|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-07, 07:26 | |
| 75 HANG - A szeretet ÖRÖK! Téged ne zavarjon az, hogy Miattam szenvedned kell! A szeretet mindent el tud viselni, kivéve a bűnt, tehát azt, hogy szeretetlenné váljék! A szeretet mindent képes átváltoztatni, bár gyakran sok idő kell hozzá. A szeretetet semmi sem változtathatja meg. A szeretet ÖRÖK! Meditációidban különböző módon éreztetem veled jelenlétemet. De ne keresd a rendkívüliségeket! Aki szeret Engem, az tudja, hogy nem önmagára, hanem Rám kell irányítania mások figyelmét. Ez pedig csak akkor valósul meg, ha valaki a másikra figyelő szeretetben tűnik ki. Az ilyen szeretet-megnyilvánulás méltán vált ki csodálatot azokban, akik felé e ráfigyelő szeretet fordul! ***** 76 HANG - Elég a mának a maga baja A te benső békédhez nem kell semmi más, mint az, hogy annyit tegyél, amennyit tenned kell naponta, és úgy tedd azt, amit teszel, hogy abban szeretet legyen. Erre mindenki képes. Ennél többet Isten senkitől sem kíván! Ha valaki ennél többet akar, az magának okoz fölösleges gondokat. Vágyaitok, fantáziálásotok, terveitek gyakran előbbre járnak, mint kellene. Így aztán azt gondoljátok, hogy még az Isten is elhagyott benneteket, pedig nem történt más, mint az, hogy ti hagytátok el azt a feladatot, amit helyettetek Isten sem tehet meg. Azt, hogy ne aggódjatok a holnap miatt. A holnap majd gondoskodik magáról. Elég a mának a maga baja. Csak ezzel kell megbirkóznotok. Az erőt a győzelemhez mindig megadom, ha Velem harcolod harcodat! Általában a jelent az szokta megmérgezni, hogy vagy a múlt, vagy a jövő hat rátok nyugtalanítóan. A múlt már nincs, a jövő még nincs. Csak a jelen az, amit meg kell szentelned. A jelenben pedig nem lehetsz ura életedben a külső dolgoknak. Nem uralkodhatsz környezeteden, körülményeiden. Egyszerűen nincs lehetőséged arra, hogy magadhoz igazítsd környezetedet. Neked egyetlen lehetőséged az, hogy magadat tartsd kézben. Magadon uralkodj, magadon vasald be azt, ami békét ad szívednek. Meg kell tehát szabadulnod azoktól a megkötözöttségektől, amelyek szét akarnak cibálni téged belsőleg. Kétségtelen, hogy ez nem megy máról holnapra, és főleg nem megy úgy, hogy majd mások, akár az Isten, megteszik helyetted azt, amit neked kell megtenned. Nem. Veled és érted mindent, de helyetted semmit! ***** 77 HANG: Szenvedem a magányt! Ez az egyszerűnek látszó problémád nagyon összetett. Azért látszik egyszerűnek, mert nem magányra teremtett lények vagytok, amint az Isten sem magányos, hanem szükségszerűen közösség. E probléma mégis összetett, mert a földi élet nem Mennyország. Itt vagy a társaság hiányzik, vagy a magány. Az emberi természetnek magányra van szüksége, míg az emberi személyiségnek társaságra. Mindenkinek van természete és mindenkinek van személyisége. E kettő a Földön nem hozható tökéletes harmóniába. Csak az Istenbe vetett élő hit, tehát a szívnek a tiszta szeme, tudja megteremteni, megtalálni, meglátni azt a benső harmóniát, amely feladatok vállalására késztet, és nem azzal van elfoglalva, hogy szeressék. Aki így tesz, az feltétlenül meg fogja tapasztalni azt, hogy Isten a körülményeinek is az Istene, tehát tapasztalni fogja azt a szeretetet, amire szüksége van ahhoz, hogy ne váljék embertelenné, vagyis ne nyúljon narkotikumokhoz, ne keresse a bódulatot a benső béke helyett. Drága Gyermekem! Szíved ajtaja előtt állok és kopogtatok. Ha valóban beengedsz magadba, tehát ha lehetővé teszed azt, hogy abszolút első legyek életedben, tehát ne csak mindenki előtt, hanem mindenki fölött legyen életedben a helyem, akkor a földi élet vándorlását meg fogod tudni úgy élni, még ha pokol is van körülötted, hogy magadban a Mennyországot hordozod. *****
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-08, 06:50 | |
| 78 HANG - Alakítsátok át gondolkodásotokat! Nekem, Jézusnak, az első szavaim ezek voltak: "Betelt az idő! Elérkezett hozzátok az Isten országa! Alakítsátok át gondolkodásotokat" (Márk 1;15)! Ha ezt az egyetlen egy nyitó gondolatomat elfogadod, és arra szánod életedet, hogy ezt a csomagot kibontsad, máris megragadtad a lényeget! Sem ima, sem tanulás nem ad megoldást mindaddig, amíg valaki nem kezd hozzá gondolatainak átalakításához úgy, ahogy azt Én ajánlom neki, és elvárom tőle. Csak egy kicsit mélyedj bele az idézett szavaimba! "Betelt az idő!" Tehát elkezdődött a világ vége! E pillanattól kezdve már az Isten sem adhat többet a mulandó világnak, mint amennyit eddig adott. Miért? Mert Általam, Velem és Bennem mindent megkaptatok ahhoz, hogy boldogok legyetek! Pontosan azt tettem lehetővé számotokra, hogy rávezesselek benneteket e nagy igazságra: nem olyan a világ, amilyennek látjátok, hanem amilyennek látjátok, olyan! Tehát nem a rajtatok kívüli világot kell megváltoztatnotok, hanem szemléleteteket a világhoz! Magatokban kell elindítanotok egy olyan szemléletváltást, amely épít, buzdít és vigasztal benneteket! Erre mindenki képes, aki úgy igyekszik gondolkodni, szólni és cselekedni, amint azt Én tettem. El kell hinned, hogy igazat mondottam akkor, amikor azt mondottam, hogy aki szeret Engem, abban lakóhelyet biztosítok a Magam számára (János 14;23)! Kétségtelen, hogy a gondolkodás-átalakítás nem megy gondolkodás vállalása nélkül! Tehát egy komoly szellemi munkát kell vállalnia annak, aki meg akarja találni, vagy - ha úgy tetszik - teremteni szívében a különbözőségek dinamikus harmóniáját. Ebben kétségtelenül a tanulás és az imádság a legnagyobb segítség. De nem mindegy, hogy valaki mit tanul, és nem mindegy, hogy valaki hogyan imádkozik! Tanulmányoznod elsősorban az evangéliumokat kell! Imádkozni pedig a párbeszédima szerint tudsz a legtermékenyítőbben. Arra kell rálátnod, azt kell elfogadnod, hogy a földi élet mulandósága, mint felszín, nem téríthet el azoktól az értékektől, amelyek fennakadnak e kijelentés szitáján: „mi ez az örökkévalósághoz képest?” Csak az az érték méltó az emberhez, amelynek súlya van ezen a mérlegen! ***** 79 HANG – Nyitottság és alázatosság Szellemi, lelki fejlődés csak ott képzelhető el, ahol jó szándékú emberek az Én nevemben azért jönnek össze, hogy elmondják egymásnak azt, amit jónak látnak, de ugyanakkor legyenek nyitottak az esetleges jobb felé. E nyitottság nélkül nincs helyes fejlődés, csak uralkodni akarás, saját igazatok hangoztatása az igazság keresése helyett, csak veszekedések, félreértések és különböző széthúzó erőknek romboló megnyilvánulása. Én csak az alázatosak körében nyilvánulhatok meg. Valójában csak az alázatosak mondhatják ki igazságként, hogy az Én nevemben jöttek össze. Aki nem alázatos, az mondhatja ugyan, hogy az Én nevemben van jelen, de nem mond igazat. Azt pedig tudnotok kell, hogy az alázatosság lényegéhez tartozik az a nyitottság, amelynek birtokában le tud mondani az alázatos ember az általa meglátott jóról akkor, ha valaki jobbat kínál fel neki. De csak akkor! Azt is tudnotok kell, hogy az Én kijelentéseimnél jobbat aligha talál ki bárki is, legyen az akár a római pápa! ***** 80 HANG – A jóslásokról A babona az, amikor valaminek olyan erőt tulajdonítotok, amit annak Isten nem adott. A jóslásoknak minden formája magában hordozza azt a veszélyt, hogy elfordultok a lényegtől, s elindultok a babona útján. Így aztán, ami kezdetben ígéretes reménnyel kecsegtetett, később óriási csalódásokba torkoll! Ne jósoltass magadnak! Elégedj meg Velem, Jézussal, aki mindenkor boldogító módon vagyok jelen benned. Vállald az Általam megkívánt gondolkodás-átalakítást! Bármi történik veled, csak ezt a kérdést engedd fölmerülni magadban: „Ez miért jó nekem?” Arról meg lehetsz győződve, hogy amíg az Enyém vagy, addig minden javadat, boldogságodat szolgálja! És mindaddig az Enyém vagy, amíg az Enyém akarsz lenni! Nem lennék győztes Isten, ha nem így lenne! Szinte káromlás arra gondolnod, hogy bármikor bárki is Fölém kerülhetne, Engem legyőzhetne! A kártyajóslásokban sokkal több veszély rejlik, mint haszon. Az cselekszik okosan, aki nem arra teszi a hangsúlyt, hogy mi lesz vele a jövőben, hanem arra, hogy egyre hatékonyabban tudja megszentelni, tehát szeretettel átitatni a jelent. Aki arra törekszik, hogy megszentelje a jelent, az áldásként élheti meg a jövőt, mivel a jövő a jelenből nő ki! De akit sokat foglalkoztat a jövő, azt nagyon el tudják vinni tévútra az ártó erők éppen azzal, hogy a jelent húzzák ki alóla! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-09, 08:00 | |
| 81 HANG - Van-e reményem arra, hogy elfogadjanak szeretteim? Pozitív irányú reményeket soha nem szabad feladni! Mindaz, aki az Én, Jézus, szándéka szerint akar valamilyen célt elérni, azoknak tudniuk kell, hogy a SZABADSÁG mindennek az alapja. Meg kell tehát tanulnod, hogy véget ér ott a te szabadságod, ahol a másik szabadsága kezdődik! Amíg ezt meg nem tanulod, addig nem szeretni, hanem uralkodni akarsz! A Földön nincs nagyobb dolog a szabadság vágyánál! Nincs, mert ez a boldogság alapja! Nem a pénz, nem a ház, nem a kert, nem a szeretés, hanem a SZABADSÁG. Népek, nemzetek, országok és természetesen egyének és családok inkább elpusztulnak, de szabadságukról végleg képtelenek lemondani! Ilyennek vagytok teremtve! Amíg ezt valaki be nem látja, addig nem tud lemondani arról, hogy uralkodjék! Bármennyire is megideologizálja magát, hogy ő szolgálni akar, hogy ő jót akar, nem! Uralkodni akar! Ez pedig az Isten és az ember természetével összeegyeztethetetlen! ***** 82 HANG - Alaptalan félelmeim vannak. Mit tegyek ellene? Félelmed részben alaptalan. De csak részben. Azért részben, mert kívülről várod azt a bizonyosságot, amelyet csak belül, magadban találhatsz meg, és azért is részben, mert szíved szeme, a hit, nincs nyitva olyan gyakran, mint kellene. Valójában mindig nyitva kellene lennie a szíved szemének, vagyis mindig élő hitben kellene járnod! Amíg nem egyértelmű benned az, hogy az Enyém, Jézusé, vagy, addig mindig van alapja félelmednek. Ez az alap a kishitűség! E félelmedet tehát úgy tudod megszüntetni, hogy elmondod Nekem: 'Jézusom! Jöjj szívembe! Kitárom Előtted szívemet, lelkemet, egész életemet! Hiszem, hogy a Tiéd vagyok! Hiszem, hogy Te, amint mondottad, legyőzted a világot, pontosan azt a világot, amely ijesztgetni szokott engem. A Te erődre hivatkozva parancsolom ezeknek az ijesztgető erőknek, távozzanak életemből. Én a Győztes oldalán állok, mert Jézus enyém, és én az Övé vagyok!' Tehát ilyen és ehhez hasonló imákkal, vagy egyszerű "Jézusom szeretlek!” fohásszal, vagy „dicsőség Neked Istenem!” szavakkal kell hogy mielőbb rádöbbenj arra, hogy te a FÉNY gyermeke vagy, és nem neked kell félned, hanem tőled kell félniük azoknak akik belülről ijesztgetni próbálnak. ***** 83 HANG - Légy szerény és alázatos! Amíg valaki józan eszének birtokában van, addig felel döntéseiért, tehát működtetnie kell akaratát. A józan ész birtokában működő akarat azonban sohasem önálló! Ha jó szándék itatja át, akkor Lelkem áldása kíséri még akkor is, ha téved. Lelkem jelenlétét pontosan az jellemzi, hogy tévedhetőnek tudja magát az, aki így dönt, s hajlandó megváltoztatni, sőt szembefordulni előző döntésével, ha értelmesen igazolva látja, hogy tévedett. A konok, merev, rugalmasság nélküli emberek lelkük mélyén soha nem jó szándékú emberek! A nem jó szándékú emberek sem "csak maguk" működtetik akaratukat. Az előbb említett konok, merev, rugalmasság nélküli emberek lelkében a "mégis nekem van igazam", az "úgyis nekem van igazam", tehát a javulni, pozitív irányban fejlődni nem akarás ördöge áll. Légy szerény és alázatos, és megkapod az ÉLET koronáját! ****** 84 HANG - Van, aki sajnálattal néz rám, ha Jézusról beszélek. Én, Jézus, nevetség tárgya vagyok azoknak, akiknek szemét bántja az a fény, amely sugárzik Belőlem. Ha azt veszed észre, hogy kinevetnek Miattam, akkor ez jelzés számodra, hogy neked sincs keresnivalód ott, ahol Én nevetség tárgya lehetek. Rólam tanúságot tenni csak ott ajánlatos, ahol erre valami igényt mutatnak azok, akik előtt tanúskodni akarsz. De tanúságot kell tenned mások előtt akkor is, ha támadnak Engem. ***** 85 HANG - Feladatom vállalásához kérem az erőt és irányítást. Két ellentétnek tűnő kijelentést kell mondanom. Az egyik így hangzik: Amit érdemes megcsinálni, azt mindig érdemes jól, a legjobban megcsinálni. A másik: A földi élet bonyolításához szükséges egy olyan nagyvonalúság, amelyben félreállítható önmagad fontosságának tudata. Tehát jól is kell csinálni mindent, és nem is szabad sokat okoskodni amiatt, hogy jól csináltad-e azt, amit csináltál. Ez a kivitelezésben ellentmondásnak tűnik, de nem az, mert az első kijelentés a szándékra vonatkozik, míg a másik az eredményre, a következményekre. Szándékod azért lehet teljesen tökéletes, mert abban Én, Jézus, mindig teljesen jelen tudok lenni. Az eredményben már nem! Ezért ezzel már nem is kell annyit foglalkoznod. Egy döntés eredményébe nagyon sok hatás tud belejátszani. Légy tehát nagyvonalú az eseményeket illetően, és légy őszintén Rám koncentrált a döntéseidben. Semmi kétséged ne legyen afelől, hogy Én, Jézus nemcsak szeretlek, de szeretetem által éltetlek! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-10, 04:15 | |
| 86 HANG - Véget ér szabadságköröm ott, ahol a tiétek kezdődik Az a sok bűn és gonoszság, amelynek szennyhullámai már-már teljesen elborítanak benneteket, nem azért nem csökken, mert Én nem akarom, hanem azért, mert Nekem, Jézusnak, veletek szemben véget ér szabadságköröm ott, ahol a tiétek kezdődik (az ember szabad akarata Istentől való és szent, még Isten sem lépi át). Ha nem így lenne, akkor ti soha nem tudnátok igazán szeretni, tehát soha nem lehetnétek partnereim, soha nem lehetnék partneretek abban, hogy az azonos éltető Erőnk, tehát a Szentlélek szabadon tudjon élni bennünk. Aki vétkezik, az önmagának árt akkor is, ha vétke által pillanatnyi élvezethez jut. Nekem pedig fájdalmat okoz vétke által a boldogságra teremtett szellemi lény, mivel tudom, hogy a vétek és a boldogtalanság azonos állapot akkor is, ha a kettő időben nem fedi egymást. Nekem nem árthat az, csak önmagának, aki vétkezik, mert senki nem rövidülhet meg addig, amíg szabadságkörén belül marad. Azért nem rövidülhet meg, mert minden szellemi lénynek a szabadságkörén belül maga az Isten is szabadon tevékenykedik az illető boldogsága érdekében. Ez jelenti azt, hogy Isten az övéi számára a körülményeknek is az Istene. Aki vétkezik, az éppen amiatt vétkezik, mert átlépte saját szabadságkörét. Ezáltal éppen azért válik boldogtalanná, mert mindenki, még Isten is, boldog csak a saját szabadságkörén belül lehet. Ez örök törvény! Ez magának Istennek és minden szellemi létezőnek lényegét érinti. ***** 87 HANG - A párkapcsolat csak a földi életre vonatkozik A párkapcsolat kezelése csak akkor egészséges, ha nem foglalja el az első helyet életedben. Azért fontos ezt tudnod, mert a párkapcsolat csak a földi életre vonatkozik, a földi élet pedig nem cél, hanem eszköz arra, hogy az örök boldogság magját felfedezzétek és ápoljátok magatokban. Boldog házasság nem létezik! Léteznek boldog emberek, akik házasságban élnek, és léteznek boldog emberek, akik nem élnek házasságban. A legritkább az, amikor a házastársak közül mindkettő boldog. Azért olyan ritka ez, mert csak az a boldog ember, aki lelke mélyén lemondott arról, hogy bárki is elfoglalja az első helyet szívében. Tehát furcsa módon csak azok a házastársak mondhatják valóban boldognak önmagukat, akik le tudtak mondani arról, hogy egymást birtokolják. Azt, hogy hányan vannak ilyenek, könnyen meg tudnád számolni! Hidd el, ha boldogságod megszilárdításához szükséged lesz arra, hogy rátalálj párodra, akkor Én őt hozzád fogom vezetni! ***** 88 HANG – A gyülekezet ESZKÖZ, és nem CÉL Egy gyülekezetről sem mondhatom azt, hogy az Én gyülekezetem. Csak azt mondhatom, hogy mindegyik gyülekezetben ott vagyok azokban, akik Engem, Jézust abszolút elsőnek fogadnak el életükben. Tehát azok életében vagyok jelen, bármelyik gyülekezetbe tartoznak is, akik életében nem a gyülekezet a lényeg, hanem Én. Erről ugyanazt mondhatom el, mint a párkapcsolatról. A gyülekezet ESZKÖZ, és nem CÉL. Aki Engem, Jézust, befogad, az szinte kikerülhetetlenül gyülekezethez fog tartozni, de aki gyülekezetektől teszi függővé a Velem, Jézussal kiépítendő kapcsolatát, az sem Engem, sem a megfelelő gyülekezetet megtalálni nem fogja. ***** 89 HANG – Hol van a helyem? Én mindig ott vagyok veled, Én mindig mérhetetlenül szeretlek, mióta megteremtettelek, de boldogítóan csak akkor tudok jelen lenni életedben, ha te ezt észreveszed, tehát ha figyelsz Rám, ha törődsz Velem. Nagyon szeretnélek boldoggá tenni, nagyon szeretnék hozzád szólni, de ebben neked is segítened kell! A víz minden háztartás vízvezetékében jelen van, de egész városok pusztulhatnak szomjan, ha senki sem nyitja ki a vízcsapot. Én ott állok ajtódban, halkan kopogok és várok, de nem töröm rád az ajtót. Ha állandóan Rám figyelsz, állandóan boldog vagy, mert Én boldoggá teszlek! Rám figyelésed az indítókulcs boldogságod, közös boldogságunk autójához. Még a legnagyobb autóhoz is kell egy akármilyen picike, de indítókulcs. A te utad, mint mindenkié, a szeretni tanítás. Szeretni tanítani úgy tudsz, hogy úgy szeretsz mindenkit, ahogy Én meghagytam nektek. (Jn 13;34). Helyed ott van, ahol ebben a legkevésbé gátolnak, ahol ezt a legjobban lehetővé teszik. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-11, 03:47 | |
| 90 HANG - Isten soha nem büntet senkit! Isten soha nem büntet senkit! Ti büntetitek magatokat azzal, hogy az önzést, amelynek másik neve szeretetlenség, választjátok Helyettem, az ÚT, IGAZSÁG és az ÉLET helyett! ***** 91 HANG - Mi végett vagyok a világon? Először is szeretettel kérlek, vedd magadat komolyan! Tudod te, kivel beszélsz? Tudod, de mégsem. Te Jézushoz intézted kérdéseidet, és most nem más, mint maga Jézus Krisztus szól hozzád! Ha ezt nem veszed komolyan, akkor nincs meg szavaimhoz az a rezonálódoboz, amely nélkül legsúlyosabb szavaim is csak cincogásnak tűnhetnek. Magadat csak akkor veszed komolyan, ha komolyan veszel Engem is! Nem kevesebbet, az életemet kellett odaadnom érted is! Én, Jézus, tehát nagy árat fizettem azért, hogy most szólni tudjak hozzád! Annyira értékellek, hogy kijelenthetem: te pontosan azért jöttél a Földre, amiért Én! Azért, hogy igyekezz szebbé tenni a Földet! Azért jöttél, hogy szeretni tanítsd azokat, akik neked erre lehetőséget adnak. Azok adnak erre lehetőséget neked, akik kapcsolatba kerülnek veled akár pozitív, akár negatív módon. Igen. Aki nem reagál pozitív módon a te szeretetedre, annak tanúsítani tudod azt, hogy az igazi szeretet nem vár viszonzást, mert magában hordja jutalmát. Aki szeret, az boldog, mert a Mennyek Országát, az Istent, aki a Szeretet, hordozza magában! Ezért kérhettelek benneteket arra, hogy INKÁBB szeressétek ellenségeiteket! Tehát mindenkit képes vagy szeretni-tanítani, mert nem az eredmény a fontos, hanem a forrás! Szeretni annyit jelent, mint jót akarni. Nem ártani soha, megbocsátani mindig, és segíteni ott, ahol erre lehetőség kínálkozik. HÁT EZÉRT ÉLSZ, EZ ÉLETED ÉRTELME! ***** 92 HANG - Milyen főbb karmikus adósságaim vannak? Az előző életeitekre való nem-emlékezés nagy-nagy kegyelem számotokra, higgyétek el, hogy értetek van. Mindazt, amire szükségetek van belőle, magatokkal hozzátok testi-lelki tulajdonságokban, tudatalatti késztetésekben, körülményekben, esetenként betegségekben, ennél többet csak nagyon kivételes esetben kell róla tudnotok, s ha valakinél erről van szó, az megkapja közvetlenül, 'spontán', Tőlem, anélkül, hogy neki saját magának kutakodnia kellene utána. Mindenkinek arra van szüksége, hogy megtérjen Hozzám, Értem éljen, s akkor az Isteni Kegyelem segítségével a karmikus adósságok elrendeződnek. Velem kell nagyon tudatosan foglalkoznotok, s nem előző életeitekkel, karmikus adósságaitokkal. Ha majd lelkileg javadra válik, akkor konkrétan beszélni fogok neked róla, például a párbeszédimában, vagy megkapod álmodban. Vigyázzatok, nagyon félrevihet benneteket az, ha a múltra teszitek a hangsúlyt, még akkor is, ha csak ezen életeteken belül foglalkoztat benneteket a múlt. A jelen megszentelésénél nincs számotokra fontosabb, halálotok pillanatában úgyis csak azzal kell szembenéznetek, amit ebben az életetekben tettetek. ***** 93 HANG - Miért látogatnak a földönkívüliek? Jobban járnál, ha a földönkívüliekkel való foglalkozást lecserélnéd a Velem való nagyon komoly foglalkozásra, s akkor azon földönkívüliek számára, akik nem Hozzám tartoznak, érdektelenné válsz, azok számára viszont, akik Hozzám tartoznak, vagyis angyalaim számára, nagyon is fontossá válsz. Az utóbbiakról egészen pontosan tudom, hogy mi a céljuk: az, hogy szolgálatuk által Hozzám segítsenek közelebb. Ők nagyon is megérdemlik a figyelmedet, javaslom, hogy alakíts ki velük nagyon mély, bensőséges baráti, testvéri kapcsolatot. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-12, 06:04 | |
| HANG - Miért vannak hol szép, hol szörnyű álmok? Álmaitok gyakran elfojtott kedélyállapototokról adnak tudósítást. Ez pedig nagyon hullámzó lehet! Tudnod kell, hogy az álom állapota nem tartozik az erkölcsi rendbe. Vagyis álom-állapotban se jó, se rossz nem lehet senki. Ezért igaz az a mondás, hogy aki alszik, az nem vétkezik. Hacsak azáltal nem, hogy olyankor alszik, amikor nem szabadna aludnia! | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-13, 05:51 | |
| HANG - KI LEHET MÉDIUM?
Kérdező: 1. Rendkívüli dolgokat vettem észre magamban, magamon. Kitől vannak ezek? 2. Egyházam vezetői helyesen cselekednek velem szemben? HANG: "Drága Gyermekem! Első kérdésedre azt kell mondjam, hogy minden lélek, aki leszületik a Földre, az egyben médium is. Tehát mindenkinek feladata, küldetése az, hogy Engem közvetítsen mások felé. Vannak esetek, amikor valakit kihangsúlyozottabban használok fel. Ezen nem szabad meglepődni, és nem kell valami egészen különlegesnek tartani. Nálad az a helyzet, hogy túlságosan megkötözött vagy egyházadnak olyan eszközeivel, amelyek csupán eszközök, és nem tartoznak a lényeghez. Te olyan vagy, mint amikor valakinek testéhez nőtt a ruhája. Amint a test nőni kezd, a ruha akkor már nem előny, hanem akadály lesz. Fájdalmas szorításával akadályozni igyekszik a növekedést. Az Egyház nem bezárt doboz, hanem körülhatárolt kert. A fa, mely gyökerét a kert földjébe ereszti, s onnan szedi a táplálékához szükséges anyagokat, nem lehet tekintettel a kert kerítésére, mert nem oldalt, hanem fölfelé nő, a Nap felé! A te sok kérdésednek, mint egy fa lombjának, nagyon kevés, szinte egyetlen főgyökere van. Ha te egyházadat nem kertnek, hanem minden oldalról lezárt ládának gondolod, akkor bizony szenvedésedet magadnak köszönheted, s nem lehet életed az Én áldásom. De ha kert számodra az egyházad, akkor nem kevered össze a lényeget a lényegtelennel, a célt az eszközzel. A LÉNYEG ÉN VAGYOK. Sem szentségek, sem imák, sem templomba járások, sem papok, sem főpapok NEM LÉNYEGEK. A Lényeg ÉN VAGYOK! Az előbb említettek mind, mind ESZKÖZÖK!, melyeket NEKED kell okosan alkalmaznod arra, hogy Velem személyes kapcsolatba kerülj, és így is maradj! Nem a fent említettek a legfontosabbak, hanem az, hogy ÉN a szívedben vagyok! Ne feledd el, Engem is az akkori egyházam, egyházam főpapjai, az akkor legvallásosabb hívei vittek a keresztre. Na és?! A földi élet ilyen. Ezen nem sopánkodni kell, hanem miután tudomásul vetted, szabaddá kell válnod az egyházadban is minden olyan faltól, amely akadályozni akarja a Velem való személyes kapcsolatot. Ne bántsd a papokat! Nem tehetnek róla, hogy nem látnak bele lelkedbe. Nem téged, de Engem sem tudnak magukba fogadni úgy, hogy boldogítani tudnám őket! A Korintusi levél 2;3.17-ben olvasható igazságot nem bírják magukévá tenni. A papok az egyik legsajnálatra méltóbb társaság most a Földön, mivel legkevésbé alkalmasak arra, hogy Lelkem szabadságának légkörében éljenek. Ők úgy élik meg az Egyházamat, mint valami ládát, melynek ugyan nagyon nagyok a méretei, de mégis csak lehatárolt minden oldala, s ők, a papok ismerik e láda oldalainak határait. Ez nem így van. Kert az Én Egyházam, s fölfelé határa a csillagos égbolt, tehát nincs határa. Aki annak fogadja el az Én Egyházamat, aminek Én gondoltam, amire Én alapítottam, az éppen a papok és a vallásos hívek miatt nem kerülheti el sorsomat. Bizony nem lehet különb a tanítvány sorsa, mint amilyen mesterének sorsa volt. Ahogyan Engem nem bírtak elviselni, úgy titeket, az Enyéimet sem bírják elviselni sokáig. Gyermekem! Te még nagyon meg vagy kötözve papokkal, szentségekkel, templommal és a vallásos emberekkel. Jól jegyezd meg, amit most mondok: Nem megoldás egy másik egyház! A megoldás ÉN VAGYOK! Más egyházban sem vagyok jelen jobban, mint abban, amely most a te egyházad. De nagyon fontos tudnod és élned azt, hogy sem személyek, sem szertartások Engem nem helyettesíthetnek, Engem nem biztosíthatnak, és Engem le nem korlátozhatnak. A lényeg nem a szertartás, még kevésbé az, aki ezt végzi, hanem a MAGATARTÁS!!! Sokat kell még szenvedned. Én veled és benned vagyok! Higgy jobban jelenlétemben! Maradj állhatatos HOZZÁM, és ne keverj össze azokkal, akik magukat szolgáimnak gondolják és hirdetik! Engem senki és soha nem foglalhat le magának úgy, hogy ő irányíthatna. Sem római pápa, sem intézmény nem béníthat le Engem azokban, akik újjászülettek Lelkem által. Te újjászülettél. Szeress nyelveken imádkozni, énekelni! Ez nálad jele annak, hogy újjászülettél. Aki egyszer saját testében újjászületett, annak már nem kell többé más testben leszületnie a Földre. Megáldalak a BÁTORSÁG és a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-14, 07:00 | |
| 94 HANG - Megkezdtem-e már a Hozzád vezető utat járni? Azt neked kell tudnod, hogy megkezdted-e a Hozzám vezető utat járni. Ha azzal indítod a napodat, hogy szeretetre (tehát a mindenkinek jót akarásra, nemártásra, megbocsátásra, segítésre) akarod felhasználni, s ehhez kéred az Én vezetésemet, akkor aznap te a Hozzám vezető utat járod, legalábbis szándékban. Akkor járod azt az utat, amit Magammal azonosítottam, ha vállalod azt az önfeláldozó szeretetet, amivel Én szeretlek benneteket. Legalábbis elvben, tehát a törekvés szintjén. A gyakorlati megvalósításban természetesen bukdácsolhattok, de soha nem szabad megideologizálnotok, hanem újra és újra fel kell indítanotok magatokban a szándékot, hogy megpróbáljátok jobban csinálni. Ez az elszánásotok a nagyon fontos, a nagyon döntő, a többit bízzátok Rám! Nem azért szeretlek benneteket, mert tökéletesek vagytok, hanem mert az enyémek vagytok, de törekednetek kell a magatok szintjén a tökéletességre. A ti dolgotok a törekvés, de az tényleg a ti dolgotok, ebben nem mulaszthattok, a többit kell Rám bíznotok, hiszen Nálam nélkül semmit nem tehettek, viszont Én sem a ti törekvésetek nélkül. A Hozzám vezető úton járásnak feltétlen feltétele az, hogy akarjatok Engem megismerni olyannak, amilyen vagyok, amilyennek az evangéliumaim megmutatnak Engem. Ez bizony azt jelenti, hogy az enyéim állapotszerű tanulók. ***** 95 HANG - Vállalkozásunk sikeres lesz-e? Döntésedért neked kell vállalnod a felelősséget, ha a döntést nem Velem beszélted meg. Anyagi dolgokban egyébként sem adok tanácsot, még kevésbé jóslást. Az anyagi dolgok sajnos főként arra alkalmasak, hogy figyelmeteket eltereljék a lényegről, azaz Rólam. Ha én anyagi tanácsot adnék neked, akkor Magam ellen dolgoznék. Ezt ugye nem tudod elképzelni Rólam? Én sem. De adok egy tanácsot az anyaggal kapcsolatban. Törekedj oldani függőséged az anyagiaktól! Minél több dologgal vagy megkötözve, annál több életerőt veszítesz és tékozolsz is, mert a Tőlem kapott szeretetenergiát nem arra – szeretni tanításra - használod, pedig erre kaptad! Szeretettel kérlek, ne görcsölj a vállalkozással, és paradox módon azt fogod megtapasztalni, minél kevésbé izgat az adósság, annál sikeresebb lesz a visszafizetés. ***** 96 HANG - Van egy kis vállalkozásom, s nem tudom, hogyan adjak anyagi javaimból? Természetesen nem kell vállalkozásodat felszámolnod azért, hogy szétoszd, hiszen az biztosítja megélhetésedet. Mindenkinek dolgoznia kell a megélhetéséért, s abba Én nem szólok bele, hogy valaki ezt egyéni vállalkozás formájában vagy más magán- ill. állami cég beosztottjaként teszi, ennek nincs erkölcsi értéke. A lényeg az, hogy az így megszerzett javakat hogyan használjátok fel. Az is jó, ha az általatok nélkülözhető összeget gyűjtitek, s odaadjátok valódi rászorulóknak, akár a harmadik világ éhezőinek is elküldhetitek, de ha a környezetedben szétnézel, ott is találhatsz rászorulót. Ha nem találnál, akkor imában kérd, hogy vezessek hozzád ilyeneket. De találhatsz olyat is, aki folyamatosan rászorulhat kisebb összegű támogatásra. Kezeld rugalmasan ezt a kérdést, légy nyitott, s mindig beszéld meg Velem adott konkrét esetben a segítés mikéntjét. Azonban felhívom figyelmedet, hogy az adás nem feltétlenül anyagi jellegű kell legyen, sokszor az idődből kell esetleg adni a jó szóra várónak, vagy észrevenni, hogy valaki nem tudja felvágni a fát a fűtéshez, stb. A szeretetnek kell olyan éleslátással rendelkeznie, hogy meglássa, a rászoruló miben szenved hiányt, s kell olyan leleményesnek lennie, hogy minden esetben legyen adnivalója. Az adás az ember természetének lényege, mivel az ember Istenre van teremtve, s az Isten maga az ADÁS. Ezért az adásnak a gyakorlás által természetessé kell válnia, el kell jutnotok oda, hogy úgy adjatok, amint a gyümölcsfa adja a gyümölcsét. Vagyis nem kell sem nagydobra verni, sem különösebben titkolni, csak tenni kell egyszerűen, természetesen. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-15, 04:08 | |
| 97 HANG – Erkölcsi fejlődés csak a szeretés útján lehetséges Erkölcsi fejlődés csak a szeretés útján lehetséges. Nem úgy van, hogy minél többet tud valaki, annál boldogabb. A teremtmények közül a Sátán az egyik legnagyobb értelmi tudással rendelkezik, mégis Sátán! Amíg az emberek nem arra törekszenek, hogy a jó akaratot növeljék magukban, addig csak erkölcsi visszafejlődésről lehet szó. Az erkölcsi fejlődés mindig benső út! A nemártás, a megbocsátás és a szolgáló szeretés útja. Erkölcsi, tehát a boldogságot jelentő fejlődésről csak ezen az úton lehet szó. Kívülről kapott ismeretek nem okozhatnak benső, lelki, erkölcsi fejlődést. Amint a tulipán vagy egy mókus nem gazdagodhat benső értékét fejlesztve attól, ha különböző dolgokat aggatnak rá, úgy az ember sem fejlődhet erkölcsileg, tehát benső értékeit fejlesztve úgy, hogy kívülről és a körülötte lévő világról szerez magának sok-sok ismeretet. Bármekkora áldozat árán szerez valaki sok és kiváló ismeretet a világról, ez az ismeret jobban szolgálja az emberek önzését, mint szeretetét. Senki nem amiatt boldogtalan, mert nem ismeri a vasalót vagy az űrhajót. Mindenki attól boldogtalan, hogy nem ismer vagy nem jól ismer Engem, Jézust! A mulandóság nem hordoz örök értékeket. Az örök értékek bennetek kell hogy legyenek, mint erkölcsi értékek. ***** 98 HANG - Az igazi állapotszerű boldogság csak belülről fakadhat Ameddig a külvilágtól teszed függővé boldogságod, törvénysze¬rűen boldogtalan leszel, mert mindig lesz valaki, aki nem úgy táncol, ahogy te fütyülsz. A boldogság, az igazi állapotszerű boldogság csak belülről fakadhat, akkor nem függ a külvilágtól, akkor nem veheti el tőled senki. Belülről mi tehet boldoggá? Szívbékéd, örömöd forrása Én vagyok, a benned élő Isten! Mikor élek benned? Ha szeretetet adni, és nem kapni akarsz. Ha soha senkinek nem ártasz, ha neked ártanak, nem adod vissza, és ahol tudsz, ott segítesz felebarátaidon. Ha ezt az utat vállalod, azaz Engem vállalsz útnak, és egy kicsit elcsendesülsz, befelé fi¬gyelsz, megtapasz¬talhatod az állapotszerű boldogság csodáját. A boldogság¬ban az sem fog gátolni, ha visszautasítanak, mert ez külső hatás, nem belülről jön. ***** 99 HANG - Hogyan tudnám férjemet Isten felé fordítani? Istenhez nem lehet fordítani senkit! Istenhez csak fordulni lehet! Sem férjedet, sem mást, senki, maga az Isten sem tud Istenhez fordítani, ha ezt az illető nem akarja. Istent csak a keresők találhatják meg! Aki tökéletesnek tudja önmagát, azzal nem lehet mit kezdeni! Ha valaki jó szándékú, akkor természetesen érvelni nemcsak lehet, de kell is amellett, hogy a boldogító Isten nélkül senki nem boldogulhat. Tehát érvelni, és nem erőszakoskodni! A hatékony érvelésnek mindig alapja az, hogy aki érvel, az az érveit támassza alá életével is! Tehát csak, aki valóban törekszik arra, hogy önmagában kialakítsa a benső harmóniát, békét, az remélheti, hogy megfelelő eszköz lesz a boldogító Isten kezében ahhoz, hogy a kereső emberek általa Istenre találjanak. ***** 100 HANG - Unokahúgom is anyagi csődben van. Szeretnék segíteni! Anyagi csőd csak ott van, ahol lelki csőd is van. Először a lelki csődöt kell felszámolni. Ha valaki hisz abban, hogy többet ér, mint a verebek, ha valaki elhiszi, hogy lakóhelyet veszek benne, ha szeret Engem, Jézust, ha valaki elhiszi, hogy haja szálait is számon tartom, ha valaki elhiszi, hogy benne jelen van az egész Mennyország, az meg fogja találni az anyagi csődből a kiutat. Te nem térhetsz meg senki helyett. Te nem lehetsz boldog senki helyett. Te nem fogadhatsz be Engem senki helyett. Imádkozz azokért, akik nyomorát látva segíteni akarsz rajtuk. Az imának kimondhatatlan ereje, sugárzása van. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-16, 06:17 | |
| 101 HANG – Hol van a szabadságom határa? Mindenkinek ott ér véget a szabadsága, ahol a másiké kezdődik. Egyáltalán nem nehéz felismerni ezt a határt, mivel a szeretet szeme e téren szinte csalhatatlan. Amit nem akarsz magadnak, az ne akard másnak. Amit szeretnél magadnak, azt akard másnak. Tehát soha és semmiképpen sem szabad erőszakoskodnod! Akkor sem, ha te a másik számára ezt látnád jónak. Ne akarj senkinek olyat, amit magadra építettél. Rám, Jézusra való tekintettel feltétlenül meg fogod találni a megfelelő mércét. Csak semmiféle uralkodás, semmiféle erőszakoskodás, semmiféle "akaratátvitel"! A szolgáló szeretet akkor igazi, ha az Én, Jézus szemével nézi a világot. ***** 102 HANG - Férjemben nem bízom már. Isten küldte azt, akivel szeretnék együtt élni? Minden párkapcsolatról két dolgot el lehet mondani. Az egyik az, hogy azt a legnehezebb szeretnetek, akivel együtt éltek, mert ő részben tükör, amelyben megláthatjátok őszinte önmagatokat. Egyszerűen minden álarc lehullik. A másik az, hogy bármilyen párkapcsolatban eljöhet az az idő, amikor valamelyik joggal kijelentheti, hogy nem bírja tovább! E második eset az, mikor lélekben már régen nem áll fönn a kapcsolat. Ilyenkor Én, Jézus, mindig azzal vagyok, akit elhagytak. Aki azt éli meg, hogy párja elhagyta őt, annak tudnia kell, hogy vele vagyok, ha ő Velem akar maradni, ha ő életében nem eszköznek, hanem CÉL-nak értékel Engem, Jézust. Te most arra a pontra jutottál, hogy döntsd el: egyértelművé akarod-e tenni kettőnk kapcsolatát még annak az árán is, hogy azt, aki téged lélekben már régen elhagyott, te testben is elhagyod, vagy pedig úgy gondolod, hogy nem így gondolod. Helyetted Én nem dönthetek, mert a te életedért te felelsz, s ezt a felelősséget senkire, tehát Rám sem ruházhatod át. Annyit mondhatok, hogy Én nem küldök senkit hozzád azért, hogy majd ő biztosítsa boldogságodat, mert ilyen valaki egyszerűen nincs a világon! Boldogítani egyedül Én tudlak csak, és mindaddig, amíg ezt be nem látod, bármennyire szeretlek, csak félmegoldásokkal tudsz próbálkozni. ***** 103 HANG - Egyre kevesebben jönnek zarándokolni. Az nem baj, hogyha egyre kevesebben indulnak el bizonyos zarándokhelyek felé. Engem, Édesanyámat, mindenütt meg lehet találnia annak, aki valóban érdeklődik utánunk. Senki ne gondolja, hogy Engem vagy Édesanyámat jobb belátásra lehet juttatni zarándoklások által. Senki ne gondolja, hogy azt a gondolkodás-átalakítást, amelyet kérek tőletek, visszafordíthatjátok Rám vagy Édesanyámra. Ne gondoljátok, hogy Bennünket imával, szövegeléssel rá lehet venni arra, hogy alakítsuk át gondolkodásunkat a ti elvárásaitok szerint. Csak arról lehet szó, hogy a zarándokhelyeken ne az legyen a legfőbb vágyatok, hogy hallgassunk rátok, hanem az, hogy ti hallgassatok Ránk! ***** 104 HANG - Gyógyíthatok, mielőtt tisztában lennék magammal? A gyógyításhoz hit kell, és nem az, hogy tisztában légy önmagaddal. El kell hinned azt, hogy Én, Jézus, mindent megteszek értetek. Ez a minden viszont mindig szinkronban van az Én szívem szeretetével. Van tehát olyan, hogy amikor azt akarjátok, amit Én akarok, azért nem történik gyógyulás, mert Én látom, hogy mi válik valóban javára annak, akit ti betegnek mondotok. Nagy tévedésben van az, aki úgy gondolja, hogy erkölcsileg jobb az egészség, mint a betegség. Ó nem! Sokkal több gonoszságot tesznek az egészséges testű emberek, mint a betegek! Én magam sem gyógyítónak jöttem közétek, hanem tanítónak. Tanításom hitelességéhez hozzátartozott ugyan az is, hogy tudtam gyógyítani, de ez soha nem volt főszempont Előttem. Amiért jöttem, azt szó szerint elolvashatod Márk 1;38-ban. Tehát szinte menekültem azok elől, akik gyógyulni igen, de tanításomat elfogadni nem akarták.
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-17, 06:49 | |
|
A hozzászólást Karsay összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2022-08-17, 06:51-kor. | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-17, 06:50 | |
| HANG – Gondolatok 5
1 HANG: Szeretnék meggyógyulni! Betegségeddel és e betegség gyógyításával kapcsolatban, amit a HANG 21-dik könyv előszavában olvastál, ott megtalálható annak a címe is, akihez fordulhatsz gyógyulásod érdekében. Én, Jézus, feltétlenül azt szeretném, ha földi életetek folyamán olyan gyógyulásokat élnétek meg, amely gyógyulások belülről történnének, tehát a lélek sebeinek, a szeretet korlátainak megszüntetését segítenék elő. A bőr az, ami a külvilággal közvetlenül érintkezik. A különböző bőrbetegségek olyan lelki problémák tünetei, amelyek a külvilággal történő közvetlen kapcsolatokból erednek. Baráti, családi és egyéb emberi kapcsolataidat kell megvizsgálnod ahhoz, hogy el tudd juttatni szeretetem fényét ezekbe a kapcsolatokba. A bocsánatkérés és a megbocsátás, a segíteni akarás és a segítségek békés elfogadása, a megfelelő önuralom és az elvárások helyetti várakozni tudás, tehát az okos bizalom erősítése. Hinni abban, hogy az emberek általában jobbak, mint amilyeneknek látszanak. Hinni abban, hogy több a megtévedt, félrevezetett ember, mint a gonosz. Rugalmas nagyvonalúság és ezekhez hasonló magatartások segítenek benneteket arra, hogy a test felületén, a bőrön tisztuljon fel minden olyan hatás, amely akár belülről kifelé, akár kívülről befelé építi és szépíti kapcsolataitokat a külvilággal. ***** 2 HANG - Mi a félelem elleni orvosság? Minden félelem gyökere a halálfélelem. Nem elég megbarátkozni a halálfélelemmel, de egyenesen várni és vágyni is kell arra a pillanatra, amit ti halálnak neveztek, mivel ez lesz az a pillanat, amikor a végtelen Szeretettel színről színre találkozhattok. Én, Jézus, alig vártam már, hogy mint ember, átlépjek ebből a pokoli világból Atyám országába (Máté 17;17). A halállal mindenki jól jár. Még azok is, akik a legnagyobb gonoszságot követték el, pontosan azért járnak jól, mert minden gonoszsággal minden gonosz csak magának árt, hisz az istenszeretőknek minden a javára válik, tehát a halálban megszűnik számára a lehetősége annak, hogy tovább ártson önmagának. Ezen kívül olyan önismeretre jut mindenki a halálban, amelyben képtelen tovább hazugságban élni. Azt pedig már többször hallhattad életedben, hogy mindenkit csak az igazság képes megszabadítani. Tehát a halál angyalával való találkozást úgy kell várnod, mint Isten angyalával való találkozást. Nem szabad attól félned, hogy szenvedés vár rád, amelyet nem kerülhetsz el. Hidd el, a halál olyan ébredés, amely feltétlenül kifizethető számlát nyújt be mindenkinek. Ha fájdalmak várnak rád, akkor ez fog megnyugtatni: megérdemeltem, mivel magam akartam ezt! Ha örök fénybe öltözöl, akkor ezt fogod mondani: minden kegyelem! ***** 3 HANG - Krisztus szeretet-gyülekezet jó-e? Járjak oda? Minden olyan gyülekezet, amely az Én szeretetemet szorgalmazza, jó gyülekezet. Jó annyiban, amennyiben ezt teszi. De minden gyülekezetben vannak és lesznek olyanok, akik csak mondják, de nem teszik. Nem a gyülekezet változtatása az, ami a lényeg, hanem az Engem, Jézust, elfogadás a fontos. Ez bárhol megvalósítható, ha valaki valóban akarja. Aki úgy gondolja, hogy gyülekezetek által kerül közelebb Hozzám, az téved. Csak a szeretet által lehet Hozzám közelebb kerülni! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-18, 06:37 | |
| 4 HANG - Hogyan szabadulhatok meg a sátáni energiáktól, zaklatástól? Drága Gyermekem! Természetesen ismerem jelen állapotodat. De kell, hogy neked is természetes legyen az, amivel Én, Jézus, gyógyítani szeretnélek téged. Mi ez? Az, hogy nemcsak benned élek, hanem érted élek benned! Ez azt jelenti, hogy hitedtől függően Én vagyok a te szabadítód! Döntő számodra az, hogy ne azt tartsd a legfontosabbnak, milyen vagy, hanem azt, hogy az Istené vagy. Most már hiába sopánkodsz amiatt, hogy könnyelműen kitetted magadat kóklerek kezelésének. Mivel ez nem volt tudatos benned, azért nem is felelhetsz ezért. De az bizonyos már előtted, hogy sokkal jobban kell vigyáznotok olyankor, amikor a szellemvilág lényeivel kapcsolatot vesztek fel. Drága Gyermekem! Feltétlenül van megoldás! Én, Jézus, vagyok a megoldás! Te szeretsz Engem. Ha elhiszed szavaimat, amelyeket János 14;23-ban olvasol, akkor minden ártó erő támadása lebénul ellened! Egyszerűen csak el kell hinned azt, hogy benned élek! Hogyan kell elhinned? Csinálj úgy, mintha elhinnéd! Ez nem megjátszása a hitnek, hanem gyakorlása! Ha olyankor, amikor ártó erők zaklatnak, elkezded dicsőíteni az Istent, akkor ezek az erők hamarosan el fognak kotródni tőled, mert ők nem vállalják azt, hogy okai legyenek az Isten dicsőítésének. Az első tehát az, hogy nem félni, hanem dicsőíteni! A másik pedig az, hogy nem különböző természetgyógyászokat keresni, hanem szeretni azokat, akikkel együtt élsz. A tevékeny szeretetnél jobb orvosság nem létezik sebeitekre! Neked nem különböző gyógyászokra van szükséged, hanem Rám, a te Jézusodra! Ott toporgok szíved kapujánál. Csak azt kell mondanod: „Jöjj, Jézusom! Járjuk közösen ennek a földi életnek poklát a Mennyországgal, tehát Veled a szívemben!” Hidd el, Én kimondhatatlanul szeretlek, és valóban megszabadítód akarok lenni. De csak annyira tudok érted élni, amennyire te Értem élsz. A mérce tehát a te kezedben van. Ha az Én kezemben lenne, akkor báb lennél, és nem élő, érző, szerető ember. Bízzunk jobban egymásban! ***** 5 HANG - Nincs könnyebb és nehezebb élet. Csak boldog és boldogtalan élet van! Akit ma Én, Jézus, papnak vagy szerzetesnek hívok, annak egyértelműen tudtára adom ezt. Akinek nem adom tudtára, az lényegében bárhogyan dönt, ha őszinte szeretet él benne Irántam, akkor mindig számíthat Rám, Jézusára! Döntéséért a felelősséget helyette vállalni nem tudom! Őszinte szeretet akkor él benne Irántam, Jézus iránt, ha Értem a házasságot is képes vállalni Sem a házasélet, sem a cölibátus nem önmagáért van. Mindegyiknek az a feladata, hogy Hozzám, Jézushoz, kerüljetek közelebb. Akiben nem egyértelmű az, hogy Én hívom nőtlen életre, és mégis azt választja, az inkább az élet könnyebbik oldalán akarja élni életét. Ebben feltétlenül csalódni fog. Nincs könnyebb és nehezebb élet. Csak boldog és boldogtalan élet van! Boldog élet az, amely Általam, Velem és Bennem akarja leélni földi életét akár nős emberként, akár nőtlenül. Boldogtalan élet az, amely nem veszi fel mindennap keresztjét, és nem követ Engem, Jézust! Aki boldog akar lenni, annak a bódultságot kerülnie kell akár házas ember, akár nőtlen. Egyértelműség nélkül ne vállaljátok a papi, a szerzetesi életet! Ne áltassátok magatokat! Számotokra a házasélet a természetes életforma. ***** 6 HANG - Szeret-e engem a jó Isten? Én, Jézus, aki az Atyával és a Szentlélekkel EGY vagyok, mindent elkövettem földi életem folyamán, hogy megértessem veletek: SZERETET AZ ISTEN! Szenvedés nélküli szeretet bizonyos értelemben még a mennyek országában sincs, mert mindaddig, amíg gonoszság van a világon, a szeretetnek ez feltétlenül FÁJ! Ha nem tudnád, hát akkor most tudd meg, hogy te az Isten szeretete által létezel! Ha csak egy pillanatra is nem szeretnélek, te a nemlétbe esnél vissza. Neked tehát nem azon kell problémáznod, hogy szeret vagy nem szeret az Isten, hanem arra kellene törekedned, hogy észrevedd, meglásd, kitaláld, miben mutatkozik meg életedben az, hogy szeretünk téged. Pontosan azért szólítottalak fel benneteket nyilvános működésem kezdetén arra, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat, mert meg kell tanulnotok meglátni Isten szeretetét életetekben! Ez boldogságotok alapja! Tehát nem Istennek kell megváltoznia, hogy szeressen téged, hanem neked, hogy észrevedd Isten feléd áradó szeretetét. Az, hogy vagy, hogy ember vagy, hogy keresztény vagy, hogy a kegyelem állapotában vagy, tehát benned van az egész Mennyország, hogy az istenszeretőknek minden javára válik, ezek mind-mind az örömnek, a boldogságnak forrásai benned, csak hinned kell, észre kell venned ezeket. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-19, 06:51 | |
| HANG - 3682. – Hol az igazság?
Kérdező: HOL AZ IGAZSÁG? A sok információ közül melyik az igaz és melyik a hamis? HANG: "Kedves Barátaim! Mérhetetlen sok információ árasztja el ma tudatotokat a tekin¬tetben, hogy honnan jöttetek, miért jöttetek, hová tartotok. A médiák és a különböző előadók szinte versengenek azért, hogy minél érdekesebben tálalják elétek a honnan, miért, hová kérdésekre adott válaszokat. Ugyancsak kapkodhatjátok a fejeteket, ha mindenre reagálni akartok, ha mindent fel akartok mérni, be akartok fogadni. De ne gondoljátok, hogy ez most van először így az emberiség történetében. Ó nem! Pilátus, aki előtt álltam, s bejelentettem, hogy tanúságot jöttem tenni az igazságról, azért kérdezte szkeptikusan: "Mi az igazság?", mert akkoriban is sok filozófus, értelmiségi tette pontosan azt, amit most a médiák, a jelenlegi szónokok, előadók. Mindegyik arról beszélt, hogy ő az igazság bajnoka, és aki reá hallgat, az átveheti tőle, és lenyelheti általa a bölcsek kövét. Nincs új a Nap alatt. Csak a ruhák, az öltönyök változnak. Az ember marad ugyanaz, csak egy kicsit bonyolultabb környezetben érezheti magát, mint voltak ősei. Ennek oka ma is az ember gondolkodásmódja. Azok a találmányok, amelyek egyre több embert tesznek feleslegessé a gazdasági termelésben, lehetővé teszik azt is, hogy egyre többen akarják magukat tökéletesíteni az egymást becsapásban. Ez vezet szükségszerűen az egyre komplikáltabb élethez. A komputerek és az általuk vezérelt gépek, robotok előnyerői lettek a mulandó életnek, és ezeknek szolgálatában áll az ember! Ott lett szolgává, rabszolgává, ahol úrrá akarta tenni őt az Isten! Ebből az ördögi körből csak ott és úgy van kiút, ahol az emberek ráébredve istengyermeki méltóságukra, a szeretetszolgálat vállalásával egyidejűleg uraivá válnak az ember alatti világnak, és egyszerűségükkel kezdik felszámolni a már szinte átláthatatlan komplikáltságot, tehát egyre értelmesebb élet magvait hintik el! Ez az elvi alapja Isten országának, a szeretet-közösségeknek a Földön. Eljöttem közétek. Eljöttem, hogy tanúságot tegyek az igazságról. E tekintetben Köztem és a régi és mostani bölcsek között a nagy különbség az, hogy a bölcsek fölfedeznek bölcsességeket, Én pedig elhoztam nektek, vagy inkább így mondom: Velem elérkezett hozzátok az a bölcsesség, mely által képesek vagytok rátalálni életetek értelmére, tehát arra, hogy honnan, miért, hová?! Aki befogad Engem, az befogadja az Én békémet, amely elválaszthatatlan útitársa lesz annak, akiben működhetem, akiben kifejthetem az ÖRÖK SZERETET földi mását! Eljöttem hát közétek, hogy le tudjátok nyelni a bölcsek kövét, vagyis be tudjatok fogadni magatokba Engem. E lenyelés a szó legszorosabb értelmében megvalósul akkor, amikor az utolsó vacsora emlékezetére magatokba fogadtok Engem. Természetesen itt sincs szó automatikáról. Az ételt sem elég lenyelni! Rá kell álljon szervezetetek, hogy a bevett étel életté váljék bennetek. Ha ez megvan, akkor e táplálkozásnak egészség a következménye. Egészség a félséggel szem¬ben! A rezonancia törvényét be kell tartani! Aki úgy fogad be Engem kenyér színe alatt, hogy szellemi, lelki igénye, akkor szervezete által életté válhatok benne, az egészséges lesz, mivel megszűnik benne minden félelem! Azért szűnik meg, mert aki hiszi, hogy Engem fogadott be, annak tudnia kell, hogy nagyobb AZ, aki benne van, mint aki kívüle van (1Jn 4;4)! Az igazság megszabadít titeket (János 8;32)! Pontosan ez a megszabadító igazság vagyok Én! Nevem azért megszabadító, lényem azért igazság, mert mindannyian arra vagytok teremtve, ezért jöttetek le a Földre, hogy igent mondjatok a Bennem megjelent erkölcsi igazságra, vagyis arra, hogy nem elég tudnotok azt, hogy igazságra vagytok teremtve! Tudnotok kell azt is, hogy ezt az erkölcsi igazságot hogyan kell megélnetek. Ezt Nélkülem soha senki nem találhatta ki, mert mindannyian olyan megterhelt önzéssel jöttetek le a Földre, hogy még a legbölcsebbek is csupán felfedezhettek valamit abból, ami Én vagyok, de nem élhettek le Engem előttetek, javatokra. Ezt egyedül Én voltam képes megtenni. Ezért telt be Velem az idő, ezért érkezett el Velem az Isten Országa, ezért mondhattam, hogy maga az életem a tanúság az igazságról, ezért maradtam itt közöttetek étel formájában is, és ezért mondhattam azt, hogy amikor eljön a Vigasztaló, tehát a Lélek, a Szentszellem, Ő az Enyémből veszi azt, amit napra készen átadhat nektek! Értsétek meg tehát, értetek jöttem le a Földre! Irántatok való szeretetem ezt mondta: Kerül amibe kerül, lehetővé teszem számukra azt, amire teremtődtek. Egyszer volt egy lehetőségük. Azt elrontották. Általam állapotszerű lehetőséget kapnak arra, hogy megtalálják Bennem boldogságukat! Csak az talál rá az IGAZSÁGRA, aki RÁM talál. Egyedül Én vagyok az AJTÓ! Senki nem jut az Atyához, csak Énáltalam! Ha aztán valaki RÁM talált, akkor Tőlem elindulva találkozhat olyan részigazságokkal, amelyeket már tud HOZZÁM igazítani. De fordítva nem megy! Nem az igazságkeresők találnak Rám, hanem az Engem keresők találnak az IGAZSÁGRA! Engem pedig az keres, aki engedi, igényli, hogy Én keressem és találjam meg őt! Tehát nyitott abban az irányban, amelyet szíve szeretete, tehát a két főparancs tartalma felkínál számára. Csak akkor jársz helyes úton, csak akkor kerülöd ki a földi élet tévútjait, ha ez a mottód: Jézus van, Jézus létezik, Jézussal lehet találkozni, Jézussal akarok találkozni, tudni fogom, hogy Vele találkozom, amikor Vele találkozom, és nem hamis Krisztusokkal, mert olyan nyitottságot teremt bennem a Vele való találkozás az egyre jobb irányában, amely teremtő erőt ad át arra, hogy soha senkinek ne ártsak, hogy mindig mindenkinek megbocsássak, és segítsek ott, ahol segíthetek! Jöjjetek HOZZÁM mindnyájan (Máté 11;28)! Erre kértem és kérek ma is mindenkit! Ne keress magadnak kifogásokat! Ne mondd, hogy nem érsz erre rá! Nincs annál fontosabb életedben, mint az, hogy Velem találkozz már földi életedben. Boldog és örök élete csak annak lesz, aki már itt a Földön találkozott Velem! A halál semminek sem kezdete, hanem folytatása valaminek! Folytatása annak az iránynak, amelyet földi éltedben vállaltál! Vagyis hogy befelé vagy kifelé indulva akartad megtalálni boldogságodat. Aki kifelé indult, és ebben merevült meg, az a halálban a külső sötétség birodalmában találja magát. Aki befelé indult, és ebben az irányban maradt hűséges, az a tükör által homályban látás világából eljut az élet világosságába, a világosság életébe! A múlt kísért benneteket abban a nosztalgiában, amely azt akarja elhitetni veletek, hogy ne akarjatok okosabbak lenni a papoknál. Valamikor azt mondottam, hogyha a ti igazságotok nem múlja felül az írástudókét, és természetesen a papokét is, nem mehettek be a mennyek országába (Máté 5;20)! E kijelentésem ma is érvényes. Most nagyon vastagon fogalmazok: Akik a legjobban ellene dolgoznak az Én Egyházamban szándékomnak, azok a hatalmukat mindenek felett féltő főpapok, püspökök, tehát az egész hierarchia! Ők legkevésbé segítik Egyházam lelki fejlődését! Természetesen élükön a magát egyedül és kizárólag, „hivatalból” a csalhatatlanság karizmájával ellátott földi helytartómnak tudva, mondva, a római pápával! Ne csodálkozz ezen. Amikor Pétert pápává választottam, ő azonnal csalhatatlannak gondolta magát. Igazolta azzal, hogy azonnal felülbírált Engem. Én, Jézus, kénytelen voltam ördögűzést végezni ezért rajta (Máté 16;18-23)! Az, hogy ezek az urak Egyházam fejlődésének kerékkötői, akkor is igaz, ha tele vannak jó szándékkal, és tudatlanságukban mentesülnek a személyi felelősség alól! Olyasmit akarnak konzerválni, aminek lényegéhez tartozik az állandó megújulás. Csak azt hangoztatják, hogy kellenek az engedelmesek, hogy álljon a világ, s hallani sem akarnak arról, hogy ezáltal a fejlődés kerékkötői. Azért hangoztatják annyira az engedelmességet, mert létérdekük, hogy legyenek olyanok, akik fölött feltétlenül uralkodhatnak! (Az igazsághoz tartozik az, hogy a történelemben a főpapok között volt egy-két kivétel, akik igyekeztek Hozzám, Jézushoz, igazítani rendeleteiket. Ezek halála után óriási erőfeszítések történtek, hogy nemcsak egykori rendeleteik, de még létük is kiiktatódjék az emberek tudatából). Amint megszűnne a katonaság, ha csak katonatisztekből állna a hadsereg, úgy megszűnne a hierarchia is, ha az Egyház csak főpapokból állna. A hierarchiának tehát létérdeke, hogy legyenek olyanok, akik úgy gondolják, hozzájuk nem, csak főnökeikhez szólhat az ő érdekükben is a jó Isten! Hozzájuk csak akkor szólhat a Jóisten, ha előbb engedélyt kér és kap a hierarchiától. Újra mondom: Az uralkodással a sátán épült be egyházamba! Egyházamban semmi közöm ahhoz, aminek uralkodás íze, szaga van! Egyházamba beletartoznak a püspökök és a pápa is, de a legkevésbé segítik Egyházamban az Én életem megvalósulását! Gondoljátok csak meg! Amikor egy főpap megjelenik valahol, hogy kiszolgáltassa a bérmálás szentségét, tehát közölje a Szentlelket. Mi történik ott? Mihelyt ez megtörtént, legkevesebb kilencven százaléka a megbérmáltaknak már feléje sem néz a templomnak, és az Én szentségi jelenlétemnek! S mindennek ellenére, még véletlenül sem jut eszükbe, hogy hátha nem is a Szentlelket közvetítették?! Ha valaki kezd gondolkodni, akkor arra a következtetésre jut, hogy vagy nem ösztönöz a Szentlélek a szentmisére járásra, vagy nem a Szentlelket kapták a bérmálkozáskor a megbérmáltak. Gondoljátok csak meg! Ha egy rendszer vagy személy csalhatatlannak tudja magát, akkor az már eleve, hivatalból párbeszédképtelen, elhatárolja magát a tanulástól, mivel értelmetlen számára ez, ha egyszer csalhatatlan. Nem vonható felelősségre sem, tehát nyugodtan felelőtlen-kedhet, mivel ő csalhatatlan. Egyházam hatalmasai ilyennek tudják magukat! Még soha nem fordult elő, hogy bűnbánatot tartottak volna olyan értelemben, hogy lemondtak volna a csalhatatlansági elképzelésekről, uralkodási ambícióikról! Legjobb esetben az fordulhat elő, hogy valamelyik főpap egy-két évszázad elteltével bevallja, hogy egyik elődje olykor nem az evangélium szellemében járt el. Olyan nem történhet, hogy esetleg ő olykor nem az evangélium szellemében járna el. Talán majd pár száz év múlva sülhet csak ki e turpisság. Amikor emberként jártam közöttetek, akkor ennek a társaságnak ezt mondtam: "Ti az ördög atyától valók vagytok!" Ez áll ma is! Mindaz, aki Elém helyez bármilyen intézményt, az nem Tőlem van! Az pedig kifejezetten sátáni propaganda, hogy éppen uralkodás által akar valaki Nekem életteret biztosítani. Nekem az biztosítja az életteret, ha engednek Engem szabadon működni bennetek, és nem az, ha felülről, a hatalmasok által kiötölt törvényekkel, rendeltekkel akarják Nekem előírni, hogy hogyan és miképpen működjem, hogy ők áldásukat adhassák a kedves, engedelmes, a józan gondolkodásról lemondó hívekre! Mindaz uralkodni akar Rajtam, aki azt mondja, hogy úgy szolgál Engem, hogy csak rajta keresztül nyilvánulhatok meg csalhatatlanul. Az kifejezetten egy ördögi trükk, hogy pontosan ezáltal szolgál Engem. Engem csak az szolgál, aki minden körülmény között lemond az uralkodásról, tehát nem ő szab feltételt a szolgálat vonalán Nekem, hanem engedi, hogy ezt Lelkem végezze el mindenkiben! Nem az engedelmeskedtetés, nem a minősítés, hanem az ÉRVELÉS által! Ha pedig valaki azzal érvel, hogy ez egyértelmű szubjektívizmus, annak kijelentem, hogy csak szubjektív mennyország van, csak szubjektív Isten van számotokra! Pontosan ezért igaz az, hogy e szó: Isten, nem tulajdonfőnév, mivel ahány ember, annyi istenkép! Kérdésben csak azt lehet feltenni, hogy ez a szubjektív Isten azonos-e az Én szubjektív Istenemmel, vagy sem?! Az Én lábmosó istenképem szöges ellentétben áll a hierarchia által képviselt fejmosó, minősítgető, kiközösítéseket alkalmazó, önmagát mindig az első helyre föltoló viselkedési formával! Gondoljátok meg, miképpen osztogatják e hatalmasok egymásnak a különböző rangokat, címeket, s a kényelmes földi életet biztosító, kevés munkával nagy gazdagságot felkínált plébániákat, állásokat! Gondoljátok meg, hogyan erőltetik rátok saját embereik tiszteletét a különböző tisztelendő és főtisztelendő, stb. megszólításokkal! Ó drága gyermekeim! Vak vezetőitek olyan világtalan világba vezettek benneteket, melyben a sötétséget kell fénynek nevezni, az értelem fényét el kell oltani, ahol a becsület és a tisztesség a protekciónak a függvénye! De bízzatok! Igaz, hogy nem lehet sorsotok különb az Én sorsomnál, de nem a földi életé az utolsó szó! A versenyzőknek nem a fogadók osztják ki az érmeket. Ha pedig a fogadók teret adnak a megtévesztés szellemének, akkor biztos, hogy legtöbben közülük VESZTES¬KÉNT hagyják el a pályát! Ez történik az Én Egyházam küzdőterén! A díjkiosztó Én vagyok, s a nagy tömeg pedig, ha nem vállalja az Általam megkívánt gondolkodás-átalakítást, akkor a megtévesztés szellemére hallgatva voksát azokra teszi, akik a földi életben az első helyek megszerzésén fáradoztak, s akik a díjkiosztáskor még csak dobogó-közelbe sem kerülhetnek! Az Én lelkem a szabadság lelke (2Kor 3;17)! Újra mondom: Bízzatok! Ha szívetekkel Hozzám tartoztok, akkor az Egyházamba beépült sátáni hierarchia sem árthat nektek! Csak maguknak árthatnak! Ti mindenképpen csak nyerhettek! Ez a MEGVÁLTÁS! Az a MEGVÁLTOTT, aki a szív szemével rálát arra, hogy ő csak jól járhat, ha Isten gyermekének tudhatja magát. Az a MEGVÁLTOTT, aki egyre jobban megéli azt, hogy többet ér a verebeknél! Ezt most hitben kell hordanotok. El kell hinnetek, hogy Én legyőztem a világot. Tudom, nem könnyű ez. Nem könnyű hinni egy kereszten vergődő, haldokló embernek akkor sem, ha ő Isten Fiának mondja magát! Még föltámadásom tudata sem elég arra, hogy elérjétek azt a lehető legnagyobb boldogságot a Földön, amit szívbékének lehet nevezni. Szükséges a Velem való kapcsolat MEGTAPASZTALÁSA! Amint szükséges volt az mindenkor a mindenkori tanítványaimnak. Engem megtapasztalás nélkül, nem lehet tanúskodni Rólam. A főpapok ezért nem tudnak Rólam tanúskodni, mert nem Engem, hanem egy hatalmi szervezetet tapasztaltak meg, s így csak arról, annak dicsőségéről tudnak tanúskodni. De enyéimnek tudniuk kell, hogy a mulandó dicsőség akkor is mulandó dicsőség, ha azt pápai tiarával a fején képviseli valaki. Nagyon a feledés homályába süllyedt egyik gyermekemnek az a jelképes cselekedete, amikor szegényes köpenyét terítette rá az egyik haldokló főpap vacogó testére! Én, Jézus, csak az alázatos lelkeket tudom szívemre ölelni. Azt tudnotok kell, hogy nem az az alázatos, akik gyakran köpködi magát, hanem az, aki a meglátott jóért minden gyalázatot vállal, s közben mindig nyitott a jobb irányában. De ez a bizonyos jobb, nem valami parancs által születik, hanem érvek alapján. Megáldalak benneteket, hogy az Általam, Jézus által, elmondott és bemutatott szeretetet mindig igazságban, és az igazságot pedig mindig szeretetben tudjátok megélni és továbbadni.
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-20, 07:44 | |
| HANG – A gyermeknevelésről Kérdező: Gyermeknevelésről kérdezem a HANG-ot. HANG: "Drága Gyermekem! Aki nem tudja gyermekét fenyíteni, az szeretni sem tudja őt. Amint ha valaki nem tud NEM-et mondani, annak az IGEN-jét sem lehet komolyan venni! A gyermek nem egy kis felnőtt, akivel el lehet okosan beszélni, hanem egy olyan erkölcsi lény, aki tudattalanjában hordja azt, hogy ne ismerjen kompromisszumot. Vagy ő uralkodik rajtad, vagy te uralkodsz rajta. Harmadik lehetőség nincs! Amint egy elhangolt zongorán a legjobb művész is csak hamisan tud játszani, s ahhoz, hogy ez megszűnjék, különböző feszítő, csavaró és egyéb szerszámokkal kell azt behangolni, úgy egy gyermek fizikális valóságát, tehát testét, a pszichéjének burkát, csak fegyelmező eszközökkel lehet alkalmassá tenni saját lelkének, szellemének irányítására. Amíg nem tanulja meg egy gyermek, hogy meddig tart saját szabadságköre, vagyis hogy hol kezdődik azoknak a szabadságkörük, akikkel együtt kell élnie, addig a kemény kéz hiánya sokkal többet árt, mint a szigor. A gyermekneveléssel kapcsolatban alkalmazható e kijelentés: 'Aki rosszul szeret, az gyűlöl, és aki jól gyűlöl, az szeret!' Jaj annak az orvosnak, akinél a legfőbb szempont nem az, hogy betege egészséges legyen, hanem az, hogy a beteg ne érezzen fájdalmat. Jaj annak a szülőnek, akinél a legfőbb szempont nem az, hogy gyermekével megtapasztaltassa azt, hogy fájdalmasan rossz neki az, ha ő rossz, hanem e helyett lelkizéssel akarja elhitetni gyermekével azt, hogy annak a rossznak a következményeit, amit ő tesz, bár rossz, de ezt megtapasztalnia, elszenvednie nem neki kell, hanem majd más szenvedi el helyette, pl. szülő vagy bárki más. Drága Gyermekem! Van pokol! És ennek vannak fokozatai! Aki úgy akarja nevelni gyermekét, hogy az ne viselje tette esetleges fájdalmas következményeit, az nagyon rossz szülő! Gyermeke számára nem a Mennyországot, hanem a poklot készíti elő! A helyes nevelésben természetesen nemcsak fenyítés van, van jutalmazás is! Megáldalak a HATÁROZOTTSÁG LELKÉVEL!" | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-21, 09:11 | |
| 7 HANG - A gyűlölet annak árt, aki gyűlöl! Akit gyűlölet vesz körül, az feltétlenül saját javára tudja ezt felhasználni, mivel minden körülmény a Földön olyan tükör, amely pontosan meg tudja mutatni azt, hogy hol tartotok a hitben, reményben, szeretetben. Minél nehezebben elviselhetőbb valakinek a jelen körülménye, annál könnyebb felszítani magában a vágyat az örök haza után, annál könnyebb elszakadni minden mulandó értéktől, megkötözöttségtől. Ha valóban érdekel, hogy miért gyűlöl téged valaki, bár nem tartom fontosnak ennek ismeretét, de az a legegyszerűbb, ha megkérdezed azt, akiről úgy látod, hogy gyűlöl. De ismétlem! Nem az a lényeg, hogy gyűlöl téged valaki vagy sem, hanem az, hogy te ne gyűlölj senkit! A világon még nem volt ember, akit annyian és annyira gyűlöltek volna, mint Engem, Jézust, és mégis a legboldogabb voltam a világon! Nincs olyan pillanat, hogy valaki ne szidná az Istent, és, bár ez fáj Istennek, Isten mégis maga a BOLDOGSÁG! ***** 8 HANG - Mikor találom meg az igazit? A Földön nincs igazi! Sem magad, sem mások számára nincs olyan ember, akiről azt lehetne mondani, hogy ő az, aki üzembiztosan a boldogság honába röpítheti párját. A magány és a társkapcsolat, bár más minőségben, de feltétlenül keresztet jelent. A Földön csak az emberi szívben lehet Mennyország, de rajta kívül semmiképpen. A szívbéke pedig, ami a boldogságnak másik neve, nem attól függ, hogy kivel élsz, hanem attól, hogy kiért élsz! Ha azért élsz, akire teremtve lettél, tehát Értem, Jézusodért, akkor együtt járjuk keresztutadat. Amint annak idején cirenei Simon Nekem segített a kereszthordozásban, úgy segítek Én neked, ha Értem élsz. Általam megszentelt lesz keresztutad. Nélkülem boldog soha nem leszel. Legföljebb bódult! Bárki lesz tehát a társad, az lesz a legnagyobb kereszted! ***** 9 HANG - Mit tehetek még azért, hogy lefogyjak? Sok szakértője van annak, hogy miképpen lehet a felesleges testsúlyt leadni. Én nem foglalkozom ezzel. Én azzal foglalkozom, hogy hogyan lehet valaki boldog. Aki úgy gondolja, hogy testsúlya változtatásával boldoggá lehet, az feltétlenül csalódni fog. Minden ember csak a szívében élő szeretet növekedésével, és nem testsúlyának csökkentésével érheti el azt a szívbékét, benső harmóniát, ami már itt a Földön megízleltet valamit a mennyek országából. Amit te súlyfölöslegnek élsz meg, az egy állandó késztetés számodra, hogy tevékeny szeretetben igyekezz e súlyfölösleget csökkenteni. Volt olyan életed, amelyben nagyon büszke voltál a külső formádra. Voltak is csodálóid bőven. Ez úgy hatott rád, hogy szinte a semmivé zsugorodott az Istennel való benső kapcsolatod. Ezért vállaltad a jelenlegi formádat, hogy jobban tudd megfelelő helyre tenni kettőnk kapcsolatát. Nagyon szeretlek. Engem ez boldogít. Téged sem tud más boldogítani, csak szíved szeretete! ***** 10 HANG - Boldognak szeretném tudni azt, akit szeretek! A te szereteted nagyon tiszta. A tiszta szeretet a Földön mindig kereszteket hordozó szeretet. Te naponta megtapasztalhatod, hogy a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. Az természetes, hogy boldog akarsz lenni. Én, Jézus, benned is boldogító módon vagyok jelen, de a földi életben senki nem tud megelégedni azzal, hogy csak ő szeressen másokat. Mindenki igényli azt is, hogy őt szeressék. Nagyon komoly gondolkodás-átalakítást kell vállalnia annak, aki ki akarja tisztítani benső látását ahhoz, hogy meglássa azt a szeretetet, amellyel Én szeretem őt. Ezt neked is vállalnod kell, mert téged sem tud senki a világon boldoggá szeretni Rajtam kívül. A boldogság olyan benső béke, amelyet csak Én, Jézus, adhatok meg, és adok is annak, aki abszolút Elsőnek vállal Engem az életében. Tehát nincs második! Tehát Én mondom meg, hogy ki az, akiért a Földön éled kell! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-22, 03:26 | |
| 11 HANG - Ismerem Jézus tanításának lényegét. De most nem látok tisztán. Valóban ismered tanításom lényegét. Valóban a tanításomnak az a lényege, hogy soha nem szabad senkinek ártani, hogy mindig mindenkinek szívből meg kell bocsátani, és segíteni kell akkor és ott, ahol erre lehetőséget kaptok. Tanításom lényegéhez tartozik még az is, hogy más boldogtalanságára senki nem építheti fel saját boldogságát. Nálad az egyik komoly probléma az, hogy nyitottságodat nem fegyelmezed megfelelően, s így magadnak is, másnak is alkalmat adsz arra, hogy ártó erők működni kezdjenek bennetek. Főleg párkapcsolatok esetében nagyon fontos az, hogy egyértelműen lezárt legyen az, aki már egyszer elköteleződött valakinek. Ha valaki ezt nem valósítja meg, akkor sok embernek és természetesen önmagának is nagyon pokollá tudja tenni az életet. A Felém történt nyitottságodnak együtt kell járnia mások felé azzal az okossággal és óvatossággal, amely képes tisztán tartani a Velem való nyitottságodat. Velem nem lehet félig kapcsolatban lenni. Lehet kicsit és lehet nagyon, de félig nem lehet. Két úrnak nemcsak nem szabad, de nem is lehet szolgálni! Drukkolok érted! Meg kell értened, hogy a Földön a szeretet nem élvezet, hanem áldozat! Az önzés, amely pillanatnyi élvezet kedvéért másokat keresztre feszít, a Sátán világa! A világotok tele van kísértésekkel. Csak az, aki tud lemondani, képes hű maradni Hozzám a kísértések idején. ***** 12 HANG – A hivatás és a munka Egyetlen HIVATÁS létezik a világon! A szeretni tanítás! Minden mást ennek kell alávetnetek, ha el akartok jutni Hozzám! Atyám erre küldött Engem, Jézust, a Földre, és Én, Jézus, erre hívlak benneteket. Az lehetséges, sőt nagyon jó, ha valaki örömmel, tehát szívesen csinálja azt, ami a munkája. De a HIVATÁST, aminek közvetlen és kizárólagos célja az, hogy Hozzám segítsen másokat, és a munkát, aminek közvetlen célja a földi életben a megélhetés, ne keverjétek össze! ***** 13 HANG - Mi váltotta ki nálunk a jelenlegi áldatlan állapotot? A körülményeknek mindig leleplező szerepük, erejük van. Éppen ezért mindenki csak egy ideig tudja áltatni önmagát. Arról soha nincs szó, hogy Isten bárkivel szemben is valaha megváltozna. Csak arról lehet szó, hogy amint nem a Nap, hanem a Föld mozgása hatására van nappal és éjszaka, úgy a ti életetekben is a bennetek történt változások tükröződnek a körülményeitek tükrén. Akkor állsz be jó irányba, ha körülményeidet arra használod, hogy egyre jobban felismerd saját magadat ezek hatására. Nem azt kell tehát figyelned, hogy hogyan hatnak rád körülményeid eseményei, hanem azt, hogy te miért reagálsz ezekre úgy, ahogy reagálsz. Az élet nem olyan, amilyennek látod, hanem amilyennek látod, olyan! Csak így van reményed arra, hogy ki tudd bontakoztatni magadból a jót, és le tudd lenyesegetni magadról azt, ami káros. ***** 14 HANG - Mire számíthatunk a jövőben? Mindig belülről kifelé indul el minden emberi sors, és nem kívülről befelé. Azokat a körülményeket, amelyekről nem tehetsz, mindig átjárom kegyelmemmel annyira, hogy jóra, rosszra egyaránt fel tudd használni. Azokat a körülményeket pedig, amelyekről tehetsz, pontosan és mindig azért választod, hogy meghatározzanak téged. Tehát e téren is mindig rajtad fordul sorsod alakulása! A jövőd tehát a te kezedben van, és nem másokéban! Éppen így, mások jövője, lehet az gyermek vagy nagyszülő, nem a te, hanem az ő kezükben van! Azért vagytok emberek, szellemi lények, mert átadtam sorsotokat, és bizonyos értelemben Saját sorsomat is nektek! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-23, 05:55 | |
| 15 HANG - Munkahelyed tükör, amely által helyes önismeretre juthatsz. Felnőtt embernek csak akkor adj tanácsot, ha kéri! A figyelmeztetés, az más. Ha úgy ítéled meg, hogy bűnrészes leszel, ha nem figyelmeztetsz valakit kellő időben és kellő módon, akkor figyelmeztetned kell az illetőt. De nem azért, hogy hallgasson rád, hanem azért, mert mulasztással vétkeznél, ha ezt nem tennéd meg. Éppen ezért, csak azt kell figyelmeztetni, akiről egyértelmű az, hogy tudatlanságban van. Akiről feltételezhető, hogy tud helytelen magatartásáról, azt nem kell figyelmeztetni. Mindenki önmagáért felel! Munkahelyed tükör, amely által helyes önismeretre juthatsz. Ha csak azért akarod cserélni e tükröt, mert úgy gondolod, hogy más tükör jobb színben tüntet fel téged, akkor nincs értelme a munkahely megváltoztatásának. Ha azért akarod cserélni munkahelyedet, mert úgy gondolod, hogy szíved szeretetét nagyobb áldozatvállalások által jobban ki tudod élni más helyen, akkor van értelme a munkahely-vál¬toztatásnak. Nem a munkahelyed, hanem e munkahelyedhez való hozzáállásod az, ami segíti betegséged fölerősödését. Ha nem tudod szabaddá tenni magadat körülményeidtől, akkor valóban változtatnod kell munkahelyeden, de tudnod kell, hogy bárhová mész, mindenütt vár rád az a feladat, hogy szabaddá légy körülményeidtől. Legalább azoktól az eseményektől, amelyek nem tőled függenek! Soha nem engedem meg, hogy tőletek nem függő körülmények áldozatai legyetek úgy, hogy ez ne válna javatokra! ***** 16 HANG - Jézus nem békét jött hozni, hanem kardot? Valóban igaz az, hogy azzal a magatartással, amelyet Én tőletek kívánok, kard terem azok kezében, akik Ellenem vannak, és természe¬tesen ezt a kardot használni is fogják azokkal szemben, akik Engem képviselnek! Te, csakúgy, mint Én, nem lehetsz soha senkinek ellensége! De neked, csakúgy, mint Nekem, feltétlenül lesznek ellenségeid, ha EGY vagy Velem! Békét adok nektek, az Én békémet adom nektek. De csak akkor, ha nem fogtok fegyvert! Mert az, aki fegyvert fog, azért fog fegyvert, hogy ő maga biztosítsa a maga számára a békét, és nem Tőlem várja azt. A világ békéje ilyen. Én nem úgy adom nektek az Én békémet, ahogyan a világ adja, ígéri a békét nektek. A világ nemcsak nem birtokolja, de nem is ismeri az Én békémet. A világ csak fegyverszünetet ismer, s ezt mérhetetlen áldozatok árán igyekszik biztosítani. De ez a béke képtelen arra, hogy megnyugtassa a háborgó szíveteket. Ez a béke csak arra jó, hogy háborúra készüljetek. Azért nem lehet az Én békémet két vagy több ember között megteremteni, mert ezt nem csinálni kell, hanem Tőlem elfogadni! Aki az Én békémet elfogadja, az kiteszi magát annak, hogy bárányként fog élni a farkasok között. Egy ilyen élethez nagy bátorság, nagy bölcsesség, nagy óvatosság, tehát önfegyelem kell. Éppen ezért az Én békémet csak kevesen fogadják el. Bizony, szűk a kapu és keskeny az út, ami az ÉLETRE vezet (Máté 7;14)! **** 17 HANG - Szeretném jóvátenni, amit eddig vétettem. Én, Jézus, nem jóvátételt kívánok tőled, hanem hűséget! Azzal, hogy elfogadtál Engem, Jézust, Uradnak, Megszabadítódnak, megszűnt a múltadnak minden olyan lelki sebe, amelyet a múltban magadnak okoztál. Engem, Jézust, nem az érdekel, hogy milyen voltál, hanem az, hogy itt és most az Enyém vagy. Téged se zavarjon az, hogy milyen vagy. Ha az Enyém vagy, akkor Én majd gondosko-dom arról, hogy Nekem tetszővé formáljalak. Ne bánkódj hát a múltadért, hanem örülj a jelenednek és a kettőnk jövőjének! A helyes életforma pedig az, amit a reggeli imáidban fel tudok ajánlani neked. Kérd minden reggel az Én áldásomat, kérd őrangyalod segítségét, kérd magadra az ég áldását. Ha így indítod el napjaidat, akkor a legjobb életformát választottad! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-24, 06:33 | |
| 18 HANG - Bizonyos kövek, kristályok is félelmet ébresztenek bennem. A tárgyaknak nincs erkölcsi erejük! Ha azt hiszed, hogy jó sugárzást árasztanak, akkor így van, ha azt hiszed, hogy rossz sugárzást árasztanak, akkor úgy van. Ha bármit megáldasz, az csak jó sugárzást áraszthat mindaddig, amíg ezt az áldást vissza nem vonod. Ha nem áldottál meg valamit, az csak akkor tud negatíve hatni, ha te ezt hiszed. De csak rád tud így hatni. Butaság hinni abban, hogy az ember alatti világ hordozhat olyan erőket, amelyeket annak Isten nem adott. Aki úgy gondolja, hogy hordozhat, az BABONÁS! ***** 19 HANG - Mindenki számára minden körülmény tükör! A körülötted lévő földi élet pokla olyan tükör, amelyben meg tudod ismerni valódi önmagadat. Nem összetörni kell a tükröt, hanem felhasználni! Mindenki számára minden körülmény tükör! Az igazán megtért vallásos ember nem az, aki ezt önmagáról mondja, hanem az, akiről ezt a környezete mondja. Az ellentmondás, hogy a boldog Istennek lehetnek boldogtalan gyermekei. Nem! Amint a gazdag szülőknek csak akkor vannak toprongyos gyermekei, ha ezek a gyermekek hátat fordítottak szüleiknek, pontosan így, ha hiszed, ha átéled, hogy benned él a Mennyország, akkor nem lehetsz boldogtalan akkor sem, ha valódi pokol van körülötted. ***** 20 HANG - Sok megaláztatásban volt már részem. A földi élet poklában nem rendkívüli jelenség az, ha valakit megaláznak. Engem, Jézust, annyira megaláztak, hogy ördöngösnek neveztek. Ez Számomra nem jelentett komoly problémát, mivel tudtam, hogy ettől nem Én, hanem ők vannak, ők élnek hazugságban. Soha nem az a lényeges, hogy mások hogyan viszonyulnak hozzád, hanem az, hogy te hogyan viszonyulsz másokhoz. Ne feledd: a jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden mulandó! Azok a megpróbáltatások, amelyeken át kell menned, tulajdonképpen levizsgáztatnak téged. Csak nehézségek közepette ismeritek fel, hogy hol tartotok lelkileg. A türelem, a szelídség, a megbocsátás, az irgalom, a segíteni készség, ezek mind-mind csak akkor érnek valamit, ha terhelés alatt is megállják helyüket. Különben csak üres szólamok! A megoldást soha ne keresd magadon kívül. Vagy magadban tudod megtalálni, vagy sehol! ***** 21 HANG - Miért bánt másokat az én vallásosságom? Akit a vallásossága miatt bántanak, annak meg kell vizsgálnia, hogy vallásossága felszínes csupán, vagy komoly lelki tartalommal rendelkezik. Az igazi, tehát a helyes módon vallásos ember az mindig Istent és embert szerető ember. Tehát nem az a helyes módon vallásos, aki sokat imádkozik, sem az, aki magát annak tartja, hanem az, akiről mások azt mondják, hogy valóban szeretetet áraszt maga körül. Az a vallásosság, amely csupán imában és szertartásokban merül ki, idegen Tőlem, Jézustól! Az ima, böjt, szertartások, ezek mind csak eszközök csupán arra, hogy a szeretetben növekedni tudjatok! Döntő tehát a MAGATARTÁS! Amit eddig elmondottam, elég világos már előtted, hogy az az ima, amely Istent akarja megváltoztatni, semmiképpen sem nevezhető elegendőnek arra, hogy szebb legyen az életetek! De ha arra használjátok fel imáitokat, hogy ezek által ti változzatok meg, ti legyetek egyre jobbak, akkor az ima nélkülözhetetlen ahhoz, hogy szebb, jobb, békésebb legyen az életetek! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-27, 05:11 | |
| HANG – Öngyílkos akarok lenni
Kérdező: Öngyilkos hangulatban élek. HANG: "Drága Gyermekem! Amikor a gyávaság valakiben átfordul, és úgy gondolja, éppen gyávasága miatt, hogy nagyon bátor, tehát olyankor, amikor valakinek megbomlik a pszichéje, az agya, akkor kezd kacérkodni az öngyilkosság gondolatával. Ennek szinte mindig külső és belső indítékai is vannak. A sem Istent, sem önmagát, sem embertársait megérteni nem tudás és gyávaságból nem is akarás juttat el ahhoz, hogy olyat tégy, ami a világon semmit meg nem old, viszont mindent megnehezít. Valójában minden bűn ilyen. Az öngyilkosság visszafordíthatatlanul embertelen és istentelen. Gyáva népnek (embernek, szellemnek) nincs hazája sem a Földön, sem a másvilágon! Veresedben írod, hogy "angyal, engem, nem őriz". Kérdem Én, Jézus: te kit őrzöl? Én, a te Jézusod, rád bíztam Magam. Engem nem nehéz őrizni, de fontos! Ha valaki sem önmagát, sem mást, sem Engem nem őriz, akkor az ilyen magatartásnak csak valami iszonyatosan gyáva, mindig menekülő, embertelenül önző, csak magával ostobán törődő szörny-döntés lehet következménye! Életem a te kezedben van! Boldogtalanság-mániádban eldobhatsz magadtól. De tudnod kell, Engem ölsz meg, nem magadat! Megáldalak a SZERETET LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-28, 06:46 | |
| 22 HANG - Miért használják ki mindig a jókat? Két fegyvert nagyon fontosnak tartok ahhoz, hogy azokat, akiket bárányokként küldök a farkasok közé, e két fegyver védelmezze. Vagyis, hogy csak felhasználni engedjétek magatokat, de kihasználni nem! E két fegyver: legyetek okosak, mint a kígyó, és óvakodjatok az emberektől. Tehát az okosság és óvatosság az a két fegyver, melyeket mindig készenlétben kell tartanotok, ha azt akarjátok, hogy gyümölcstermő legyen lelki életetek. Csak e két fegyvert tudatos használata által tudom biztosítani bennetek azt a szívbékét, amelyet a világ nem adhat, de el sem vehet tőletek. ***** 23 HANG - Anyámmal nem értjük meg egymást. A földi élet egyik legsúlyosabb problémája a vérségi kötelék megfelelő kezelése. A szülő-gyermek kapcsolat kezdeti stádiumban létkérdés a gyermek számára, de ez a kapcsolat olyan szerepet jelent mindkét fél számára, amely nem egyszerre – egyszerre csak valamelyik halála következtében – szűnik meg. A gondot éppen az okozza, hogy nehéz felmérni azt a területet, amely területre már nem terjedhet ki a gyermek-anya kapcsolat szerepének további ápolása, fenntartása. Mindenkinek feladata az, hogy felmérje saját szabadságának területét, ismerje fel saját szabadságának határait, s e határon belül hozza meg azokat a felelős döntéseket, amelyeknek tiszteletben tar¬tását el kell várnia a másiktól, amint a másiknak szabadságkörét tiszteletben kell tartania az egyiknek. Lényegében és elsősorban e téren kell megvalósítanotok a felebaráti szeretetet. Amit nem akarsz magadnak, ne akard másnak, és amit magadnak jónak látsz, azt akard másnak. Legtöbb anya az anyaság szerepét olyan állapotnak éli meg, amely meghatározza életét, s így szerepe elmúltával is ahhoz tartja magát. Ez nagyon sok szenvedésnek a forrása. Mivel senki nem képes a másik embert megjavítani, ezért földi életetek nem más, mint a szabadságharcok sorozata. Csak azt tudom mondani, hogy a Győztes oldalán állsz, ha Mellettem, a te Jézusod mellett állsz. De tudnod kell, hogy amint a sport világában a győztes boldog ugyan, de a küzdelemben kapott sebek fájdalmát viselnie kell, úgy te is, ha Velem harcolod harcodat, tehát ha Irántam való szeretet inspirál anyáddal szemben, akkor szenvedéseid mellett is biztosítani tudom szíved nyugalmát, békéjét, tehát azt, aminek másik neve: földi boldogság. ***** 24 HANG - Az óvodai munkámat hogyan tehetem jobbá? Életetek a Földön döntések sorozatából áll. Minden egyes döntésetek akkor cseng egybe az Én akaratommal, ha olyan szeretni tanításra irányul, amilyet Én tanúsítottam földi életem folyamán. Ezért nélkülözhetetlenül fontos az, hogy tanulmányozzátok evangéliumaimat, tanításomat. Nincs semmiféle különleges recept, nincs semmiféle rendkívüliség, csupán az van, hogy reggel Velem kell elindulnia annak, aki azt szeretné, hogy egész nap hatékonyan tudjon működni benne az Én jelenlétem. Én, Jézus, mindig mindenkinek rendelkezésére állok, ha tudatosan akarja. Megvilágosító, megerősítő, elirányító segítő-kegyelmem csak a Felém nyitott, értelemmel és szívvel Engem kívánó lelkek számára tud hatékonyan működni. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-29, 06:47 | |
| Majd folytatom ahang tanításokat, de most pár napig felteszek más érdekes anyagot:
Részlet Szergej N. Lazarev - A lélek gyógyulása című könyvéből:
...Ezután elmeséltem neki egy rövid történetet, ami velem történt: – Tíz évvel ezelőtt a családommal új lakásba költöztünk. Amikor láttam, hogy a hálószoba fele akkora, mint a régi lakásban volt, felháborodtam. Szó szerint marcangolt a helyzettel való elégedetlenség és azonnal elkezdtem köhögni. A köhögés egyre csak folytatódott, én pedig fulladni kezdtem. Megértettem, hogy igazi asztma roham készül. Jó, hogy még időben rájöttem, mi is az oka. Elkezdtem imádkozni, megbántam az elégedetlenségemet, eltávolítottam a kifogásaimat, és a köhögés gyorsan megszűnt. – Amennyiben az ember hosszú ideig elégedetlen a saját sorsával, önmagával és a családtagjaival – adtam hozzá – a tüdeje nagyon könnyen károsodhat, sőt még onkológia betegséget is kaphat. – A Kínában élő tanítóm arról beszélt, hogy a tüdő össze van kapcsolva a pajzsmiriggyel – mondta a beszélgetőtársam. – Amikor a pajzsmirigy megbetegszik, megjelennek a gondok a tüdővel is. A tanítóm így írta le: a démonok megragadták a pajzsmirigyet és megtelepedtek benne… – Tudja-e mik azok a „démonok”? – kérdeztem tőle – A sértődések. Amikor az ember sértődött összeszorul a torka. Az erős sértődöttség, amit az ember néha nem is vesz észre, kiválthatja a pajzsmirigy működésének hirtelen leállását, ami ezután hatással van az egész szervezet energiájára és a tüdőre. Minden összekapcsolódik az érzelmekkel.
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-30, 04:27 | |
| EGY SZELLEM SPONTÁN HÍRADÁSA
Részlet a „Magas tanítószellemek mediális közlései” című kötetből Egykor volt három ember. Az egyik nem hitt Istenben. Az ő istene a földi élet volt, amit minden vonatkozásban teljesen kiélvezett. Gazdag volt és nem mondott le semmiről. Jelszavai: élni, élvezni. A Földet csodaszépnek találta és csak az élet élvezeteinek élt. A halálra és a másvilági életre nem is gondolt, mert nála befejezett tény volt: a halál után semmi sem következik. A második ember nem tagadta Istent, de az ő egyetlen szerelme a pénz volt s dukátokat dukátokra (arany pénzérméket) halmozott, ez volt az élete célja. Nyomorúságos életet élt, telve lemondással, önmegtagadással. Az ő kezéből soha egy fillér sem csúszott egy szegény ember kezébe: kimondottan fösvény volt! A harmadik ember hitt Istenben, a halhatatlanságban, a szent misszióban a Földön. A földi pénzt a szegényekre költötte, élete munkálkodása Istenért és a felebarátért történt. Ezek hárman fivérek voltak. Meghaltak. Egy vidám lakomán szívszélhűdésben halt meg a tivornyázó és élvvágyó! „Egy vidám élet! Egy irigylésre méltó halál”, mondták barátai. Szelleme megütközve tekintett az ő szeretett testére, amikor azt holtan meglátta. Annak bizonyossága, hogy ő csak egy testnélküli lény s hogy egy minden gondolkodás nélküli életet élt, kétségbe ejtette. Énje epedve, sóvárogva és mohón vágyódott az érzéki élvezetek után anélkül, hogy kielégülhetett volna! A földi érzékek benyomásai asztráltestéhez tapadtak. Ez a kínszenvedés a materialisták pokla. A fösvény egyedül, elhagyottan, nyomorúságos halállal, telve a pénze miatti aggodalommal, félelemmel, halt meg. A pénz iránti mohósága, sóvárgása személyes énjéhez tapadva kínozta őt. Gyötrelem volt látnia, hogy mások miként vették birtokukba pénzét, javait; ez volt a fösvény pokla. Ezernyi fájdalom közepette kellett belátnia, hogy milyen illúzió a birtoklás. Az igaz is meghalt hosszú betegeskedés után, megváltás után epedve. A Földön semmit sem vesztett, ellenben a szellemvilágban mindent elnyert; őt semmiféle illúzió nem kötötte meg, semmi sem bilincselte a Földhöz. Ő az Igazságban újjászületett Isten egy gyermekeként.
(Adelma által)
szemlézte:
Ambrus Bernadett Lilla
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-08-31, 05:03 | |
| Miért nem kell nekünk emlékezni, avagy a reinkarnáció egyik fontos alapja.
Most egy nagyon érdekes megközelítésben fogok rátérni a reinkarnáció azon részére, hogy miért nem kell nekünk emlékezni előző életeinkre? A szellemvilági tanítóink elmondták, hogy a saját érdekünkben nem nagyon engednek emlékezni semmire, a regressziós hipnózisok is csak akkor sikerülnek, ha valamiért a fejlődésünket szolgálják, különben megtévesztenek minket. Megjegyzem erre a saját elménk a legjobb megtévesztő, legtöbb esetben regresszióban azt látjuk, amit legbelül szerettük volna, és erre visszaigazolást kapunk. Annyit tudni kell, hogy a „végső elszámoltatási vizsgán” nem egy élet, hanem életek összegzése lesz ami hatással lesz majd ránk, és Isten kijátszhatatlan Törvénye alapján ezek irányítanak majd minket oda, ahova rezgéseink alapján menni kell. Ha emlékeznénk előző életeinkre, és esetleg kiderül, hogy mondjuk náci tömeggyilkosok voltunk, akkor lehet, hogy feladnánk ebben az életben a törekvéseinket. Jó példa erre a következő eset: Egy kislány megkeresett, hogy a 48 éves anyja párszor megcsalta az apját, eléggé sokat ivott és részegeskedett nagyon sokig, kicsapongó életet élt. Aztán valami csoda folytán rájött, hogy ez erkölcstelen, és abba kellene hagyni! DE ekkor írtunk 2009-et, és az anyja szerint 2012-ben világvége lesz, és akkor erre a kicsi időre már úgyse tud rendbe hozni semmit, és folytatta az eddigi életét! Mi is könnyen így járnánk, ha megtudnánk valamit előző életeinkről. Persze azért sokan, spirituális fejlettségünk miatt elégé sok infóhoz jutnak intuíció útján, de általában ezt aki kapják, már fel tudják dolgozni. Visszakanyarodva eredeti gondolatunkhoz, biztosan nagyon sokan már elhatározták, hogy egy teljesen új életet szeretnének kezdeni. Az új élet váltásához nagyon sok minden hozzátartozik, amiért a régit elszeretnénk felejteni. Egy rossz szülői háttér megalázott gyerekkorral, ahol esetleg vertek is minket. Egy rossz házasság, ahonnan menekülni kellett, és sok esetben ismeretlen helyre, ahol senki nem ismert minket. Rossz döntésekkel tönkretettük eddigi életünket, és most új lappal, tapasztalatokkal felvértezve akarunk bizonyítani, hogy alkalmasak vagyunk arra, hogy mindent újra kezdjünk, és bizonyítsunk magunknak, és még hosszú a sor! De sajnos a lélek emlékszik, és bennünk van a sok sérelem, tapasztalás, ami lehet jó és rossz is együtt, és a visszaemlékezés fáj, néha feltörnek magányos estéken ezek, és befolyásolják döntéseinket is, akár embertársainkról, akár esetleg üzletfeleinkről van szó. Ezek a régi emlékek a terhekkel együtt mély nyomot hagynak a lelkünkbe, és akár lelki betegségként kiíródhatnak fizikai testünkre! Páran, akik olvassátok ezt az írást biztosan kezdtetek már párszor új élete, nem egyszerű, és tudjátok, hogy miről beszélek. Feleségemnek aki most 22 éves nagyon rossz gyermekkora volt, próbáljuk feldolgozni az emlékeket, de nem egyszerű, sok éjszakai sírásnak voltam emiatt tanúja. A pszichológus szerint feldolgozni legalább annyi idő a gyakorlat szerint, mind ameddig tartott a traumás élmény, nálunk történetesen minimum 14-16 év! (mondjuk én szerencsésen lerövidítem ezt az időt, de így is eltart egy darabig, három éve dolgozom már a problémán, és sikerrel)) Itt térek rá arra, hogy miért is nem emlékezünk előző életeinkre történéseire. Amikor leszületünk pár év múlva azonosulunk a fizikai síkkal teljesen, és törlődnek a szellemi emlékeink is. (megjegyzem sok fiatal gyermeknél ez nem történik meg, és sok mindenre emlékeznek vissza, de ezek már az új kor gyermekei) Képzeljük el, ha visszaemlékeznénk előző életünkre, esetleg több életre, a lelkünk képtelen lenne feldolgozni a sok traumát, hiszen elég csak egy élet eseményeit feldolgozni, akár a saját életünk bizonyos részeit! Ezért ne is keressük előző életeink történéseit, próbáljunk meg teljesen a mában élni, éppen elég ezt megélni, és akár előző napi dolgainkat lelkileg feldolgozni, főleg ha rossz döntést hoztunk. Azért azon se keseredjünk el,mindent tegyünk el tapasztalatnak, és ne felejtsük, csatát lehet veszteni, de háborút nem! Különben ha esetleg olyan lelki eredetű betegségünk van, ami nem szerepel a sorsunkban, általában úgyis kapunk lehetőséget arra, hogy ebből kigyógyuljunk. Egyszer tanúja voltam egy regressziós hipnózisnál egy fiatalember azonnali gyógyulásának. Sántított a lábára, és az orvosok semmilyen fizikai elváltozást nem találtak nála ami ezt okozná. Kiderült, hogy egy előző életében elégették máglyán mint boszorkányt, és nem ölték meg a máglyán pár perccel előtte mielőtt felcsaptak a lángok, és égették a lábát mire elájult a fájdalomtól. A lélek erre emlékezett, és magával hozta. A hipnózis után sántítás nélkül járt tovább a fiatalember. Ez a történet az , amikor a kivétel erősíti a szabályt, ne keresgéljük előző életeinket,próbáljuk meg a legjobban ezt megélni. Ha gyógyításra van szükségünk dogoznak rajtunk odaát a segítők. Alapszabály, az is, hogy nem az a fontos, hogy van-e élet a halál után, hanem az, hogy van-e élet a halál előtt? Írta: Karsay István Budapest, 2013-02-24
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2022-09-02, 07:38 | |
| HANG - MIT JELENT AZ, HOGY MÁRIA ORSZÁGA VAGYUNK?
Kérdező: Mit jelent, hogy országunk Máriának lett fölajánlva? HANG: Földi életemben Anyámnak felétek közvetlenül szinte semmi szerepe nem volt. Próbálkoztak ugyan néha általa protekciót szerezni, de Én ezeket mindig leállítottam. Miután fölmentem a mennybe, ez a protekció-igény részetekről hangsúlyozottan szerepet kapott, azoknak közbenjárását kérve, akik földi életemben közvetlen közelemben éltek. Sajnos nem volt elég okos senki ahhoz, hogy ezt leállította volna. A protestantizmus egy kicsit a vízzel együtt kiöntötte a gyereket is. Mikor első királyotok Máriának ajánlotta az országotokat, akkor ezt azért tette, mert tudta, hogy ő hamarosan kilép a földi dimenzióból, s volt annyi önismerete, hogy arra nem nagyon számíthatott, hogy innen továbbra is segíthetné a ti országotok lakóit. Valamit megsejtett abból, hogy egy király, aki természetszerűen gyilkos is, példakép nem lehet majd végig az ország történetében, ha egy ország népének az a feladata, hogy Velem azonosuljon. Velem, a kicsivel, a kiszolgáltatottal, a szegénnyel. Ő úgy gondolta, hogy egy gyermek-népnek ANYA kell. Anya, aki példakép is. Úgy gondolta, hogy van értelme valamilyen protekciónak. Annyira ismert Engem, hogy tudhatta, ő nem rendelkezik azzal az erkölcsi súllyal, mely évezredekig erőt képes sugározni. Ráérzett erre az igazságra. Ma már az ő erkölcsi súlya szinte a nullával egyenlő országotokban. Demokráciákban nincs komoly szerepük a királyoknak sem élve, sem halva. Amikor ez az ember Máriának felajánlotta az országot, nyilván nem látott olyan tisztán, nem lehetett akkora rend a fejében, mint most nektek van. De azt feltétlenül remélte, hogy Márián keresztül a Velem való élő kapcsolat véglegesül abban az országban, melyet e felajánlás után Mária országának lehet majd nevezni. Ennek van is némi alapja. Az édesanyakép képes finomítani egy gyermek szívét. Főleg, ha ez az édesanya az Én édesanyám. Aki ma Máriával pozitív módon sokat foglalkozik, az nem válik könnyen ellenségemmé. De téved az, aki azt hiszi, hogy Nekem Mária segítségére van szükségem ahhoz, hogy nektek jobb és szebb legyen az életetek. A valóság az, hogy Nekem is, Máriának is rátok van szükségünk ehhez. Ha ti nem segítetek bennünket, akkor az egész mennyország tehetetlen veletek szemben. A földön élő Mária-tisztelők addig járnak jó úton, míg van bennük szándék, hogy tanuljanak Máriától, hogy hallgassanak rá. Ennek fordítottja, vagyis hogy Mária hallgasson rátok, hogy ti okítsátok ki őt, hát ez bizony egy elrontott Mária-tisztelet. A szentek tisztelete azért megengedett Részemről, mert azt remélem, hogy tanulni akartok életformát tőlük. Itt tehát - hasonlattal élve - egyirányú útról van szó. Aki az országot Máriának adta, az megtett mindent annak érdekében, hogy bennetek tudatosodjék: Mária is tanítani akar benneteket, és e felajánlás erejében tanítani is fog benneteket. De hogy ti tanultok vagy sem, az rajtatok múlik. Remélem, megértettél. Máriának Isten ad küldetést felétek, és nem ti adtok küldetést Isten felé. A felajánlásnak ez a lényege. Aki nem ezt teszi, sőt aki ennek ellenkezőjét teszi, az elrontja azt, amit első királyotok szeretett volna állandósítani köztetek.
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |