|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-04-29, 07:32 | |
| HANG - ÖCSÉM BALESETBEN MEGHALT
Kérdező: Öcsém balesetben meghalt. Lelki nyugalmunk érdekében szeretnénk tudni, hogy valóban ő-e a felelős? HANG: "Gyermekem! Nem adok információt testvéred jelenlegi állapotáról, de arról igen, hogy miért történt az, ami történt. Testvéred még meg sem született, már előre tudta, hogy élete hogyan fog végződni. A rendőrség joggal nem állapíthatott meg mást, mint amit megállapított. Arról van tehát szó, hogy testvéred nem kerülhette ki azt, ami történt. Teljesen helytelen lenne bárkit is felelősségre vonni e baleset miatt. Nemcsak azért, mert attól testvérednek nem lenne jobb, / sőt!, kifejezetten bántaná!/ de elsősorban azért, mert ez egy vállalt sors volt, amelynek a Földön így kellett véget érnie. Fontos tudnod a következőket. Itt most nem is az az érdekes, hogy ő ezt választotta, hanem az, hogy miért?! Teéretted, értetek! Földi életében nem emlékezhetett rá, de Földre jötte előtt nagyon is tudta, hogy neki hatni kell rátok olyan formán, hogy így kapj Tőlem egy levelet, amely ráébreszt arra, hogy a földi életben senki sem szerezheti meg lelki nyugalmát azáltal, hogy eseményeket kitisztáznak neki, hanem csak azáltal, ha Velem komoly, egyértelmű kapcsolatba akar kerülni. Csak Én tudom megadni azt a BÉKÉT, mely után szíved vágyakozik. Nem öcsédről kell neked többet tudnod, hanem Rólam! Rólam kell tudnod, hogy végtelen szeretettel szeretlek, és várom azt a pillanatot, hogy őszinte szívvel befogadj magadba Engem. Megjegyzem, öcsédnek is hő vágya ez most. Drága Gyermek! Valamikor ezt mondtam:" Jöjjetek Hozzám..., és Én megenyhítelek titeket." (Mt 11;28). E kijelentésem ma is helytálló! Magadon is, öcséden is csak Bennem lehet segíteni. Bennem, és senki másban semmi más által. Nagyon szeretném, ha az említett baleset olyan benső szemeket tudna kinyitni benned, amelyekkel rá tudnál látni arra, hogy mennyire mulandó a te életed is, és mennyire nincs értelme semmi olyanért nyugtalankodnod a Földön, ami kizárólag úgyis csak itt, Nálam talál megoldásra. Mivel a szeretet nem ismer elszakadást, ezért a földi életben, ahol minden találkozás tulajdonképpen egy elválás kezdete, és minden elválás figyelmeztetés, hogy nincs itt maradandó lakásotok, ezért a halál angyalának, bármilyen körülmény közepette is jelenik meg valahol, olyan feladatot kell elvégeznie, mely legtöbbször fájdalmas operáció, de nem annak, aki elmegy, hanem azoknak, akik itt maradnak. Furcsa módon tehát az a szenvedés, mely lelkedben van, szeretetedből forrásozik. De megszüntetni nem szabad, és nem is lehet azáltal, hogy ne szeress. Az ilyen fájdalmat csak az képes önmagában enyhíteni, akiben egyértelművé tud válni a majdani találkozás bizonyossága. Igen, ez lehetséges, mert a szeretet nem ismer elszakadást. Higgyetek ebben! Aki ebben hisz, az Bennem hisz! - Megáldalak a bizalom és a benső BÉKE LELKÉVEL!"
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-04-30, 07:40 | |
| HANG – Gondolatok 6
1 HANG - Egy gyógyító engem is gyógyítónak gondol. Feltétlenül tudsz te is gyógyítani, amint Én, Jézus, is tudtam gyógyítani. De amint Én sem erre tettem a hangsúlyt, úgy te se erre tedd a hangsúlyt. Nem boldogít senkit az, hogy egészséges, amint senki nem lehet boldogtalan attól, hogy beteg. Egészség és betegség eszközök arra, hogyha akar valaki, akkor segíti őt abban, hogy boldog legyen. A boldogság mindig a szeretet fejlődésének irányában élhető át. Senki nem lett még szent attól, hogy meggyógyult. De igenis, mindenki megszentelődik attól, ha növekszik a szeretetben, vagyis abban, hogy erejéhez és lehetőségeihez képest jót akarjon. Ez a lényeg! A gyógyítás könnyen el tudja terelni a figyelmet e lényegről! Ezért nem tudom ajánlani senkinek, legfeljebb elviselem. Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy tanuljon meg egyre jobban szeretni tanítani, és ha ehhez a gyógyítás is társul, az nem baj! ***** 2 HANG - Miért végződik rosszul minden döntésem? Alapállásod az eseményekhez nem megfelelő. Nincs olyan jó döntés, amelynél jobb nem lehetne. Nincs olyan esemény, amelynél jobb nem lehetne. De ennek ellentéte is igaz. Nincs olyan rossz döntés, amelynél rosszabb nem lehetne, nincs olyan rossz esemény, amelynél rosszabb nem lehetne. Ha elégedetlenül állsz az élethez, akkor minden döntésedben igazolni fogod azt, hogy helyes a hozzáállásod, tehát mindig rosszul sikerül minden. Ha megelégedetten, sőt, hálás szívvel állsz az élethez, akkor minden döntésedben igazolva látod azt, hogy helyes a hozzáállásod, mert mindenből jöhetett volna ki rosszabb is. Hidd el, minden látás kérdése. Ha nem hiszed el, akkor is így van, csak akkor nem tudsz megfelelő módon fejlődni. Én, Jézus, nem véletlenül mondtam azt már nyilvános működésem beköszöntőjében, ezt: „Betelt az idő, elérkezett hozzátok az Isten országa, alakítsátok át gondolkodásotokat, és higgyetek az örömhírben!” *****
folyt. köv... | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-01, 08:07 | |
|
3 HANG - Miért vállalják a leszületést az abortuszban meghalók? Az abortusz áldozatai szüleik miatt, akik nem vállalják őket, vállalják ezt az áldozatot. Aki abortusznak vetette alá magát, azt végigkíséri egész földi életén egy olyan lelki fájdalom, amelyet ha nem old fel az újjászületéssel, tehát egy mély, benső megtéréssel, akkor halála után e tapasztalat emlékével fog majd újra születni, tehát olyan földi sorsot fog vállalni, amely nagyobb szenvedések által fel fogja nyitni a szemét az igazi élet szeretetére. ***** 4 HANG - Szenvedem a „magányt”. Kétségtelen, hogy a magányt fel kell tudnod oldani, ha benső békében akarsz lenni Velem, a te Jézusoddal. A magány és az egyedüllét nemcsak szavakban különböznek egymástól. Mindenkinek törekednie kell arra, hogy az egyedüllétében se legyen soha magányos! Vagy még helyesebben, magányában se legyen soha egyedül. A börtönökben gyakran előfordult, hogy a magánzárka lakója nem szenvedett a magánytól, mert szíve-lelke tele volt Velem és az egész Mennyországgal. És vannak nagy társadalmi életet élők, akiket szinte az öngyilkosságba tud hajtani a magány érzése. Ha az egyedüllétben Velem élő kapcsolatot tudsz teremteni, akkor feltétlenül meg fogod tudni teremteni, találni - rajtad kívül is - azokat az emberi kapcsolatokat, amelyek oldják magányodat. Ezt tehát nem Nekem, a te Jézusodnak kell rajtad kívül létrehozni, hanem kettőnk benső, élő kapcsolatának ez természetes következménye kell hogy legyen! Ezt is jelenti az, hogy Isten az övéi számára a körülményeknek is az Istene! Bárki legyen az, aki az egészséges baráti kapcsolat ellen akar dolgozni a te földi életedben, Én, Jézus, aki legyőztem a világot, pontosan e győzelmemmel biztosítottam a te számodra is, hogy megmenekülj a magányosság lehúzó erejétől. A benned élésem által lehetővé teszem azt, hogy külsőleg is tudj megfelelő baráti szálakat szőni. De ezeknek mindig belülről kell elindulniuk kifelé! *****
folyt. köv..
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-02, 06:31 | |
| 5 HANG - Hogyan találhatom meg a boldogságomat? Ha a boldogság alatt azt érted, hogy jól érezd magad, akkor nem értek veled egyet. Legtöbb berúgott ember is azért iszik annyit, hogy jól érezze magát. S ezt akkor éri el, ha nem gondolkodik normálisan. A te Jézusod szerint boldogságnak csak azt lehet mondani, ami a normális gondolkodás mérlegén is megállja a helyét. Ez pedig csak IGAZSÁG lehet. Tévedés soha! Igazad van, ha boldogság alatt a JÓ birtoklását érted. Az olyan JÓNAK a birtoklását, amelyet nem kell féltened, hogy el fogsz veszíteni. Olyan JÓNAK a birtoklását, amelyet a halál sem tud megsemmisíteni. Tehát ez olyan, amit magaddal viszel az örökkévalóságba. Ilyen JÓ pedig csak egy van! A SZERETET, a magad és mások irányában is történő jót akarás. Ez az IGAZSÁG! ***** 6 GANG - Férjemet isteni energiával kezelik. Csak isteni energia létezik! Ennek az igazságnak meglátása is elmélyültebb gondolkodás következménye. Minden energiának létben tartója maga a Teremtő! Erkölcsi értéke attól függ, hogy mire használják. Nem minden gyógyításra használt energia jóra használt energia. Csak arról az energiáról lehet azt mondani, hogy jóra használt, amelyet a lélek sebeinek gyógyítására használ valaki. A test gyógyítása se nem jó, se nem rossz. Tehát önmagában közömbös! Igen, mert az egészséget is lehet rosszra használni, és a betegséget is lehet jóra használni. Erkölcsileg tehát a férjed érdekében használt energia akkor jó, ha felelősségét növeli, és akkor rossz, ha a testi egészségét tartja csak szem előtt anélkül, hogy felelősségét növelné. ***** 7 HANG - Mit hoz a jövő gyermekeimnek? Gyermekeid boldogsága nem tőled függ! Tőlem sem! Csak és kizárólag TŐLÜK! Te is önmagadért felelsz, és ők is önmagukért felelnek! Ha lelkük mélyén istenszeretők, akkor minden a javukra válik. Ha nem istenszeretők, akkor maga az Isten is tehetetlen velük szemen. Istenszeretővé mindenki csak önmagát képes, tudja tenni! A világon senkit és senki nem tehet sem boldoggá, sem boldogtalanná, csak önmaga! Ha ez nem így lenne, akkor az Isten lenne a legnagyobb gonosz a világon, ha nem tenne mindenkit boldoggá! Márpedig ez képtelenség! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-03, 06:55 | |
| 8 HANG - Mindenkinek szeretnék megfelelni! Teljes képtelenség, amit akarsz! Soha senkinek nem sikerült még az, hogy mindenkinek megfeleljen! Istennek sem! Hogyan sikerülhetne hát neked?! Ha tudatosul benned, hogy lelkileg beteg emberek vesznek körül, és saját lelki betegségeidet is - különböző ábrándozások - ezeknek a beteg embereknek a társaságában ismered fel magadban, akkor nem velük leszel elfoglalva, hanem arra fogsz törekedni, hogy Velem - a te Jézusoddal - mélyítsd kapcsolatodat. Csak Nekem akarj megfelelni! Ez pedig nemcsak lehetséges, de nem is nehéz! Meg kell tanulnod, hogy mások boldogtalansága téged nem tehet boldogtalanná! Meg kell tanulnod, hogy férjed ostoba féltékenysége, amellyel gyötör, leperegjen rólad! Hogyan? Hát úgy, hogy őt e téren betegnek tartva úgy kezeled, mint beteget, tehát nem engeded, hogy súlya legyen szavainak benned. Megjátszhatod, hogy ez téged bánt, de belül mosolyognod kell rajta. Egyáltalán nem szabály az, hogy valakinek a lelki betegsége - a féltékenység pedig egy undorító lelki betegség - egy másik embert is beteggé tegyen lelkileg! ***** 9 HANG - Jó szándékkal vettem részt szeánszokon. A legjobb szándék sem ment meg a rossz döntések következményeitől! Soha nem elég a szándék önmagában. Mindig fontos, hogy amit tenni akarsz, azt Én, Jézus, is akarom-e? Aki ezt a „lépcsőfokot” kihagyja, az gyakran kénytelen kellemetlen következményekkel számolni! A halottidézésnek semmiféle formáját nem ajánlottam nektek! A szellemvilág lényei közül csak azt tartom megengedettnek, ha angyalokhoz fordultok, hogy mutassák ki irántatok megélt szeretetüket. A halottakat hagyjátok békén! Az értük mondott imán és áldozatvállaláson kívül több a veszélye, mint a haszna annak, ha kapcsolatba akartok kerülni velük. Újra mondom hát: Semmiféle halottidézésnek nem vagyok támogatója! Vannak olyan esetek, amikor engedélyt kap a megholtak közül valaki arra, hogy kapcsolatba kerüljön egy Földön élővel, de ez nem „megidézés” következménye! Az alvásotok állapota szokott alkalmat adni elhunyt szeretteiteknek arra, hogy jelentkezzenek nálatok. A gyakorlatban csak rövid távon szokott némi pozitív eredményt elérni a szeánszokon való részvétel. Az ilyen eredmény csali az ártó szellemek horgán, hogy idegileg tönkretegyenek benneteket. Hosszú távon soha nincs pozitív eredménye! ***** 10 HANG - Hogyan tudjam szeretni ellenségemet? Két nagy igazság lehetővé teszi számodra azt, hogy tudd szeretni ellenségeidet. Az egyik igazság az, hogy akinek szívében rossz szándék van, az elsősorban önmagának ellensége, mert akiben rossz van, az nem tud jól aludni. Mindenkinek van lelkiismerete, és Isten úgy alkotott meg minden embert, hogy csak nyugodt lelkiismerettel lehet emberségesen élni. Akiben nincs béke, az rosszul érzi magát a legjobb körülmények között is, míg akiben béke van, tehát nyugodt a lelkiismerete, az még a legnehezebb körülmények között is emberséges tud maradni. Hidd el, hogy nagyon szenvednek az úgynevezett rossz emberek. Ők éppen saját rosszaságukkal büntetik magukat a legjobban! Az örök kárhozatot most nem is említem. A másik igazság, ami feltétlenül lehetővé teszi számodra azt, hogy tudd szeretni ellenségeidet, az az, hogy az istenszeretőnek minden a javára válik (Római levél 8;28)! Ez azt jelenti, hogy bárki rosszat akar neked, ha te istenszerető vagy, akkor nemcsak ártani nem tud neked, de kifejezetten segíteni fog abban, hogy jobban tisztulj, szépülj, erősödj lelkileg. Tudnod kell még, hogy nincs meg nem hallgatott ima. Ha tehát te imádkozol, hogy segítséget kapj az égiektől, akkor Isten vagy csökkenti a terheidet, vagy növeli az erődet, de mindenképpen segít! *****
folyt. köv.. | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-05, 07:11 | |
| 11 HANG - Segítséget kérek az igazságkeresés útján! Mivel Én, Jézus, vagyok az IGAZSÁG, ezért nem komplikált a módja annak, hogy te Rám találj. Kivétel nélkül minden ember számára a földi élet egy olyan kifutó pálya, amelynek hosszát ugyan nem ismeritek előre, de az, hogy miképpen kell ezen a pályán nekilendülni az örök értékek, a lelki fejlődést biztosító feladatok elvégzéséhez, aránylag nagyon egyszerű. Minden egyes nap, amely rád virrad, Istentől, Isten szeretetétől neked juttatott ajándék. Ha reggeli imádban elhatározod, hogy az elinduló napot megtöltöd szeretettel, vagyis a jót akarás fog jellemezni, az előtted álló feladatok felvállalásával nem azt nézed, hogy mi kényelmes és mi nem, hanem azt hogy itt és most mi a kötelességed, és ezt mind Értem, Jézusért, teszed, akkor máris biztosítottad magad számára azt a szívbékét, amit a világ nem adhat, de el sem vehet tőled! ***** 12 HANG - Miért nem hallgatta meg Isten feleségemért mondott imáinkat? Nincs meg nem hallgatott ima! Az Én, a te Jézusod ígéretei mindig megalapozott ígéretek. De tudnod kell, hogy Én, Jézus, pontosan a ti érdeketeket szem előtt tartva, saját szívemre hallgatok, amikor Hozzám fordultok kéréseitekkel, mert tudom, hogy az örökkévalóság mérlegén csak Én, Jézus, tudom megfelelően lemérni kéréseitek jogos voltát. Kétségtelen, hogy rövid távon, földi szemmel, érthetetlennek látod, miért nem valósult meg kívánságotok. De feltétlenül megtapasztaltad már életedben azt, hogy Én, Jézus, vagy csökkenem keresztedet, vagy növelem erődet, ha nem teljesíthetem kérésedet. Kérő imáitokban nem hiányozhat az ilyen vagy ehhez hasonló feltétel: „akaratod szerint”. Ezzel igazoljátok, hogy jobban bíztok az Én szeretetemben, mint a ti helyes látásotokban. Nagyon szeretlek! Hidd el, hogy feleséged, gyermekeid édesanyja, nagyon sokat tud most innen segíteni nektek! Az általa megélt istenközelség nem kevesbíti, hanem növeli a lehetőségét annak, hogy sugallataival segítsen benneteket. ***** 13 HANG - Miért van a tudatalatti nyugtalanságom? Gyakran csak a felszínen tűnik ugrásszerűnek a fejlődés. A mélyben lépésről lépésre kell haladni. Amíg nem dolgozta fel valaki magában teljesen azt, hogy nincs halál, hogy mindent az örökkévalósághoz kell mérni, amíg nem tud valakit teljesen átjárni az a FÉNY, amellyel Én, Jézus, azonosítottam Magam, amikor azt mondtam, hogy Én vagyok az élet világossága (János 8;12), mindaddig maradnak homályos, árnyékos, sötét foltok a lélek mélyén. Ezt élitek meg olyan benső nyugtalanságnak, amelyet nem tudtok az értelem fényével átvilágítani. A megoldás tehát a HIT növelése. A depresszió nem más, mint az ilyen sötét foltoknak uralma a lélek fölött. *****
folyt. köv... | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-06, 07:29 | |
| 14 HANG - Miért vagyok egyedül? Az egyedüllét legalább annyi pozitívumot hordoz, mint negatívumot. Ezt igazolják a megszűnt barátságok, a szétesett házasságok egyaránt. E téren valóban helyén van a közmondás: „A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden mulandó!” Az egyedüllét pozitívuma, hogy szinte rákényszerít, hacsak nem indulsz el narkotikumok felé, hogy tanulj meg befelé látni! Benső világotok gazdagságát csak magányban lehet megfelelő módon felfedezni. Aki vállalja ezt az utat, annak nem teher az egyedüllét, mivel tapasztalatból tudja, hogy az egyedüllét nem azonos a magányossággal, a magára-maradottsággal! ***** 15 HANG - Miért nem arra használjuk a földi életet, amire kaptuk? A legkülönbözőbb adottságokkal és a legkülönbözőbb szintű nyitottságokkal jöttetek a Földre. Ennek természetes következménye az, hogy nem vagytok egyformák sem jellemben, sem sorsban, sem boldogságban, sem boldogtalanságban. Komolyan kell vennetek, hogy vannak fokozatok, amelyeket fel kell vállalnotok, mert kikerülhetetlenek ahhoz, hogy valaki újjászülessék, s megtalálja szíve békéjét úgy, hogy az már olyan teljességet jelentsen számára, amely bár állandóan növekszik, mint egy virág, de mindig teljes. E fokozatok felvállalása nem szükségszerűen időhöz kötött. Mindig a benső döntésetek súlyától, komolyságától, tehát a tiszta szeretethez kötött állhatatosságotoktól függ. Ebben Én, Jézus, szeretnélek sürgetni benneteket Lelkem által, de tőletek függ, hogy mennyire nyíltok ki, mennyire engeditek működni Lelkemet magatokban. A Nap minden házra ráragyog. A ház ablakainak mérete és a Napra nyílása nem a Napon múlik! ***** 16 HANG - Lehetek oka mások bajának? Nem lehetsz oka más bajának. Csak saját boldogtalanságodnak lehetsz oka. Másénak nem! Nem, mert aki istenszerető, annak minden a javára válik, aki pedig nem istenszerető, azt maga az Isten sem tudja istenszeretővé tenni. Mivel képes vagy magadnak bajt okozni, éspedig főleg azáltal, hogy másoknak fölöslegesen fájdalmat okozol (ami tőlük függően javukra vagy nem javukra válik), ezért saját lelki békéd érdekében kell mindent megtenned, hogy általad is szebb legyen a Föld! Szebb és ne keservesebb! E szavaimból megértheted, hogy a szenvedéseket nem tartom bajnak! A bűnt tartom bajnak! A bűn annak baj, aki elköveti. Neki, és senki másnak. Fájdalmat okozhat, sőt okoz is. A Földön minden szenvedésnek gyökérforrása az, hogy vétkeztek. A mennyek országában olyan értelemben nincs szenvedés, amilyen értelemben ti a Földön a szenvedésről beszéltek. Azért nincs, mert nincs bűn! Nincs Isten elleni döntés! A Földön minden szenvedésnek az Isten ellenes döntések a forrásai. De eredménye az ilyen döntéseknek csak azok számára jelentenek boldogtalanságot, akik vétkeznek, akik a felismert isteni akarat ellen döntenek. Aki nem tudatosan dönt Isten akarata ellen, az is okozhat szenvedést önmagának, másoknak egyaránt, de szíve békéjét nem szabad, hogy így elveszítse. Meg kell mondjam neked, hogy az Isten elleni döntések legnagyobb része tudatlanságból és nem gonoszságból történik a Földön. Ezért fontos tudnia mindenkinek, hogy aki Engem, Jézust, valóban befogad magába, az Velem együtt egy missziós küldetést is vállal. Feladata az, hogy életében igazolódjék, megjelenjen az ÉGI BÉKE FÖLDÖN! *****
folyt. köv... | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-07, 05:05 | |
| 17 HANG - Miért neveztetik a papok magukat atyáknak? Való igaz, hogy Én, Jézus, világosan kijelentettem, hogy csak egy Atyátok van, a mennyei Atya. Így olyankor, amikor bizonyos társadalmi raglétra különböző fokainak megjelölésre használjátok e szót, „atya”, akkor ellene mondotok annak, amit Én e szó alatt értettem. Ti egymásnak testvérei vagytok! Való igaz, hogy nincs alá-fölé rendeltség ember és ember között. Ismétlem: ti egymásnak testvérei vagytok! Függetlenül attól, hogy milyen a bőrötök színe, milyen a nemzeti hovatartozásotok, milyen a nemetek, korotok, társadalmi rangotok. Harmadszor is mondom: Ti egymásnak testvérei vagytok! A ti papjaitok nem is Rám, Jézusra, hanem Pál apostolra hivatkoznak. Ő az 1. Korintusi levél 4-dik fejezetének a tizenötödik versében ezeket mondja: "Ha számtalan tanítótok volna is Krisztusban, atyátok nincs sok. Az evangélium által én adtam nektek életet Krisztus Jézusban". Pál tehát atyának gondolja magát, mégpedig lelkiatyának. Ilyen értelemben mondatják magukat atyának, lelkiatyának a papok. Az a pap, aki ragaszkodik e „titulushoz”, rosszul teszi. De ezért nem te, hanem ő viszi a bőrét a vásárra! Ezért ne az legyen számodra fontos, hogy miképpen szólíttatja meg magát egy pap, hanem az, hogy mit mond, amikor Rám, Jézusra hivatkozik. Ha olyat mond, ami összhangban van evangéliumi tanításommal, akkor fogadd el, éld át, még akkor is, ha ő nem éli azt, amit mond. Amit a farizeusokról és írástudókról mondtam, azt mondom nektek ma a papokról is: "Tegyetek meg és tartsatok meg ezért mindent, amit mondanak nektek, de tetteikben ne kövessétek őket, mert bár tanítják, de tetté nem váltják (Máté 23;3)! ***** 18 HANG - Antikrisztusról mit kell tudnunk? Az okosság és az óvatosság az a két fegyver, amelyek használata biztosítja enyéimet az Antikrisztus elleni harcban. Ő már most munkálkodik. Egyre súlyosabbá, elviselhetetlenebbé teszi körülményeiteket, hogy aztán majd egy világmegváltó programmal előállva, Engem, Jézust, utánozva, lebeszéljen benneteket arról, hogy logikusan gondolkodva a boldog örökkévalóságra tegyétek a hangsúlyt. Most gyengíteni akar benneteket belülről, úgy, hogy igyekszik növelni terheteket kívülről, majd kívülről tesz csábos ajánlatokat, hogy belülről Tőlem elforduljatok. Ne a „mikor” legyen számotokra a fontos, hanem az, hogy belül, tehát a Velem való élő kapcsolat erősödjék bennetek. Ennek útja-módja pedig nem más, mint hitetek megerősítése. Igenis, mindenki képes erősíteni a hitét! ***** 19 HANG - Meditációról A parttalan meditáció veszélyes. Akár önmagad által, akár más, kívülálló által, de mindenképpen az irányított meditáció a biztos. A szellemvilág olyan „terület”, ahol „tudatos” vezető nélkül már eddig is sok tragédia történt. Nagyon sok jó szándékú lélek sok sebből vérzik, mert meditációiból kimarad az okosság és az óvatosság! A jó szándék önmagában nem elég. A legtöbb szenvedést a Földön a tévedésben lévő jó szándékú emberek okozzák egymásnak. Én, Jézus, kimeríthetetlen tárháza vagyok evangéliumaimban azoknak a gondolatoknak, képeknek, amelyek kiválóan alkalmasak a különböző meditációitok irányítására. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-09, 05:39 | |
| 20 HANG - Jézustól kaptam lehetőséget a válásra? Én, Jézus, soha senkinek nem adok lehetőséget válásra! A Szentlélek a kapcsolatok Lelke, és az, aki elhagyja társát, nem hivatkozhat a Szentlélekre. Az igaz, hogy a „testi” elhagyást mindig megelőzi a „lelki” elhagyás, és ez a lényeg. Akit lelkileg elhagytak, valójában az érezheti magát elhagyottnak! Az Én, a te Jézusod Lelke mindig az elhagyottal van! Ha te azt éled meg, hogy férjed lelkileg sem, testileg sem hagyott el téged, és te mégis elhagytad őt, akkor tudnod kell, hogy ő téged visszavár. Ha ő lélekben elhagyott téged, akkor az a kötelék, amelyről úgy gondoltátok, hogy elszakíthatatlan, nem bizonyult ilyennek! Hidd el, hogy az a házasság, amelyet a Szentlélek köt össze, tehát amely azért köttetett, hogy egymást Istenhez segítsétek egyre közelebb, az ilyen házasság valóban az égben köttetett, és a Földön el nem válik. Amelyik házasság a Földön elválik, az nem köttetett az égben. Ma, sajnos, a legtöbb házasság ilyen! Mint ahogy a legtöbb ember látszat-keresztény! Két Istenbe kapaszkodó lélek nem fogja elhagyni egymást! ****** 21 HANG - Én vagyok a bolond vagy a világ? Nem vagy bolond, de sajnos a világ sem az. Azért sajnos, mert így felelősséget hordoz önmagáért minden ember. Kivéve a bolondot. A körülötted lévő emberek nagy része megtévedt ember. Bár vannak gonoszok is. Ezeknek a hatása alól természetesen te sem vonhatod ki magad. Így a benned szükségszerűen megszületett reakció mondatja veled és másokkal is, hogy te „kilógsz” a sorból. Valójában azért feltűnő ez nálad, mert átlagon felüli energiával „lógsz ki” a sorból. Mások jobban tudják leplezni másságukat, s így náluk nem olyan észrevehető kívülről az, amit belül hordanak. Az a világ, amelyben élsz, tükör. Tükör, de nem erőforrás! Az erőforrás Én, Jézus vagyok! A test kívánsága, a szemek kívánsága, az élet kevélysége - e három mérges forrás - állandó kihívást jelent minden ember számára. Az önismeretet nem lehet könyvből megtanulni. Mindenki csak saját tettei tükrében tudja reálisan felmérni önmagát. Helyes önismeret nélkül pedig nincs helyes istenismeret sem! ***** 22 HANG - Kik azok a rászorulók, akiken tudnék segíteni? Mindenki abban rászoruló, amiben látod, hogy rászoruló. Talán egy jó szó, egy vigasztalás, egy meghallgatás, egy kis bátorítás. Talán semmi más, mint hogy elbeszélgess valakivel. Azért kaptad Istentől értelmedet, hogy vedd észre, ki, mikor és miben szorul rád. Ha nem találsz ilyet, az nem baj! Adj hálát Istennek, hogy csupa kiegyensúlyozott, boldog ember vesz körül. Bár ebben Én, Jézus, egyáltalán nem vagyok olyan biztos. Annyira nem vagyok biztos, hogy állítom: Mindenki rászorul valamire, amiben a másik ember képes őt segíteni. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-10, 05:36 | |
| HANG – Szeretnék csoportot szervezni Kérdező: Hogyan lehet csodatevő jézusi csoportot összehozni? HANG: "Kedves Barátom! Az embereknek nem csodákra, hanem szeretetre és hitre van szükségük! A te számodra nem az a fontos, hogy hallgassanak rád, hanem az, hogy te hallgass Rám! Ha tanulmányozod az evangéliumokat, ha vállalod azt a kemény szellemi munkát, amelyet az Én Lelkem kíván tőled, akkor meg fogod találni azokat a kereső embereket, akiket szintén az érdekel, hogy Én ki vagyok, és akikkel együtt tudsz imádkozni és tanulni azért, hogy egyre jobban átalakuljon gondolkodásod, és egyre jobban elmélyüljön benned az Én békém. Ennek természetes következménye lesz az, hogy te magad egyre jobban fogod látni azt a mérhetetlen sok csodát, ami körülvesz téged, és amit magadban is hordasz, és ha ez megtörténik, akkor a jó szándékú emberek rád fognak kérdezni. A gondolkodó embereket érdekli az, hogy hogyan lehet az Én békémet megszerezni, és hogyan juthatnak csodákat látó szemekhez. Kedves Barátom! Vigyázz! A Szentlélek nem a rendkívüliségek lelke, hanem a REND Lelke! Nem rendkívüli emberekre van szüksége a világnak, hanem RENDES emberekre! Ezt ne feledd el soha! Amikor a Földön emberként éltem, az emberek akkor sem a csodák hatására tértek Hozzám, hanem a hitük és szeretetük által! Ennek lett következménye a sok csoda, és nem fordítva! Nagyon szeretlek, és megáldalak a JÓZANSÁG LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=g2SJi_qdZnU | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-12, 07:08 | |
| 23 HANG - Nem tudok eligazodni a magánéletemet illetően. Tudnod kell, hogy a Földön sem megoldatlan, sem tökéletesen megoldott élet nem létezik. Úton vagytok, döntések sorozata áll mögötted is, és ezen döntéseid következményei szinte automatikusam bekövetkeznek. A földi élet ilyen! Mivel semmit, ami megtörtént, nem lehet meg nem történtté tenni, ezért okulva a múlt történésein, a jelent kell úgy alakítanod naponta, hogy az a jövődnek ne homok-, hanem sziklaalapja legyen. Semmit nem lehet egyszerre megoldanod. De mindennap meg lehet valamit tenned azért, hogy a halálod óráján ne legyél tele rettegéssel. Magánéletedben más nem tud eligazodni helyetted. Ezt te is nagyon jól tudod. Egyszerre nem lehet lenyelni egy egész vekni kenyeret. Szét kell azt rágni, mert csak úgy emészthető meg. Így van ez minden problémával. Nem a fantáziálás viszi előbbre életed szekerét, hanem az a nekirugaszkodás, amely értelmedet és akaratodat is igényli. Isten soha nem kíván senkitől olyat, amit az illető ne tudna megtenni. Ha nem látod, hogy mi az, amit naponta meg kell tenned, akkor jöjj Hozzám napi problémáddal, kérd a bölcsesség fényét, s Én, Jézus, soha nem hagyom magára azokat, akik Hozzám jönnek. Megnyugtatóan csak akkor oldódnak meg problémáid, ha nem problémáidat, hanem magadat bízod Rám. Igen, mert helyetted nem tehetem meg azt, amit neked kell megtenned, de ha Rám bíztad magad, akkor mindig lesz erőd megtenni azt, amit meg kell tenned. ***** 24 HANG - A fiam szenvedélybeteg. Anyagi háttér nélkül fiad nem lehet szenvedélybeteg. Te semmiképpen sem biztosíthatod neki azt a hátteret, amire ő igényt tart, hogy szenvedélyének áldozni tudjon. Nem szabad vállalnod azt, hogy bűnrészességgel vádolhasd magad. Az a szeretet, amely Belőlem, Jézusból, táplálkozik, soha nem segít senkit abban, hogy tegye a rosszat, de mindig felkínálja azt az erőt, amire szüksége van annak, aki meg akar térni. A megtérni nem akaró emberrel az Isten sem tud mit kezdeni. Hogy tudnál te vagy bárki más? Soha nem az a fontos, hogy ki milyen, hanem az, hogy mit akar! Mindig az irány a döntő. Aki Engem, Jézust, meg akar találni, az keresni fog, és aki Engem keres, az feltétlenül megtalál. Fiaddal szemben is légy okos és óvatos! Ne légy hiszékeny! Az igazi szeretetet nem az engedékenység jellemzi. Ha kell, gyémántkemény tud az lenni, mert örök boldogságot kell hordoznia. Ez pedig nem lehet homokra épített vár! ***** 25 HANG - Őrangyalommal folytatok párbeszédet. Lehetséges ez? Én, Jézus, az Atyával és Lelkemmel egységben az egész világmindenség szellemi lényeit olyan harmóniában szeretném éltetni, amely harmónia az Isten szeretetkiáradásának a harmóniája. Ez többek között azt jelenti, hogy az égi lények, az angyalok, és a Földön az égbe készülő lények, tehát az emberek, Isten részéről feltétlenül zöld utat kapnak az együttműködésre. Tehát egymásba kapcsol benneteket Isten szeretete, akár az égben, akár a Földön éltek, ha magatok is akarjátok ezt! Az előbb említett összefonódásnak nemcsak a földiek látják hasznát, de az égiek is! Az ég angyalainak örömét növeli a bennük lévő és élő fejlődő szeretet, amely az irántatok megvalósult szolgálatban épül és szépül Isten nagyobb dicsőségére és mindannyitok javára! Földi füllel talán durva, ha azt mondom, hogy az angyaloknak is „érdekük” kapcsolatban lenni veletek! Örülj hát annak a kapcsolatnak, amely párbeszédben is megnyilvánul közted és őrangyalod között. Őrangyalod ezért nagyon hálás neked. Minden őrangyal szíve vágya az ilyen kapcsolat azzal, aki mellé rendelte őt a Teremtő. Az őrangyalok részéről mindig megvan erre a készség, csak a Földön élők hite, bizalma szokott kevésnek bizonyulni az ilyen kapcsolatfelvételre. *****
folyt. köv... | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-13, 06:21 | |
| 26 HANG - Szükséges e minden korban a keresztényüldözés? Minden kor velejárója, hogy azok, akik komolyan veszik azt, hogy inkább kell engedelmeskedniük Istennek, mint embereknek, kiteszik magukat üldözéseknek. A Földön soha nem lesz olyan hatalom, amely el tudná viselni azokat, akik inkább engedelmeskednek Istennek, mint a hatalmon lévőknek! Minden hatalom lényegéhez tartozik, hogy engedelmességet követeljen, várjon el alattvalóitól. Amíg tehát a Földön emberek által kreált hatalom létezik (más nem is létezhet. A pápai hatalom is, amennyiben hatalom, emberi kreáció!), mindaddig üldöztetésben, alulértékelésben részesülnek azok, akik Engem, Jézust, tartják egyértelműen útnak, igazságnak és életnek. Az nem igaz, hogy minden hatalom az Istentől van! Csak a szeretet, az adás hatalma van az Istentől! Minden más hatalom az emberek részéről hatalomvágyból eredő kitaláció! Tehát, ha Engem, Jézust, elfogadsz Uradnak, Irányítódnak, akkor számolnod kell azzal, hogy az üldöztetésnek valamilyen formájával feltétlenül találkozni fogsz! ***** 27 HANG - Szükséges-e otthagyni a szülői házat? Nem szükséges otthagynia senkinek a szülői házat azért, mert már felnőtté vált. Az viszont szükséges, hogy egy felnőtt ember ne éljen a szüleiből! Szükséges, hogy a keresetéből tartsa fenn saját magát! Tehát lakbért, valamint ellátásért megfelelő összeget kell adnia szüleinek, ha velük él az, aki önálló keresettel rendelkezik! Az anyagi függetlenség tehát fontos, nehogy azt érezze bármelyik is, hogy kihasználják, illetve hogy kihasználja a másikat. ***** 28 HANG - Nem tudok szívből szeretni valaki, aki sokat bántott. Az nem baj, ha nem tudsz valakit szívből szeretni. A szeretet elsősorban nem érzelmi ügy. Jó, ha valakit könnyű szeretni, de nem döntő. Én, Jézus, általában nem könnyen szerettelek benneteket földi életemben, de mégis mindig szerettelek benneteket. A szeretet akarati aktus. Jót akarni! Az szeret, aki jót akar! Azt a jót kell akarnod annak is, akit nem tudsz érzelmileg pozitív módon átitatottan szeretni, amiről tudod, hogy neked is jó lenne, ha mások neked azt akarnák, amit te akarsz az illetőnek. Amiről úgy gondolod, hogy nagyon nem lenne jó, ha veled tennék, azt te se tedd mással. Éppen a kellemes érzelmi töltés hiánya miatt nagyon okos, ha kerülöd azzal a találkozást, akinek irányában negatív érzések ébrednek fel benned. Fontos még tudnod, hogy érzelmileg is átmelegített módon megbocsátani csak akkor tud valaki, ha értelmileg is belátja, hogy az, aki őt bántotta, valójában nem őt, hanem saját magát bántotta, mert ő volt Istennek nem tetsző, s nem az, akit bántott. Az istenszeretőknek mindig és minden javukra válik! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-14, 08:13 | |
| 29 HANG - A „tudás-álomról” kérdezem a HANG-ot. Az álmok világát bizonyos értelemben lehet manipulálni, de meg kell kérdezned magadtól, hogy érdemes-e. Senkinek nem lesz könnyebb az élete azáltal, ha manipulálja az álmait. Legfeljebb felelősségteljesebb lesz. Boldogságod vagy boldogtalanságod éber állapotodban dől el. Nem az a döntő, hogy mit tudtál meg álmodban, hanem az, hogy mekkora szeretettel teszed azt, amit teszel éber állapotodban. A hangsúlyt mindenképpen erre kell tenned! Azok, akik késztetést kapnak arra, hogy álmaikkal átlagnál jobban, intenzívebben foglalkozzanak, álmaikat manipulálják, ám tegyék! De a hangsúly mindig azon kell legyen, hogy ébrenlétedben mit és hogyan gondolsz, mondasz és cselekszel! ***** 30 HANG - A lemondás előfeltétele vagy következménye az újjászületésnek? Ha valaki, hát Én, Jézus, megértelek. De neked tudnod kell, hogy más megérteni valakit, és más helyeselni valamit. A földi élet gyakorlatilag lemondásra épül. Ha éhes vagy, és választanod kell, hogy mivel tudnád éhségedet csillapítani, akkor ez csak úgy lehetséges, ha sok-sok ételről lemondasz, hogy egyet meg tudj enni jó étvággyal. Ha ruhát veszel magadra, akkor nagyon sok ruhát nem vehetsz magadra. Ha egy valakinek vagy a házastársa, akkor nagyon sok férfiről le kell mondanod. Sorolhatnám vég nélkül a lemondások tömegét. Így van ez akkor is, amikor a legnagyobb tétről, az örök boldogságról van szó! Aki az örök boldogságot biztosítani akarja a maga számára, annak le kell mondania minden olyan mulandó élvezetről, amely azt, ami bennetek örök, tehát az áldozatos szeretetvállalást, akadályozza. Csak az mondható boldognak, akinek minden vágya maradéktalanul teljesül. Egyetlen olyan vágy létezik, amelynek megélése mindenki számára maradéktalanul teljesülhet, s ez a másokért élés, tehát az önzetlen szeretés, a mindenkinek jót akarás. Akinek ez az egy a minden, az boldog. De ahhoz, hogy ez az EGY a minden legyen, a többiről le kell tudni mondani! Amikor arról beszéltem, hogy a toronyépítésnek, a hadba-vonulásnak feltétlen feltétele a számvetés, akkor azt mondta, hogy ugyanígy, aki nem mond le mindenről, nem lehet a tanítványom (Lukács 14;28-33). Ez a tény nem az Én kitalációm, hanem annak a valóságnak megfogalmazása, ami szerint a boldogságnak ez az ára! Ennek az árnak kellemetlen voltát nem Isten szabta ki nektek, hanem ti szabtátok magatoknak, még mielőtt megszülettetek volna. Azoknak, akik kezdettől fogva Istent választották boldogságuk megvalósítójának, nem kellett vállalniuk semmiféle szenvedést. Igenis vannak kezdettől fogva jó szellemek, s ezeknek soha nem kellett megjavulniuk! De azok, akik másképpen akartak boldogok lenni, mint ahogy azt Teremtőjük számukra elgondolta, ezek bizony kemény küzdelem árán tudják csak visszacsinálni azt, amit elrontottak. Leugrani könnyű bármily magasról, de oda visszakapaszkodni nem olyan egyszerű. Amíg Én, Jézus, nem jelentem meg köztetek, még azt sem tudtátok, hogy hogyan csináljátok ezt. Amióta Én elmondtam és megmutattam, azóta van lehetőségetek arra, hogy Engem befogadva egyenesbe tudjátok hozni életetek kocsirúdját. A lemondás előfeltétele és következménye is az újjászületésnek. Mint előfeltétel, gyakran nagyon nehéz. Igen, mert a szándék tisztítása és a cél egyértelművé tétele óriási szabadságharcot kíván tőletek. De az újjászületés után sem sétagalopp senkinek az élete a Földön! Csak ilyenkor már, az előzőhöz képest, könnyebb. Így is fogalmazhatom: az újjászületettek nem jobbak (aki többet kap, attól többet is követelnek), de boldogabbak! ***** 31 HANG - Lehet-e visszacsinálni egy „elhagyást”? Lélekben minden visszacsinálható. Mindig van lehetősége annak, hogy fájlalja valaki előző ballépéseit, és mindig csak azt kell tovább jó irányban akarnia, amihez lehetősége van. Az természetes, hogy gyakorlatban semmi sem csinálható úgy vissza, mintha mi sem történt volna. Lélekben azért csinálható minden vissza, mert aki újjászületett, az új teremtmény! Lélekben új teremtmény! Ezt próbáltam magyarázni a tékozló fiúról szóló példabeszédemben e fiú bátyjának! Aki elment, az nem az, aki visszajött! Új teremtmény! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-15, 06:55 | |
| 32 HANG - Gyakorlatilag „haragszom” Istenre. Az nem baj Istennek, hogy gyakorlatilag haragszol Reá. Az neked baj. Isten soha nem haragszik rád. Ez viszont Neki jó! Mindig annak jó, aki szeret! Aki ezt nem érti, az időnként bódulattal próbálja csökkenteni fájdalmát. Aki megérti, abban kezd fölsejleni valami csodálatos fény, s kezd rájönni, hogy ez a fény ő maga. Rájön, hogy ő a Fény gyermeke. Rájön, hogy jónak lenni jó, de nehéz, míg nem jónak lenni nem jó, bár könnyűnek látszik. Látszik, de valójában hosszú távon nehezebb, mint a szeretetben vállalt bármilyen áldozat. ***** 33 HANG - Mitől kell távolodnom és mihez kell közelednem? Az általad megfogalmazott gyökérelv nem jelenti azt, hogy mindig és minden körülmények között lásd tisztán azt, amitől távolodnod kell, és amihez közelednek kell. Ez csak azoknak szól, akik nagyon kisarkítottan akarják látni életük folyamatát. Neked, aki távlati szinten is rendelkezel látással, bőven elég az, ha látod, amit meg kell élned! Lehet olyan nap az életedben, amelyben más feladatod sincs, csak az, hogy figyelj a másikra. Van olyan nap életedben, amikor téged az épít, buzdít és vígasztal, amit tanulsz, és nem az, amit tanítani szeretnél. Kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy pár jó, bíztató szóval többet használsz, mint más okos, értelmes, órákig tartó beszéddel. Neked tehát nem az eltávolodás, közeledés elvét kell látnod, hanem engedned kell szíved szeretetének szabad szárnyalását. Amiről meg lehetsz győződve, sőt, kell is hogy meggyőződésed legyen, az az, hogy benső békéd érdekében neked is tanulnod kell az alkalmazkodás művészetét. Neked sem lehet más feladatod naponta, csak az, hogy Isten akaratát felismerd és megvalósítsd. Ez nem nehéz, de komoly figyelmet és fegyelmet igényel. Nagyon fontos a reggeli ima! Velem, Jézussal, indulj (ez a jó szándék felindítása), és Értem, Jézusért, tedd azt, amit tenned kell. (Ez a CÉL egyértelmű megfogalmazása.) Számodra egyáltalán nem szükséges semmiféle „lélekbe látó”! Te magad vagy az a „lélekbe látó”, aki képes felismerni Lelkem működését, irányítását benned! ***** 34 HANG - Családomra nem tudok megfelelő hatást gyakorolni. Arról meg lehetsz győződve, hogy előbb-utóbb minden szellemi lény ráébred arra, hogy csak Általam, Velem és Bennem lehet boldog. Légy hát türelmes! Amint nem lehet harapófogóval siettetni a virágbimbó kinyílását, úgy nem lehet „kívülről” siettetni egy lélek fejlődését sem! Nagyon komolyan kell venned és elfogadnod, hogy mindenki csak önmagáért felel. Az a fájdalom pedig, amelyet érzel tieid nemtörődömsége miatt, mint tudod, az Én fájdalmam benned, tehát számodra kitüntetés! Adj hálát fájdalmaidért! Adj hálát, hogy szenvedésemben is részesítelek. Nagyon természetes, hogy boldogságomnak is részesévé teszlek! Nem a halál után, hanem már itt a Földön! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-16, 06:45 | |
| 35 HANG - Bűntudatban szenvedek egy gyermek nem vállalása miatt. A test és a lélek kapcsolata az emberben annyira szoros, hogy minden olyan tudatos roncsolás, amely a testen történik, fájdalmas sebet üt a lelken is. Mivel azt, ami megtörtént, nem lehet meg nem történtté tenni, ezért nem elég egy tudatos testi roncsolás után egyszerűen csak bűnbánatot tartani, s már rendben is van minden. A következő szempontokra hívom fel figyelmedet. a.) Mindenki csak önmagáért felel. Tehát, ha egy gyermek nem születhet meg, mert nem fogadják el őt, az a gyermek számára a lényeget tekintve nem jelent semmit! Sok gyermek, anélkül hogy szülei tehetnének róla, megszületése után hamarosan meghal. Miért? Azért, mert nem önmaga, hanem szülei miatt vállalta a megszületést! A szülőknek volt szüksége egy olyan megtapasztalásra, amelyet gyermekük korai halála által élhettek át. A gyermek ezt már születése előtt előre látta, tehát nem azért született, hogy hosszú földi élete legyen, hanem azért, hogy szüleinek alkalmat adjon az ő karmájuk oldására. b.) Így van ez részben a tudatosan visszautasított gyermek esetében is. Azért részben, mert ebben az esetben nemcsak a gyermek halála miatt szenvednek a szülők, hanem helytelen cselekedetük miatt is, és az ilyen fájdalom nagyon alázatossá tudja formálni azokat, akik emiatt szenvednek. Az alázatról pedig tudnod kell, hogy feltétlen feltétele az üdvösségnek. Csak azt érhet felmagasztalás, aki alázatossá vált! c.) Csak irgalmas Isten létezik! Nem vagy feljogosítva arra sem, hogy magad fölött ítéletet mondj! Júdás, ha ezt tudomásul vette volna, nem lett volna öngyilkos! Péter tudomásul vette ezt, s bár háromszor is megtagadott Engem, Jézust, most mégis szent Péternek nevezitek őt, és joggal nevezitek így! Viszolyognék leírni, de te elolvashatod, mit mond a Bibliában a Lélek arról, aki nem akarja, nem tudja átlépni előző botlásait (Példabeszédek könyve 26;11). ***** 36 HANG - A Lélekkeresztség megérezhető? A Lélekkeresztség egy olyan istenélmény, amelynek lényegéhez tartozik az, hogy érzelemmel átitatott megtapasztalás! Amint a szerelem érzése sem fejezhető ki szavakkal, úgy a Lélekkeresztségben átélt istenélmény sem. Ahány ember, annyiféle. De mind megegyezik abban, hogy Isten szeretetét tapasztalati, tehát érzelmi szinten is átélték. A Lélekkeresztségben bizonyos emberi tulajdonságok kitisztulnak, fölerősödnek (lélekbe látás, jövőbe látás, tanítás, gyógyítás, stb.) mások javára. E kitisztult, felerősödött tulajdonságokat nevezitek karizmáknak. A Lélekkeresztségnek tehát elsődleges célja az, hogy a nem személyválogató, de szerepeket kiosztó Isten megfelelő feladatra keni fel az illetőt a Szentlélek által. Nekem – Jézusnak – is, mint embernek, részesülnöm kellett ebben (Lukács 4;18-19)! ***** 37 HANG - Egy édesanya: harmincnyolc éves fiam a karjaimban halt meg. "Drága Gyermekem! Fiad olyan csodálatos világban van, amely minden képzeletét felülmúlja! Te, aki szereted őt, örülj annak, hogy nemcsak véget értek szenvedései, de emberi szavakkal kimondhatatlan öröm és boldogság járja őt át, és nagyon reméli, hogy az ő boldog örömét hamarosan veled is megoszthatja! Hidd el, Isten valóban JÓ! Fiad ezt már nem hiszi, hanem tapasztalja. Neked hinned kell ezt, mert szíved békéjét csak akkor láthatod meg önmagadban, ha hiszel Isten jóságában. Arra a kérdésedre, hogy miért kellett fiadnak annyit szenvednie, most nem akarom részletezni, mert ez számodra nem lenne orvosság. De tudnod kell, hogy gyermekednek is voltak előző életei, és ő most már azért nagyon boldog, hogy rád várva, rád számítva nem kell többé megszületnie a Földön. Ő minden adósságát letörlesztette! Bár mindannyitokról elmondhatnám ezt! Bízzál, bízzál és újra mondom, bízzál! Istent nagylelkűségben nem lehet felülmúlni! Én, Jézus, azért is jöttem közétek, hogy ezt megértessem veletek! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-17, 08:03 | |
| 38 HANG - Hogyan biztosíthatom lelkem fejlődését? Bizonyos elveket, cáfolhatatlan igazságokat nagyon világosan kell látnod. Felsorolok néhányat: a.) A földi élet lényegéhez tartozik bizonyos erkölcsi adósságtörlesztés. b.) Csak önmagadért felelsz. De magadért valóban felelsz! c.) A körülményeid tükrök! Arra valók, hogy helyes önismeretre juss. d.) Belülről indulhat csak el kifelé a fejlődés, és soha nem fordítva. e.) Minden reggel mondd ki e két szót: Veled (szándék), Érted (cél). f.) Minden este mondd ki, magadban könyveld el: „Ma ennyi tellett tőlem”. g.) A Jézus szerinti alkalmazkodás művészetét egyre jobban meg kell tanulni. Lehetne még pár elvet felsorolni, de ha ezeket beépíted életedbe, akkor egészen biztos, hogy egyre jobban fogsz épülni, szépülni lelkileg. ***** 39 HANG - Lehetek-e még boldog a Földön? Aki nem lesz boldog még halála előtt itt a Földön, az nem lesz boldog a halála után sem. Az kétségtelen, hogy mindenkinek meg kell tanulni rendet teremteni a fejében. Maga az Isten sem képes ezt megtenni senki helyett. Csak arról lehet szó, hogy Én, Jézus, el tudom mondani e rendteremtés módját. Kérdéseddel kapcsolatban Én is feltennék neked egy-két kérdést. Mit gondolsz, Én, Jézus, és mindazok, akiket boldogoknak mondottam, valóban boldogok voltak? Mit gondolsz, Én, és azok, akiket boldogoknak mondtam, azért voltak boldogok, mert mások boldoggá tették őket, vagy azért, mert önmagukban felfedezték saját boldogságukat? Mit gondolsz, Isten olyan, hogy egyeseknek lehetővé teszi, másoknak pedig nem teszi lehetővé, hogy boldogok legyenek, annak ellenére, hogy mindenki boldogságra teremtett? Bizonyára segítene neked abban, hogy megértsd a te Istenedet, ha a Bibliából az evangéliumokból kikeresnéd, hogy Én, Jézus, kiket mondtam boldogoknak. Az egészen bizonyos, hogy soha senkinél nem Istenen fordul senkinek a boldogsága. Az egészen bizonyos, hogy mindenki a saját maga döntései alapján lesz boldog vagy boldogtalan. Szíved békéjének, tehát boldogságodnak megtalálásához az ÚT, Én, Jézus, vagyok! Erre az ÚTRA csak a gondolkodásod átalakítása által tudsz rátalálni. A hittől átjárt józan ész az, amit használnod kell ahhoz, hogy boldog légy, és nem egy másik ember. ***** 40 HANG - Hogyan tudnék pozitív lenni? Lelked mélyén nagyon érzed, hogy életed megoldása csak az lehet, hogy te légy pozitív! Igen. Minden körülményre és minden kapcsolatra áll a mondás, hogy az élet nem olyan, amilyennek látjátok, hanem amilyennek látjátok, olyan! Ez azt jelenti, hogy nincs objektíve jó vagy rossz körülmény. A látásotok dönti el, hogy milyennek ítélitek meg körülményeiteket. Az Én keresztrefeszítésem ugyancsak a lehető legrosszabbnak tűnhetett minden jó szándékú ember szemében, s Én, Jézus, mégis azt mondtam, hogy számomra ez volt a legjobb (Lukács 24;25-26)! A te esetedben az lenne a fontos, hogy legyen egy olyan reggeli imád, amelyben megbeszéled Velem, Jézussal, mi lesz a teendőd az elinduló nap folyamán. Legalább körvonalakban látnod kell, hogy te a saját magatartásoddal miképpen tudsz megelégedett lenni. Nem a másik magatartása ilyenkor a döntő, hanem az, hogy neked hogyan kell reagálnod körülményeid hatására úgy, hogy téged önvád ne érhessen. Az más dolog, hogy sokszor fáj neked az, ami Nekem, Jézusnak, is fáj. Fáj minden olyan esemény, amelyet nem a szeretet hozott létre, hanem az önzés, a szenvedély, a gyűlölet, a félelem, a menekülés a szembesülés elől, és még sorolhatnám azokat az okokat, amelyek miatt valaki saját magának ellensége. Ez mind fáj Nekem. Igen, mert Én akkor is nagyon szeretek mindenkit, ha Engem nem szeretnek! De döntően mégis csak a Magamban lévő szeretet az, ami Engem boldogít, s így van ezzel minden szellemi lény! Nem a szenvedés boldogít, hanem az a szeretet, amely itt a Földön legtöbbször keresztet hordoz. Egy szerető szív szenvedéseivel együtt csak akkor lehet boldog, tehát csak akkor élhet át minden szenvedés ellenére benső békét, ha két dolgot biztosan tud. Az egyik az, hogy szenvedése feltétlenül el fog múlni, mivel az, akit szeret, egyszer rá fog döbbenni arra, hogy csak úgy lehet boldog, ahogy azt az Isten megálmodta róla. Mikor? Ez nem Istentől, hanem az illetőtől függ. A másik? Bizony, te is adósságtörlesztésre jöttél le a Földre, s azzal a szenvedéssel, amelyet párod okoz az iszákosságával, törlesztesz előző életeid botlásaiért. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-18, 07:05 | |
| 41 HANG - A gyermekek miért szenvednek annyit? A gyermekeket csak ti látjátok minden rossztól mentes, ártatlan lényeknek. Ők is adósságtörlesztésre is jöttek a Földre. Van olyan gyermek, aki már nagyon korán kell hogy elkezdje azt az adósságtörlesztést, amely nélkül nem születhetik újjá, tehát amely nélkül nem válhat alkalmassá az Isten országára (János 3;3). Akár gyermek valaki, akár felnőtt, abban közös a sorsotok, hogy sorsproblémáit mindenkinek fel kell vállalnia. Nagyon természetes, hogy minden felnőttnek nagyobb a szabadság-köre, s így az önmaga iránti felelőssége is, mint egy gyermeknek. De azt ne gondolja senki, hogy Isten bármilyen szempontból személyválogató lenne. Sem gyermek, sem felnőtt ne gondolja azt, hogy „ártatlanul” szenved! Azok szemében, akik Engem, Jézust, keresztre feszítettek, nem voltam „ártatlan”! Ezek legtöbbje meg volt győződve arról, hogy szolgálatot tesz Istennek azzal, ha Engem megöl. Én pedig a Lk 24;26-ban kifejezetten azt mondtam, hogy ez volt a saját üdvösségemnek az ára! Nyilván nem valami karmikus görcsöt kellett leoldanom Magamról, de igenis, sorsvonalam hordozta azt a feladatot, hogy a mindent vevés világában is éljem át a mindent adás magatartását, irántatok való szeretetből. Attól tehát, hogy valaki Isten előtt „ártatlan”, még nem következik az, hogy az emberek előtt is ilyen. És attól, hogy valaki az emberek előtt „ártatlan”, még nem jelenti azt, hogy Isten előtt is az! Hát ennyit az „ártatlan” gyermekek szenvedéseiről. ***** 42 HANG - Hol rontottam el, és hogyan javíthatom meg az életemet? Súlyos gond terheli szívemet. Eljöttem közétek egy csodálatos világból. Egy olyan világból, ahol nincs könny és fájdalom, ahol mindenki örül a másiknak, ahol mindenki arra törekszik, hogy a másik még boldogabb legyen, még nagyobb öröm és vidámság járja át. Abból a világból jöttem, ahol nincs betegség, nincs anyagi gond, nincs sem gyűlölet, sem félreértés. Ahol senki nem fél soha senkitől és semmitől. Ahol nem ismerik a jónak elmúlását, és ahol midig minden csodálatos virágba-borulást él át. Ahol nincs öregedés és aggódás. Nincsenek megélhetési-, gyermeknevelési problémák, nincsenek házastársi feszültségek. Eljöttem, hogy elmondjam nektek, mi vár rátok rövid idő múltán. És ti? Amikor találkoztok Velem, kezdtek körülhordozni Engem világotokban. Rámutattok sebeitekre, elsírjátok fájdalmaitokat, elmondjátok milyen tehetetlenek vagytok problémáitok útvesztőiben. Kétségbeesetten fordultok Felém, mert azt élitek meg, hogy egy nagy csődtömeg vagytok. Mint aki sötét szobában botorkál, s hol a széknek, hol az asztalnak megy neki. Botladozva, reménytelenül dülöngéltek jobbra-balra. S amikor azt kérdezem, hogy nem kellene-e felhúzni a rolót, nem kellene-e kicsit leengedni kezeteket, hogy kis kezetekkel ne takarjátok el a nagy Napot, a mulandósággal az örökkévalóságot, nem kellene-e nektek azt kérdeznetek Tőlem, hogy honnan jöttem és miért? Akkor ti, e szavaimat meg sem hallva, fájdalmasan mondjátok, mint a részeg, aki a fa körül kering, s úgy sírdogál, mert mint mondja, be van kerítve, nincs kiút, mert csak a fát látja, amely körül kering. Minden beszűkült körülötte, mert ami szép, ami jó, az mögötte van. Vagy önvád által mardosva mondjátok: „ezt megérdemeltem”, vagy azt mondjátok: „elhagyott az Isten”. Így aztán ti reménytelenül álltok Előttem, és Én, Jézus, reménytelenül állok előttetek. Legalább érdekelne benneteket az, hogy milyen az a világ, ahonnan jöttem, hiszen értetek jöttem! Legalább kérdeznétek, hogy hogyan kellene készülnötök, mit kellene becsomagolnotok, hisz hamarosan el kell hagynotok e világot! De nem. Nem a kitekintés érdekel benneteket, hanem a sötét, amiben vergődtök. Nem az örökkévalóság, hanem a mulandóság, ami rátok terpeszkedik hazugságaival, naiv, érzelmi örömök kecsegtetésével. Drága Gyermekem! Én, Jézus, valóban reménytelen vagyok! Csak annak életében látok némi fényt felcsillanni, akiben felsejlik e kérdés Felém: „Jézusom! Honnan jöttél és miért jöttél?” E nélkül csak tüneti kezelést tudnék adni, de ilyet tud adni minden bódítószer is! Ti ezt fontosnak tartjátok magatok számára, Én pedig ezt méltatlannak tartom Magamhoz! Bizony reménytelen az Isten élete közöttetek! Legalább olyan mértékben, amilyen mértékben reménytelen a ti életetek egymás között! Ezek után mondd, mit válaszoljak első kérdésedre. Hogyan magyarázzam meg, hogy döntéseiteknek következményei vannak, s amely döntésben Én, Jézus, nem lehettem benne, az ilyen döntések következményeiben sincs helyem?! Hogyan magyarázzam meg, hogy aki az iskolában nem tanul, nem jár jól, ha nem bukik meg?! Hogyan magyarázzam meg, hogy aki a mulandósággal eltakarja az örökkévalóságot, annak nem adhatom meg azt a benső békét, amit megadhatnék, ha nem így tett volna?! Hogyan tehetném meg, hogy aki természetellenesen él, azt olybá veszem, mintha természetesen élne?! Mit tudok tenni azzal, aki, mert nem nyitja ki a szemét, azt akarja látni, és úgy akar látni, mint az, aki nyitott szemmel él?! Hiába akarom megértetni valakivel, hogy amikor az autójában a műszerfalon kigyullad a lámpa, akkor nem az a megoldás, hogy csavarja ki az égőt, mivel a motorban van valami baj. Hiába, ha ő csak azt hajtogatja, hogy annyira bántja a lámpa fénye, villogása a szemét, s ezért ennek megszűntét tartja legfontosabbnak! Azt kell mondanom, hogy nem rontottál el semmit! Magad vagy olyan sérült, akinek meg kell gyógyulnia, akinek vállalnia kellene azt a gyógymódot, terápiát, kezelést Nálam, amelynek következménye lenne a te szíved benső békéje. Igen. Csak akkor és annál lehetek a következményekben is jelen, ha a döntésben is főszerepet kapok. Magad is tudod, hogy nem Nálam akarod életedet megoldani. Magad is tudod, hogy mások boldogtalanságára nem épülhet fel senkinek a boldogsága. Magad is tudod, hogy felelőtlenségre nevelődik az a gyermek, aki felelőtlenül átlépheti szabadságkörét szülőjével szemben. Magad is tudod, hogy nemcsak annyiban vagy megkötözött gyermekeddel, amennyiben az ő lelki fejlődése ezt megkívánja, hanem e megkötözöttségbe nagyon is belejátszik az ő jövő életéért való aggódásod, amihez végső soron neked már semmi közöd, hisz mindenki csak önmagáért felelős. Azt sem tudod, hogy holnap élsz-e még! Te sem háríthatod másra eddigi életedért a felelősséget, s ezt gyermeked sem teheti soha. Ha ő istenszerető, akkor minden a javára válik, ha nem istenszerető, akkor az Isten sem tud vele mit kezdeni. Arról meg lehetsz győződve, hogy amire Isten képtelen, tehát arra, hogy valakit istenszeretővé tegyen, arra te sem vagy képes. Én, Jézus, vagyok életed egyetlen megoldása. Nélkülem, ha az egész világot megnyered is, lelked boldogsága elpusztul. De Általam, Velem és Bennem, ha az egész világot elveszíted is, mindent megnyertél, mert benső békédet, lelked harmóniáját, a hazataláltság örömét veheted át Tőlem. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-19, 07:37 | |
| HANG – Rendezetten szeretnék élni
Kérdező: Egy kapcsolat rendezéséről kérdezem a HANG-ot. HANG: Drága Gyermekem! Az Isten áldásával megkötött házasság természetes módon feltételezi azt, hogy mindkét fél kinyílik egymás felé, s lezár minden más irányban. Aki komolyan veszi saját magát és embertársait, az tudja, hogy az emberi élet a Földön nem játékszer, nem lehet kísérletezések tárgya, mert nem kevesebb, mint az örök boldogság a tét. Igaz, egy kis tenyérrel is el lehet takarni a hatalmas Napot, s így a röpke mulandósággal - (az egész földi élet röpke mulandóság) - is el lehet takarni az örök értékeket, de az, aki az érzelmek hullámain óhajt csupán hajókázni, s nem veszi komolyan saját IGEN döntését, bizony olyan erkölcsi roncsolást hordoz magában, amely előbb-utóbb fertőzni fogja környezetét, és a bódultság irányába fogja hajtani hordozóját. Remélem, nem akarod ezt, nem akarsz ilyen sorsot magadnak, családodnak! Amint egy kificamodott kezet, lábat nem lehet szépen, finoman helyre tenni, mert abba beleőrülhet az, akivel ezt teszik, hanem csak egy radikális rántással, így az erkölcsileg kificamodott életet is csak radikális döntéssel lehet helyrehozni. Az ilyen beszédek, hogy olyan jól lehet társalogni az illetővel, meg annyira megért engem, stb., ezek olyan narkotikumok, amelyek csak ideig-óráig képesek bódulatban tartani azt, aki nem akar szembesülni azzal a problémával, azzal a kificamodottsággal, amit szembesülés nélkül elodázással csak növelni lehet, de megszüntetni nem. Drága Gyermekem! „Mi ez az örökkévalósághoz képest?!” Ami mulandó, az elmúlik! Másnak boldogtalanságára (s most gondolok jelenlegi férjedre, családodra) senki nem építheti fel saját boldogságát! Megoldás mindig van. De megoldás mindig csak Nálam, Jézusnál, tehát az Istennél van! Ha ezt megérted, akkor a Győztes oldalára kerültél, függetlenül a múlttól. Ha nem érted meg, akkor kár volt megszületned! Nagyon szeretlek, és drukkolok érted! Megáldalak a HŰSÉG LELKÉVEL
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-20, 07:14 | |
| HANG – Önmagatoktól kell félnetek Amikor elmondtam, hogy ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de igenis féljetek attól, aki a testet és a lelket is kárhozatba képes taszítani, akkor nem az ördögre gondoltam. Attól nem kell félnetek. Ha Hozzám tartoztok, akkor ő fél tőletek. Önmagatoktól kell félnetek!
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-21, 07:20 | |
| 43 HANG - Megbocsát Isten, ha megbántuk bűneinket? Isten mindig megbocsát a bűnbánó bűnösnek. Nem is azzal van a probléma, hogy Isten megbocsát vagy sem, hanem azzal, hogy aki azt mondja, megbánta bűneit, egyáltalán nem biztos, hogy ez igaz, hogy ezt komolyan veszi. Igazi bűnbánata csak annak van, aki ezután másképpen kezd gondolkodni, mint eddig tette. Mindaddig, amíg te a Földön akarod megtalálni boldogságodat, tehát szíved békéjét, mindaddig nem bántad meg valójában bűneidet. Nem, mert szándékvilágod iránya nem változott meg. Márpedig ez a lényeg! Én, Jézus, csak annak tudom megadni azt a szívbékét, amely a boldogság másik neve, aki ezt Nálam akarja megtalálni, és nem a földi élet csalóka útvesztőin. ***** 44 HANG - Szeretnék a Földön boldog lenni! Csak annak bocsát meg Isten, csak annak szívét érheti el Isten megbocsátó szeretete, aki ezután végleg Nálam, Jézusnál, akarja élni tovább azt a földi életet, amely semmiképpen sem való arra, hogy bárkit is boldoggá tudjon tenni. Sokkal jobban meg kellene értened szüleidet! Bizony nekik a veled való kapcsolatukban sokkal jobban igazuk van, mint neked. Nem ők, hanem te vagy az, akit látszatok vezérelnek, s te egyáltalán nem látsz, mert nem akarsz lelked mélyére látni. Te magad vagy legnagyobb ellensége önmagadnak! Nem lenne annyi veszekedés köztetek, ha nem azért akarnál beszélgetni anyáddal, hogy igazat adjon neked, hanem azért, hogy megértsd őt. Én, Jézus, csak annak tudok segíteni, aki befogad Engem az életébe. Az fogad be Engem, Jézust, az életébe, aki nem arra akar rávenni Engem, hogy hozzá igazodjam, hanem arra törekszik, hogy ő igazodjon Hozzám! Az akar Hozzám igazodni, aki igyekszik minden lehetőséget felhasználni arra, hogy Engem, Jézust, egyre jobban megismerjen, megszeressen, és törekedjék úgy átalakítani gondolkodását, ahogy azt Én, Jézus, mindenkitől megkívánom, aki boldog akar lenni. Neked most az a legfőbb törekvésed, hogy a mulandósággal eltakard az örökkévalóságot, hogy ne kelljen halálod órájára gondolnod, mely óra hamarosan és feltétlenül elérkezik. Még álmodban se gondolj arra, hogy elnyered az örök életet, tehát szíved békéjét, amíg nem mondtál le a földi élet csip-csup bódulatáról. Te emberhez szeretnél hűséges lenni. Ez ostobaság! Hozzám, Jézushoz, akarj hűséges lenni! Nagyon szeretlek. De ez nem téged, hanem Engem boldogít. Téged majd az fog boldogítani, ha valóban megtérsz. A megtérés nem egyszerű elhatározás, hanem vállalása annak a szemléletváltásnak, annak a gondolkodás-átalakításnak, amelyről Márk evangéliumának első fejezetében a 15-dik versben olvashatsz. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-22, 06:39 | |
| 45 HANG - Közösségi problémám van. Mióta kiestetek abból a közösségből, ahol születésetek előtt voltatok, állapotszerű hiányérzettel kell számolnotok. A legzsúfoltabb templomban, villamoson, utcán, tereken, tehát mindenütt ezt élitek meg, mert belül pattant el az a közösségi szál, amely a Földön olyanná tesz benneteket, mint a kötelét szakított csónak a vízen. Álmodtok Istentől megáldott közösségekről, s amikor felébredtek, s kezditek keresni, megvalósítani álmaitokat, akkor ezek az álmok a „valóságban” egyre embertelenebb, egyre istentelenebb, egyre jézustalanabb arcot mutatnak. A benső egészségre vágyó lélek nem mondhat le álmairól. Nem, mert álmai gyökere valahol a mélyben az igazi, az isteni valóság talajába ágyazottan kapaszkodik, és létezésért kiált! Álmaitok e lenni-akarása az egyik oka a szükségszerűen bekövetkező kiábrándulásaitoknak. Ebbe az áldatlan helyzetbe áldásomat kívülről bevinni nem lehet. Csak belülről tudod némiképpen becsempészni érzelmeidbe, idegzetedbe a szellemvilággal való közösségi kapcsolatodat, éspedig HIT által. ***** 46 HANG - Csak a családomra összpontosítsak? Míg belül angyalokat, égi lelkeket hordozol magadban, addig kívül a családod az, amelyet élő közösségnek kell megélned. Az egyik kedves gyermekem, aki már régóta itt él a mennyben, amikor még a Földön élt, gyakran mondogatta: „Isten ott van a fazekak között is!” Igen. Amennyire igaz az, hogy Én, Jézus, otthon vagyok benned, úgy igaz az is, hogy Én, Jézus, a családodban, férjedben és mindegyik gyermekedben is jelen vagyok. Engem szolgálsz, amikor őket szolgálod, Nekem élsz, amikor nekik élsz. Ajánlom reggelenként e két szót: „Jézusom! Veled és Érted!” Tehát a szándék és a cél egyértelműsítése indítsa a napi teendőidet, és mint valami aranyszál kösse át egész napodat, hogy aztán halálod óráján örömödre szolgálóan lépjen elő a múlt homályából. ***** 47 HANG - Mivel rontottam el a leányok nevelését? Kétségtelen, hogy lehet valakit rosszul nevelni, és lehet valakit jól nevelni. De az, akit rosszul nevelnek, nem attól lesz rossz, mert olyannak nevelték, és az, akit jól neveltek, nem attól lesz jó, hogy jól nevelték. Mindenkinek van lelkiismerete. Ezt mindenki magával hozza már a születésekor. A lelkiismeret egy olyan mikrofon, amelyen keresztül mindenkinek megmondja a benne lakó Szentlélek (mert a Szentlélek mindenkiben benne van!), hogy mi a jó és mi a nem jó. Azt, hogy valaki jó illetve rossz szándékú-e, nem attól függ, hogy milyennek nevelték. Senkit nem lehet sem jó szándékúvá, sem rossz szándékúvá nevelni. Ilyen értelemben nincs erkölcsi nevelés, csak erkölcsi önnevelés van. Ha te valamit elrontottál, tehát rossz példát adtál, vagy rosszra próbáltál rávenni valakit, akkor ezzel nem neki, hanem önmagadnak ártottál. Ha az ilyen viselkedésedet megbántad, akkor már nincs mitől tartanod, mert Isten megbocsátott neked. Tömören: Te csak magadért felelsz. Mindenki csak önmagáért felel! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-23, 07:52 | |
| 48 HANG - Jézus békét akar a családokban? Én, Jézus, soha nem mondtam azt, hogy békét akarok a családokban. Sőt! Pontosan az ellenkezőjét állítottam! Én, Jézus, annak az embernek szívében akarok és tudok békét teremteni, aki ezt kéri Tőlem! Azt mondtam, hogy aki Hozzám tartozik, az azt fogja tapasztalni, hogy ellensége lesz neki saját háza népe! Azt mondtam, hogy nem békét jöttem hozni, hanem kardot, amely szembeállítja egymással a családtagokat! Azt mondtam, hogy aki jobban szeret bárkit, mint Engem, az nem méltó Hozzám (Máté 10;34-379)! Ilyeneket mondtam, de olyat nem, hogy a béke kedvéért bárki is mondjon le Rólam! Az igaz, hogy a vasárnapi szentmise nem olyan esemény, amely minden esetben, tűzön-vízen keresztül kötelez. Ami mindenkor kötelez, az nem valamilyen szertartás, hanem olyan magatartás, amelyet az a szeretet jár át, amelyre Én, Jézus, tanítottalak benneteket. Az ilyen szeretet mindig kötelez. Akkor is, ha ezért valakit megölnek! Annak az ÉLETNEK megnyerése, amely a boldog örök élet, feltétlen feltétele annak az életnek elvesztése, amelyet mulandó földi életnek neveznek. A szívedben élek! Hidd el, kimondhatatlanul szeretlek! Hidd el, az a szenvedés, amelyet mások rossz magatartása miatt kell átélned, ez az Én szenvedésem benned. Megosztom veled szenvedésemet, hogy majd meg tudjam osztani veled örökkön örökké örömömet is! ***** 49 HANG - Hiába imádkoztam, férjem nem tért meg. Férjeden sem a te imád, sem az Én erőm nem segíthet. Az ő élete, boldogsága, benső békéje rajta múlik, és nem rajtunk! Neked azért kell imádkoznod férjedért, amiért nekem, Jézusnak, kellett imádkoznom azokért, akik Engem, Jézust, keresztre feszítettek. Imádkoznom kell, hogy tudjam szeretni őket! Neked is azért kell imádkoznod férjedért, hogy szeretni tudd őt, tehát tudj neki jót akarni. Mert szeretni ennyit jelent. Az ő megtérése sem Tőlem, Jézustól, sem tőled, a te imádtól nem függ! Amit viszont fontos tudnod, az a következő: Nem véletlenül lett ő a te férjed! Eddigi életeid folytán te magad vállaltad, hogy olyan férjed legyen, amilyen ő. Azért vállaltad őt, mert még mielőtt megszülettél, láttad, hogy a jelen körülményeid felvállalásával tudod kiegyenlíteni azt a tartozásodat, amely előző életeid folytán felhalmozódott benned. Hidd el, nem lőttél túl a célon! Feltétlenül megkapod azt az erőt, amire szükséged van, hogy azt a rövid kis földi életet, amely rendelkezésedre áll, becsülettel végig tudd vinni! ***** 50 HANG - Senkim nincs, akire számíthatnék. Bocsáss meg, de nincs igazad! Nemcsak arról van szó, hogy Én, Jézus, és angyalaim mindenkor veled vannak, hanem arról is, hogy körülményeidben is meg tudod tapasztani gondviselő szeretetemet, ha akarod! Igen! Az Isten a körülményeknek is az Istene azok számára, akik szeretik Őt! Olyan nem létezik, hogy Én, Jézus, elfeledkeznék rólad! Semmiképpen! Nincs meg nem hallgatott imád! Vagy csökkentem terheidet, vagy növelem az erődet! Hidd már el végre, hogy Istenben nemcsak, hogy eddig nem csalódott senki, de nem is lehet Benne csalódni! Isten valóban mindenható azon a körön belül, ahol az igazság szeretetben, és a szeretet igazságban nyilvánul meg! A fontos az, hogy tanuljátok meg az örök élet szemüvegén át látni az eseményeket. „Mi ez az örökkévalósághoz?!” Ezt a kérdést kell feltenned gyakran magadnak! ***** 51 HANG – Hogyan tovább? A földi élet nem Mennyország! Itt senki számára sincs végleges megoldás! Itt soha senki nem lehet megelégedve a körülményeivel, a körülötte élőkkel. Nem, mert ezek nem őérte vannak! Nem függ senki boldogsága sem körülményeitől, sem a körülötte lévők magatartásától. Amíg ezt nem tudod elfogadni, addig olyan képtelenségre vállalkozol, mint az, aki saját hajánál fogva akarja kiemelni önmagát a környezetéből. Kereszted mindenkor a saját természetednek és körülményeidnek összeférhetetlensége. Ezért kell egyszer körülményeidet végleg elhagynod, míg önmagadat végleg soha nem hagyhatod el! Ezért kell egyszer meghalnod. De addig, amíg ez nem következik be, addig akkor teszed a legjobbat magadnak és másoknak is, ha akkor is törekszel a különbözőségek dinamikus harmóniájának megvalósítására, ha tudod, hogy ez tökéletesen soha nem fog sikerülni. Boldogságod forrása tehát mindig az, amit Velem és Értem teszel. Tehát a tiszta szándék és a tiszta cél! Megáldalak, hogy vedd észre és használd fel a benned lévő ERŐFORRÁST, tehát az Én, a te Jézusod benned élő EREJÉT! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-24, 06:21 | |
| 52 HANG - Mennyi évet vállaltam a Földön? A szellemvilágban nem években, hanem feladatokban gondolkodnak. Mindenki lehetőséget kap a felvállalt feladatának teljesítésére. Amikor e lehetőségek már véget értek, akkor már nincs értelme tovább élnetek a Földön. Ezért nagyon fontos, hogy feladataitokat mindennap elvégezzétek, mert a lehetőségeitek azok a talentumok, amelyekről számot kell adnotok. ***** 53 HANG - A klinikai halálból visszatértekről kérdezem a HANGOT Azok, akik a klinikai halálból visszatértek, meglehetősen hitelesen számolnak be arról, amit megtapasztaltak. Én, Jézus, egyeseknek megengedem, hogy azokról az élményekről beszámoljanak, amit átéltek e klinikai halálban. Azért engedem meg, mert korotokban sokan vannak, akik még azt sem hiszik el, hogy van másvilág! Akik engedélyt kapnak arra, hogy visszatérjenek, általában nem papok, nem szerzetesek, hanem olyan emberek, akiket „hétköznapi” embereknek szoktatok nevezni. Sokan közülük még vallásosak sem voltak! Ezek az emberek olyasmiről tesznek tanúságot, amit nem lehet semmiféle felekezeti hatalmasok uralma alá helyezni. Ezért nagyon fontos, hogy hitelt adjatok az ilyen visszatérőknek. ***** 54 HANG - Lesz-e olyan világ, amikor a Sátán is és mindenki jó lesz? A teremtés Istennek állapotszerű tulajdonsága. Tehát soha nem lesz olyan, hogy nem fog teremteni. Istenben nem történhet változás! Akit, amit te Sátánnak nevezel, az elsősorban nem személy, hanem hivatal! Olyan ez, mint a pápa. A pápa mindenkor pápa, de nem mindig ugyanaz a személy. A sátán mindenkor sátán, de nem mindig ugyanaz a személy. E hivatal soha nem fog kiürülni, mert mindig lesznek olyanok, akik inkább akarnak uralkodni, mint szolgálni. ***** 55 HANG - A hosszú és nyomorult élet is ajándék Istentől? A földi élet, legyen az bármilyen, mindenki számára részben adósságtörlesztés lehetősége, részben örök értékek megszerzésére adott idő. Tehát mindenképpen ajándék Istentől! Semmiképpen sem mérhető össze a rövid, mulandó földi élet azzal a minden képzeletet felülmúló örök élettel, ami rátok vár a földi élet után! ***** 56 HANG - Miért gyógyítunk, ha az nem okoz erkölcsi hasznot? A szolgáló szeretet velejárója az, hogy rövid távon is segítsen ott, ahol erre kérik. Ezáltal az gazdagodik lelkileg, aki szolgál és nem az, akit szolgál. Mindenki a szívében lévő szeretet növekedése által gazdagodik! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-25, 06:24 | |
| 57 HANG - Mit tegyek, hogy gyermekem Téged szeressen? Mindent, amit megtehetsz, meg kell tenned, hogy gyermeked MINDENKIT szeressen! Ezt nem gyermeked érdekében kell megtenned, hanem a magad érdekében! A gyermeked felelősségét te nem veheted magadra, s a te felelősségedet nem veheti ő magára. Ha ő lelke mélyén istenszerető, s ezt te „kívülről” helyette, bár befolyásolhatod, de el nem döntheted, akkor minden a javára válik. Ha nem istenszerető, bár ezt az állapotát is befolyásolhatod „kívülről”, de el nem döntheted helyette, akkor majd egyszer, valamikor, sok-sok szenvedés árán rájön, hogy neki kell döntenie élete felett úgy, hogy boldog legyen. Ezt helyette az Isten sem tudja megtenni! Bárhogy dönt, ez a döntése kell hogy minden befolyásolást megelőzzön. A befolyásolás csak finomíthatja, erősítheti, de meg nem változtathatja a mindent megelőző döntését. ***** 58 HANG - Gyűlölet van körülöttem. Az általad megtapasztalt gyűlölet azért tűnik elviselhetetlennek számodra, mert látásod annyira erre állt be, hogy már szinte el sem hiszed, hogy máskép¬pen is lehetne látni, mint ahogy most látod magad körül a világot. Sajnos, nem hiszitek el, hogy a világ nem olyan, amilyennek látjátok, hanem amilyennek látjátok, olyan. Tehát nem kívülről befelé indul el e téren sem a helyes magatartás, hanem belülről kifelé! Nem a rajtatok kívüli világot kell át¬alakítanotok, hanem a látásotokon kell változtatnotok. Tehát át kell alakítanotok a gondolkodásotokat! A gondolkodás-átalakítás nélkül lelketek békéjét soha meg nem találjátok. Ismétlem: Nem a világot kell átalakítanotok, hanem a gondolkodásotokat, s ak¬kor ehhez fog alakulni majd a körülöttetek lévő világ is. De fordítva nem megy! ***** 59 HANG - Gyermekeimről kérek véleményt Gyermekeiddel kapcsolatban tudnod kell azt, hogy amint Isten nem felel érted, pedig a Ő gyermeke vagy, úgy te sem felelsz gyermekeidért, bár a te gyermekeid. Te csak önmagadért felelsz! Velük szemben is csak azt kell tenned, ami a te szíved szerint a te kötelességed. A többi nem a te dolgod! Ők is önma¬gukért felelnek, s neked csak arra kell ügyelned, hogy ne mondj és ne tégy ve¬lük kapcsolatban olyat, amiről tudod, hogy nem jó. Tehát bűnrészes ne légy! Ne megváltoztatni akard őket, hanem bensőleg, lelkileg akarj szabaddá vál¬ni tőlük! Ők elsősorban Isten gyermekei, amint te is az vagy. Újra és újra mon¬dom: amit nem tartasz jónak, abban ne végy részt velük kapcsolatban! Az természetes, hogy fáj neked az, ha gyermekeid nem a jót választják. Tudnod kell, hogy az Isten fájdalma benned, tehát bizonyos értelemben szá¬modra ez is kitüntetés. Isten meg akarja osztani veled fájdalmát, hogy majd egy örökkévalóságon át meg tudja osztani veled örömét, békéjét, boldogságát. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-27, 08:53 | |
| HANG – Segíteni szeretnék
Kérdező: Tudok-e segíteni nevelt fiamnak? HANG: "Drága Gyermekem! Segíteni annak lehet, aki segítséget kér, igényel! Az ilyen ember meg tudja mondani azt, hogy miben és hogyan kéri, igényli a segítséget. Akiről azt látod, hogy bajban van, és nem fordul hozzád segítségért, arra csak rá lehet kérdezni, hogy mi a baja. De ha - mint te mondod - túlságosan zárkózott az illető, legföljebb csak őrangyalához fordulva segíthetsz rajta. Őrangyala ugyanis mintegy belülről igyekszik hatni rá, míg te csak kívülről vagy erre képes. Az őrangyaloknak nagy lehetőséget tudtok adni akkor is, ha nem saját őrangyalotokat kéritek valamire, hanem azokét, akik esetleg tőletek kívülről nem tudnák elfogadni a jó tanácsot, de ha belülről kapnak indítást, akkor hallgatnak rá. Kétségtelen, hogy az angyalok akkor is igyekeznek segíteni, amikor nem kéritek őket, de sokkal nagyobb számukra a lehetőség erre akkor, ha kéritek! Drága Gyermekem! Nekem minden ember édes gyermekem, s lám, Én sem tudok segíteni mindenkinek. Csak annak, és csak olyan mértékben, aki és ahogy fölvállal Engem! Ha úgy gondolod, hogy a KIO és a HANG és különböző kegyelmi eszközök képesek lehetővé tenni számodra azt, hogy eredményesen nevelj bárkit önmagadon kívül, akkor nagyon tévedsz! Másért mindent megtenni nem azért kell, hogy az a másik hallgasson rád, javuljon meg, hanem azért, hogy neked legyen nyugodt a lelkiismereted. Én igazán nagyszerű iskolában, a mennyei Atyától tanultam nevelni, s mégis egy csődtömeg volt pedagógiám eredménye. De Én nyugodt voltam, mert megtettem azt, amit megtehettem! Ha te most mulasztással vádolod magad, az csak akkor jó, ha ennek következtében engeded, hogy békémet megteremtsem a szívedben. De azt tudnod kell, hogy nevelt fiadnak se nem árt, se nem használ az, hogy te milyen vagy. Csak az döntő számára, hogy ő milyen. Te sem, Én sem tudom megváltoztatni őt! A legtöbb, amit megtehetsz, az az, hogy Bennem megtaláld a békédet! A feladatokban való gondolkodás lényege éppen az, hogy szabaddá kell válnod lélekben másoktól, s így kell vállalnod Engem! Megáldalak a SZABADSÁG LELKÉVEL!"
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |