Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Ezoterika

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next
SzerzőÜzenet
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

Hozzászólások száma : 5012

Ezoterika - Page 38 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-03, 05:06

HOL JÁRUNK ÁLMAINKBAN?

Az álmodás ideje alatt mérhető agyhullám-jelek legalább annyira különböznek az alvás más szakaszaiban mérhetőktől, mint mindkettő az ébrenlét állapotára jellemző jelektől. Az álomszakaszok kezdetén rendszeresen felébresztett ember vagy kísérleti állat hiába alussza át a többi alvásállapot többórás szakaszait, ha az álom lehetőségétől megfosztják, hamarosan aggasztó jelek jelentkeznek nála.
Álmodni tehát kell, illetve minden ember mindennap álmodik. E kijelentés után szinte hallom a gyors tiltakozásokat, hogy ez nem pont így van, hiszen X-nek, meg Y-nak, sőt Z-nek soha sincsenek álomélményei. De vajon így van ez? Lehet, hogy vannak olyanok, akik tényleg nem álmodnak?
Szögezzük le, mindenki mindig álmodik, s itt tehát meg kell állnunk egy pontosítás végett, ugyanis az álom élménye és az álom emléke két különböző dolog. Azért, mert valaki nem emlékszik az álmaira, attól még ugyanúgy - éjszakánként átlagosan ötször-hétszer - átéli az álmokra jellemző REM szakaszokat. A REM fázisból felébresztett ember pedig, szinte mindig álomélményekről számol be, ami ez esetben természetesen álomemlékként értékelhető. Ezek az emlékek - ha egyáltalán tudatosulnak - igen illékonyak, általában már az ébredést követő percekben visszasüllyednek ismeretlen tudattalan régióinkba. Bár bizonyos nézetek szerint (Crick és Mitchison
1986) az álmoknak - mint az agy törlő-takarító munkájában felejtésre ítélt téves asszociációknak - a felidézése egyenesen káros lehet, úgy gondolom, hogy praktikus értékelhetőségüket sokkal több pszichológiai megközelítés tanúsítja.
Az álmok szimbológiájának megfejtése azonban, már ismét többféle megközelítésben történhet.
Az álombéli történetek, jelek értelmezése leginkább csak saját lelki, szellemi környezetünk ismeretében működőképes.

Paulinyi Tamás

Vissza az elejére Go down
http://karsayalarm.hu/
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-04, 06:45

25 HANG - Féltem a leányomat.
A vérkapcsolat azért a legkegyetlenebb kapcsolatok egyike, mert képes a szerepet állapottá hazudni. Az anyaság nem állapot, hanem szerep. Amint a fának szerepe és nem állapota az, hogy kapcsolatba maradjon a gyümölccsel, úgy a szülőnek sem állapota, hanem szerepe az, hogy gyermekét világra hozva, egy meghatározott idő után leváljon róla. Amelyik szülő, amelyik gyermek nem ezt éli meg a gyakorlatban, az önmagának is, a másiknak is kárára van.
Én, Jézus, felnőttként nem is neveztem anyámat anyámnak. Asszonynak mondottam, s ez nem a szeretetlenségnek, hanem a benső szabadságomnak jele volt. Annak a szabadságnak, amely kell hogy mindenkit jellemezzen, ha azt akarja, hogy Isten abszolút ELSŐ legyen az életében (2Kor 3;17).
26 HANG - Álmaimról
Mint tudod, álomállapotban nyitott a tudatalatti világotok, s ilyenkor bármiféle szellemi lény megpróbálhat hatni rátok. De azért nem vagytok védtelenül kiszolgáltatva a szellemvilágnak! Nem, mert éber állapototokban beprogramozhatjátok bizonyos mértékig magatokat úgy, hogy álmotok részben irányított, tehát kontroll alatt marad.
Az első és legfontosabb az, hogy őrangyalotok védelmét kérjétek álmaitokra. A második az, hogy problémátokra kérjetek megoldást tudatalatti világotoktól. A harmadik az, hogy úgy hajtsátok fejeteket álomra, mint az, aki tudja, hogy van GONDVISELŐJE, tehát nem lehetnek gondjai. Az így előkészített álom feltétlenül áldásomat hordozza, és mindenképpen hasznára van annak, aki így hajtja álomra a fejét.
Az álmokban átélt valóságok általában olyan szimbolikus képek, amelyek nem formailag, hanem tartalmilag értendők. Amint az inga, ha valaki jól bejáratja, akkor érvényes információkat tud küldeni a tudattalanból a tudatba, úgy vannak szimbólumok, amelyeket gyárthattok magatoknak. Pl. Valaki elhatározza, hogy virágzó fát lásson álmában, ha másnap kellemes események várnak rá. A kellemetlen élmények pl. egy letört faággal jelezzék előre magukat. Egész szimbólum-rendszert lehet így kiépíteni magatoknak, s ez olyan lehet a tudatos értelemnek, mint a messzelátó a szemnek.
27 HANG – Nagyon fáradtnak érzem magam
Az idő múlását nemcsak az óramutatók járása érzékelteti. Az emberi test szinte észrevétlenül elhasználódik. Észrevétlenül olyan értelemben, ahogy észrevétlen a fű növekedése annak, aki állandóan azt nézi, és észrevétlen a hervadás folyamata is ilyen értelemben. Csak hosszabb távon látható a növekedés és a hervadás is.
Amikor már itt is fáj, ott is fáj, amikor már gyengül és fárad valakinek az erőnléte, akkor már ez az emberi életben az ŐSZ szava!
Vándorok vagytok, s ez a vándorlás a Földön nem tart örökké! Ha egy utazó tudja, hogy közeledik a végállomás, akkor egyre jobban a leszálláson, azon az állomáson jár az esze, ahol már várják őt.
A sokszorozódó jajok-bajok ezt akarják tudatni veled, erre akarják felhívni figyelmedet. Nagyon nem jó az, hogy ti általában nem a vágyat erősítitek magatokban a halál után, tehát a Velem, Jézussal történő találkozás után, hanem szeretnétek egyre inkább elodázni e találkozást. Holott ennél lényegesebb, fontosabb nincs a világon senki számára!

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-05, 06:01

28 HANG - Anyám miért nem akar elengedni magától?
A Földön az anyák azok, akik, úgy tűnik, a legmagasztosabb szerepet kapták, s bizony, olyan ez, amint a színdarabban a legkívánatosabb szerepről a legnehezebb lemondani, ők is olyanok, akik e szerepükről nem hajlandók tudomásul venni, hogy ez szerep és nem állapot.
Ezen segíteni kívülről nem lehet. Gyakran még a legkeményebb pedagógus, a halál angyala sem ér el e téren eredményt.
Csak azt tudom mondani, hogy lelkedben ne fogadd el őt már anyádnak, mert nem az. De a szíved szeretete irányítson annyira, hogy ezt a nagy igazságot ne akard neki szavakban megfogalmazni. Elég, ha "anyádnak" mondod őt, de nem az ő, hanem a Szentlélek szavát figyeled, és nem az "anyád", hanem lelkiismereted hangja alapján alakítod tovább életedet. De ismétlem: nem szükséges hangoztatni ezt előtte.
Minden gyermekemnek tudnia kéne azt, hogy a szívébe befogadott és szívében ápolt igazságot csak neki kötelessége megélni, és amennyire képes, emiatt ne okozzon fölösleges fájdalmat másoknak. Ha valaki kificamodott lábbal élve jól érzi magát, akkor ne akarjátok a lábát "helyre" tenni. Csak arra kell ügyelnetek, hogy ő ne ficamítsa ki a ti lábatokat. Csak arra kell neked is ügyelned, hogy soha ne menj bele olyan döntésének helyeslésébe, amelynek elfogadását "anyai" jogon követeli tőled!
29 HANG - Érdemes harcolnom valakiért?
Nem jó, ha "harcolsz" valakiért. Egyetlen "harc" az, amely áldásomat hordozza: az önfegyelem harca! Tehát a "harc" önmagaddal! Az általad említett harcban csak az győz, aki lemond a harcról. Igen, mert az általad említett harc is, mint általában minden harc, birtoklásra törekszik.
Az emberekben a szeretet lemondások árán növekszik!
30 Hang – Mi értelme van a szertartásoknak?
Abban a világban, amelyben éltek, két irányból nehezedik rátok a köd. Az egyik az, hogy az intézményes egyházak lejárattak Engem, Jézust, mint utat. Az a sok száz felekezet, amely ma ellepi Földeteket, mindegyik a sajátját tartja a leghitelesebbnek.
A másik pedig a keleti vallások beáramlása hozzátok, melyek a megsérült emberi természet miatt ugyancsak relativizálják a Magammal azonosnak mondott és bemutatott UTAT.
Így aztán a Velem kapcsolatos egyértelműség csak azokban a lelkekben lehetséges, akikben, mint a napraforgó természetében lévő adottság, mely szerint akkor is a Nap felé fordul, ha borult az ég, a lélek mélyén akkor is abszolút Első helyen állok, tehát nincs második, ha bármiféle szellemi áramlatok azonos szinten akarnak tartani Engem más, földi teremtényekkel (Buddha, Krisna, Mohamed, stb.).
Amíg nem válik világossá bennetek az, hogy Általam valóban az Isten jelent meg látható formában köztetek, addig nincs értelme a keresztelkedésnek.
Az egyházi esküvővel kapcsolatban ugyanaz a helyzet, mint a keresztséggel kapcsolatban. Mindennek értelme csak akkor van, ha benső igény mindkettőtök számára. De ilyenkor számolnotok kell azzal is, hogy ezáltal valamelyik intézményes egyház keretei közé is kénytelenek lesztek besorolódni.
A döntő mindenképpen a Velem, Jézussal, való lelki, szellemi egység! Bármelyik egyházhoz sorolódtok be, ha Engem, Jézust, képviseltek, sorsomat vállalnotok kell. E sorsomat elsősorban annak az egyháznak vezetői fogják biztosítani számotokra, amelybe betagozódtatok a keresztség által.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-06, 05:37

31 HANG - Minden olyan gondolat, amely épít, buzdít, vigasztal, Tőlem jön.
Minden olyan gondolat, amely épít, buzdít, vigasztal, Tőlem jön. Tőlem csak ilyen gondolat jön. Minden olyan gondolat, amely rombol, kétségbe ejt és elkeserít, az ősellenségtől jön.
32 HANG - Mit tegyek a felmerülő kételyeimmel?
Felmerülő kételyeid forrása az, hogy nem Rám, hanem a te tökéletességed hiányára teszed a hangsúlyt. Úgy gondolod, hogy a te magatartásod befolyásolja az Én irántad való szeretetemet. Nem! Én úgy szeretlek téged, amilyen vagy. Amíg nem arra teszed a hangsúlyt, hogy az Enyém vagy, hanem arra, hogy milyen vagy, addig a kételyek, mint különböző sűrűségű fellegek, elhomályosítják életed egét, s nem tudsz zavartalanul örülni Nekem, a feléd meleget és fényt sugárzó Napodnak!
33 HANG - Tele vagyok kétségekkel és bűnökkel.
Nagyon magadba gabalyodtál! Az igazi alázathoz hozzátartozik ugyan az is, hogy tudomásul vegye valaki saját gyarlóságát, gyengeségét, de a bűnbánatnak nem szabad bűntudattá alakulni!
Az, aki állandóan bűneivel gyötri magát, nem lehet az Én vonzó tanítványom! Én, Jézus, amikor gondolkodás-átalakításra szólítottalak fel benneteket, akkor természetesen gondoltam arra is, hogy fájni fog nektek saját gyarlóságotok, de nem akartam soha azt, hogy e fájdalmat állapotszerűen hordozzátok magatokban. Inkább azt akartam, hogy a helyes irányt felfedezés öröme legyen jellemző rátok! Tehát ne a magatok gyarlóságain rágódjatok, hanem az Én, a te Jézusod által elmondott és bemutatott szerető irgalomnak tudjatok örülni.
Elsősorban ne azon keseregj, hogy nem tudsz olyan lenni, mint szeretnéd, hanem annak örülj, hogy az Én szeretetem soha nem gyengül irányodban. Ne magadon bánkódj hát, hanem Nekem örülj! Enyém vagy, tehát be van írva a neved a mennyben!(Lukács 10;20)
34 HANG – A Velem való kapcsolat
A Velem, Jézussal, való kapcsolatot elsősorban nem élményvallásnak lehet nevezni, bár időnként csodálatos élményt is biztosítok enyéimnek. A Velem való kapcsolat lényege olyan jót akarás, tehát szeretés, amely igyekszik építeni, buzdítani és vigasztalni mindazokat, akik erre lehetőséget adnak. Ennek feltétlen feltétele az, hogy igyekezned kell meglátni másokban Engem, mint RÁSZORULÓT! Aki a rászorulókon segít, az az Irántam való szeretetét mutatja ki! A végső elszámoláskor ez lesz a döntő!(Máté 25;34)
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-09, 03:27

HANG - Választott társam jó úton jár-e?

Kérdező: Uram, valaki szeretné tudni, hogy választott társa jó úton jár-e?
HANG: "Gyermekem! Három pontban adom meg kérdésedre a választ.
1. Hallottál már biztosan a gyónási titokról. Még ha megölnék, akkor sem mondhatná meg egyetlen pap sem azt, amit más ember legbensőbb világáról az illető által megtudott gyónás keretében. Gondolod, hogy Én beszélhetek neked társad legbenső életéről az ő tudta és beleegyezése nélkül?
2. Éppen mert az ő beleegyezése kikerülhetetlen, ezért nem Tőlem, hanem tőle kell megkérdezned, hogy jó úton jár-e, vagyis igyekszik-e saját lelkiis¬merete szerint élni?
3. Amíg valaki a Földön él, addig szabadságában áll ellenkezőképpen dönteni, mint előző nap tette. Most gondold el: Ma azt mondom neked, hogy az illető jó úton jár. Talán mikor erről te tudomást szerzel, már megváltoztatta nézetét, s akkor te azt mondhatod: ‘Lám a HANG nem tudta, mint beszél.’
Ha tehát e három pontot kicsit jobban átgondolod, akkor magad is be fogod látni, hogy bizony van olyan kérdés, melynek megválaszolása a HANG által nem lehetséges.
Nagyon szeretlek. Igyekezz Hozzám hű maradni minden áron!
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL! "
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-10, 05:56

35 HANG - A hitet nem Tőlem kell kérnetek
Hinni annyit is jelent, hogy jónak tartani a JÓ Istent! Amikor halál, betegség, természeti katasztrófa és egyéb tragédiák történnek, akkor ismerhető fel igazán, hogy van vagy nincs hite valakinek, illetve az, hogy mit is jelent számára az, hogy van hite.
Óriási a különbség aközött, amikor valaki földre lehatárolt szemmel akarja felmérni életében a gondviselést, és aközött, amikor valaki rá tud kérdezni problémáira így: „Mi ez az örökkévalósághoz képest?”.
A hitet nem Tőlem kell kérnetek, hanem Nekem kell kérnem tőletek! Kivétel nélkül minden ember hitképességgel születik, s az, aki úgy kezd élni, életében dönteni, mintha hinne, hamarosan növekedni fog a hitben. Aki nem használja hitét arra, hogy erőforrásként élje meg, annak életében a hit vagy eltorzul, vagy elapad. Valójában minden képességgel így vagytok.
36 HANG - Szeretnék az embereken segíteni!
Eddigi szenvedéseid és jó szándékod juttatott el oda, hogy felkínáld magadat a szeretet szolgálatára. Azt mondod, kereső vagy. Ez nagyon jó. Aki keres, az feltétlenül talál. Azt pedig, hogy jót találj, a jó szándékod biztosítja számodra.
Arra kérlek szeretettel, hogy ne rendkívüliségekben keresd azokat az eszközöket, amelyek segíthetnek a szolgáló szeretet útján.
Könnyen és szinte természetesnek véve gondoljátok, hogy a leglátványosabb eszközzel, a testi gyógyítás karizmájával érhetitek el azt, hogy legjobban segítsetek másokon. Ez egészen biztos, hogy nem így van! A legnagyobb segítséget másoknak az jelenti, ha gondolkodás-átalakításra tudjátok rávenni azokat, akik nincsenek meg¬elégedve sorsukkal. Igen, mert a boldogság nem egészség-betegség kérdése, hanem látás kérdése.
Nagyon természetes az is, hogy nem jó az, ha vak vezet világtalant. Ezért kell tanulmányozni tanításomat, életemet, hogy ÉN, Jézus, segítsem kinyitni benső szemeiteket. De ez még nem elég. Fontos még az, hogy Én, Jézus, nézhessek szemeitekkel, tehát be kell fogadnotok Engem, Jézust, a szívetekbe. Ennek útja-módja megtalálható János evangéliumának 14;23. részében.
37 HANG – Vannak-e hamis próféták közöttünk?
A végső idők jelei közé tartozik sajnos az is, hogy hamis lelkek áradata lepi el a Földet, akik az Én nevemben mondanak és tesznek Ellenemre! Ezt azért nem akadályozhatom meg, mert a Földre-jöttöm óta eltelt idő elsősorban arra való volt, hogy Rám találjatok, s mivel minden mindennel összefügg, a sok hanyagság és mulasztás, sőt a sok tudatosan terjesztett téveszmék nagy kapukat nyitottak azoknak az önző embereknek szívében, akik visszaélnek Isten szeretetével, és akik Rám hivatkozva hitegetnek benneteket, hogy így kihasználják jóhiszeműségeteket. Ezt olyan kirafinált módon teszik, hogyha lehetne, még a választottakat is megtévesztenék. Éppen azért rövidíttetnek meg a napok, hogy ez meg ne történhessék (Máté 24;22).
Életed értelme és célja tehát az, hogy foglalkozz tanításommal, s eszerint kezdj gondolkodni, és fogadj be szívedbe, hogy szeretni tudjak általad, hogy szeretni tudj Általam.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-11, 05:30

38 HANG - Hogyan javíthatom kapcsolatomat a férjemmel?
A Velem, Jézusoddal, való kapcsolatod javításán kell dolgoznod. Ezt azáltal teszed, hogy férjeddel és körülményeiddel való kapcsolatodat önismeretre használod fel. Nagyon fontos az önismeret! Ennek pedig legjobb módja és eszköze az, ha magadat körülményeid tükrében vizsgálod. Legtöbb ember a körülményeket, amelyek mindenkor tükrök, akarja megváltoztatni ahelyett, hogy e tükör segítségével helyes önismeretre jutva önmagán akarna változtatni. A tükör sohasem lecserélésre való, hanem önfelismerésre. Természetesen a tükröt lehet tisztítani, de ez csak akkor valós tisztítás, ha ennek a tükör örül!
39 HANG - Nem a bűntudat segíti lelketek fejlődését, hanem a bűnbánat!
Az jó, ha valaki megfelelő önismerettel rendelkezik. Az jó, ha valaki elégedetlen önmagával. De az már nem jó, ha valaki ennek felismerésénél tovább nem jut. Az önismeretnek pontosan az az értelme, hogy megmutassa a 'hogyan tovább' utat. E nélkül nemcsak nem ér semmit, de kifejezetten árt! Nem a bűntudat segíti lelketek fejlődését, hanem a bűnbánat! Minden bűnbánat lényegéhez tartozik az, hogy az illető fájlalja a múltat, és örül a jövőnek. E második nélkül a bűnbánat bűntudattá, kétségbeeséssé degradálódik, s ez istentelen és embertelen életállapot is.
A magányosság érzése akkor tud elhalványulni, ha először bensőleg látod, hiszed, hogy Én, Jézus, benned élek, s utána másokban is meg fogod látni, hogy szükség van rád! Az igazi magányfeloldás soha nem abból indul el, hogy ő mennyire rászoruló, hanem abból, hogy mások mennyire szorulnak őreá! Aki ezt akarja meglátni, az hamarosan időzavarba kerül, s megszűnik számára a magányosság érzése.
40 HANG – Mi az életfeladatom?
Neked is, mint mindenkinek, életfeladatod a szeretni tanítás. Ehhez olyan eszközöket kell találnod, amelyeket alkalmasnak ítélsz e cél elérésére. Az egészen biztos, hogy hatékonyan szeretni tanítani csak szeretettel lehet. A szeretet pedig olyan jóakarat, amely akkor is teszi azt, amit tennie kell, ha nehézségekbe ütközik. Mindazt, amit eddigi életed folyamán tanultál, arra kell beállítanod, hogy a szeretni tanítást életállapottá tedd a magad számára.
Nagyon természetes, hogy ezt csak akkor tudod megvalósítani, ha Velem együtt akarod járni életed útját. Ez pedig csak akkor történhet meg, ha rendszeresen tanulmányozod evangéliumaimat. E nélkül az imádsá¬gok sem érnek sokat.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-12, 04:45

41 HANG – Az önszeretet és az önzés
Az önszeretet csúcsérték. Az önzés az önszeretet ellentéte. Az önszeretet éppen azért szeretet, mert adományozásban, ajándékozásban, mások szolgálatában mutatkozik meg. Az önszeretetet által pontosan a legnagyobbat, önmagát áldozza oda másokért az, aki szeret.
Az önzés, mint az önszeretetet ellentéte, mindent önmagának akar megszerezni. Mindenen és mindenkin uralkodni akar, csak éppen önmagán nem! Az önző ember az egyben fegyelmezetlen ember is.
42 HANG - Rendeződik-e gyermekeim élete?
Gyermekeid élének rendezése is olyan, hogy sok benne a bizonytalansági tényező. Ti úgy gondoljátok, hogy Én, Jézus, annyira látom a jövőt, mint valaki egy olyan filmnek a végét, amelyet egyszer már végignézett. Nem így van! Ami még csak lehetőség, és nem történt meg, azt Én sem tudhatom másképpen, csak úgy, mint lehetőséget. Nincs megírva sorsotok! Az állandó felelős döntések sorozata, az nem mese. Szent és igaz valóság! Isten sem tudhatja azt, ami nincs, másképpen, csak úgy, hogy még nincs! Azt, ami soha nem lesz, de lehetne, azt tudja Isten, de csak úgy, hogy lehetne!
43 HANG - Járjak-e bibliakörbe?
Az nem lehet elég enyéimnek, hogy megelégedjenek a templomba-járással és szentségekhez járulással. Tanítvánnyá kell válnotok! Át kell alakítanotok gondolkodásotokat! Ez pedig csak akkor valósulhat meg, ha rendszeresen összejöttök az Én nevemben. Lehet ezt bibliakörnek vagy bárminek nevezni. A lényeg az, hogy valóban az Én nevemben jöjjetek össze. Ahol ez megtörténik, ott feltétlenül nyitottság van az egyre jobb, egyre tökéletesebb istenismeret irányában. Ez pedig csak ott valóság, ahol legfontosabbnak azt tartják a tagok, hogy az evangéliumokban Én, Jézus, mit tanítottam nektek!
Ahol szavaimat azonos súlyúnak tartják Pál vagy Mózes vagy bármelyik próféta szavaival, és nem akarják elfogadni, hogy a Bibliának minden része alárendelt szerepet játszik, amikor Én, Jézus, tanítalak benneteket, ott nem tudok hatékonyan tanítani!
Az előbb elmondottak azt jelentik, hogy nem a Biblia a forrás, hanem a Szentlélek, akinek átadjátok józan eszeteket. Aki ezt teszi, az rendet tud teremteni a fejében és szívében egyaránt. Aki nem ezt teszi, az előbb-utóbb a vallásosság ördögének csapdájába esik!
Nagyon szeretném, ha befogadnál Engem, Jézust, a szívedbe olyannak, amilyennek az evangéliumok által ismersz meg!
Járj tehát bibliaórára, de ne feledd soha, hogy a Bibliában az a legfontosabb, amit Én, Jézus, közvetítek számotokra. Nem igaz tehát az, hogy a Bibliának minden szava Isten szava. Az igazság az, hogy a Bibliának minden szava átmegy egy szűrőn, azon a szűrőn, amivel a szent író rendelkezik. Nálam, Jézusnál, jobb szűrővel nem rendelkezett soha senki! Tehát minden sugalmazott szent író, ha akarta, ha nem, szükségszerűen önmagát is belevitte abba, amit leírt. Ha ezt tudomásul veszed és elfogadod, akkor a bibliaóra nagyon hasznos tud lenni számodra. De csak akkor, ha az, aki ezt az órát vezeti, szintén vállalja, hogy rangsoroljon a Bibliában. Ha nem vállalja, akkor jobb, ha otthagyod őket.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-14, 06:00

44 HANG - Férjem egyre kibírhatatlanabb
Amint öregszik valaki, úgy jönnek elő egyre leplezetlenebbül azok a jellemhibák, amelyeket előbbre még el lehetet valahogyan takarni.
Kétségtelen, hogy te eddigi életedben, akár a béke kedvéért, akár azért, mert számodra úgy volt kényelmesebb, ráhagytad mindig a végső döntést férjedre, aki ahhoz szoktatta magát, hogy ő a család istene. Az emberek tudatában élő Isten nem azonos a KERESZTRE¬FESZÍTETTEL, hanem inkább egy TRÓNONÜLŐ¬VEL. Ezért aztán, aki akár önmagát tetette istenné, akár mások tették azzá, nem könnyen, vagy egyáltalán nem válik meg e TRÓNUSTÓL! Az uralkodási vágy a másik emberen annyira ördögi magatartás, hogy saját erőtökkel nem is tudtok ezzel mit kezdeni. Csak Velem, Általam és Bennem válik minden szellemi lény olyan erőssé, hogy szembe tudjon szállni a hatalom ördögével.
Férjed meg nem nevelheted! De magadat igen! Szívós következetességgel kell törekedned arra, hogy amit te jónak látsz, ahhoz tartsd magad még akkor is, ha ezért a poklok poklát kell kiállnod.
Amikor majd szemtől szemben állsz Velem, akkor nem hivatkozhatsz sem férjedre, sem másra. Egyedül az lesz számodra a fontos, hogy mennyire akartad az élő kapcsolatot ápolni Velem, a te Jézusoddal. A földi életedben ennél fontosabb nem lehet! Nem szabad, hogy legyen! Aki bárkit jobban szeret, mint Engem, Jézust, az nem méltó Hozzám!
45 HANG - Nem akar teljesen elfogadni az, akit nagyon szeretek
Vannak olyan alapigazságok, amelyeket nem lehet sem kikerülni, sem megváltoztatni. Az egyik ilyen alapigazság az, hogy bár mindenki tud hatni a másik emberre, ha akar, de ennek következménye a másik ember benső világától függ! Ez annyira igaz, hogy még az Isten sem tud hatni másképpen senkire, csak annyira, amennyire az illető akarja, engedi.
A másik ilyen alapigazság a következő: A világon senkinek sem függ a boldogsága a másik embertől. Nem, mert Isten volt olyan bölcs a teremtés hajnalán, hogy minden embert, minden szellemi lényt Önmagára teremtett! Benne senki nem csalódhat! Viszont nemcsak ki van téve a csalódásnak, hanem feltétlenül és szükségszerűen csalódik az, aki nem Istentől várja életének boldog beteljesülését már itt a Földön! Ez semmiképpen sem zárja ki azt, hogy segítenetek kell egymást abban, ami Istenhez egyértelműbben közelebb vezet benneteket, s egymást is segítsétek és elégítsétek ki, amennyire erre képesek vagytok! De igenis kizárja azt, hogy boldogtalanná válhasson egy ember egy másik ember miatt! Minden ember csak az által válhat boldogtalanná, ha nem Isten az ő számára az abszolút első!
Ha lehetséges lenne, hogy egy szellemi lény boldogtalanná váljon egy másik szellemi lény miatt, akkor Isten lenne a legboldogtalanabb szellemi lény a világon. Márpedig tudott dolog, hogy Istennél boldogabb lény nem létezhet. Ebből az is logikusan következik, hogy csak Istenben lehet boldog minden szellemi lény, mivel mindenki Istenre teremtődött!
Mindaddig, amíg úgy gondolod, hogy annak megváltozása, akit annyira szeretsz, teszi lehetővé a te boldog beteljesülésedet, óriási tévedésben vagy! Tudom, hogyha hitben nem fogadod el, akkor mindaddig hiába mondom, ameddig ezt meg nem tapasztalod, s azt is tudom, hogy meg fogod tapasztalni, ha nagyon akarod. De azt is tudom, hogy nagyon fogsz csalódni!
Drága Gyermekem! Számodra nem elég, hogy megértselek. Nagyon fontos lenne, ha te is igyekeznél megérteni Engem, a te Jézusodat!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-16, 06:40

HANG – Megváltoztam betegségem alatt

Kérdező: Betegségemből kigyógyulva nagyon megváltoztam.
HANG: "Drága Gyermekem!
Azokat a betegségeket, amelyek hatására valaki megváltozik, nagy kegyelemként fogadjátok el, mert amíg valaki úgy gondolja, hogy nincs semmi baja, addig szokott a legnagyobb bajban lenni, vagyis, addig nem gondol komolyan a földi élet mulandóságára, s nem törekszik örök kincseket szerezni magának.
Adj hálát azért, hogy sikerült más szemléletre jutnod, mint amilyen volt ez betegséged előtt! Igen! A körülöttetek lévő világ tele van önzéssel és felelőtlenséggel. Minden ember ezzel születik a Földre, s mindenkinek az lenne a legfontosabb feladata, hogy ezt felismerve más szemléletre jusson.
Az ne zavarjon - bár természetes, hogy fáj, mert Nekem, a te Jézusodnak, is fáj -, ha önzést és felelőtlenséget látsz magad körül. Inkább annak örülj, hogy te már tisztábban látsz, mint azok, akik nem értenek egyet veled. Te ne akarj másokat megváltoztatni, hisz magadat sem te, hanem a betegséged hatása változtatott meg! Örülj, hogy ez sikerült.
Feltétlenül arra kell törekedned, hogy növekedj a szeretetben. Ez pedig akkor valós, ha nemcsak azokat szereted, akik téged szeretnek, hanem azokat is, akik nem jó szemmel néznek rád.
Kell, hogy te a boldog Isten boldog gyermeke légy! Amint Istent sem az boldogítja, hogy szeretik vagy sem, hanem az, hogy Isten mindenkit szeret, úgy téged sem boldogíthat más, csak a benned boldogító módon jelenlévő Isten!
Ha valóban megváltoztál, akkor csak abban az irányban változhattál meg, hogy a boldog Istennek boldog gyermeke lettél. Igen, mert senki sem születik így, hanem azzal a ferde törekvéssel, hogy nem akkor jó neki, ha szeret, hanem akkor, ha őt szeretik!
Az is természetes, hogy vágyódsz szeretetet kapni. Hidd el, hogy erről Én, Jézus, feltétlenül gondoskodom, ha valóban megváltoztál.
Bizonyos élethelyzetekben azért nem lehet rossz irányban változni, mert mindenkinek rossz irányban indult el a földi élete. Ha azt látod, hogy egy jó emberből rossz lett, akkor nem változás, hanem visszaváltozás történt életében egy előző magatartásához.
Hidd el, nagyon szeretlek, és nagyon szeretném, ha akkor is örülni tudnál Nekem, a te Jézusodnak, amikor elfordulnak tőled az emberek! Tőlem, a te Jézusodtól, is sokszor és sokan elfordultak, de Én akkor is jót akartam, tehát szerettem mindenkit, és hálát adtam Atyámnak, aki fölkelti Napját jókra, rosszakra, esőt ad igazaknak és bűnösöknek egyaránt (Máté 5;45).
Megáldalak SZÍVEM SZERETETÉVEL, a HŰSÉG LELKÉVEL!"

A festő médium: Louis Antonio Gasparetto
https://www.youtube.com/watch?v=fS3xg7_-wSM

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-18, 06:59

46 HANG - Most fogyatékos gyermeketekről szólok pár szót.
Az ő élete sem mostani földi születésével kezdődött! Ő is hozott magával egy olyan sorsvonalat, amelynek alapján lehetővé vált számára lelkének további fejlődése. Az a röpke pillanat, amelyet ti földi életnek neveztek, nem a testi gyógyulás által teljesedik be Szándékom, a ti Jézusotok szándéka szerint, hanem azáltal, hogy felvállaltok Engem, Jézust, abban az életállapotban, amelyben vagytok! Ennek lehet következménye a testi gyógyulás is, de ez egyáltalán nem érinti a lényeget, mert a Földön minden egészség csupán időszakos.
Újra mondom tehát, nem egészségre teremtődtetek, hanem szeretetre! Az viszont egészen biztos, hogy aki szeret, az egyre egészségesebbé válik. Ez akkor is igaz, ha a testi fogyatékossága nem szűnik meg.
Nagy tévedésben van az, aki úgy gondolja, hogy minél egészségesebb testileg valaki, annál jobban tud szeretetben fejlődni. Nem. Egy zongoraművészt nem a rendelkezésére álló zongora teszi művésszé. Ő egy elhangolódott zongora mellett is művész, csupán e művészetét nem tudja kifelé érvényre juttatni! Így van a lélek a beteg testtel kapcsolatban!
Összefoglalom tehát az eddigieket.
Mindannyian olyan sorsvonalat hoztatok magatokkal születésetekkor, amelyben át kell alakítanotok gondolkodásotokat aszerint, ahogy Én, Jézus, ezt elmondtam és bemutattam nektek az evangéliumaimban.
A szeretetben való növekedést akadályozó megkötözöttségeiket - ezek egyik legnagyobbja a vérségi megkötözöttség - törekednetek kell leoldanotok magatokról azzal a biztos meggyőződéssel, hogy nem mulandó egészségre, hanem soha véget nem érő szeretésre vagytok teremtve.
A legnagyobb jót nem akkor teszitek egymásnak, ha mulandó értékeket - ilyen az egészség is - állítotok CÉL-ként magatok elé, hanem Engem, Jézust!
Aki Engem, Jézust, befogad az életébe, az naponta foglalkozik evangéliumaimmal, tehát tanításommal, és a gyakorlatban soha nem akar senkinek ártani, mindig mindenkinek meg akar bocsátani, és segíteni akar ott, ahol erre lehetőséget kap.
Ha elfogadjátok szavaimat, akkor mindannyian egy örökkévalóságon át boldogságban fogtok élni egymással és Velem, Jézussal, abban az Istenben, aki maga a SZERETET!
47 HANG - Erős bennem a kisebbségi érzés
Drága Gyermekem!
Egy olyan helytelen hiúsági görcs van benned, amelyet rajtad kívül senki nem tud feloldani. Többször és nagyon komolyan át kellene élned, hogy te se jobb, se rosszabb nem leszel attól, amit az emberek rólad gondolnak. Amíg az emberek elvárásainak akarsz eleget tenni, addig Én, Jézus, nem tudok megfelelő helyre kerülni a szívedben.
A szíved szeme a hited! Ha jobban rányitod szíved szemét arra, hogy nem az a lényeg, milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy, akkor oldódni fog benned ez a görcs.
Nincs a világon olyan közösség, nincsenek olyan emberek, akik között ne lenne kisebbségi érzésed mindaddig, amíg ezt magadban fel nem oldod! Adj hálát, hogy olyan körülmények között élsz, amelyek leleplezik benned azt, hogy mennyire nem a lényegre teszed életedben a hangsúlyt. A Lényeg Én, Jézus, vagyok!
Ha megaláztatás ér, akkor még jobban kell hálálkodnod, mert tanításom világosan elmondta nektek, hogy aki magát megalázza, azt fel fogják magasztalni. De aki arra törekszik, hogy felmagasztalják, azt feltétlenül megaláztatások fogják érni.
Neked nem olyan különleges emberekre van szükséged, akik kisebbségi érzésedet kielégítik különböző dicsérő szavakkal, hanem Rám, Jézusra, van szükséged. Vagy inkább így mondom: Arra van szükséged, hogy Engem, Jézust, vegyél észre magadban, és gyakran adj hálát azért, mert te az Én egyetlenem vagy!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-20, 06:46

48 HANG - Lesz-e valaha társam, akivel boldog lehetek?
Soha nem lesz olyan társad, akivel boldog tudnál lenni! Legalábbis azt a boldogságot, amire szíved vágyakozik, nem tudod megtalálni senkiben a világon! Nem, mert Isten mindenkit arra teremtett, hogy minden ember a saját lelkében tanulja meg meglátni a boldogító Istent! Isten minden szellemi teremtményében csak boldogító módon tud jelen lenni! A boldogság tehát elsősorban LÁTÁS kérdése!
Mindenki azért született a Földre, hogy önmagán belül felismerje a boldogító Istent. Ha ez megtörtént, akkor megtörténik az az újjászületés, amelyről azt mondtam, hogy ez feltétlen feltétele annak, hogy valaki az örök boldogság megélője legyen (János 3;3)!
49 HANG - Magunk okoztuk magunknak szenvedésünket?
Drága Gyermekem! IGEN-nel kell válaszolnom.
Nem születésetekkel kezdődött az élet számotokra. Mindkettőtöknek több élete volt már. Jelen életeteket azért választottátok olyannak, amilyen, mert ezt láttátok legjobbnak arra, hogy körülményeitek tükrében az egészséges alázatot ki tudjátok dolgozni magatokban.
Nem egy, hanem több életen keresztül halmozódott fel bennetek az az elhatározás, hogy itt és most ilyen legyen életetek. Igen, mert többé már nem kell leszületnetek a Földre, mivel elfogadtatok Engem, Jézust, és így már az újjászületettek körébe tartoztok (János 3;3). Ma nagyon sok olyan ember él a Földön, akikről csak Én, Jézus, tudom, hogy újjászülettek, s ők a megalázottak, a nagy szenvedők, az alázatosak. Azért jöttek le és vannak annyian, mert közel az az idő, amikor az új ég és új Föld nagyon meg fogja rostálni a most élőket!
50 HANG – Ki a hiteles gyógyító?
Bárki bármit állíthat magáról! Hiszékeny emberek mindig voltak és lesznek. Azt megtudni, hogy kiben mi és ki lakik, csak az illető életének gyümölcseiből lehet kikövetkeztetni. Aki ingyen gyógyít és alázatos, az nagy valószínűséggel Tőlem, Jézustól, kapta meg a gyógyítás karizmáját. Ez elég hamar felismerhető.
A Sátán is képes arra, hogy testi egészséget biztosítson az övéi számára, rövid távon! E rövid táv lehet akár pár évtized is!
Az már eleve nem Tőlem jövő gondolat, ha valaki nem a gondolkodás-átalakításra teszi a hangsúlyt, hanem a testi, tehát a mulandó egészségre.
Minden ember boldog és örökké tartó életre teremtődött, s ezt senki nem érheti el a testi egészség útján! Ez csak a hit, remény és szeretet útján érhető el!
Függetlenül attól, hogy testileg beteg vagy egészséges valaki, ha vállalkozik arra, hogy az Én, a te Jézusod szerint kezdjen gondolkodni, akkor elindul a boldogság útján. Ha nem ezt teszi, akkor mindenképpen rosszul jár, bármilyen is a testi állapo¬ta! Ezt nagyon fontos szem előtt tartanotok! Akinek az a legfontosabb, hogy ő vagy gyermekei meggyógyuljanak, annak - a lényeget tekintve - mindegy, hogy kitől jön a gyógyulás. Akinek az a legfontosabb, hogy megtérjen, annak az életében feltétlenül biztosítom azt a testi állapotot, amire szüksége van ahhoz, hogy szívében béke legyen.
Bennem bízzál jobban, és ne különböző gyógyítókban!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-23, 06:32

HANG – A boldogság útja
A boldogtalanságnak sok útja van. A boldogságnak csak EGY!
A boldogtalanság egyik útja az, amikor valaki azt tartja legfontosabbnak, hogy társa legyen. A másik az, amikor valaki azt tartja legfontosabbnak, hogy ne legyen társa, illetve ne az legyen a társa, aki a társa. Van még több út is, amelyet boldogtalannak lehet nevezni, de ezekre most nem térek ki.
A boldogságnak csak EGY útja van! Ez annyira egyszerű, hogy szinte nevetséges. El kell fogadnod, hogy teremtmény vagy! Ha ezt elfogadod, akkor ennek velejárója az, hogy van Teremtőd, aki téged teremtett. Éspedig Önmagára teremtett!
Szinte minden bajotok gyökere az, hogy nem akarjátok elfogadni: a szellemi teremtményeknek, tehát neked is, az Istenre, az Isten boldogságára találtság az egyetlen orvosság, amely a földi élet siralomvölgyében elviselhetővé tudja tenni vándorutatok fáradalmait.
Azt a boldogságot, amely után szívetek vágyik, csak reményben élhetitek meg a Földön! De ez a remény nem csalhat meg senkit. Nem, mert alapja maga a TEREMTŐ!
Isten görbe vonalakkal is írja a Maga egyenes sorait. E sorok pedig azok az emberi sorsok, amelyek sok-sok csalódás közepette tudnak csak rátalálni arra az EGYETLENRE, akiben még soha senki nem csalódott!
Minden szellemi teremtménynek, tehát neked is csak akkor rendeződhet, formálódhat ki az a szívbékéd, amely a boldogság másik neve a Földön, ha ABSZOLÚT első helyre kerül az Isten. Vagyis hatékony módon ELSŐ helyre kerülök Én, a te Jézusod, aki egylényegű vagyok az Atyával a Szentlélek által!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-25, 06:01

HANG - VÁLASZÚT ELŐTT ÁLLOK

Kérdező: Két feladat közül melyiket vállaljam fel? Az egyik a gyógyítás útja, a másik magyarságunk ősi szellemiségének felélesztése.
HANG: "Drága Gyermekem! Én egészen más oldalról látom életetek megoldását, mint ti. Arra kérlek szeretettel, próbálj átállni az Én oldalamra, akkor képes leszel egyszerre mindkét utat járni, mindkét feladatot felvállalni.
Egyetlen hivatás létezik a világon! Ennek neve: SZERETNI TANÍTÁS! Mindenki azért született a Földre, hogy ennek a hivatásának eleget tegyen. Nincs más hivatás. Minden más munka eszköz arra, hogy a SZERETNI TANÍTÁST minél átéltebb szívvel tudjátok megvalósítani. Ezért jöttetek le a Földre, és mivel az évezredek folyamán ez a hivatás elhomályosult bennetek, ezért jöttem le Én is a Földre. Ezt kell felszítani mindenkiben, akivel kapcsolatba kerültök.
Akinél ezt azáltal lehet elérni, hogy gyógyítod őt, azt gyógyítanod kell. Akinél az ősi magyarság szellemének felébresztése által kezd élni a SZERETNI TANÍTÁS, annál ezt kell tenned. De mindig tanúságot kell tenned arról, hogy sem az egészség, sem a magyarság semmit sem ér, ha valaki lelkének kárát vallja (Máté 16;26). Lelkét pedig mindenki azáltal menti meg, ha törekszik megtanítani szeretni azokat, akikkel a Földön kapcsolatban áll.
Az nagyon természetes, hogy csak az vállalkozhat hivatása betöltésére, tehát arra, hogy szeretni tanítson, aki szeret. Tehát az, aki senkinek és soha ártani nem akar, aki mindig és mindenkinek meg tud bocsátani, ha bántják, és mindenkor és mindenhol segít.
Csak aki ég, az tud másokat meggyújtani, csak aki szeret, az tud másokat hitelesen szeretetre tanítani. Ennek légy apostola! Ezért jöttél a Földre! Erről kell számot adnod önmagadnak akkor, amikor majd átléped a földi élet határát, tehát akkor, amikor már senki sem ámíthatja önmagát, amikor már senki sem hazudhat önmagának, amikor szembesülsz azzal, amiért a Földre születtél.
Én annak a világnak vagyok világossága, amelyben mindent átvilágítok, szembesítek, leleplezek, nyilvánosságra hozok. Abban a világban könyörtelenül kitudódik, hogy ki valósította meg hivatását, tehát a szeretni tanítást földi életében, ki hallotta meg szívével is szavaimat, amelyek így hangzottak: "Keressétek az Isten országát és az ő igazságát" (Máté 6;33), és ki engedte el ezeket füle mellett azáltal, hogy különböző pótcselekedetekkel megpróbálta megnyugtatni lelkiismeretét.
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-09-26, 06:45

51 HANG - Aki reggelenként meg tudja simogatni az arcát
Amire legnagyobb szükségetek van, az az, hogy lássátok magatokat szeretetnek! Igen, mert azok vagytok, csak egy helytelen álszerénység ezt el akarja feledtetni veletek.
Aki reggelenként meg tudja simogatni az arcát, és pár becéző szót tud mondani magának, az kezdi szeretni önmagát, s kezd szeretetté válni. Ha ez valakinek már szinte természetessé válik, akkor mások is érezni fogják az önszeretetnek (amely csúcsérték!) ezt a kisugárzását.
52 HANG - Tanítványaimat becsületre tanítottam. Ez ma hátrányos nekik.
Nincs erkölcsi nevelés! Csak erkölcsi önnevelés van! Ha te becsületre nevelted tanítványaidat, ezzel magadnak tartoztál! Te feltétlenül rosszul jártál volna, ha nem ezt teszed. Ők pedig, akik a tőled kapott nevelést lelki javukra használják, biztos, hogy jól járnak! Jól még akkor is, ha emiatt anyagi hátrányt szenvednek. Van olyan, hogy valaki erkölcsileg is, anyagilag is megtalálja számítását, de ez nem törvényszerű. A CÉL mindig az erkölcsi növekedés kell hogy legyen! Kerül, amibe kerül!
53 HANG - Gyermekeim eltávolodnak az Egyháztól
Gyermekeid sorsa az ő kezükben van. Te csak magadért felelsz! De magadért valóban felelsz! Miattad senki és soha nem fog sem üdvözülni, sem elkárhozni! Mindenki önmaga miatt fog üdvözülni vagy elkárhozni! Ha ezt megértetted, akkor mindent megértettél ahhoz, hogy szívedben otthont találjon az Én békém, még akkor is, ha családod teljesen másképpen éli az életét, mint te szeretnéd, vagy mint Én, Jézus, szeretném!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-01, 06:33

HANG – Jövőmről

Kérdező: Probléma számomra, hogy hol lesz jobb laknunk.
Van egy kialakult, általános emberi szabály, amely szerint a férfinak kell eldöntenie, hogy hol lakjon a család. Tehát az asszony akkor tesz helyesen, ha követi férjét.
Mint tudod, amikor Egyiptomba kellett mennünk Betlehemből, akkor az angyal Józsefnek jelentette ezt, és nem Máriának. Pontosan ez történt akkor is, amikor Egyiptomból vissza kellett térnünk. Még csak nem is az angyal, hanem József döntötte el, hogy Názáretbe menjünk!
Tehát te helytelenül tettél, amikor nem helyeselted férjed döntését a lakásotokkal kapcsolatban. Ha most férjed úgy látja jónak, hogy elköltözzetek, függetlenül attól, hogy mi készteti erre az elhatározásra, akkor ne kezdj megint ellenkezni, hanem mondd meg neki, hogy te már itt is és ott is jól akarod érezni magadat, és fel akarsz zárkózni az ő döntése mellé. Meg kell vele értetned, hogy neked nem az az érdekes, hogy hol laktok, hanem az, hogy mellette légy, és ahol ő van, te ott akarod szebbé tenni az életét. Ezért vagy a felesége!
Hidd el, hogy nem neked kell viselned a döntésért a felelősséget! És bármiképpen is alakuljanak a dolgok, neked mindig az lesz a feladatod, hogy szíve légy a családnak, és ne feje! Ez egyáltalán nem másodrangú szerep!
Megáldalak a BENSŐ SZABADSÁG LELKÉVEL!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-02, 05:45

Az ősi gyűlölet

"Ez a történet sokkal régebbi mint gondolnánk, az ősi gyűlölet nagyon régről fakad, de nem mi kezdtük..." Ehhez egyik kedves könyvemből idézek:

"A folyamat nagyjából a következőképpen alakul. A terméketlen sivatagi pusztaságok felől, a szaporodó barbár lakosság fokozatosan nyomul a civilizált magas kultúrák irányába. Kezdetben minden feladatot alázatosan és boldogan elvállalnak, csak valahogyan bejuthassanak az eredeti lakóhelyüknél még cselédként is jobb megélhetést biztosító magyar birodalmakba.
Később bár saját nyelvükön beszélnek egymás között, lassan éppen az illeszkedésük érdekében megtanulják az ősnép nyelvét valamennyire, majd mivel saját kultúrájuk nincsen, azonnal keverni is kezdik a magukéval.
Ahogy telik az idő, vegyes házasságok és egyéb módszerek segítségével hozzáférnek az őskultúra forrásaihoz. Mohón tanulni kezdik, magukba szívják, de nem azért, mert alkalmazni szeretnék, hanem mert már pozicionálják magukat a befogadó ősnéppel szemben.
Később fokozatosan durva, erőszakos természetüknek engedve magukhoz ragadják az ősnép fölött a hatalmat és vad irigységgel, lefojtott kisebbrendűséggel gyilkolni kezdik azokat.
A szerencsétlen és gyanútlan befogadó részben beolvad, vagy elmenekül, nemegyszer teljesen kipusztul.
A kakukkfiókaként fészekbe kerülő új urak kezdetben még kényszeredetten elismerik az elcsent szellemi és anyagi javak eredetét, később azonban saját hamis mitológiát teremtve megtagadnak minden eredeti forrást, és hangosan becsmérelik az ősi kultúrateremtő népet.
A nyers erőviszonyok miatt aztán ténylegesen is reménytelenné válik egy szellemi, vagy genetikai revans, és a gőgös démoni faj nemcsak elrabolt területet, de a kultúrateremtő poziciót is kicsalja magának, éppen azokat nevezve barbárnak, akiknek mindent köszönhet, akiktől emberi létét kapta.
Szüksége van azonban erre a démoni történetírásra, mert hogyan számolna el másképp a tömeggyilkosságokkal és a mohó rablásokkal, árulásokkal és szavakban talán meg sem fogalmazható aljasságokkal."
(Bakos Attila : A Duna Evangéliuma - Részlet)
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-05, 06:38

54 HANG - Minden jézusi ember egyben pap is
Valóban jól gondolod, amikor azt írod leveledben, hogy minden jézusi ember egyben pap is. Még pontosabban így mondanám: ti mindannyian tanítványaim vagytok, és az a feladatotok, hogy megtanítsátok szeretni azokat, akik erre nektek lehetőséget adnak!
Ez tehát annyit jelent, hogy egyetlen hivatás van a világon, a szeretni tanítás hivatása. Természetesen, ennek feltétlen feltétele úgy szeretni mindenkit, ahogy Én, Jézus, elmondtam és bemutattam nektek: a soha senkinek nem ártás, a mindig mindenkinek megbocsátás, és a segítés ott, ahol erre lehetőségetek van. E hármasságot neveztem Én ÚT-nak, és ezzel azonosítottam Magamat.
55 HANG - Fejlesszem-e magamat egy bizonyos főiskola vállalásával?
Növekedni mindenkinek elsősorban a szeretetben kell! Az egyre magasabb fokú iskolák elvégzése általában nem ezt segíti elő. Legtöbb esetben a szellemi fejlődés hangsúlyozása pontosan attól veszi el az időt, ami halálotok óráján boldogíthatna benneteket.
Nem ambíciódat akarom fékezni, de fontosnak tartom tudatosítani benned azt, hogy elsősorban nem az egyre több tudás juttat benneteket egyre nagyobb szeretetre, hanem a szeretet juttat egyre nagyobb és egyre tisztultabb felismerésre.
A szellemvilágból csakúgy, mint a földi életből számtalan példát tudnék felhozni annak igazolására, hogy mennyire nem az úgynevezett iskolázottság tette szebbé a Földet, hanem a szív tisztasága. E kettő, természetesen, nem szükségszerűen van ellentétben egymással, de a legjobb kezdeményezések is zátonyra futottak már amiatt, hogy nem a jelen megszentelésére, tehát a gyakorlati szeretet megélésére tettétek a hangsúlyt, hanem ezt a jövőtől vártátok, attól a jövőtől, amelyre egyre magasabb iskolák elvégzésével törekedtetek.
Neked szabadságodban áll úgy döntened, ahogy akarsz, de mivel kérdeztél Engem, Jézust, ezért el kellett mondanom véleményemet. Nagyobb szívbékét eredményez, és nagyobb alázatot igényel vállalnod a szolgáló szeretetben való növekedést, időtöltést, mint a magasabb iskola elvégzéséhez szükséges szellemi munkának vállalása.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-07, 06:47

HANG - TESTÉPÍTÉSSEL FOGLALKOZOM

Kérdező: 1. Testépítéssel foglalkozom. Helyes-e, ha valaki büszke a testére? 2. Szeretnék megszabadulni megkötözöttségeimtől. 3. Van-e esélyem egy beteljesült életre?
HANG: "Kedves Barátom! Mint tudod, a test a lélek temploma. Egy templom Nélkülem nem templom. A templomot templommá az Isten jelenléte teszi. Semmiképpen sem szabad hangsúlyt tenned a testre. Egy nagy szentetek, aki talán a legjobban tükrözött Engem életében felétek, a testet szamár-testvérnek nevezte.
Semmiképpen sem helyes, ha valaki büszke a testére! Magad is meg fogsz lepődni, hogy milyen hamar és mennyire tönkre fog menni a tested. Arra kell törekedned, hogy tisztességes munkával tudd úgy elfárasztani a testedet, hogy ne lázadozzon sikeresen a lélek ellen.
A testtel nem lehet kompromisszumot kötni. Vagy uralkodsz rajta, vagy ő uralkodik rajtad. Nem a tested által vagy ember, hanem a tested ellenére is azzá kell lenned. A Földre azért születtél testben, hogy újjászüless egykor lélekben. Aki nem születik újjá lélekben, az nem mehet be országomba! (János 3;3). Lelki, szellemi emberré kell válnod!
Megkötözöttségeidnek megszüntetése a testi vágyak megzabolázásával kezdődik. Ezt átlépni nem lehet. Egy madárnak hiába van életerős szárnya, ha földhöz van kötözve a lába.
Azt megígérhetem, hogy ha te szárnyaid erősítésén dolgozol, akkor Én dolgozni fogok azon, hogy megkötözöttségeidtől megszabadulj. Ezért mondtam, hogy szellemi emberré kell válnod.
Magamra vállalom a megszabadítást. Ha nem tudnád, nevem magyarul azt jelenti: Megszabadító! De ezt csak akkor tudom vállalni, ha te magadra vállalod, hogy szellemi emberré válj. Olvass, tanulj, gondolkodj, elmélkedj, imádkozz, beszélgess olyan emberekkel, akik szellemi értékeket hordoznak! Ez a te munkád. Ezt Én sem vállalhatom fel helyetted. Ha ehhez még hozzáteszed azt, hogy helyes módon fárasztod a tested is, akkor nagy istenélményeket tapasztalhatsz meg, s lelked fejlődését sokkal jobban fogod értékelni, mint a testépítő munkád eredményeit.
Feltétlenül van esélyed egy beteljesült élethez. Ha nem lenne esélyed, akkor Engem okolhatnál érte. Az más lapra tartozik, hogy te élsz-e a kapott eséllyel. De esélyed minden nap van beteljesült életre. Igen, mert a beteljesült élet nem más, mint Atyám akaratának elfogadása, megvalósítása. Isten senkit sem enged erején felüli kísértésekbe, és senkitől nem kívánja erejét meghaladó feladat elvégzését. Ha mégis kíván, akkor Ő mindig hozzáadja saját erejét a te lelki erődhöz, s akkor már mindenre képes vagy. Valamikor ezt mondottam: "Nálam nélkül semmit sem tehettek!" Ennek pozitív megfogalmazásával ezt mondhatom: Velem mindenre képes vagy, amire képesnek kell lenned!
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-09, 06:03

2022.október havi szellemtani hírlevél

Tartalomjegyzék

Krisztus az út. Mediális közlés 2

A sátánnak érdeke az emberlelket fogva tartani. 10

Az állati csoportlélek. 12
5 meghökkentő visszaemlékezés a Mennyországra gyerekektől. 13
Lélek és a mesterséges megtermékenyítés. 16

Háború. 17

Szellemi világosság 4 képi anyag 18

Senki se élhet önmagának 23

Jézus és az angyalok 24

Szabó Judit levele. 25

Halottak napja 26

Ajánlott havi web. lapok 31

https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=8627752B1B3312C8!170438&ithint=file%2cdocx&authkey=!APIhEDn_NL2GA_w
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-11, 05:42

56 HANG - Napi kapcsolatban vagyok védőszellememmel
A védőszellemekkel való kapcsolatnak mindig jellemzője az az alázat, amely állandóan kész arra, hogy a képviselt jót bármikor leváltsa az érvekkel bizonyított jobbra. Tehát mindig kész arra, hogy gondolkodjék. Fontos még tudni azt is, hogy a jó szellemek kifejezetten igénylik azt, hogy tudatosan feléjük forduljatok. A szemtelen szellemek, sajnos, kéretlenül is szemtelenkednek!
57 HANG - Van egy kapcsolatom. Te rendelted az illetőt mellém?
Olyan kapcsolat nincs a Földön, amelyet Én, Jézus határoztam el. Kapcsolataitokat nektek kell kialakítanotok. Egyetlen olyan kapcsolat van, amely feltétlenül fontos, ez a Velem, a te Jézusoddal való kapcsolat. A többi mind eszköz. Minden kapcsolatot a Velem való kapcsolat erősítésére, elmélyítésére kellene felhasználnotok.
Az Én Lelkem a KAPCSOLAT, a SZERETETKAPCSOLAT LELKE! Isten minden szellemi teremtményét ÖNMAGÁRA teremtette, és ez megváltozhatatlan! Életetek CÉLJÁT Isten határozta meg. De e CÉL elérésére az eszközöket nektek kell felismernetek és alkalmaznotok. Ha nem így lenne, akkor bábuk lennétek, és nem lennétek szabad partnerei szeretetben az Istennek
58 HANG - Használhatom-e pénzért kapott képességemet? (REIKI)
Aki pénzért szerez, fejleszt ki magában egy képességet, aki pénzért szerez, fejleszt ki magában egy mesterséget, az természetesen pénzért használhatja is azt. Csak ne hangoztassa azt, hogy ezt Velem teszi! Természetesen Velem kell tennie, amint Velem kell kukoricát is kapálni, boltba menni, almát szedni, de ez nem a kukoricát, nem a boltban vásárolt holmit, nem az almát szenteli meg, hanem azt, aki ezeket Velem teszi. Így, aki gyógyít, természetesen Velem gyógyítson, akár orvos, akár természetgyógyász, akár egyéb, de ha pénzért teszi, akkor ne mondja azt, hogy azért gyógyulnak a betegei, mert ő ezt Velem teszi, hanem azért gyógyulnak, mert ő ért ehhez!
Akinek Én, Jézus, megadom a gyógyítás karizmáját, azt mindig ingyen adom, és aki e karizmát használja, feltétlenül ingyen tegye! Isteni erők működését nem szabad pénzért árulni!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-14, 07:01

HANG – Óriási veszteség ért bennünket

Kérdező: Egyetlen kislányunkat elveszítettük!
Csak az IGAZSÁG szabadít meg benneteket is minden olyan valóságnak vélt gondolattól, amely rombol, elkeserít és kétségbe ejt. Most erről az IGAZSÁGRÓL fogok beszélni neked.
Kislányotokat nem veszítettétek el! Isten képére teremtett szellemi lény nem tárgy, amit lehet birtokolni, amit lehet elveszíteni. Kislányotok Isten képére teremtett szellemi lény! Tehát sem nem birtokolható, sem el nem veszíthető. A mulandó földi élet árjában a személyi kapcsolatok végleges megszűnése képtelenség! Igen, mert a Szentlélek a kapcsolatok lelke, s a Szentléleknél nagyobb erő nem létezhet a világon. Még azok a személyi kapcsolatok is, amelyeket tudatosan akartok megsemmisíteni, 'valamikor' életre kelnek! Szó sem lehet tehát arról, hogy kislányotokat elveszítettétek volna!
Csak a mulandóságban gondolkodni az örökkévalóságra teremtett embernek olyan, mint amikor egy vonaton utazó kitörli tudatából azt, hogy utazik! Az ilyen ember értetlenül áll az előtt a tény előtt, hogy útitársai szépen, sorjában leszállnak mellőle. Ettől ugyan kétségbe eshet, de ennek nem az az oka, hogy leszálltak társai, hanem az, hogy kitörölte tudatából, nem ápolta tudatában azt a tényt, hogy úton van, s majd neki is le kell szállnia, ha akarja, ha nem.
Az IGAZSÁG az, hogy mindenki jól jár, aki átlépi az örökkévalóság küszöbét! Ti a Földön hozzászoktatok ahhoz, hogy pontosan fordítva gondolkodjatok, mint kéne. Ti örültök, amikor valaki a Földre születik, és sírtok, amikor az illető az örökkévalóságba költözik. Sokkal értelmesebb lenne, ha fordítva cselekednétek. Inkább akkor kellene sírnotok, amikor valaki megszületik itt, a földi pokolban, és örömmel kellene megköszönnötök, ha azt tapasztaljátok, hogy az, akivel a szeretet kapcsol össze benneteket, célba érkezett!
Drága Gyermekem! A HIT az önzetlen SZERETET szeme! Ez a HIT nem valami különleges adománya az Istennek, hanem a normális emberi természethez épp úgy hozzátartozik, mint az ép testhez a szem. Ha nem így lenne, akkor Én, Jézus, aki a te Jézusod is vagyok, nem dorgálhattam volna tanítványaimat olyankor, amikor kishitűségüket tapasztaltam.
Végezetül IGAZSÁG az is, hogy a te kislányod nem volt soha a te kislányod! Mindig a mennyei Atya kislánya volt, és az ma is! Te csupán egy rövid időre kaptad saját lelked érdekében őt! Azzal, hogy ő elment, ez szintén a te lelked érdekét kell hogy szolgálja. Igen, mert az istenszeretőknek minden a javára válik. Hidd el hát, hogy te lelked mélyén istenszerető vagy!
Megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!"

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-16, 06:45

59 HANG - Mi a különbség a barátság és a megkötözöttség között?
Drága Gyermekem!
A barátság vagy azonosak között alakul ki, vagy azonossá tesz.
A megkötözöttség a lelki rabságnak egy olyan formája, amely szinte lehetetlenné képes tenni a mindenkire kiáradó, tiszta szeretet megvalósítását. Éppen azért tudja ezt lehetetlenné tenni, mert feltétlenül görcsös önzést hordoz magában minden megkötözöttség.
Természetesen ezt a görcsös önzést is fel lehet oldani, meg lehet szüntetni, de csak Általam, Velem és Bennem! Az élő hitnek óriási, csodákra képes ereje van! A hitet gyakorlás által lehet erősíteni. Úgy kell gondolkodnod, szólnod és cselekedned, mintha hinnél, és akkor feltétlenül hinni is fogsz!
Isten nem engedi meg, hogy gyermekei erejükön felüli megpróbáltatásokba sodródjanak. Ha mégis megengedi, akkor feltétlenül növelni fogja azt az erőt, amelyre gyermekeinek szükségük van arra, hogy problémáik fölé tudjanak emelkedni.
Jól szeretni csak szabadon lehet, ezért törekedned kell arra, hogy minden megkötözöttségedtől meg tudj szabadulni. Gyakran gondolj arra, amit már többször hangoztattam: Veled és érted mindent, de helyetted semmit!
Megáldalak a BENSŐ SZABADSÁG LELKÉVEL!
60 HANG - Tudunk-e lelkileg segíteni egyik rokonunkon?
Lelkileg csak azon lehet segíteni, aki ezt maga is igényli. Ha valaki nyitott Felém, Jézus felé, akkor feltétlenül meg fogja érteni, hogy Isten a körülményeknek is az Istene! És aki elhiszi, hogy van Gondviselője, az feltétlenül meg fogja élni azt is, hogy komoly gondja nem lehet. Aki tudomásul veszi, hogy többet ér a verebeknél, a rét virágainál, az Általam, Velem és Bennem mindig meg tudja oldani anyagi gondjait is. Gondolj csak a nemrég elhunyt Teréz anyára! Egy kis táskával indult el Indiába, és pár év alatt százezreket volt képes etetni, gondozni, ápolni! - Valóban többet értek a verebeknél (Lukács 12;7)!
61 HANG - Jó úton járok-e?
Az ÚT Én, Jézus vagyok! Ha arra törekszel, hogy soha senkinek ne árts, hogy mindig mindenkinek megbocsáss, ha erődhöz képest segíteni akarsz mindig a rászorulókon, akkor Én, Jézus, élek benned, tehát jó úton jársz!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-18, 06:43

HANG - Mit tehetek meghalt édesanyámért?
Azon kívül, hogy rendszeresen imádkozol édesanyádért, még azt teheted, és kell is tenned, hogy azokat a tanácsokat, azt a helyes életvitelt, amelyet veled megismertetett, igyekezz megvalósítani.
A halottaitokkal való kapcsolat nem megkötözöttség addig, amíg szívetekben nem azt a fájdalmat ápoljátok, amit átéltetek akkor, amikor eltávozott, hanem azokat a pozitív eseményeket, amelyeket közösen átéltetek vele, míg a Földön veletek volt. Ha ezt megszívleled, akkor nyugodt lehetsz, édesanyád nem vitt magával semmi olyan üzenetet a sírba, aminek ismerete fontos lenne földi életed számára.
63 HANG - Hogyan segíthetek lázongó gyermekemnek?
A vérkapcsolat nagyon meg tudja nehezíteni a tisztánlátást! Neked semmi más feladatod nincs fiaddal kapcsolatban, mint az, hogy vigyázz, ne légy semmiben bűnrészes. Tehát soha ne mondj igent csak azért, mert a te fiad, olyasmire, amit helytelennek tartasz! Igenis, követeld meg tőle azt a veled szembeni tiszteletet, amit jogosnak ítélsz, s ha ezt nem teszi meg, akkor menjen el a háztól, de nem engedheted meg, hogy veled szemben neveletlenül viselkedjék! Ha nem leszel vele egyértelmű, neki is ártasz, magadnak is ártasz! A valódi szeretet nem szirupos cukrosvíz! A valódi szeretet kemény, mint a gyémánt! Persze ha megbánja tettét, akkor meg kell bocsátanod. De csak akkor!
Gyermekeitekkel való megkötözöttségeitek ellen vagy vállaljátok azt a szabadságharcot, amely ennek érdekében nélkülözhetetlen, kikerülhetetlen, vagy mindketten elpusztultok, a gyerek is, a szülő is!
Számodra az örök boldogságod lényegéhez tartozik az, hogy helyesen szeresd gyermekedet. Helyesen szeretni pedig csak az tud, aki szabad a vérkapcsolat-adta megkötözöttségtől is! Ha valaki úgy gondolja, hogy képtelen erre, akkor is törekednie kell rá! Amint igaz az, hogy Nálam, Jézus nélkül semmit sem tehettek, úgy igaz az is, hogy Általam, Velem és Bennem mindenre képesek vagytok annak érdekében, hogy szívetek békéjét biztosítani tudjátok.
E béke nem azonos a fájdalom-nélküliséggel! Ha valamit helyesnek tartasz, és e meggyőződésedhez ragaszkodsz, ezzel feltétlenül fájdalmat okozol annak, aki nem akar azonosulni a te meggyőződéseddel, és szeretné ezt megváltoztatni benned.
Megáldalak a BENSŐ SZABADSÁG LELKÉVEL!
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty2022-10-21, 06:40

HANG – Szerelmi problémám van

Kérdező: Tizenkilenc évesen szerelmi problémám van.
A szerelem a teljes odaadottságnak egy szúrólángszerű megnyilvánulása az iránt az ideál iránt, akit magadban hordozol. Ezt vetíted ki arra, akiről azt mondod, hogy szerelmes lettél belé. Ez az érzés fájóan boldogít, és boldogítóan fáj. Ezért ez nem is lehet normális állapot.
Ez az állapot a felszínen embertelen. Meggátolja a józan gondolkodást, a reális döntéshozatalt. Mégsem mondható betegségnek, mert gyökere nagyon szent és igaz! A gyökere nem kevesebb, mint Isten irántatok megélt szerelmének visszasugárzása bennetek. A szerelmet emberi szinten csak olyan mértékben tudjátok kezelni, amilyen mértékben képesek vagytok elfogadni azt a megmásíthatatlan valóságot, mely szerint szellemi teremtmény szellemi teremtményt képtelen boldogítani. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy nem erre vagytok teremtve! Csak ennek elfelejtése, illetve az ennek elfelejtésére való törekvés tudja ápolni e szúró érzelmi, szerelmi lángot. Az pedig nem szorul különösebb magyarázatra, hogy a valóságnak „tudatos” elfelejtésére való törekvés egyetlen szellemi lény fejlődését sem segítheti elő. Sőt! Gátolja azt!
A szerelem minden embernél azt a célt szolgálja, hogy a szerelemmel járó csalódások, szenvedések által megérlelődjön a lélek arra, hogy szóba álljon azzal a szeretettel, amelyet Én, Jézus, elmondtam és bemutattam nektek.
A földi élet nem egy vidám, könnyed séta a boldog örökkévalóság felé, hanem a szenvedések kohójában kitisztult önzetlen szeretet kialakításának ideje. Csak az, aki legalább elvben minden olyan vágyától, megkötözöttségétől megszabadult, amelyet át nem vihet az örökkévalóságba, csak az válhat szabaddá a mennyek országára.
A szerelem feltétlenül nyitottság kérdése is! Minél nyitottabb valaki Felém, Jézus felé, annál jobban képes kezelni a benne elhatalmasodni akaró szerelmi vágyat. Minél nyitottabb valaki a szerelem felé, annál nagyobb benne a veszély arra, hogy lezárjon Felém!
Az egész földi élet valójában nem más, mint Isten és ember kapcsolatának kialakítása, illetve tönkretétele. Az, hogy ez a kapcsolat milyen irányt vesz, nem Istenen múlik. Isten mindig mindenhol mindenkit boldogítani akar. Egyedül ő képes erre! Ezt az „adottságát” soha sehol senkinek át nem adhatja! Ő ilyen!
Nagyon szeretlek, és megáldalak az
OKOSSÁG és az ÓVATOSSÁG LELKÉVEL!"
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Ezoterika - Page 38 Empty

Ezoterika
Vissza az elejére 
38 / 40 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next
 Similar topics
-
» Ezoterika

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: FILOSZ :: KARSAY ISTVÁN FÓRUMA-
Ugrás: