy műszakra... valószínűleg sokszor bepisilt a fenti okok miatt...de gondolom azért csak jobb egy pelenka mint a vizeletes ruházat és megfázás..
Zombi..ingerszegény környezet... ebből kialakult zavartság agresszív viselkedés ...lehet kapott gyógyszert erre..mert azért egy közösségbe ez nem megoldott nem pszichiátria...
Lekötözés...
Amikor nem kap gyógyszert de igen agresszív.. illetve megy haza ..ezek nem zárt intézetek. Nem kisérgeti nővér öket. Mert NINCS!!!!itt sincs nővér .
De lehet nem örülne senki hogyha a lépcsőn esne el vagy az ablakon esne jól a gondozott ..tehát saját épsége miatt van kikötve... amúgy megint pelenkát jelent...
És hogy ezekről ön miért nem tud???
Mert nem tudna vele megbirkózni és elfogadni hogy mit tesz a betegség az emberrel ...mindenkinek lelkiismeret furdalása van ilyenkor gondolom nem segítene ha ezeket is tudná ..
Ezek után ha még mindig nem hiszi el akkor ismét üljön le és olvassa el a demenciát ...
De ha a sok szidalom helyett összedolgozna a család a nővérekkel akkor lehet többre haladnának...
Egy nyílt napot csinálnék ... amikor ott lenne a hátam mögött a hozzátartozó és látná amit én...soha többé nem ítélkezne senki....mert azt tudnak a legjobban de mégsem csinálná helyettünk senki ....

forrás: internet

https://www.youtube.com/watch?v=EnojwW6Os20
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-25, 05:39

99 HANG - Melyik az igazi szeretet?
Az igazi szeretet nem érzelem. Az igazi szeretet jót akarás! Az szeret helyesen, aki akkor is jót akar, ha jól érzi magát, és akkor is, ha nem érzi jól magát. Nincs külön belső vagy külső szeretet, mint ahogy nincs külön belső vagy külső jót akarás.
A hűség, a kitartó, gyengéd, stb. szavak, amelyeket leveledben leírtál, nem azonosak a szeretettel. Önzésből is történhet mindez. A helyes szeretet feltétlenül önzetlen, tehát elsősorban nem élvezet, hanem áldozat! Minél nagyobb szeretet él valakiben, annál nagyobb benne az áldozatvállalásra való készség. A szeretet mércéjét tehát mindig az adja meg, hogy mekkora áldozatra képes!
100 HANG - Nem érzem magam elég eredményesnek a munkámban.
Neked arra kell törekedned, hogy Én, Jézus, jól érezzem Magamat benned. Ez akkor válik valósággá, ha átveszed Tőlem, Jézustól, az Én békémet. E békének elfogadása nem kíván valami különleges produkciót! Egyszerűen annyit kell tenned, hogy reggel Velem kell elindulnod életed útján, és amit gondolnod, szólnod, tenned kell, azt Értem kell tenned. Tehát tömören: tiszta szándék és egyértelmű cél. Ilyen egyszerű! Tehát nem nagy tettek vállalásáról kell álmodoznod, hanem Velem és Értem vállalnod kell a hétköznapi élet szürkeségét abban a tudatban, hogy Én, Jézus, nemcsak benned vagyok, de érted vagyok benned. Boldogító módon vagyok benned! Ennyi az egész. A többi az Én dolgom!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-27, 06:20

101 HANG - Meghalt, akit nagyon szerettem.
Ami biztos, az az, hogy meghalni születettetek a Földre. Senki sem szeret úgy senkit, mint az Isten! Isten előbb-utóbb mindenkit magához szólít! Téged is! Te is azért születtél a Földre, hogy felkészülj az Istennel történő találkozásra. Isten Bennem és Általam, Jézus által, mutatta meg Önmagát közöttetek. Aki Engem látott, aki Engem megismert, az látta, az megismerte az Atyát.
Minden Földre született embernek az kell legyen a legfontosabb feladata, hogy Rajtam, Jézuson, keresztül egyre jobban megismerje az Istent, és mivel Isten minden embert Önmagára teremtett, megismerje minden ember önmagát is!
Neked sem lehet fontosabb feladatod, mint az, hogy helyes önismeretre juss! Döntéseid, cselekedeteid tükrében ismered meg magadat helyesen. Tehát mindennap meg kell vizsgálnod, hogy Velem jártad-e életed útját, és Értem gondoltad-e, mondottad-e, tetted-e azt, amit gondoltál, szóltál és cselekedtél. Ha ezt teszed, akkor nem éltél hiába. Ha nem ezt teszed, akkor nem arra használtad földi életedet, amire kaptad!
Drága Gyermek! Az nem tartozik a lényeghez, hogy meghalt az, akit annyira szeretsz. A lényeg az, hogy Engem, Jézust, mennyire szeretsz! Ez a döntő! Mindenki mindenkit és mindent annyira szeret, amennyire engedi, hogy meghatározza életét.
Mindent meg kell tenned, hogy Én, Jézus, legyek életed meghatározója!
102 HANG – Magamat az IGAZSÁGGAL azonosítottam
Az Engem dicsőítés nem Miattam, nem Nekem fontos, hanem miattad, neked, hogy meglásd, mennyire szeretlek, mennyire tettelek már eddig is lelkileg gazdaggá!
Te, aki megvallod, hogy kerested az igazságot, s pislákoló fényét saját szívedben meg is találtad, nagyon bölcsen teszed, ha értelmileg is engeded megvilágosodni magadban azt, hogy Én, Jézus, aki Magamat az IGAZSÁGGAL azonosítottam, egyetlen erkölcsi igazságot képviseltem: szeressétek egymást úgy, amint Én szerettelek benneteket (János 13;34)! Ennél boldogítóbb IGAZSÁG nem létezik sem égen, sem Földön!
Ennek a boldogító IGAZSÁGNAK a tartalma: soha senkinek nem ártani, mindig mindenkinek megbocsátani, és segíteni ott, ahol erre lehetőséget kaptok.
Ha ez az IGAZSÁG véreddé válik, akkor megnyerted azt az ÉLETET, amely telesen EGY Velem (János 14;6)!
103 HANG - Meggyógyulok-e valaha?
Részben halálos betegségre születtetek, részben egészségre születtetek. Halálos betegek vagytok már születésetek pillanatától kezdve, mivel előbb-utóbb mindenkinek meg kell halnia.
Egészségre születtetek, mert ahogy gyógyul valaki lelkileg, úgy áll helyre egyre jobban a testi egészsége is. Minden betegség gyógyítható, és minden betegség kezelendő, bár a halál ellen nincs orvosság.
Aki arra teszi a hangsúlyt, hogy megtanuljon együtt élni betegségével, a legjobb utat választja, mert ilyen döntés még az öröklött, a karmikus betegségeket is tompítani, csökkenteni, sőt megszüntetni is képes.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-28, 05:55

104 HANG - A REIKI energia miért kíván hús- és alkoholmentességet?
Nem a REIKI energia kívánja a hús- és alkoholmentességet, hanem azok, akik erre az energiára hivatkozva kérik ezt.
Minden energia isteni energia. Minden energiát lehet jóra is, rosszra is használni. Kétségtelen, hogy bizonyos önmegtagadások növelni tudják a lélek erejét, s így nagyobb hatásfokkal tudnak működni. Én, Jézus, kifejezetten mondtam, hogy vannak bizonyos ártó szellemek, amelyeket csak imával és böjttel lehet hatástalanítani (Máté 17;21).
Azok tehát, akik REIKI módszerrel igyekeznek energiát sugározni, jól teszik, ha tartózkodnak a hús- és alkoholfogyasztástól a gyógyító tevékenységük előtt. De ez nem jelenti azt, hogy soha nem szabad húst vagy alkoholt fogyasztaniuk! Őrizkedjetek a végletektől, és törekedjetek a harmóniára!
105 HANG - Vallásosságom visszatetszést szül.
Ha a vallásosság alatt azt érted, hogy komoly hangsúlyt teszel a Velem való kapcsolat külső formáira, akkor ügyelned kell arra, hogy ez ne legyen visszatetsző.
A külső formák hatása nem mindig pozitív! Nem az szeret Engem, Jézust, aki sokat jár templomba, aki sokat imádkozik, hanem az, aki nem árt senkinek, aki megbocsát mindenkinek, és segít ott, ahol erre lehetőséget kap. Ez a lényeg! Minden más csak annyiban érték, amennyiben ezt elősegíti, szolgálja!
Sok ember pótcselekvésnek használja a szertartásokat, az imákat, holott ezek eszközök arra, hogy Isten iránti szeretetből növekedjetek az emberek iránti szeretetben.
Istent közvetlenül szeretni nem tudod, csak elmondani tudod neki, hogy szereted. De megmutatni csak azáltal tudod, ha nem ártasz senkinek, ha megbocsátasz mindenkinek, és segítesz, szolgálsz ott, ahol erre lehetőséget kapsz.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-29, 06:23

106 HANG - Nyugtalan vagyok.
Az a nyugtalanság, ami benned van, nyilván nem Tőlem, Jézustól, jön, tehát nem is szabad beleragadnod. Én, Jézus, azt mondtam, hogy jöjjön Hozzám az, aki nyugtalan, és Én megnyugtatom őt (Máté 11;28-29). Akkor mondhatod, hogy Hozzám jöttél, ha elhiszed, hogy benned élek, éspedig megnyugtató módon élek benned. Amennyire ezt elhiszed, annyira tudom átadni neked az Én békémet!
Semmi rendkívüliség! Semmi különlegesség! Semmi sorból kilógás! Akkor hiszed el, hogy benned élek, ha teszed azt, amit reggeltől estig tenned kell higgadtan, nyugodtan! Olyan nincs, hogy ezt nem tudod megtenni, mert nem is neked kell megtenned, csak engedned kell, hogy Én, Jézus, megtegyem ezt benned.
Neked nem kell sem keresned, sem felvenned emberekkel a kapcsolatot! Ez az Én Lelkemnek a feladata. Neked Velem kell kapcsolatban maradnod! Ezt azáltal teszed, ha nemcsak Velem élsz, de Értem élsz. Értem az él, aki úgy szereti környezetét, hogy azoknak nem okoz aggodalmat.
Nincs mitől félned! Nemcsak benned élek, hanem érted élek benned! Én, Jézus, legyőztem minden ártó erőt, amely téged fenyegethetne! Tehát te a Győztes oldalán állsz! Mitől is félhetnél?
Drága Gyermekem! Hidd el, hogy az okosan hívőnek minden lehetséges! Még az is, hogy nyugodt, békés életet éljen, s így készüljön a Velem történő végleges találkozásra.
Aki komolyan vesz Engem, Jézust, annak élete idegileg feltétlenül rendeződik. Az vesz komolyan, aki kézben tartja önmagát. Az tartja kézben önmagát, aki engedi, hogy mások is tartsák kézben őt, olyanok, akikkel együtt él, akikről tudja, hogy szeretik őt.
Aki valóban hisz Bennem, azt tudja, hogy nincs mitől félnie, mert Én, Jézus, békét, harmóniát, derűt és örömet sugárzok általa a környezetére.
107 HANG - Harcolok az igazságért, ezért kibírhatatlan vagyok.
Anyám könnyeit nem örömében hullatja! Jó volna, ha te is megtennél mindent azért, hogy vigasz légy számára. Akkor vigasztalod helyesen Máriát, ha nem harcolsz az igazságért, hanem gyógyítod azokat a sebeket, amelyeket legvadabbul éppen az igazságért harcolók ütnek embertársaik szívén.
Én, Jézus, vagyok az IGAZSÁG! Értem nem kell senkinek harcolnia! Mindenkinek önmaga ellen kell harcolnia! A Mennyek Országát azok az erőszakosak fogják birtokolni, akik erőszakot tudtak venni magukon. Lukács 9;23-ban pontosan arról beszélek, hogy ne más fölött akarjatok uralkodni, hanem önmagatok fölött.
Azért az IGAZSÁGÉRT, aki Én, Jézus, vagyok, azért nem kell harcolnod, mert Engem senki és soha le nem győzhet! Márpedig azért, akit nem lehet legyőzni, mi értelme lenne harcolni?
Általában a vallásháborúk szoktak a legkegyetlenebb, legördögibb háborúk lenni. Mindaz, aki az igazságért harcol, az valójában nem az igazságért, hanem saját IGAZÁÉRT harcol! Valójában így próbálja elfedni azt, hogy ő szeretetlen! Hiába próbálja! Már a Földön a poklot szolgálja, és nem azt az Isten országát, amely szeretet, öröm és béke a Szentlélekben!
Nagyon szeretlek. De ez elsősorban nem téged, hanem Engem boldogít. Téged is csak az boldogíthat, ha engeded, hogy nagyon szeressek másokat általad, veled és benned!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-30, 06:14

108 HANG - Hogyan tudnám még a földi életemben jóvá tenni hibáimat?
Úgy tudod jóvá tenni hibáidat, hogy felismered e hibákat, és segítségemet - a te Jézusod segítségét - kérve igyekszel küzdeni ellenük. Neked a felismerés, nekem a segítés a feladatom. Nem fordítva! Nem Nekem kell felismernem hibáidat, hanem neked, és nem nekem kell kérnem erődet, hanem neked az Én erőmet. Ilyen egyszerű!
109 HANG - Problémát okoznak a szenvedéseim.
Problémádat két irányból lehet megközelíteni és megoldani. Az egyik a te szemléleted. Mindenkinek olyan az élete, amilyennek látja, és nem olyannak látja, amilyen. Ha ezt megérted és elfogadod, akkor belátod, hogy nem körülményeiden, hanem látásodon kell változtatnod.
Árnyéka mindennek van, de az, ami van, nem árnyék. Minden rossz egy elrontott jó, de rossz csak azért lehet, mert van jó! Ezt kell meglátnod! A te részedről ez a boldogságod útja. Ha valaki megkérdezi tőled, hogy „hogy vagy?”, és te azt válaszolod, hogy jobban, mint megérdemled, akkor nemcsak helyes önismeretről teszel tanúságot, de tanúságot teszel arról a JÓRÓL is, amit látsz, s tudod, hogy Isten segítségével ez a JÓ is elérhető. Nem érdemed folytán, hanem a látásod, a hited folytán, Isten erejével, de elérhető az, amit a magad számára jónak látsz!
A másik irány, amelyből meg lehet és kell is közelítened problémádat, az a következő: A szeretetnek igazságban, az igazságnak szeretetben kell megnyilvánulnia. Ez azt jelenti, hogy adósság törlesztésére jöttél le a Földre. Előző életeid alatt felhalmozott adósságaidat egyszer le kell törlesztened. Itt és most van erre alkalmad! Ez szenvedésed értelme!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-01-31, 07:56

110 HANG - Miért nem lehet az ember lélekben mindig boldog?
Olyan nincs, hogy valaki nem lehet lélekben mindig boldog! CSAK lélekben lehet valaki mindig boldog! Ehhez két dolog kell. Legyen valami érték a birtokodban, és ez a valami legyen örök! A Földön ilyen csak egy van: a SZERETET. Ez maga az az Isten aki Bennem, Jézusban, megtestesült azért, hogy megláthassátok, milyen emberré kell válnotok ahhoz, hogy az igaz Isten, és nem az általatok igaznak vélt Isten élhessen bennetek! Én, Jézus, azért testesültem meg, hogy ti értelmetek és akaratotok használata által, Általam, Velem és Bennem megistenüljetek.
Igaz, a tévedés nem tesz senkit gonosszá. De tökéletessé sem! Elvben azt mondjátok tökéletesnek, aki tudja, hogy képességei és lehetőségei szerint mindent meg kell tennie azért, hogy egyre emberibb legyen. Gyakorlatban pedig azt, aki nemcsak tudja ezt, de egyértelműen erre is törekszik.
A valóság az, hogy attól még nem tökéletes senki sem elvben, sem gyakorlatban, ha képességeit és lehetőségeit az általa emberségesnek vélt élet kiformálására a legfontosabbnak véli. Ettől csupán nagyon hatékony embernek, sőt boldog embernek lehet őt nevezni, de ettől még ő megtévedt ember.
A megtévedt emberek több kárt, nagyobb szenvedést okoznak az emberiségnek, mint a gonoszok! Igen, mert sokkal többen vannak, s általában a gonoszok szolgálatában állnak.
A hadseregekben, a különböző vallásokban, felekezetekben élők több mint kilencven százaléka tévedésben élő emberekből áll! Gyakran még vezetőik sem gonoszok, csupán megtévedtek! Tehát jóval kilencven százalék fölött van a tévedésben élők száma! De azért vannak közöttük, főleg a vezetőik között, bőven olyanok, akik az ördög-atyától vannak!
Én, Jézus, azért jöttem közétek, hogy lehetőséget kapjatok kilépni tévedéseitekből, s így felismerjétek, hogy csak és kizárólag csak az az emberséges ember, aki engedi, hogy Én, Jézus, úgy, azzal az erkölcsi magatartással éljek benne, amilyen emberi, erkölcsi magatartással éltem názáreti ács koromban.
Az előzők alapján már megérted, hogy nincsenek boldog családok, csak boldog emberek. De ezek a boldog emberek csak akkor válnak áldássá a Földön, ha Engem, Jézust, elfogadnak Uruknak, Megszabadítójuknak.
Kérdésedre, hogy miért nem ilyenek a családok tagjai, csak azt tudom mondani, mert megtévedt emberek vagytok, és nagyon kevesen vannak olyanok közöttetek, akik az igazságot szeretetben, a szeretetet igazságban akarnák képviselni. Az IGAZSÁG Én vagyok!
111 HANG - Emberek között is magányos vagyok.
A magányosság érzése, a hontalanság érzése többé-kevésbé minden emberben ott van. Amíg nem vállalja valaki, hogy a honnan? - hová? kérdésekre megtalálja a gyökeres választ, addig e kérdések nyugtalanító hatását csak különböző narkotikumokkal, menekülésekkel próbálja elviselhetővé tenni önmaga számára.
Egész földi életetek arra való, hogy az előbb említett kérdésekre választ adjatok magatoknak. Nem menekülni, hanem szembesülni! Ez olyan természetparancs, amely alól senki ki nem bújhat! Amint a Noé bárkájából kirepült galamb kénytelen volt visszatérni a bárkába, mint otthonába, úgy te is (és minden ember) Isten szívétől Földre szállt lélek vagy mindaddig, amíg szíved újra Istenre, igazi otthonodra nem talál Bennem, Jézusban. A magányosság érzését narkotikumokkal, ábrándozó bódulatok segítségével csak némileg tudod csökkenteni, de megszüntetni nem tudod. Nem, mert otthona csak az lehet minden szellemi lénynek, amire, akire teremtődött. Azt pedig előbb-utóbb mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy minden szellemi teremtmény a TEREMTŐRE teremtődött!
Amikor azt látod, hogy mások mennyivel szerencsésebbek, mennyire jobb nekik, mert van jó barátjuk, jó családjuk, akkor te, aki a nagy egésznek csak kis szeletét tudod átlátni, a többit fantáziáddal egészíted, színezed ki.
Addig vagy magányos, ameddig Én, Jézus, magányos vagyok benned! A magányosság feloldásához nem elég egy személy. Oda legalább kettő kell! Én, Jézus, hiába élek benned boldogító módon. Hiába találtam rád! Neked is Rám kell találnod magadban, neked is kell hogy eltöltse szívedet a vágy: boldogíts Engem, a benned élő Istenedet!
Azt mondod, hogy ez nehéz? Azt mondod, hogy nem tudod, hogyan boldogíts? Hidd el, a legtökéletesebb házastárs felvállalása is sokkal nehezebb. Igen, mert az u.n. tökéletes körülmény valóban narkotikum! Képes elfeledtetni azt, hogy a mulandó földi élet soha nem lehet Mennyország! Halálra készülni jöttetek a Földre, és nem arra, hogy itt - feledve felelősségeteket - jól érezzétek magatokat! Én, Jézus, soha és senkinek nem mondtam, hogy boldogok azok, akik jól érzik magukat. De bizony mondtam, hogy vannak akik sírva, szomorkodva boldogok, mert tudják, hogy a földi élet egy nagy adósságtörlesztés! Az a tudat pedig, hogy egyre kevesebb az adósságod, nemcsak megkönnyebbülést eredményez, de vágyakat is ébreszt arra az utolsó órára, amely után már nincs adósság, nincs könny és fájdalom, csak örökkön örökké öröm a Szentlélekben. Tehát megállapodottan biztosítva lesz az a szívbéke, amely már itt és most örömöd forrása lehet, ha magadban felleled. A Földön minden napodnak elsődleges feladata az, hogy ezt a szívbékét fölleld magadban, mert ott van, csak látnod kell! A HIT a szív szeme. Csak az a boldog, aki a szívével látni tud befelé, s felleli önmagában az Én békémet, s meglátja szívével kifelé, hogy gondja nem lehet, mert van Gondviselője!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-02-01, 06:56

102 HANG – Hogyan készüljek halálomra
Nincs különbség felkészülés és felkészülés között. Minden egyes napodat úgy kell elkezdened, hogy ez az utolsó nap életedben. Ez nem egyszerű fantáziálás, nem valami dopping-gondolat, hanem ez a valóság! Minden egyes nap életed utolsó napja! Egyetlen napod sem jön vissza soha többé, azon kívül, hogy a Velem - a te Jézusoddal - történő találkozáskor minden egyes napoddal is találkozni fogsz.
Újra és újra a reggeli és az esti ima fontosságára hívom fel figyelmeteket, mert a napi elindulás és a napi zárás valójában az életelindulást és az életzárást jelenti.
113 HANG - Szépnek találom e siralomvölgyet.
A Földet nem a természet szépsége teszi siralomvölggyé, hanem az emberi szívekben gyökeret vert önzés és felelőtlenség!
A vallásosság ördöge tudja a legtöbb keserűséget előidézni. A legszörnyűbb, legborzalmasabb háborúk általában a vallásháborúk voltak, vannak és lesznek. Még a családi háborúk is úgy keletkeznek, hogy az egyik ezt hiszi, a másik azt hiszi, s mindegyik saját igazát védi úgy, hogy gyilkolja a másikat. Emiatt siralomvölgy a földi élet magatok körül, és nem Mennyország. A Mennyország bennetek van! Aki ezt látja, az lát a szívével! Az igazi hitből élő ember ilyen!
114 HANG - Súlyos probléma főleg az egyik gyermekem!
Minden szülőnek feladata az, hogy gyermekének, akár szép szóval, akár erővel tudomására hozza, hogy felelős személy azon a határon belül, amely az ő szabadságköre. Ezt büntetlenül át nem lépheti! A szabadságkör és a felelősség együtt jár! Ez olyan örök törvény, amelyet sem gyermek, sem felnőtt át nem léphet! Ez mindenkire kérlelhetetlenül kötelező érvényű! Ez a REND törvénye az erkölcsi világban!
Mindenki önmagáért felel! Ha egy gyermek túl akarja lépni felelőssége határát, akkor őt meg kell tanítani arra, hogy ezzel komoly fájdalmakat idéz elő önmaga számára! Olyan nincs, hogy „neki szabad, mert még nem érti”! Pontosan azért nem szabad, mert nem felelős személy! Neki csak azt szabad, amiért felel! Amiért nem felel, az a nevelő felelős köréhez tartozik, tehát a felnőtt büntetendő olyankor, amikor gyermekét felelőtlenkedni engedi. De a felelőtlenkedés árát valakinek feltétlenül meg kell fizetnie! Ha előbb nem, hát utóbb, de jobb előbb, mint utóbb!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-02-05, 07:25

HANG – Hogyan segíthetnék valakinek?

Kérdező: SEGÍTENI SZERETNÉK!
Hogyan segíthetek valakinek?
HANG: "Kedves Barátom!
Másnak segíteni, tehát beleszólni valamiképpen az életébe, csak akkor szabad, ha teljesen egyértelmű az, hogy hogyan.
Ha nem egyértelmű ez, akkor csak úgy szabad segítened, ha az illető erre megkér, s készséget mutat arra, hogy a te segítséged következményeiért is ő vállalja a felelősséget.
Szabály, hogy senkitől és soha nem szabad felelősséget átvállalni. Éppen elég annak a felelősségnek vállalására igent mondanod, amely közvetlenül és kikerülhetetlenül téged érint.
Azt viszont tudnod kell, hogy a Velem megbeszélt vállalkozások sohasem reménytelen vállalkozások. Nem, mert aki Velem valamit megbeszél, az tudja, hogy a Tőlem kapott első kegyelem a saját józan esze, és ennek használatára mindaddig áldásomat adom, amíg az a cél vezeti az illetőt, hogy Hozzám közelebb kerüljön. Tehát csak az ilyen célravezető vállalkozásokkal tudok együttműködni.
Gondolkozz el pár percig a Jakab levél 1;5-ben megfogalmazott sugalmazott szövegén!
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-02-06, 05:31

115 HANG - Hogyan lehet Istenről gondoskodni? Milyen az Isten?
Az Isten az egy olyan csodálatos VALAKI, aki SZERETET-ként él benned. A benned lévő szeretetről pedig úgy kell gondoskodnod, hogy soha ne árts senkinek, hogy mindig megbocsáss mindenkinek, és segíts ott, ahol erre lehetőséget adnak neked. Isten pedig úgy gondoskodik rólad, hogy segít abban, hogy Reá vigyázz! Ez a te boldogságod!
Isten olyan, mint Én, Jézus! Aki Engem látott, az az Atyát látta. Ha foglalkozol Velem, Jézussal, akkor egyre világosabban fogod tudni azt, hogy milyen az Isten!
116 HANG - Semmiképpen sem bűn, ha két vagy több helyre is jársz templomba, gyülekezetbe.
A bűn mindig a szeretetlenségnek valamilyen formája.Tudnod kell, hogy nem attól lesz valaki Isten előtt kedves, ha meggyógyították, hanem attól, ha szeretetet áraszt maga körül.
Tedd ezt, és élni fogsz! Magától a templomba járástól sem lesz senki szent! Csak azok a templomba járások kedvesek Nekem, Jézusnak, amelyek Hozzám hoznak közelebb téged! Ahol nem a szeretet légköre uralkodik, ott fázik, didereg az Én szerető szívem!
Nagyon természetes, hogy az ilyen helyeken különösen rászorulok szerető szívekre, hogy enyhüljön a légkör, s teremtődjék meg a szeretet.
Bárhová jársz, a fontos az, hogy Én, Jézus, éljek a te szívedben. Akkor élek szívedben, ha át tudom adni néked az Én békémet!
Ne nyugtalankodj hát! Bízzál Bennem!

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty2023-02-08, 06:59

Mi is a boldogság? Egy kis szünet a boldogtalanságban…

Színház az egész világ,
És színész benne minden férfi és nő:
Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár
Életében, melynek hét felvonása
A hét kor. Első a kisded, aki
Dajkája karján öklendezik és sír.
Aztán jön a pityergő, hajnalarcú,
Táskás nebuló: csigamódra és
Kelletlen mászik iskolába. Mint a
Kemence, sóhajt a szerelmes, és
Bús dalt zeng kedvese szemöldökéről.
Jön a párduc - szakállú katona:
Cifra szitkok, kényes becsület és
Robbanó düh: a buborék hírért
Ágyúk torkába bú. És jön a bíró:
Kappanon hízott, kerek potroh és
Szigorú szem és jól ápolt szakáll:
Bölcseket mond, lapos közhelyeket,
S így játssza szerepét. A hatodik kor
Papucsos és cingár figura lesz:
Orrán ókula, az övében erszény,
Aszott combjain tágan lötyög a
Jól ápolt ficsúr - nadrág; férfihangja
Gyerekessé kezd visszavékonyodni,
Sípol, fütyül. A végső jelenet,
Mely e fura s gazdag mesét lezárja,
Megint gyermekség, teljes feledés,
Se fog, se szem, se íny tönkremenés!

Shakespeare:
Ahogy tetszik. II. felvonás 7. szín.
Szabó Lőrinc fordítása

folyt. köv...

-------
Since too many posts were made, this topic has been divided automatically. You can find the rest of this topic here :
https://echo.forumotion.me/t678-ezoterika
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 40 Empty

Ezoterika
Vissza az elejére 
40 / 40 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40
 Similar topics
-
» Ezoterika

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: FILOSZ :: KARSAY ISTVÁN FÓRUMA-
Ugrás: