Szemlátomás-áthallás Művészete
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szemlátomás-áthallás Művészete

Szeretettel üdvözlünk!

KezdőlapKezdőlap  PortalPortal  TaglistaTaglista  Legutóbbi képekLegutóbbi képek  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  CalendarCalendar  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Szellemtudomány alapjai

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38  Next
SzerzőÜzenet
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

Hozzászólások száma : 5017

Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-24, 08:00

Békesség
Részlet Imre Margit médium közléseiből - 2009.02.05.
Az emberi szív minden alkalommal amikor összetörik, akkor nem lehet másképpen csak a léleknek olyan gyógyírt adni, ami segíti őt a tovább haladásban. Itt most ebben a pillanatban nem a te helyzetedről van szó, hanem általában az emberekről szól, amit csak akkor tudnak igazán felmérni, ha megcselekszik az életükben azt a jót, amit az Isten elvár minden embertől.
Ez nem más mint a tisztelet és a szeretet embertársaink iránt, hogy legyen mindenkiben annyi erő, hogy azt megtegye, mert e nélkül nagyon sivár lesz az emberek élete. Az élet csupán egy rövid idő az emberek életére nézve, mert amit a mindennapjaiban élnek meg, az nem nevezhető mindig “életnek”, mert nincs meg benne az, az éltető erő, ami segíti az embert a feladataiban. Itt az emberek az életet nevezik a földi értelemben vett, "időt” életnek, holott az Élet az nem egy idő, hanem az Isten maga az élet. Itt ezen lehet vitatkozni, eszmét cserélni, de a lényegen nem fog változtatni az ember, mert minden az Isten kezében van, amit az ember a magáénak tekint..
Mindig amikor nem vagytok tisztában a saját magatok érzéseivel, akkor próbáljatok elgondolkozni azon, hogy mennyire élitek a mindennapjaitokban meg a Krisztusi szeretet által megmutatott földi életet. Ez az iránymutató a földön élő emberek számára. Ha őszintén belenéz az ember a lelkiismeretén keresztül az életébe, akkor észre fogja venni azt, hogy mi az, amit nem helyesen cselekedett az élete feladatában, de csak akkor van erre lehetősége, ha nem hallgattatja el a lelkében megszólaló belső hangot, amit az Isten akar az emberrel közölni. Ha az akarat erősebb az emberek lelkében, akkor esélyük sincs arra nézve, hogy felismerjék a saját téves gondolkodásukat.
Mi égi segítőitek azon dolgozunk, hogy ne legyen az emberek között olyan vita, békétlenség, ami megnehezíti a további feladatok sorsát. Minden alkalommal amikor leírod ezeket a sorokat mindig azt hiszed, hogy ez neked szól és elkezdesz azon gondolkodni. A te számodra adandó írásokat személyesen csak a te részedre adjuk, azt mi jelezzük a számodra.
Te az égi tanítóid számára egy közlő csatorna vagy, ami segít nekünk abban, hogy a közlendőinket el tudjuk juttatni a földi emberek számára. A te szereped ebben annyi, hogy mindig legyél nyugodt és békés lelkületű ember, hogy a feladatodat el tudjad végezni.
Áldott legyen az, aki ezeket az írásokat olvassa és meg is találja benne azt, ami a számára szükséges. Ámen.

UI:

Föld sorsa
https://www.youtube.com/watch?v=lKhX1Jq2Sys
Vissza az elejére Go down
http://karsayalarm.hu/
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-25, 07:58

A szeretet atyai szavai
Bertha Dudde írómédium közlése 1945-ből

Amikor hitünk által mi is olyan közvetlenül tudunk szólni és imádkozni mennyei Atyánkhoz, mint Krisztus Urunk, akkor mondhatjuk, hogy élő hitünk van. Amikor nem csak hisszük, hanem bizonyosságszerűen tudjuk, hogy velünk van állandóan és soha sem hagy el minket, mint annak idején mi Őt. Mindig számíthatunk rá és gondunkat viseli úgy a lelki, mint a fizikai testi szinten. Ezen élő hit által szabadulhatunk csak meg félelmeinktől, aggódásainktól.
"Oldalatok mellett van egy hatalmas segítő, - és ti mégis el vagytok keseredve? Imában bármikor közeledhettek hozzám, csak használni kell ezt a kegyelmet amivel magatok mellé hívtok. Általa biztosított minden támogatásom. Bármilyen veszedelemben is legyetek, - az én hatalmam nagyobb. Pillanatok alatt megszüntetek minden szerencsétlenséget. Ezt kell a szemetek előtt tartani, mielőtt félelembe és kishitűségbe esnétek.
Mennyei Atyátok nem hagy el, és a szükség idején közelebb van mint bármikor. Természetesen csak addig, amíg gyermekeimnek tartjátok magatokat, és teljes bizalommal kéritek a segítségét.
Oltalmamról folyton biztosítalak bennetek. Szavaimmal mindig bizalmat öntök belétek, és ismételten erőt közvetítek, hogy ellen álljatok a gonosznak. A testi, lelki szükség idején pedig szeretetem még bensőségesebben átkarol - ha bizalommal hozzám menekültök, hogy segítsek rajtatok. A világ tombolása közepette, ha földi intézkedések okoznak ijedelmet és aggódást - nálam mindenkor védettnek érezhetitek magatokat.
Csak nyújtsátok ki utánam kezeteket, hogy vezesselek helyesen, és én olyan útra vezetlek, amelyen elkerülitek a szerencsétlenséget, mert mellettetek lépkedek, és a gonosz hatalma engem nem ér el. Menekül előlem, és megkeresi azokat, akik őhozzá hasonlóan a sötétségben vándorolnak. Akik az oldalam mellett, a világosságban haladnak azokat figyelmen kívül hagyja, mert számára ezek elérhetetlenek.
Higgyetek bennem és bízzatok, ne engedjétek, hogy földi szükség miatt elszomorodjatok. Csak a lelketekre vigyázzatok, és a földi éltetek gondját bízzátok Rám. Ha akaratotokat teljesen átadjátok nekem, ezzel jogot adtok, hogy gondoskodjam rólatok. Így elviselhető lesz számotokra a földi élet. Mert én mindig veletek vagyok, amíg gondolataitokat hozzám emelitek, és vágyódtok, hogy kapcsolatban lehessetek velem.
Juhaimat magamhoz hívom - és amikor azok visszatértek pásztorukhoz, többé már nem engedem, hogy eltévedjenek. Mindenkinél ott maradok akik velem akarnak lenni, és el nem hagyom örökké. Amikor ilyen biztosítékot adok - ti miért aggódtok még? Az én szavam igazság, és az marad mindörökké.
Mindig, szeretettel hajlok gyermekeim felé, amint a leghalkabb hívást meghallom. Ezért gyertek hozzám ti, akik fáradtak és terheltek vagytok. Az én szeretetem mindig kész hogy adjon, szeretetem mindig segítőkész. Tudok segíteni, akarok is segíteni - csak a belém vetett hitet és bizalmat kérem, hogy hatásossá válhasson szeretetem ereje.
Éltetek végéig védelmem alatt maradhattok, és semmi meg nem ijeszthet, semmi meg nem félemlíthet, semmi nem tűnik legyőzhetetlennek - ha egyszer már hisztek erőmben, szeretetemben, bölcsességemben. Ki védene meg benneteket, ha nem az, aki önmagában a szeretet? Akinek mindenhez hatalma van, és titeket magához akar vonni?
A földi gondot is elveszem tőletek - amint teljes a hitetek. Ne féljetek! Az én akaratomba belenyugodva, viseljetek el mindent türelemmel és megadással. Tudnotok kell, minderre lelketek üdvössége miatt van szükség. Azt is tudnotok kell: nem teszek több terhet rátok, mint amennyit el tudtok viselni. Azonkívül mindenkor segítséggel állok mellettetek, ha a helyzeten már nem bírtok úrrá lenni.
És megint csak a szeretetem az oka, hogy a szükséget nem fordíthatom el tőletek teljesen. Függetlenné akar tenni minden földitől. Ha az emberektől elvenném a szükséghelyzeteket, ez azt jelentené, hogy örök időkre hiánytalanul elmerülnének a sötétségbe. Át kell élnetek ezt a szükségidőt, ha ti magatok nem is szorultok rá ilyen mértékben. Viszont hatásában áldásos lesz rátok is, és egykor tőlem kapott különleges kegyelemnek tekintitek.
Amint engem nem kapcsoltok ki gondolkodástokból, a legnagyobb szükség is elviselhető lesz számotokra. Mert az én igám könnyű, és a terhem nem nehéz! És a szavam igazság.
Higgyetek bennem, és a hit szilárdsága bármely pillanatban megszünteti a rosszat. Tudnotok kell, hogy csak akkor szenvedtek, ha gyenge a hitetek. Ezért állandóan küzdjetek és imádkozzatok, hogy erős legyen a hitetek. Így legyőztök minden bajt, és éltetek vége boldog lesz.

Szemlézte: Bíró László

https://www.youtube.com/watch?v=R6d-MPc4ztI

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-26, 08:59

Vissza az eredethez: Istenhez
(Eszter testvér megnyilatkozása)
Zita médium által 2008. Február 3.
A mi Urunk nevében köszöntelek benneteket, kedves, amerikai testvéreim.
Már hosszabb ideje készülődtem a közétek való eljövetelre, de mindig úgy adódott, hogy a fontossági sorrendben valamit előbbre kellett helyeznem, mert nemcsak nekem volt az fontos és lényeges, hanem ha azt el nem végzem, ha oda el nem jutok, akkor másokat is visszavetettem volna a munkában, vagy csalódottá tettem volna, hogy amit megigértem, be nem tartom vagy amire ők olyan nagyon számítottak és amire várakoztak, az az én hibámból elmaradt volna.
Ha földi időegységben kivánnám kifejezni, azt kellene mondanom, hogy nincs nap, hogy ne gondolnék rátok és mindazokra, akik az én kedves vezetőm, a Névtelen szellem csodálatos szellembőlcseleti tudományát értéknek látják és rendszeresen tanulmányozzák. Ahogy Magyarhonban körülnéztem, azt kellett látnom, hogy vannak ugyan, akik olvassák, de mégis egészen másként gondolkodnak és mást tartanak fontosnak az életükben. Mitöbb, tudásukkal, amit a Névtelen szelleméből, az én kedves vezetőm tanításaiból merítettek, azzal valahogy magukat szeretnék előtérbe helyezni. Pedig nagyon fontos, hogy amit ő ad és nyújt - nem az embernek, hanem a léleknek - azt az ember necsak elfogadja, hanem lássa, érezze, hogy ez egy hatalmas ajándék a részére, és érezze a maga kicsinységét, jelentéktelenségét.
Én mindig úgy éreztem, hogy kicsiny, jelentéktelen eszköz vagyok csupán az ő kezében és nem az a fontos, hogy én mit tudok és amit tudok, arról hogyan tudok beszélni, hanem az a lényeges és fontos, hogy amikor arról beszélek, azzal mindig az ő személyét, az ő tanítását helyezzem előtérbe, mert hiszen az övéből vettem, ő pedig a mi Urunk, a Jézus Krisztuséból. Nagyon fontosnak tartottam és tartom ma is ideát a szellemvilágban, hogy a teremtmény úgy a földön, mint ideát, minden tekintetben visszajusson a forráshoz, mindenek eredetéhez: a mi Atyánkhoz, Istenünkhöz, az Ő törvényeinek, akaratának megismerésében. Tehát ne valahol félúton kezdje a dolgok megismerését, vagy ami már a forrástól messze esik, hanem próbálja a forrást megtalálni, a forrásra rátalálni és a forrásból meríteni, mert ott a legtisztább, ott még semmi meg nem fertőzte, útjából még semmi ki nem térítette.
De ugyanez a véleményem arról is, hogy a másik forráshoz, a másik eredethez, tudniillik a duáljához visszajusson, és vele a kapcsolatot újból helyreállítsa. Az ember számára ez is nagyon fontos. Azonban nem úgy, ahogy én ezt ma a spiritiszták körében látom, hogy aki a szemnek kellemes vagy aki testies vágyat ébreszt, arra ráfogja, illtve bizonyítgatni próbálja, hogy az az ő duálja és ezért a régit, a meguntat el kell hagynia, mert fontosabb, hogy a duáljával éljen együtt. Nem így gondolom, hanem a párkapcsolatban úgy a férfi, mint a nő, mindig azt érezze, úgy gondolkodjon, és arra törekedjen, hogy akivel az életét összekötötte, ahhoz hűséges, szeretetteljes legyen és megtartsa a tisztaságát. Ezek legyenek a fő szempontok, mert így jut majd el a forráshoz, a kiindulási ponthoz vagyis ahhoz, akivel Isten őt egy fényburokban, egynek teremtette.

Szeretettel Bíró Laci

A csatolt anyagok listája:

Vissza az eredethez, Istenhez
Krisztusban Isten kegyelme szállott a földre
Mindenben csalódhatol, de Krisztusban soha
Látomány az igazság világáról
Ünnep a mennyben
Krisztus születesi időpontja

Az emberi lélek és az állatok lelkei
https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGitcCLtbokYJpJ2swcg?e=S6QsIU

Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból
https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw

A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.
https://www.youtube.com/watch?v=PYVln4O9wuk&t=1412s
Julia levelei – Világosság a túlvilágról - Hangoskönyv
https://www.youtube.com/watch?v=CN294LnisVQ&t=1357s
Fogadom – Romantikus dráma
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-27, 07:55

Evangéliumi spiritizmus
Lényegi kivonatok a könyvből

Az embernek nincs szüksége élvezetekre, nincs szüksége rafinált örömökre és mulatságokra. Az embernek egészen másra van szüksége, arra, hogy az Isten akaratát keresse, az Isten akarata szerint éljen és az életében elvégezze azt a munkát, amelyet a Gondviselés rábízott. Ha ezt elvégezte, az Isten megadja neki azokat az örömöket, amelyek az ő lelkét egészen betöltik és azt a békességet, amelyet a dőzsölök, a dúslakodók megirigyelnek tőle.
Mert ez az ember természetes földi élete, nem pedig az, ami önzésétől fűtve folyton keres-kutat, hogy minél inkább kielégülhessen, minél inkább elmerülhessen az élet örömei közt. Aki nem így él és cselekszik, az ellopja a föld értékeit, a föld javait. Tehát mindenki adja bele az életébe, a munkájába mindazt, amit az élet kíván tőle, és ne vegye el az egyik ember a másikét, ne károsítsa meg egyik ember a másikat még csak egy morzsával se.
Csak az a tied, ember, amit a munkáddal szereztél. És „méltó a munkás az ő táplálékára". Aki azt mondja, hogy méltó a munkás az ő táplálékára, az megadja a mindennapi kenyeret azoknak, akik azt hittel kérik, és akik azért a mindennapi kenyérért tisztességgel és becsülettel, lelkiismeretesen megdolgoznak.
Nemcsak azzal lop az ember, ha kiveszi a másiknak a zsebéből a pénzt, vagy elveszi a drágaságát; azzal is lop, ha a másik ember munkája iránt való bizalmat rágalmazásokkal, rosszakaratú híresztelésekkel megrendíti. Mindazzal lop az ember, amivel jót tehetne, és rosszat cselekszik. Az Isten megadja az embernek a táplálására valót. Ha mármost valakinek Isten áldásából sok jutott, amennyit ő maga nem képes elhasználni, és azt nem adja olyan célokra, amelyek az emberiségnek a jóban való haladását munkálják, amelyek az igazság kibontakozását, felszínre jutását elősegíthetik, az lop, ellopja a jótól azt, ami annak természetes járuléka.
Ellopja a természettől, ellopja az embertársától, sőt ellopja végeredményben Istentől, akitől mindaz eredt. És egy pillanatra úgy is látszik, mintha ez sikerülne is neki; azonban mindez semmi, mert amikor a legnagyobb bőségben érzi magát, akkor hívja el a halál angyala a lelkét a szellemek országába, ahol szegénységben, lelki nyomorúságban, lelki sivárságban élve, fájdalommal kell szemlélnie azokat a jó eredményeket, amelyeket elérhetett volna, és azokat a rossz eredményeket, amelyeket elért.
Nem minden ember van ám arra hívatva, hogy a másik ember lelkén szóval munkálkodjék, de arra igenis minden ember hívatva van, hogy a maga igazságáról cselekedetekben tegyen bizonyságot, amelyekkel életét kitölteni tartozik. Tehát ne hivalkodjatok spiritista voltotokkal, és ne vegyétek el a meglévő hitet, míg előbb ti nem adtatok nekik meggyőződést. Ne kicsinyeljétek le az ő hitüket, amelyhez ragaszkodnak. Csak ott építsetek, ahol a talaj már meg van munkálva; csak ott beszéljetek, ahol már érdeklődnek, ahol már hiányok mutatkoznak a lélekben, amely hiányokat kipótolhattok a ti meggyőződésetekkel.
Először építsetek. És ha nagyobbat, értékesebbet és erősebbet tudtok építeni annak a lelkében, mint amilyen az ő meglévő hite, csak akkor kezdjetek hozzá, hogy a réginek hibáit és hátrányait pótoljátok, vagy azokat lebontsátok. Ha látjátok, hogy ő a dogmákhoz ragaszkodik és abban a dogmás hitében boldog és javulni igyekezve békességben él, ne rongáljátok meg az ő dogmáit, hanem építsétek az ő igazságát Krisztus szavaival, Krisztus igéjével. Mert máskülönben, ha megtámadjátok az emberek hitét, és nem tudtok helyette jobbat építeni, jobbat adni, ellopjátok, az ő hitüket.
Ha nem tudtok valakiben szeretetet ébreszteni a ti cselekedeteitekkel, s a ti becsületes eljárásotokkal nem tudtok benne bizalmat kelteni, ne igyekezzetek a mások iránt való bizalmat megrendíteni, csak azért, hogy a ti becsületességetek kitűnjék. Hagyjátok inkább, hogy előbb csalódjék másokban, és amikor csalódott, akkor igyekezzetek igazak lenni, nehogy bennetek is csalódjék. Senkitől el ne végy semmit; senkinek ne mondj olyat, amit nem tudsz beváltani.
Ne hazudjál, mert a hazugság is lopás. A hazugsággal egy világot építetek egy lélekben, amelyet ő szinte lát, amikor elhiszi azt, amit neki mondotok; és amikor megcsalódik, akkor a lelkéből a hazugsággal elloptok valamit, benne olyan hiányt támasztotok, amelyet nem tudtok többé betölteni.
Ne vegyetek el senkitől semmit, mert csak az az igazi becsületes élet, amely Isten előtt is becsületes, nem pedig az, aminek az emberek előtt van becsülete, mert ez mind csak látszat, ez mind csak káprázat.
Ha a ti anyagi munkáitokat lelkiismeretesen végzitek el, akkor az eredmény úgy itt a földön, mint az örökkévalóságban is a tiétek marad. És azt el nem vehetik tőletek a lopók, el nem vehetik tőletek azok a hazugságok, amelyek káprázattal szórják tele a szemeteket, hogy elcsalják a ti kincseiteket. Nem veheti el tőletek senki, mert azt az Isten adta nektek a természet erőiben; a ti lelki arcotok van belevésve abba a munkába, és az él, az rögzíti azt a jót, azt a helyeset, azt az igazat, azt a becsületeset, amit abba beledolgoztatok.

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-28, 07:52

A Föld elhagyásáról 1
Részlet a "Tanítások az utolsó időkről" című szellemi közlésből

Ne féljetek a haláltól! Feleslegesen terhelitek magatok, mert nem tudjá¬tok, mi vár rátok. A halált babonákkal, félelmekkel vettétek körbe, szépségét magatok csúfítottátok el. Nem veszitek észre, hogy a Földön minden fordított, mint ahogyan azt képzelitek.
Ha valaki eltávozik közületek, jajgatni kezdtek. Csak magatokra fi¬gyeltek és nem veszitek észre, hogy az élettelen test mily nyugalmas, csendes. Arcának fakósága megriaszt titeket, pedig csupán a vér távo¬zott belőle. Az anyag törvényeinek engedelmeskedett a test. Féltek a halottra tekinteni, ám ha megtennétek, sok tapasztalatot nyernétek. A halott nem jajveszékel, ti csaptok lármát körülötte. Önmagatokat sze¬retitek, ezért teszitek. Könnyeitek kérdések Isten felé, melyeknek Atyá¬tok nem örvendhet. Önféltésetek indít panaszáradatot belőletek. Mi lesz velem? Miként élek ezután egyedül? Ki gondoskodik rólam? Ezeket a kérdéseket teszitek fel Istennek, mert nem hiszitek, hogy döntése a leg¬jobb mindenkinek.
A szeretetet birtoklásnak tekintitek. Nem értitek, hogy Istené vagy¬tok valamennyien, földi társaitok csupán utatokon kísérnek. Ezt az egy utat látjátok, amelyen most mentek, és nem tekintitek az előzőeket.
Te, aki koporsó előtt sírsz, emeld fel a fejed és engedd el fájdalma¬dat, melyet magadhoz kötöztél! Képzeld el, hogy előző életedben egy másik testért ugyanígy jajveszékeltél. Az a forma most idegen számod¬ra, ha őt látnád a ravatalon feküdni, könnyet érte nem ejtenél.
Amit a koporsóban látsz, már csak a test. Az anyag marad még pár óráig a Földön, hogy az Atya törvényének engedelmeskedve az enyé¬szeté legyen. Azt mondod, szeretted ezt a testet? Térj vissza melléje há¬rom nap múlva! Tekints a megváltozott bőrre, végy egy mély levegőt a halott közelében! Megcsókolnád-e? Szereted-e most is ezt a testet? Azt feleled, hogy azért rajongtál, aki e testben foglalt helyet. Jól mondod, és ez nem más, mint a lélek. A lélek nem ismer halált. Istentől érkezett e Földre, majd levetve ruháját visszatért Teremtőjéhez. Rendelt idejét beteljesítette, így a testre nincs már szüksége.
Ne tartóztassátok itt erővel a távozni készülőket! Ne legyetek önző¬ek! Aki még az utolsó idők végső perceiben a Földről elmehet, nagy ke¬gyelem részese. Nem kell átélnie járványokat, viharokat, éhséget és fé¬lelmeket. Az Atya kegyelme nyugszik azokon, akik még biztonságban hazatérhetnek. Adjatok hálát Istennek, hogy ők megmenekültek, és kér¬jétek lelküket, hogy imádkozzanak értetek!
Nem számít, hogy a test, mely e Földet elhagyta, idelenn hány évet élt. Ha csecsemődet veszítetted el, őt is kérheted, hogy fohászkodjon számodra erőért. Aki karodban gőgicsélt, lehet, hogy nálad idősebb lé¬lek. Élhetett többször idelenn, mint te, és az utolsó időkben tanítani ér¬kezett téged. Légy hálás ezért, és engedd elmenni mesteredet!
Ha idős anyádat temeted, adj hálát Istennek, hogy a megfáradt test végre megpihenhet! Emlékezz egyre lassuló lépteire, hunyorgó szemé¬re, ráncosodó bőrére! Végy elő egy fényképet, melyen fiatalon reád ne¬vet! Kérdezd meg gondolatban tőle, melyik testben élt szívesebben? Higgyél benne, hogy újból fiatal, betegséget, fájdalmat nem ismer, mert idefenn ebben a kegyes állapotban léteznek a lelkek. A magad kedvére tartóztatnád még őt elrongyolódott ruhájában? Ha azt mondod, szere¬ted, miért tennél ellene?
Kétszer is hibázol, ha a halott lelkét nem engeded el. Jajveszékelése¬det, fájdalmadat érzékeli az éppen csak hazatért lélek. Megifjodott fényteste az Atya felé sietne, de sírásod, rossz gondolataid húzzák le. Felszabaduló lelke a boldog nyugalomra vágyik, ám feltámad benne a segítő szándék. Erős késztetést érez, hogy elmondja neked, ne sírj érte. Visszafordul, és üzenni próbál az idelenn lévőknek, de megtapasztalja, hogy nem értitek. A test nélküli lelkek szavát csak kevesen észlelitek. A távozó tehetetlenséget érez, melytől nyugtalanság tölti el. Segítő szándékát éppen az érte sírók utasítják el.
Sok lélek kényszerül hosszabb időt tölteni földközelben, mert „sze¬rettei" nem engedik el. Ha igazán szerettétek, akitől búcsút kellett ven¬netek, ne kényszerítsétek ide! Örüljetek, hogy feladatát teljesítve visszatérhet Teremtője közelébe! Kérjétek, hogy imádkozzon értetek, töb¬bet ne követeljetek!
Magad ellen is vétesz, ha lelkedet távozóhoz kötöd. Atyád életre hí¬vott ide, és megadta azt a kegyelmet, hogy pótolhasd elmulasztott fel¬adataidat. Nem keseregni, cselekedni érkeztél. Gondolj arra, hogy mö¬götted még sokan várakoztak a leszületésre, és a többi közül téged talált alkalmasnak az Atya. Így hálálod meg a kegyelmet? Aki a fejlődésben megreked, idelenn sokáig nincs helye. A fájdalom, a siránkozás hátrál¬tatja fejlődéseteket, elvonja figyelmeteket arról, amiért érkeztetek. Ne kövessetek el bűnt a távozó és magatok ellen! Fogadjátok el Isten aka¬ratát, és megtapasztaljátok kegyes jóságát!
Haldokló testtől ne féljetek! Fogjátok meg a gyengülő kezet, és hall¬gassátok, amit a lélek mond nektek! Az utolsó időkben sokan fogtok búcsúzni. Nagyon lényeges, hogy ez miként történik meg. A lelkek fej¬lettsége dönti el, a távozást az elinduló vagy a kísérő könnyíti-e meg.
Ha érzed, hogy a menni készülőben félelem ébredt, vigasztald meg! Beszélj hozzá csendesen a Mennyei Hazáról. Mondd el neki, hogy ha¬marosan nagy nyugalmat érez, és szeretet öleli körbe. Tudasd vele, hogy ez nem más, mint az Atya tiszta fénye. Ne hazudjatok a haldokló-nak! Ne mondd, hogy élni fog, amikor látod, hogy ez lehetetlen! Isten¬ről beszélj neki, mert ez felkészíti a találkozásra, mely megszabadítja innen!
Nagyon fontos, hogy egymásnak megbocsássatok, mielőtt a Földről visszatértek! Ne vigyetek haragot odaátra! Bármit követett el ellened testvéred, bocsáss neki még akkor is, ha nem kéri ezt tőled! Saját érde¬kedben teszed. Bűnösök vagytok e Földön valamennyien, az Atya irgal-ma nélkül elvesznétek. Ő nem haragtartó, Teremtőtök megbocsátó. Nyújtsátok kezeteket az ellenetek vétkezőknek, hogy Istenünk az Övé¬be fogadhassa a tiéteket!
Ne vigyétek az Atya elé bűneiteket! Bánjátok meg itt e Földön, és kérjétek bocsánatát! Nagyon fontos a gyónás. A gyónás nem más, mint őszinte feltárulkozás Istennek, melyben kéred, hogy bűneidet elengedhesd. Jól érted: neked fontos, hogy vétkeidtől felszabadítsd lelkiismeretedet. Bűneid az Atya előtt téged égetnének el. Az igazság tiszta fényé¬ben a lelkek magukat ítélik meg. A Földön becsaphatod személyisége¬det, de idefenn nem.

folyt. köv..

Szeretettel Bíró Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-29, 08:40

A Föld elhagyásáról 2

Sokat adtok a külsőségekre. Ha hited kívánja, menj paphoz, aki meghallgatja töredelmes vallomásodat! Ne feledd azonban, hogy sza¬vaidat Istenhez intézed. El ne titkolj Előle semmit sem! Ha könnyebb neked, hogy Atyáddal kettesben legyetek, válaszd ezt a lehetőséget! Nincs szükség közvetítő személyre, Isten anélkül is meghallgat téged. Az utolsó időkben nagyon fontos az őszinte feltárulkozás. Atyád tudja, mi lakik bensődben, nem Neki lényeges, hogy beszélj Vele. Azt akarja, hogy ti mondjátok neki el bűneiteket. A felismerés fájdalommal jár, de csak a szenvedés hoz megtisztulást. Az átélt kínok megtisztítanak ben¬neteket, és elhatározásra ébresztenek, hogy többé ne vétkezzetek. Aki maga is képes szenvedni hibáitól, az a céltól már nincsen nagyon messze.
Ezen utolsó időkben Atyátoknak naponta gyónjatok, mert sokan oly hirtelen indultok haza, hogy nem jut időtök a töredelmes bűnbánatra. Miként tegyétek? Esténként legyetek magatokban néhány percet, és vizsgáljátok meg lelkiismereteteket! Tekintsetek tetteitekre, és mérjé¬tek azokat Isten szeretetéhez! Ha rossz érzés kezd gyötörni titeket, kér¬dezzétek magatoktól, mi szorította ki lelketekből a csendet! Legyetek szigorúak és igazságosak magatokhoz, miként Mennyei Atyátok! Mondjátok ki, a vétket mi okból követtétek el! Fogalmazzátok meg ne¬gatív tulajdonságotokat, majd kérjétek Isten bocsánatát! Őszintén bán¬játok a bűnt meg, majd határozzátok el, hogy többé nem teszitek! Így legyen, és az ígéretet ne szegjétek meg!
Kezdjétek mindig tisztán a napot! Vétkeiteket ne görgessétek maga¬tok előtt, mert heggyé növekednek és elzárják a fényt előletek. Isten előtt semmit ne szégyelljetek! Ő meghallgat titeket és megőrzi titkaito¬kat. Őszinteségetek jutalma, hogy megkönnyebbültök. A felszabadult lélek hamarabb megtalálja Istent, mint a bűnök titkával terhelt. Ne fe¬ledjétek, hogy Atyátok tudja, mit kell Neki elmondanotok. Hatalmas tü¬relemmel várja, hogy megtegyétek. Ne szalasszátok el a lehetőséget, legyetek boldogok, hogy van, akihez mindig fordulhattok. Sosem marad¬tok egyedül, ennek örüljetek!
Nincs olyan bűn, amelyet Isten ne bocsátana meg az őszinte szívnek. A vezeklést érdeketekben nem engedi el, ám jósága is megmutatkozik a büntetésben. Ti büntetésnek nevezitek a vezeklést, mely valójában juta¬lom nektek. A tapasztalás segít kijavítani a hibát, és távol tartja az eszest, hogy a vétket újra elkövesse. Legyetek jó diákok és ne vessétek meg a fenyítéket! Valljátok meg bűneiteket tanítómestereteknek, állja¬tok bátran a következmények elébe, és erősen fogadjátok meg, hogy többé a törvény ellen nem tesztek!
Valamennyien elhagyjátok ezt a Földet. Egyikőtök sem maradhat idelenn, mert e hely tűzzel égettetik meg. Az igazság fénye lángra lob¬bantja ideiglenes lakhelyeteket. E fény átvilágítja lelketeket odafenn, szelíden körbevesz benneteket. Az anyagi világot azonban felperzseli, mert a megdermedt formák Atyátok szemében értéktelenek.
Isten az én kezembe adott titeket. Ez jelenti, hogy aki felém törek¬szik, azt felemelhetem, aki nem akar ismerni engem, azt elengedem. Akit elengedek, az ezekben az időkben elvesz.
Nem tudjátok, hogy mi következik reátok. Soha ily napokat ez a Föld nem élt meg! Az Apokalipszis félelmetes és fenséges. Isten ereje megmutatkozik teljes fényében előttetek. Hatalmas égi jelenségek in¬dítják el a Végítéletet.
Az egyházak és a nagy hirtelenséggel alakuló új segélyszervezetek maguknak követelik ezek magyarázatának jogát. A Vöröskereszt meg¬szűnik, helyét egy világméretű hálózat veszi át, amely nyomást gyako¬rol valamennyi országra. A szervezet irányítója maga Sátán. Hatalmát e jól szervezett, tökéletesnek tűnő rendszeren át tudja kiterjeszteni a világ legtávolabbi pontjaira is. Igyekszik minden embert ellenőrzése alá von¬ni. Sok kitűnően felkészített segítője birtokolja azt a technikát, mely valamennyiőtöket figyelemmel kísérhet.
Választás elé állítanak titeket. A rendszer tagjainak biztonságot ígér¬nek. Akik vállalják, hogy felveszik a jelet, melynek segítségével azono¬síthatnak benneteket, azok élelemhez jutnak. Lerombolt házaikból tömegszállásra mehetnek, ahol vizet és orvosi ellátást kapnak. Emlékez¬zetek, mire figyelmeztettelek titeket. Sose menjetek a tömegbe, mert megkeserülitek! Elpusztítják lelketeket, és tőlük nem menekülhettek!
Ne vegyetek magatokra semmiféle jelet (a sátán bélyegét, a csippet)! Ha megteszitek, sose töröl¬heti azt ki belőletek senki sem. Örökre reátok ég a bélyeg, ami megmu¬tatja, miként döntöttetek a Végítéletben. Aki embereknél keres bizton¬ságot a végső időkben, az elhagyta Istent. Atyánk szabadulást ígér min¬denkinek, aki megfogadja Immánuel tanácsait. Isten védelmét kérjétek!
Atyátok még születésetek előtt megjelölt titeket. A Szent Lélekkel lehelt át benneteket, amely megvédi minden ártalomtól az emberi lel¬ket. Ha ebben hiszel, örök életed lesz. Ha elfordulsz a kegyelemtől, el¬veszel.
Aki emberek jelét veszi fel, az letörli magáról az Isten által adottét. Magad döntesz sorsod felől. Isten választás elé állít titeket. Megenge¬di, hogy Sátán felkínálja neked a lehetőséget, de hatalmat neki nem adott feletted. Önmaga ura minden ember. Szabad akarattal születte¬tek, amelyet Isten törvénye biztosít nektek. Döntésetekbe sem Isten, sem Sátán nem avatkozhat bele. Egyedül álltok a válaszút előtt. Gon¬doljatok a két útról szóló tanításomra. Sátán ösvénye világosnak és egyszerűnek látszik. Istenét homály takarja, de a bizalom fénye a kö¬dös párát eloszlathatja. Válasszátok a nehezebbet és higgyetek, hogy megmeneküljetek!
Nagyon fontos, hogy a fenyegetésektől ne ijedjetek meg az utolsó időkben. Sose felejtsd, hogy aki üvölt, az félelmében teszi! Legyetek mindig csendesek, és a hangos kiabálástól ne rettenjetek meg!
Isten kegyes szolgái nagy megpróbáltatásoknak lesznek kitéve. Örüljetek, ha Atyátok arra szólít fel titeket, hogy hatalmas tervében, a lelkek megmentésében, részt vegyetek. Isten munkásai csendben, alá¬zattal járnak. Maguknak hatalmat nem kívánnak. Isten nevét nem fen¬nen hirdetik, cselekedeteik beszélnek helyettük. Kedvezményeket, ki¬váltságokat nem fogadnak el. Ha sok felett rendelkeznek, igazságosan osztják el.
Isten szolgái nem győzködni jöttek titeket. A megtérés minden ember saját felelőssége. Legbelsődből kell elfogadnod Istent, mert mások a hitet nem munkálhatják benned.

szemlézte: Bíró László
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-09-30, 06:04

A Föld elhagyásáról 3

Ne várjatok csodákat Isten munkásaitól! Nem elkápráztatni jöttek, segíteni érkeztek erre a Földre. Legtöbbjük idelenn egyszerű, küzdel­mes életet élt. Megtapasztaltak sok mindent, hogy az utolsó időkre fel­készüljenek feladatukra. Azzal a céllal születtek, hogy titeket haza­vezessenek. Engedjétek, hogy segíthessenek! Ne a külsőt nézzétek, mert a test különösen megtévesztő lehet ezekben az időkben! Isten munkásai átlagos emberek. Ne a külsőben keressétek a különlegeset! A cselekedet szerint ítéljetek!

Sátán is szedett maga mellé segítőket. Nem akárkiket! Feladatuk a megtévesztés és a félelemkeltés. Pokoli ravaszok ezek! Észre sem ve­szed, és kellemes hangjukkal, választékos modorukkal megkörnyékez­nek. Szavuk lassan ölő méreg. Ha beszédüket hallgatod, azt értelmes­nek tartod. Az eszedre hatnak, legtöbbször a logikára támaszkodva ma­gyaráznak. Látszólag elfogadható, amit mondanak, ám ha gondolkod­tok, a hamisságot szavaik mögött felfedezhetitek. Ne fogadjatok el az utolsó időkben semmit sem, amit reátok kényszerítenek! Gondolkodja­tok, és kérdezzétek meg lelketeket, vajon az állítás, amit hallotok, való­ban igaz-e! Ne higgyetek a tekintélynek! A cselekedetek és az önálló gondolkodás vezessenek titeket!

Immánuel vagyok, Isten Fia. Segíteni jöttem közétek, a világon ezer hangon szól figyelmeztetésem. Sok szolgát küldtem közétek, hogy tite­ket utolsó időkben megkeressenek és hazavezessenek. Nagy kegyelem Atyánktól, hogy ezt megtehetem. Mégsem kérek tőletek cserébe sem­mit sem. Ha hisztek, magatokért teszitek. Ne feledd, hogy Immánuel nem kényszerít semmire. Azoktól óvakodjatok, akik erővel akarnak meggyőzni igazukról benneteket! Kerüljétek az erőszakos térítőket!

Az utolsó időkben a templomok kapui bezáródnak előttetek. A hatal­mas épületek üresen konganak, mert a hatalmasok úgy döntenek, hogy zárt helyen nem jó lenni sok embernek. A fertőzések terjedését akarják igy megállítani. Ez nem lehetséges. A járványokat megállítani nem lehet, mert az egyiptomi csapásokhoz hasonlóan azokat Isten rendelte. Meg ne átkozzátok Istent! A büntetést magatok követeltétek tőle. Ha a fáraó békében elereszti a kiválasztott népet, Isten nem pusztította vol­na el az elsőszülötteket. Az egyiptomiak kényszerítették e súlyos csa­pást saját fejükre. Amikor a baj reájuk következett, Mózes istenét át­kozták, és amint a sötét felhők felettük oszlani kezdtek, újból a parancs ellen szegültek. Végül mind a tengerbe vesztek.

Nézzetek a Szent Izrael földjére! Hadseregek veszik körbe, amint az utolsó időkre jövendöltem. Hamarosan lerombolják a szent templomo­kat, amelyeket életem fontos állomásai közelébe emeltek. Meggyűlölik nevemet Istenért, akiről azt tartják, hogy bosszúállása pusztítja el ezt a Földet. A televízió bemutatja, mint törnek darabokra a templomok tar­tóoszlopai, a földet eldobált, megtaposott ereklyék borítják be. Síró asszonyok gyertyákat égetnek a romok között, és halott gyermekeik te­temét nyújtják leszaggatott ikonjaim felé. Nem imádkoznak ott többet, átok száll a ledőlt falak felett. Ezrek feledik el, mint járták végig a Gol­gotáig vezető utat. Sokan vitték jelképes keresztemet, melyet egymás­sal versengve vettek kezükbe. Elfeledik megtérést színlelő könnyeiket, monoton imáikat, melyet az úton mormoltak. Jézus nevére milliók mondanak átkokat.

A televízióban, rádióban ellentmondásos hírek jelennek meg. Óráról órára változik a világ helyzete. Az utolsó időkben a hálózat uralja majd a televíziós csatornákat. Háztartásaitokban nem lesz áram, így a szerve­zet az utcákon hatalmas vetítőket helyez el. Ezen mutatják eredménye­iket, hogy még több szerencsétlen lelkét szerezzék meg. Sátán segítői a házakat járják, és erőszakosan térítenek. Helyetekbe viszik a jelet. Fe­nyegetnek, hogy elpusztultok, ha nem veszitek fel.

Legyetek okosak, és ezeket ne engedjétek be! Nem kaptak engedélyt Istentől testetek elveszejtésére. Lelketekért jöttek, ezért nagyon veszé­lyesek. A jel, mit reátok adnak, kitörölhetetlen. Az utolsó időkben a lé­lek felismeri, hogy vétkezett Teremtője ellen, amikor magára vette. Hi­ába próbál ettől megszabadulni. Nem lehetséges, mert a bélyeg a lélek­be égett. Elfoglalta a Szent Lélek helyét, betöltötte keserű küldetését.

Ne féljetek attól, hogy kirekesztenek titeket a társadalomból! Emlé­kezzetek a közösségről szóló tanításomra! Mit értek vele, ha betegek közé mentek? Maradjatok meg egészségesnek, és ha egyedül is kell küzdenetek, ne féljetek! Isten örökké figyel benneteket, és kegyelmével támogatja küzdelmeteket. Lássátok magatok mellett azt a közösséget, amely valóban támogat titeket! Gondolj azokra, akik veled együtt elutasították az idegen jelet! Tudd, ha kevesen is, de léteznek, és hozzád hasonlóan imádkoznak érted. Te is mondj el egy kegyes fohászt a szent közösség tagjaiért! Megszűnik magányod, és erőt érzel. Ne felejtsd, hogy Immánuel vezet titeket!

Ne ragaszkodjatok a testhez! Higgyétek, hogy az Atya gyermekei láthatatlan kötelékkel kapcsolódnak össze! Lehetsz te városodban az egyetlen kegyes lélek, aki a Szent Lelket választotta a Sátán jele he­lyett. Talán éjjelente ablakod alatt kiáltoznak, talán átkoznak. Ne ret­tegj! Imádkozz, és higgyed, hogy Isten hatalmas erejű angyalok segít­ségével óv téged! Ne akadályozd az angyalok munkáját félelmeddel!

Hiteddel támogasd a láthatatlan hadsereget! Az ima elkergeti a félel­met, mert a kísértő lelkek gyűlölik az imádkozó embert. Attól energiát nem nyerhetnek, a fényes lélek az átkozottak erejét gyengíti. Vegyél részt Isten nagyszerű munkájában, és imáiddal óvjad a többieket! Ben­neteket magam vezetlek, én védelmezlek. Ha Immánuel veletek, ki le­het ártástokra nektek? Bízzatok Istenben minden körülményben, ezt ké­ri Immánuel tőletek!

Ámen.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-01, 08:24

Evangéliumi spiritizmus

Tulajdonképpen mi is az a paráznaság? A paráznaság éppen olyan nagy és borzalmas bűn, mint a gyilkosság. Az élet szent; még a legkisebb, a legjelentéktelenebb féregnek az élete is szent, mivel az Istentől való életáram éltet mindent, ami élő, tehát ölni borzalom. Azonban olyan életnek lehetőséget nyújtani, amely életet az Isten nem akar, éppoly borzalom. Születni és meghalni egy. Tehát paráznaságból nemzeni, vagy gyilkolni: ugyanegy értékű.

A paráznaság a sátánnak, az ellentétnek a vegykonyhája.Isten életet ad minden egyes teremtményének; Isten életbe hívhatja mindazokat a gondolatokat, érzéseket és lehetőségeket, amelyeket jónak lát. De az embernek, mivel ő az Istentől eltávolodott bukott lény, nincs joga, sem szabadsága életbe hívni olyan dolgokat, olyan eseményeket, olyan történéseket, amelyeket Isten nem akar a létbe bebocsátani, tehát nem szabad testet adnia olyanoknak, akik Isten előtt elvetettek, akiket Isten a nemlétezés homályába taszított, akiknek az idejük még nem jött el.
Nem szabad a bűnös embernek, az aláhullott szellemnek belenyúlnia azokba a lehetőségekbe, ahonnan az élet titka, az élet folyója ered; nem szabad az embernek nyitogatnia azokat az ajtókat, amelyeket Isten jónak látott eleve bezárni, azzal, hogy azt mondja az embernek: „Ne paráználkodjál!"
Az ember testi élete is olyan titok, amibe még ember bele nem tekintett. Az életnek csak a jelenségeit láthatjátok, embertestvéreim, de annak keletkezését, szövődését, a homályból való felszínre jutását nem láthatjátok. Érzitek az életnek a hullámzásában, hogy vagytok, hogy történik veletek valami, de hogy hogyan, miképp történik, azt nem tudjátok az értelmetekkel megállapítani.
Hogyan is tudnátok, hiszen titeket is sodor ez az élet, s nem tudtok egyetlen eseménynek sem gátat vetni, amelynek be kell következnie! Tehát ez az életáram az egész teremtettségen végigvonulva éltet jót és igazat, gonoszt és hamisat egyaránt. Ezek egymást vonzzák azokban a következményekben, amelyek révén össze vannak kötve az ember lényével. Ezek a történések mind előkerülnek valahonnan. De honnan kerülnek elő máshonnan, mint ahol azok vannak?!
Tehát van egy hely a láthatatlan világban, ahol minden gondolat és érzés, minden vágy, akarat, törekvés már megvolt, mielőtt a felszínre került. Az élet folyton alámerülő hullámzása mossa, koptatja le azokat a rétegeket, amelyek a szellemeket körülveszik, s amint így lassan mossa és oldja, apróra feldolgozva, fokozatosan a történések világába sodorja.
Te ember, nem tudod, ki vagy! Senki sem mondhatja el magáról, hogy ő tudja, kicsoda, mit rejt magában az ő tulajdonképpeni énje? Tehát mert az ember önmagát sem ismerheti, annál kevésbé ismerheti embertársát; nem ismerheti a szülő gyermekét, sem a gyermek a szülőjét; nem ismerheti a férj a feleségét, sem pedig a feleség a férjét; szerethetik egymást, meghalhatnak egymásért, de egymás belső lényegébe nincs betekintésük. Ősidők óta lappangó titkokat rejt minden ember lénye. Kérdéseket, amelyek megoldásra várnak, amelyeknek ki kell teljesedniük, mikorra az Istentől elrendelt idő elkövetkezik.
Mit tehet az ember, amikor ráeszmél a maga tehetetlenségére? Ha megtalálta az Istent, a legbölcsebben azt cselekszi, ha egész lelkével hozzátapad Isten törvényéhez, a Teremtő akaratához és engedelmeskedik annak a parancsnak, amit ő teremtett gyermekei számára adott, és nem kérdezi, hogy miért. Azonban, mint minden, úgy ezek a titokba burkolt kérdések is megvilágosodnak a fejlődő emberszellem szemei előtt.

Az életáramban olyan latens, pihenő érzések, gondolatok és események vannak elrejtve, amelyeknek még nem szabad a törvényes korlátok keretei közt felszínre jönniük, mert az isteni törvény azokat még nem dolgozta fel, még nem tette járhatóvá a szellemek részére. Ezekkel az áramokkal és erőkkel még nem tudna a földi ember mit kezdeni, mert ezekkel az ő értelmét, az ő ismeretét felülmúló akadályokat állíthatna a fejlődés elé. És Isten akaratát, Isten gondolatát zavarná az ember ezekkel az akadályokkal, amelyeket a sötétből, a halott világból emel ki a maga akaratával, gondolatával és cselekedetével. Ezek azok az akadályok, amelyek nehezebbé teszik a küzdést, a fejlődést a mulandó világban.
Van testi paráznaság és van lelki paráznaság. A duálszellemek önmaguk közt meghasonulva szétpattantak, szétváltak. Ezzel a szétválással mindegyik külön-külön áramkeringést hozott létre, azaz mindegyikben egy adó és egy elfogadó természet fejlődött ki. Ennek a kétféle erőnek egymás felé való vonzódása a régi együttes érzés, a békesség, a megértés, a szeretet és a továbbfejlődés, a tovább való teremtés lehetőségének, tehát ismét az egyesülés lehetőségének a keresésére indította őket.
A boldogság utáni vágy a duálfél szellemeket egymás felé vonzotta, és vonzza még a legmélyebben bukottakat is, mert hiszen az adó és elfogadó elemek találkozásából, összekapcsolódásából fejlődhetik a következmény, a további élet. Nincs továbbfejlődés, ha a szellemek két különböző neme eltávolodik egymástól, mert így van berendezve az egész teremtettség. Ennek a két erőnek egymás felé vonzódása hozza létre az egész természetben, az emberek világában is azt az érzést, amelynek hiába akar, nem tud huzamosabb ideig ellenállni senki és semmi.

Törvények közé vannak a szellemek és az ő erőik zárva, így a testté lett szellemek: az emberek erői is. Ezeket a törvényeket megismerteti Isten az emberekkel, hogy megtudják, hogy ha ezeket a törvényeket átlépik, ha ezeket a törvényeket meg akarják kerülni, azaz, ha törvénytelent alkotnak, annak szenvedésteljes következményei lesznek, és ezek a következmények olyan akadályokat állítanak a szellemcsoportok elé, amelyek őket teljesen elzárják a fejlődés lehetőségétől.
A természetbe bele van oltva, az érzékiséggé fajult erőkicserélődési vágy, az erők összeolvadásának ösztöne: az érzékiség, mint hatalmas páncélos ellenség ott áll az ember előtt. Amellyel hiába próbálkozik, hiába viaskodik, az mindannyiszor leteperi őt. Azért Isten a bukott szellemek erőit úgy dolgoztatja fel a természettörvényben, hogy ennek a hatalmas érzésnek, ennek a hatalmas ösztönnek keretébe beleilleszti a fajfenntartást, hogy amit a fejlődés folyamán megalkotott, ami jót magáénak nevezhetett a szellem, az ne menjen kárba, és a természetnek ne kelljen új formákat, új alakokat alkotnia.
Az embert gőgje, önzése és a szeretetben való hiánya sohasem tenné alkalmassá arra, hogy az ő szellemtársának testet ajándékozzon. Soha, mert hiszen a szeretetben elesett lélek maga is kényszertörvény alatt van, a természet kényszere alatt. És ez a hatalmas ellenség: az érzékiség. Az emberek vétkeznek minden érzésükkel, minden gondolatukkal.

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-02, 07:13

2024. október havi szellemtani hírlevél

Tartalomjegyzék

Világvége. Zita médium 2

Duál kapcsolatok 7

Adelma 11

Megtérés 13

30 év a holtak közt 18

Jóvátétel és kegyelem 20

Bűnhődés 22

Földi élet útja 24

Igazi szőlőtő 25

Gizi médium 26

Tanít a szellemvilág 29

Ajánlott havi web. lapok 30

Létezik 3 perces ingyenes letöltési lehetőség is!
https://data.hu/get/14341020/SBK_Hirlevel_235.doc

https://onedrive.live.com/edit?id=8627752B1B3312C8!175045&resid=8627752B1B3312C8!175045&ithint=file%2cdocx&authkey=!ANxbBX89WmYNIf8&wdo=2&cid=8627752b1b3312c8

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-02, 07:23

Az ősi gyűlölet
"Ez a történet sokkal régebbi mint gondolnánk, az ősi gyűlölet nagyon régről fakad, de nem mi kezdtük..." Ehhez egyik kedves könyvemből idézek:
"A folyamat nagyjából a következőképpen alakul. A terméketlen sivatagi pusztaságok felől, a szaporodó barbár lakosság fokozatosan nyomul a civilizált magas kultúrák irányába. Kezdetben minden feladatot alázatosan és boldogan elvállalnak, csak valahogyan bejuthassanak az eredeti lakóhelyüknél még cselédként is jobb megélhetést biztosító magyar birodalmakba.
Később bár saját nyelvükön beszélnek egymás között, lassan éppen az illeszkedésük érdekében megtanulják az ősnép nyelvét valamennyire, majd mivel saját kultúrájuk nincsen, azonnal keverni is kezdik a magukéval.
Ahogy telik az idő, vegyes házasságok és egyéb módszerek segítségével hozzáférnek az őskultúra forrásaihoz. Mohón tanulni kezdik, magukba szívják, de nem azért, mert alkalmazni szeretnék, hanem mert már pozicionálják magukat a befogadó ősnéppel szemben.
Később fokozatosan durva, erőszakos természetüknek engedve magukhoz ragadják az ősnép fölött a hatalmat és vad irigységgel, lefojtott kisebbrendűséggel gyilkolni kezdik azokat.
A szerencsétlen és gyanútlan befogadó részben beolvad, vagy elmenekül, nemegyszer teljesen kipusztul.
A kakukkfiókaként fészekbe kerülő új urak kezdetben még kényszeredetten elismerik az elcsent szellemi és anyagi javak eredetét, később azonban saját hamis mitológiát teremtve megtagadnak minden eredeti forrást, és hangosan becsmérelik az ősi kultúrateremtő népet.
A nyers erőviszonyok miatt aztán ténylegesen is reménytelenné válik egy szellemi, vagy genetikai revans, és a gőgös démoni faj nemcsak elrabolt területet, de a kultúrateremtő poziciót is kicsalja magának, éppen azokat nevezve barbárnak, akiknek mindent köszönhet, akiktől emberi létét kapta.
Szüksége van azonban erre a démoni történetírásra, mert hogyan számolna el másképp a tömeggyilkosságokkal és a mohó rablásokkal, árulásokkal és szavakban talán meg sem fogalmazható aljasságokkal."

(Bakos Attila : A Duna Evangéliuma - Részlet)

Spiritualitás
https://www.youtube.com/watch?v=3BeMh85Ri78
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-04, 08:26

A próbatétel és a szellemi védelem
Rövid részletek Grünhut Adolf, a “doktor bácsi” könyvéből. Ez már a halála utáni szellemvilágbóli közéseiből származó rész.

« Ámde ha arról beszélünk, hogy Isten megpróbálja gyermekét, vajon képes-e egy bizonyos feladat megoldására, amelyre ő elhívta, — ezt ne úgy értelmezzük, mintha erről Isten csak a próba révén tudna, vagy akarna megbizonyosodni; hiszen Isten gyermekeit teremtetésük óta ismeri, és csak olyat hív szolgálatába, akinek rátermettségét már eleve látja, akinek lényében tehát már eleve megvannak a feladata megoldásához szükséges feltételek és tulajdonok u. m. a hit, bizalom, szeretet, engedelmesség, erős akarat stb. Igen, e feltételek mind benne rejlenek, de azoknak fejlesztése, hatványozása és mozgásba hozatala, Isten szolgálatában kellő mérvben való érvényesítése az egyén szabad akaratán áll; Isten pedig a szabad akaratot, gyermekeinek adott eme kegyes adományát annyira respektálja, hogy azt nem korlátozza, sem kényszer alá nem hajtja, hanem csak vezeti, irányítja.
Isten ismeri gyermekeit, ám ezek nem ismerik önmagukat. Éppen azért Isten oly helyzetet teremt számukra, amely felderíti a homályt, amelyet az önszeretetté vált szeretet bukásának következményeként önmaguk körül szőttek, behálózva önismeretüket s öntúlbecsülésre ragadva őket. »
Megjegyzés : Itt feljebb a lélek fejlődésére jellemző « hatványozás » kifejezéssel találkozunk. Ezt részletesen kifejti nekünk a szellemvilág a « Szellem, erő, anyag » című kötetben, de ez számunkra nagyon nehezen fogható fel. Miért hatványozás és miért nem növekedés, vagy kibontakozás szavakat használja ? Bennem a megértés úgy szűrődött le, hogy a lélek fejlődése a saját rezgésszintjének megemelkedésével jár együtt. A tisztulással és nemesedéssel a szellem ereje, a lélek rezgése finomabbá és erősebbé válik. Ha a rezgésszinteket egy tízes skála szerint tekintjük, ahol az ezres a legmagasabb szint, a Krisztusi szint, és a 200-as az átlagember még elfogadható szintje a következő jelenséget tapasztalhatjuk. A lélek ereje, amint a következő szintre jutott, megemelkedik, de nem lineáris, hanem exponenciális haladvány szerint, tehát az emelkedés ténylegesen hatványszerű, azaz hatványozódás.BL.
« A médiumitás technikai megnyilvánulását azzal toldották meg, hogy a médiumra egy fluidikus ballont borítottak, amelyet Franciska látómédium úgy írt le, mint nagy üvegharangot, amilyet a cukrászdákban és csemegeüzletekben a süteményekre, csemegékre szoktak borítani. E fluidikus ballon célját úgy magyarázták a szellemek, hogy ez biztosítéka annak, hogy illetéktelen szellemek a médiumhoz ne férjenek, mert három lépésnyiről nagy erővel ellöketik onnan minden olyan lény, akinek e ballon nyitjának a kulcsa nem adatik kezébe. Ez az apparátus tehát nem csupán minden zavarástól óvta meg a médiumot, hanem egyúttal biztosítékul szolgált a közlemények hamisítatlan tisztaságáért is. Ez volt az első körülbástyázás Antal médiumitásának fejlesztése körül, mellyel az általa majdan vetítendő Máté és Márk evangéliumok magyarázatának színarany tisztaságát, menten mindennemű ellentétes befolyástól, biztosítani akarták. »

UI:

Halál szimbólumai
https://www.youtube.com/watch?v=q0lqN-COL3M
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-06, 07:10

A földi életről 1
Részlet a "Tanítások a végső időkről" szellemi közlésből
Kevés az idő ezen a Földön. Valamennyien érzitek ti ezt. Napjaitok rohanásban, sietségben telnek. Reggel felébredtek, s már azon jár eszetek, mi szükséges teendőket kell elvégeznetek. Egyik gondolat űzi a másikat, így hajtjátok magatokat. Olyanok vagytok, mint az űzött vadak. Nem engedtek tudatotoknak időt a csendes gondolatokra. Amit ti küldtök a világba, azok kiabáló szavak. Oly nagy már a hangzavar, hogy alig lehet abból valamit kivenni. Kevés hasznosat.
Isten adta nektek a világot, hogy azt ti építsétek fel. Sok mindennel megtöltöttétek, de leginkább csak szemétre való tartalommal halmoztátok el. Nem véletlen, hogy a Földön oly nagy gond lett a hulladékok tárolásának módja. Haszontalan gondolataitok anyagi megfelelője a rengeteg szemét, mely lassan elborítja a Földet. Némely országok a ta­lajba ásnak hatalmas gödröket, hogy a szem elől eltüntessék azt, ami felesleges. Sok pénzt ölnek e műveletbe, de lassan látható, hogy hiába teszik ezt. Újabb és újabb szállítmányok érkeznek, és a megrakott gé­pek terhét már nincs hová letenni.
Ugyanígy próbáljátok hamis, haszontalan gondolataitokat elrejteni. Azt hiszitek, ha nem mondjátok ki, akkor nem is létezik. Pedig ha egy­másra figyelnétek, azonnal rájönnétek, mi tölti ki a másik embert. Sze­génység, betegség, veszekedések, sok tönkrement, boldogtalan élet mind megmutatja, mi foglalkoztatja nap mint nap az emberi agyat.
Sehol sincs harmónia. Állítjátok, hogy minden rendben van. Eről­ködve bizonygatjátok, hogy sorsotok rendben halad. Mutatjátok a há­zat, amelyben éltek, amit két kezetek munkája teremtett meg. Mutatjá­tok gyermekeiteket, akiket neveltek. Mutatjátok a tevékenységet, melyet munkának neveztek. Azt hiszitek, ennyi az élet.
Egymáshoz hasonlítjátok magatokat és javaitokat. Esténként a szomszéd portájára lestek, és nézitek, mi feleslegeset szerzett be. Ha látjátok, hogy az magát megfeszítve valami újra tett szert, ti is igyekeztek, hogy nyomába lépjetek. De többet is tesztek. Még nagyobb mérté­ket vesztek, hogy felétek billenjen a mérleg nyelve. Szeretitek, ha a súly a ti oldalatokra billen.
A nagy igyekezetben nem veszitek észre, hogy nem haladtok előre. Amiről azt hiszitek, hogy szükséges, kis idő múlva a szemétben végzi, vagy a rozsda, moly eszi meg. Szomorú véget ér azon a szeméthegyen, aminek eltüntetése a hatóságok gondja. Míg azon munkálkodtok, hogy felesleget termeljetek, nem veszitek észre azt, ami lényeges.
Házaitokban nincs harmónia. Amikor esténként asztalhoz ültök, egymáshoz alig szóltok. Nincs mit mondanotok. Saját gondjaitokkal vagytok elborítva, nem tudjátok, a mellettetek élőt mi foglalkoztatja. Gyermekeitek nem boldog kicsinyek. Fásultak és követelődzők, mert ilyenné tettétek őket. Nem tudnak örülni egy szem ropogós, piros cse­resznyének. Nem ismerik a simogató tenyér melegét fejükön. Nem tud­nak szívből dalolni, mert az anyák sem tudják, mit jelent munka közben boldogan nótázni, a szabadban teli torokból énekelni, vagy esténként halkan dúdolni.
A rádióból, televízióból idegenek hangját hallja a cse­csemő, akinek anyja, míg azt hiszi, gyermeke alszik, kapkodva, sietve végzi a háztartásban feladatait. A kicsinyeket hamar megtanítjátok arra, mi a helytelen. Mire megtanul beszélni, már mindent tud tőletek, ami­vel majd saját életét ronthatja el. Azt hiszitek, a gyermek előtt bátran beszélhettek, sok mindent megtehettek, hisz még nem érti, mi történik körülötte. Többet tudnak ők, mint sejtenétek! Mélyen magukba szívják a szülői példát, lelkükbe ivódik az otthon légköre. Felnőttként úgy él­nek, amint ti éltetek. Programként működik bennük ez, és kitörölni csak nagy akaraterővel lehet. Azt is csak maga a személyiség cseleked­heti meg, a szülők később már nem tehetnek ellene semmit sem.
Ezekben az időkben újra nagy érték, kiváltság lett a munka. Isten va­lóban annak teremtette. Atyánk a munkát szentségre emelte, hogy az ál­tal teljesedjék ki a lélek. Ti nem Isten akarata szerint cselekedtek. Elvégzitek a tevékenységet, melyet legtöbben tehernek éreztek. Hogyan is lehetne másképpen, hiszen nem az Atya szándékát követitek! Béresek vagytok, akik pénzért teszik a dolgukat. A Földön szükséges a pénz, hiszen mint minden más, az is energia.
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-06, 07:18

A földi életről 2

Részlet a "Tanítások a végső időkről" szellemi közlésből

Ezekben az időkben újra nagy érték, kiváltság lett a munka. Isten va­lóban annak teremtette. Atyánk a munkát szentségre emelte, hogy az ál­tal teljesedjék ki a lélek. Ti nem Isten akarata szerint cselekedtek. Elvégzitek a tevékenységet, melyet legtöbben tehernek éreztek. Hogyan is lehetne másképpen, hiszen nem az Atya szándékát követitek! Béresek vagytok, akik pénzért teszik a dolgukat. A Földön szükséges a pénz, hiszen mint minden más, az is energia.

De amennyit ti fektettek a munkába, annyit is kaphattok vissza. Ha nem vagy elégedett, kérdezd meg magadtól, vajon te eleget adtál-e? Nyújtottál-e annyit erődből, amennyi pénzt kezed számolni szeretne? Ha a válaszod igen, akkor gondolkodj el, hogy szükséged van-e ennyire? Nézz körül házadban, és mutass rá azokra a tárgyakra, amiket naponta használsz. Ha asztalod körül négy szék van, te egyszerre mennyin ülsz? Levesedet miben főzöd meg, fejedet este hány vánkos­ra hajtod le? Mindenből elég lenne egy, de nektek három-négy is ke­vés. Végül minden a szemétre megy. Az is, ami valóban kiszolgált, de az is, ami használatlanul állt. Tudat alatt mélyen érzitek, hogy csak a használatban lévő anyagnak van értéke. Ami áll, olyan, mintha halott lenne.

A béka teste, amit autó kereke taposott, hamar elbomlik a köves út porában. Nem mozog, nem lélegzik, nem tölti be funkcióját. A rovaro­kat nem pusztítja tovább, testével más élőlényeket nem szolgál. Léte fe­leslegessé vált. Eltűnik Földről, hogy átadja helyét annak, ami átveszi feladatát.

Járjátok körbe otthonotok és tekintsetek szét egyszer figyelő szem­mel benne. Nézzétek, mennyi mindent kerülgettek, rakosgattok. Ülje­tek le és gondoljatok arra, ezekért mi erőfeszítést tettetek feleslegesen. Fogcsikorgatva küzdöttetek, hogy fáradtságot legyőzve teljesítsetek. Megérte-e? Most csak a bosszúságot okozza Nektek. Sajnáljátok ki­dobni, mert akkor be kellene ismernetek, hogy hiábavalóságért eről­ködtetek. Ebben telik egész életetek.

Ha magáért a munka öröméért tevékenykednétek, végre megtapasz­talnátok az örömet! Az öröm mellett mellékesen a szükséges anyagi ja­vakra is szert tennétek. Az örömben nyugvó tudat kitágul, megnyílik a teljesség felé. Aki nyitott, az látja meg lényeget. Kitágult tudatotokkal felismernétek, hogy mire van valóban szükségetek. Kevés, de hasznos dolgokat gyűjtenétek össze, melyeknek használata újabb örömhöz jut­tatna benneteket. A gyakran forgatott szerszámok tartósak lennének, hiszen mindenből a legjobbat vehetnétek. Kisebb mennyiségű anyag kevesebb tárolásra szükséges helyet igényelne.

Járjátok körbe otthonaitokat! Nem használtok ki minden helyet, mert nincs is rá szükségetek. Nézzétek meg: amit nem jártok be nap mint nap, oda felesleges dolgokat helyeztek. Egy szekrényt, amiben sosem használt ruhák pihennek. Egy polcot, melyen elfeledett tárgyak porosodva várnak sorsukra.

A Földet is így rendeztétek be, ezért lassan kinövitek. Felesleggel tömtétek tele, s mondjátok, hogy már nem fértek el rajta. Nincs az em­bernek a tárgyak miatt helye. Ti mondtátok ki saját magatokra az ítéletet.

Kínában jutalmazzák, ha a párok megakadályozzák a gyermekáldást. A lelkeknek nem adnak esélyt a leszületésre, de a tárgyaktól nem saj­nálják a létet. Az anyagot többre becsülitek, mint magatokat. Az anya­got emeltétek magasra, s a szellemet elhagytátok. Észre sem veszitek, s az anyagba zárt szellem a feleslegessé vált mulandóval együtt kerül a szemétre.

Kétezer évvel ezelőtt, amikor szellemem Jézusként leszületett erre a Földre, példát adtam nektek, miként éljetek. Beszéltem a Mennyei Hazáról, sokat tanítottalak titeket. Azt mondod, Te nem hallottad ezt? Va­lamennyien, akik most testben itt éltek, a bibliai időkben is léteztetek. Lelketek másik ruhát hordott, számotokra most akkori testetek idegen lenne. Ha az utcán szembe jönne veletek, nem ismernétek fel, pedig a lélek ugyanaz benne. Tekints tükörbe, játssz a fantáziáddal el! Képzeld magad copfos, szöszke lánynak, majd délceg katonának. Vetítsd a tükörre testedet mint fiatal férfit, utána képzelj helyébe egy büszke hölgyet! Valamennyi lehettél Te.

Több életet éltetek már itt e Földön, és most azért jöttetek, hogy ez utolsót kiteljesítsétek. Most záródik le az a sorozat, mely alatt ruháitokat vállalt életfeladataitok szerint hordtátok. A testeket az Atya szabta rátok, s Ő azt adta, amiben a legjobban érezhettétek volna magatokat. Többségeteket mégis szorítja a ruha, másikat akartok helyette. Nem emlékeztek - mert a kegyelem ezt eltakarja előletek -, hogy korábban másikat viseltetek, de azzal sem voltatok elégedettek.

Én, Immánuel, azért jöttem erre a Földre, hogy tanítsalak benneteket. Te, aki kezedben tartod e könyvet, hallottál akkor engem, vagy tanítványaimtól vehetted át üzeneteimet. Lelked emlékszik Igéimre, és akaratod szerint valósítottad meg ezeket. Kevesen vannak, akik akkori életükkel oly mélyen lelkükbe írták szavaimat, hogy arra ma is emlékeznek. Ne keresd tudatodban szavaimat! Cselekedeteidet vizsgáld meg, mert az egymás után következő életekben a tettek mutatják az emlékeket!

Szeretettel Bíró Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-08, 06:47

A földi életről 3

Részlet a "Tanítások a végső időkről" szellemi közlésbő

Én, Immánuel, azért jöttem erre a Földre, hogy tanítsalak benneteket. Te, aki kezedben tartod e könyvet, hallottál akkor engem, vagy tanítványaimtól vehetted át üzeneteimet. Lelked emlékszik Igéimre, és akaratod szerint valósítottad meg ezeket. Kevesen vannak, akik akkori életükkel oly mélyen lelkükbe írták szavaimat, hogy arra ma is emlékeznek. Ne keresd tudatodban szavaimat! Cselekedeteidet vizsgáld meg, mert az egymás után következő életekben a tettek mutatják az emlékeket!

Sok csodát tettem, míg feladatomat Jézus testében végeztem. Ezrek lehettek tanúi ezeknek. Míg szemük látta a béna elindulását, a vak szemének megnyílását, a leprás megtisztulását, addig őrjöngve ünnepel­tek. Szabadítónak neveztek, és csapatostól követtek. Magasra emeltek és szentként ünnepeltek. Amikor azonban kértem, hogy amit Igéimben tanítottam, azt valósítsák meg, elhagytak engem. Mikor számon kértem tőlük ígéreteiket, már nem ünnepeltek. Köveket ragadtak és elkergettek. Végül a keresztre adtak fel, hogy ne kiáltsam rájuk szüntelen a bű­neiket.

Valamennyien, kik e Földön éltek, megismertétek Igéimet. Tudatotok ismeri a helyes utat, mely a Mennyei Hazába visszavezet. Még nem késő, hogy erre az útra lépjetek. Kövessetek engem, mert én az igazság kardjával ösvényt vágtam a bűn dzsungelében. Az út keskeny, haladni rajta nem könnyű Nektek, de csak ez visz az életbe.

Lefestek egy képet, így könnyen megértitek. Képzelj el egy napsütötte rétet, amelyen jó lenni neked. Előtted erdő emelkedik sűrű, tüskés aljnövényzettel. A fák között két út vezet. Az egyiket előtted sokan járták, lábbal letaposták. Látod, hogy gondos kezek a szúrós ágakat eltávolították, az előrehaladást akadályozó indákat, gyökereket levágták. A másik út fele ilyen széles. A keskeny sáv elszáradt gallyakkal tele, szemmel alig látni az erdő belseje felé. Nyirkosnak, elhagyatottnak tetszik innen a rengeteg.

Képzeld el, hogy elindulsz a szélesebb úton. Kezdetben könnyen haladsz előre, s amíg megfordulva magad mögött látod a rétet, az út is barátságosnak tűnik előtted. Amint egyre beljebb keveredsz, az út sötété válik, mind keskenyebb lesz, lábad előtt kidőlt fatörzsek, gallyak bo­rítják a földet. A gaz egyre magasabb lesz, elvadult indák tekerednek testedre, melyeknek erős szárát elvágni lehetetlen. Vissza akarsz for­dulni, de ahogy hátad mögé nézel, észre veszed, hogy a biztonságos rét már régen eltűnt mögüled. A széles út is szertefoszlott, mindent beborít a sűrű erdő mögötted.

Most lépj a keskenyebb útra! Kezdetben alig bírsz rajta haladni. Küszködnöd kell a lépéseidet gátló növényekkel. Lábaidat, oldaladat tüskék sebzik meg, véred és könnyed a földre cseppen. Néha megállsz, és letörlöd izzadt homlokodat, vagy kínodban kiáltasz, de tudod, hogy senki nem nyújt segítő kezet. Azután újból elszánod magad és elin­dulsz. Nem adod fel. Lassan haladsz előre, úgy érzed, sosem érsz az út végére. Nem is veszed észre, hogy egyre könnyebbé válnak a lépéseid. Az út tisztul előtted, a fák lombjai napfényt engednek fáradt testedre. Végül felsejlik az út vége. A szűk ösvény ragyogó sétánnyá válik előt­ted, ahol mint diadalmenet, olyanná válik menetelésed. Hátrafordulsz, hogy utoljára megnézd, min mentél keresztül, de semmi mást nem látsz, csak ugyanazt, mint előtted. A napsütötte rétet, ahonnan elindul­tál.

A napsütötte rét valódi hazátok, ahonnan az Úristen elengedett tite­ket. Az erdő a földi élet, mely két utat kínál nektek. Egy könyebbet és egy nehezebbet. A többség a könnyűt választja és elvész benne. Keve­sen lépnek a nehezebb ösvényre. Akik mégis megteszik ezt, azok élnek.

Olyan idők következnek, amikor a Mennyei Atya válaszút elé állít ti­teket. Felkínálja a könnyű mellé a nehezet. Jézus, Isten Fia arra kérlek benneteket, hogy válasszátok a könnyű helyett a nehezet. Csak így me­nekülhettek meg. Minden helyzetben vizsgáljátok meg, mi követel erő­feszítést tőletek. Azt minden esetben tegyétek meg! Én, Jézus, minden küzdő mellett ott leszek, és hívó szavatokra megsegítelek titeket.

Kiált­satok nekem: Immánuel! Meghallom, bármilyen halkan súgod is! Meg­segítelek minden körülményben. Testem kereszthalálával nyertem el e kegyet Istentől, hogy nektek segíthessek. Meg is teszem minden eset­ben. Nincs oly bűnös ember, aki ha küzdelme közben engem keres, ne találna meg. Sem javítóintézetekben, sem börtönökben nincs olyan lélek, kit magára hagyna Immánuel, az Isten Fia. Nevemet kell monda­nod, és a küzdelmet választanod. Akkor megtapasztalod kegyelmemet, és kilátástalan, keserű helyzeted csodálatos fordulatot vesz.

Ezekben az időkben sokan próbálnak majd a könyűre rávenni tite­ket. Ne tegyétek meg, arra kér Isten Fia benneteket, mert az az út a ha­lálba vezet. A könyű most nemcsak a testet pusztítja el. A lélek is el­vész benne. Mindig lesz két lehetőség, akkor is, ha csak az egyik mutat­kozik meg elsőnek. Ez mindig a könnyebb lesz. De ti keressetek, és ta­láltok majd mellette egy csöndben meghúzódó nehezebbet. Erre mond­jatok igent és találkozni fogtok velem!

Az én utam a szeretet és a béke. Arra hívlak titeket, hogy ezen halad­jatok, és ez visszavezet a Mennyei Hazába titeket!

Ámen.

Megjegyzés: A nehéznek nevezett út valóban nehéz, mert szembe fordítja veled a “való világodat”. Ellened fordulnak, lenéznek, megaláznak sokszor még a szűkebb családod tagjai is. Megpróbálnak bármilyen eszközzel a szerintük helyes útra fordítani téged. Ha nem sikerül nekik lehet, hogy kirekeszett leszel a saját világodban, lehet, hogy párod elidegenedik és elhagy, gyermekeid rá sem hederítenek csendes szeretetteljes szavaidra és ez még nem a vég, ez még csak a szellemi újrarendeződése életednek és kapcsolataidnak. A kapcsolatok változhatnak, megszünhetnek. Szeress mindenkit, de ne kötözd meg magad. Akarj jót mindenkinek, bocsáss meg mindent és segíts, ahol lehet és csak egyetlen kapcsolatba kapaszkodj, az Istenbe, ahogyan én is teszem teljes szívemmel és lelkemmel.

Szeretettel Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-08, 08:11

Evangéliumi spiritizmus

10

A láthatatlan világ uralja a látható világot. A látható világ csak jelenség, csak látszat, azoknak a dolgoknak a látszata, amelyek az eszmei világban el vannak készítve, meg vannak teremtve, tervszerűen ki vannak dolgozva. Hogy az emberi lélek a maga egyéniségét ezek szerint a felőle elvégzett tervek és törvények szerint alakítsa mind jobbá és tökéletesebbé, hogy ne kelljen végül ezeknek a nehéz, vastag és nehezen mozgatható fluidoknak hordozniuk az ember értékesebb részét, lelkét, szellemét; hanem ellenkezőleg: később az ember felébredt értékes része, a szellemi énje vegye át a vezetést és irányítást ezeknek a nehezen mozgatható természeti erőknek a tömegei felett.

Ti nem látjátok önmagátokat, nem látjátok a ti gondolat- és érzésvilágotokat, hacsak a természet az eseményekben vissza nem tükrözteti azt felétek.

Az alázatosság az a szerény és igénytelen külső ruházat, amelyen nem látszik a fénylő mennyei ékszer. Ebben feltűnés nélkül meggazdagodhattok lelkiekben és szellemiekben egyaránt. De nem is szükséges, hogy a ti mennyei vagyonotokkal kérkedjetek. Nem szükséges, hogy az ember hivalkodjék a hitével és megismerésével, de felesleges az embernek a szeretetét is pazarolnia, felesleges a szeretetével is hivalkodnia.

Adjon, ahol azt jónak és üdvösnek találja, de pazarolni, szórni mindenfelé, és azzal még hivalkodni is, balga és dőre dolog. Az alázatos lélek ellenben féltve takargatja megszerzett lelki kincseit és hitében mindig bizonyosságra törekszik ; reménységét szintén féltve takargatva igyekszik folyton erősíteni.

Az alázatos lélek kicsinységének tudatában mindenkor igyekszik fenntartani Istennel, mint erőforrással azt az összeköttetést, amelyre folyton szüksége van. Hiszen jól tudja, hogy önmagában nem képes semmire sem, jól tudja, mert ismeri a saját lelkének gyarlóságát és azt, hogy mindezek az erények Isten ajándékai.

Az alázatos lelket nem lehet megalázni, — nem tud rést ütni a félreértés, a meg nem értés. Bármilyen hatalmas ütéseket mérjen is rátok a gőg, nem érzi azt meg a ti lelketek az alázatosság ruhájában, mert az alázatosság ruhája nem kemény, nem zörren az ütésekre, nem repedez, mert az alázatosság ruhája sima, ruganyos és alkalmas anyagból készült az idő minden viszontagságához.

Amikor az ajkaitokra a dicsekvés szava kerül, abban a pillanatban elhalványodik a láthatatlan világban a ti érdemetek, s olyanná válik, mint hogyha az aranypénz vassá válnék. Vigyáznotok kell azért, mert az Isten igazságával való dicsekvéssel — amellyel a magatok személyét ki akarjátok emelni — a magatok ítéletét hirdetitek ki önmagatok felett!

Amikor az örökkévalóság számára munkálkodtok, akkor önmagatokért és másokért is munkálkodtok, olyanokért, akik még nem értik azt, amit ti már értetek, akik még nem tudnak úgy tájékozódni, mint ti, akkor is a magatok lelkének előrehaladásán munkálkodtok. De ezt, mondom, csak alázatossággal, csak az önmagatok megtagadásával, alkalmazkodással, türelemmel, engedelmességgel és szerénységgel tudjátok véghezvinni.

Hogyha a magatok értékét feljebb becsülitek, mint azokét, akiken nektek munkálkodnotok kell, akikkel a ti világosságotokat megkedveltetni akarjátok, máris elvesztettétek a játszmát és a ti munkátok eredményét a sátán teszi el, mint nyereséget. A békességes tűrés és a szerénység olyan hatalmas fegyvere a léleknek, amelynek senki és semmi nem tud ellenállni. A kevéssel való megelégedés és a mindenért való hálaadás pedig a lelketeknek olyan békét nyújt és olyan összhangban tartja azt az Istennel és a teremtett mindenséggel, hogy ebből a békéből, ebből a lelki megelégedettségből nem is kívántok kiemelkedni, mert ez táplálja és erővel látja el a lelketeket.

Ne legyetek szenvedélyesek, ne keressétek a magatok igazságának az érvényesülését, hanem azt a ti cselekedeteitekben érvényesítsétek. A ti igazságotokat ne az ajkaitokkal hirdessétek, hanem a szívetekbe zárjátok el, mint az Isten kegyelmének zálogát.

Legyetek csendesek, kevésbeszédűek, sokat tűrők és szerényigényűek. És legyetek engedelmesek, mert a ti Istenhez való engedelmességeteket az emberek iránt való engedelmesség próbálja meg. Ne beszéljetek hamisságot, vagy valótlanságot, hanem legyen a ti beszédetek egyszerű és igaz.

Legyenek a ti érintkezéseiek lágy, szeretetteljes, türelemmel áthatott. Legyetek egyszerűek, szeretetteljesek, szolgálatkészek, barátságosak egymáshoz; ne mondjatok véleményt még akkor se, ha kérdeznek titeket. Legyetek megelégedettek. Legyetek kovász, akiken keresztül a Krisztusban való hit másokban is kialakulhat, az a cselekvő hit, amely munkára képesítheti őket és titeket is. Legyetek a só, amely ízt, zamatot ad az együttesnek. Ne legyetek hát restek, ne legyetek kétszínűek, ne legyetek ellenszegülők, hanem legyetek méltó munkásai az igazságnak, méltó terjesztői a szeretetnek.

Hadakozzatok, küzdjetek; de ne a szó fegyverével, ne a hatásokkal, amelyeket elérni akartok, hanem a passzivitássál, a tűréssel, a ti igazságotokban, a ti hitetekben rejlő erővel, amely titeket a passzív erők területén szólít munkába. Mert ha ti a ti hatóerőtökkel akarnátok valamiféle eredményt elérni, érnétek el eredményt, de nem azt, amit óhajtotok, mert a ti igazságotok gyűlölt igazsággá, a ti szeretetetek gyűlöletté válnék. Ne akarjatok idő előtt eredményeket elérni, Istennél, Isten kezében van az eredmény. Ne legyetek türelmetlenek, ne essetek kétségbe, ne ijedjetek meg, és ne féljetek, mert minderre szükség nincs. Legyetek bátrak, mert hiszen a jóban munkálkodtok, a jóban vagytok elhíva, hogy munkálkodjatok. A szenvedélyesség rossz tanácsadó és rossz indítóerő. Mindig helyes, hogy mielőtt beszéltek, gondoljátok meg, hogy mit beszéltek.

Az igazság nem szavakból áll, nem lepecsételt törvények külső formájából; nektek már az én tanításaim folytán tudnotok kell, hogy az igazság a szeretetben áll. A lepecsételt igazság dogmává válik, a dogma pedig az emberi lelkek számára korlátokat képez. Az igazság lélekről lélekre hat. Az igazságnak nem gúzsba kötő alkalmatlanságnak kell lennie, hanem felemelő erőnek.

Ne türelmetlenkedjetek, ne lázongjatok, ne kritizáljatok, és ne kergessen meghasonlásba benneteket az, ami következik; mert aki meghasonlásba esik, aki kritizál, az nem volt méltó arra, hogy az Úr szólítsa őt, és az Úr munkájában szolgáljon.

Minden lélek tud javulni elméletileg, a megértés által önmagában is. Azonban ez az elméleti javulás még nem az övé; ez csak akkor az övé, amikor ezt az elméletet a gyakorlatba is átvitte és gyakorlatban második természetévé vált.

Aki gazdagabb a szeretetben, az adjon a szegényebbnek; aki nagyobb, annak le kell hajolnia, hogy a kicsinyt felemelhesse; kicsinnyé kell magát tennie, hogy az, aki kicsiny, ne lássa benne a nagyobbat, mert akkor a kicsiny fél és bizalmatlan. Legyetek egyszerűek, kicsinyigényűek az élettel szemben.

Szolgáljatok ti ahelyett, hogy titeket szolgálnának. A nevelésnek egyetlen célja van: kihámozni, megszabadítani a jót, a nemeset, a tisztát az emberi lélekben a salaktól, és megmutatni, megszerettetni az emberi lélekkel a jót, a nemeset, a tisztát, hogy azután egész erejével és lelkesedésével a jónak és igaznak szentelje magát meggyőződésből. Aki meggyőződésből követi a jót, meggyőződésből tanul és cselekszik, az áldozatot is tud hozni.

Bíró Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-08, 08:19

A próbatétel és a szellemi védelem

Rövid részletek Grünhut Adolf, a “doktor bácsi” könyvéből. Ez már a halála utáni szellemvilágbóli közéseiből származó rész.
« Ámde ha arról beszélünk, hogy Isten megpróbálja gyermekét, vajon képes-e egy bizonyos feladat megoldására, amelyre ő elhívta, — ezt ne úgy értelmezzük, mintha erről Isten csak a próba révén tudna, vagy akarna megbizonyosodni; hiszen Isten gyermekeit teremtetésük óta ismeri, és csak olyat hív szolgálatába, akinek rátermettségét már eleve látja, akinek lényében tehát már eleve megvannak a feladata megoldásához szükséges feltételek és tulajdonok u. m. a hit, bizalom, szeretet, engedelmesség, erős akarat stb. Igen, e feltételek mind benne rejlenek, de azoknak fejlesztése, hatványozása és mozgásba hozatala, Isten szolgálatában kellő mérvben való érvényesítése az egyén szabad akaratán áll; Isten pedig a szabad akaratot, gyermekeinek adott eme kegyes adományát annyira respektálja, hogy azt nem korlátozza, sem kényszer alá nem hajtja, hanem csak vezeti, irányítja.
Isten ismeri gyermekeit, ám ezek nem ismerik önmagukat. Éppen azért Isten oly helyzetet teremt számukra, amely felderíti a homályt, amelyet az önszeretetté vált szeretet bukásának következményeként önmaguk körül szőttek, behálózva önismeretüket s öntúlbecsülésre ragadva őket. »
Megjegyzés : Itt feljebb a lélek fejlődésére jellemző « hatványozás » kifejezéssel találkozunk. Ezt részletesen kifejti nekünk a szellemvilág a « Szellem, erő, anyag » című kötetben, de ez számunkra nagyon nehezen fogható fel. Miért hatványozás és miért nem növekedés, vagy kibontakozás szavakat használja ? Bennem a megértés úgy szűrődött le, hogy a lélek fejlődése a saját rezgésszintjének megemelkedésével jár együtt. A tisztulással és nemesedéssel a szellem ereje, a lélek rezgése finomabbá és erősebbé válik. Ha a rezgésszinteket egy tízes skála szerint tekintjük, ahol az ezres a legmagasabb szint, a Krisztusi szint, és a 200-as az átlagember még elfogadható szintje a következő jelenséget tapasztalhatjuk. A lélek ereje, amint a következő szintre jutott, megemelkedik, de nem lineáris, hanem exponenciális haladvány szerint, tehát az emelkedés ténylegesen hatványszerű, azaz hatványozódás.BL.
« A médiumitás technikai megnyilvánulását azzal toldották meg, hogy a médiumra egy fluidikus ballont borítottak, amelyet Franciska látómédium úgy írt le, mint nagy üvegharangot, amilyet a cukrászdákban és csemegeüzletekben a süteményekre, csemegékre szoktak borítani. E fluidikus ballon célját úgy magyarázták a szellemek, hogy ez biztosítéka annak, hogy illetéktelen szellemek a médiumhoz ne férjenek, mert három lépésnyiről nagy erővel ellöketik onnan minden olyan lény, akinek e ballon nyitjának a kulcsa nem adatik kezébe. Ez az apparátus tehát nem csupán minden zavarástól óvta meg a médiumot, hanem egyúttal biztosítékul szolgált a közlemények hamisítatlan tisztaságáért is. Ez volt az első körülbástyázás Antal médiumitásának fejlesztése körül, mellyel az általa majdan vetítendő Máté és Márk evangéliumok magyarázatának színarany tisztaságát, menten mindennemű ellentétes befolyástól, biztosítani akarták. »

UI:

Mediális közlés a dualításról - Gizi médium és Kotányi Ottó
https://www.youtube.com/watch?v=TXa3cTjJs44
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-09, 08:50

Az emberi gondolkodás
Részlet Imre Margit médium közléseiből - 2007.12.18.

Az emberi gondolkodás az mindig is csak addig érhető el az emberek szerint, ameddig annak az értéke nem haladja meg az ő mindennapi élet nehézségeiben azt a minimumot, hogy tudjanak tanulni. Tanulni abból, ami nem lehet más, csak az amit az Isten küld az embereknek. Az a küldés az lehet bármilyen, nem feltétlenül írásban, vagy szóban, de lehet embereken keresztül is küldeni olyan tanítást az embereknek, ami az ő feladataikhoz szükséges lehet.
Ezért nagyon fontos, hogy az emberek, mármint legfőképpen azok, akik Jézust képviselik az életükben, legyenek egymásnak nagyon jó barátai, testvérei azért, hogy bármikor rajtuk keresztül kaphat segítséget a feladatához. A testvériség alapjai az emberek szerint, csak addig él, ameddig abban nekik érdekeltségük van. Ha már nekik nincs mit tanulni, akkor következik be az, az esemény mint a jelen esetben történik meg veletek és a közösségeitekben, úgy a nagy közösségben, mint a kis közösségetekben.
Sajnos nagyon szomorú az az eset, hogy egyáltalán szóra sem méltatnak abban az értelemben, hogy mekkora erőfeszítések árán készítetted el az első könyvedet, és ugyanolyan nehezen tudtad azokat az embereknek el is juttatni. Nem csak abban az értelemben, hogy hogyan kerülnek azok az emberi kezekbe, hanem annak az előkészületei is nagyon sok időt, energiát és pénzt emésztett fel a te részedről. De te tetted ezt, mert a lelkedben érezted, hogy ezt kell tenned.
Igen, ezek azok a nagyon is nehéz emberi pillanatok, amelyek ha nem sikerülnek az Isten akarata szerint, akkor hiábavaló volt az egész addigi munkánk, mármint az égi sereg segítsége.
Minden feladat csak addig él, ameddig annak a döntési lehetősége a te kezedben van. Ha már eldöntöttél valamit és azután meggondolod magadat, az csak egy későbbi időpontban lehetséges annak a feladatnak a kijavítása. Ezért is nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindig legyetek készen és törekedjetek felismerni minden helyzetben a rátok vonatkozó részeket, mert akkor ezzel a ti feladataitokat segítitek elő.
Nem lehet azt cselekedni az embereknek, hogy legyen bármi, az őket most nem érdekli, majd ha lesz hozzá kedve akkor azt elvégzi. Ilyen nincs a szellemvilágban. Minden csak addig végezhető el, ameddig annak az ideje éppen a kezetekben van, mármint el kell döntenetek, hogy milyen irányban haladtok. Ebben az esetben is nagyon sok ember, akinek a könyvedet elküldted nem foglalkozik vele, mert egyenlőre nem látja értelmét annak, hogy érdemlegesen törődjön azzal, ami abban az ő részére van leírva.
Mindig ad az Isten újabb lehetőséget az embereknek, de azzal mindig csak késleltetik a feladataik befejezését, és így addig nem tudnak újabb feladatokba belekezdeni, mármint olyan feladatba amit az Isten küld a számukra. Fabrikálnak az emberek maguknak feladatot, amiben nagyon szépen el is töltik az idejüket és meg is vannak arról győződve, hogy azt az Isten küldte a számukra. Ebben az esetben nem is tudja már a földi ember, hogy mi is az ő feladata eredetileg amiben elcsúszott, mert már azóta annyi minden történt vele, hogy arra egyáltalán fel sem figyel, mert a figyelmét teljesen más irányba terelte. Így vannak azzal azon kedves testvéreid is, akik egyáltalán nem is reagálnak a könyvben leírtakra, nehogy a lelkük elkezdjen más irányba terelődni amiatt, hogy nekik nincs már ilyenkor olyan, hogy lelkiismeretfurdalás, mert a sok elkendőzött téves tanítások következtében ezek az érzések teljesen kialudtak az ő szívükben.
Testvéreim legyetek nagyon éberek és cselekedjétek meg azokat a feladataitokat, amelyeket az Isten küld a ti számotokra. Neked kedves testvérem, aki írod ezeket a sorokat csak azt szeretnénk elmondani, hogy egyáltalán ne csüggedj el, mert nem kell neked ezekkel az eseményekkel már foglalkoznod. Neked már az Isten folyamatosan küldi a feladatot, amit le kell írnod és elküldened azoknak, akik arra alkalmasnak találják, hogy ebből is tanuljanak.
Nagyon kevesen vannak azok, akik igazán megértik a lényegét, de legalább foglalkoznak azzal, amire a lelkük igényt tart. Azért kell folyamatosan írnod, hogy ezzel tudjál a számukra olyan táplálékot küldeni, ami az ő lelkük fejlődését segíti elő.
Mindig lesznek olyanok, akik nagyon örülnek ezeknek az írásoknak, csak nem a te környezetedben. Ők azok, akik csak azt nézik, hogy mi van benne, mi a tartalma nem azzal törődnek, hogy kitől kapták azt. A saját kis közösséged is csak közömbösen veszi ezeket az írásokat, nem tulajdonítanak neki nagyobb jelentőséget. De várj, majd eljön az idő, amikor az emberek már nem kapnak semmiféle tanítást kívülről, mármint segítséget a feladataikhoz, akkor fognak igazán azok az emberek elkeseredni, mert akkor már sokkal nehezebben fogják tudni megoldani azokat a feladataikat, amelyekben éppen benne lesznek. Mert az Isten mindig küld segítséget azok számára, akik felismerik benne az ő gondoskodó szeretetét. De ha az emberi gőg nem engedi meg azt, hogy tanuljon abból, amit a testvére nagyon nagy szeretettel továbbít a számára, akkor bizony ezeknek az embereknek nagyon nehéz lesz az a feladat, ami a másiknak nem okoz semmiféle nehézséget sem.
Gondoljatok arra, hogy mennyire nehéz egy embernek a feladata, ha azt egyedül akarja megoldani, hát akkor gondoljátok el, hogy mennyire lesz nehéz akkor, amikor semmiféle segítséget sem kap az ember. Mert amikor a segítség a kezében volt akkor ő azt elutasította olyan formában, hogy nem érdekelték az abban leírtak, mert te nem vagy egy észkombájn az ő elgondolásuk szerint, hogy te adjál nekik útmutatót. A Feri bácsit tisztelték és szerették az emberek és hittek is neki, de nincs ma már senki, aki tudna reájuk hatni emberi eszközökkel.
Itt fog bekövetkezni a változás, hogy nem emberi eszköznek kell nekik megfelelni, hanem az Isten akarata teljesül be az embereken, ha azt ők nem hagyják figyelmen kívül. Mindig küld az Isten segítséget, de itt már a segítség szó nem elegendő, itt már az igazi Krisztusi tanítás fog rájuk hatni, olyan értelemben, hogy nem ők fognak alakulni az Isten akaratához, hanem az Isten lesz az, aki lehajol hozzájuk olyan formában, hogy azt nem tudják elkerülni és kikerülni.
Semmiféle olyan eszközzel nem lehet ezekre az emberekre hatni, ha nincs a lelkükben az Igazság érzete. A testvéri szeretet az csak addig tart, ameddig annak az értéke a földi mércével mérhető, mert nem lehet egyetlen embernek sem úgy élni a földi életét, hogy csak a maga akarata szerint. Itt nem egyedüli akarat van, itt az Isten az akinek az akaratát kell az embereknek a földi életükben megélni.

UI:

A Lélek Szava | Angyali védelmezők a szellemi harcban
https://www.youtube.com/watch?v=yYCGLOuN3Mc
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-10, 09:11

Szellemtani Kozmogónia - Felvezetés
Az Adelma írómédium által közvetített "Szellem, erő, anyag" című kötet alapján szabadon
Mivel az olvasottabb szellemtanosok körében is azt tapasztaltam, hogy sok esetben Istennel és a teremtéstörténettel kapcsolatos ismeretük és hitük hiányos és bizonytalan, szükségesnek láttam, hogy a szellemtan alapművének a segítségével röviden és velősen összefoglaljam a minket tanító szellemvilág ebbéli tudását, mert ők is folyamatosan erre a műre hivatkoznak, utalnak tanításaikban.
Helyenként értelmezve és magyarázva megpróbálom minél érthetőbben felvázolni a szellemtani kozmogónia lényegét. Igyekszem röviden összefoglalni a lényeget, mert így többen elolvassák, mint az alapművet, akiket viszont nem elégít ki a lényegi kivonat, azok tekintsék bevezetőnek és ismertetőnek a "Szellem, erő, anyag"-hoz.
Kezdetben vala az Ige, az Ige Istennél vala és Isten vala az Ige. Minden általa teremtetett, valami teremtetett. János apostol ezt mondja: „Kezdetben vala Isten", és „Isten vala a kezdet" mondja az ótestamentum is.
Tehát Isten volt minden. Kezdetben volt az Ige, t.i. valami, egy fogalom, egy eszme, egy éltető princípium: az Ige. Hol volt ez az Ige? Istennél! És ki volt ez az Ige? Isten volt ez az Ige. Így tehát Isten és az Ige ugyanegy volt. Minden, ami létesült, ez által az Ige által létesült; nélküle nem létesült semmi.
A szellemileg megvilágosodott apostol azt mondja, hogy Isten létezik (van) és teremt kezdettől fogva, de hogy milyen ez az Isten, milyen a lényisége, hogyan és milyen erőkkel teremt, azt nem mondja.
Krisztus azonban „szelleminek mondja, amidőn így szól: „Az Isten szellem". Isten tehát a kezdet, az Ige és a szellem, aki tevékeny és teremt. Ha Isten mindannak a teremtője, amit magunk körül észlelünk, akkor Ő a legnagyobb értelmiség, a legnagyobb szeretet, a legerősebb akarat, az elgondolható legkiválóbb létező, mert csak ezek a tulajdonságok képesek teremtésre, csak ezek tudnak logikus egészet létrehozni.
Istennek önmagában abszolútnak és változhatatlannak kell lennie, mert csak így lehet a mindenség központja és mozgatója, a változhatatlan természeti törvények teremtője. Minden létező előtt önmagában kell bírnia mindent éspedig együttesen a legmagasabb hatványban (rezgésszinten), mert csak így teremthet mindent.
Óh emberek! Isten! Isten! Ő létezik, Ő él és teremt változhatatlan törvényei által, amelyek Hozzá hasonlók és Vele viszonylatban lévén, kormányozzák és fenntartják a mindenséget. Mindezeket a törvényeket követitek: ti, a növények, az állatok és a homokszemek a tengerparton! Mindezek közepette Ő a változhatatlan, az abszolút Isten, a Teremtő, aki mindent magában foglal, s önmagából sugároz ki világosságot, életet, mozgást.
Itt logikusan megdől az az emberi elgondolás, hogy az emberi lélektömegek és világunk fejlődésével Isten erőtömegei és tudata is gazdagodik, hogy általunk és velünk együtt Ő is fejlődik. Ő tökéletes és változhatatlan és minket is tökéletesnek teremtett, de mi ezt szabad akaratunkkal elherdáltuk, most pedig pedálozunk, hogy visszanyerjük régi eredeti állapotunkat.
Azt is mondhatjuk tehát: Isten szellem, erő, anyag, mert az ősvilágosság az anyagnak első szikrája és csirája. Helyesebb azonban, ha így mondjuk: Szellem, erő és ősvilágosság, mert anyag alatt ti valami foghatót, tapinthatót, tehát érzékeitek által észlelhetőt értetek, az ősvilágosság pedig éppen ennek a legmagasabb hatványa.
Isten anyagi kifejezése - ősvilágosság. Minden intelligencia megnyilatkozik valami útján, hogy hatást tudjon gyakorolni az őt környező világra; így nyilatkozik meg Isten is vibráció, mint erő által és ősvilágosság, mint anyag által. Ezek a tulajdonságai éppen olyan örökkévalók, mint szelleme, mert örökön-örökké elválaszthatatlanok Tőle.

Szeretettel Bíró Laci

Szellemtani kozmogónia
Akik együvé tartoznak
A tudás hatalom
Az egyház fogalma
Az ember által keltett hatások
Pátkai Pál halála után torténtekhez
A szubhumán szellemekről
https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGitd-9u6WjRmsD6494Q?e=iQzQcc
https://www.youtube.com/watch?v=EMe1JitNMq4
Egy költőnk megnyilatkozása Zita médium által 1981 április 23.
https://www.youtube.com/watch?v=uypVy29Mjcw
A megtérők imája a Jézus élete című filmből
https://www.youtube.com/watch?v=VwIObjsVmi8&t=1304s
AU pair – Romantikus vígjáték

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-12, 09:11

Márk evangéliumának szellemi magyarázata 1/9

Péter apostol szelleme Antal médium által

Krisztus ezt mondta evangéliumában: „Az én országom nem e világból való". S talán nem mondott igazat? Ő a béke Fejedelme, a béke angyala lejött a háborúnak, a szellemi és anyagi forradalmaknak és felforgatásoknak erre e világára, lehetett-e hát az Ő országa ebből a világból való? Ezért parancsolta mindig nekünk Ő a béke Fejedelme: „Legyetek békességesek egymás között!" Ő tanított minket a béke megőrzésére s mi kimentünk a küzdelem és háború, a lázongás és türelmetlenség világába, s hirdettük a békét.

Nekünk a világban nem volt egy nyugodt óránk sem, s mégis békében voltunk s békében haltunk meg, mert béke volt bennünk, béke volt velünk; békénk volt Istennel és az Ő szent fiával, Jézussal, a világ minden nyugtalansága közepette is. Ő tanított minket a békét megőrizni, s mi meg is tanultuk azt, mert mi sem voltunk e világból valók; Mesterünk megmondta ezt nekünk midőn így szólt: Ha e világból valók lennétek, a világ is szeretne titeket, mint a magáét; de így gyűlöl titeket a világ, épp úgy, mint engemet. Nektek azonban, dacára annak, hogy gyűlöltek vagytok, mégis szeretnetek kell a világot, rendeltetéstek, az édes béke érdekében, amelyet azoknak adjatok, kik el akarják azt fogadni.

Ez a régi tanítás mindig új, minden időkre érvényes, s az új tanítványoknak is parancs marad; jegyezzék hát jól meg maguknak s ne erőltessék reá olyasvalakire a békét, aki nem akarja azt elfogadni! A föld gyümölcsei sem mind egyformák; e világ talaja olyan gyümölcsöket is terem, melyek korábban, s olyanokat is, melyek későbben érnek meg, tehát korábban vagy későbben élvezhetők; ezt tudják az emberek jól.

De vajon az emberek nem a mennyei Atyának gyümölcstermés céljából elültetett vetőmagjai-e? Egyik ember is korábban érik és korábban élvezhető, mint a másik; de azért valamennyinek mégis meg kell érnie a számára kijelölt talajban, mert azért van odaültetve. Azért ne vessétek meg azt, akinek ideje még nem jött el, hogy a békére érett legyen, mert az csak másfajta vetőmag, mint ti vagytok.

Szeretettel Bíró Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-13, 07:05

Márk evangéliumának szellemi magyarázata 2/9

Atyám, Istenem! Milyen dicsőséges kinyilatkoztatást küldtél te szent Fiad, Jézus által az embereknek, de mit csinált a te szent igéidből a rút kevélység?! Hogy össze vannak taposva és alakjából kiforgatva a te igéid, s milyen hamisan fogták azt fel az emberek. Pedig milyen igaz és világos, milyen tiszta és érthető az olyan szellemek számára, kiknek lénye igaz, és akik telve vannak jóakarattal!

„Isten országa elközelített hozzátok!" Ez égi üdvözlettel köszöntötte Krisztus az embereket. És Isten országa, ahol csak béke és öröm van, hol nincs egymás közötti különbség, csakugyan itt van; oly közel, hogy majdnem kézzel elérhető. De nem szabad neki bevonulnia a perpatvar és békétlenség ezen világába; csak egyes (szellemileg) hatalmasok szívébe vonulhat be, akik magukhoz tudják azt ragadni. És kik azon hatalmasok, kik Isten országát, a dicső mennyországot magukhoz ragadhatják? Akik hiszik, hogy van mennyország, és akik hitük segítségével mindent legyőznek.

Ezekről a hatalmasokról beszélt az Úr, mondván: „Ha csak annyi hitetek volna, mint egy mustármag, azt mondhatnátok a hegynek, emelkedj fel, s vesd magad a tengerbe és engedelmeskednék nektek!" Ezek a hatalmasok, akik képesek önmagukat kényszeríteni, mondhatják a mennyországnak: „Jöjj ide a lelkembe és lakozzál benne". És a mennyország csakugyan rájuk száll; bevonul szívükbe, s ott lakozik a békének és szeretetnek ezen országa; az embernek pedig békéje és szeretete lesz; mindez a hit, az igaz, tiszta, hamisítatlan hit ereje által.

A mennyországban pedig világosság van, s akinek mennyországa van, az megkülönbözteti a gonoszt a jótól; mindezt a hit ereje által. Aki a gonoszt a maga valóságában igazán megismeri, soha többé nem szövetkezik vele, s annak az többé nem árthat. Mert a gonosz, ha érzi, hogy megismerték, menekül megismerője elől. Egy rossz ember sem lehet állhatatos az őt felismerő jó emberrel szemben s éppen így a bűn sem lehet maradandó annál, ki azt minden következményeivel együtt felismeri, melyek a sok, különféle bűnhődési rendeltetést képezik.

És mi az oka annak, hogy nincs békességük? Az, hogy türelmetlenek egymás iránt! Türelmetlenek azért, mert nincs szeretetük. Szeretetük pedig azért nincs, mert nincs bennük hit, s ahol hit nincsen, ott nincsen igazság sem, mert a hit az igazság szelleméből fakad.

Akinek nincs békéje és szeretete, annak hite sincs; s az nem lehet az igazság gyermeke. Akinek békéje nincs, azt az igazság szelleme nem taníthatja; az nem lehet ennek a szellemnek tanítványa sem. Hanem lehet igenis egy más szellemnek a tanítványa, amely igazságot nem, hanem annál több gőgöt tartalmaz. Amely nem szellemi, hanem formai; amely szeretni nem képes, de tud alaposan gyűlölni. Amely nem békét, de háborút hoz, s nem boldoggá, hanem ellenkezőleg, a legnagyobb mértékben boldogtalanná tehet.

Az igazság szellemétől minden kényszer, minden idomítás távol áll. Ő csak a hitet hirdeti. Hinni azonban nem minden ember tud, azért hát a hitet nem is lehet az emberbe belekényszeríteni, a hitnek magában az ember lelkében kell életre kelnie. A mennyben nincs anyag; a mennyet nem lehet kézzel megfogni, de hinni és kiáramlásait megérezni, azt igenis lehet. Aki emberileg helyesen akar tudni, annak itt lent kell maradnia, ahol tapintható dolgok vannak; aki azonban fel akar emelkedni, annak idelent kell hagynia az emberi tudását és a hit segítségével kell a magasba szárnyalnia.

Kedves emberek! A ti tudásotok nagy terjedelmű ugyan, de én azt mondom nektek: hiányzik ebből a tudásból az igazság szelleme! A tudás a földi dolgok érdekében alkottatott. Aki tudással telíti magát, az eme tudásán és a világon csüng, amelyből tudása való. Aki azonban hittel van telítve, az ezzel a hitével azon az országon csüng, a honnan a hite származik. És akik ezen az országon csüngenek, nem gyermekei többé e világnak, mert azok már legyőzték a világot az ő hitük által! A tudás ugyanis nem győz meg semmiféle világot, hanem csak a szellemet vonzza és viszi bele a világba, hogy abban földi dolgot alkosson; a hit ellenben Istenhez vonzza, Istenhez vezeti a szellemet, hogy ott istenit alkosson!

Szeretettel Bíró Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-14, 07:20

Márk evangéliumának szellemi magyarázata 3/9

Az igazság szelleme Istentől indult ki és hitet hozott Istentől az embereknek isteni kegyajándékul. Az ajándékot azonban nem szokás erőltetni, hanem egyszerűen odaadják annak, akinek örömet okoz annak elfogadása. Aki tehát kicsinyli ezt az isteni kegyajándékot, az nem fogadja el, mert az ilyen ember büszke. A büszkeség pedig a méregkeverőnek, az ördögnek egyik mérge!

Az az ember, kiben a gőg, a kevélység benne van, az ördög által van megmérgezve, mindazok pedig, kiket az ördög megmérgezett, ellenségei az igazság szellemének s ellenségei az általa hozott ajándéknak: a hitnek, és mivel az ajándék Istentől van: ellenségei Istennek is! Azért hát óvakodjatok, kedves tanítványok, az ördög mérgétől: a kevélységtől!

Krisztus semmit sem tett saját akaratából, hanem mindig azt kérte az Atyától: Atyám, legyen meg a Te akaratod! És azt is mondta mindig: Nem én magam cselekszem, hanem az én Atyám cselekszik én általam. Nem erőltette egyetlen cselekedetét sem, hogy a hitetlen embereket megtérítse, hanem így imádkozott: Atyám! Ha meg akarod tenni, tedd meg általam; és semmit sem tett, amit nem az Atya cselekedett volna általa, miután akaratát teljesen alárendelte az Atya akaratának!

Krisztus százszorta többet is tehetett volna, mert hiszen a szellemek neki, a Messiásnak, mindenkor rendelkezésére állottak, Ő azonban semmit sem tett az Atya akarata nélkül! Épen ezért volt a mennyei Atyának igazi képviselője. Ha csak egyetlen egy tettet vitt volna is véghez az ő saját akaratából, nem lett volna többé képviselője a mennyei Atyának. Nektek csak azon egyetlen saját akaratotok legyen: Szüntelenül azt tenni, ami Istennek akarata, s amit nektek Mesteretek, Jézus nyilvánít ki. Teljesen bele kell olvadni tudnotok Isten akaratába, mert különben az Ő gyermeke, Jézus, nem kormányozhat benneteket.

Mi a mozgatója a keresztényi cselekedetnek? Szeretet és megbocsátás; az eredménye pedig: béke és boldogság! Az az ember, aki azt mondja: "Én Istent képviselem" s nem cselekeszik igazi keresztény módjára, hazudik; éppen úgy hazudik az is, aki azt mondja, hogy szereti Istent és azt cselekszi, amit a bűnösök; valamint az is, aki azt mondja, hogy szereti felebarátját és nem tudja magát ellenségéért feláldozni, szintén hazudik; aki pedig hazudik, az nem keresztény, mert Krisztus sohasem hazudott!

Ti új tanítványok, Ne akarjatok több lenni, mint a ti mesteretek, Jézus. Ne erőszakoljatok életre egy mesterkélt kereszténységet; azt úgysem tudnátok tartósan életben tartani, mert mindennek el kell halni, ami embertől való; hanem legyetek Mestereteknek, Jézusnak, igaz tanítványai, aki önmagától semmit sem alkotott, hanem engedte Általa a mindenható Atyát alkotni. Azért múlik el ég és föld hamarább, mint az ő igéi! Minden, amit a kereszténységhez az emberek hozzátettek s rajta átalakítottak, el fog múlni; csak a tannak szelleme marad fenn örökre, mert az Istentől való!

Mert tele vannak kevélységgel s az alázatosság ismeretlen fogalom előttük. Telve tajtékzó gyűlölettel, s nem érzik mi a szeretet! Azért viszik az embereket béke helyett háborúba, hogy egymást kölcsönösen megsemmisítsék, s azért kell nekik maguknak is elpusztulni ezen megsemmisülésben, hogy a föld végre megszabaduljon mérges leheletüktől! El velük, az ő kereszténységükkel együtt! Senki sem fog értük egy könnyet sem ejteni, sőt az emberek térden állva fogják Istent dicsérni azért, hogy egy ilyen kereszténységtől megszabadultak, amelyre egykor oly büszkék voltak s melyet egykor mint istenit magasztaltak.

Így fajulhat el az emberek saját akarata! Hihetetlen, hogy az ember által táplált ezen látszólag ártatlan gondolat: "valami jót akarok létrehozni az én akaratommal és értelmemmel" végcéljában milyen rettenetes eredményeket hozhat létre! A tények azonban mutatják, hogy az ilyen látszólag ártatlan akarat időnként mire volt képes!

Intő például szolgáljon ez kedves új tanítványok, nektek, hogy ne akarjatok semmit művelni pusztán a ti emberi akaratotokkal, hanem egyeztessétek azt előbb össze Isten akaratával és csak azután Isten ereje által tegyétek meg azt, amit tennetek kell. Óvakodjatok valamihez hozzáfogni, amit Isten nem hagyott jóvá s a minél nem az isteni szellem működtet benneteket.

Szeretettel Bíró Laci
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-15, 07:58

Evangéliumi spiritizmus
11
Sok fejlett lélek, aki már rátalált a helyes útra és lekileg felemelkedett mehetne akár tovább az útján, de szeretetkötelékei a hátramaradott lelki hozzátartozói iránt olyan erősek, hogy inkább a hozzájuk visszatérést választja és aki meg akar valakit menteni, annak ugyanígy bele kell nyúlnia a szennybe, a vérbe, a piszokba, éppígy bele kell állania azokba a sötét és homályos rétegekbe s belevegyülnie olyan lelkek társaságába, akik őt nem kímélik, mert velük egyenszerű. Ilyenkor sietnek egymás segítségére a szellemek.
A fejlettebb belekerül az alsó világokba, a test világába és felveszi a munkásruhát. Ebben nem látszik meg, ki honnét jött, kiben mennyi világosság és mennyi szeretet van. És bár csak egy bizonyos időre vette fel a munkásruhát, mégis éppúgy rátapad az életnek kellemetlensége és hátránya, mint amazokra, annak éppúgy végig kell szenvednie az élet eshetőségeit, gyötrődéseit és betegségeit, mint annak, aki még ebbe az életbe, hogy úgy mondjam, törvényszerűen beletartozik.
Amikor a szellemvilágba érkeztek nincs egy külön hatóság, nincs egy külön hatalom, mely titeket, embereket, elítél, vagy felment; a legszigorúbb, az egyetlen hatalom tart felettetek ítéletet: a saját lelkiismeretetek. Mikor ugyanis megérkeztek és az igazságnak nagy világossága átvilágít titeket, úgy érzitek magatokat, és úgy látjátok, mintha egy óriási tükör előtt állnátok, mely ezerszeres alakban tükrözi vissza a lelketek homályát.
Hiába próbáljátok takargatni, azokat a tévedéseket és bűnöket, amelyeket ezen a földön nagy szorgalommal dédelgettetek, amikor nem engedtétek, hogy az igazság szelleme azokat áthathassa, mert az fájt nektek. Óh, itt orkánszerűleg vesz titeket munkába az igazság! Sőt ez a világosság azokra a dolgokra is rávilágít, melyeket itt ezen a földön már-már elfeledtetek, amelyeknek viharai már-már elültek a lelketekben, de amelyeket nem dolgoztatok fel magatokban, még nem vittetek a lelkiismeretetek ítélőszéke elé.
Mikor megérkeztek a szellemvilágba, a világosság mint átható fénysugár a lélek legelrejtettebb zugát is átvilágítja és akkor kénytelenek lesztek elszámolni az elfelejtett hibákkal, bűnökkel és tévelygésekkel is.Nagyon sokszor előfordul, hogy maga a lélek kéri azokat az állapotokat, amelyekben szenved, hogy feldolgozhassa a szenvedés hatásai által azokat a lelki homályosságokat, melyek előtte és benne vannak. Ilyenformán egyáltalán nem lehet a természet munkájába beleavatkozni anélkül a felelősségérzet nélkül, mely ilyenkor a segítő lelkében felébred. Csak abban az esetben, és ott lehet felfüggeszteni a természet munkáját, ahol az veszély nélkül megtehető. Ez azonban vajmi kevés esetben lehetséges.
Vannak gyorsan haladó, és vannak egy helyben megragadt szellemek. Gyorsan haladó szellemek kutatnak, fáradnak; nem zárkóznak el semmi elől, csalódnak, szenvednek, összeesnek, de az akaratuk, a vágyuk ismét talpra állítja őket, hogy továbbfolytassák kutató munkájukat. Lehetnek hibáik, lehetnek gyengeségeik, tévedéseik, de éppen az ő nagy haladási sebességüknél fogva ezek elmaradnak mögöttük.
Nem maga a szenvedés, nem maga a gyötrődés az, ami előbbre viszi a lelket, és eredményeket plántál beléje, hanem a szenvedések nyomán kibontakozó érzések emelik fel, teszik áttekinthetővé és tisztítják meg az ember lelkét.
Testvéreim, a szellemvilág titokzatos rengeteg, amelybe ki milyen hangon kiált bele, olyan hangot kap vissza1. Ki milyen gondolatokkal és érzésekkel és ki, milyen fokozatról kiált bele, ugyanaz a fokozat ad neki választ; ki milyen törekvésektől fűtött lélekkel áll oda és kopogtat a szellemvilág kapuján: ugyanazok a törekvések válaszolnak vissza, ugyanazok csendülnek meg a földi ember lelki fülében. Mert hiszen hasonló hasonlót vonz.
Tudjátok meg, hogy a szellemvilágban a hasonlók társaságában sokkal nehezebb előrejutni, mint a földi, emberi életben. Azért a szellemvilágban a hasonlók között nincsen mód, nincsen alkalom arra, hogy a nagyobb világosság, a nagyobb megismerés, a tisztább látókör megnyílhasson a szellem előtt.
A félig emberi, félig lelki igazságok, a dogmák, bizonyos ideig jók a gyenge lelkeknek, azonban amikor a nap felkel, a hold és a csillagok fényének el kell tűnnie. Bizonyos ideig kellenek az ilyen igazságok, bizonyos ideig kellenek az írott törvények, a szigorú, elhatároló korlátok, amelyek a csapongó emberi lelkeket mégis csak a törvényes mederben tartják össze. Azonban amikor az emberi lélek már nem a körülötte lévő dolgokra figyel, nem azokba kapcsolódik bele, hanem a felülről valókat keresi és várja, akkor ezeknek a korlátoknak le kell dőlniük, a felsőbbrendű erőknek kell magukat átengedniük, hogy azok vezessék őket. Ilyenkor már a korlátoknak semmi hivatásuk sincsen tovább, s ezeknek önmaguktól kell megsemmisülniük. A korláton felül kell emelkednie a léleknek, mert önmagában kell felismernie az irányt, önmagában kell bizonyosságot nyernie az igazságról.
Nem mondhatja senki, hogy: „nincs tovább, nincsen nagyobb igazság, én már elértem a legfelső fokot”. Hiszen az emberi lelkek telve vannak bűnnel és tévedéssel. Maradjon csak az ember mindvégig alázatos az Isten akaratával szemben! Tartsa mindvégig kitárva a lelkét, hajtsa meg mindvégig a fejét, mert csak az alázatosaké, a kicsinyeké az Isten Országa, nem pedig azoké, akik magukat felemelik, akik a maguk lelkét a kiválasztottság érzésében és tudatában fürdetik. A spiritizmus az utolsó időkre szánt bizonyosság, amely az örökké fennmaradó élet igazságát mint valami sáncárok veszi körül s az Isten Országát elhatárolja az ellentét világától.
Siessetek; az élet Isten ajándéka, a világosság Isten kegyelme, s ameddig éltek és felettetek a nap ragyog, az Isten kegyelmének napja, addig cselekedjetek tudásotokhoz, megismerésetekhez, érzéseitekhez méltó cselekedeteket, hogy Isten Országát elnyerhessétek.
Ez a korszak lejáróban van, és már esteledik, már nemsokára megnyúlnak az árnyak, és hiába igyekszik haza az eltévelyedett munkás, nem találja meg az árnyékoktól az utat; hiába hallja a hazahívó szót, mire hazaérne, bezáródik az ajtó előtte.

Bíró László

UI:

A lélek sötét éjszakája: Spirituális válság és az újjászületés
https://www.youtube.com/watch?v=Dt6mwbe5eNM
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-15, 08:09

Rendszeresen reklámozom az ingyenes szellemtani könyveinket, csak fel szeretném hívni Amerikában és Kanadában élő barátaim figyelmét, hogy ott is hozzá lehet jutni, engem keressenek!

NAGYON FONTOS DOLOG, HA BÁRMI TÖRTÉNIK A FÖLDÖN, ELSŐ LESZ AZ INTERNET LEKAPCSOLÁSA AMERIKÁBÓL, VAGY A KÁBELEK ELVÁGÁSA (OROSZOK), ÉS NEM LESZ ÍRÁSOS ANYAG CSAK KÖNYVEK AMIKET KÉZBEN TUDUNK FOGNI!

Ezért ajánlom a következő sorokat:

Kedves Barátaim!

Az Amerikai Magyar Szellemkutatók Társasága, a kiadásukban megjelent könyveit kínálja szellemi igazságok iránt érdeklődőknek ajándékban, díjmentesen.

Egy teljes sorozat a Névtelen Szellem Eszter médium által, 1945 után írt közléseit tartalmazza. Ezekben a könyvekben található tanításokban olyan ismeretekhez juthat az olvasó, amelyek lelki fejlődésünk szempontjából nagy fontossággal bírnak. Ugyanis ezek a tanítások a lélek legbensőbb világát, tulajdonságait tárják elénk és a bűnből való megtérés halaszthatatlan voltát hangsúlyozzák.

Az emberiség az utolsó idők utolsó óráját éli, és már nincs idő tétovázásra, múlandó dolgokkal való foglalkozásra. Éppen ezért Névtelen Szellem és az általa irányított Szentlélek Küldöttei a megtérés fontosságára, a bűneinken, gyarlóságainkon, a hibáinkon való tudatos önmunkákodásra figyelmeztetnek bennünket.

De tőlük hallhatjuk azt is, hogy Krisztus Urunk második eljövetele előtt lesz még egy rövid idő amikor az evangéliumi spiritizmus elismert lesz, és dicsőség fogja övezni.
Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a könyvek ezekre a nehéz időkre olyan ember testvéreink kezébe kerüljenek, akik értéket látnak a bennük foglalt igazságokban, hogy azokból a Szentírással egyetemben,, a helytálláshoz világosságot és erőt meríthessenek.

Budapesten 2023 február 2.-án elfogytak a könyvek!

Kerültek könyvek Erdélybe, Szerbiába, Szlovákiába,és Amerikában, így aki ott él keressen meg, és megadom az elérhetőséget.
Amerikában vannak régi háború előtti könyvek is!

A könyvek a határ mellett vannak, így megéri elmenni autóval értük!
Komárom és Nagyvárad mellett, de Szerbiai raktár is közel van
Illetve Marosvásárhely mellett, Erdély közepén.

Itt a kinti könyvek listája, eredetileg ezek voltak Budapesten is, de elfogytak:

Névtelen Szellem 1945 utáni tanításainak gyűjteménye:

- Elszórt kalászok III kötete 1982. (korlátozott számban)
- Örökértékű igazságok 1988.
- A hegyi beszéd szellemi magyarázata 1991.
- Az őrállóknak 1994.
- Kiáltás az utolsó órában 1997.
- Úton hazafelé I-II-III. 1998-99
- A "Maradékhoz" I-II-III-IV. 2000.
- Íme előre megmondtam néktek I-II-III. 2003.
- Ha a só megízetlenül 2003.
- Az út végén I-II. 2003.

Lajos szellem (Eszter duálja) megnyilatkozásainak gyűjteménye:

- Mese a sokszívű Zsofkáról I-II. 2000.

A clevelandi körben, Zita által elhangzott tanításokból összeállított
könyvek:

- Krisztus az Úr 2000.
- A Szentlélek az utolsó időkben 2002.
- Korszakzárás előtt 2005.
- Lélekben és igazságban I-II. 2007.
- Advent (füzet) 2001.

Örömhír: Egy barátom jóvoltából és Pataky árpád lányának felajánlásával kerültek könyvek Erdélybe,
3 részes Bevezetés a Spiritológiába
4 részes Evangélium szellemi magyarázata
4 része Égi Világosság

Ezek is díjmentesen átvehetők!

szeretettel.

István

UI: Erdélyben Nagyvárad mellett Reiner Ágoston jóvoltából vannak még különleges könyvek, ezek már antikváriumban se kaphatók!

Johannes Greber: Kapcsolat Isten szellemvilágával

Reiner Ágoston: Keresztény hittan útkeresőknek

Balogh Dezső: Hittitkok megnyíltak

Emánuel szellem nyilatkozatai

Elérhetőségek:
Szlovákia:
Golha Matyi Szlovákia - Komárom mellett.

golhamatyas@gmail.com

+421917961750

https://www.facebook.com/matej.matyi

Erdély:

Könyvek, melyeket Erdélyben szándékozunk szétosztani nem nálam, hanem Váradtól néhány kilométerre, Cefan vannak raktározva Ambrus Gergőnél és Lillánál. Ők Erdélyből bárkinek elküldik csomagban a futárszolgálattal, vagy ha valaki felkeresi őket, személyesen. Az érdeklődők keressék Ambrus Gergőt a (+40 vagy 00 40) 743526355-ös telefonszámon és vegyék fel vele a kapcsolatot
https://www.facebook.com/ambrus.gergely

ambrusgergely@yahoo.co.uk

Reiner Ágostontól közvetlenül rendelhető könyvek (Pécs):
Johannes Greber: Kapcsolat Isten szellemvilágával
Reiner Ágoston: Keresztény hittan útkeresőknek
Balogh Dezső: Hittitkok megnyíltak
Emánuel szellem nyilatkozatai

Oldala: http://www.hittitok.hu/teljes.htm

elérhetősége:
reineragoston@gmail.com

Itt pénzért lehet rendelni olcsóbban régebbi könyveket:
Szellemtani könyvek vásárlási lehetősége:
https://konyvek.evangeliumispiritizmus.hu/

Kedves Barátaim!

Örömmel közölhetem, hogy Zita médiumék átadtak könyveket a Püski Kiadónak, itt Budapesten személyesen is, és interneten utánvéttel is lehet vásárolni!
Legegyszerűbben a könyveket úgy lehet elérni, hogy a keresőbe beírjuk a könyv nevét (pl. Névtelen Szellem, vagy a Könyv címét, a Vallás - filozófia könyvek között érdemes csemegézni!
interneten keresztül történő megrendelésnél, akkor 15% kedvezmény jár mindegyikből. Az utánvétes küldés 1400 forint, de személyes átvétellel is meg lehet rendelni és akkor nincs postadíj.

Az alábbi könyvek lettek átadva:

Névtelen Szellem művei:

- Örökértékű igazságok.

- A hegyi beszéd szellemi magyarázata.

- Az őrállóknak -

- Kiáltás az utolsó órában.

- Ha a só megsízetlenül.

Lajos szellem (Eszter duálja) megnyilatkozásainak gyűjteménye:

- Mese a sokszívű Zsofkáról I.
- Mese a sokszívű Zsofkáról II. .

A körünkben Zita által elhangzott tanításokból szerkesztett könyvek közül:

- Krisztus az Úr.

- Korszakzárás előtt.

https://puskikiado.hu/

Püski Könyvesház, 1013 Budapest, Krisztina krt. 26

Telefon, Fax: 214-3905, Telefon: 214-3905, 375-7763

Letölthető szellemtani könyvet tárháza (Reiner Ágoston anyagai,
és könyvek is rendelhetők!
http://hittitok.hu/teljes.htm

Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-16, 07:24

Az igazság szelleme
Részlet Márk evangéliumának szellemi magyarázatából

Most azonban azt kérdem tőletek, oh emberek: Hol van az a vallás, hol van az a tudomány, amely békét terem? Én nem ismerek ilyet a ti földeteken; ellenben igenis jól látom a vallások és tudományok egymás közötti harcát! És mi az oka annak, hogy nincs békességük? Az, hogy türelmetlenek egymás iránt! Türelmetlenek azért, mert nincs szeretetük. Szeretetük pedig azért nincs, mert nincs bennük hit, s ahol hit nincsen, ott nincsen igazság sem, mert a hit az igazság szelleméből fakad.
Akinek nincs békéje és szeretete, annak hite sincs; s az nem lehet az igazság gyermeke. Akinek békéje nincs, azt az igazság szelleme nem taníthatja; az nem lehet ennek a szellemnek tanítványa sem. Hanem lehet igenis egy más szellemnek a tanítványa, amely igazságot nem, hanem annál több gőgöt tartalmaz. Amely nem szellemi, hanem formai; amely szeretni nem képes, de tud alaposan gyűlölni. Amely nem békét, de háborút hoz, s nem boldoggá, hanem ellenkezőleg, a legnagyobb mértékben boldogtalanná tehet.
Ez a szellem élteti a ti vezető eszméiteket, ez a szellem, a mely nemcsak, hogy hitetlen, de sőt ellensége a hitnek s nem a hitet, hanem az idomítást hirdeti! Ezekről az idomítókról s az általuk idomítottakról mondtam én azt, hogy nem értik meg az új kijelentés szellemét(a szellemtan tanításait), amely az igazságnak Istentől való szelleme!
Az igazság szellemétől minden kényszer, minden idomítás távol áll. Ő csak a hitet hirdeti. Hinni azonban nem minden ember tud, azért hát a hitet nem is lehet az emberbe belekényszeríteni, a hitnek magában az ember lelkében kell életre kelnie. Innen van, hogy az az ember, aki saját tulajdon szellemének létezésében sem hiszen, más szellemben sem hihet, és az nem is értheti meg az igazság szellemének tanításait. Mert az isteni szellemet csak hinni, de kézzel megfogni nem lehet; az, amit meg lehet fogni, más országba tartozik.
A mennyben nincs anyag; a mennyet nem lehet kézzel megfogni, de hinni és kiáramlásait megérezni, azt igenis lehet. Aki emberileg helyesen akar tudni, annak itt lent kell maradnia, ahol tapintható dolgok vannak; aki azonban fel akar emelkedni, annak idelent kell hagynia az emberi tudását és a hit segítségével kell a magasba szárnyalnia.
Kedves emberek! A ti tudásotok nagy terjedelmű ugyan, de én azt mondom nektek: hiányzik ebből a tudásból az igazság szelleme! A tudás a földi dolgok érdekében alkottatott. Aki tudással telíti magát, az eme tudásán és a világon csüng, amelyből tudása való. Aki azonban hittel van telítve, az ezzel a hitével azon az országon csüng, ahonnan a hite származik. És akik ezen az országon csüngenek, nem gyermekei többé e világnak, mert azok már legyőzték a világot az ő hitük által! A tudás ugyanis nem győz meg semmiféle világot, hanem csak a szellemet vonzza és viszi bele a világba, hogy abban földi dolgot alkosson; a hit ellenben Istenhez vonzza, Istenhez vezeti a szellemet, hogy ott istenit alkosson!
Az igazság szelleme Istentől indult ki és hitet hozott Istentől az embereknek isteni kegyajándékul. Az ajándékot azonban nem szokás erőltetni, hanem egyszerűen odaadják annak, akinek örömet okoz annak elfogadása. Aki tehát kicsinyli ezt az isteni kegyajándékot, az nem fogadja el, mert az ilyen ember büszke. A büszkeség pedig a méregkeverőnek, az ördögnek egyik mérge!
Az az ember, kiben a gőg, a kevélység benne van, az ördög által van megmérgezve, mindazok pedig, kiket az ördög megmérgezett, ellenségei az igazság szellemének s ellenségei az általa hozott ajándéknak: a hitnek, és mivel az ajándék Istentől van: ellenségei Istennek is! Azért hát óvakodjatok, kedves tanítványok, az ördög mérgétől: a kevélységtől!
Ha igazi keresztények, t.i. Isten képviselői akartok lenni a földön, és e világban az isteni tulajdonságokat akarjátok ábrázolni, mindenben hasonlóknak kell lennetek a ti Mesteretekhez, Jézushoz, hogy ti is ugyanazon feleletet adhassátok az embereknek, melyet Jézus, a Mester adott nekünk, midőn azt kértük tőle: „Mester, mutasd meg nekünk az Atyát"— és ő így szólt: „Nézzetek meg engem és akkor az Atyát látjátok". Ő Istennek, mennyei Atyánknak valóban tökéletes képviselője volt, Istennek tulajdonságait emberi módon állítván szemeink elé. Azért intettelek titeket, hogy ne beszéljetek sokat, hanem olyan tetteket cselekedjetek, amelyek a földi emberben Istent mutatják be.
A példát erre Jézus mutatta meg, hozzátévén: „Ne akarjatok több és jobb lenni, mint Mesteretek; mert elég a tanítványnak, ha olyan lesz, mint az ő Mestere". Ez által akarta Ő megfékezni azokat, kik keresztényebbek akarnak lenni, mint Ő; kik az önnemesítésben elcsigázzák magukat, de épen azért, mert magukat elcsigázzák, nem lesznek nemesebbekké.
Krisztus nem merítette ki magát, mert semmit sem tett saját akaratából, hanem mindig azt kérte az Atyától: Atyám, legyen meg a Te akaratod! És azt is mondta mindig: Nem én magam cselekszem, hanem az én Atyám cselekszik én általam. Nem erőltette egyetlen cselekedetét sem, hogy a hitetlen embereket megtérítse, hanem így imádkozott: Atyám! Ha meg akarod tenni, tedd meg általam; és semmit sem tett, amit nem az Atya cselekedett volna általa, miután akaratát teljesen alárendelte az Atya akaratának!
Krisztus százszorta többet is tehetett volna, mert hiszen a szellemek neki, a Messiásnak, mindenkor rendelkezésére állottak, Ő azonban semmit sem tett az Atya akarata nélkül! Épen ezért volt a mennyei Atyának igazi képviselője. Ha csak egyetlen egy tettet vitt volna is véghez az ő saját akaratából, nem lett volna többé képviselője a mennyei Atyának. És íme a földön mégis vannak olyan emberek, akik keresztényeknek és Isten helytartóinak nevezik magukat, holott mindent saját akaratuk szerint tesznek. Bizony ezek nem igazi keresztények; Jézusnak, a Mesternek nem tanítványai és így Istennek sem képviselői! Ne ilyenek legyetek, ti új tanítványok!
Nektek csak azon egyetlen saját akaratotok legyen: Szüntelenül azt tenni, ami Istennek akarata, s amit nektek Mesteretek, Jézus nyilvánít ki. Teljesen bele kell olvadni tudnotok Isten akaratába, mert különben az Ő gyermeke, Jézus, nem kormányozhat benneteket.
Mi a mozgatója a keresztényi cselekedetnek? Szeretet és megbocsátás; az eredménye pedig: béke és boldogság! Az az ember, aki azt mondja: "Én Istent képviselem" s nem cselekeszik igazi keresztény módjára, hazudik; s aki azt mondja, hogy ő csalhatatlan és nem Isten, hanem saját akaratát követi, az hazudik. Éppen úgy hazudik az is, aki azt mondja, hogy szereti Istent és azt cselekszi, amit a bűnösök; valamint az is, aki azt mondja, hogy szereti felebarátját és nem tudja magát ellenségéért feláldozni, szintén hazudik; aki pedig hazudik, az nem keresztény, mert Krisztus sohasem hazudott!
“Nem ismerlek titeket, távozzatok tőlem…”

UI:

Megyeri Jonatán: A halál utáni élet és lélekvándorlás 2023.08.30
https://www.youtube.com/watch?v=YbQArAqsh-w
Karsay
Legaktívabb tag
Legaktívabb tag
Karsay

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty2024-10-17, 06:37

Az állatvilág szellemi hátterének misztériuma - Felvezetés
Részlet Makk István "Az örök fejlődés kozmikus útja" című könyvéből
Istent - a Teremtőt - tükrözi a szellemi világrend, és pedig az Őstisztaságú szellemi világrend - sugárzóan, tisztán. Az isteni elvektől elhajolt világrend - a Kozmosz - eltorzulva, torzan. Itt, a bukás mély szintjén, a Földön, a bukott szellemlégiót - az anyag tükrözi.
Az egész Föld anyaga - az ásvány-, növény-, és állatvilága nem más, mint a Kozmosz mélyére zuhant szellemlégió gondolatainak, erőinek anyaggá sűrűsödött tömege. A természetben - az ásvány-, növény-, és állatvilágban - megjelenő elvek mindig hűen tükrözik azt a magas - vagy alacsonyrendű elvet, melyet az őt létbehívó szellem beléhelyezett.
Egy tigris vad lényegét, vagy egy őz szelíd elvét - az ember szelíd, vagy vad tulajdonsága létesíti! De az a minden képzeletet felülmúló törvényrend, melyben ez a szelíd vagy vad elv létet kap - Isten teremtő alkotása.
Egy embercsoport szellemcsoport növény és állatvilága saját gondolatainak, érzéseinek, erőinek testetöltése! Figyeljük meg a primitív lényeket körülvevő állat és növényvilágot, a „dzsungelek világát”! Az emberiség nagy része feltisztult a bukásnak ebből a vad állapotából. Azonban még hatalmas feloldatlan bűn és erőhalmaz veszi körül, amely bacilusok és betegségek formájában támadja!
Ha az ember az állatot kínozza, akkor tulajdonképpen önmaga és embertársai gondolat és érzésvilágát szenvedteti! Itt rejlik az állat és növényvédelem jelentősége. Hallatlanul mély értelmet nyer Pál apostol kijelentése: „Az egész teremtett világ sóvárogja Isten fiainak kinyilvánulását”.
A bukásban az anyagvilág sóvárogja a szellemvilág Istenfiúvá válását, mert ezzel anyagi kötöttségéből oldódik, tisztul! A Föld felszíne az a kegyelmi hely, ahol a mélyrebukott szellem a fejlődésre teret kap, és csak úgy tudjuk a szellemi fejlődés fokozatait végigjárni, - ha otthonként - körülvesznek saját gondolataink, érzéseink, erőink!
Ha testetöltenek körülöttünk gondolataink, érzéseink, mint állat és növényvilág! Ezek a mi otthonunk! Ezeket kell nekünk oldanunk! Ezek által ismerjük meg magunkat! Mert amikor a kegyelem kiemelt az ősbukás évmilliárdos szelleméjszakájából és ősember állapotban az újrafejlődésre létlehetőséget kaptunk, körülvett bennünket gondolataink, érzéseink inkarnációja, a félelmetes ősvilági növény és állatvilág! Ha nem ez vett volna körül, akkor mi lett volna az, ami küzdelemre és erőfeszítésre sarkall, hogy ebből a mélyrezuhant állapotból a fejlődés útjára lépjünk?
Az a legnagyobb kegyelmi tény, hogy saját gondolataink vesznek körül és adnak nekünk otthont! A Gondviselés géniuszai erőinket - a bukott szellemi világrend erőit - nem engedik a világűrbe szétszóródni, mert ekkor nem tudnánk erőinket oldani és szellemi fejlődésünk lehetetlenné válna! Minden képzeletet felülmúl az, hogy micsoda erők szabadulnak fel és kerülnek birtokába annak, aki a fejlődés útján megingathatatlanul halad!
A szellemi fejlődéssel nem csak mi emelkedünk mind magasabb állapotba, hanem erőink is fokozatosan kibontakoznak az anyag kötöttségéből és a bebörtönzött anyag-állapotból - sugárzó erőállapotba kerülve, mind hatalmasabb kozmikus fényözönnel szolgálják a bukás mélyéből újra az Istenfiúság állapotába emelkedett urukat, akinek ők örök tulajdonai! Ezért sóvárogja a Kozmoszban - Pál apostol szavaival - az egész anyagi világ Isten fiainak kinyilvánulását, mert az anyag önmaga nem tehet semmit szabadulásáért, fejlődéséért! Csak az ember, a szellem-lény emelheti, oldhatja - Istenfiúvá válásával!
Szeretettel Laci
Az állatvilág szellemi hátterének misztériuma
Állati principiumok, elemi szellemek
Az állati csoportlelek
Az állati lelkek újraszületéséről
Az állati és növényi élet elhelyezkedése a szférákban
Állati telepátia
Az állatok társadalmi helyzete
https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGitgdJ21EMSJ4XFVXbQ?e=ItUR1c
https://1drv.ms/w/s!AsgSMxsrdSeGitdF3FsFfz1aZg0h_w?e=AYlJqZ
Karsay István 2024 októberi szellemtani hírlevele - SBK_Hirlevel_235
https://www.youtube.com/watch?v=r8hJBHP5e38&t=212s
Andersen szellemének legújabb meséi a túlvilágról
https://www.youtube.com/watch?v=RzC7s40iFOg
A titok: Merj álmodni – Romantikus dráma
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Szellemtudomány alapjai   Szellemtudomány alapjai - Page 36 Empty

Szellemtudomány alapjai
Vissza az elejére 
36 / 38 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38  Next
 Similar topics
-
» Szellemtudomány alapjai

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Szemlátomás-áthallás Művészete :: FILOSZ :: KARSAY ISTVÁN FÓRUMA-
Ugrás: