|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-28, 08:52 | |
| 60 HANG - Sem megbocsátani, sem elszakadni nem tudok valakitől. Megbocsátani nem nehéz. Elszakadni, már nehezebb. Azért nem nehéz megbocsátani, mert csak ennyit kell tudnod kimondani: „Fizessen meg neked Isten úgy, ahogy Ö jónak látja!” Ezt nemcsak kimondani könnyű, de könnyű elfogadni is. Igen, mert az, amit valóban Istenre bíztok, már nem terhel benneteket. Csak annyit kell elfogadnod, hogy Isten mindent jobban tud és tesz, mint te. Ez pedig igazán nem lehet nehéz! Megszabadulni egy megkötözöttségtől, tehát elhinni azt, hogy Isten senkit nem enged erején felüli kísértésbe esni, hát ez bizony már komoly szabadság¬harc vállalását jelenti. Én, Jézus, egykor azt mondtam, hogy legyőztem a világot. Ez azt jelenti, hogy minden olyan megkötözöttséget, amely nem hordja Isten áldását, az Én segítségemmel meg lehet, sőt meg is kell tudnotok szüntetni. Igaz, hogy helyetted nem teszem meg azt, amit neked kell megtenned. De az is igaz, hogy Általam és Velem te mindent meg tudsz tenni, amit benső békéd, boldogságod érdekében meg kell tenned! Hűtlen társaddal megélt kapcsolatodon nincs Isten áldása! Ez azt jelenti, hogy képes vagy Velem, segítségemmel, e kapcsolatot végleg megszakítani. Ez nem megbocsátás kérdése. Megbocsátani nem annyit jelent, hogy beleegyezni valakinek a kívánságába, hanem annyit, hogy rábízni az illetőt Istenre! ***** 61 HANG - Mit tegyek az utcai kéregetőkkel? Az utcai kéregetőknek soha senkinek nem szabadna adni! Nem, mert az ilyen adásból mindig hiányzik a lényeg, a bölcsesség. Az teljesen helytelen ál¬láspont, hogy nem te, aki adsz, hanem az, akinek adod, az felel azért, amit kapott. Igenis te felelős vagy azzal kapcsolatban is, amit kiadsz a kezedből! Ha azt a pénzt, amit te „könnyelműen” odaadtál a kéregetőknek, összegyűj¬tötted volna, és amikor már nagyobb összeg áll így rendelkezésedre, megke¬rested volna, hogy hogyan lehet segíteni a valóban rászorulókon, akkor valóban áldásom hordoznád azzal, hogy segítesz másokon. De így, bölcsesség nélküli adományozás miatt, ezt nem mondhatom el rólad. Médiumom ma is komoly összegeket tud küldeni a világ éhezőinek (fel¬adott csekkel igazolva) olyan adományok révén, amelyet e célra neki elkülde¬nek azok, akik az utcai kéregetők helyett adományaikat erre szánják. Ezt te is megteheted! ***** 62 HANG - Magammal kapcsolatos problémákról kérdezem Problémáid megfelelő kezelésének a kulcsa a reggeli és az esti imáid. Ha reggel megbeszéled Velem, Elém tárod azt, hogy mit szeretnél megvalósítani az elinduló napon, és megpróbálod azt is tudatosítani, hogy hogyan kell végezned a megvalósítandókat (idő és szeretet megtervezés), ha este visszatekintve az elmúlt napra, átbeszéled Velem, hogy mi sikeredett ki a reggeli imád tartalmá¬ból (idő és szeretet elszámolás), akkor szinte életed minden területén látni fo¬god magadat úgy, amilyen vagy, amilyennek Én, Jézus látlak és szeretlek. ***** 63 HANG - Aggódom családom üdvéért. Előbb-utóbb családod minden tagja el fog fogadni Engem! Igaz, sokat kell szenvedniük, hogy rájöjjenek, egyedül Én, Jézus, vagyok a megoldás. De ez az idő feltétlenül el fog jönni! Ne aggódj hát értük! Az a fájdalom, amelyet miattuk érzel lelkileg, az Én fájdalmam benned. Nekem is fáj, hogy gyermekeim olyan nehezen, annyi szenvedés után látják csak be, hogy a földi életben minden, ami mulandó, eszköz! Élni csak azért érdemes, ami örök. Ez pedig nem más, mint a szívetekben lévő egymás iránti szeretetetek!
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5012 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-29, 07:54 | |
| József Attila ISTEN
Láttam, Uram, a hegyeidet s olyan kicsike vagyok én. Szeretnék nagy lenni, hozzád hasonló, hogy küszöbödre ülhessek, Uram. Odatenném a szívemet, de apró szívem hogy tetszene néked? Roppant hegyeid dobogásában elvész az ő gyönge dadogása, mért nem tudom hát sokkal szebben, mint a hegyek és mint a füvek, s ágyam alatt hál meg a bánat: szívükben szép zöld tüzek égnek, hogy az elfáradt bogarak mind hazatalálnak, ha esteledik, s te nyitott tenyérrel, térdig csobogó nyugalomban ott állsz az útjuk végén - meg nem zavarlak, én Uram, elnézel kis virágaink fölött.
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-30, 06:26 | |
| 64 HANG - Helyesen engesztelünk a templomban? Gondolkodás-átalakítás nélkül bármennyit imádkozik is valaki, nem képes úgy gondolkodni, mint Én, Jézus! Aki imádkozik, az a lelkét az Istenhez emeli. Ahhoz az Istenhez, akit ő annak tart. Akit Én, Jézus, Istennek tartok, Őt csak az és annyiban ismeri, aki Engem és amennyiben Engem ismer. Ha valaki arra törekszik, hogy azt az Istent ismerje meg, aki Bennem, Jézusban, jelent meg közöttetek, akkor az illető csakhamar rájön arra, hogy nem azért kell imádkoznia senkinek, hogy Istent megváltoztassa (legtöbb engesztelő valamiképpen ezt akarja tenni), hanem azért, hogy ő, az imádkozó változzék, szépüljön, épüljön, alakuljon és erősödjék meg az Általam elmondott és elétek élt szeretetben. Ha az általad említett engesztelő imádság azt jelenti, hogy ennek hatására egyre jobban megismerjétek és megvalósítsátok Isten akaratát, akkor az helyén való. E nélkül a jó szándékotokon kívül más értéke nincs. ***** 65 HANG - Mit tudunk tenni, hogy megmeneküljön a világ? A világ, mint földrajzi objektum, nem menthető meg. A világ, mint Istentől elfordult emberek sokasága, szintén nem menthető meg. Erre mondottam, hogy nem értük imádkozom (János 17;9). Azokért a jó szándékú emberekért kell könyörögnötök, akik tudatlanságukban nehezítik embertársaik életét, így akarva-akaratlan önmaguknak is ellenségei. Magadért kell tenned azt, hogy másokért élj! Az, aki ilyen formán vállalja az életelvesztést, az megnyeri azt. Ez a helyes önszeretet! ***** 66 HANG - Mi az életszentség? Hogyan érhető el? Aki szent életet él, az életszentségben él. Az él szent életet, aki benső békében van Velem, Jézussal. Az van benső békével Velem, Jézussal, aki azt éli meg, hogy minden olyan esemény, amiről nem tehet, csak javára válhat, és ezért akár kellemes, akár kellemetlen az ilyen esemény, hálát tud adni érte! Ez csak HIT által érhető el. El kell hinnetek, hogy az istenszeretőnek minden a javára válik. Ez igaz akkor is, ha ezt értelmével nem látja át az illető. ***** 67 HANG - Hogyan lehetünk olyanok, mint a gyermek? Az Általam - a te Jézusod által - értékelt gyermeki lelkületet mindenkor jellemzi a tanulékonyság és az Istenre hagyatkozás, tehát az Istenbe vetett bizalom. E gyermekségnek semmi köze sincs a gyerekességhez! Ez a gyermekség együtt jár azzal az okossággal és óvatossággal, amely Isten gyermekeinek az emberi kapcsolatait jellemzi. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-05-31, 08:37 | |
| 68 HANG - Kisfiam betegsége meggyógyul-e? Kisfiad betegsége karmikus. Ez azt jelenti, hogy feltétlenül neki és neked is szükséges e betegség ahhoz, hogy jelen életetek Isten szerint formálódjék. Ennek egyetlen feltétele az, hogy Isten jóságát akkor se vonjátok kétségbe, amikor értelmetek korlátot szab nektek. Bizony úgy van, hogy az igaz ember HIT-ből él! Bizony igaz, hogy a jó Isten akkor is JÓ Isten, ha ezt szenvedve kell tudomásul venni! Bizony igaz, hogy mindenkor érdemes feltenned a kérdést: „Mi ez az örökkévalósághoz képest?!” Ha ehhez tartod magadat, akkor fiad betegsége vagy csökkenni fog, vagy teljesen megszűnik, ahogy ezt lelketek fejlődése megkívánja! 69 HANG - Mikor vagyok helyesen és elégségesen Istent szerető? Te egy újjászületett lélek vagy! Éppen ezért soha nem fogod tudni kimondani, hogy most már teljesen és egészen tökéletesen szereted az Istent. De ez nem baj! Egy virág, egy fa, ha olyan csodavirág, -fa lenne, hogy koncentrálni is tudna, nem arra koncentrálna, hogy hogyan nő! Megelégedne azzal, hogy hálás a napsugárért, az esőért, a földért, amelybe eresztheti gyökereit. Meg lenne elégedve azzal, hogy van gazdája, kertésze! Te vagy e csodavirág, csodafa, és Én, Jézus, vagyok a Gazda, s angyalaim azok a kertészek, akik állapotszerűen vigyázzák életedet! ***** 70 HANG – A hit formái Ne azon sopánkodj, hogy milyennek kellene lenned, hanem annak örülj, hogy az Enyém vagy! Hidd el! Képes vagyok gondoskodni arról, hogy olyan légy, akinek örülni tudok! Az a barátod, aki nem tud hinni Bennem, nem azért nem tud hinni, mert nem akar, hanem azért, mert e szó: HIT, lejáratódott előtte. A HANG könyvekben már megírtam, hogy van generális, speciális és univerzális HIT. A GENERÁLIS HIT azt jelenti, hogy mindenki hisz valamiben. Az, aki nem hisz semmiben, az abban hisz, hogy nem hisz semmiben. A SPECIÁLIS HIT hordozói a különböző felekezetek, vallások, szellemi irányzatok képviselői. AZ UNIVERZÁLIS HIT pedig azt jelenti, hogy mindenki hisz abban, hogy ő ember, és joga van ahhoz, hogy őt mások is embernek nézzék! Én, Jézus, ez utóbbi HITET jöttem föléleszteni, erősíteni bennetek! Igen! Azért jöttem közétek, hogy megértessem veletek: az Isten EMBERARCÚ! Ezt nem bírták elviselni a SPECIÁLIS HIT képviselői! Ha valaki hitetlen barátoddal ezt meg tudná értetni, akkor ő is belátná, hogy ennek az UNIVERZÁLIS hitnek ő is birtokában van! Sőt, nemcsak nem hitetlen, hanem ő azok közé tartozik, akik leginkább jogosultak arra, hogy embernek tudják, higgyék magukat és másokat is! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-04, 09:03 | |
| 71 HANG - Gyógyíthatok kézrátétellel? Mindenki úgy gyógyít, ahogy tud. De mindenkinek tudnia kellene, hogy a testi betegség erkölcsileg - tehát azon a területen, ahol boldogságotok dől el - nem rosszabb, mint az egészség, és az egészség nem jobb, mint a betegség. Nem azért születtetek a Földre, hogy egészségesen haljatok majd meg, hanem azért, hogy szeretetben növekedjetek. Ez egészségben, betegségben egyaránt lehetséges! ***** 72 HANG - Ha Isten a körülményeimnek is az istene, akkor miért nem kell körülményeinktől várni a boldogulásunkat? Ha valaki átadta magát Istennek, ha valaki átvette Istentől a maga számára szükséges szabadságot, amely nem más, mint a lelkében működhető Szentlélek, akkor nem a körülmények megváltoztatására, nem mások megváltoztatására kerül a hangsúly, hanem arra a szívbékére, amely a rendelkezésre álló eszközök felhasználása által mindig biztosítható! Isten tehát olyan értelemben istene a körülményeknek, hogy mindenkor és mindenkinek biztosítja azokat a külső eszközöket is, amelyek szükségesek a szívbéke biztosítására. Így is mondhatom: Isten nem enged senkit erején felüli kísértésbe kerülni, ha valaki Isten akaratát akarja teljesíteni. Ez jelenti azt, hogy az istenszeretőnek minden a javára válik. ***** 73 HANG - Elítélendő az, aki bár tehetné, de nem akar dolgozni? A külső körülmények elhanyagolása valaki részéről, még egyáltalán nem elégséges ahhoz, hogy valakiről ítéletet mondjatok. Ti nem láttok bele senkinek oly mélyen a lelkébe, hogy jelenét, s főleg a múltját fel tudnátok mérni! Senkiről nem tudhatjátok, hogy lelkileg mit örökölt, milyen hatások érték eddigi életében, és azt sem, hogy szabad akaratával hogyan dolgozott együtt a kapott kegyelemmel. Ha e háromból csak egyet is nem tudtok, már nem mondhattok senkiről helyes ítéletet. A valóság az, hogy a három közül egyet sem tudtok! Ami neked restségnek, henyélésnek tűnik, mert látszatra az is, talán legyőzhetetlen akadálynak éli meg önmagában ezt az, aki ilyen. Szinte képtelenségnek tűnik számára az, hogy ne ilyen legyen! Más az, ha valaki belátva helytelen viselkedését, tanácsot kér tőled arra, hogy hogyan tudna ezen változtatni. De e nélkül nem megy. Az erkölcsi rend kialakítása soha nem történik kívülről befelé, hanem mindig belülről kifelé! Gondolkodásának átalakítását mindenki csak önmaga tudja elvégezni. Maga az Isten sem tudja ezt senki helyett megtenni! Teremtmény teremtményt sem boldoggá, sem boldogtalanná nem képes tenni! Az erkölcsi rendben minden erőszakoskodás olyan bumeráng, amely visszaszáll elindítójára! Üdvözítő magatartás részedről csak az lehet, hogy amit te nem látsz jónak, azt ne tedd meg. De semmiképpen sem feladatod az, hogy amit te nem látsz jónak, azt mindenképpen rátukmáld a másikra is. Másokkal kapcsolatban bűnrészes ne légy! A többi az Isten dolga! ***** 74 HANG - Sok a rossz ember. Mit hoz a jövőnk? „Mi ez az örökkévalósághoz képest?” Ezt kérdezd gyakran magadtól, és akkor megérted e mondatot is: „A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden mulandó!” De ez még nem elég ahhoz, hogy szíved békéjét biztosítsd magadban. A benső béke biztosításához még szükséges az is, hogy hited ne csupán valami jámborkodásra való ájtatoskodás legyen, hanem élő, eleven átélése annak, hogy az Istent szeretőknek minden a javára válik. Még az is, ha kínozzák, megölik őket! A rossz feletti kesergés helyett inkább a jó feletti örömre tedd a hangsúlyt! ***** 75 HANG - Sokat imádkozom. Mégsem érzem Isten áldását. Az imádság, a templomba járás, a böjt, ezek mind-mind eszközök arra, hogy valaki növekedni tudjon a szeretetben. Mert ez a lényeg! Minden más csupán eszköz. Egy eszköz önmagában, ha nem használják arra, amire való, semmit nem ér. Hiába van valakinek kerékpárja, autója, ha nem használja, akkor ezek olyanok, mintha nem is léteznének. Isten téged mérhetetlenül szeret. De téged boldoggá csak akkor tud tenni az Isten irántad való szeretete, ha te is vissza akarod szeretni Őt embertársaidban. Főleg azokban, akikkel együtt élsz! Főleg azokban, akik a legkevésbé tűnnek számodra szeretetre méltóknak. Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, akkor a szeretetet valami üzletnek, valami önző állapotnak élitek meg. Akkor szeretsz Engem, Jézust, igazán, ha kimutatod szeretetedet olyanok iránt, akik nem mutatják ki egyértelműen szeretetüket irántad! Akkor szeretsz helyesen, ha örömmel megteszed mindazt, amit nem tartasz bűnnek. Ha pedig valaki azt követeli tőled, hogy Ellenem, Jézus ellen tégy valamit, akkor annak feltétlenül mondj ellent, de ezt úgy mondd, hogy érződjék rajtad, szereted azt is, aki rosszra akart téged vinni. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-05, 08:53 | |
| 76 HANG - Nagyon nyomaszt a múlt. Valójában nem a múlt nyomaszt, hanem a múltra való emlékezés. Múlt az már nincs, mint ahogy jövő sincs. Csupán emlékező és tervező képességeitek mondatják ki veletek e valóságban nem létező tartalmú fogalmakat. Számodra tehát az emlékezet gyógyítása a fontos! Az emlékezet gyógyítása részben emlékezettel, részben a jelen megszentelésével történik. Emlékezned kell arra, hogy Én, Jézus, érted jöttem a Földre. Érted vállaltam mindent, amit vállaltam. Érted haltam meg, és érted támadtam fel. Érted tettem olyan csodákat, amelyekkel igazoltam, hogy igenis, képes vagyok mindenkinek megbocsátani bűneit, meggyógyítani lelki sebeit, aki ezt kívánja Tőlem (Máté 9;2) S aki Hozzám jön, nem taszítom el soha (János 6;37). Aki nem tudja vállalni az emlékezetének gyógyítását, az lelke mélyén nem akar megszabadulni rejtett gőgjétől. Úgy gondolja, hogy ő képes arra, hogy méltó legyen a bocsánatra, illetve Isten nem olyan nagy, hogy neki megbocsáthatna. Ezt álalázatában úgy fogalmazza meg, hogy neki akkorák a bűnei, hogy még Isten sem képes azokat megbocsátani. Az, aki ragaszkodik az ilyen gondolkodáshoz, s nem hajlandó vállalni gondolkodásának átalakítását - amelyet Isten helyette megtenni valóban képtelen, mivel az ember nem bábu -, hát az ilyen emberen az Isten sem tud segíteni! ***** 77 HANG - Egy bohém, csapodár embert szeretek. Mit tegyek? A boldogság és a bódultság teljesen más kategória! Ha bódult akarsz lenni, akkor azt teszed, amit akarsz. Ha boldog akarsz lenni, akkor azt kell tenned, amit az Isten akar. Isten számodra sem akarhat mást, mint azt, hogy Vele élő kapcsolatban légy, kerüld azok társaságát, akik nincsenek Istennel élő kapcsolatban, és keresd azok társaságát, akik Istennel élnek. Az az ember, akiről te azt mondod, hogy arany szíve van, jelenleg egy embertelen ember, aki állapotszerű menekülésben van Isten elől. Ha nem részeges, akkor még azt is lehet mondani róla, hogy a Szentlélek elleni káromlásban él (Márk 3;29), s ez nem bocsátható meg sem ezen, sem a másvilágon. Szentlélek elleni káromlásban az él, aki mindig kimagyarázza, megmagyarázza magának azt, hogy neki nem bűn az, amit mások annak tartanak. Az pedig egyenesen katasztrófa, ha valaki egy ilyen emberrel akarja összekötni az életét.! ***** 78 HANG - Miért nem szeretnek engem testvéreim jobban? Kérdéseidre a választ sorsdöntőnek tartom. Igen, mert mindaddig, amíg mások szeretetétől várod szíved békéjét, állandóan csalódásoknak teszed ki magadat. Engem, Jézust, sokan nem szerettek, és ma sem szeretnek sokan. Én mégis boldog vagyok, mert mindenkit szeretek! Tehát ne arra tedd a hangsúlyt, hogy szeretnek-e és hogyan szeretnek téged, hanem arra, hogy benned éljen egyre tisztább lánggal az a szeretet, ami nem más, mint azt a jót akarni másoknak, amely jót Isten akar. Döntően mindenkit az a szeretet boldogít, amit magában hordoz, ha hisz abban, hogy az Isten gondviselője övéinek! ***** 79 HANG - Férjem elhagyott bennünket. Egy ember egy másik embernek tud örömet és bánatot egyaránt okozni. Az öröm is és a bánat is e szólásban hordja tartalmát: „A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden mulandó!” Mindaddig, amíg valaki másik emberben hordja örömének, bánatának forrását, állandó bizonytalanságban él. Szívében béke nem lehet, mert minden ember kiszámíthatatlan, ha az élete nem sziklaalapon áll! A sziklaalap pedig egyedül ISTEN, illetve Én, Jézus, vagyok, akiben az Isten testesült meg azért, hogy lehetőséget kapjatok benső békétek kiépítésére. Férjed megcsalt, elhagyott. Ő a szembesülés helyett a menekülést választotta, vagyis a boldogság helyett a bódultságot. Az, aki így dönt, saját szerencsétlenségének a kovácsa. A menekülés és a bódultság rövid távon kifizetőnek látszik. De ez is csak látszat. Az, aki úgy gondolja, hogy át tudja hárítani másra a felelősséget, csak saját felelősségének terhét növeli! Azt mondod, hogy még most is szereted férjedet. Ezt kell is! De szeretni nem annyit jelent, hogy ragaszkodni, hanem éppen az ellenkezőjét! Elengedni tudni! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-06, 09:42 | |
| Paulo Coelho A ceruza meséje A gyermek nézte a nagyapját amint levelet ír. Egy adott pillanatban megkérdezte tőle: - Olyan mesét írsz, ami velünk megtörtént? Vagy talán egy rólam szóló történetet írsz? Nagyapja, félbe hagyta az írást, és mosolyogva ezt mondta unokájának: - Igaz, rólad írok. Azonban a szavaknál fontosabb a ceruza, amivel írok. Szeretném, ha ilyen lennél te is, amikor megnősz. A gyermek értetlenkedve nézte a ceruzát, mivel semmi különöset nem látott rajta. - De ez olyan, mint az összes többi ceruza, amit életemben láttam! - Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. A ceruzának öt értéke van, amit ha sikerül megtartanunk, olyan emberré válunk, aki egész életében békében fog élni a világgal. Első érték: Tehetsz nagy dolgokat, de soha nem feledd, hogy létezik, egy lépteinket vezető Kéz. Ezt a kezet Istennek nevezzük, és Ő vezet mindig kívánsága szerint minket. A második érték: Időnként abba kell hagynom az írást, hogy meghegyezzem a ceruzát. Ez kevés fájdalmat okoz a ceruzának, azonban végül élesebb lesz. Tehát el kell tudnod viselni a fájdalmakat, mivel ezek tesznek jobbá téged. A harmadik érték: A ceruza megengedi nekünk a radír használatát, hogy kitörüljük azt, ami téves. Meg kell értened azt, hogy kijavítani egy dolgot, nem jelent feltétlenül rosszat, a legfontosabb az, hogy megmaradjunk az igaz/egyenes úton. A negyedik érték: A ceruzának nem a fája vagy külső formája a fontos, hanem a benne lévő grafit. Ugyanígy gondozd azt, ami benned történik. És végül, az ötödik érték: mindig nyomot hagy. Neked is tudnod kell, hogy bármit teszel is életedben, nyomokat fog hagyni, ezért meg kell próbálnod minden tettedet tudatosítani. UI: Dudde Gyógyítás https://www.youtube.com/watch?v=1WU2PdRbT4s | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-07, 08:38 | |
| 80 HANG - Mi a Lélek-káromlás? Hogyan nyilvánul meg? Az általad említett Szentlélek-káromlás, amelyre nincs bocsánat sem égen, sem Földön, a lélek olyan állapota, mely állapota egy világkorszakra megmarad. Ez a bűn tehát nem egy esemény, hanem állapot. A megátalkodottság állapota. Ez a gyakorlatban akkor mutatkozik meg, amikor valaki a szeretetlenségeire mindig talál kifogást. Mindig megmagyarázza azt, hogy másnak ugyan nem szabad úgy viselkednie, mint neki, de neki szabad, mert ő így látja jónak. A saját meggyőződésükért még öngyilkosságot is vállaló terroristák ebben az állapotban jutottak el romboló cselekedeteik végrehajtásához. De a Szentlélek elleni bűn jellemzi legtöbb hatalmához ragaszkodó uralkodót. Főleg a vallási vezetők rétegében találhatók nagy számban ilyenek. Mindezeket nem azért mondtam, hogy bárkire is rásüsd a Szentlélek elleni bűn bélyegét, hanem azért, hogy te tartózkodj ettől. ***** 81 HANG - Az egyetemek nagy része marketing politikát folytat. Amikor Én, Jézus, emberként jártam közöttetek, akkor így imádkoztam az Atyához: „Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való (Jn 17.15-16)”. Így tehát bárhol a világban megtalálhatók azok a nehézségek, amelyeket leveledben említesz. A világból ki nem vonulhatsz, de a gonosztól mentes maradhatsz. Van azonban három olyan terület, amelyeken különösen nehéz, sőt szinte lehetetlen becsületesnek maradni. E három terület: az üzlet, a politika és a vallások területe. E területeken szükségszerű mások portékáját ócsárolni, és a sajátot túlértékelni. Az üzleti területen legfeljebb a legalacsonyabb szinten, a bolti eladók szintjén lehet valaki becsületes. Politikai szinten legfeljebb szürke párttagként fogadják el azt, aki becsületes, hogy a számszerű statisztika ne csorbuljon. Vallási területen szintén ugyanez a helyzet. Magadra vonatkoztatva a fenti gondolatokat, azt kell mondjam, hogy ne a menekülést válaszd, hanem a szembesülést. ***** 82 HANG - A depresszió ellen mit kell tenni? A depresszió a reménytelenségnek olyan megnyilvánulása, amely az élő hit alázatával gyógyítható! A hit alázata nem más, mint olyan szilárd kapaszkodás Istenben, amely kapaszkodás nem erőt vesz ki belőletek, hanem ellenkezőleg, erővel tölt fel a napi munkátok elvégzéséhez. A hit alázata megérteti veletek azt, hogy csak azt kell megtennetek, amit kell, s azt mindig meg tudjátok tenni. A hit alázata megérteti veletek azt, hogy Isten nem a vágyaitokhoz, nem elképzeléseitekhez, hanem a feladataitokhoz adja a kegyelmét. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-09, 08:07 | |
| HANG - NEM AKAROK TÁGÍTANI Kérdező: Fiammal nem tudok mit kezdeni. Hogyan tudnék segíteni rajta? HANG: "Gyermekem! A fiaddal kapcsolatban attól tartok, hogy nagy tévedésben vagy. Igaz, hogy nem azért kell szeretni valakit, mert jó, hanem azért, mert az jó, aki szeret. De szeretni nem annyit jelent, hogy bűnrészes¬séget vállalni, hanem annyit, hogy igazságban megnyilvánulni mind¬addig, amíg bűnbánattal nem találkozik az, aki szeret. Tehát szó sem lehet arról, hogy gyermeked téged kihasználhat, ha igazi szeretet, tehát Én élek benned. Ha nem hallgat Rád, ki kell adnod az útját. Amíg fiad rá nem jön, hogy ő felel tetteiért, és miattad nem jön erre rá, mert téged kihasználva hozzá juthat olyan anyagi eszközökhöz, amelyek nem az ő, hanem a te munkád eredményei, addig te nem szereted fiadat! Te önző módon magadat szereted még akkor is, ha teljesen áldozatává válsz fiad szeszélyeinek. Mindenki annyira tud jól szeretni, amennyire szabad, tehát nincs megkötözve attól, akit szeretni akar. A megkötözöttség, az elfogultság nem szeretet. Súlyosbítja e felismerést az, ha valaki a rosszul szeretést jónak tudja, s meg tudja magyarázni önmagának, hogy mert anya, hát gyermekéért mindent meg kell tennie. Ez így nem igaz! Valamikor még Anyámat is rá akarták venni ostoba rokonok, hogy jöjjön értem és vigyen haza, mert különben bajom lehet. Bizony kénytelen voltam akkor nyilvánosan megtagadni Anyámat, hogy ráébredjen arra, mennyire helytelen módon akart nekem segíteni (Mt 12;48-49). Akkor szereted fiadat helyesen, ha nem léped át az ő szabadságának körét, és nem engeded, hogy ő átlépje a te szabadsá¬godnak körét. A te területeden neked kell döntened vele szemben, akkor is, ha ő ezért elhagy téged, s az ő területén neki kell döntenie akkor is, ha ezért meghasad a szíved. Fiadnak nem tudsz sem segíteni, sem ártani erkölcsi értelemben. Ha ő istenszerető, akkor minden javára válik. Ha nem istenszerető, akkor minden a kárára válik. Csak magadnak tudsz segíteni vagy ártani. Fiadnak is, és másnak is csak esetleg meg tudod nehezíteni vagy meg tudod könnyíteni rövid távon a helyzetét. De ez nem tartozik a lényeghez. A lényeghez az tartozik, hogy bűnrészes vagy, vagy nem vagy bűnrészes. Támogatod fiadat a rosszban, vagy tudsz nem-et mondani neki olyankor, amikor azt látod, hogy nem lelke javára akarja fölhasználni a te támogatásodat? Ez a lényeg! E magatartásod fog téged vádolni, vagy fölmenteni a halálod pillanatában. Neked nem a fiadért kell élned, hanem Értem! Aki jobban szereti családját, mint Engem, az nem méltó Hozzám!(Mt 10;37). Ezeket az idézeteket feltétlenül olvasd el! Fiaddal való magatartásodba be kell vonnod élettársadat is. Megáldalak a SZABADSÁG LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=sM8KziQcvLE&t=17s | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-10, 07:43 | |
| HANG – Problémám van egyik gyermekemmel Kérdez: Egyik gyermekünk, úgy tűnik, rossz útra tért. HANG: "Drága Gyermekem! Szó sincs arról, hogy válasz nélkül maradnak imáitok! Én sokkal jobban szeretem gyermekedet, mint te vagy bárki a világon! Amit viszont neked tudnod kell, az az, hogy gyermekedet nem olyannak kell szeretned, mint amilyennek szeretnéd, hogy legyen, hanem olyannak, amilyen most! Bűneivel, istentelenségeivel együtt! Neked nincs más dolgod! A többit bízd Istenre! Aki imáiban Hozzám fordul, és azt hiszi, hogy nem hallgatom meg, az legjobb esetben nem tudja, hogy mit beszél! Ha van hited, akkor tudnod kell, hogy Istenen soha nem múlik semmi! Ha te azt tapasztalod, hogy nem hallgattam meg imáidat, az azért van, mert nem úgy reagálok rá, ahogyan te szeretnéd. De engedd meg, hogy Én jobban tudjam, hogy mi jó neked, mi jó gyermekeidnek, mi jó a világnak! El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire fontos volt a tékozló fiúnak elhagynia az apai házat ahhoz, hogy ráismerjen saját hontalanságára! Hidd el, fiad is rá fog jönni arra, hogy csak Nálam van, csak Nálam találja meg szíve békéjét! Az igazi szeretetet nem az jellemzi, hogy elvárásai vannak, hanem az, hogy várakozni tud! Elvárás helyett várakozás! Ezt kell megtanulnotok! Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=ICZmX0oEX6k&t=23s | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-11, 06:17 | |
| 83 HANG - Hogyan tudnám erősíteni hitemet? Mint minden képesség, a hit is gyakorlás által erősödik. Akkor erősödik a hited, ha úgy csinálsz, mintha hinnéd, hogy hiszel. Ennek első területe az imádság. Úgy kell imádkoznod, mintha elhinnéd, hogy ott vagyok veled, és örömmel hallgatlak, sőt, ha ismered már a párbeszédimát, akkor vissza is szólok neked, mégpedig a te józan eszednek, lelkiismeretednek megfelelően! Az imával kapcsolatban az ősellenség rendre azt akarja, hogy van jelenleg fontosabb is, mint az, hogy beszélgess Velem. De abban az irányban is el akar követni mindent, hogy elbizonytalanítson téged olyankor, amikor saját szavaiddal Én szólok hozzád. Pedig nem kell nagy hit és nem kell különleges alázat ahhoz, hogy elfogadd: Én, Jézus, boldogító módon vagyok benned, és ezt csak akkor tudom érzékeltetni veled, ha te is arra törekszel, hogy építő, buzdító és vigasztaló gondolatok jussanak az eszedbe. Ezek mind Tőlem, a te Jézusodtól jönnek tudatodba. Mivel soha nem lehetek boldogságomon kívül, mivel benned is boldogító módon vagyok jelen, hát törekedj építő, buzdító, vigasztaló gondolatokat megformálni magadban. Te adod a formát, Én adom ezek tartalmát! Imáid terjedjenek ki emberi kapcsolataid gazdagítására is. Nekem, Jézusnak szükségem van kérő imáitokra, hogy érzékeltetni tudjam veletek, hogy tudjak tanúságot tenni előttetek arról, nem hiába kértek Engem. Nincs meg nem hallgatott imádság! Csupán arról lehet szó, hogy nem azt kapod, amit kérsz, hanem annál jobbat! ***** 84 HANG - Egyszer valóban kiürül a pokol? A pokol soha nem ürül ki, amint a teremtés is állandó folyamat. Mindig lesznek olyanok, akik megteremtésük után önző módon elfordulnak teremtő Istenüktől. De ez számukra soha nem lesz „végleges”! Pokol tehát mindig lesz, de annak lakói nem maradnak ugyanazok! ***** 85 HANG - Bűn-e a nemi élet a házasságban? Semmiképpen sem bűn a nemi élet a házasságban! Óriási tartóereje van a nemi életnek az együvé tartozás, a szeretetben való hűség terén! Aki házasságot köt, az ezzel lemond testéről a másik javára! Tehát nemhogy nem bűn, hanem kifejezetten kötelesség a nemi élet a házasságban! Természetesen a józan ész határán belül! Azért mondom ezt, mert lehetnek olyan körülmények, amelyek ezt joggal akadályozzák. De a „természet” rendje a házasságban megköveteli a nemi élet „normális” felvállalását. ***** 86 HANG - Hogyan teszek szert kellő alázatra? Három fontos, lényeget érintő mozzanata van a helyes alázatnak. Az egyik az, hogy a meglátott jóért minden gyalázatot vállalni kell. A másik az, hogy nyitottnak, rugalmasnak kell lenni a jobb irányában. A harmadik pedig az, hogy a rossznak tartott döntésnek fájnia kell - ez a bűnbánat - mindaddig, amíg azt meg nem bánta, és ezért bocsánatot nem kért Istentől az illető. De e pillanattól kezdve már nem szabad, hogy bűntudatot hordozzon valaki magában. A bűnét valóban megbánó ember akkor is boldog és egészséges módon öntudatos, ha nem hétszer, de hetvenhétszer vétkezik. Ne arra tedd a hangsúlyt, hogy milyen vagy, hanem arra, hogy KIÉ vagy! Minél nagyobb hangsúlyt teszel arra, hogy te az Enyém, Jézusé, vagy, annál jobban fogod tapasztalni azt, hogy te nem vagy, nem lehetsz akármilyen! Magatok felett sem mondjatok elítélő ítéletet! Inkább növeljétek magatokban a bizalmat Irántam! Amire te képtelen vagy magadban, arra Én, Jézus, képes vagyok benned, ha egyre jobban bízol Bennem! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-12, 07:04 | |
| 87 HANG - Mennyiben vagyok hibás gyermekeim sorsáért? Helytelen alapból csak helytelen következtetések születhetnek. Gyermekeiddel kapcsolatban a helyes alapállás a következő: Te nem felelsz gyermekeidért, amint a mennyei Atya sem felel érted. Te csak magadért felelsz gyermekeiddel kapcsolatban is. Ha olyasmi tudatosul benned, hogy te valamit elrontottál velük kapcsolatban, akkor nem kell mást tenned, mint Tőlem, a te Jézusodtól bocsánatot kell kérned, és már rendben is van benned minden. Gyermekeid, ha lelkük mélyén nem tagadták meg az Istent, akkor minden a javukra válik. Még az is, amit esetleg te vétettél ellenük. De sem te, sem az Isten nem szólhat bele abba, hogy lelkük mélyén hogyan döntenek. Ez nem függ soha kívülállótól, sem szülőtől, sem testvértől, sem baráttól, sem ellenségtől, de még Istentől sem! Az ő sorsukkal kapcsolatban csak arra kell törekedned, hogy bűnrészes ne légy. Tehát soha ne bólints rá olyanra, soha ne adj segítséget olyasmiben, amit te helytelennek tartasz. Ne feledd! A földi élet nem Mennyország! De szívedben békét teremthetsz, ha hiszed azt, hogy ÉN, Jézus, boldogító módon vagyok benned, tehát képessé teszlek mindenkor arra, hogy olyan gondolatokra irányuljon figyelmed, amelyek téged építenek, buzdítanak, vigasztalnak. ***** 88 HANG - Anyagi gondjaink vannak. Mivel az istenszeretőnek minden a javára válik, ezért joggal élheted meg azt, hogy Isten a te gondviselő Istened. Tehát van Gondviselőd! Márpedig, ha valakinek van gondviselője, annak komoly gondja nem lehet! Csak azt kell elhinned, hogy többet érsz a verebeknél! Ajánlom, elmélkedd át egy kicsit a Mt 6;25-től 34-ig terjedő részt, mely így szól: „Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek - mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik? Hát a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább? Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? Ezeket a pogányok keresik. ” **** 89 HANG - Az apostolok sem tudtak Jézus tanítása szerint élni. Soha nem szidtam volna az apostolok kishitűségét, ha nem lettek volna képesek megvalósítani azt, amit Én, Jézus, kértem tőlük! Azért, mert ők nem valósították meg tanításomat, ez elég baj, de nem ok arra, hogy te úgy gondold, nem is valósítható meg. Egy normális szülő sem kér olyat gyermekétől, amire képtelen. Hogyan gondolod, hogy Én, a te Jézusod, nem érném el egy normális szülő szintjét sem?! Amikor azt kértem tőletek, hogy legyetek tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok tökéletes, akkor sem kértem lehetetlen. Nem azt kértem, hogy legyetek mennyei Atyák, hanem azt, hogy amint a mennyei Atya a maga szintjén, úgy ti is a magatok szintjén legyetek tökéletesek. Vagyis, igazi, Isten szerinti, természeteteknek megfelelő emberek! Azon a napon és abban a döntésedben, amelyben tökéletlen voltál, egyben embertelen is voltál. Hogy volna képtelenség vállalnia egy embernek, hogy legyen emberséges? *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-13, 07:03 | |
| 90 HANG – Az önzés és az önszeretet Az önszeretet nem önzés, hanem törekvés arra, hogy mindenkor Istennek tetsző állapotban tartsd magadat. Soha nem kell „másra vigyáznod” saját lelked kárára. A gyakorlati szeretet ugyan abban mutatkozik meg, hogy valaki nem önmagáért él, hanem másokért. De ez a másokért élés Értem - a te Jézusodért - kell hogy történjen. Az, akiben Én, Jézus, élhetek, szerethetek, az minden látszat ellenére is „menyegzős ruhában” van. ***** 91 HANG - Hová vezet az utam? Arról meg lehetsz győződve, hogy utad a mennyek országába vezet. Más kérdés az, hogy hány buktatón kell még áthaladnod, hogy elérd ezt az országot. Te sem bűntelenül jöttél e világra. Neked is le kell oldanod magadról az önzésre és a felelősségáthárításra ösztönző érzés uralmát! Az ÚT, amellyel Én, Jézus, azonosítottam Magamat, a soha senkinek nem ártás, a mindig mindenkinek megbocsátás és a szolgáló szeretés útja. Ezek megvalósítása előtt lévő akadályok leküzdése a te állapotszerű életfeladatod. ***** 92 HANG - Nem vagyok magammal sem tisztában. Valóban nem vagy tisztában magaddal. Csak olyan mértékben lehet bárki tisztában önmagával, amilyen mértékben tisztában kezd lenni Velem, Jézussal! Ne gondold, hogy Én, a te Jézusod, csak azért jöttem le a Földre, hogy egy emberrel több legyen. Azért sem jöttem, hogy egy vallással több legyen. Én azért jöttem közétek, hogy befogadjatok Engem, Jézust, magatokba (Jn 14;23). Aki ezt megteszi, az boldog ember, az benső békében él, az megél valamit a hazataláltság öröméből, az képes arra, hogy emberi kapcsolataiban a különbözőségek dinamikus harmóniáját megteremtse. Minden, ami a boldogságodat illeti, azon fordul, hogy milyen Velem, Jézussal, a kapcsolatod! A reggeli és az esti ima kerete tudja a legoptimálisabban hordozni azt a tartalmat, amely tudósít téged a Velem való kapcsolatod milyenségéről. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-14, 07:06 | |
| 93 HANG - Jó úton járunk-e? Akkor jártok jó úton, tehát azon az úton, amellyel Én, Jézus, azonosítottam Magamat, ha rangsoroltok a Bibliában. Az egész Bibliát, úgy ahogy van, az evangéliumaim fényében kell vizsgálnotok! Én, Jézus, vagyok a világ világossága, és nem a Biblia! Nem a Biblia a forrás, hanem a Szentlélek, és az a józan ész, amelyet azért kaptatok, hogy az evangéliumaimra építsétek hiteteket, mert a Megtévesztő éppen a Bibliát használja fel arra, hogy ne az univerzális hitet, hanem valamelyik speciális hitet képviseljétek. Minden speciális hit a Bibliára épül, mert a Bibliában minden benne van, és mindennek az ellenkezője is. Az Általam képviselt UTAT, tehát azt a hitet, amelyet Én, Jézus, kérek tőletek, sem Pálra, sem más szent íróra hivatkozva nem lehet megtalálni. Egyedül az evangéliumaim alkalmasak erre! A Biblia nagyon szent könyv, de csak annak a kezében, aki azt az evangéliumaimmal összhangban használja. Az univerzális hit elfogadása annyit jelent, hogy a senkinek soha nem ártást, a mindig mindenkinek megbocsátást, és a rászorulókon való segítés szolgáló szeretését, vagyis, Engem, Jézust, mint UTAT-vállalást kell mindenek elé helyezni. ***** 94 HANG - Hogyan adhatnám tovább jobban a tanultakat? Vannak olyanok, akik külön képezik magukat arra, hogy egyre hatékonyabban tudják meggyőzni embertársaikat. Ez a magatartásuk csak addig lehet Istentől megáldott, amíg ez szívüket megnyugtatja, és szívbékéjük nem kapcsolódik össze eredményelvárással. Neked nem az a feladatod, hogy minél több emberrel elfogadtasd a HANG-könyveket, hanem az, hogy minél több embernek ajánld fel, minél több emberrel megpróbáld elfogadtatni e könyveket. Az elfogadás vagy az el nem fogadás az ő felelősségük! Beszélj ezekről úgy, ahogy a szíved diktálja! Ha ezt teszed, akkor boldogítani fog ez téged a halálod óráján akkor is, ha semmi eredményt nem értél el másoknál. Te csak ültess! A növekedést az Isten adja (1Kor 3;6)! ***** 95 HANG – A szeretet kimutatása áldozatot követel A Földön az Isten iránti szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. Ez azt jelenti, hogy míg Isten közvetlenül is ki tudja mutatni irántatok megélt szeretetét, és ezt meg is teszi, de csak ritkán, mert a földi élet nem arra való, hogy állapotszerű érzelmi boldogság járjon át benneteket. A földi élet pontosan arra való, hogy a gondolkodásotok átalakítása segítségével tegyetek tanúságot Isten iránti szeretetetekről az emberek szolgálata által arról, hogy az igazi, örök hazátok a mennyben van. A földi élet elsődlegesen arra való, hogy ti mutassátok ki Isten iránti szereteteteket az emberek, főleg az ellenségeitek iránti szeretetetek által. Ti csak elmondani tudjátok Istennek, hogy szeretet él bennetek Iránta. Ennek kimutatása csak olyan áldozatok árán igazolható, amely vele jár az emberek szolgálatával. Te annyira szereted Istent, amennyire szereted embertársaidat. Annyira szereted embertársaidat, amennyire segítesz a rászorulókon. Az, hogy nem ártasz senkinek, megbocsátasz mindenkinek, még nem elég, de feltétlenül szükséges, hogy ne légy ellensége önmagadnak. A másokon segítés - főleg azokon, akik nem tudják vagy nem akarják ezt viszonozni - az a terület, ahol felismerhető, hogy mennyire szereted Istent. Ne feledd: a te keresztednek is a függőleges szára a természeted, a vízszintes szára pedig a körülményeid. Keresztedről tehát a Földön le nem szállhatsz! E kereszted által kell megszentelődnöd! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-16, 07:01 | |
| HANG – Ellentmondások vannak a Bibliában Kérdező: Pál leveleiben súlyos ellentmondásokat találok! HANG: "Kedves Barátom! Én, Jézus, nagyon örülök, hogy figyelmesen olvasod a Bibliát. Így könnyen belátod, hogy a Bibliában rangsorolni kell, mert aki nem rangsorol, az képes mindent kiolvasni belőle, meg az ellenkezőjét is! Pál, amikor isteni sugallatra írt, akkor önmagából is, korának hagyományaiból is belevitt írásaiba olyan gondolatokat is, amelyeket nem lehet szinkronba hozni Velem, Jézussal! Sok ilyennel találkozhatsz a páli levelekben! Aki nem rangsorol a Bibliában, az könnyen játékszerévé válhat a vallásosság ördögének. Ez a legördögibb ördögök egyike! Ez idézte elő az első testvérgyilkosságot is, amelyben "oltárvita" okán Káin megölte Ábelt. Szinte minden felekezet a Bibliára hivatkozva öli, gyilkolja, gyalázza a másikat! A vallásháborúk a legkegyetlenebb háborúk szoktak lenni! Ne csodálkozz hát, ha ellentmondást találsz azokban a bibliai írásokban, amelyek nem az Én, a te Jézusod szájából hangzottak el! Tanácsom az, hogy az ellentétes helyek közül ahhoz igyekezz tartani magadat, amely lelkiismereted szerint nem sérti a szeretetet, tehát nem személyválogató! Fontos tanácsom az, hogy az evangéliumokban és az Apostolok cselekedeteiben olvasható, tehát az Én, a te Jézusod által megfogalmazott mondatokhoz mérd a Biblia többi részét. Így meg fogod tudni állapítani, hogy mi az, ami Istentől sugalmazott, és mi az, amit a szent író, mint sajátját vitt bele az írásába. Egyetlen szent író sem volt bábu a sugalmazó Szentlélek kezében! Megáldalak továbbra is az ÉRTELEM LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=0MSCoUZmFfo | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-17, 06:39 | |
| 96 HANG - Az ima vagy a kötelességteljesítés a fontosabb? Amikor valaki Értem és Velem teszi azt, ami a kötelessége, akkor imádkozik a legszebben. Az ima, mint időtöltés, önmagában értelmetlen. Dicsőítő imára azért van szükségetek, hogy rálássatok szívetekkel arra, mennyire szeretlek benneteket. Kérő imára pedig azért, hogy felismerjétek kicsiségeteket. Mindkettő tehát ESZKÖZ! A kötelességteljesítés viszont több, mint eszköz. Feltétlen feltétele annak, hogy növekedni tudjatok abban a szeretetben, amelyről azt mondottam, hogy új parancsot adok nektek (Jn 13;34). ***** 97 HANG - Fájlalom, hogy családom nem vallásos. Családod tagjairól tudnod kell, hogy ők jobban enyéim, mint a tieid! Az természetes, ha szeretsz Engem, akkor neked is fáj az, ami Nekem, a te Jézusodnak fáj. De aggódnod nem kell miattuk. Kétségtelen, hogy sok lelki szenvedéstől kímélhetnék meg magukat, ha értem, Jézusért, élnének, de senkit nem lehet kívülről jobb belátásra bírni. Feltétlenül Hozzám fognak térni ők is. De hogy mikor, ez tőlük függ! A te feladatod az, hogy vegyék észre rajtad azt a szívbékét, amit a világ nem adhat, és el sem vehet tőled. Mivel a Tőlem kapott boldogság a különbözőségek dinamikus harmóniája is, ezért te arra törekedj, hogy otthonodban a béke angyala légy! Imáid és szereteted kiáradása nem lehet hiábavaló! ***** 98 HANG - Szükséges az, hogy engedelmesek legyünk? Még Isten sem kíván senkitől olyan engedelmességet, amit az illető nem tud értelemmel valamiképpen helyeselni! Az engedelmeskedtetés a kaszárnyák világa. A szeretet Istene csak ajánlja, hogy hallgassatok Rá, vagyis gondoljátok át azt, amit kér tőletek. Azért van joga erre kérni benneteket, mert ti tapasztalatból tudjátok, hogy az Istennek gondja van az övéire. Az a felekezet, az az intézmény, amely nem Isten szeretetén nyugszik, mindig tart attól, hogy kártyavárként összeomlik, ha engedelmeskedtetéssel, szankciókkal nem igyekeznek azt vezetői összetartani. Ez a megnyilvánulásuk különösen veszélyes, ha Istenre hivatkozva teszik ezt az intézmény hatalmasai. Azért veszélyes ez különösen, mert legtöbb jó szándékú ember inkább hiszékeny, mint hívő, inkább hárítja át a felelősséget parancsnokaira, semmint saját belátását követve szankciók helyett érveket várna parancsnokaitól. Azok pedig, akik parancsolgatni szeretnek, sokkal szívesebben alkalmaznak szankciókat, mint érveket, felsőbbrendűségük érdekében. E kettő aztán együtt olyan intézményt képes kialakítani, amely életre-halálra tud harcolni a hozzá hasonló intézménnyel. Ezért mondható, hogy a vallásháborúk voltak, vannak és lesznek a legborzalmasabb háborúk. Azért van józan eszetek, azért élek Én, Jézus, bennetek boldogító módon, azért írták le az Általam kiválasztott emberek az evangéliumaimat, hogy ezek alapján Rám, Jézusra, hallgatva az alapalázat bir¬tokában ÚTKÉNT merjetek vállalni Engem! (Alapalázat = a felismert jóért minden gyalázatot vállalva nyitottnak lenni az esetleges jobb irányában. Ez a JOBB csak Rám, Jézusra, hivatkozva lehetséges, mert Én, Jézus, mindent átadtam nektek. Magjában mindent, kifejtetten nem mindent. De amit kifejtettem, azzal soha nem lehet ellentétben az, ami magjában megtalálható az evangéliumaimban, és amit majd később, az idő tengelyén a Szentlélek kibont számotokra.) Legyetek hát hűségesek a bennetek megszólaló lelkiismeretetek hangjához. Vagyis, csak arra a Szentlélekre hallgassatok, AKI bennetek Rám, Jézusra, hivatkozva közvetlenül tudja és akarja irányítani mindazokat, akik valóban befogadtatok Engem, Jézust, az életetekbe. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-18, 06:09 | |
| 99 HANG - Szeretnék meditációban fejlődni! A meditáció nem cél, hanem eszköz! A meditáció tehát akkor jó, ha imaforma, de nem parttalan imaforma. Ha célod az, hogy a türelemben fejlődj, akkor meditációban magad elé kell képzelned azt a helyzetet, amelyben Engem, Jézust, azzal vádoltak, hogy ördögöm van, és látnod kell, hogy Én milyen nyugodtan reagáltam erre a képtelen vádra. Ha az áldozatos szeretetszolgálatban érzed magadat gyengének, s ebben akarsz erősödni, akkor képzeld magad elé Máriát, édesanyámat, ahogy elindul meglátogatni Erzsébetet, tudva, hogy Én, Jézus, már benne élek. Azért megy, hogy szolgálja őt. Tehát akkor tudsz fejlődni a meditációkban, ha ezek azt a célt szolgálják, hogy az erényekben erősödj! ***** 100 HANG - Szeretnék találkozni meditációban a Mesteremmel! Mestered az Őrangyalod. Ő állapotszerűen benned él, tehát mindig kapcsolatban van veled, hogy segítségedre legyen. Akkor tudja ezt megtenni, ha hiszel abban, hogy Ő veled van, és akkor tud segíteni, ha nem Rá figyelsz, hanem arra a feladatra, amit tenned kell. Mestereddel tehát életszerűen nem a meditálásban, hanem feladataid gyakorlati megvalósításában tudsz találkozni! Azok, akik arra figyelnek, hogy a szellemvilág lényei hogyan és mit tesznek bennük, s nem arra, hogy mit kell nekik tenniük, azok szinte biztos, hogy előbb-utóbb tönkremennek idegileg. Igen, mert amint a fát gyümölcseiről, úgy a bennetek lévő sugallatokat is nem a forráson, tehát azon, hogy kitől ered, hanem a következményen, tehát feladataitokon mérhetitek le. Csak azok a feladatok származnak Mestered, Őrangyalod sugallatától, amelyek téged építenek, buzdítanak, vigasztalnak, tehát nem legyengítnek, hanem idegileg fölerősítenek! ***** 101 HANG - Múltam csupa szenvedés. Emlékeim gyötörnek. A Föld valóban sokkal inkább pokol, mint bármi más. E pokolbéli állapotot némileg enyhítheti az a benső bizonyosság, hogy a Földön mindenkinek hatalmában van változtatni világnézetén. Nagy igazság van e mondatban: „A világ nem olyan, amilyennek látod, hanem amilyennek látod, olyan!” Tehát nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé alakítható mindenkinek a világszemlélete. Ez az oka annak, hogy Én, Jézus, már nyilvános működésem kezdetén ezt mondtam: „Betelt az idő,....alakítsátok át gondolkodásotokat, és higgyetek az Általam nektek elhozott örömhírben!” (Mk 1;15) Ha arra helyeznéd a hangsúlyt, arra törekednél, hogy múltadban azt lásd meg, ami jó volt, akkor e földi pokolban is láthatnál valamit abból a mennyországból, ahová téged várlak! Tudnál reményből, tehát reményből, és nem keserűségből, fájdalomból, félelemből élni. Amint a szobából a szemét, úgy az emlékezetből is kisöpörhető az, ami rombol, elkeserít, kétségbe ejt. Amint a szoba tisztításához szükséges a seprű, úgy az emlékezet tisztításához az Általam felkínált gondolkodás-átalakítás vállalása szükséges. Vagyis nem arra kell tenned a hangsúlyt, hogy mi volt, még arra sem, hogy ki és mi vagy, hanem arra, hogy KI van benned! Én, Jézus, valóban benned élek boldogító módon. Ez kétségtelenül HIT kérdése, vagyis szíveddel kell látnod, hogy Én a te Jézusod vagyok, aki már régen megsemmisítettem mindazt a helytelen döntésedet, amelyek el akartak fordítani Tőlem. Én, Jézus, azért lehetek a te Jézusod, mert soha nem hagytalak el, és nem is foglak soha elhagyni. Számodra ne az legyen a döntő, hogy milyen vagy, hanem az, hogy te az Enyém vagy! Jobban, sokkal jobban BÍZZÁL Bennem! Hidd el, megérdemlem! Isten nem azért szeret téged, mert te jó vagy, hanem azért, mert Isten végtelenül JÓ! Ez az Isten pedig Bennem, Jézusban, megtestesült érted! Senkit nem szeretek úgy, mint téged! Azért van csak EGY belőled! Egyetlenem vagy! Ne keserítsen el, hogy az a gyermeked, akiért mindent megtettél, most nem mutat megfelelő szeretetet, hálát irántad. Egyszer majd ő is be fogja látni azt, amit neked is be kell látnod: nem mások magatartásától függ senki boldogsága, hanem attól az élő kapcsolattól, amelyet kiépítettetek a bennetek boldogító módon jelen lévő Istennel! Neked azért kellett mindent megtenned érte, mert te jó akartál lenni. Ha nem ezért tetted, akkor szükségszerűen csalódnod kell benne. Isten sem azért szeret téged, Isten sem azért tesz meg mindent érted, mert te jó vagy, vagy esetleg jó leszel, hanem azért, mert Ő a JÓ! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-19, 05:31 | |
| 102 HANG - Szeretnék gyermeket magamhoz fogadni. Bizonytalan vagyok. A szeretet a Földön elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. Ha fel tudod dolgozni magadban azt, hogy a fogadott fiaddal áldozatot vállalsz magadra, akkor fogadd magadhoz. Abban biztos lehetsz, hogy Én, Jézus, soha nem hagylak magadra. Fogadott fiaddal sem viselkedhetsz másképpen, mint bárkinek viselkednie kell a vérszerinti gyermekével. Nem, mert csak azt kell tenned vele kapcsolatban is, amit mindenkinek tennie kell gyermekével. Vagyis azt, hogy meg kell ismerned, és vele is meg kell ismertetned az ő szabadságkörét, és e körön belül te nem vállalhatod magadra az ő felelős döntéseit. Azt neki kell vállalnia. Tehát semmivel sem vállalsz nagyobb terhet, mint bárki más, aki gyermeket vállal. A vérszerinti kapcsolat sem jelentheti azt, hogy egy gyermek azé, aki őt világra hozta. Minden teremtett szellemi lény az Istené! Még Én, Jézus, is nyugodt lelkiismerettel kijelenthettem Édesanyámmal kapcsolatban: „Ki az én anyám?” (Mk 3;33) Tehát félni valód nincs, ha az áldozatvállalás mellett döntöttél! Azt azonban ki kell jelentenem, hogy már akkor az áldozatvállalás mellett döntöttél, amikor vállaltad a földi életet. Az tehát, aki újjászületettnek akarja tudni magát, mindenképpen az áldozatvállalás mellett döntött, akár van gyermeke, akár nincs. Akár vállal gyermeket bármiképpen, akár nem. ***** 103 HANG - Mi a tisztítótűz? A tisztítótűz pontosan az arra való törekvés, hogy elismerd: minden, ami benned jó és boldogító, az Tőlem, a te Jézusodtól van, és minden más idegen Tőlem. Azoknak az elemeknek átélése tehát, amelyek Tőlem idegenek, ugyanakkor benned gyakorlatilag megtapasztalhatók, tüzes fájdalmat, a fájdalom tüzét ébresztik benned. Ez a tisztító tűz. Ez tehát a földi életben és a Földön túl életben egyaránt létező szenvedést jelenti. Tisztítótűz tehát a Földön és a földön túli életben egyaránt létező valóság! ***** 104 HANG - Nem vagyok elég alázatos. Az alapalázat nélkülözhetetlen a lelki fejlődéshez. Ennek két összetevője van. Az egyik az, hogy ki kell állnod a meglátott jó mellett. A másik pedig az, hogy nyitottnak kell lenned mindenkor a jobb irányában. Az egészséges alázat tehát nem érzés, nem egy elsajátítandó egyszeri vagy többszöri feladat, hanem olyan öntudatos állapot, amelyet az előbb leírtam. Tehát nem az az alázatos, aki „alázatoskodik”, és főleg nem az, aki arra törekszik, hogy alázatosnak tartsák őt mások. Az igazi alázat olyan nyitottság a jobb irányában, amely mindig együtt jár egy egészséges öntudattal. Pontosan ezért mások ezt beképzeltségnek, büszkeségnek, netán gőgnek is szokták minősíteni. Az alázat, éppen azért, mert az állhatatosság és a tanulékonyság együttes állapota, rendre vizsgálatra szorul. Ha este felteszed magadnak e kérdést: kiálltál-e legalább elvben akár magaddal szemben, akár másokkal szemben a meglátott jó mellett, tehát nem alkudtál-e meg akár magaddal, akár másokkal azért, hogy rövid távon esetleg jól érezd magadat. Ha megkérdezed magadtól, hogy volt-e benned megfelelő nyitottság az általad jónak tartott leváltására egy jobb elfogadása felé, akkor feltétlenül alázatos vagy Isten előtt. Az alázatosság nem olyan jelző, amely fokozható, hanem olyan állapot, amely hol van, hol nincs. *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-20, 05:34 | |
| 105 HANG - Mi a feladatom a világban? Először arról akarok mondani pár szót, hogy miért is kellett megszületnetek a Földre. Isten mindenkit saját boldogságára teremtett. Boldog csak az lehet a Földön, aki engedi, hogy Isten éljen benne. Ennek az isteni életnek hordozója és bemutatója Én, Jézus, voltam és vagyok az idők végezetéig. Aki tanulmányozza evangéliumaimat, és el is hiszi azokat az ígéreteimet, amelyek azokban megtalálhatók, az nemcsak azt éli meg, hogy Én, Jézus, megtaláltam őt, hanem azt is, hogy ő is megtalált Engem, s ezzel a hazataláltság örömét éli meg. Az egyik legboldogítóbb kijelentéseim egyike így hangzik: "Aki szeret engem, az megtartja tanításomat, s Atyám is szeretni fogja. Hozzá megyünk és benne fogunk lakni (Jn 14;23)." Tehát sem testi egészség, sem anyagi jólét, sem testi betegség, sem anyagi csőd nem érintheti azt a benső békét és boldogságot, amire teremtve vagytok. Boldogságot csak örök, soha véget nem érő kincs tud teremteni az emberben. Ez pedig nem más, mint az Istennel megélt békés kapcsolat. Ezt sem elvenni, sem véletlenül elveszíteni nem tudja senki. Erről csak lemondani lehet. De aki erről lemond, az csak magát okolhatja, ha nem boldog. Igaz, hogy a tudatlanság, a tévedésben élés is oka lehet a boldogtalanságnak. A tudatlanság egy olyan szellemi betegség, amelyet tanulással, főleg az evangéliumaim tanulmányozásával, átelmélkedésével lehet gyógyítani. A kegyelem ugyanis csak abban az irányban tud hatni, amelyben az értelem nyitott. ***** 106 HANG - Bánt, hogy szüleimet megbántottam. Nagy tévedésben vagy! Ha szüleid istenszeretők, akkor minden a javukra vált, bármi is érte őket. Ha pedig nem voltak istenszeretők, akkor Isten sem tudna velük mit kezdeni. Az ördög incselkedik veled olyankor, amikor a bűntudatot ébren akarja tartani benned. Értsd meg hát, hogy bármit tettél szüleid ellen, csak magadnak ártottál, és nem nekik! Ha pedig ezt megbántad, akkor Isten máris szívére ölelt téged. Ez a lényeg! Ha te nem bocsátasz meg valakinek, aki téged bántott, akkor nem neki, hanem magadnak ártasz. Ugyanígy szüleid, ha nem bocsátanának meg neked, nem neked, csak maguknak ártanának. Úgy gondolom, hogy még sok fogalmat ki kell tisztáznod magadban ahhoz, hogy szíved békéje az Én, a te Jézusod szerint gyökeret tudjon verni benned. ***** 107 HANG - Megjavulhat-e valaki keresztelkedés által? Tudnotok kell, hogy az a legényke, aki úgy gondolja, hogy a megkeresztelkedése által tud megjavulni, egy óriási tévedésben van! Nem szabad őt ebben a tévedésében meghagynotok! Ez az emberke azt hiszi, hogy egy szertartás magatartás-megváltoztatást eredményezhet. Hát ez nem így van! Szó sincs róla, hogy bárkit a világon bármiféle szertartás önmagában Istenhez segített volna. A szertartásoknak lepecsételő szerepük van. Lepecsételni pedig csak akkor lehet valamit, ha az a valami létezik! A gyermekkereszteléskor a szülőknek és a keresztszülőknek ígérete - amely szerint mindent el fognak követni gyermekük vallásos neveltetéséért - az a valami, amit a keresztség lepecsétel. A felnőttnek önmagának kell igazolnia, hogy hajlandó lepecsételhetővé tenni magát. Soha ne hidd el, hogy az, aki nem hajlandó élet-átalakításra, az majd a keresztség után vállalni fogja azt, amit előtte nem vállalt! Ismétlem: semmiféle szertartás önmagában soha nem vihet senkit közelebb Istenhez. Minden szertartás önmagában csupán üres cécó! Értékké az az életodaadás teszi, amely az ilyen szertartást megelőzi, és természetesen követi. Az a fiú ne szertartástól, hanem saját megjavulásától várja élete megváltoztatását. Ha e törekvése komoly, akkor még keresztelés nélkül is kedves Isten előtt. De ha az ilyen törekvést meg akarja spórolni, akkor keresztelheti akár a római pápa, akkor sem ér semmit keresztelése Isten előtt! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-21, 05:43 | |
| 108 HANG - Csak a Földre születhetünk halálunk után? Te lényegében két különböző eseményre akarsz választ kapni e kérdésedben. Az egyik az, hogy van-e más bolygón is szellemi lények számára biztosított élet. A másik az, hogy lehet-e a Földön elrontott életet más bolygón jóvá tenni. Mindkét problémádra IGEN a válaszom. De azért ez nem olyan egyszerű! Azért nem egyszerű, mert a Föld bolygóra nem önszántukból születnek általában a szellemi lények. Nem, mert azt, amit itt rontottak el, azt a Földön tudják csak jóvá tenni. Más bolygón csupán „finomításokról” lehet szó. Én, Jézus, nem születtem le másutt, csak a Föld bolygón. Az eddigi HANG-könyvek alapján tudhatod, hogy lényegében megtérni csak a születés előtt lehet. Csak ott lehet abban a vágykeresztségben részesülni, amelynek következménye az a gondolkodás-átalakítás, amelyet a Föld bolygón kell elvégeznie annak, aki itt megszületik. A Föld bolygónál pokolibb pokol nem létezik más bolygón! Azok, akik megtérni, illetve pályamódosítást végezni jöttek le a Föld bolygóra, sok esetben ennek finomítását más bolygón kénytelenek végleg megvalósítani. Más bolygón, ahol van megfelelő körülmény szellemi lények befogadására, mindenki tud Rólam! Mindenki tudja azt, hogy Én, Jézus, mit éltem át, mit vállaltam értetek a Föld bolygón. Így hát más bolygókat - legalábbis a még általatok nem ismerteket - úgy is felfoghatjátok, mint tőletek különböző dimenziókat, amelyek azonban valójában nem azok, csupán erkölcsi szinten vannak felette a tiéteknek. Kétségtelen, hogy oda is próbálnak behatolni meg nem tért ártó szellemek, de ott eleve kudarcra vannak kárhoztatva. Te elégedj meg azzal, hogy életed megoldását itt a Föld bolygón kell egyenesbe hoznod. Elégedj meg azzal, hogy te a megtérés szándékával jöttél a Föld bolygóra, és itt lehetőséged van arra, hogy újjászüless, és így ne kelljen többé e földi pokolra, a pokoli Földre alászállanod! ***** 109 HANG - Megbocsát nekem Isten? Isten már régen megbocsátott néked. Most már csak az a fontos, hogy te is tudj megbocsátani önmagadnak. Tudd szeretni önmagadat! Igen. Az önszeretet nagyon fontos. Ez ellentéte az önzésnek. Önző az, aki mindig harácsolni akar önmagának. Önszeretetben az él, aki mindig szolgálni akar másokat azért, mert tudja, hogy minden rászorulóban Én, Jézus, várom a szolgálatát. Hidd el, hogy te már a Győztes oldalán állsz, és ezért bármi és bárki fel akarja borítani benned a szíved békéjét, akkor csak gondolj arra, hogy te az Én, a te Jézusod szeretete által létezel, mint az örökkévalóság gyermeke! ***** 110 HANG - Miért nem teremtődtek az emberek a tudatos örökéletre? Az emberek úgy „teremtődnek”, hogy boldogok akarnak lenni. A boldogság pedig nem más, mint a jónak birtoklása az elvesztés félelme nélkül. Mindenki, aki ember, természetében hordja a soha el nem múlható, tehát az örök élet utáni vágyat. Azok, akik ezt elfojtják magukban, természetük ellen cselekszenek. Az ember lelkiismeretét pontosan az is igazolja, hogy képes ellene tenni a lelkiismeretének! Ilyenkor az ilyen ember embertelen ember, vagyis természetellenes a magatartása. Hidd el, nagyobb erőbedobást igényel az örök élet letagadása, mint annak elfogadása. Hidd el, kegyetlenebb életről tesz tanúságot az, aki bódulatban akar élni, mint az, aki a boldogságát akarja biztosítani. Hidd el, fáradságosabb menekülni, mint szembesülni. Az a tény, hogy mégis a nehezebbet választják sokan, azért van, mert rövid távon könnyebbnek tűnik az, ha nem gondolkodik valaki, mint az, ha az eszét használja. Nem úgy van hát, hogy jónak lenni rossz, rossznak lenni pedig jó, amint némely gyermek gondolja, hanem úgy van, hogy jónak lenni jó, csak rövid távon nehéz, míg rossznak lenni rossz, csak rövid távon könnyűnek látszik (Mt 11;28.). *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-23, 06:10 | |
| HANG - Sorsomról Kérdező: SORSOMRÓL 1. Lehet-e lelki társam az, akit nagyon szeretnék? 2. Előző életemben találkoztam már vele? 3. Lesz-e valaki igazi társam? HANG: "Drága Gyermekem! 1. Először is ki kell jelentenem, hogy Én, Jézus, nagyon szeretlek! Ez a szeretetem soha nem fogja engedni, hogy akaratodon kívül bárki is eltávolítson téged Tőlem! De ez a szeretet azt is megígéri, hogy mindig lesz olyan szellemi társad, aki segíteni fog téged abban, ami szíved békéjének biztosítását, lelki fejlődésed helyes irányát elősegítheti. Mivel az istenszeretőknek minden a javára válik, ezért ne repülő sültgalambként várd lelki társadat, hanem figyelő szívvel, szemmel, hogy felismerd őt. Csak az mondható istenszeretőnek, aki mindent megtesz saját lelki fejlődésének érdekében, amit megtehet. 2. Nagyon veszélyes alapot vet lelki fejlődése számára az, aki nem a Velem, Jézussal, megélt kapcsolatát tartja a legfontosabbnak földi élete folyamán! Olyan fantáziálásnak nyitnék kaput számodra, ha arról beszélnék, hogy kivel és hogyan voltál előző életeidben kapcsolatban, amely fantáziálásra az ősellenség is hatni tud, és hatna is, ha Én ezt megtenném. Ne a múltadon, ne előző életeden fantáziálj, hanem a jelen lehetőségeire figyelj, és azokkal élve erősítsd kapcsolatodat Velem, Jézussal! 3. Nem lesz IGAZI társad! VAN IGAZI TÁRSAD! Isten mindenkit Önmagára teremtett, és mindaddig nyugtalan maradsz, amíg be nem látod azt, hogy igazi társad csak Én, Jézus, lehetek. Ha ezt belátod, akkor minden emberi kapcsolatodban fel fogod ismerni azokat a lehetőségeket, amelyek ESZKÖZÖK is egyben. Ezek azok a talentumok, amelyekkel meg kell tanulnod élni, ha szíved békéjét biztosítani akarod! Nem úgy van, hogy egyik ember jobban, a másik pedig kevésbé tud közelebb hozni Hozzám, hanem úgy van, hogy TE egyik emberi kapcsolatodat jobban, a másikat kevésbé használod fel arra, hogy Velem - a te Jézusoddal - elmélyítsd kapcsolatodat! Soha ne keresd magadon kívül saját boldogságod forrását! Megáldalak SZÍVEM SZERETETÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=y3ZXTGx0sUA | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-24, 06:11 | |
| 111 HANG - Miért van bűntudatom, ha nálam szegényebbre gondolok? Bár lenne bűntudata mindenkinek, amikor a nála szegényebbekre gondol! Ez a bűntudat tehát egészséges lelki hozzáállás az élethez. Arra kell törekedned, hogy ezt a lelki rezdülésedet ne pár forintra tördelve próbáld megszüntetni, hanem legyen egy olyan borítékod, amelybe rendszeresen helyezel bizonyos összeget, és pl. karácsony előtt vagy más alkalommal egy nagyobb összeggel igyekezz segíteni azon, akiről józanul megállapítható, hogy valóban rászoruló. Az őskeresztények között ez a szólásmondás járta: „Az alamizsna izzadjon meg a kezedben!” A ti országotokban pár forinttal nem lehet komolyan segíteni embereken. Azoknak, akik kéregetnek különböző helyeken, nem ellenőrizhető sem az állapotuk, sem a szándékuk. Ezért sokkal bölcsebb, ha az adományozásra összegyűjtött pénzedet nem aprózod el. E téren is légy okos és megfontolt! ***** 112 HANG – Csak rosszat tapasztalok Te egy túl érzékeny idegrendszert, egy melankóliára hajló természetet hoztál magaddal. Az ilyen természet minden rózsa mellett meglátja a tövist, minden fényben lát valami árnyékot, minden jó mellett lát valami rosszat. Ha nem itt és most, akkor majd a jövőben, de feltétlenül rossznak kell jönnie - gondolod -, mert te már csak tudod! És mert tudod, tapasztalod is! Közted és egy átlagember között nem az a különbség, hogy nem vagy a helyeden. Senki sincs a helyén! A nagy különbség az, hogy te nemcsak nem találod a helyedet, de lelked mélyén azt éled meg, hogy nem is fogod megtalálni soha. Igaz, más sem fogja megtalálni, de mások általában nem csinálnak ebből nagy problémát a maguk számára, s így elviselhetőbb számukra az a rohanás, menekülés, amiben élnek. Te ezt nagyon szenveded. Mi hát a megoldás? Először is nem magadon kívül kell megtalálnod önmagadat! Kívülről befelé csak bódulat, csak tüneti kezelés jöhet szóba! A megoldás mindenkinél - tehát nálad is - csak belül található meg. Tény, hogy Isten benned is boldogító módon van jelen. Ő képtelen bárhol is másképpen jelen lenni. Pokol csak a szellemi teremtmények, tehát az ember oldaláról létezhet. Aki tud poklot csinálni, az meg is tudja szüntetni azt! Ez megváltozhatatlan IGAZSÁG! Tehát minden látás kérdése! Látás kérdése a Mennyország is, látás kérdése a pokol is! Amelyiket véglegesíteni igyekszik magában valaki, az fogja őt jellemezni. Az nem baj, legalábbis nem a legnagyobb baj, hogy körülöttetek pokol van. A baj akkor kezdődik, amikor valaki engedi, hogy beléje hatoljon a körülötte lévő pokol. Az nem baj, hogy egy hajót viharzó tenger hullámai döngetik. A baj akkor kezdődik, ha a viharzó tenger vize kezd beszivárogni a hajótestbe, s kezdi elsüllyeszteni azt. Én, Jézus, csak azt tudom neked ígérni, segítek átalakítani a gondolkodásodat. De nemcsak nem ígérem meg, de egyenesen el is határolom magam attól a gondolattól, hogy helyetted benned megtegyem azt. Ember vagy, és nem bábu. Veled és érted mindent, de helyetted semmit! ***** 113 HANG - Az állatok is fejlődhetnek lelkileg? Az állatnak nincs szellemi lelke, ezért nem is fejlődhet e téren. Ami nincs, az képtelen fejlődni! Az állat a maga nemében éppen azért tökéletes, mert nincs is szüksége fejlődésre. Az állatnak arra van szüksége, hogy az ön- és a fajfenntartás működjék benne. És csak addig van értelme létének, míg ez működik benne. Amikor és ahogy ez felbomlik, megszűnik, nincs értelme annak, hogy tovább éljen. Amikor ti valami jó tulajdonságot fedeztek fel egy állatban, akkor azt magatokból vetítitek rá, mint jót. A vadállat semmivel sem rosszabb, mint a szelíd vagy megszelídített állat. Nem, mert az állat nem erkölcsi lény! A világ leggonoszabb emberének a kutyája is képes átharapni a világ legjobb emberének is a torkát, akkor, ha ösztöne ezt diktálja. Ne emeld hát az állatot erkölcsi szintre! Az állatnak nem lehet örök élete! Nem, mert nincs olyan boldogság igénye, amely ösztönei ellenében irányíthatná. Ezért az állatot nem nevelik, hanem idomítják! (A józan gondolkodás alapján nyilván nincs igényed a tetűt, a poloskát dédelgetni, szeretgetni! Pedig ezek ugyanúgy állatok, mint a kutya, amely pusztítja a benne és rajta élősködő bolhákat!) *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-25, 07:06 | |
| 114 HANG - Családommal kapcsolatban kérdezek. Családoddal kapcsolatban csak általános elveket tudok adni. Ez részben azért van, mert értetek és veletek mindent, de helyettetek semmit sem teszek. Részben pedig azért, mert senki nem képes senkit sem boldoggá, sem boldogtalanná tenni. Mindenki csak önmagáért felel, és nem a másikért. Te családoddal szemben is, családod minden tagjával kapcsolatban is, csak önmagadért felelsz. Ők, ha istenszeretők, akkor minden a javukra válik, ha nem istenszeretők, akkor pedig az Isten sem tud velük mit kezdeni. Azt pedig, hogy istenszerető valaki vagy nem istenszerető, mindenki maga dönti el, de nem külső hatásra. A külső hatások, mint eszközök, azt a célt szolgálják, amelyet az eszköz használója jónak lát a maga számára. A külső eszközök akkor boldogítanak, ha Hozzám, Jézushoz, viszik közelebb a használóját. Annak érdekében, hogy ez megtörténjék, bensőleg kell nyitottnak lenni az egyre jobb irányában. A boldogság útját csak azok járhatják, akik az alapalázat birtokában vannak. Vagyis azok, akik úgy állnak ki az általuk megismert jó mellett, hogy nyitottak maradnak a fejlődésre, vagyis arra, hogy a meglátott jót egy felismert jobbal lecseréljék. E téren mindenkinek önmagának kell meghoznia azt az erkölcsi döntést, amely következtében boldog lehet akkor is, ha külsőleg ellenkező irányba akarják őt befolyásolni. ***** 115 HANG - Miért pont nekem jutott ilyen mostoha sors? Én, Jézus, ezekben a napokban, amikor házak dőlnek össze, és óriási evilági értékek pusztulnak el az áradások miatt, arra hívom fel figyelmedet, hogy kicsit gondolkodj el az árvízkárosultak sorsa felett is. Miért pont őket érte ez a csapás? Miért pont nekik nincs, ahol nyugodt álomra hajtsák fejüket? Miért pont ők azok, akik számára annyira reménytelen a jövő? Ha ezeken elgondolkodsz, akkor háromféle következtetésre juthatsz. Az egyik az, hogy a jó Isten nem jó Isten. A másik az, hogy a Föld inkább pokol, mint Mennyország, és az a rövid kis idő, amit itt el kell töltenie a halandó embernek, nem arra való, hogy jól érezze magát, hanem arra, hogy erejétől függően szeresse, segítse azokat, akikkel kapcsolatba kerülhet. A harmadik pedig az, hogy hálát ad Istennek azért, hogy így készülhet elő arra a boldog örökkévalóságra, amelyre minden ember teremtődött. Te szeretnéd tudni, hogy hol van a hiba. A hiba ott van, hogy nem belül, a lelketekben akartok rátalálni Istenre, hanem a körülményeitek megváltoztatásától várjátok életetek jobbra fordulását. Hidd el, hogy Nálam, Jézusnál, mindig meg lehet találni azt az erőforrást, amelynek segítségével szíved nyugalmát visszaállíthatod. "Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű. (Mt 11;28-30)" De arra ne számíts, hogy akár a te, akár mások számára megváltoztathatom a Földnek siralomvölgy jellegét! ***** 116 HANG - Szeretnék békében élni a körülöttem lévő világgal! Furcsa gondolatsort hozok most eléd! Az első, hogy békében élj Istennel, a második, hogy békében élj magaddal, és a harmadik az, hogy képes legyél békében élni a körületted lévő világgal. Ez még nem furcsa gondolatsor. Most jön az, amit furcsának szoktatok tartani: Meg kell tudnod bocsátani az Istennek! Ez ugye elég furcsa? Pedig ezt kell tenned. Meg kell tudnod bocsátanod Istennek minden olyan eseményért az életedben, amelyről te nem tehettél. Minden zúgolódás mögött az áll, hogy Isten valamit rosszul tett. Tehát hittel el kell fogadnod, hogy mindaz, amiről nem tehettél, csak azért történhetett meg, mert Isten tudta, hogy pontosan arra volt szükséged, ami veled „véletlenül”, tehát nem a te szándékod szerint történt. Hittel el kell fogadnod azt, hogy Isten soha nem enged meg olyat gyermekeinek saját akaratuk ellenére, amelyek hátrányt jelentenének lelkük fejlődése szempontjából. Ha tehát így át tudod adni magadat Isten gondviselésének, akkor következik a második lépés. Meg kell bocsátanod önmagadnak! Isten nem olyannak szeret téged, mint amilyen lenni szeretnél, hanem olyannak, amilyen vagy! Ez jelenti azt, hogy el kell tudnod fogadni magadat olyannak, amilyen vagy. Vagyis nem arra kell tenned a hangsúlyt, hogy milyen vagy, hanem arra, hogy KIÉ vagy! Ha e két lépést megtetted, akkor a harmadik már szinte automatikusan következik. Rádöbbensz arra, hogy nem a világot kell megváltoztatnod, hanem saját gondolkodásodat, tehát minden jelen eseményből tudd kiolvasni azt, hogy az, ami történik körületted, miért jó neked! Ha nem tudod kiolvasni, az nem baj. De el kell ezt hinned, hogy feltétlenül jó neked, mert az istenszeretőnek minden a javára válik! *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-26, 06:42 | |
| 117 HANG - A szerepeket kiosztó Isten Júdásnak az áruló szerepét adta? Isten Általam, Jézus által, olyan szerepet adott Júdásnak, hogy hűséges apostolom legyen. Az árulás az nem szerep, hanem egy szerep elrontása. A rossz mindenkor egy jónak az elrontása. Júdás is, mint általában a többi apostol, úgy gondolta, hogy Én, Jézus, azért jöttem a Földre, hogy világuralmat hozzak létre. Júdásnál két szempont is mérgezte ezt az alapjában helytelen felfogást. Az egyik az volt, hogy siettetni akarta e hatalom megvalósítását. Úgy gondolta, hogy ki tudja Belőlem kényszeríteni ennek megvalósítását, ha ellenségeim kezére ad. A másik pedig a pénzszerzési lehetőség. Úgy gondolta, hogy két legyet üt egy csapásra: Rá leszek kényszerítve egy evilági hatalom megvalósítására, s ugyanakkor ő még pénzhez is jut árulása által. Sem Júdás, sem más soha nem kap Istentől olyan szerepet, hogy valami jót elrontson, bár ez minden szerepnél, mint lehetőség, fennáll. A te életedbe sem kalkulált bele Isten olyan szerepet, hogy bűnt kövess el. Istentől mindig olyan sugallat, indítás származik, amely pozitív irányú, vagyis jót akarás, rendezett szeretés! ***** 118 HANG – A csalódások sora a lelki fejlődésben A vallásosság érzése, ez a természetfölötti érzék nem azonos azzal az élő kapcsolattal, amelyet Én, Jézus, elvárok tőletek, és amely feltétlenül benső békéhez vezet. Megsérült természetetek nagyon igényli, hogy másoktól szeretetet kapjatok. Az igazi, élő kapcsolat Velem, Jézussal, szinte kizárólag arra teszi a hangsúlyt, hogy másokért éljen, és még hálás is, ha ez nem jár viszonzással. Igen, mert akkor kizárólag Tőlem, Jézustól, várja azt a szerető gondoskodást, amely elsősorban nem kívülről (bár jön onnan is), hanem belülről jön. E hármas csalódáson mindenkinek át kell esni, akinek Én, Jézus, vagyok a legfontosabb. Az enyéimnek csalódniuk kell önmagukban: Nem olyan jók, mint gondolták. Csalódniuk kell másokban: Az emberek általában nem olyan rosszak, mint gondolták. És csalódniuk kell Istenben: Isten egészen más, mint gondolták. E hármas csalódás a földi ember lelki fejlődésének kikerülhetetlen velejárója. ***** 119 HANG - Az öregek otthonát nehéz megszoknom. Kereszted függőleges szára a természeted. Vízszintes szára pedig a körülményeid. E keresztről leszállni nem lehet! Ahhoz, hogy e kereszted üdvösséget hozó kereszt legyen számodra, arra kell törekedned, hogy a függőleges szárát, tehát természetedet itasd át egyre nagyobb szeretettel. Erre képes vagy! Mások megváltoztatására, tehát kereszted vízszintes szárának lényegi megváltoztatására nem vagy képes. Én, Jézus, sem voltam képes megváltoztatni körülményeimet. Képes voltam viszont arra, hogy minden körülményben oda tudjak simulni Atyám akaratához (Lk 24;26). *****
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-06-27, 08:19 | |
| 120 HANG – Érzemileg kihült vagyok. Elmondjam-e férjemnek? Kétségtelen, hogy sok külső tényező összejátszott abban, hogy érzéki vágyaid elhidegüljenek. Ez nem érintheti a lényeget! A lényeg az a szeretet, amely a jót akarásban nyilvánul meg még akkor is, ha ez keresztet jelent. Neked így kell rendelkezésre állnod házasságodban a férjednek. Úgy kell neki akarnod a jót, ahogy erre képes vagy. Ez nem színészkedés, hanem örömmel vállalt áldozat kell legyen a részedről. Öröm, ha tudod, hogy ez is az üdvösséged keresztje. A szeretet a Földön elsősorban bizony áldozat, és nem élvezet! Semmiképpen se tárd ezt fel férjed előtt! Az áldozatvállalás e téren a te ügyed, és nem az övé! E téren az őszinteség nem a szeretet megnyilvánulása lenne, hanem a fegyelmezetlenségé. Ezalól csak akkor lennél felmentve, ha e téren ő téged nagyon faggatna. Mindent el kell követned, hogy ez ne következzen be! Nagy lelki fejlődésről teszel majd tanúságot, ha érzelmi szinten kezdeményezést is képes leszel majd vállalni! ***** 121 HANG - A jövőmet illetően félelmeim vannak. Egy egyszerű és igaz versikével próbálom érzékeltetni veled e kérdésedre adandó mondanivalómat. E versike címe: „Az Én nevem: VAGYOK! Megállt. Vártam. Egy idő múlva újra megszólalt: Tudod, amikor a múltban élsz, annak minden hibájával és bánatával, az bizony nehéz dolog. Ott ugyanis nem vagyok veled. Az Én nevem nem az, hogy VOLTAM! Amikor a jövőben élsz, annak minden gondjával és félelmével, bizony az is nehéz. Ott sem vagyok veled. Az Én nevem nem az, hogy leszek. Ha viszont a jelen pillanataiban élsz, könnyű a dolgod. Ott veled vagyok. Mert az Én nevem: VAGYOK!” E pár mondat világosan rámutat arra, hogy csak a JELEN van kettőnk kezében! Lehet a múltban merengeni, és lehet a jövőről tervezgetni, de ezekhez soha nem szabad kötnöd a szívedet! A múlt az már nincs! A jövő egyáltalán nem biztos, hogy lesz! Amint a testi szíved a jelenben dobog, vagyis a jelenedet élteti, úgy Én, Jézus, is a mindenkori jelenedben vagyok képes arra, hogy az Én békémet megosszam veled (Mt 11;28.). A JELENBEN kell tehát megtenned azt, amit megtehetsz annak érdekében, hogy szíved békéje megteremtődjék benned. Minden JELEN ezért van! Nagyon természetes, hogy a múlt tapasztalatainak tanúságait a jelenben figyelembe kell venned. Nagyon természetes az is, hogy reményből élő ember légy. De e remény horgonya mindenkor ezt kell hogy eszedbe juttassa: „Mi ez az örökkévalósághoz képest?!” Ha így éled meg jelenedet, akkor és csak akkor tudlak boldogítani Én, a te Jézusod! ***** 122 HANG - Az élettel, halállal kapcsolatos kérdéseim vannak. Arra kérlek szeretettel, hogy soha ne menekülj a benned felmerülő kérdésekkel kapcsolatban különböző bódulatokba! Csak az képes szívében megtalálni az áhított benső békét, tehát a Földön elérhető legnagyobb boldogságot, aki menekülés helyett mindenkor a szembesülést választja. Korotokban alig van ember, aki ne valamilyen bódulatban élne. Bódulatot nemcsak drogok által ér el a földi ember. A sport, a művészet, a tudomány, a politika, az üzlet, a vallás, tehát a földi életnek szinte minden területe alkalmas arra, hogy a boldogság látszatával bódulatba vigyen benneteket. Boldoggá csak az az ember lehet a Földön, aki az örökkévalóság igézetében éli meg azt, hogy az igazságot szeretetben, a szeretetet pedig igazságban kell megvalósítania. Az ilyen ember „bárány”, de nem „birka”. A Földön él, de nem a Földért él, és földi életének legbiztosabb órájára - a halál órájára - gondolva nem félelemmel menekül ettől, hanem telve reménnyel, örömmel készül erre. *****
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |