Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Meggylekvár alkohollal

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendéglős
Vendéglős

Hozzászólások száma : 191

Meggylekvár alkohollal Empty
TémanyitásTárgy: Meggylekvár alkohollal   Meggylekvár alkohollal Empty2020-02-02, 22:11

Meggylekvár alkohollal

1 kg kimagozott meggy,
20 dkg cukor,
1-1, 5 deci házi vegyespálinka

A meggyet 2-3 percig főzöm állandó keverés közben. Ezután kb. háromnegyedét összeturmixolom (sűrűn szeretem) Kb. 15-20 percig hagyom, hogy ez a keverék a levét nagyjából elfője. Ezután jöhet bele a cukor (Kevésnek tűnik, de az én ízlésemnek még így is elég édes volt a lekvár) Cukrosan még főzzük a lekvárt 5 percig. Állandó keverés közben, mert könnyen leég. Miután elzártam alatta a lángot, jöhet bele a fél pohárnyi pálinka. Jól összekeverem. Még forrón üvegekbe töltöm. A befőzőlábos alján maradó néhány kanálnyi lekvárba belekevertem egy késhegynyi szalicilt. Ezt a szalicilos keveréket tettem az üvegek tetejére. Lezártam, száraz dunsztba tettem. Ebből a mennyiségből nekem 3 db 370 ml-s üvegnyi lett.
Vissza az elejére Go down

Meggylekvár alkohollal
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: ÁLTALÁNOS :: ÉTELEK és ITALOK :: ÉTELEK :: Vegyes-
Ugrás: