|
| Gyerekek közt | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
zinmorka ****
Hozzászólások száma : 227 Join date : 2020. Jan. 07. Age : 77
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:17 | |
| A Föld sebessége
Móricka eldicsekszik egy szomszédnak, hogy ő és a papája mindent tudnak a világon. A szomszéd próbára teszi Mórickát. - Hát akkor mondd meg, fiam, hány kilométeres sebességgel forog a Föld. Móricka magabiztosan feleli: - Ezt a papám tudja.
Pikáns kérdés
- Tehát így fedezték fel Amerikát - fejezi be előadását a történelemtanár. - Van valami kérdés? - Tanár úr, tetszett említeni Kolumbusz tojását. Az lenne a kérdésem: neki csak egy volt? | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:18 | |
| Jövendölés
- Apuci - mondja Móricka a papájának -, vegyél nekem egy motorbiciklit! Apuci hajthatatlan. Azt mondja: - Amíg én élek, neked nem lesz motorbiciklid... Pár nap múlva Móricka anyukájával sétál, és rámutat egy gyönyörű Harley Davidsonra: - Látod, anyuci, ilyen motorom lesz, ha apu meghal...
Koncert
Karcsi és Peti egy koncertterem mellett megy el, ahonnan kihallatszik a zene. - Ez Bach - mondja Karcsi. - Nem játszik rosszul - mondja Peti. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:19 | |
| A kis bunyós
Marci hazaér élete első ökölvívó-edzéséről. Már az ajtóból kiabálja: - Anyu, apu! Ezentúl nem lesz szükségem a fogszabályozóra!...
Csomagolás
- Móricka, te melyik italt szereted a legjobban? - Én az anyatejet. - Miért pont az anyatejet? - Mert olyan gusztusosan van csomagolva. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:21 | |
| Fizikaórán
Pistike Arkhimédeszről felel a fizikaórán. - Arkhimédesz kiugrott a vízből, és ezt kiabálta: Heuréka! Heuréka! - Igen, helyes - mondja a tanár. - És mit jelent az, hogy heuréka! - Megtaláltam... - Remek... És vajon mit talált meg Arkhimédesz? - A szappant...
Mozipénztár előtt
- Tessék mondani, mennyi a mozijegy? - kérdezi Pistike a pénztárosnőtől. - Ötven forint. - Nekem csak huszonöt forintom van. De tessék beengedni, és majd csak fél szemmel nézem a filmet. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:22 | |
| A síneken
Egy gyerek biciklizik a villamos előtt. A vezető hiába csönget, a srác nem hajt ki a sínek közül. Végre dühösen ráordít: - A fene essen beléd, pont a sínek között kell bringáznod? Hát nem tudsz máshol menni? - Én tudok - feleli kajánul a srác -, de maga nem tud.
Iskolában
- Ki tud mondani egy nálunk ritka állatot? Pistike jelentkezik. - Zsiráf... - De hiszen nálunk nincs is zsiráf. - Na, hát ennyire ritka állat... | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:23 | |
| Dinó-vicc
A nagymama elviszi unokáját az őslénytani múzeumba. Egy dinosaurus egész termet betöltő csontváza előtt csodálkozva megáll a kisfiú, és így szól: - Nagyi, képzelem, hogy félhettél ezektől a szörnyektől gyerekkorodban.
A huszonkettes csapdája
Pistike odaáll édesanyja elé, és szipogva mondja: - Anyu, elveszett a szemüvegem. - Hát keresd meg! - mondja az édesanyja. - Igen ám - mondja a srác -, de addig nem látok keresni, amíg nincs meg a szemüvegem!...
Főzelék
- Döncike, tessék megenni a főzeléket. Nagyon sok gyerek annak is örülne, ha a felét megkapná. - Látod, mama, a felének én is jobban örülnék. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:25 | |
| Kíváncsi kölyök
Egy úrvezető kereket cserél. A szomszéd kertből kijön egy öt-hat éves kis srác, és nézi a szerelést, de közben mindenre megjegyzést tesz. Amikor a pasas előszedi a kerékkulcsot, a gyerek odaszól: - A papámnak ebből kettő van. S ez így megy megállás nélkül. Bármihez nyúl is az autós, a gyerek megjegyzi: - A papámnak ebből kettő van. A vezető végre befejezi a szerelést, s odamegy egy fához, hogy könnyítsen magán. A kisrác most is nézi. - Ide figyelj, kiskomám - mondja bosszúsan a vezető -, nehogy már azt mondd, hogy a papádnak ebből is kettő van! - Azt nem... De kétszer ekkora!
Cukrászdában
- Apu, kérsz még egy szelet tortát? - Nem kisfiam, elég volt. - Akkor most te kérdezz! | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:26 | |
| Fizika
- Mondd, Pistike, te melyik tantárgyat szereted a legjobban? - Hát a fizikát... - De hiszen ti még nem is tanultok fizikát! - Éppen azért.
Magyarórán
- Móricka, mondj egy Petőfi-verset. - ... - Nem tudsz? Nem ismered például az Anyám tyúkját? - Azt nem. De az apám tyúkját ismerem...
Áthúzások
A papa észreveszi, hogy Móricka történelemkönyvében egy csomó lap át van húzva kék filccel. - Mondd, fiam - kérdezi -, mit jelentenek ezek az áthúzások? - Hogy azt a részt már megtanultam - feleli Móricka. - Na és azt miért kell jelölni? - Nehogy még egyszer megtanuljam. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:28 | |
| Kiengedni a kiengedőt
Móricka az iskolában állandóan fölemeli az ujját, hogy ki akar menni. - Maradj veszteg! - förmed rá a tanár. Móricka néhány meddő kísérlet után abba is hagyja a jelentkezést, de akkor meg a szomszédja dugja föl az ujját. - Mit akarsz? - kérdi a tanár. - Tanár úr, kérem - mondja a szomszéd gyerek -, tessék a Mórickát gyorsan kiengedni!
Így igaz
Móricka rossz volt, és egy pofont kapott a mamájától. Piros képpel állt odébb, s ment a papa szobájába, aki megkérdezte: - Mi az, mi újság? - Semmi. Összevesztem a feleségeddel.
Apa csak egy van
- Az én apukám jó apuka. - Nem is jó! - Honnan tudod? - Mert tavaly még az én apukám volt. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:29 | |
| Gyereklogika
- Hány éves vagy? - kérdezik a hároméves Pistitől. - Hogy mondjam meg - méltatlankodik a kisfiú -, ha egyujjas kesztyű van a kezemen?
Piszkos kezek
Móricka hazamegy az iskolából, és azt mondja: - Apuci, a tanító néni nagyon megszidott, mert piszkos kézzel mentem iskolába. - És te mit mondtál neki? - Hogy nem vehetek mindennap új kezeket magamnak.
Az órásmester fia
Az órásnak fia születik. Nől, cseperedik rendesen, de beszélni nem akar. Hároméves korában odaáll az apja elé, és megszólal: - Kakukk! | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:31 | |
| Sokoldalú gyerek
A hitoktató tisztelendő becsönget egy házhoz, ahol egy tízéves tanítványa nyit ajtót, égő cigarettával a kezében... - Jóságos egek, te dohányzol? Biztosan nincsenek itthon a szüleid. - Nyert, atyám - feleli a gyerek. - Lehet, hogy te már lányokkal is paráználkodtál? - kérdezi az atya a gyerektől. - Sajnos nem emlékszem, mert annyira piás voltam.
A találékony
- Mama! Ma-ma-aaa! - Ha még egyszer megmukkansz és mamázol, ráverek a fenekedre, te kis haszontalan! - fenyegeti meg az anya kisfiát, aki sehogyan sem akar elaludni. Kis idő múlva: - Kovács Jánosné, szomjas vagyok...
Tökéletes felelet
A tanító azt kérdezi az iskolában Pistikétől, hány tüdőcsúcsa van az embernek. - Kettő - válaszolja a gyerek. - Nagyon jó, Pistike! És honnan tudod ezt? - Láttam fürödni a nővéremet. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:32 | |
| Katonadolog
Pistikétől megkérdi a tanító néni: - No, Pistike, mi akarsz lenni, ha nagy leszel? - Katona. - Katona? Hisz azt bármikor lelőhetik. - Ki? - Az ellenség. - Akkor inkább ellenség akarok lenni.
Jó ötlet
A tanár panaszkodik az igazgatónak: - Tegnap hazaküldtem az egyik gyereket, mert mosdatlanul jött az iskolába. Ma az egész osztály piszkosan jött... | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:34 | |
| Az igazi hős
A tanító néni azt kérdezi az iskolában: - Gyerekek, ki tud mondani igazi hősöket? Aki jót mond, kap egy csokit. Pistike jelentkezik: - Hunyadi János. - Jól van, Pistike! Tessék a csoki. Pistike visszamegy a csokival a helyére, kivesz a padból egy fényképet, és azt mondja: - Ne haragudj, Batman, de az üzlet, az üzlet...
Ovita
Két gyerek beszélget az óvodában: - Beee! Nekünk van toalettkacsánk! - Bee! Mi meg nem szarunk a perem alá!
Egérút
Cikóriáné berohan a férjéhez, és jajveszékelve mondja: - Ottó! Ottó! A Móricka fiunk lenyelt egy egeret. - Mit kiabálsz? - néz fel az újságból Cikória. - Küldd utána a macskát! | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:36 | |
| Ezer év
- Képzeld, anyu, láttam a buszon István királyt - újságolja otthon Jancsi. - Hogyhogy? - mondja a mama. - Az nem lehet. - De igen. Egy öreg, szakállas bácsi találkozott a barátjával, és azt mondta neki: "Szervusz, István, ezer éve nem láttalak!"
Ez a srác még viszi valamire!
Saláta úr otthon veszi észre, hogy a szemüvegét a kávéházban felejtette. Behívja hát a kisfiát, Jenőkét. - Jencikém, szaladj le gyorsan a kávéházba - mondja neki -, és nézd meg, nem hagytam-e ott a szemüvegem az ablak melletti második asztalon. Jencike elrohan, s pár perc múlva lelkendezve ér haza: - Apuka, a szemüveged ott van!
Erős óhaj
Pistike hazamegy az iskolából, és azt látja, hogy nővére a zuhany alatt áll, a mellét dörzsöli, s közben azt mondogatja: - Férfit akarok... Férfit akarok... Másnap Pistike újra beles a fürdőszobába, nővére ugyanígy masszírozza a mellét, s azt sóhajtja: - Férfit akarok... Férfit akarok... Harmadnap senki sincs a fürdőszobában, de nővére szobájából halk zihálás hallatszik. Bekukucskál, és látja, hogy a nővére egy férfival fekszik az ágyban. Pistike azonnal levetkőzik, besiet a zuhany alá, és mellét dörzsölgetve mondogatni kezdi: - Versenybiciklit akarok... Versenybiciklit akarok! | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:38 | |
| Bunyó után
Marci rettenetes állapotban kerül haza a játszótérről. Anyukája kétségbeesetten csapja össze a kezét: - Te haszontalan kölyök, hát hogy nézel ki? Már megint verekedtetek a Lacival, igaz? Most vehetek új nadrágot... - Hát még ha a Lacit látnád, mama... Az ő mamája kénytelen lesz egy új gyereket venni.
Igazi stukker
Pistike nyaggatja a papáját: - Apuci, vegyél nekem a szülinapomra egy igazi stukkert! - Hogy képzeled, kisfiam? - De én egy igazi stukkert akarok! - toporzékol Pistike. - Na, elég legyen! - förmed rá az apja. - Végül is ki parancsol ebben a házban, te vagy én? - Te, apuci... De ha lenne egy igazi stukkerem...!
De jó a Petinek!
Petike tágra nyílt szemmel bámulja a tanítónőt a suliban, aki zavarában már nem tudja, mit tegyen, s végül rászól Petire: - Mit bámulsz így rám, kisfiam? - Hát azt, hogy milyen jó melle van a tanító néninek... - Ej, Peti, mindjárt kapsz egyet a szádra! - Jó, a másikat meg tessék a kezembe adni...! | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:40 | |
| Móricka és a zsiráf
Móricka az állatkertben van a papájával, és a zsiráf ketrece előtt elgondolkodva kérdi: - Papi, a zsiráfok is megkaphatják a náthát, ha a lábuk felfázik? - Hát persze - feleli a papa -, de csak egy-két hónap múlva.
Akkor nem
Retek rettenetesen püföli gyerekét, Robikát, aki így sivítozik: - Papa... papa, ne bánts! - Nem vagyok a papád! - ordít Retek. - Én egy ilyen rossz gyereknek nem vagyok a papája... - Hát jó - sóhajt Robika. - Akkor Retek úr, ne bántson...
A közmondások igazsága
A tanító a közmondásokról magyaráz az iskolában. Egyszer csak felszólítja Pistikét: - No, fiam, mondj egy példát arra a közmondásra, hogy nem mind arany, ami fénylik. - A tanító úr nadrágja - feleli Pistike. | |
| | | zinmorka ****
| Tárgy: Re: Gyerekek közt 2020-02-03, 21:41 | |
| A szülők utáni vágy
Keservesen sír egy gyerek az utcán. Egy jólelkű hölgy megszólítja: - Miért sírsz, kisfiam? A gyerek még jobban bömböl: - A szüleim után szeretnék menni, de nincs pénzem. - Szegénykém, itt van egy százas, menj a szüleid után. Hol vannak ők? - A moziban.
A lélek megtisztítása
A tanító arról beszél, hogy a lélek is lehet tisztátalan. Ezután felszólítja a kis Mórickát: - Mondd, fiam, mit csinálsz akkor, ha a tested piszkos? - Fogom a szappant, és megmosakszom. - Na, és ha a lelked piszkos? - Akkor... akkor gargalizálok. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Gyerekek közt | |
| |
| | | | Gyerekek közt | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |