Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Meggylekvár alkohollal

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendéglős
Vendéglős

Hozzászólások száma : 191

Meggylekvár alkohollal Empty
TémanyitásTárgy: Meggylekvár alkohollal   Meggylekvár alkohollal Empty2020-02-02, 22:12

Meggylekvár alkohollal

1 kg kimagozott meggy,
20 dkg cukor,
1-1, 5 deci házi vegyespálinka

A meggyet 2-3 percig főzöm állandó keverés közben. Ezután kb. háromnegyedét összeturmixolom (sűrűn  szeretem)  Kb.  15-20  percig  hagyom,  hogy  ez  a  keverék  a  levét  nagyjából  elfője.  Ezután jöhet  bele  a  cukor  (Kevésnek  tűnik,  de  az  én  ízlésemnek  még  így  is  elég  édes  volt  a  lekvár) Cukrosan  még  főzzük  a  lekvárt  5  percig.  Állandó  keverés  közben,  mert  könnyen  leég.  Miután elzártam   alatta   a   lángot,   jöhet   bele   a   fél   pohárnyi   pálinka.   Jól   összekeverem.   Még   forrón üvegekbe   töltöm.   A   befőzőlábos   alján   maradó   néhány   kanálnyi   lekvárba   belekevertem   egy késhegynyi  szalicilt.  Ezt  a  szalicilos  keveréket  tettem  az  üvegek  tetejére.  Lezártam,  száraz dunsztba tettem. Ebből a mennyiségből nekem 3 db 370 ml-s üvegnyi lett.
Vissza az elejére Go down

Meggylekvár alkohollal
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Meggylekvár alkohollal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: ÁLTALÁNOS :: ÉTELEK és ITALOK :: ÉTELEK :: Vegyes-
Ugrás: