|
| Ezoterika | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5017 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-07-29, 05:39 | |
| HANG - A HELYES SZERETETRŐL *
Kérdező: Kérek ismertetést a helyes szeretetről. HANG: "Meg kell mondjam, hogy e téren nagyon sok félreértés van köztetek, és ennek következtében nagyon sok szenvedést okoztok egymásnak. Ti a különböző érzelmi megnyilvánulásokat azonosítjátok a szeretettel. Kétségtelenül van érzelmi megnyilvánulása is a szeretetnek, mivel ti érzelembe ágyazott életet éltek. De most az érzelem alatt nem azt a finom, benső békét árasztó, otthonra találtság érzését értem, amely a földi élet után is nagyon fontos szerepet kap a szellemvilág életében, és amely méltó arra, hogy szeretésnek nevezzétek, hanem azt, amely a földi élettel értelmét vesztve megszűnik. Tehát azt az érzelmi állapotot, melyet tartósítani nem lehet, és nem is kell, mert nem képes az áldozatvállalást hűségben hordozni. Ilyen minden ártatlan simogatás, becézgetés, puszilkodás, ölelés, megértő mosoly, stb. Ezeket nem szabadna azonosítanotok a szeretéssel. Bár lehetnek ezek is igazi szeretet-megnyilvánulások, amikor ezeknek vállalása áldozatba kerül. Ilyenkor igazi szeretés van mögöttük. De általában nem nevezhetők ezek a szeretet megnyilvánulásainak. Az igazi szeretet egy olyan akarati aktus, mely az Irántam való szeretetben gyökeredzik. Tehát Értem vállalt vállalkozás, amely nem a következményekre van tekintettel, hanem a FORRÁSRA. Tehát nem azt mérlegeli, hogy ki jár jól, hanem arra figyel, hogy Tőlem jöjjön az elhatározás, az akarati döntés. A szerelem csak Bennem azonos a szeretetemmel. Teremtményeimben a szerelem nem más, mint olyan pszichikai esemény, melynek forrása egy külső lény által meggyújtott belső ideál. Ez az ideál aztán annyira tud lángolni belül, hogy kifelé is valóságnak tűnik annak szemében, akiben ez az ideál meggyulladt. De csak annak szemében, akiben meggyulladt. Mivel e lángot szintén nem lehet konzerválni, ezért a csalódás előbb-utóbb automatikusan bekövetkezik. Nem változik át szeretetté. Csupán arról lehet szó, hogy már kezdetben is jelen volt az a szeretet, mely később, miután a szerelmi kábulat megszűnt, szerephez juthat. A szerelem, amennyiben a fent leírt módon, tehát külső teremtmény részéről gyulladt ki valakiben, inkább elnyomja a szeretetet, semmint segítené azt. Boldog ember az, aki a Tőlem kapott szeretet által úrrá tud lenni a szívében kigyulladt szerelem felett. De jaj annak, aki a benne kigyulladt szerelem áldozatává válik. Sem Isten, sem ember rajta segíteni nem tud. Családi tragédiák számtalan tömege tanúsítja ezt. Ó, hányan botránkoztak meg azon, és dobták félre azt a kijelentésemet, melyben elmondtam, hogy aki jobban szereti apját, anyját, házastársát, tehát bárkit, mint Engem, az nem méltó Hozzám! Bizony a helyes szeretés az nagyon komoly életállapot, mely az önlegyőzés által tisztul, és érlelődik véget nem érő boldogsággá. A szerelmeseknek mondom: Ne egymástól várják saját boldogságukat, hanem Tőlem várja mindegyik, akkor meg fogják találni egymásban azt. De ha egymástól várják, akkor pokollá teszik egymás életét. Drága Gyermekem! Én igaz szerelemmel szeretlek. Erre egyedül Én vagyok képes. Ez életetek mulandóságában föl nem fogható, csupán elhihető. Boldog, aki elhiszi ezt. Minden vágyam afelé irányul veled kapcsolatban, hogy elhidd ezt Nekem. Olyan boldogságra teremtettelek, melyet meg is tudok adni. Csak Én tudom ezt megadni. Megáldalak."
| |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5017 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-07-31, 06:31 | |
| HANG – A jézusi utat keresem
Kérdező: A jézusi utat keresem! HANG: "Drága Gyermekem! Máté 7;7-ben olvashatod: "Keressetek és találni fogtok"! Akkor keresel Engem, Jézust, akkor tiszta és őszinte a szándékod e téren, ha nem arra teszed a hangsúlyt, amit eddig Rólam, Jézusról, tanultál, hanem arra, amit kiolvasol az evangéliumaimból. Amit eddig tanultál Rólam, Jézusról, abban van sok jó és van sok javítani való. A jó az, amit téged épít, buzdít és vigasztal, tehát az, ami szíved békéjét visszaadja, erősíti, vigyázza. Ami nem jó, az az, ami bűntudatodat erősíti. Én nem azért jöttem közétek, és főleg nem azért vagyok bennetek, hogy szomorkodjatok, hanem azért, hogy örömötök teljes legyen! Neked sokkal jobban kellene örülnöd annak, hogy benned van az egész Mennyország, s természetesen Én, Jézus is, semmint azzal foglalkozz, hogy magad miatt nyugtalankodj! Bár megértenéd azt, hogy nem az a lényeg, milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy! Bár megértenéd azt, hogy Én nem azért jöttem, hogy összeboronáljam a Magam számára az igazakat, hanem azért, hogy kimutassam irgalmas szívem szeretetét irántatok, akik úgy tudjátok, hogy nem vagytok szentek! Bár megértenéd, hogy nem úgy szeretlek téged, mint mindenkit, hanem úgy, mint senkit a világon. Ha még valakit úgy szeretnék, mint téged, akkor kettő lenne belőled! De te EGYETLENEM vagy! Ha az evangéliumaim alapján kezded felismerni azt, hogy Én, Jézus, vagyok a te soha meg nem szüntethető örömforrásod, akkor át tudod venni Tőlem az Én békémet. Ne tartsd magad olyan kicsinek! Nem vagy te olyan nagy! Az Én szeretetem irántad nem tőled függ! Csak egy kicsit hidd el, hogy Én, a te Jézusod, nemcsak benned élek, hanem érted élek benned! Ez akkor is igaz, ha te nem élsz értem! Természetes, te boldog csak akkor tudsz lenni, ha elhiszed, hogy érted élek, és legalább szándékod az, hogy te is Értem élj. Értem élni nem nehéz! Mindössze annyit kell tenned, hogy reggel Hozzám fordulva átgondold azt, ami szerinted az elinduló napon rád vár, és erre kérd áldásomat. Az első HANG-könyv bőven tárgyalja a párbeszédimát. Most, az utolsó időkben ez az imaforma a legalkalmasabb arra, hogy szívetek békéjét átvegyétek Tőlem, Jézustól. Csak egy pici hit és egy pici alázat kell ennek az imaformának az elvégzéséhez, és máris átélhetitek azt a szívnyugalmat, amit a világ nem adhat és el sem vehet tőletek soha! Hinned kell, hogy minden olyan gondolat, ami téged épít, buzdít és vigasztal, az Tőlem van, és nem te találod ki, bár neked kell kigondolnod, és hinned kell, hogy az Isten minden szellemi teremtményében boldogító módon van jelen. Másképpen nem is tud Isten létezni! Ősellenségetek az ördög, a nagy megtévesztő, a nagy elbizonytalanító, mindent megtesz azért, hogy téged is elbizonytalanítson! Ezért mondtam, hogy a hangsúlyt arra kell tenned, amit az evangéliumaim alapján megismerhetsz Rólam! Tehát el kell kezdened a gondolkodás-átalakítást! Ennek elkezdését bár nem lehet elég korán elkezdeni, de nem késő soha! Nagyon szeretlek, és megáldalak SZÍVEM SZERETETÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-02, 06:03 | |
| HANG - A KÉT FŐPARANCSRÓL
Uram! Ma a két főparancsról szól az evangélium. Reggel furcsa gondolatot adtál. Kérlek, fejtsd ki jobban! HANG: "Sajnos furcsa gondolatnak tartjátok még ma is, kétezer év után, azt a főparancsot, mely párja az első főparancsnak. Ez így hangzott akkor, és így hangzik most is: "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." Számodra az volt furcsa, hogy eszedbe juttattam azt a példámat, melyet gyakran el szoktál mondani esküvők alkalmával, s melyről úgy tudod, hogy egy keleti házassági szertartás szerves része. Íme a példa: A menyasszony bezárkózik egy szobába, s a vőlegény kopog a zárt ajtón. Belülről hangzik a kérdés: 'Ki az?' Vőlegény válasza: 'Én vagyok.' Az ajtó nem nyílik. Ismét kopog a vőlegény, s megismétlődik az előző jelenet. Majd harmadszor is kopog a vőlegény, s akkor a kérdésre: 'Ki az?', ezt válaszolja:' TE vagyok!' És ekkor kinyílik az ajtó. Ami számodra furcsa volt reggel, az az, hogy ezt mondtam neked: 'Az előbb említett, gyakran elmondott esküvői példád nemcsak menyasszony-vőlegény kapcsolatára áll, hanem minden emberi kapcsolatra.' Igen, ezt mondtam, s ezt mondom most is. Ezt jelenti az, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Sokkal jobban meg kell tanulnotok másokba beleérezni. Empátiának mondjátok ezt a képességet. Amennyire sikerül ezt erősíteni magatokban, annyira lesztek képesek arra, hogy erőltetés nélkül le tudjatok mondani minden ítélkezésről. Sajnos van bennetek egy furcsa félelem. Ez abból áll, hogy azért nem meritek megérteni egymást, mert úgy gondoljátok, hogy akkor helyeselnetek is kell azt, amit a másik mond vagy tesz. Nyilvánvaló, hogy egészen más megérteni valakit, és egészen más helyeselni valakinek magatartását. A megértésre mindig törekedni kell. A megértés képes kihúzni szívetekből a gyűlölet méregfogát. A megértés lehet csak egyedüli alapja minden együttélésnek. Csak az mondhatja, hogy minden ember az ő felebarátja, aki képes mindenkit megérteni. - Aki nem képes erre, az nem képes felebarátként sem kezelni mindenkit. Nem az a fontos, hogy téged megértsenek. De igenis nélkülözhetetlen számodra, hogy másokat minden körülményben meg tudjál érteni, ha itt a Földön meg akarod valósítani a második főparancsot, mely nélkül az elsőt sem valósíthatod meg. De továbbmegyek. Meg kell tanulnotok, hogy meg tudjátok érteni önmagatokat is. Itt sem szabad azonosságot látni a megértés és a helyeslés között. Gyökerében csak az képes igazi megtérésre, aki az önmaga által sem helyeselt magatartását meg tudja érteni. Csak így lesz képes valaki arra, hogy a magatartás-rugókat korrigálja, s valóban az önmaga által is helyeselt irányt fel tudja venni."
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-04, 06:23 | |
| HANG - A HANG helyett a médium válaszol Kérdező: Nem hiszek Istenben! MÉDIUM: Tisztelettel közlöm, hogy benső indítást érzek levelének megválaszolására. Írja, hogy nem hisz Istenben. Meg kell mondanom, hogy abban az istenben, amelyikben Ön nem hisz, abban én sem hiszek. Nem hiszek olyan istenben, aki kívülem létezne számomra azért, hogy segítségemre jöjjön olyankor, amikor erre kérem. Nem hiszek olyan istenben, aki nélkülem nem tudja, hogy mit kellene tennie. Nem hiszek olyan istenben, aki az ember jogos kívánságainak teljesítésére van kitalálva. Most elmondom, hogy milyen Istenben hiszek. Olyan Istenben hiszek, aki bennem él mindaddig, amíg van némi fogalmam arról, hogy mit jelent jót akarni, tehát szeretni. Olyan Istenben hiszek, aki csak akkor tud bennem élni, ha én vigyázok Reá! Olyan Istenben hiszek, aki a Földön a rongyos istállót is elfogadta szállásnak, s így szívemet sem veti meg, ha igazán vállalom, hogy befogadjam Őt. Olyan Istenben hiszek, aki hidegben, sötétben, piszokban, tehát a jelen világunkat jellemző körülményekben született meg, hogy e hidegbe meleget, e sötétbe világosságot, fényt, e piszokba erkölcsi tisztaságot hozzon. Én ebben az Istenben hiszek. Nekem Ő a mindenem, s meggyőződésem, hogy akinek bármi és bárki más, tehát saját gyermeke is a mindene, az bálványimádó, és pontosan akkor fogja a legnagyobb csalódás érni, amikor legkevésbé várja. Engem nem érhet csalódás, mert a bennem élő jó akarat, tehát a SZERETET nem más, mint Ő, a TEREMTETLEN SZERETET! Tudom, hogy Önben is él ez a SZERETET, ez az ISTEN, és azt is tudom, hogy miután kiábrándult egy nem létező istenből, lehetővé vált az Ön számára a JÉZUSBAN közöttünk megjelent igazi Istennel való találkozás! Igen! Ha megpróbál vigyázni a szívében lévő JÓ AKARATRA, tehát az igazi Istenre, akkor feltétlenül meg fogja tapasztalni azt, hogy míg kacsalábon forgó kastélyokban is lehet boldogtalanul élni, addig rongyos istállóban, lehetetlen körülmények között is lehet szenvedve bár, de boldog szívbékével hinni és remélni. A magyarországi Erzsébet királynét télvíz idején kizavarták a királyi palotából apró gyermekeivel együtt, akik szoknyájába kapaszkodva vágtak neki az éjszakának. S ez az asszony, akinek valóban senki nem adott semmit a gúnyon és megvetésen kívül, ekkor is énekelni tudta az angyalok karácsonyi énekét: "Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek!" Igen, mert számára Isten a legnagyobb magasságban élt: e kisemmizett asszony szívének trónusán! Ennél magasabb magasság nem létezik sem ezen, sem a másvilágon! Szentkarácsony estéjén írom e sorokat. Könnyű nekem, mert semmim és senkim nincs, s így enyém lehet az egész világ! Minden fény, minden meleg, minden tisztaság, ami után ember vágyakozhat a Földön. Ebben a külső nincstelenségben, ebben a mérhetetlen benső boldog békességben kívánom Önnek annak az Istennek felismerését, aki csak akkor tudja gondviselő szeretetét kimutatni irántunk, ha vállaljuk az Ő gondjának viselését. Mint a kicsiny gyermek a családban. Kicsi, erőtlen, de ő ad erőt annak a szülőnek, aki szeretetével átkarolja. A nagy Isten olyan, mint a rongyos istállóban fekvő didergő kicsi, szegény, kiszolgáltatott gyermek! Szeressük Őt! Az Ő szívbékéjét kívánom az Ön életében valósággá válni! Testvéri szeretettel 1996. SZENT KARÁCSONY ESTÉJÉN! | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-06, 06:32 | |
| HANG – A munkám megbetegít
Kérdező: Hagyjam abba megbetegítő munkámat? HANG: "Drága Gyermekem! A karma és az újjászületés szorosan összefüggnek egymással. Mindenkinek az a célja, az kell hogy célja legyen, hogy újjászülessen. Ehhez pedig mindenki a karmájának feloldása által tud eljutni. A karma egy olyan sorsvonal, amely teljesen egyénre szabott. Nem létezik belőle kettő! A te karmád a te életed. Ezt sem leadni, sem átvállalni mástól nem lehet! Neked ebben a sorsvonalban kell megtalálnod azt a szívbékét, ami számodra életed megoldása, mások számára pedig fény, világosság, útmutatás. Ezután az előzmény után, most lássuk, mi a teendőd! A megbetegedés útja soha nem lehet az élet megoldásának az útja! Magadból és körülményeidből ki kell tudnod olvasnod azt, hogy képes vagy-e olyan erőforrásokat igénybe venni, amelyek szívbékédet biztosítani képesek. Magadból, tehát Velem egyetértve, és körülményeidből, tehát különböző, téged szerető embertestvéreid jó tanácsai elfogadása által. Ha nem, akkor feltétlenül ott kell hagynod az eddig vállalt feladat továbbgombolyítását! Médiumom addig becsületes, amíg nem vállal fel olyan felelősséget, amit a kérdezőnek kell magára vállalnia! A munkahely-probléma semmiképpen sem lehet senki számára legfőbb szempont. Legfőbb szempont csak a Velem való kapcsolat lehet, tehát a szívbékének biztosítása. Hozzám nem lehet boldogtalanul tartozni, Velem nem lehet elkeseredetten, kétségbeesetten, tehát úgy élni, hogy mulandó dolgok miatt görcsbe ránduljon valakinek a gyomra. Drága Gyermekem! Neked szembesülnöd kell azzal, hogy mennyire engeded az Én életemet érvényesülni benned, veled és általad. Vagyis, hogyan éled napjaidat Velem, Bennem és Általam!? Ha erre teszed a hangsúlyt, akkor tapasztalni fogsz csodákat életedben. Ha nem erre teszed a hangsúlyt, akkor szembesülés helyett csak menekülni fogsz karmád feloldása elől, s természetesen az elől az újjászületés elől is, amelyről azt mondottam, hogy nélküle senkinek sem lehet üdvössége (János 3;3)! Nagyon szeretnék segíteni neked! Veled és érted mindent, de nélküled semmit! Nekem csak ilyen lehet hozzáállásom problémáidhoz. Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-07, 06:04 | |
| HANG – A pszichologiáról
Kérdező: Mi a véleményed a pszichológiáról? HANG: "Drága Gyermekem! Mint tudod, minden külső megnyilvánulás belső gyökerekkel rendelkezik. E belső gyökerek külsőleg bármennyire is szerteágazók, egyetlen gyökérből erednek. Ez az egyetlen gyökér pedig a minden szellemi lényt boldogító módon létben tartó Isten teremtő ereje. Mivel ez a teremtő erő a szellemi lények vonatkozásában is örök, boldogító és megváltozhatatlan odaadás, ezért SZERETETNEK is nevezhetitek. Minden nyugtalanító, benső harmóniát, békétlenséget hordozó magatartás gyökere tehát e SZERETETNEK kevésbé, vagy egyáltalán tudomásul nem vétele. Az ilyen magatartás a pszichológiához folyamodik segítségért. Mivel minden szellemi lény boldogsága vagy boldogtalansága azon fordul, hogy Teremtőjével milyen tudatos a viszonya, ezért e téren gyökeres megoldást csak Isten tud adni szellemi teremtményei számára, ha azok megfelelő nyitottsággal, alázattal rendelkeznek. A pszichológusok feltétlenül képesek tüneti kezeléseket adni a bensőjükben, szellemükben megzavart embereknek. E tüneti kezelések hatékonysága, mélysége attól függ, hogy maga a pszichológus milyen kapcsolatban van Velem, Jézussal, és mint említettem, maga a beteg mekkora nyitottságot, alázatot dolgozott ki magában. Ha egy pszichológus ezt nem látja át, akkor az általa adott tüneti kezelések valójában nem gyógyítanak, hanem bódítanak! Semmiféle tudományban nem állhat meg a fejlődés! Így vagytok teremtve! Minden olyan tudomány, amely az emberrel foglalkozik, bármilyen mélységekig is ér le, mindig felületi szinten mozog. Ez, természetesen, nem vesz el semmit értékéből mindaddig, amíg nem akarja abszolutizálni önmagát. A pszichológia mindaddig, amíg eszköznek tartja magát annak a célnak eléréséhez, amely Én, Jézus, vagyok, jó szolgálatot tesz. De ha leválik ettől a CÉLTÓL, elveszíti értelmét, mert nem a feladatának megfelelően járt el! Gondolj az ateista uralmi időszakra! E korszakban azok, akik tagadták a lelket, a legkifinomultabb lélektani törvényeket igyekeztek fel- és kiismerni, hogy áldozataikat e törvények alkalmazásával manipulálják, tönkretegyék. Szép és szent feladat a pszichológiával foglalkozni mindaddig, amíg valaki nem gondolja magát Istennek. De ez nem elég. Csak annak érdemes felvállalnia a pszichológia által nyújtott ismeretek felhasználását, aki törekszik arra is, hogy egyre jobban megismerje Istent, aki Bennem, Jézusban, emberként megjelent köztetek. Megfelelő gondolkodás-átalakítás, tehát gyökeres gyógyulást eredményező szemléletváltás kizárólag csak Általam, Velem és Bennem érhető el. Minél jobban EGY vagy Velem, a te Jézusoddal, annál inkább tapasztalhatod áldásomat munkádon, életeden! Megáldalak az ÉLŐ HIT, REMÉNY, SZERETET LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-08, 06:53 | |
| HANG – A rákbetegségről
Kérdező: Egy rákos beteg meggyógyulásáért könyörgöm! HANG: "Drága Gyermekem! Hogyan mondjam el neked, hogy amiért könyörögsz, annak legjobb szándékod mellett is éppen az ellenkezőjét áhítod? Azért könyörögsz, hogy társad a rákból kigyógyuljon. Ugyanakkor azt áhítod, hogy ne akarjon beleolvadni abba a nagy egészbe, amelybe a halál elfogadása segít bele legjobban minden embert. Ott jelenik meg a rák, ahol az egység beszűkül az énre. A testben akkor építi ki hadállásait (áttételeit) a rák, amikor a lélek képtelenné válik beleolvadni abba az egységbe, amelyben minden mindennel összefügg. Amikor a lélek képtelen átlépni mulandó kis énjét, s képes volna mindent és mindenkit feláldozni csak azért, hogy meghosszabbítsa azt az utat, amelynek hossza szükségszerűen véges, nagyon véges. Drága Gyermekem! A rák maga az ember, aki csúcsértékké tette, örök érvényűnek akarja hinni a mulandóságot. A rákot nem gyógyítani kell, hanem felismerni benne az önismeretnek egy olyan eszközét, amely mint tükör, visszatükrözi önmagát. A rák ellen, mint betegség ellen, fölvenni a harcot, egyet jelent azzal, hogy megpróbálni megszüntetni az önismeret egyik leghatékonyabb eszközét. Eljöhet az idő, amikor kitaláljátok a rák gyógyszerét, de akkor ez egy másik formában, új megjelenésben válik tükörré, hogy felismerjétek: mindennek bele kell épülnie a nagy EGYSÉGBE! Olyan is előfordulhat, hogy Én adok olyan tüneti kezelést, amely megszünteti a sejtek önállósulását, szaporodását a test egysége ellen. De az, sajnos, nem lehetséges, hogy elvégezzem helyettetek azt a gondolkodás-áta¬lakítást, ami szükségtelenné tenné a rákos tünetek megjelenését a testeteken. Arra kérlek hát, azért imádkozz, és azt hitesd el magaddal és rákos betegeddel, hogy örömmel kell elfogadnotok a halállal való szembesülést. Csak aki le tud mondani életéről, az nyeri azt meg! Csak aki vállalja a mulandó élet elvesztését, az képes azt helyes formában megtalálni! A rák megszüntetésének ez az egyetlen IGAZI útja! A hit, amely képes hegyeket is megmozgatni, természetesen képes minden testi tünetet is megszüntetni. De ez a hit csak akkor boldogító hit, ha általa képes átlépni önmagát az, aki hitből akar élni! Nagyon szeretlek benneteket, és megáldalak az élő hit által történt ÖNÁTADÁS LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-09, 08:09 | |
| A reinkarnációról azoknak, akik erről Jézus alapján kételkednek
E kérdésre: Mi késztetett arra, hogy a reinkarnációval érdemben foglalkozzam, maga Jézus kijelentései, példabeszédei hívták fel a figyelmemet. Reinkarnáció alatt nem a lélekvándorlást értem. Szerintem a lélekvándorlás a reinkarnáció eltorzított formája. E torzításon nem kell csodálkoznunk, amint azon sem, hogy még ma is a legtöbb keresztény embernek torz képe van nemcsak Istenről, de Jézusról is. Bizony mindannyian az önzésnek és a felelősség áthárításának torz tükrével születtünk a Földre, akkor is, ha ezt „útközben” megbántuk. Reinkarnáció alatt értem ugyanannak a szellemi teremtménynek újraszületését emberként, aki már élt valamikor a Földön, illetve azért született, mert születése előtt önzése, gőgje folytán méltatlannak bizonyult Isten boldogságára. A reinkarnáció véleményem szerint nem azonos az újjászületéssel sem, amelyben részesülniük kell mindazoknak saját testükben, akik üdvözülni akarnak (Jn 3;3). Köreinkben azt szoktuk mondani, hogy az ember elsősorban nyaktól fölfelé ember. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy értelmes ember értelmetlenséget sokáig nem tud képviselni, főleg akkor, ha valamire az egész életét rá akarja tenni. A reinkarnációval nem törődésben látom annak is a következményét, hogy a szegény, szolgáló Jézust emelt fővel képesek képviselni különböző rangokban, stallumokban, trónusokon ülő kései utódai azoknak az apostoloknak, akik még tudták, hogy nem lehet különb sorsa azoknak, akik Jézus nyomában járnak, mint amilyen sorsa Mesterüknek volt (Jn 15;20). De ne szaladjak el oly gyorsan előre! Egyelőre csak azt állítom, hogy nem az indított a reinkarnációval való szóba állásra, hogy a hatmilliárd emberből több mint négymilliárd hisz benne. Nem ez indított, bár ez is figyelmet felkeltő lehetne azoknak, akik szívesen és joggal foglalkoznak azzal, hogy bizonyos szó, kijelentés, hol és hányszor fordul elő. Ez így igaz akkor is, ha egy igazságnak soha nem lényeget érintő kritériuma az, hogy hányan és hányszor képviselik. Még a józan eszem sem elsődleges szempont a reinkarnációval való foglalkozásom tekintetében, bár ez nem teljesen elhanyagolható. Nem hanyagolható el számomra az a „véletlen”, hogy nem vagyok azok között az afrikai csontváz emberek között, akik „véletlenül” nem a mi égövünk alatt látták meg a napvilágot, sem azok között, akik a Teréz anya leányai által - mint csepp a tengerben - felkarolt leprások és különböző betegségekben magukra maradt százezrek életét jellemzi. Nem. Engem Jézus szavai, kijelentései kényszerítenek arra, hogy foglalkozzam a reinkarnáció gondolatával, és nyitott és hálás leszek mindazoknak, akik igazolni tudják számomra Jézus alapján csakúgy, mint a józan ész alapján azt, hogy a több mint négymilliárd ember hite a fantazmagóriák, a mesék világába tartozik. Kezdem hát Jézus kijelentései alapján igazolni azt, hogy szóba kell állnom a reinkarnáció gondolatával. Azt mondom, hogy kezdem. Igen, mert egyelőre csak egyetlen gondolatpárt említek, ajánlok testvéreim figyelmébe. Ha ezt már alaposan megcáfolták vagy elfogadták, akkor érdemes tovább olvasni, folytatni a bennem felmerült, s eleddig még meg nem cáfolt érveim felsorolását. Feltételezem, hogy Jézus volt a világon a legemberibb ember, és ő joggal elvárja azoktól, akik követésére vállalkoznak, hogy egyre emberibb emberek legyenek. Tehát értelmes emberként értelmes dologra tegyék az életüket. Jézus szűk kapunak és keskeny útnak mondotta azt az utat, amely az életre vezet, és hozzátette még azt is, hogy kevesen találják azt meg. Azért, hogy tévedés ne essék, nehogy valaki véletlen kisiklásnak, elnagyolásnak tartsa kijelentését, még hozzáfűzte azt is, hogy széles az út, és tágas a kapu, amely a romlásba vezet, és sokan mennek be rajta. (Mt 7;13-14). Az „életet” a mennyek országának gondolom. A „romlást” pedig a kárhozatnak A dúsgazdag és a szegény Lázárról szóló példabeszédében Jézus egyértelműen elmondta, hogy odaát nincs mód átevickélni a romlást jelentő pokolból az életet, a mennyek országát jelentő ábrahámi kebelre. (Lk 16;26). Véleményem az, hogyha nem lenne reinkarnáció, akkor a JÓ Isten jósága emberi mércével is csak rossz Istennek lehetne nevezhető, mivel a kevés gyermeke mellett a sok gyermekét örök kárhozatban tartaná örök létben. E kijelentésemnek kétségtelen alapja az, hogy minden létezőt szerintem Isten tartja létben. Amit Ő nem tart létben, az nincs! Vagyis Isten létbentartó módon van jelen teremtményeiben. Azt sem gondolom elfogadhatónak, hogy hol létben tart, hol megsemmisíti azt, amit, akit létben tartott. Azért nem tartom számomra ezt elfogadhatónak, mert részben Istenben nincs változás, részben pedig szerintem Isten nem hebehurgyán teremti Önmagára szellemi teremtményeit, és elfogadhatatlan számomra az is, hogy valaki, legyen az akár a világ leggonoszabb szellemi lénye is, akkor érezze jól magát, amikor rosszul érzi magát. Márpedig ez azt jelentené, hogy a sok milliárd elkárhozott soha nem jönne ki a poklok poklából, bár kijöhetne. Elfogadhatatlan tehát számomra az, hogy egy rossz állapotból soha ne lehessen kiút annak, aki nem találta meg a keskeny utat és a szűk kaput. Így már ez az egyetlen jézusi gondolatpár, amely szerint sokan kárhoznak el, és odaát nincs végleges revideálásra lehetőség, már elég arra, hogy szóba álljak a reinkarnáció gondolatával. Igaz, el lehetne mondani azt, hogy van tisztítóhely, és onnan lehet kiút a mennyország irányában. De akkor meg a poklot, a kárhozatot kellene tagadnom, ami szintén nem megy, mert Jézus szavai alapján a férgük el nem hal, és a tüzük ki nem alszik (Mk 9;48). Jelenleg én egy olyan egyháznak vagyok tagja, amely sem a tisztító tüzet, sem a poklot nem tagadja, hanem kifejezetten hittartalomként állítja, megköveteli övéitől, de a reinkarnációval kapcsolatban tudtommal nincs ilyen hittétele. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Hát ezért képes arra, hogy a kicsi, szegény, kiszolgáltatott jézusi magatartást lecserélje a nagy, gazdag és önmagát engedelmeskedtetéssel biztosító intézménnyel. Ha az egyházam hatalmasai szóba állnának a reinkarnáció gondolatával, úgy gondolom, egy sem lenne közülük olyan botor, hogy hatalmaskodást vállalna abban a tudatban, hogy emiatt még egyszer a Földön kegyetlen szolgasorsot kell majd vállalnia. Folytatom a reinkarnáció létével kapcsolatos nézetem igazolását. Tömören akarok fogalmazni. Nemcsak azért, mert nem akarom bő lére ereszteni mondandómat, hanem azért is, mert e kis írásomat vitaindítónak szántam. Jézus beszél konkolyról, amelyből búza soha nem lesz. Nem beszél farkasról, amelyből bárány lesz, de beszél arról, hogy mindkét létezőpár az marad, ami volt kezdetben. „Hagyjátok, hadd nőjön mind a kettő az aratásig!” (Mt 13;30) – „Nézzétek, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé!” (Mt 10;16) A konkoly az konkoly, a farkas az farkas marad. De azt is mondja, hogy majd akkor, amikor Őt keresztre feszítik, mindeneket magához vonz, és nem mondja azt, hogy kivéve... „Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a földről, mindenkit magamhoz vonzok.” (Jn 12;32) Tehát ismét csak azt következtetem ebből, hogy bár az örök kárhozat lehetősége örökre létezik, de az örökre elkárhozottak elkárhozott létezése nem létezik. Itt a Földön viszont vannak olyanok, akik az Ördög atyától vannak (Jn 8;43), és akikért Jézus kifejezetten elmondja, hogy ezekért nem imádkozik (Jn 17;9). Sőt még övéit is figyelmezteti, hogy rázzák le lábuk porát (Mt 10;14), ha ilyenekkel találkoznak. A Szentlélek elleni bűn valósága nem érv amellett, hogy vannak örökre elkárhozottak, mivel ez a bűn nem egy döntés következménye, hanem a megátalkodottság állapota. Nagyon természetes, hogy mindaddig, amíg valaki megátalkodott állapotban van, számára nem lehetséges a bűnbocsánat megszerzése. Igaz, hogy a pokol tüze ki nem alszik, a férgük el nem pusztul, de csak addig maradnak ott az elkárhozottak, amíg ki nem fizetik tartozásukat (Mt 18;34). Ez viszont szintén nem lehetséges odaát, mivel ott, ahol nincs rászoruló, ott nem létezhet a rászorulókon való segítés, tehát nem lehet adósságtörlesztés. Igaz az is, hogy senki nem juthat az Atyához, csak Jézus által (Jn 14;6), és senki nem jut Jézushoz, hacsak az Atya nem vonzza őt (Jn 6;65). Az Atya pedig csak azokat vonzza, akik az Atyánál tanultak (Jn 6;45). Tehát már születésük előtt megbánva az ott elkövetett szeretetlenségüket önmagukkal szemben, megtanulták, hogy ezt nekik jóvá kell tenniük. Jézus csak a Földön van minden szellemi teremtményében rászoruló, tehát viszontszeretni vágyó módon jelen. Így ismét csak szóba kell állnom azzal a lehetőséggel, hogy mindenki leszülethet a Földre újra, amíg újjá nem születik saját testében az által az Isten Lelke által, aki nemcsak képes, de újjá is szüli azt (Jn 3;3), aki Őt a rászorulókban szereti. A teljesség kedvéért meg kell még említenem azt, hogy Isten nem személyválogató, hanem szerepeket kiosztó. De a szerepkiosztásban sem lehet személyválogató. Így amikor keresztelő Jánost már születése előtt betöltötte Szentlélekkel (Lk 1;41-44), akkor ezt csak azért tehette, mert Jánosnak igazolnia kellett már előbb, hogy Istent visszaszeretése az ő lelkében már eldöntött tény. Jézus szavai alapján ő Illés, akinek el kellett jönnie előfutárként (Mt 11;14), hogy mint pusztában kiáltó előkészítse az Ő útját. Az Ószövetségből egyetlen idézetre hívom fel figyelmeteket. Jób könyvében ezt olvashatjuk: "Mezítelenül jöttem ki anyám méhéből, és ruhátlanul térek oda vissza Jób 1;21." Tudom, hogy Jób könyve tanmese. De éppen, mert tanmese, tanítani akar minden kijelentésével! Szívesen vállalom a fentiekkel kapcsolatban az olyan termékeny párbeszédet, amelyben minősítések helyett érvekkel válaszolunk egymásnak. Testvéri szeretettel: Dombi Ferenc
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-10, 07:06 | |
| HANG – Reikiről Kérdező: Valóban isteni eredetű a REIKI? HANG: "Drága Gyermekem! Valóban isteni eredetű az az energia, amely REIKI által működésre felszabadul. Úgy gondolom, hogy te tulajdonképpen nem is erre vagy kíváncsi, mivel minden energia isteni eredetű! Semmi sem rossz, ami van, de szinte mindent lehet rosszra is használni! Az általad kérdezett REIKI-energiát is lehet jóra és rosszra egyaránt használni. Általában mindennek van forrása és célja. A forrásra akkor kell tenni a hangsúlyt, ha előtted egyértelmű egy cél jósága, de külső erők ezt gyengíteni akarják benned. A célra pedig akkor kell tenned a hangsúlyt, ha a forrás előtted egyértelműen jó, de akaraterődet gyengének gondolod a cél elérésére. Ilyenkor az akaratot a cél jó megmotiválása által tudod erősíteni. Vagyis, ha nagyon megmagyarázod magadnak, hogy miért kell elérned azt a célt, amihez eddig erőt nem éreztél magadban. Fontos még tudnod, hogy egy energia felhasználása gyakran nemcsak a felhasználó szándékától és akaraterejétől függ, hanem attól is, hogy akinek érdekében történik az energia felhasználása, az hogyan áll hozzá ennek az energiának befogadásához. A gyógyító energiák általában ilyenek! Tehát olyanok, mint az áldások. Aki áld, és akit áldanak, mindketten fontos tényezők a hatás szempontjából. Különösen észrevehető ez olyankor, amikor valaki egy megáldott tárgy áldásának energiáját akarja a maga javára felhasználni. Ilyenkor döntő az illető hite, hozzáállása! Az univerzum kimeríthetetlen energiakészletét "megcsapolni" nem lehet "automatikus" módon. Hit, bizalom, szeretet, türelem, hűség és nagy elszántság kell ahhoz, hogy valaki ezzel az energiakészlettel saját érdekében bánni tudjon. Mivel ez nem más, mint felétek áradó ISTENI SZERETET, ezért használhatósága, hatékonysága a ti oldalatokról nézve mindig feltételes! Ha teljesítitek és amennyire teljesítitek az Isten által megkívánt feltételeket, akkor és annyiban van reményetek arra, hogy Isten szeretetének kiáradása, energiája számotokra majd működni kezd! Nagyon szeretlek, és megáldalak a JÓZANSÁG LELKÉVEL!" | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-11, 05:09 | |
| HANG – A Sátán is Isten műve?
Kérdező: 1. Isten adott minket? 2. A Sátánt is Ő adta? HANG: "Kedves Barátom! 1. Örömöm határtalan, amikor olyan kérdezőnek lehetek partnere, aki komolyan gondja azt a felszólításomat, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat. Az ilyen lelkekből válhat az a jó talaj, amelyben az elvetett mag sokszoros termést hoz (Mk 4;8). Rátérve kérdésedre, a válaszom a következő: Én, Jézus, a működésem során elmondtam mindazt, amit az Atyámtól hallottam és láttam. Ebből nyilvánvalóan ki kell derülnie annak, hogy milyen az Isten! Ki kell derülnie, hogy Isten a szeretet, a mindent adás. Benne ez a forrása a mindent birtoklásnak. A Sátán nem teremthetett szeretetlen teremtményeket. A Sátánnak, más névvel Lucifernek, tehát a Fény hordozójának volt lehetősége választani aközött, hogy Értem éljen vagy önmagáért. Istenben nincs, nem lehet rossz! A tiszta Szeretetben nem lehet szeretetlenség! Szabadság ott van, ahol jelen van az Isten Lelke (2Kor 3;17). 2. E második kérdésedre is már az előbb megadtam a választ, de élek a lehetőséggel, és jobban megvilágítom mondanivalómat. Országotokban is a szellemi nyitás következtében tért hódítottak a keleti vallások tanai. Ez jó is, meg nem is. Jó, mert van mit tanulnotok tőlük, de nem jó, mert nem látjátok azt a zűrzavart, amit e tanok tudatotokban okoznak. Más kultúra hitvilágából kiemelt gondolatok kritikátlanul kerülnek tudatotokba. Úgy jártok, mint az a háziasszony, aki a fehér ruhát válogatás nélkül összemossa különböző színes ruhákkal, és nem érti, hogy miért lett minden ruhája más színű! Az a gondolat, hogy a Sátán egy negatív isten lenne, téves! Annyiban isten, amennyiben ti saját gondolkodásotokban istenné teszitek. Így születik a bálványimádás! A negatív isten gondolatának forrásai azok a keletről származó tanítások, amelyek a világot a jó és a rossz egyensúlyának harmóniájában látják. Ezek a tanítások azt mondják, hogy a világban annyi rossznak kell lennie, amennyi jó van. Ez a tanítás útként a jó és a rossz közötti utat jelöli meg. Se jobbra, se balra. Tehát a langyosság! Mindez nem az Én világom! Nincs pozitív és hozzá tartozó negatív istenség! Egy az Isten! Ebben az egy Istenben van az a harmónia, amire minden szellemi lény teremtetett! Maga Isten a HARMÓNIA! Isten nem osztja meg Magát senkivel, s mivel Én, Jézus, EGY vagyok Vele, ezért Én sem! A Sátán azáltal akar istennek mutatkozni, hogy hatalmát az engedelmeskedtetésben akarja megvalósítani. Az Isten SZABADSÁG, és semmi köze az engedelmeskedtetéshez. Az engedelmeskedtetés a kaszárnyák világa. Tehát az a világ, ahol intézményesen tanítják az emberölést. A Sátán gyilkos volt kezdettől fogva (János 8;44)! Csak olyan értelemben vagytok ti, szellemi lények, istenek, hogy Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett benneteket. Minden rossz egy elrontott JÓ! Ez áll a Sátánra is! Benne a legnagyobb jó romlott meg! A Sátán kivettetett az Én világomból! Én legyőztem a sátáni világot! Megáldalak a HŰSÉG LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-12, 05:00 | |
| HANG – A scientológiáról
Kérdező: 1. A nagy isteni Tervben, mi a szerepe a Scientológiának? 2. Megkaphatóak-e azok az ismeretek világunk más régióiban, amelyet a Scientológia nyújt? 3. Mit kell tennem ezek után? HANG: "Kedves Barátom! 1. Ki kell, hogy ábrándítsalak! A nagy isteni Tervben semmiféle tudománynak nincs fontos szerepe önmagában. A nagy isteni Tervben egyedül és kizárólag csak a gyakorlati, élő hitből fakadó, Általam, Jézus által elmondott és bemutatott SZERETETNEK van fontos szerepe. Mindaz, ami ezt segíti elő, mint eszköz, ettől a CÉLTÓL kapja értékét. Ha nagyon segíti, akkor nagyon értékes, ha kicsit segíti, akkor kicsit értékes, ha sehogy sem segíti, akkor egyáltalán nem értékes. Az eddig elmondottak azt jelentik, hogy aki a scietológiából jó eszközt tud faragni magának ahhoz, hogy úgy tudjon szeretni, amint Én, Jézus, tanítottam és bemutattam, vagyis úgy, hogy másokat is tanítani tudjon a szeretetre, annak értékes ez a tudományág is, aki nem ennek a célnak elérésére használja, annak csupán pótcselekvés, tehát haszontalan időtöltés. 2. Ha más régiók alatt más dimenziókat értesz, akkor tudnod kell, hogy más dimenziókban sincs lényegileg más legfontosabb, mint a földi életben. A különbség csupán annyi, hogy más régiókban tisztultabb a LÁTÁS, és ennek következtében növekszik az öröm vagy a fájdalom, attól függően, hogy közeledtetek vagy távolodtatok a Földön a lényegtől. 3. A fentiekből könnyen kiolvashatod, hogy mi a teendőd a Földön! Szeretetben kell növekedned. Abban a szeretetben, amelyet Én, Jézus, éltem elétek! Nem győzöm hangoztatni és ismételni: soha senkinek nem szabad ártani, mindig, mindenkinek meg kell bocsátani, és segíteni kell ott, ahol erre lehetőségetek van. Ezt, mint utat, mint törekvési irányt kell kivétel nélkül minden szellemi lénynek felvállalnia. Aki ezt nem teszi, az objektíve a kárhozat útját járja. Szubjektíve csak akkor, ha nem tudatlanságból teszi ezt. Nagyon szeretlek, és megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-13, 05:11 | |
| HANG - A SZELLEMIDÉZÉSRŐL
Uram! Kérlek szeretettel, mondd el véleményedet a szellemidézésről! HANG: "Barátom! Tudok arról az újságcikkről, mely óvja olvasóit az olyan szellemidézésektől, melyeket ő szellemi fertőzésnek nevez. E kérdést nem szabad ennyire leszűkíteni. Valóban van olyan szellemidézés, melyet senkinek sem ajánlanék. Az Ellenem fellázadt, és még most is lázadó szellemek mindent elkövetnek, amennyire lehetőségük van, hogy ártsanak nektek. Ez történhet úgy is, hogy még létezésüket is letagadtatják, de történhet úgy is, hogy érzékelhetően rátelepszenek emberekre, akik erre nekik lehetőséget adnak. Viszont a szellemidézést csak ilyen szellemekre leszűkíteni nem volna szabad. Nem, mert az Engem szerető szellemek is szeretnének segíteni nektek, s az teljesen helytelen lenne, ha a rossz szellemeknek adnék lehetőséget arra, hogy kapcsolatba kerüljenek veletek, a jó szellemeknek pedig nem. Amikor kinyíltok a szellemvilág felé, olyankor szándékotok dönti el, hogy károtokra vagy előnyötökre nyíltatok meg. Katolikus Egyházamban minden szentmisében az átváltoztatás előtt megidézitek a szellemvilág legkiválóbb tagjait, hogy lépjenek veletek kapcsolatba. De mindannyiszor, ahányszor a szentekhez, angyalokhoz fordultok, ilyenkor szellemidézést végeztek, s ezt ebben az egyházamban senki sem mondaná szellemi fertőzést előidéző veszélynek. Bár tisztátalan szándékaitok gyakran teszik az ilyen találkozásokat lelkileg veszélyessé. Gondolok most az e téren elburjánzó babonákra. Egészen biztosan tiszta a szándékotok akkor, ha a szeretet gyakorlati megvalósításának hogyanját, illetve e szeretethez szükséges erő mikéntjét akarjátok szellemtestvéreitek segítségével fölismerni és megélni. Különösen alkalmasak erre a csoportos összejövetelek. Ilyenkor nagyobb méretűvé válik minden jelenlévő nyitottsága, és az ellenőrzés is adottabb. Tévedésben vannak azok a gyermekeim, akik úgy gondolják, hogy a magán-kinyilatkoztatások, a magán-sugallatok ideje lejárt. Ez sohasem fog megtörténni. Állandóan közlöm Magamat közvetlenül is és szellemi teremtményeim által is. Ennek valóságát magad is tapasztalhatod mindannyiszor, ahányszor Hozzám fordulsz valami kérdéssel. És Én vagy egy Általam jónak ítélt szellem szól hozzád. Nem vagyok személyválogató. Bár hinnétek jobban, hogy egy csodálatosan gazdag szellemvilág áll rendelkezésetekre! Szomorúan meg kell állapítanom, hogy sajnos szertartásaitokkal, melyek általában szintén szellemidézési formák, nagyon lejárattátok azt a tényt, hogy a szellemvilág állapotszerűen rendelkezésetekre áll. Ez így, ahogy mondtam, a katolikus egyházamra áll. De vannak egyházak, melyek sajnos még tovább mentek e téren, és kifejezetten bűnösnek ítélik meg, ha valaki a szellemvilággal kapcsolatot akar felvenni. Ne a szellemektől féljetek! Önmagatokkal szemben legyetek óvatosak, mert szándékotok döntő abban, hogy a rátok hatni akaró szellemek munkája milyen következményekkel jár életetek további alakításában."
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-14, 05:48 | |
| HANG - A SZELLEMVILÁG ELFOGADÁSÁRÓL
Kérdező: 1. A SZBE és a BOKOR hogyan tud együttműködni? 2. Milyen támadásokra kell felkészülnünk? 3. Mi volna a legmeggyőzőbb módszer a szellemvilág elfogadására? 4. A tanító szellemek tudnak-e megfelelő logikai meggyőzéssel szolgálni? HANG: "Kedves Barátom! 1. Két forrás, mely Tőlem ered, kétségtelenül pozitív hatásokat tud eredményezni, ha átölelik egymást. Mindkét táborban megvannak azok az alanyok, akik alkalmasak e találkozások létrehozására, ápolására. E kapcsolat nyitottság kérdése. A Szellemi Búvárok Egyesülete főleg olyan metafizikai érzékkel rendelkezőket fogad magába, akik az intézményes egyházak szűk kereteinek szorítását nem bírták elviselni, és benső igényük által vezérelve keresték azokat a személyeket, előadásokat, klubokat, melyek által szárnyakat növeszthettek, s értelmet adhattak további életüknek. A BOKOR bázisközösség főleg olyanoknak ad megoldást, akik, függetlenül a metafizikai érzéktől, az értelmi megalapozottságra teszik a hangsúlyt, s bíznak abban, hogy amit igaznak tart az ember, az hajtóerővé is válik arra, hogy az átalakított gondolkodás élet-átalakítást hozzon létre. Mindkettő forrása Én vagyok. A szellemvilág ugyanúgy az Én Titokzatos Testemhez tartozik, mint a Földön anyagban, testben megjelent szellem, az ember! Ez akkor is igaz, ha a szellemvilágban és a földi létben élők között nem kevés azoknak a száma, akik nem akarnak Hozzám tartozni, s így nem a szeretet igazságára, nem az igazság szeretetére, hanem az önzés hazug bódítására, a hazugság önző uralkodni akarására tették életüket. Ez utóbbiaknak is csak Nálam van igazi otthonuk, mert ők is arra lettek teremtve, amire Titokzatos Testem élő tagjai, vagyis Rám, aki a Szőlőtőkéje vagyok azoknak is, akik magukat lemetszették Rólam! Amikor ezt mondtam: "Ha majd fölemelnek a földről, akkor mindenkit magamhoz vonzok" (János 12;32), reájuk is gondoltam! Van, aki birtokolja, van, aki vágyja, van, aki ellenzi Lelkem éltető erejét, de mindegyik tudja, hogy boldog élet csak az az élet, amelyet Lelkem táplál életre! Ha tehát a SZBE igyekszik a BOKORRA sugározni metafizikai érzékének sziklaalappal rendelkező valóságát, ha BOKOR igyekszik rámutatni arra, hogy az első kegyelem a natúra, tehát a magát érzelmektől is függetleníteni képes józan ész, amely minden erkölcsi életnek alapja, tehát alapja a bódítást megszüntető boldogságnak, békének, akkor e két patak folyammá duzzadva hordhatja hátán az emberi élet kicsiny csónakjait, lélekvesztőit csakúgy, mint a nagy, nemzeteket jelképező óceánjáró hajókat! 2. A támadás felülete adott. A SZBE nincs eléggé felkészülve az értelmi támadásokra, a BOKOR nincs felkészülve a tudattalanból feltörő, érzelmi töltésű szellemi megnyilvánulásokra. Nem intézményektől kell várnotok a támadásokat, hanem személyektől, akik természetesen intézményekre is igyekeznek befolyást gyakorolni annak érdekében, hogy sem az egyik, sem a másik ne legyen alkalmas a kovászosításra. Mindkét részhez tartozóknak naponta kérniük kell a BÖLCSESSÉG LELKÉT (Jakab 1;5) annak érdekében, hogy egymásra hatva áldásom hordozói lehessenek! Nem szabad engednetek, hogy állami vagy egyházi uralom alá kerüljön bármelyik is. Ezt furcsa módon nem az egymás melletti kiállásban tudjátok elérni, hanem pontosan ellenkezőleg! A felszínen a másik másságát kell tudomásra juttatni! Így érhetitek el, hogy ha támadnak benneteket, akkor nem azzal a fegyverrel kell védekeznetek, amelyikben gyengék vagytok, tehát a SZBE-nek nem a logika fegyverével, a BOKORNAK nem a tudattalan erőinek igazolásával, hanem azzal, amiben erősek vagytok. Mindegyik a saját fegyverével tudja visszaverni a támadásokat. Nektek nem egymást kell megnyernetek egymásnak, mivel mindketten az Enyéim vagytok, hanem azokat, akik jó szándékú keresők, és akik nyitottak az Általam meghirdetett és bemutatott gyakorlati szeretet felé! Ez természetesen azt is jelenti, hogy egyiknek sem szabad a másik ellen beszélni, cselekedni. Ha van a SZBE-ben olyan, aki ódzkodik a BOKORTÓL, ha van a BOKORBAN olyan, aki ódzkodik a SZBE-től, ezeket a gyerekbetegségeket majd kinövitek! Bizonyos közös rendezvények ezt nagyon okosan meg tudják valósítani! Lelketek mélyén tudnotok kell, hogy amikor valamelyik önmagát erősíti, akkor erősíti igazán a másikat is! Ha szabad e téren duálpárról beszélni, akkor ti valóban azok vagytok! A szellemvilág realitása (SZBE), a józan ész használatának fontossága (BOKOR) Lelkem által alkotja a Földön a SZENTHÁROMSÁGOT!, vagyis a mindenkit boldogító isteni életet a Földön. A szellemvilág elfogadásának leghatékonyabb megvalósítói maguk a MÉDIUMOK! Nekik kell zöld utat adni! A tiszta jézusi tanításra pedig azok tudnak leghatékonyabban rámutatni, akik a KIO-n (Keressétek Isten Otthonát – Bulányi György) formálódott értelmükkel és szívükkel tesznek tanúságot Rólam, Jézusról, mint ÚTRÓL! 3. 4. Senki nem tud senkire sem logikai érvekkel, sem érzelmi élménysorozattal eredményesen hatni. Mindannyitoknak az a feladata, hogy kirakjátok kincseiteket, és így tegyétek lehetővé azoknak, akik valóban valódi kincseket keresők, hogy Rám találjanak. Én sem tudtam sem tanításommal, sem csodáimmal eredményt elérni ott, ahol nem voltak vevők Rám! E téren nem tudtok ti sem Engem felülüberelni! Megáldalak benneteket a HIT, REMÉNY, SZERETET LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-16, 06:50 | |
| HANG – A szellemvilágról Kérdező: Kapcsolatot szeretnék felvenni a szellemvilággal! HANG: "Kedves Barátom! Keresed a helyedet a világban, amely körülfoly téged. Rájöttél, hogy van egy másik világ, amely nem rajtad kívül van, hanem benned van. De ez sem jó kifejezés. Van egy másik dimenzió, amelyben te magad szintén benne vagy, de tudatod, mivel nem erre a dimenzióra van kalibrálva, nem tudja ezt egy-az-egyben fogni. De szíved ráérzett erre a világra, s azt szeretnéd, ha ebből a világból felétek, értelmetek felé irányuló sugallatok jobban foghatók lennének számotokra. Van erre lehetőség! Kedves Barátom! Mivel a te földi életed is csupán egy átmeneti állapot, ezért egyszer szembesülnöd kell azzal, hogy minden, ami időszakos, az eszköz csupán arra, hogy azt, ami örök, megtaláljátok, megtartsátok és erősítést kapjatok ezektől az értékektől. Van Nekem, Jézusnak, egy példabeszédem a mennyek országáról. Ebben elmondom, hogy az olyan, mint egy földben megtalált drága kincs. Aki e kincset megtalálja, az elmegy, eladja mindenét, hogy megvegye azt a földet, amely e kincs hordozója. Valójában Én, Jézus, vagyok az a drága kincs, akit önmagadban megtalálhatsz, mert boldogító módon csak Én, Jézus, lehetek benned. Ha ezt elhiszed, akkor minden mást, ami életedet betölti, eszköznek fogsz használni arra, hogy Engem, Jézust, egyre jobban megismerj és megszeress. Ha ezt teszed, akkor ez hamarosan túl fog csordulni rajtad, és áldássá fogsz válni azok számára, akik körülötted élnek. Ha szólítasz akár Engem, Jézust, akár bármelyiket a szellemtestvéreid közül, örömmel bejelentkezünk nálad, csak arra törekedj, hogy olyan gondolatok induljanak meg benned, amelyek építenek, buzdítanak és vigasztalnak. Ezeknek forrása mindig Én, Jézus, vagyok. A Szentlélek Belőlem merít, és azt sugallja nektek, amire éppen szükségetek van. Tőletek tehát csak kis hitet, bizalmat, bátorságot kérek arra, hogy formáljátok építő, buzdító, vigasztaló mondatokká a Tőlem származó gondolatokat. Megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=esPllPVj-gg | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-17, 07:29 | |
| A SZEMÉLYES KAPCSOLAT ISTENNEL FONTOSABB A SZERTARTÁSOKNÁL. HANG: "Barátom! Meglepődnél, ha azt mondanám, hogy ez annak idején meg is történt? - De most nem középkor van. Persze, a lényeg azóta sem változott. Akik hatalmon vannak, azok sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem fogják tudni elviselni azokat az alattvalóikat, akik¬ben nincs félelem. Csupán az eszközeik változnak ennek demonstrálá¬sára. Semmi kétség sem volt Bennem akkor, mikor e nyilatkozatot tettem sorsotokat illetően: „Ha Engem üldöztek, titeket is üldözni fognak.” - Tehát nem azért bízom bennetek, mert Mellettem döntötte-tek, hanem azért, mert Én döntöttem mellettetek. Küldtem és küldök olyan embereket hozzátok, akik jól tolmácsolják akaratomat. Ezek azok, akiket ha hallgattok, akkor Engem hallgattok. Ezek az emberek nem szertartások által lesznek olyanok, hogy beszélni tudok belőlük, hanem a Velem való személyes kapcsolat által. Persze a szertartás nem akadály, csak éppen nélkülözhető. De még ez nem elég. Mióta kezetekben van tanításom lényege az evangéliumok által, azóta tudnotok kell, hogy Én azzal soha sem kerülök ellentétbe. Bizony, aki nem rangsorol a Bibliában, az lehet akármilyen jóhiszemű, el tud menni tanításom, így Lényem lényege mellett. Tud jóhiszeműen olyat mondani és tenni, amit Én soha sem tudtam volna mondani, és soha sem tudtam volna megtenni. Sokszor és nagyon sokan zarándokoltok álmaitok kincseihez, hogy kikerüljétek azt a fáradságot, mely az Én általam felkínált kincsek életetekbe építésével jár. Nehezen értitek meg, hogy az önzés csak rövidtávon élvezet, hosszú távon sok szenvedést eredményez. Míg a szeretet csak rövid távon áldozat, s hosszú távon soha el nem múló élvezetet eredményez. Amikor tehát bátorítást adok arra, hogy bízzatok, hogy nincs reménytelen eset, hogy senkit sem szabad leírni végleg az örök boldogság listájáról, ugyanakkor nagyon nyomatékosan hangsúlyo¬zom, hogy már itt és most, saját boldogsága érdekében, mihamarább törekedjen mindenki arra a keskeny útra lépni, melyen bár szűk a kapu, de ez az egyetlen, mely az örök boldogságra nyílik. Amikor azt mondjátok, hogy sok út vezet Istenhez, ezt csak akkor mondhatjátok, ha a butaságot is beleértitek. Vagyis azt az erkölcsi állapotot, mely nem jár felelősséggel. Erkölcsi felelőssége mindenkinek addig ér, mint tudati szintje. Mindenki csak azért felel, amiről tehet. Én nem azért jöttem közétek, hogy tudati szinteteknek megfelelően cselekedjetek csupán. Azért jöttem, hogy elmondjam és megmutassam saját tudati szintemet, s felkérjelek benneteket arra, hogy ez legyen számotokra a mérce. Ezt kell megcéloznotok. Nem üdvösségetek érdekében. Mindenki üdvözül, aki meggyőződése szerint cselekszik. Így volt ez a múltban, és így lesz a jövőben is. Ha nem így lenne, akkor Én erkölcstelenebb lennék, mint ti. Azért jöttem, hogy már itt a Földön halljátok Tőlem, és lássátok életemen, miképpen kell szebbé tennetek egymás életét. Az Én erőm birtoklása nem az erők küzdelmét jelenti. Az erők küzdelmének mindig, kivétel nélkül mindig temetés a vége. Az Én erőm, szeretetem valóban életet fakaszt. Az az Istenember-vér, mely e földre hullott, ERŐM győzelmét jelentette a ti erőtök felett. Ismerem szeretetem végtelen erejét. Ezért bízom. Nem a ti nagyszerűségetek¬ben, hanem abban, hogy azzá tudlak tenni benneteket szeretetem erejével, amivé szeretnélek." https://www.youtube.com/watch?v=Y5_3dWcYKfk | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-18, 07:26 | |
| HANG – Megszállott vagyok? Kérdező: Úgy tűnik, időnként megszállott vagyok. HANG: "Drága Gyermekem! 1. Leveledben leírt események arra mutatnak, hogy valóban ártó erők akarnak hatni tudatodra, akaratodra, egész lényedre. Az nem lehet előtted vitás, hogy Én, Jézus, legyőztem a világot, és pontosan azt a világot győztem le, amelyik feletted akar győzedelmeskedni. Te mindaddig a Győztes oldalán állsz, amíg nem akarsz ártani senkinek, amíg képes vagy megbocsátani mindenkinek, és amíg könnyíteni akarod mások keresztjét. Te nemcsak magadnak, de környezetednek is feladod a leckét! Pontosan azért mondhatom, hogy legyőztem az ártó erők világát, mert a jelenlegi állapotodat is javadra tudom fordítani. Sőt, nemcsak a te javadra, hanem mindazok javára, akik körülötted élnek. Azt a harcot, amelyet ezek az ártó erők a te lelkedért folytatnak, ők meg nem nyerhetik. De bizonyságot tesznek arról, hogy van ártó szellemvilág, s abban a világban, amelyben a Földön éltek, ezek az ártó erők keményen küzdenek értetek. De bízzatok! Én, Jézus, legyőztem ezt az ártó világot! Több hálaadó és dicsőítő imát kell mondanod! Az nem baj, ha nem tudod megfogalmazni magadban, miért kell Istent dicsőítened. De hinned kell, hogy Isten MÉLTÓ arra, hogy teremtményei dicsőítsék Őt! E hit elindíthat a lelki gyógyulás útján. E hit leállíthatja az ártó erők támadásait irányodban. E hit tisztíthatja, tágíthatja szíved szemét, hogy meglásd és örülj annak, hogy az Enyém vagy! Én, Jézus, valóban szabadítónak jöttem közétek. Téged is csak Én szabadíthatlak meg benső megkötözöttségeidtől, csak Én, Jézus, gyógyíthatom meg lelked sebeit. És nagyon szeretném, ha teljesen meg tudnálak tisztítani ezektől az ártó erőktől! A te részedről viszont meg kell tenned azt, hogy felkészítsd szívedet a hálaadásra, vagyis lásd meg és őszintén köszönd meg azt, hogy te az Enyém lehetsz, és Én a tiéd vagyok, mert te Engem valóban befogadtál Megszabadítódnak. Nagyon szeretlek, és megáldalak a BENSŐ SZABADSÁG és a TISZTA SZERETET LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=oeSIjrJtBbo | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-19, 07:21 | |
| HANG – A szerzetesi életről A szerzetesi élet miért nem Istentől jövő? HANG:"Drága Gyermekem! Sem Én, sem Lelkem nem tervezett soha szerzetesi életformát. A kicsiség, szegénység, kiszolgáltatottság sorsát ajánlottam azoknak, akik Engem követni akarnak. E sorsot, hogy megtagadni közvetlenül ne kelljen, olyan szerzetesi kerettel fonjátok be, amely kereten belül ezt fogadalmakkal biztosítani akarjátok magatoknak. Én nem alapítottam szerzetesrendeket, és a mennyek országában sincsenek szerzetesek. Én magamat Útnak ajánlottam fel mindenki számára, aki szívében az Én békémet hordani akarja. De mindenki tudatállapotának megfelelően, tehát lelkiismerete szerint köteles élni a Földön, ha azt akarja, hogy üdvözüljön. Akinek tudatállapota szerint egy szerzetesi közösségben vagyok követhető, ahol bizonyos fogadalmak nemcsak kizárják a rosszat, de akadályozzák bizonyos jónak is a növekedését - pl. az engedelmességi fogadalommal, melytől teljesen elhatárolom Magam, mivel strébereket, törtetőket nevel (csak elöljáródnak mondhatom meg, hogy mit akarok veled, s te, ha hangomat hallani akarod, akkor kell hogy elöljárója légy beosztottaidnak!) -, annak természetesen ezt kell vállalnia. Mint mondottam, a mennyek országában nincsenek szerzetesek, de vannak olyanok, akik tudatállapotuknak megfelelően bizonyos szerzetesrendekben és bizonyos fogadalmakkal igyekeztek biztosítani bizonyos "lombik" keresztutat maguk számára, hogy legalább lélekben sorsomhoz kapcsolják sorsukat. Ha nagyon mélyen megismersz, magad is belátod, hogy Lelkem ugyan mindenütt jelen van, de magukat a szerzeteket csupán a faj- és önfenntartási ösztön élteti, vezeti. Ezt mutatja az is, hogy valódi ökumenének soha nem lehetnek zászlóvivői! Azon pedig egyáltalán ne csodálkozz, hogy nem érzed fedésben a HANG Jézusát azzal a Jézussal, akit te eddig magadban kialakítottál. Nem is vagyok fedésben vele. Ha komolyan áttanulmányozod az evangéliumokat, akkor látni fogod, hogy a HANG Jézusa és az EVANGÉLIUMOK Jézusa teljesen fedésben vannak egymással. Ez természetes, mivel ugyanaz a Jézus szól hozzád mindkettőn keresztül. Én nem vagyok fedésben Pál Jézusával sem, és egyetlen ószövetségi próféta Jézusával sem. Ők Rólam beszélnek, de nem Engem mondanak! Engem az evangéliumok mondanak! Megáldalak a SZABADSÁG LELKÉVEL (2Kor 3;17)!" https://www.youtube.com/watch?v=D8ibrw29Ths&t=46s | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-20, 07:41 | |
| A TELEFON-SEGÉLYSZOLGÁLATRÓL Uram! Egyik testvérem szeretne hallani valamit Tőled a telefon-segélyszolgálatról. HANG: "Barátom! Az embereket különböző szempontok szerint, különböző csoportokra lehet osztani. Vannak ugyan mindenkire vonatkozó általános elvek, sőt minden EGY gyökérből származik, de alkalmazása akkor eredményes igazán, ha megfelelő különbségeket állapít meg valaki az embercsoportok között. Általános elv az, hogy az ember imádkozó lény. Ti úgy tanultátok, hogy az imádkozik, aki lelkét Istenhez emeli. A valóság az, hogy aki felhívja a telefonszolgálatot, az is imádkozni kezd a maga módján, mert egy általa lényegében ismeretlen és mindenképpen láthatatlan személynek mondja el, önti ki szívét, anélkül, hogy ez pénzébe kerülne. Valójában azt kellene eldönteni, hogy van-e értelme ennek az imának. Amennyiben a tüneti kezelésnek van értelme egy betegség alkalmazásánál, annyiban van ennek is. A tüneti kezelés lényegében időhúzás. A pszichológusok által végzett kezelések mindig csupán tüneti kezelések. Gyökeres orvoslást lelkében mindenki csak Tőlem kaphat, ha hisz Bennem. Aki Nekem átadta magát, aki engedi, hogy Én benne éljek, az még ha értékeli is a tüneti kezelés kiszolgálását, kénytelen magát mulasztással vádolni. - Aki csak tüneti kezelést akar, az nem úgy gondolja, hogy Rám van szüksége. - Közösségeitekben képes vagyok gyökeres orvoslást adni. Telefonszolgálatban nem vagyok képes erre. Ezt nem is igénylik, sőt tiltják azok, akik e szolgálatot fenntartják. Igaz, hogy imádkozik az, aki felhívja az ügyeletet, de az is igaz, hogy az ügyelet nem Isten. Mindig téves kapcsolás történik, amikor benneteket hívnak, s nektek még lehetőségetek sincs arra, hogy ezt tudassátok a hívóval. Az élet nem részekből áll össze. Nem lehet azt mondani, hogy legalább ennyit tegyünk meg a lelkileg vergődőkért. Amint nem lehet azt sem mondani, hogy legalább a kezét vagy lábát hozza világra valaki gyermekének, ha már az egészre nem képes. Nagyon leleményesek vagytok abban, hogy az IGEN és a NEM ne legyen egészen sem igen, se nem. Ez a politikusok stílusa. Vajon mikor fogjátok belátni, hogy az emberi lelket nem szabad politikai tárggyá silányítani?! Én életemet adtam és adom külön-külön mindenkiért. Te a telefonszolgálatban be sem mutatkozhatsz. Te nem vagy Isten. Aki hívott, annak nem mondhatod meg, hogy Istent hívja fel, s csak utána téged. Mikor veszitek észre, hogy mérhetetlen idő-, erő-, pénzenergiát használtok el, s még azt sem mondhatom, hogy ezzel legalább valami csekély eredményt elérnétek. Még azt sem mondhatom, hogy 'vajúdnak a hegyek, és egeret szülnek'. Nem, mert a mérhetetlen idő-energia áldozat eredménye még a legjobb esetben is: önámítás. Ennek belátására nagyon komoly gondolkodás-átalakítás kell. 'E szavak nem jöhetnek Jézustól, mert szinte senki - papok, orvosok, pszichológusok, betegek -, senki nem ért vele egyet' - mondhatjátok. - De jusson eszetekbe, hogy éppen a gondolkodás-átalakítás elmulasztása miatt pontosan így érveltek Ellenem már kétezer évvel ezelőtt is, és juttattak keresztre: 'Ez a Jézus nem jöhet Istentől, mert az összes főpap, írástudó és a nép egységesen nem ismerik el őt Istentől jövőnek". Újra mondom: a telefon-segélyszolgálat a hívó részéről: bálványimádás. Az ügyelet részéről pedig Engem-megtagadás az emberek előtt. A kettő együtt: pótcselekvés, kísérlet arra, hogy megtérés nélkül is boldoguljon bárki pszichikai kezelés által." https://www.youtube.com/watch?v=1-D3EaDEEvU&t=67s | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-21, 07:38 | |
| HANG - A TISZTA ENERGIÁRÓL Kérdező: A TISZTA ENERGIÁRÓL HANG: "A TISZTA ENERGIA globális mértékben megvalósítható, de az más kérdés, hogy ezt te fogod-e megtenni. Vannak olyan bolygók, ahol ezt már régen megvalósították. Ezeknek segítségére számítani lehet, de jelenleg a földi élet gátlástalan erkölcs¬telensége nem teszi lehetővé ennek létrejöttét. Sajnos, ami nem elret¬tentő az energia-mezőben, az nem talál szponzorokat köreitekben. Ez van. Vannak már megjelölt személyek, akik alkalmasak lesznek arra, hogy küldötteimmel együtt dolgozva megújítsák a Föld színét. De küldötteim még nem jelenhetnek meg látványosan közöttetek, mert nincs meg hozzá a megfelelő erkölcsi légkör. Most nem mondhatok mást, csak azt, hogy sok kín-keserv után hamarosan megtisztul a földi élet, és hosszú időre meghatározó lesz az, amivel te most foglalkozol. Megáldalak a TÜRELEM ÉS BIZALOM LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=16aONvCNvwM&t=25s | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-23, 07:41 | |
| HANG - Aggódom unokámért.
Kérdező: Aggódom unokámért. HANG: "Drága Gyermekem! Aggódásod bizonyos értelemben alaptalan, bizonyos értelemben jogos! Alaptalan az aggódásod, mert sem unokádnak, sem másnak életét te magadra venni nem tudod! Ti mindannyian külön világ vagytok még akkor is, ha együtt kell élnetek! Csak bemutatni tudjátok egymásnak azt, amit magatokra nézve jónak gondoltok, de át nem adhatjátok! Én sem adhatom át senkinek azt a gondolatot megélten, hogy boldog legyen. Csak elmondani tudom Én is, ti is egymásnak azt, hogy mit gondoltok boldogítónak a másik számára. De ezzel el is érted azt a határvonalat, amelyet a szeretet von meg, nehogy uralkodni akarjatok egymáson! Lelkem csak a szabadság légkörében tud élni (2. Kor. 3;17)! Tehát alaptalan aggódásod atekintetben, hogy felelősség terhelne. Te csak önmagadért felelsz. Az Istent szeretőknek minden javukra válik, az Istent nem szeretőkkel pedig az Isten sem tud mit kezdeni! De jogos is aggódásod, mert aki szeret, az félt is! És ez a jogos aggódás képessé tesz arra, hogy a legmegfelelőbb módokat, szavakat használd fel véleményed kifejtésére unokád előtt. A többi viszont az ő dolga! Jogos tehát aggódásod, ha ez az aggódás nem más, mint cselekedni akaró szereteted, mivel a szívbéke ennek a szeretetnek velejárója, melyet miden helyesen szeretőnek ajándékként adok, mint Saját békémet! Megáldalak SZERETETEM BÉKÉJÉVEL!
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-25, 07:33 | |
| HANG – Aggódom gyermekemért
Kérdező: Gyermekem sorsáért aggódom! HANG: "Drága Gyermekem! Fiad azért nem akar beszélni veled, mert a magad akaratát akarod érvényesíteni rajta. Neked nincs jogod mások szabadságát korlátozni! Nekem, Jézusnak, sincs jogom ehhez! Te mégsem gondolhatod magadat Isten fölé. Drága Gyermekem! Neked ne fiad miatt, hanem magad miatt legyen gondod! Saját szíved békéjét szerezd meg azáltal, hogy szabaddá akarsz válni fiadtól! Ezt soha nem fogod tudni elérni sem fiad, sem mások javításával! Én, Jézus, nem azt mondtam nektek, hogy alakítsátok át körülményeiteket, hanem azt, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat (Márk 1;15)! Hidd el, hogy amint Engem, Jézust, sem az tesz boldoggá vagy boldogtalanná, hogy ki milyen, hanem az, hogy tele van a szívem szeretettel jók és rosszak iránt egyaránt, úgy ti sem lehettek boldogok vagy boldogtalanok mások miatt! Csak magatok miatt! Ha azt látod, hogy fiad rossz úton jár, az természetes, hogy fáj neked. Nekem is fáj. Ez tehát az Én fájdalmam benned. De ez nem lehet ok arra, hogy szíved békéjét elveszítsd. Nagyon okos, ha imádkozol érte, de imádkozz azért a leányért is, akiért fiad elhagyta a családját. Soha ne engedd a gyűlöletnek legkisebb szikráját se szívedhez férkőzni! Akiben Istentől jövő szeretet él, az kivétel nélkül mindenkinek a legjobbat akarja, tehát mindenkit szeret. Imáidban tehát e leányra is kérd Isten szerető áldását! Megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-26, 05:22 | |
| AKINEK A HANG NEM VÁLASZOL, S EZT MEG IS OKOLJA
Kérdező: Hogyan tudnék hatni egy bajban lévő ismerősömre? HANG: "Sokszor és sokféle formában közöltem már, hogy nem vagyok hajlandó áttételes tanácsadásra. Tehát csak azokkal beszélek, akik hajlandók Velem közvetítő nélkül szóba állni. Ha az a kérdésed, hogy mit kell tenned az említett ismerősöddel kapcsolatban, arra a válaszom az, hogy beszéld meg az illetővel. Minden olyan esetben, amikor más ember sorsába akar bárki is belenyúlni, a HANG elnémul. Igen, mert maga az Isten sem képes ott érdemben működni, ahol a másik ember nem teszi tudatosan lehetővé számára e működést. Ebben az ördög a főatyamester. Isten soha nem segít abban, hogy bárki bárkit is manipuláljon, mert a szeretet körén kívül nemcsak tehetetlen, de nincs is jelen. Arról van szó tehát, hogy amikor valaki észrevétlenül akar hatni a másik emberre, tehát manipulálni akarja anélkül, hogy az illetővel ezt megbeszélné, e szándékát előtte föltárná, akkor valójában a saját maga által jónak látott elképzelését akarja a másikkal elfogadtatni úgy, hogy uralkodjék az illetőn. Amikor később kisül a turpisság, akkor a manipulált személy mindig becsapottnak érzi magát. Mivel ilyen lelki állapotban nem lehet nyugodtan élni, ezért azt úgy oldja meg a kárvallott, hogy másokkal ugyanúgy próbál eljárni, ahogy vele szemben jártak el, tehát a pszichikai erőszak minden fegyverét igénybe veszi, hogy a másikat ezekkel leterítse. Ezt a pszichikai folyamatot nagyon szépen fel lehet ismerni bizonyos szekták életében. Ezek szinte mind, kivétel nélkül, becsapott, manipulált emberek, akik csak úgy képesek e becsapottságukkal együtt¬ élni, hogy igyekeznek másokat szintén manipulálni, becsapni. Persze, ez nem tudatos szinten történik náluk. Tudatosan nem lehet becsapódni. Azáltal képesek ezt elviselni, hogy állapotukat így fogalmazzák meg: "Más térített meg minket, mi is törekszünk mást megtéríteni." Ezeket az embereket tehát nem az IGAZSÁG szabadította fel, hanem a manipulálásnak egyik formája kötötte gúzsba őket. Az Engem annyira jellemző tolerancia az egyszerű népek felé náluk szóba sem jöhet. Persze azért ezeket az embereket is nagyon kell szeretni. De ettől még az Isten nem lesz manipulálható, és nem lesz rávehető arra, hogy segítsen mások megmanipulálásában. Ha szabad ajánlanom, engedd az események szabad folyását az ismerősöddel kapcsolatban. Lehet, hogy ez rövid távon neked is, neki is fájdalommal járó következményeket hoz, de csak így válik lehetővé számára az, hogy tapasztalat által jusson megfelelő önismeretre, és ez nagyon fontos minden ember életében. Még valamit. Fontos különbséget tenni a manipulálás és a meggyőzés között. Olyankor lehet meggyőzésről beszélni, amikor valaki úgy sorakoztatja fel az általa jónak felismert igazságokat, hogy közben nyitott az ezeknél esetleg tisztább igazságok meghallására és felismerésére. Akit tehát meggyőződés vezet, az fejlődőképes, mert nem tudja magát tévedhetetlennek, s ezzel nyitott marad afelé, hogy az eddiginél tisztultabb igazságokat is magába fogadjon. A manipulált ember erre képtelen. Szinte verkliszerűen mondja a magáét, a másik véleményére érdemben oda sem figyel, mert fél attól, hogy kizökkenthetik fanatizmusából, s akkor el kell ismernie becsapottságát nemcsak önmaga előtt, hanem éppen azok előtt az emberek előtt is, akikről eddig azt gondolta, hogy ők tévedésben vannak. A tanulékonysághoz átlagon felüli intelligencia és alázat szükséges. Az Isten országában csak ezek érzik magukat otthon. Megáldalak a TÜRELEM LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-27, 05:51 | |
| HANG – Szentmisére járásról Kérdező: Hittanosaim közül kevesen jönnek szentmisére. HANG: "Drága Gyermekem! A szentmisére járás önmagában semmit nem jelent! E téren a szentmisére járók érdeklődésének és az egyházi intézkedéseknek van döntő szerepe. Az utóbbi a döntő! Ha az egyházi intézkedések olyanok lesznek, amelyek fel tudják kelteni az érdeklődést a szentmisén való részvétel iránt, akkor az érdeklődők el fognak menni a szentmisére. Az nem felel meg a valóságnak, hogy nem a pap miatt, hanem Miattam kell szentmisére menni! Nem, mert ha nem lábmosó módon jelenít meg Engem a miséző pap, akkor Én nem is vagyok ott hatékonyan, építő módon! Akkor sem vagyok ott így, ha az ostya átváltozott! Ha a pap úgy van ott, mint aki legalább három évig önmagát szegényítve, senkinek nem ártva, mindenkinek megbocsátva jár hívei között, és a szentmisén úgy van jelen, mint lábakat mosó, tehát úgy, mint Én, és nem hatalmi tekintély megtestesítőjeként, akkor ez a probléma megoldódott! Ne legyen tehát lelkiismeretfurdalásod amiatt, hogy az Én kedvemért sem járnak templomba hittanosaid, mert ez nem így van! Majd ha a pap az Én kedvemért jár misézni, és ez látható is lesz rajta, és ez csak akkor fog megtörténni, ha a pap a templomban, tehát az Én szentségi jelenlétemben érzi legjobban magát, és nem a tévé vagy más szórakoztató események szituációiban, akkor el fog indulni valami pozitív fejlődés a hittanosok szívében is! Addig csak egy terméketlen hagyomány, egy külső hatalmi tekintély, egy metafizikai vágyat kielégítő érdekes szertartás marad csupán a szentmise! És ebből Én, köszönöm szépen, nem kérek! Te ne a templomba járást szorgalmazd, hanem az Én életem értelmét, vagyis annak a szeretetnek megélését, ami Bennem megjelent közöttetek: senkinek soha nem ártani, mindig mindenkinek megbocsátani, és segíteni ott, ahol erre lehetőség kínálkozik! Ha ezt teszed, akkor megtetted azt, amit neked megtenned kötelességed. A szentmisére járás, mint mondottam, az egyházi rendelkezéseknek olyan hatékonyságán fordul, amelyek képesek lesznek majd a papokat belülről Hozzám segíteni, és ahol ezt a papok meg is fogják tenni. Amíg parancs a templomba járás, amíg fizetni kell, hogy valakinek szándékát kihirdető módon is bejelentsék egy szentmisén, addig csak ott van remény a szentmisére járásra, ahol ezt nem megtérésre, hanem olyasmire használják, hogy Engem próbáljanak manipulálni vele! Drága Gyermekem! A személyes kapcsolat Velem nem a szentmisén kezdődik, hanem ott koronázódik meg! Ezt nagyon fontos tudnod! Én nem megtéríteni vagyok a szentmisén, hanem a megtérteket táplálni! És ez nagy különbség! Előbb meg kell térni, és csak utána lehet hatékony módon értékelni a szentmisét. A fordítottja nem megy! És itt minden a pappal kezdődik! A hívek jelenlétének szándéka csak folytatás! Ne erőltessétek a szentmisén való részvételt olyan templomban, ahol a pap saját életében nem Engem akar megjeleníteni! Ahol pedig Engem akar életében megjeleníteni, ott nincs szükség az erőltetésre! Megáldalak az ÉRTELEM és a REALITÁS LELKÉVEL!" https://www.youtube.com/watch?v=KDNhezgYk9A | |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-28, 07:14 | |
| HANG – Állatokért imádkozom
Kérdező: 1. Isten tud minden kis állatról! 2. Az állatoknak nincs örök életük? HANG: "Drága Gyermekem! 1. Te nagyon aranyos vagy, de azzal az életfelfogással, amellyel rendelkezel, nem tudok mit kezdeni! Nincs a világon olyan keresztény felekezet, ahol hinnének az állatok emberarcú értékelésében. Isten persze hogy tud minden kis állatról. Azokról is, amelyeket te mindennap elpusztítasz! Te döbbennél meg legjobban, ha látnád, hogy egy-egy lélegzetvételnél hány állatot pusztítasz el! Úgy gondo¬lod, hogy azok megérdemlik, a többi meg nem? Úgy gondolod, hogy lényeges különbség van egy kis állat és egy nagy állat között? Ó, gyermekem! Ki vitte ennyire helytelen utakra látásodat? Te ne állatokért imádkozz, hanem saját magadért! Azért, hogy át tudd alakítani gondolkodásodat addig, amíg erre lehetőséged van! Isten mindenről tud, de ez nem jelenti azt, hogy minden olyan, mint az Isten képére teremtett ember! Vagy te a tetűt, a poloskát is istenképűnek tartod talán? Mert, ha igen, akkor a macskákban a bolhát el ne pusztítsd, és tartsd gyilkosnak azt a macskát, amelyik megeszi az egeret, és minden madarat, a fecskét, a cinegét és minden védett madarat, amelyik férgeket pusztít! Bizony, ha így gondolkodsz, ez káromkodás, és ha ehhez ragaszkodsz, akkor a Szentlelket káromolod! Erre pedig nincs bocsánat sem ezen, sem a másvilágon (Márk 3;29)! Ezért mondom, hogy ezzel az életfelfogással nem tudok mit kezdeni. 2. Az állatoknak nincs örök életük! Az állatokat Isten a faj- és önfenntartás ösztönével látta el, de boldogság utáni vágy nem él bennük, mert a boldogság az mérhetetlenül több, mint a faj- és önfenntartás ösztönének működése. A boldogság erkölcsösség. Az állatnak nincs erkölcsi érzéke, csak ösztöne! Állat soha és semmilyen körülmények között sem lesz ember! És az ember sem lesz soha állattá. Még azok az ördögök sem, akik megszállták a sertéseket Gerázában, ők sem lettek sertések! Ha ismerni akarsz Engem, akkor foglalkozz Velem! Foglalkozz az evangéliumaimmal! Te is Istenre, és nem állatra teremtett lény vagy! Azzal foglalkozz hát, amire teremtve vagy! Megáldalak az ÉRTELEM LELKÉVEL!"
| |
| Tárgy: Re: Ezoterika 2023-08-29, 05:24 | |
| HANG - ÁLMAIMRÓL, ÖNISMERETRŐL
Kérdező: 1. Jó úton járok-e? 2. Az ufókkal felvették-e a kapcsolatot a nagyhatalmak? Velük kapcsolatban igazak-e álmaim, vagy képzelgek? 3. Mi az önismeret útja? HANG: "1. Én vagyok az ÚT. Fölteszem a kérdést: Hányszor olvastad már el a négy evangéliumot? Minél többször teszed, annál világosabb lesz előtted, hogy hol tartasz, és milyen úton jársz. 2. Az ufókkal kapcsolatos kérdésedet nem tetted volna föl, ha előbb átgondoltad volna, hogy mit is kérsz Tőlem. Gondold csak el: bármely titkosszolgálat Hozzám fordulna médiumom által, és olyasmiről kapna információt, amiről hivatalos úton nem lehet informálódni. Mi lenne ennek következménye? Az, hogy ilyen ostobaság miatt vagy megölnék, vagy a bolondok házába zárnák ezt az informálót, s így médiumom éppen azt a feladatát nem tudná tovább betölteni, amire használom, vagyis arra, hogy boldogságotokat illetően adjak általa nektek olyan üzeneteket, melyeket mástól így nem kaphattok. Hidd el, az ufó-probléma egyáltalán nem érinti senki boldogságát. Semmi köze ahhoz, hogy valaki Hozzám tartozik vagy sem. Márpedig ez a lényeg. Minden más pótcselekvés irányába hat. Éppen ezért álmaid ezzel kapcsolatban merő képzelgések. 3. Az önismeret útját elmondom neked. Írd le egy hétig, hogy mit csinálsz reggeltől estig. Rögzítened kellene azt is, hogy hány órakor fekszel le, és hány órakor kelsz fel, s miután részletesen leírtad, hogy mit tettél egész nap, akkor osztályozd meg aznapi tetteidet. Így egy hét múlva előtted fog állni, hogy mit csináltál, és amit tettél, azt hogyan csináltad. Egy hét multán csoportosíthatod öt vagy hat szempont szerint napjaid tartalmát, s ezeket, ha pár hétig külön mindig leosztályozod, előtted fog állni önmagad valósága. Látni fogod, hogy mire használtad fel idődet - ez az időelszámolás -, és látni fogod, hogy mennyire szerettél, mert a szereteted mércéje az, ahogyan használod idődet. Ez a szeretet-elszámolás. Tehát a MIT és a HOGYAN. Aki az ilyen önismereti munkát ki akarja kerülni, az könnyen beleesik az önámítás hibájába, mert fantáziájában átélt sikerélményei kielégítik őt a felszínen, s önmagát soha valójában meg nem ismerve éli le azt az életét, melyet éppen azért választott önmagának, hogy helyes önismeret által benső énje megfelelő módon fejlődjék. Megáldalak."
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Ezoterika | |
| |
| | | | Ezoterika | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |