|
| Szellemtudomány alapjai | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5017 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-05-31, 06:18 | |
| A szellemi igazságok hirdetőiről Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1967. január 30. Már eljöttem az Úr Jézus nevében. Igen, el kellett halasztani az egész múlt heti írást. Részben, mert te nem voltál eléggé felkészülve és részben az én lekötöttségem is szűk határok közé szorította az én mozgási lehetőségeimet. Szabadon megválaszthatom a magam kedve szerinti elvégzendőket, mert mindenütt van munka elég, de nem mindenki van annyira bedolgozva, hogy teljesen egyedül a saját lelki és szellemi felkészültségével tudjon a tulajdon helyén annak megfelelő idején olyan javítás nélküli munkát végezni, ami mindig a teljes maradék nélküli igazságot: azaz valóságot tükrözi vissza. Igen, de az kisebb értékű és nehezebben érthető meg a felfelé törekvő lelkek részére. Ne sajnáld azt, hogy még mindig itt vagy a Földön, hiszen, ha több is a szenvedés és nehezebben lehet a gonoszban alámerült emberi lelkekhez a jónak és igaznak hozzáférni, hogy megértsék állapotukat, de az emberi élet lejártával ők is szellemekké lesznek és ki nem beszélhető boldog hálával emlékeznek meg mindazokról - a szellemi igazságok hirdetőiről -, akik az önmaguk szenvedéseivel utat nyitottak a szellemi igazságok megértéséhez, amelyeket, mint emberek megértettek és elfogadtak. Olyan nagy érték ez, mint amikor valaki idegen országban idegen emberek közé kerül és már van valami megértése azok beszédjéhez és főképpen van az ott kelendő pénzből annyi, hogy a szükségeset előteremtheti magának, ez a kelendő pénz: azok a cselekedetek, amelyeket magával visz az érkező. Vannak, akik gazdagon érkeznek meg ebbe a világba, még ha poros, és tán elhanyagolt külsővel jönnek is át, mert nem volt tudomásuk arról, hogy a léleknek valamennyire ott - ahová tartozik - bizonyos megfelelő külső a szemnek és fülnek jóleső formájában tudja az ő egyéniségét megmutatni, azaz kedves, alázatos és egyszerű, őszinte legyen azokhoz, akikhez közel ér. A szeretetnek és bizalomnak tudjon olyan kifejező egyszerűséggel helyt adni lelkében, hogy a segítségére siető lelkek szívesen foglalkozzanak vele. - Hiszen látjátok sokszor azoknak az önmagukról alig tudó lelkeknek a magaviseletéből, hogy meg vannak zavarodva, a saját állapotukról sem tudnak sokszor, de akik hittek és az Úrra bízták sorsukat, azok többé-kevésbé tájékozódást nyernek rövid idő leforgása alatt. Én mindenkit a maga lelke szerint ismerek, mindenkihez azt a járható utat keresem meg, amelyen hamarabb a lélek elfogadó részéhez juthatok el. Minden emberi léleknek van két ajtója: az egyiken be lehet jutni; a másikon - ha ki akar az emberi lélek hatásaitól szabadulni, akkor - egy mellékajtón a közönyös, a semlegesség ajtajához jut és én azon távozom. A befogadó, a női elfogadó erők a férfi lélekben is éppen olyan jól működnek, mint a női lélekben. A szeretettel közeledő áramlások előtt kinyílanak az ajtók, a feddő és fenyegető dolgok előtt bezárulnak, de sokszor az igazság előtt is, mert az nem mindig szívesen látott vendég; sokszor nem nagyon szereti hallani az ember, mert nem tud jót és örömet okozót mondani. Már akartam veletek beszélni, de mindig valami külső hatás eltorlaszolta az utat és ma is fáradt lélekkel kezdettél. Igazán mondod? Ezt én megjegyzem. A próbákon válik el, hogy mennyi az igaz, jóravaló elszántság egy lélekben, mennyi a képzelt jó és mennyi a salak. Mert az emberi lélek sok mindent tartalmaz. Minél több az igaz jóhoz való vonzása, és a cselekedetekben megvalósítása, annál értékesebb és magasabbrendű. Ha azokban sok a mellékes, értéktelen, akkor nehezebb a mérleg ugyan, de amíg a próbán az ki nem olvad, addig bizonytalan. Azért nem kell félni a próbáktól, mert azok adják meg a helyes tájékoztatót. Igen, mindig az igaz formájában kell az embernek magát megmutatni a világnak és a belső szellemi világnak is, mert azokat úgysem lehet félrevezetni. Az ember félrevezeti önmagát is akaratlanul, mivel nem ismeri önmagát. Az igazság tükre megmutatja mindenkinek a belső világát. Azért jó, ha az ember keresi az igazságot szeretettel és a szeretetet igazsággal. Ez az emberi lélek értékmérője: mennyi az önzés nélküli szeretet és mennyi a részrehajlatlan igazság az ember lelkében. Tévedésmentes megítélése azoknak a megtörtént, nagyobb érzelmi és cselekvési eseményeknek átélése, amelyek örömet, vagy fájdalmat okoztak. Ezek sokban elősegítik az emberi lélek fejlődését a jóban és igazban. Mert az emberi lélek jóságra és igazságra törekvését az elmúlt események tükörképében, mint meg nem változtatható valóságban tudja csak elfogulatlanul felismerni. Az igazságot sohasem szabad félreállítani, mert ha eltéved az életúton és bármikor visszatekint, tájékozódni tud, hogy hol tévedt el, mit kell helyrehozni, jóvátenni, mielőtt nem késő. Ami elmúlt, azt vissza nem lehet hozni, de helyette jót és igazat lehet cselekedni, nem gőggel, nem fennhéjázással, dicsekvéssel, hogy az emberektől láttassék, és a jóságáért dicsérjék, hanem titkon, alázatosan, az Isten törvénye előtt meghajolva. Ezek a kicsi ügyek, úgyszólván semmitmondó cselekedetek, önbeismerések, megtérések nevelik az emberi lelket naggyá és igazzá. Ha a világ előtt akármilyen szép és egyenesnek látszó élet látszik is, de a cél gonosz és önző, akkor bűn, amiért szenvedni kell. De ha igaz, Isten szerinti a cél, akkor ha a világ üvöltve ítélkezne is: az igazság felment, és dicséretet zeng az az eredmény, ami belőle származott. Megnézlek titeket és visszatérek. Isten veletek. szemlézte: Bíró László A sötét erő https://www.youtube.com/watch?v=_2Uh3KcV9Qs | |
| | | Karsay Legaktívabb tag
Hozzászólások száma : 5017 Join date : 2020. Jan. 08. Age : 66 Tartózkodási hely : Budapest
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-01, 08:58 | |
| Magyarország szellemi állapota 1/3 Zita médium által 2003 augusztus 24 Láttam mindazt, amit láttam 1995-ben, amikor éreztem a keleti, a déli, a nyugati és az északi szeleket; amelyek átjárták az egész Hazát, amelyben érezhető volt a vihar szele, az átváltozás… (lásd 1995 szept. 28-i „Látomány Magyarországról” című közleményt) Nos mára minden, minden megváltozott… megállt a szél. Nem huzatos többé a Haza… nem hozatos többé az ország… tespedt… tespedt… minden mozdulatlan… érezhető a vihar… a vihar, a nagy, a pusztító vihar előtti csend és mozdulatlanság. Végtagjaidat 81 néhány eszetndővel ezelőtt amputálták… (1920-ban a trianoni békeszerződés) elvették területeidet… ma elveszik, kifosztják mindenedet… anyagi de ennél is rosszabb, lelki és szellemi értékeidet is, elveszik mindazt, aminek ott… ott!… ott!... kellett volna maradnia! Óh emberiség, amit művelsz, nemcsak azzal a szerencsétlen, tönkretett oszággal, Hazával műveled, önmagad alatt vágod a fát!... önmagad alatt fűrészeled a fát! A nagy pusztító viharnak meg kell érkeznie, hogy elsöpörje mindazt, amit az emberiség mint bűnt, mint szennyet, mint könnyet, mint halált összetömörített. Ember!… emberisés! Mi bajod van azzal a kis Honnal?... mi bajod van azon kis országgal?... Gyülevészek, jött-mentek hada marcangolja testedet. Gyülevészek, rablók hada kirabolja minden értékedet. Mit akarsz? Miért teszed ezt?... Mit akarsz? Miért teszed ezeket a nagy-nagy rablásokat? Megszégyeníteni, kifosztani és ellehetetleníteni akarod azt a maroknyi népet, hogy már tíz millió se maradjon?... hogy egy maroknyi se maradjon? … az a szándékod, hogy az egészet 5-6 millió alá préseld? … hogy gyermek ne szülessen? … óh nem azért, mert az anya csak úgy elképzeli, hogy nem kell … hanem amit teszel … ahogy rablod … ahogy nincs holnap … ahogy nincs jövő … ahogy nincs kilátás semmire, semmire, ami biztató! Az amputálások után a szív felé törsz te gonosz, te ellentétes világ! … a szív felé törsz … és nem tudod, hogyha a tüdő nem lélegzik, mert levegőjét megvontad… mert korlátait szükre szabtad!, ha bakancsokkal, szöges bakancsokkal a Dobogókői szívre lépsz …ember! … ember! … emberiség! … bajba jutsz! Mint ahogy bajba jutottál azáltal, hogy a megigért Messiást, a mi Urunkat, a Jézus Krisztust a keresztre juttattad … mert csak keveseknek kellett az Ő nagy, szent, megváltó ereje, az Ő élete, az Ő teste és vére… és most a harmadik, Szent Kijelentés se kell néked… nem kell semmi abból, ami igaz, abból, ami szent! … csak kellenek a nagy-nagy rablások … fosztogatások, mindennek az elkótyavetyélése! Nem érzed?... nem érzed emberiség? … hogy magyar Honban ez a süket csend bajt hoz rád? … nem érzed, hogy az eresztékek lassan, lassan engednek, szétengednek? …, hogy amikor a szív felé törsz, nem érzed, hogy lassan, lassan a darabok szétszakadnak és leszakadnak? … és ha ott a szív megbénul, hogy jut el a messzi távolba, keletre, nyugatra, északra és délre a szív lüktetéséből áramló tiszta vér? Vagy azt akarod, hogy az egész világot amputálni kelljen? … azt akarod, hogy elgennyesedjék, elüszkösödjék minden e világon? … igen … igen … azt akarod! Mert a bűn tivornyázik, mert a bűn az, ami hatalmon van. Nincs szent és nincs szentség többé az emberek előtt … nincs erkölcs … nincs semmi, ami tartást adna, ami jövőt építene. Elvesztek mind, te … ti … ők, akik hatalmon vannak! …kinyújtják szőrös kezeiket minden után, minden után …mert nem hisznek igazán Istenben, mert nem hisznek többé a Megváltó Jézus Krisztusban, hanem akár az ortodox, akár a világi zsidóság, akár a közönyös, nem törődöm, az úgynevezett nyugati kereszténység is az anyagot imádja Isten helyett! … a maga útját járja Krisztus útja helyett … mindent eltékozol, legfőéppen pedig eltékozolja nem csak a földi jövőjét, de eltékozolja a szellemi jövőjét is. Sötétek a fellegek, gyülemlenek a vihar fellegei! … már annyit se látok .. annyi időt sem, amennyi még beigértetett, mert az ember rombol és pusztít! … mert az ember pusztítja az eész környezetét, amely a feltámadásra vár! … pusztítja a növény és állatvilágot és a tízparancsolatnak – amely még a régiekben, a réges régieknek adatott – egyetlen parancsolartát sem tartja be! Mert nagy vörös lován, nagy vörös kontyával rohan a semmibe az erkölcstelenség, rohan a semmibe mindaz, ami értéket jelenthetne. A nagy parázna elszabadult és felszedi a világ vágyai után kapaszkodó emberi lelkeket és igen … a többi lovas is mind új és új vágtába kezd, új és új rabokat szed, új és új rabokat, rabjait szoros láncra fűzi és nincs ebből szabadulás. (lásd 1979 nov 25-i „Az utolsó idők allegóriája” című közleményt) Szeretettel Bíró Laci Mai filmajánló Joshua Mi lenne ha ma Jézus megszületne a mai időben! A hiszel Istenben nézd meg! https://videa.hu/videok/film-animacio/joshua-2002-avc-720p.mkv-romantikus-MqN7W73P2pdEMTM5?fbclid=IwAR2uele1MsZQfG-kUQNLh_vzNITR-j2lHR58-UDeJsTBCbJxFq8bHg1odkU | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-02, 07:43 | |
| Magyarország szellemi állapota 2/3 Zita médium által 2003 augusztus 24 Ott ringott bölcsője, … ott ringott bölcsője az új kornak, az új lehetőségeknek, az új jövőnek magyar Honban, hogy aztán testéből mind nagyobb darabokat szakítsanak ki … hogy aztán hazugságokkal keletről, északról és délről meginduljon a nagy népvándorlás és egyre a szív felé törekedjen … és hogy mindazok hatalmat gyakorolhassanak felette, akik ma a világnak urai … e világnak urai! Ki e világnak ura? … a világnak fejedelme? … amely hirdeti: „mindenek szabadok énnékem …. A nagy rablások is szabadok énnékem…” a területek bekebelezése, a régmúlt történelemből visszamaradt értékek elrablása … a szellemi értékek elrablása, azoknak a szellemi értékeknek, amelyek megmenthetnének téged emberiség! Jöttem, mentem, láttam! … és mindkét szememmel sírtam és sírt az én lelkem is és sírt az én szívem is … És az Úr anyjának, Máriának ismét hét tőr járta át a szívét … ezt akarod emberiség? Hát akkor csak tarts oda! … tarts oda, ahova tartasz! Egy könnyet, egyetlen könnyet sem fogunk hullatni értetek! … mert mindent megadott a jóságos Isten, még az Ő Szent Fiát is … még a hatalmas nagy szellemi tábort, a Szentlélek tűzes erejét is munkába szólította, hogy megmenekülhessetek! … hogy megmenekülhessetek mire a pusztító vihar elérekezik. Kétharmadot mondtunk? … hogy az emberiségnek kétharmada veszendőbe megy? Lehet, hogy több is lesz, lehet hogy több is lesz az, szeretett testvéreim, mert az ember nem hisz többé az igaz szónak, a nagy betüs igazságnak, de annál inkább hisz, annál inkább szolgálja a hazugság szellemét, a hazugág lelkét és azzal is az ő hatalmát, az ő földi hatalmát, erejét támogatja. Tele van e világ Heeródesekkel, tele van a világ Pilátusokkal, tele van a világ marcona római katonákkal, tele van a világ írástudókkal és farizeusokkal … tele van a világ minden szeméttel! … és én betege vagyok, betege vagyok ennek, amit látnom kell. De a mi Atyánk, Istenünk és a mi Uruk a Jézus Krisztus türelmesebb nálam és talán ez, Istennek ez a hosszútűrése a szerencséje az emberiségnek, mert mi, akik a büntetés gyülekezetében dolgozunk, elfáradtunk, elfáradtunk és a végponthoz jutottunk, amikor azt látjuk, amikor azt érezzük, hogy minden próbálkozásunk hiábavaló. Senki nem figyel ránk, ha kiáltunk, hogy a lovakat zabolázzátok, a vágyaitok lovait zabolázzátok, mert a megvadult lovak elragadnak benneteket! Senki sem figyel, amikor kongatjuk és félreverjük a harangokat, a harangokat arra, hogy pusztító tűzvész jön! Értitek emberek?, értitek emberek? Pusztító tűzvész jön! Az egyiket félreveszik, a másikat otthagyják és nem tudjátok felfogni milyen sorsra jut az, akit ott hagynak. Nézem és figyelem fent a hegy tetejéről a süllyedő nagy várost füsttel, korommal, sírással, jajgatással, jajveszékeléssel tele. Láttam a koronás és koronázatlan királyokat, láttam a nagy hatalmak vágyát minden után, amivel hatalmukat és erejüket megtarthatják, láttam a bűnben élő világot. Láttam azt a piciny területet ott, a budai hegy tetején, amely mindazokkal a kisúgárzó erőkkel a Vértesben és a Dobogókőn összekapcsolódik … a múlt, a múlt, amely olyan csodálatosnak ígérkezett: amikor amerikai, angol, német, francia próbálkozások után magyar Honban elterjedt a legmagasabb fokú szellemi iugazság … s láttam azoknak ködbevesző alakjait, akik ebben a munkában valaha részt vállaltak. Láttam ezt az eszközt, ahogy leljesen megdöbbenve néz körül és figyel és nem tudja a dolgokat hova tenni …majd én helyrerakom benne. És szeretném mindegyiketek lelkében és szívében egyaránt helyre rakni a dolgokat, hogy az élet központjában, mindnyájatok szívében mihamarabb kialakulhasson, kiábrázplódhassék Krisztus képe, hogy tudjátok honnan jöttök és hova tartotok. Nemcsak az a fontos – a mai világban különösen fontos - , hogy tudjátok honnan jönnek és és honnan indulnak gyökereitek. De még fontosabb, hogy tudjátok, honnan indulnak szellemi gyökereitek. Amilyen embereket láttam, amilyen embereket szemügyre vettem és mert amilyen a világban ma már az emberiség többsége, azon bizony nem látszik meg, hogy Istennek gyermeke. De rajtatok, kiket ez az igazság, egy szabad, egy gazdag, egy könyű életet nyújtó országban – így is mondatom: világrészen - táplált, dajkált, segített, vezetett, oktatott, nektek már csak tudnotok kellene, honnan jöttök és hova tartotok. Nektek tudnotok kellene, hogy Isten legnagyobb kegyelme az volt, hogy az emberiségnek adta Krisztust, Krisztus pedig áldozatául adta önmagát az emberiség és minden eltévelyedett bűniért; hogy eljött az eltévelyedett bárányokért; hogy eljött a századikért. Remélem, remélem, ti mindannyian századikok vagytok, mert értsétek meg! - jön a pusztító orkán - és ez a pusztító orkán lesodorja mindazokat, akiknek homlokára, mindannyian, kik ide kirendeltettünk, a jelet a homlokára nem tettük. Apró jelentéktelen, lényegtelen dolgokon nem érdemes morfondírozni. Gondolataitoknak, érzéseiteknek nagy részét ne az anyag kösse le és nem is a félelem bénító ereje, a félelem a jövőtől, mert itt lent – értsetek szót! – nincs!, nincs!, nincs! az emberiségnek jövője! Odafent van! Szeretettel Bíró Laci -- Szellemtani Irodalom: https://onedrive.live.com/?authkey=%21AB84AloMtPMjlEc&id=8627752B1B3312C8%2147563&cid=8627752B1B3312C8 | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-03, 07:24 | |
| Magyarország szellemi állapota 3/3 Zita médium által 2003 augusztus 24 Nézem az embereket, mindenki a földet nézi, hova lépjen, melyik lesz a szerencsésebb lépése, mi hullik a lába elé, amiért érdemes lesz lehajolnia. Mit lehet meglátnia, amit el lehet tulajdonítani, el lehet lopni, mivel magát fel lehet ékesíteni és még úrhatnámabbá, még hatalmasabbá tenni ebben a világban. Ki néz fel ma az égre? Ki figyel fel ma az égre? Ki figyeli az ég felhőit? Ki figyeli a szél irányát? Ki figyeli a csillagokat? És a kihunyó, az augusztusan, a csillaghullás idején lefutó csillagokat? Nagyobb csillagok is kihunytak már a világmindenségben a tieteknél. Ember, beképzelt, önmagadról sokat képzelt ember … por vagy! …por vagy! És porrá leszel. * * * Merre, hol jártatok az elmúlt hetek, hónapok alatt? Nem ti kik értéknek találtatok minden kis összejövetelt, minden kis morzsát, amelyet a Szentlélek a könyveknek lapjairól elétek hintett, hanem azok, akik sok-sok hetet, akik sok-sok alkalmat elmulasztottak? … olyanok is, akik hosszabbítást kaptak, pedig minden hosszabbítás is lejár … minden ragyogó, fénylő, hatalomban sütkérező élet is halálba torkolik. Azt mondja az ember, hogy nincs igazság e földön … így igaz … ne is keressétek, hogy nektek mi jutányos és mi méltányos, mert úgysem találjátok. Egy igazság van: Krisztus igazsága! Hozzá forduljatok! De hogy veletek mi történik, az nem mindig az igazság jegyében játszódik le. Földön élők igazsága az, hogy aki e földre született, annak meg is kell halnia! És egy másik igazság: „ki mit vet – szó szerint értsétek meg! … ki mit vet! – azt aratja!” Ma még úgy érzitek egészségesek vagytok … ma még úgy érzitek, ide, oda, amoda elhúzhatnak vágyaitok … ma még itt vagytok … holnap, holnapután, fél év múlva, egy év múlva, két év múlva elszólíthat benneteket a halál a nagy számadásra. Ezen a számadáson az Igazság a bíró, aki igazságosan ítél, és amikor elérkezik a nagy katasztrófa, Krisztus második eljövetele, akkor Ő már nem kegyelmet fog hirdetni, mert a kegyelem törvényének az ideje lejáródott, hanem „ítélni fog elevenek és holtak felett”. Mivel nem tudjátok mikor hív vissza benneteket az isteni végzés gondoljatok a nagy magyar sírján a feliratra: „Voltunk, mint ti és lesztek, mint mi.” … Így gondolkodjatok: voltunk mint ti, lesztek mint mi, tehát a halál kétségtelenül utólér minden embert. Ezért szeressétek az igazságot, vessetek jó magot, mert akkor azt aratjátok. Ma a konkoly elnyomja a tiszta búzát, de az írás szerint a konkolyt is hagynunk kell felnövekedni és már fel is növekedett az aratásig, de az aratáskor a törvény pontosan elválasztja, kik kerülnek be a mennyei csűrökbe és kiket mint pelyvát, mint konkolyt égetnek meg .. égetnek meg a nagy tűzzel! Amikor a vízözön volt kilátásba helyezve, az Úr türelmesen várt, hogy az emberek javuljanak, de nem javultak meg. Az Úr, a hatalmas, a teremtő Isten Krisztus halála óta türelmesen vár, hogy az Ő szent Fiának igéin keresztül az emberek megjavujanak. De nem javultak meg. Noé bevitte a bárkába azokat, akiket Isten kijelölt a megmenekülésre. És a Szentlélek is majd beviszi a biztoságos helyre azokat, akik hittek és megtértek! Megmenti azokat, akik hittek és megtértek Krisztus által … de hagyja, hogy a mindent elsöprő, romboló kegyetlen vihar elvigye, elsöpörje, megégesse azokat, akik tönkretették Istennek eme csodálatos világát. Isten malmai lassan, be biztosan őrölnek … most ezzel a mondattal bucsúzom, amit már mondottam: „Ki mit vet, azt aratja”.
Szeretettel Bíró Laci
| |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-04, 06:46 | |
| Részletek közlésekből a mai időkre Zita médium által. (Magyar Szellemkutatók Társasága. Cleveland) Paráznaság és az utolsó idők: Az utolsó időkben az egyik legnagyobb nyomorúságot a Föld állapotára az érzékiség okozza. Mert az érzékiség, főleg a nemi érzékiség, annyira behálózza az ember lelkét, hogy nem tud szabadulni tőle. Az érzékiségen keresztül az ellentétnek, a sátánnak olyan vegykonyhájába nyúl bele az ember, amely újabb nyomorúságokat hoz a Földre, és az ember életébe. Vannak felfelé irányuló és lefelé irányuló, visszahúzó erők. A visszahúzó, lefelé rotáló erőknek területeket hoznak létre, amelynek elzárva kellene maradniuk a bukott teremtményektől. Az érzékiség ezeket a csapokat nyitja meg és a világba olyan mennyiségű visszaforgó, szennyes erőtömeget és hatalmat képviselő erőket enged bele, amelynek egyre rosszabb és rosszabb állapotokat hoznak létre az életében. Egyre nagyobb kísértésnek teszik ki ezek az erők az embereket; egyre jobban felfokozzák a bennük lévő bűnös hajlamokat. Felerősítik az istentagadást, a gőgöt, az önzést, mely nyomorúságot, békétlenséget, háborút hoz a földre. Már tömegesen vannak olyan lelkek testben, akiknek még nem volt itt, vagy egyáltalán a nem lehetett volna itt az idejük a testetöltésre. De ezeken a fajfenntartó erőkön keresztül belenyúlt az ember az erőrétegekbe, alakot, formát, testet adott ezeknek a felkészületlen lelkeknek, és mindez az elkövetkezendő évtizedekben háborúkat, nyomorúságot, éhínséget, betegséget, fekete – mágikus erőket zúdít majd a világra. Erősek és célratörők ezek a lelkek a rosszban. A természettörvény nem alkot újat, hanem a meglévőt használja fel. Tehát amit a teremtmény létrehozott, azt nem lehet megsemmisíteni, mert a teremtmény csak a Teremtőtől kapott erőket tudja életként továbbadni. Mivel ami a Teremtőtől származik azt meg semmisíteni nem lehet, így nincs más lehetőség, mint ezeket újra megtisztítani. Aki magasabb világokból ölt testet a Földön, a Föld jelenlegi fertőzöttsége folytán mindenütt az ellentétes erőkkel találja magát szemben, ami az Ő jóra való törekvését gátolja. Akkor már nem lehet azt mondani, hogy az ember paráznaságon keresztül csak bizonyos vérbajoknak esik áldozatul, hanem mindaz, ami a Földre, amint betegség, dögvész, járványok, éhínségek bekövetkeznek azok eredete is ide vezethető vissza. (megjegyzés: Fő betegségveszély: AIDS. Sok háború oka a nő volt. A zsidóság bukásánál is nagy szerepet játszott a nők sikeres megkísértése) Ahogyan egy fajban, nemzetben a családok szétesnek, a házasfelek az erőket ide – oda szétszórják, abban a pillanatban mindennemű bűnnek a szaporulatát hozzák létre. (megjegyzés: a házasságok megítélésénél azért sok minden elemet értékelni kell, mert egy rossz kapcsolat nem kötelez életünk végéig) Végső elszámolás: Az Isteni kegyelem mindig és mindenkor azt a célt szolgálta, hogy az emberek segítségére legyen az eléjük tűzött nemes célok elérésében. Ezekben az időkben – és ilyen most a tiétek is – semmiképpen nem isten akarata érvényesül a Földön, hanem minden az ember elrontott, bűnös természete szerint alakul, ezért bizony nagyon nehéz idők ezek. Ezért-e korszak befejezésére az emberiség kétharmad része a külső sötétségre kerül, de az egyharmad részben sem biztos, hogy mindenki megmenekül. (Megjegyzés: egy előző közlésben a negyed része lesz várhatóan az emberiségnek, aki megmenekül, az 100 emberből 25! Az egyharmad részének lesz lehetősége arra, hogy változzon, az 33 ember, így az utolsó időszakban a 25 „biztosan” bekerülő ember mellé még csatlakozhat 8 ember 100 – ból! Persze ezek szellemi „statisztikai” adatok, és főleg az arányosság miatt érdekesek. A cél: minél több emberi lélek megmentése!) Akik valójában a jót és a fejlődés útján előbbrevivőt hoznak embertársaik számára és azok szellemi felemelkedésén fáradoznak, azokat a kor, amelyben élnek nem kedveli. Ezek az egyének mellőzik a maguk korát: ők a sötétségben a lámpagyújtogatók, a kor úttörői, akik ösvényt vágnak a bűn és a sötétség rengetegében, náluk vannak az igaz talentumok. Az emberiség nagy része tudomást sem akar szerezni róluk, vagy ha hallanak róluk akkor nevetség tárgyává teszik őket, és nem kérnek abból, amit az emberiség felemelkedése céljából e világra hoztak. Mindenért: háborúkért, rablásokért, emberi életért, elfajult ízlésekért, helytelen elgondolásokért, mindenért felelnie kell az embereknek! Minden embernek szembesülni kell azzal, amit valaha Isten törvénye, a felebarátai és önmaga ellen vétett. Minél többet vétet Isten törvénye ellen, annál nehezebb a sorsa; minél többet vétet önmaga ellen, a következő fordulónál, a következő testi életben annál szegényebbek lesznek a lehetőségei. És éppen elég valakinek rendbe hozni egy emberrel elrontott kapcsolatát, képzeljétek el, hogy milyen nehéz állapotba kerül az, aki csoportok, társadalmi osztályok, népfajok, nemzetek ellen vétet! Ezért az ilyen korszakok, mint a mostani, nagyon hasznos lehet a bölcs emberekre nézve, mert mindenhez hozzá lehet jutni, mindent meg lehet tanulni, minden képesítést el lehet nyerni, mindenből le lehet vizsgázni, minden igazságot megismerhet a törekvő, mert minden a rendelkezésére áll. Tehát az ember kihozhatja magából azt az eredményt, ami egy magasabb szintre való belépésre minősítheti őt, aminek birtokában az átalakult Föld lakójává válhat! Az átalakulás pillanata úgy fog jönni, mint egy lopó, a mikor senki sem gondol rá! Amikor az a pillanat elérkezik, minden megáll; akkor mindenki az igazság törvénye szerint minősítetik. Ennél a végső küzdelemnél mi is ott leszünk, segítségünkkel, hiszen Isten azért rendelt ki bennünket, „az utolsó óra munkásait”, hogy erőt adjunk a küzdőknek, hogy ezt a szintet elérhessék, vagy akik már elérték, meg is tarthassák azt. Az átalakulás előestéjét élitek, ezért is kerültettek ebbe a szellemi iskolába, ezért jövünk közétek, hétről – hétre, évről –évre, hogy erősödjetek, és biztosan tudjátok, van még tennivalótok! Az ellentét harcmodora a különböző korszakokban élő emberek természetéhez igazodik, a taktika viszont ugyanaz; először mindent felajánlani, és megvásárolni őket, ha pedig ez nem megy, akkor félreállítani, börtönbe csukni, kínozni, megölni őket! Azért mondom ezt néktek, hogy akik esetleg közületek megérik még ezeket a végső időket, azok is készüljenek fel erre, mert ez veletek is megtörténhetik UI: Paráznaság https://www.facebook.com/reel/958455762425427 | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-05, 06:22 | |
| A természeti erők megrendülése. Elhangzott a Clevelandi Szellemkutatók Társasága 1996. május. 9.-i ülésén Zita médium útján. (részlet…) Mivel a földön több a rossz, mint a jó, ezért az elmúlt évezredek alatt elkövetett sok bűn és gonoszság felgyülemlett és hat a világra, és így a világ elindult a lejtőn. Az emberek süketek és vakok a szellemei dolgokkal szemben és nem érzékelik a magasabb világok szellemi sugallatait, aminek segítségével vissza lehetne tartani, meg lehetne menteni a mélységbe, a szakadékba való zuhanástól. A mának élnek és a mát kívánják minden lehetőségével együtt kihasználni a maguk részére. Rendkívül nagy kárt okozott az emberek lelkivilágában az is, hogy az egyházi vezetők eltörölték az Írások azon részeit, amelyek az újratestetöltésre, a reinkarnációra utaltak. Amik pedig egyes vallásoknál még megmaradtak, azok is annyira tévesen és helytelenül értelmezik az újratestetöltés tanát, nemhogy segítenék ebben a hívőket, hanem sok esetben ártanak nekik. Az ma sincs semmi másként, mint ahogyan azelőtt volt, azelőtt is voltak katasztrófák, éhínségek, árvizek, földmozgások” Pedig a természetvilág megrendülőben van! Nem a hatalmas, teremtő Isten szándéka és akarata ez, hanem az ember hozza magára a bűneivel, nemtörődömségével, közönyösségével. Tehát a természeti erők haragossá és indulatossá váltak, mert híven tükrözik vissza az emberek haragosságát, gyűlölködését, és mindazokat a megtorló szándékokat, amelyek az emberek lelkében élnek. Tehát mivel a szeretet az összetartó erő, amikor a szeretet beszennyesedik az indulatokkal, önzéssel és erőszakkal, akkor nincs többé ez az összetartó erő, és ennek következtében rendülnek meg a természeti erők! Az óceánok óriási erőket tartalmaznak, napos szép időben kellemes pihenést és kikapcsolódást nyújtanak. De lent a mélyben azok az ellentétes erők más jelen vannak és forronganak. Ezek a forrongások hozzák majd létre azokat a katasztrófákat, amelyek a természettörvény többi erőinek megrendüléséhez vezetnek. A világnak nem lesz egyetlen pontja sem, ahova elbújhatnának az emberek. Az Isten akaratával és Isten törvényét sárba taposó embereknek a legmélyebbre épített bunkerjai sem adnak semmiféle menedéket! Nem lesz hova elmeneküljenek! (Saját megjegyzés: az Énok –kulcsok, mely írás az 1960-as években keletkezett már leírta, hogy a Föld mélyéből fog kiindulni a katasztrófa, és nem lesz hova elbújni. A Föld köpenye szinte ki fog fordulni magából. Tűz fogja elpusztítani a Földet Az energia megmaradás törvénye miatt az emberek negatív gondolatai helyet keresnek magukban, és a természeti erőkben lecsapódnak!) Az óceánok vize, az óceánok ereje, az óceánok mélye lesz az emberek katasztrófáinak az elindítója, illetve maga az ember volt az elindítója a maga katasztrófájának. Mert miként más katasztrófák előtt a hosszútűrő Isten bizonyos korszakokig várt, hogy az emberek megjavuljanak – így mondja az Írás – az emberek nem javultak meg, és ennek következményeként érték őket a katasztrófák. A teremtő isten tűrésének ez a mostani korszaka a leghosszabb ideje az első hold kidobatása óta tart. Amikor ennek a tűrésnek vége lesz, és a természeti erők megrendülnek, már nemcsak bizonyos embercsoportokat fog érinteni, nemcsak bizonyos földrészek elsüllyedését fogja eredményezni, hanem az egész föld tűzzé fog válni! Az erők tömörülnek, osztályozódnak. Ezekben az erőtömörülésekben különböző érzések, vágyak égnek, amelyek el nem éghetnek, de égnek mindaddig, amíg le nem választatik a salak az aranyról, amíg el nem választatnak a „kecskék a juhoktól”. Azaz az ellenszegülő szellemek és ellentétes erők tűzkarikában kidobatnak. Az erők szétválasztása már napjaitokban folyamatban van. A „kecskék a juhoktól” való elkülönülése nemcsak a mi részünkre, hanem a látó ember számára is láthatóvá vált. Ezzel egyidőben – tehát nem később: pár tíz év múlva a jelenben – elkülönül az anyagban is az, ami érték, tehát amiben olyan érzések és vágyak foglaltatnak, amelyek megmaradhatnak az új Föld gerincének, azoktól, amelyek innen ki kell, hogy dobassanak. Ezek az elkülönülések az óceánok vizében, a tűzhányók mélyében, a különböző hegyvonulatok mélységeiben, a síkságok fertőzött talajaiban, a légköri elektromosság különböző formáiban már történnek. Ezek az elkülönülések lassan bontakoznak ki! (Megjegyzés: de egyszerre fognak majd hirtelen katasztrofálisan hatni). Az ember megnyitotta azokat az ajtókat a természetvilágban, amelyeken keresztül előjönnek azok a félelmetes és veszedelmes dolgok, amiket nem képes többé megfékezni! Mint a tűzzel játszó gyermek, azt hiszi, hogy képes akármelyik pillanatban azokat megállítani; hogy mindazt, amit az atomkutatás és az atomrobbantások terén cselekszik, büntetlenül megteheti. Azt hiszi, hogy az atomtudósok valami hatalmasat alkottak, előbbre vitték az emberiséget, holott óriási veszélynek tették ki a Földeteket. A természeti erők, mint mondom mindenütt a megrendülés jeleit mutatják! És ezért a mi feladatunk az, hogy bár a természeti világ megrendülését megakadályozni nem vagyunk képesek, lelassítjuk ezt a folyamatot, hogy idő és alkalom maradjon a megtérésre azoknak, akik még menthetők. Azok menthetők meg, akik hiszik azt, amit Krisztus és a Szentlélek tanít és nem tesznek úgy, mintha a veszély nem állna fenn; mintha Krisztus nem állna itt az ajtó előtt; mintha Krisztus második eljövetele nem következnék be. Mert bekövetkezik! Krisztus második eljövetelének idejét senki, még az ég angyalai sem tudják. DE amilyen a világ helyzete, ahogyan a természeti erők csoportosulnak, ahogyan az ember lázadása egyre nagyobb és nagyobb a teremtő Istennel szemben, már mutatja, hogy az idő közel van! És megmutatja majd mindabban, ahogyan elszárad, kiég az a növényzet, ami az embernek és állatnak táplálékul szolgálna. És ezt a tudomány minden ismerete ellenére sem lesz képes megállítani! És ez még nem a vég! Mindezekkel nem egy félelmetes képet akarok elétek festeni, csak azt akarom nektek elmondani, hogy szükséges, hogy az ember ezekre az időkre beérkezzék; szükséges, hogy ezekre az időkre mennyegzői ruháját beszerezze; szükséges, hogy ezekre az időkre homlokán ott legyen a jel, hogy mi ráismerjünk. Szükséges, mert akin ez a jel nincs, elvész. Hiába gondolja az ember, hogy az élet menete, megy úgy mint ezer és ezer évekkel ezelőtt: megszületik, felnő, házasodik, gyermeket nemz, gyermeket nevel, meghal. Igen az utolsó pillanatig házasodnak, gyermekeket nemzenek, gyermekek születnek. De mire, mert ha nincs rajtuk a jel, akkor a kárhozatra. MI a beérkezésetekért dolgozunk! A Föld minden lakójáért. Azokon dolgozunk, hogy minél több legyen azoknak a száma, akik értenek az Írásokból, akiknek a lelke, mint egy szivacs magába szívja figyelmeztetéseinket; akik értékelni képesek a veszélyt; akik össze tudnak olvadni azokkal, akik bár mások, mint ők, de akik Krisztusban testvérek. Azokért fáradozunk, akik érzékelik, hogy most van itt az idő és alkalom, és ezt most kell felhasználni arra, hogy a rossz természeti erőket legyőzve a megmentettek közé kerüljenek. Ezekben az időkben semmiképpen sem Isten akarata érvényesül a Földön, hanem minden ember elrontott bűnös természete szerint alakul. Mivel a földi élet ezekben a korszakokban leginkább a bűn útján járóknak kedvez, ezért e korszak befejezésére az emberiség kétharmad része a külső sötétségbe kerül, de az egyharmad részben sem biztos, hogy mindenki megmenekül! Csakis azok menekülhetnek meg, akik mint „maradékok” hittek Isten beszédének, hittek Krisztusban, hittek a Szentlélek kijelentéseinek; hittek az örök jó győzelmének és ez a hitük szilárd marad az utolsó pillanatokig! Az átalakulás pillanata úgy fog eljönni, mint a lopó, amikor senki sem gondol rá! Amikor a pillanat elérkezik, minden megáll: akkor minden az igazság törvénye szerint minősítetik: akik hűek voltak az igazsághoz felemelkednek, a többiek padig a salakkal együtt borzalmas kínok, gyötrelmek, félelmek között alásüllyednek. UI: Katasztrófákról pár mondatban https://www.youtube.com/watch?v=a6JQlYBAfho&feature=youtu.be | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-05, 06:23 | |
| | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-06, 07:00 | |
| Szellemvilági és földi megbizatások - Felvezetés Zita médium által 2007. április 19. cs. A mi Atyánk, Istenünknek országában rend uralkodik. Sajnos a láthatatlan világban nem mindenütt. Tudniillik a láthatatlan világot bizonyos szempontból két részre oszthatjuk. Az egyik oldalon élnek mindazok, akik buktak és a bűnnel és a dolgok át nem látásával nagy zavarokat okoztak és okoznak ma is a világmindenségben, a másik oldalon a tisztán maradottak vannak, akik Istennek hűséges szolgálói. Szolgálnak azért, mert szeretik Istent; szolgálnak, mert szeretik testvéreiket és szolgálnak azért, mert tudják és látják, hogy csak így jöhet el egy olyan világ, amikor ismét rend, békesség, öröm, boldogság lesz az Istennek teremtett világaiban. Ezt átlátva, valamint a mi Atyánk, Istenünknek engedelmeskedve pontos felépítése van annak, hogy kire, mikor, milyen munkát lehet bízni és mennyit. Kinek milyenek az adottságai egy bizonyos szinten, azaz a képességei vagy a biblia nyelvén talentumai. A teremtő Isten és a tisztán maradottak világosan látják ezt, tehát senkire nem bíznak olyan munkát, amelynek nem képes a teremtmény megfelelni. Nem bízzák arra sem, aki maga is bizonytalan még abban, hogy annak a munkának képes lesz-e megfelelni. Tehát bizonyos határozottság és átlátási képesség váratik el azoktól, akikre munka bízatik. Ezért esett a teremtõ Isten választása a mi Urunkra, a Jézus Krisztusra a bukottak megváltása érdekében. Mint mondom, kisebb munkák és feladatok elvégzésére is nagyon pontosan történik a kijelölés és az illetõnek, akit kijelölnek szívesen és felkészülve kell munkába állnia. Ha valaki nem egészen biztos önmagában, joga van a munkát lemondani, sőt joga van ahhoz is, hogy esetleg egy más munkakörbe kérje magát, ha úgy érzi, hogy képességeivel a jót inkább azon a helyen tudná helyesebben és gyorsabban megvalósítani. Tehát nem Isten rapszódikus természetébõl adódik, hogy az egyik ezt, a másik azt a feladatot kaphatja, hanem nagyon is alapos megfontolás, átnézés alapján. Hihetetlen számú szellem végez így munkát a Szentlélek kötelékében, különösen a bukás bekövetkezése óta, hogy az Istennek világaiban mindenütt helyreálljon a rend és békesség. A Szentlélek közössége jóakaratú, szeretetteljes, az igazságot szolgálni akaró szellemekbõl áll, akik mind, mind különbözõ fokozaton vannak. Mivel fokozat szerint a szellemek milliárdjai a tökéletességre még nem jutottak el, ezért bizonyos hatásokra idõnként elhomályosulások jönnek létre a lélekben. Ez az elhomályosulás nem azonos a bűn által való elhomályosulással. Ezek percek, pillanatok töredékeire szólhatnak csak, és bizonyos sikertelenségek vagy eredménytelenségek következtében jöhetnek létre, amikor a teljes kép összébb húzódik a munkát végző szellem előtt, és ebben az állapotában nem képes azt a teljes képet látni, amelyet akkor pillantott meg, amikor a munkára kiválasztatott, illetve a munka elvégzését elvállalta. A lélek világa állandóan változó világ. Az értelem világa is állandóan változik, azaz az egyik pillanatban nagy megvilágosodások és megvilágosulások érik el a szellem tudatát, hogy a másik pillanatban már csak bizonyos láncreakciót legyen képes levezetni, de a végsõ cél, amely szintén többféle lehet, már némi homályba veszik. Nem téveszti a célt szem elõl, csak nem látja tisztán. Olyasvalami ez, mint amikor szikrázó napfényben az ember érzi a teremtett világnak vagy legalábbis a földi világnak a nagyságát, a határtalanságát, míg más esetekben amikor erősen borús, felhős az ég, netán köd van, akkor kevésbé képes érzékelni ezt a végtelen távolságot. Tehát a láthatatlan világban élő és ott munkát végző szellemekkel is elõfordulhat ez. Idõnként nem is annyira a maguk lelkéből, mint inkább azokéból, akiknek érdekében a munkát végzik, akiknek vezetésével vagy tanításával meg vannak bízva, előgomolyognak olyan depressziós érzések, bizonytalanságok vagy kevésbé értékes gondolatok és érzések, aminek hatására a munkát végzõ szellem, mivel sokkal érzékenyebb mindenre, homályosabban lát, miáltal nem érzékeli, hogy már közel van a cél; azok részére, akiknek érdekében a munkát végzi, eredmény mutatkozik. Mert minden, ami az érzés és gondolatvilágból előgomolyog és a felszínre kerül az pillanatról pillanatra, némely esetben a másodperc töredékei alatt is változó. Tehát így az egyik pillanatban még lehet a szellem elégedett, eredményt sejtő, eredményt látó, hogy aztán a másik pillanatban mindez elhomályosuljon előtte. Pedig az ilyen munkát végző szellemek szellemi tulajdonságai az ismeret és tudás; a szellemi melegség, az összetartozandóság, a szeretet érzése csodálatos eredmények elérésére képesíti őket. Tehát ezek a homályok, csak rövid életűek és egyre ritkábban következnek be, de előfordulható dolgok. A földi világban viszont ez egészen másképp van…. Összeállította: Bíró László A csatolt anyagok listája: Szellemvilági és földi megbizatások Csak szeretettel és jó szándékkal lehet egyesíteni az emberiséget Felvilágosítás az Úr második eljöveteléről A bensőséges imádság hatása A fejsze a fák gyökerére vettetett A szimbólumokról A reinkarnácioról https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGitFkmVX00aU66upvEw?e=PR4zl8Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURwA csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg. https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGitFFC5vYOQU8xV-VPQ?e=NmnqmHKarsay István 2024 juniusi szellemtani hírlevele – SBK_Hirlevel_231 https://www.youtube.com/watch?v=RBed5FUqjp4Az esőtündér – Spirituális film | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-07, 07:15 | |
| Részletek közlésekből a mai időkre Zita médium által. (Magyar Szellemkutatók Társasága. Cleveland) Harcmodor az utolsó időkre: Az igazság törvénye él és uralkodik! Az igazság törvényt tart fent az alacsonyabb világokon is. A harcmodor változott: az ellentét élesebb megfigyelőbb ma, mint valaha. Az ellentét erősebb és erőszakosabb. Nagyobb mennyiségben, nagyobb erőszakkal – és mivel kegyelmi időket élünk – nagyobb lehetőségekkel tódul bele innen az asztrális és mentális világból a fizikai világba. Tehát ma jobban résen kell lenni, mint valaha! Más harcmodort kell felvenni az ellenséggel szemben! Ma már nem lehet az ember tudatlan, naiv, amikor ez a nagy mennyiségű ismeret és tudás tódul a világátokba, akár az igazság területén, akár a társadalmi területeken, akár a tudomány területén. Nem mondhatja az ember, hogy nem volt lehetősége Krisztus igazságának megismerésére, tehát ha akar, tanulhat, ha akar ismerkedhetik az ismeretlennel, a lehetőségek ma fennállnak és megadathat. Az ellentét erősebb most, mint valaha. Veszélyes dolog ma hallgatni, embertestvéreim! Más időket élünk mint 2000 évvel ezelőtt, az idő közel van, a Föld mindennemű változáson megy át. Ezekben az időkben nincs református, baptista, katolikus, zsidó vagy spiritiszta, hanem vannak, akiket az igazság felment, és vannak, akiket az igazság elítél., Minden igazságismeretetek ellenére sem látjátok át a maga valóságában az ellentét munkáját ma a Földön! Az Igazság törvényt tart fenn a ti világotok felett is, mert minden eszközre szükség van, ahol a rossz hullámzása és piszkos áradata megtörik. Tőletek is azt várjuk el, hogy az igazságnak megfelelően éljetek tisztaságban, és használható eszközök legyetek a magasabb szellemvilág kezében. Az ellentéttel és a bűnnel ne áruljatok egy gyékényen. Ne váljék belőled gerinctelen és jellemtelen ember, ne válj olyanná, aki eladod Krisztust, hol 30 ezüstpénzért, hol kisebb, jelentéktelenebb összegekért. Az ellentét alkalmazkodó természetű, köpönyegforgató. Egyik társadalomban ateizmus formájában van jelen. A másik társadalomban a materializmuson, az anyagimádáson, és a testiségen keresztül mindenféle érzéki szenvedély és vágy táplálásában – amin keresztül teljesen eltompítja az embert – hat. Ennek következményeként elveszti az ember a tisztánlátását, józan gondolkodását, és csak él a mának. A mai társadalomban elszabadultak a szenvedélyek, alkohol, kábítószer, gyógyszerek. A Sátán elszabadult, és minden olyan embert a hatalmába kerít aki a szolgálatába szegődik. A rossznak ez a koncentrálása hozza létre azt, hogy néhány évtized múlva már különösen nehéz lesz a helyzete a Hitben élő, az igazsághoz ragaszkodó embernek, vagy olyannak, aki a szeretetét akarja megvalósítani, mert az adakozó kézre ráütnek, ha ugyan tőből le nem vágják azt. Ma még könnyebben juthatunk jóhoz, és ki kel használni ezeket a lehetőségeket az ismeretszerzésre, hogy a vizsgákon sikeresen juthassatok át. Az ember tudjon meghajolni az igazság törvénye előtt, álljon meg alázatos lélekkel. Az ember szokja meg az egyenes tiszta, szeretetteljes beszédet, de ne legyen képmutató, ne legyen benne számítás. Az ember tanuljon meg mindent ebből az igazságból, mert minden ebben az Igazságban benne van, amelyre ma és az idők végeztéig a földi embernek szüksége van. UI: Teremtés, bukás és a megoldás: felemelkedés https://www.youtube.com/watch?v=hrotkM_HnFI&feature=youtu.be | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-08, 06:19 | |
| A pokol, a tisztítótűz és a mennyország 1
Részlet Márk evangéliumának szellemi magyarázatából
Péter apostol szelleme Antal médium által
Minden nép vallása büntetésről és jutalmazásról beszél, de minden felekezetnek hívei másként képzelik el ezt a büntetést és jutalmazást, sőt egyugyanazon felekezet híveinek is különböző fogalma van róla. A bűnössel szemben a kiegyenlítést büntetésnek tartják. Mi tiszta szellemek ezt egészen másként fogjuk fel; mi a bűnös számára mindenben szükségszerűséget, célt és kegyelmi eszközt látunk.
Az emberek azt hiszik, hogy a földön elkövetett bűnök a túlvilágon visszafizettetnek, s úgy vélik, hogy ez a visszafizetés: büntetés. Nem úgy van kedves emberek! A túlvilágon csak nemezis van, mely a visszafizetésből folyik. Két folyamat nem mehet egyszerre végbe; az egyiknek előbb be kell végeznie működését, hogy a másikat megteremthesse; egyik állapotnak kell a másikat szülnie s egyik meg kell, hogy előzze a másikat. A dolog nem is lenne olyan súlyos, ha az, aki a földön bűnt követett el, a túlvilágon megfelelő büntetést, a büntetés után pedig bocsánatot és megváltást nyerne, hogy azután örökre üdvözült szellem lehessen. Ez azonban ellentmondana Isten tökéletes igazságosságának.
Megcáfolta ezt Krisztus is az ő evangéliumában s világos szavaival teljesen megsemmisítette ezt a felfogást, midőn így szólt: „Békülj ki ellenfeleddel, míg az úton jársz, nehogy a bíró elébe hurcoljon, s a bíró átadjon a porkolábnak, hogy börtönbe vettessél; bizony mondom néked, hogy onnan addig ki nem jössz, míg az utolsó fillért is meg nem fizeted".
Aki az Úrnak ezen szavait megérti, lehetetlen, hogy gondolataiban helyet adjon az említett felfogásnak. Idézett szavai kiegészítéséül azt is mondta Krisztus más helyen: „Az én Atyám házában sok hajlékok vannak". Úgy is van; s mi ezeket a hajlékokat celláknak nevezzük és a mindenségben számtalan ilyen cella van. Ha az ember emberré létéhez kapott feladatait nem teljesítette, s azokat teljesítetlenül vagy félig teljesítve jön át, egy cellába zárják őt, amelyet leghelyesebben a „hallgatás cellájának" nevezhetünk; ez az ő túlvilági sínylődő ágya, amelyen ráér állapotáról gondolkozni. Ha azután feltalálta önmagát, t.i. ha gondolatai tudatára vezették annak, hogy meghalt, s most mint szegény lélek, a túlvilágban van, de azzal, hogy jelenben mi történik vele, még nincsen tisztában, - akkor eljönnek hozzá a világosság angyalai, s a szegény lélek bensőjébe egy sugarat vetítve, alkalmat adnak neki annak a keresésére, megtalálására, amit a cellába magával hozott.
Ekkor a szegény lélek bensőjében a beléje vetített fénysugár felvillanása után felébred a nemezis öntudata, mely fokozatosan növekedik, alakot s formát ölt benne; egyik rémkép a másik után merül fel vergődő lelke mélyében. Ezek a rémek pedig nem egyebek, mint a szellem bűneinek plasztikus alakjai, a melyek azután mindig fenyegetőbben és fenyegetőbben emelik fel fejüket, mígnem teljes elnyeléssel fenyegetik szellemét, mintha csak meg akarnák bosszulni magukat a szegény lélek vétkei és mulasztásaiért s addig kínozzák őt, míg be nem ismeri őket, s azt nem kiáltja: mea culpa!
Ezzel a beismeréssel azonban még nincs vége a dolognak, mert a rémalakok még csak most jutnak valójában a szemrehányás és önhibáztatás, az önvád és önigazolás követelő hangjaihoz. A szegény lélek pedig a nemezis ezen állapotában a félelem verejtékét izzadja; majd a hideg rázza, majd forrósága van, s nem tud szabadulni lázától. Mert valóságos gonosz láz az, ami a szegény lelket ilyenkor hatalmába kerítette, s addig olvasztja, s rázza, míg csak szilárdan fel nem teszi magában, hogy minden rosszat jóvá tesz és bármi áron is kibékül minden ellenségével.
Elviselhetetlen a nemezisnek ez állapota és alkalmas a legmegátalkodottabb lélek megpuhítására, sőt képes az ilyen lélekből még a gyűlölet legutolsó szikráját is kioltani.
A nemezis tartama különböző, hosszabb vagy rövidebb ideig tartó; aszerint, amint több vagy kevesebb olyan alakot kell előszólítania, melyeknek a szegény lélekkel számadásaik vannak. Természetesen jó lenne, ha az ilyen szegény lélek a nemezis eme félelmei, gyötrelmei és pokoli kínjai között meg tudna halni, de nem halhat meg, mert az életre és bizonyos cél betöltésére teremtetett; kénytelen tehát élni és céljait betölteni. És minél inkább vonakodik az akarat, annál tovább folytatja a nemezis kínzó műveletét; annál hatalmasabbakká nőnek az alakok; annál rettenetesebbekké lesznek a rémek s annál nagyobb lesz a forrósága, metszőbb a hidegsége amaz iszonyú láznak, mely képes a legkeményebb követ is megolvasztani s a legforróbb vizet is megfagyasztani.
A szegény lélek előtt iszonyú büntetésnek tűnik fel ez a láz, pedig pusztán Istennek nagy kegyelme az, mely a szellemet bűnbánatra, kiengesztelésre és megigazulásra képesíti, hogy majdan annak a békének is részesévé lehessen, melyet Isten minden jóakaratú embernek megígért. Nemezis nélkül, kedveseim, nem jönne létre a jóvátétel, mert a bukott szellem igen gyenge ahhoz, hogy ellenségeivel önként kibéküljön; előbb meg kell kínoztatnia, hogy erre képes legyen.
E gyötrelemből meríti az új küzdelemre való erőt és képességet. Amikor pedig a nemezis láza elérte a maga hatását, s a szegény léleknek erőt adott egy új rendeltetésre, akkor a szellem a nemezis cellájából egy másikba, az erőgyűjtés és üdülés cellájába lép be, melyben azután új erőt kell gyűjtenie a türelemre, hogy türelmesen várjon új rendeltetésére.
Ha a szellem a nemezis kínjaiból erőt merített ahhoz a rendíthetlen föltevéséhez, hogy soha többé a régi úton el nem indul, hanem minden hibáját jóváteszi, akkor új cellájában az imádság ad neki erőt ahhoz, hogy türelemmel várja új feladatát. És ekkor a szellem imádkozik és imádkozik; elkezdi Istent, s elkezdi ellenségét szeretni, és sóvárogva várja azt az órát, melyben Isten megadja neki ebbeli szándékainak megvalósításához a szükséges eszközöket. Valamint pedig előbb a bíró előtt volt és saját bűne ítélt fölötte, most a porkolábnak adatik át, ki a börtönbe kíséri őt. Ez a börtön az új test, melybe bezáratik, s amelyben meg kell fizetnie mindent az utolsó fillérig mindenkinek, akinek csak adósa. És ha jóakarata nem elég erős s gyengesége miatt ez új börtönében sem fizet meg mindent, ismét ítélet elé, újból börtönbe kerül és azt addig ismétli, mígnem az utolsó fillér tartozását is megfizette.
Kedves emberek! Ez az igazságosság, Istennek tökéletes igazságossága. Isten nem haragszik, nem büntet, s nem bocsát meg; a bűn ítéli el és küldi a börtönbe az embert, és csak ha mindent megfizetett s ellenségei megbocsátottak neki, akkor bocsátott meg neki Isten is, és akkor lesz igazzá Isten előtt. Ekkor ugyanis már Istennek nincs mit megbocsátania neki, mert a bocsánatot önmaga kiérdemelte azáltal, hogy mindenkivel szemben igazzá lett. És ekkor már feljebb is emelkedhetik; egy szebb, kellemesebb rendeltetésre szolgálván reá, mint olyan, aki minden bűnből tisztázta magát; akiről a bűn bilincsei lehullottak s minden adóssága ki van fizetve.
Szeretettel Bíró Laci | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-09, 06:14 | |
| A pokol, a tisztítótűz és a mennyország 2
Részlet Márk evangéliumának szellemi magyarázatából
Péter apostol szelleme Antal médium által
Az ilyen tiszta, minden tehertől ment szellem azután a könyörületesség szellemévé lesz, aki telve szeretetteljes érzelmekkel, más szegény testvérei tisztulásának vezetésére szentelheti magát szamaritánus szolgálatra.
Így fogjátok fel a büntetés és jutalmazás fogalmát; így jelenti azt ki Jézus félreérthetetlenül az ő evangéliumában. Annak, aki még nem lett igazzá, nem lehet békessége; csak ha minden teremtmény társát kielégítette, jut a teremtmény az igaz békéhez és lesz megelégedett önmagával, mert akkor már mások is meg vannak vele elégedve. Isten, az örökké kegyelmes Atya mosolyogva tekint le az ilyen megelégedett gyermekeire, s örül az ő munkájuknak, mely őket megelégedésre vezette.
Igen, kedves emberek, az a csodálatos Isten teremtésében - csodálatos, mert a legmagasabb szellemek számára is Megfejthetetlen, - hogy a bölcs Teremtő mindent beleültetett az ő teremtményeinek szellemébe: az ítéletet úgy, mint a büntetést; a jutalmazást, a boldogságot, a békét; nem kell tehát azokat mindenkinek külön-külön adományoznia, mert hiszen ő már a teremtésnél gondoskodott mindenről. Ez az a csoda, ami a szellemeknek talán örökre csoda fog maradni: hogy lehetséges valamit olyan tökéletesen megteremteni, hogy az örökkévalóságon át se legyen soha rajta semmi javítani való!?
Mily kicsiny egy ilyen "szellem"-nek nevezett lény, s mégis mennyi tulajdonság és erő van benne! Megszámlálhatatlan, megnevezhetetlen! Igen, mert a tökéletes Istenből, mint tökéletes mag származott ki, s azért képes tökéletes teremtménnyé is válni, hogy mint ilyen Istenhez visszatérvén, Vele egyesüljön, és ha egyszer egyesül Vele, mindig isteni legyen, mindig boldog, mindig tökéletes maradjon. Milyen messze vagytok még ti, kedves emberek, ettől a tökéletességtől!
Valóban, a nemezisnek sok fázisain és szüntelen bebörtönzésen kell, hogy átküzdjétek magatokat, hogy felebarátaitok előtt igazakká legyetek és a békét, a valódi békét megtaláljátok!
Ugyebár, kedves embertestvéreim, a ti felfogásotok szerint kevés vigasztalót mondtam e szavaimmal nektek? De azért én mégis oly igazságot beszéltem, melyet Isten engedett meg kinyilvánítanom; az igazság ellen pedig, kedves testvéreim, nincs felebbezés, az igazságnak be kell teljesednie! E nélkül nincs tökéletesség, nincs nyugalom, nincs béke; hanem örökös átmenet és örökös tisztulási és erjedési folyamat, míg csak minden, minden be nem teljesedik!
Kedves embertestvéreim! Mik vagyunk mi tiszta, világos szellemek ma hozzátok képest! És mégis mennyit kell még nekünk is elvégeznünk, hogy tökéletesekké lehessünk?! Látjátok, ez a feladat is, melyet most teljesítünk, egy szakasza annak az útnak, mely célunkhoz közelebb vezet. Mi azonban csak úgy juthatunk célhoz, ha másokat is odasegítünk; mert minden, minden összetartozandó; egyik a másikat és minden mindent kell, hogy segítsen. A jobbnak magához kell vonzania a rosszabbat, s minél inkább képes magához vonzani a rosszat, annál inkább vonzza őt is a jobb. Így vonzza egymást minden s mégis csak Egy az, aki mindeneket vonz.
Oh emberek, milyen nagynak kell lenni ennek az Egynek, aki mindent, de mindent magához vonz! Sem mi tiszta szellemek, sem az angyalok soha az Ő nagyságát fel nem értük; mélységét át nem pillantottuk, bölcsességét teljesen meg nem értettük. És mégis vannak itt a földön olyan kis férgecskék, akik azt merészkednek mondani, hogy ez a Nagy, Erős, Bölcs nem létezik! Oh nemezis, oh nemezis! Mennyit kell még neked ezeken a szegényeken dolgoznod, míg oly erőssé teszed őket, hogy belássák gonoszságukat?! Hány és hány testet kell még ezeknek ölteniük, míg mindent jóvá tesznek, amit vétkeztek, és amíg mindazokat igazakká teszik, kik tanaik és példáik által megtántorodtak? Szegény adósok! Hol van a világnak az a mérlege, amelyen az ő adósságukat híven le lehetne mérni?! És mégis, mégis nekik is tökéletesekké kell egykor lenniük, mert ez minden teremtményre nézve törvény. De lehetnének valaha azzá, ha nem lenne nemezis? Soha, soha, az egész örökkévalóságon át sem! Azért köszönöm neked Istenem a te rettenetes nemezisedet és azokat a börtönöket, melyeket a szegény lelkek számára teremtettél, hogy igazakká lehessenek önmagukkal, felebarátaikkal és Veled szemben, Mindenható!
Oh kedves testvéreim! Jó annak az embernek, akit halála után mindjárt elér a nemezis; jó neki, mert az nem volt rossz ember; de jaj annak, aki hosszú időn át pihenés nélkül bolyongani kénytelen és sehol nyugalmat, sehol békét nem talál! Jaj annak az embernek, akit túlvilági bolyongásaiban a nemezis kikerül; és kétszeresen jaj az ilyen szegény léleknek, mert az még a túlvilágon is bűnt bűnre halmoz!
Ezek a szegény lelkek a világ szerencsétlenségei; ők az emberek fülbesugói, akik mindazon szenvedélyekre ösztönzik, melyeknek a földön maguk is rabjaik voltak. Mindenütt találhatók ilyen szellemek, ahol emberek vannak; a házakban, az utcán, a világ minden helyén. A bűnös emberek leghívebb követői ők azért, mert nem lehetnek el emberi szenvedélyek nélkül, de nem lévén anyagi testük ahhoz, hogy szenvedélyeiknek hódoljanak, a hasonló szenvedélyeknek hódoló embereknél tartózkodnak, velük együtt élveznek.
Ők azok, kikről az Úr azt mondja evangéliumában, hogy bolyongásaik és szenvedéseik közepette várva várják azt az órát, amikor olyan emberhez köthetik magukat, kiknek szenvedélyeik nekik rokonszenvesek. Ezek a szegény szellemek azok, akik az embereket megszállják és számtalan esetben a legnagyobb romlásba taszítják, mert attól az embertől, akiben nincsen meg a jóakarat a bűneiből való megtérésre, el sem távolíthatók..
Mert kedves emberek, a nemezis nem ragadja meg az olyan szellemet, akiben jónak legkisebb szikrája sincs meg. A nemezis csak az olyan szellemet ragadja meg, amelyik a rosszal szakítani akar, hogy a jóhoz forduljon. Ehhez eljön a nemezis, hogy segítsen neki a rosszal való szakításban, a bűn kiirtásában, amidőn szeme elé varázsolja a bűn rémképeit a maguk természetes alakjában, hogy iszonyat őket látni.
Ezért áldottam Istenemet azért, hogy beleültette a nemezist is az ember szellemébe s ez a nemezis életre kelhet benne azon órában, amikor e szegény lélek már belefáradt a rosszba s meg akar térni a jóhoz. És azért köszöntem meg Istenemnek a nemezis jótéteményét, mert boldog lesz az az ember, akinek lelkében a nemezis feltámad, s alakjait úgy szólítja életre, amint a lélek azokat magában hordozta.
És íme ezt nevezik az emberek büntetésnek, ami Istennek ilyen végtelen kegyelme?! Oh emberek, milyen visszás a gondolkozástok! Ellenkezőleg: az van megbüntetve, akit a büntetés utol nem ér; aki mint szellem büntetlenül kénytelen a földön bolyongani, keresve keresvén az emberek között valakit, akihez magát hozzáköthesse, hogy régi bűnös vágyainak tovább áldozhasson! Az ilyen szellem van megbüntetve azért, mert nemcsak nem szabadul meg a bűntől, de sőt még bűnt bűnre halmoz, miáltal bűnterhe mindig nagyobb és nagyobb s végül oly nagy lesz, hogy tovább már nem bírja és összeroskad alatta erőtlenül, tehetetlenül.
Ezt a szerencsétlen szellemet aztán, mivel már akarata nincs, a természeti elemek megragadják és érzés nélkül, öntudat nélkül ide-oda űzik a mindenségben, mígnem a természet viharai annyira szét nem rázzák őket, hogy megérnek a szellemi nyomorultak menedékháza számára, hogy ott várják be a megváltó nemezist.
Szeretettel Bíró Laci | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-10, 06:09 | |
| A pokol, a tisztítótűz és a mennyország 3 Részlet Márk evangéliumának szellemi magyarázatából Péter apostol szelleme Antal médium által Oh, kedves emberek! Nagyon sok és terjedelmes könyvet lehetne írni a szegény nyugtot nem találó szellemek állapotairól, kiknek sem az ember imádsága, sem cselekedete mitsem használ. Mert minden iránt érzéketlenek, eltompultak, s mert lényegtörvényük megromlott, lelkiismeretük halott. Senki és semmi nem segíthet rajtuk és épen azért az elemi természettörvénybe kell, hogy lesüllyedjenek, mert már csak ez képes őket ismét életre és mozgásra serkenteni. Ezek amaz állapotok, melyeket úgynevezett vallásaitok egészen másképpen neveznek. Pokolról és tisztítótűzről beszélvén nektek; pokolról, tele kínnal és gyötrelemmel, s égő tisztítótűzről, a mely megtisztítja a szegény lelkeket! A nemezis valóban éget és tisztít s keserves fájdalmat is okoz; valóságos tisztítótűz tehát, a mely mindaddig szakadatlanul tisztit, mígnem az utolsó árnyalatig mindent kitisztít! A pokolban, a nyugalomnélküli állapotban azonban semmi sem tisztul, mert nem is tisztulhat; ott minden érzéketlen és kihalt; a szegény léleknek semmi sem fáj; szakadatlanul bolyong egyik helyről a másikra, s bűnt bűnre követ el egymásután, szünet nélkül. Lássátok, kedves emberek, ez a pokol, ahol örömujjongással követik el a bűnt. Ebben a pokolban a fájdalom nem oly nagy és nem oly állandó, mint a nemezisben, a tisztítótüzben. Ott csak egyhangúság, bűn s mindig bűn és iszonyú sötétség van; mert hiszen ha csak egy szikrácska fény hatolhatna is belé, nem követtetnék el a bűnre újabb bűn! Ebben az állapotban a beismerés meg van halva, ahol pedig beismerés nincs, ott világosság sincs; ott csak sötétség van mindenfelé. Azok a szegény lelkek, a kik a pokol állapotában vannak, nem ismerik a jót, csak a gonoszt s annál inkább tetszelegnek a gonoszban, mentől gonoszabb az; sőt örvendenek a gonosznak és annak, ha minél több embert a gonoszságra csábíthatnak! Igen, kedveseim, a pokolban öröm van: öröm a bűn felett, épen úgy, amint a mennyben öröm van a jó miatt; mert menny és pokol ellentétek ugyan, de nem az öröm és fájdalom ellentétei. Fájdalom csak a nemezisben, a tisztítótűzben van, hol a gonosz elsöpörtetvén, a szegény lélek megtisztul. A pokolban van a halál; a tisztítótűzben a születés; a mennyben az élet. Ez a szellemek háromféle állapota: lebuknak a halálba, és a halálból újra születnek az örök életre. Ha tehát szellemi emberekké akartok lenni, a tisztulás, a bűnök levetésének tűzén át kell megszületnetek, mert a földön egy ember sem lehet tiszta szellemmé, amíg a tisztító tűzön át nem ment. Boldog az az ember, a ki ennek a tisztító tűznek jórészét már a földön kiállotta, aki tehát a nemezist már a földön előidézte, s letisztított magáról annyit, amennyit csak képes volt letisztítani! Boldog azért, mert az ő tisztítótüze odaát rövid ideig fog tartani s gyorsan megszülethetik arra, hogy az örökéletbe bemenjen. De jaj, jaj annak a földi embernek, ki soha sem gondol arra, hogy tisztítótűzét meggyújtsa, és soha sem gondol arra, hogy annyit letisztítson magáról, amennyit csak képes. Az ilyennek sok-sok időre lesz szüksége, míg az életre megszülethetik. Az ilyen ember sokáig fog ott bolyongani, hol kevesebb fájdalom, de annál több bűn van, melyet semmiféle szellemi tűz meg nem tisztíthat; az ilyennek a természet viharai által kell ide oda dobáltatnia, mígnem valamikor, sok-sok idő múlva a nemezis tisztító tüzébe bejuthat. Oh emberek, emberek! Ha hitetek lenne, elfogadnátok és megértenétek az én szavaimat, és akkor lehetne segíteni rajtatok; mert az én szavaim igazak, Istentől való igazságot tartalmaznak azok, ha nem is tetszenek nektek; a ti kedvetekért azonban nem másíthatom meg őket. Én az Isten törvényéből beszélek; ugyanazon törvényből, melyben Uram is élt, és beszélt, miután én hű szolgája voltam neki s az is maradok mindörökké. Örömmel teszem ezt és köszönöm Istenemnek azt a feladatomat, hogy nektek embereknek az igazságot hirdethetem. Mily nagy lenne azonban az én boldogságom, ha ez általam hirdetett igazság szavai megtalálnák az utat az emberek szívébe, hogy életre keltsék benne az örök élet gyümölcsét! Mindig világosabbak és világosabbak lesznek azok a szférák, melyek a földi légkörre nehezednek, mígnem eljön az ideje annak, hogy egészen áthatják a földi légkört, s lehetségessé teszik az embereknek azt, hogy az igazság fényénél vizsgálhassák önmagukat. (Mert a mostani végidők utolsó akkordjaiban minden még földön élő lélekben megvilágosodik lelkének sorsa és tisztán fogja látni, hogy ebben az életében esélye volt a lelke megmentésére, hisz másképpen talán nem is lett volna értelme a leszületésnek, hacsak nem mások próbatétele miatt és az is világosan a tudatában lesz, hogy milyen kevésen múlott a mostani elbukása.) Ekkor lészen sírás és fogcsikorgatás a földön, mert a bűnös ember nem bírja elviselni az igazság fényét s annak tükörében nem szemlélheti magát anélkül, hogy haját ne tépné és kétségbe ne esnék. Ennek az időnek azonban egyszer mégis el kell jönni, mert Isten minden teremtménye iránt kegyelmes! A szférák vonzása már folyamatban van; a taszító elemek a föld bensőjében már csoportosulnak s nyomást és ellennyomást hoznak létre. Ezen nyomás és ellennyomás hatása alatt van most a földkéreg összes lakóival egyetemben. A gonosz erők és anyagok és az őket igazgató szellemek összeütközése immár elkerülhetetlenül kilátásban van; s minden összeütközés keveredést és chaost fog létrehozni, mígnem a chaosból a tiszta elemek felszínre kerülnek, a tisztátalanok pedig kiválnak és a fenékre ülepednek. A közeli kilátásban álló összeütközésnek eképpen új bukás lesz a következménye; a bukás után azonban következik majd újból a kegyelem; újabb kiválások és új képződmények. Az emberek érzik ezt a nyomást és ellennyomást; tudják azt is, hogy katasztrófához kell vezetnie; ennek a katasztrófának módja, ereje és következményei felől azonban nem tudnak számot adni maguknak, csak egymásra néznek és azt kérdik: mi lesz? Senki sem tud erre nekik felelni! Én azonban felelni akarok nektek kedves emberek s már feleltem is a elmondottakban: egy újabb összeütközés, bukás, kiválás és egy új képződés van a küszöbön. Legyetek készen reá!
Megjegyzés: Hogy világosan érthető legyen, a bolygó szellemisége, azaz a Földanya tisztulásra és rezgés szintemelkedésre vágyik, ezért meg kell tisztuljon. Hatalmas vulkáni tevékenységek folyamatával a föld belsejében összegyült salakanyagot a bukottak szellemeivel együtt kiveti a külső sötétségbe és, ha megszabadult a lefele húzó terhétől, valósággal újjászületik és megkezdi a felszínének újrarendezését, hogy fogadhassa az elkövetkező magasabb szintű civilizáció szellemkontingensét.
Szeretettel Bíró Laci
| |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-11, 06:20 | |
| Részletek közlésekből a mai időkre Zita médium által. (Magyar Szellemkutatók Társasága. Cleveland) Útmutatás az utolsó időkre (részlet) Voltak olyan emberlelkek, akik - bár a földre kerültek, - de még voltak fogalmaik a magasabb világokról, a szeretetről, erényekről. Ezek voltak a hordozói a szellemi világból jövő eszméknek. Így minden nép, nemzet kebelében megtalálható a szellemi mag, a szellemi elit, akik a tiszta érzéseknek fáklyahordozóivá váltak. De megtalálható az általános tömeglélek, aki csak kisebb hányadban, kisebb mennyiségben képes átvenni és regisztrálni. És van minden népnek, nemzetnek salakja, amely az indulatos, ellentétes érzések hordozója, minden szépnek és jónak elrontója. Egy csoport élete mindig attól függ, hogy mekkora az arány a Mag és az alacsonyabb rendű salak között. Minden nemzet magva, a központi mag már betakarítatott, és a mennyei csűrökbe gyűjtetett. Az utolsó időben minden népnek, nemzetnek a salakja maradt itt, azok, akik nem hasznosították a jó hatásokat és lehetőségeket, amelyet az Isteni gondviselés mindenki számára fenntartott. Ezért mondja az Írás, hogy a jelenleg élők háromnegyed része veszendőbe megy. Megmenekülhet tehát még egy negyedrész, és ezek közé tartoztok ti is, akik az utolsó időszakra maradtatok, akik a vallások keretei és kévéi közé hullottatok; akiknek a vallási kereteken belül már nem lett volna lehetőségük, hogy a mennyei csűrökbe az utolsó időbe beérkezzenek. Ennek érdekében jött létre a szellemi mozgalom, ami már a régi időkben is, de most egészen új rendszer szerint megnyilatkozik, bizonyságot téve Mózesnek a kőtáblára írt tízparancsolatáról, Krisztus igazságairól, bizonyságot tesz, hogy az egész teremtett világmindenség két alappillére az igazság törvénye és a szeretetet törvénye. Az ember megterheli magát bűnös érzésekkel, vágyakkal, gondolatokkal. És amikor ezek gyakran történnek, akkor az utolsó időben kitermelődnek a társadalomnak olyan rétegei, amelyek a poklot szabadítsák az emberiségre. Megölik mindazokat, akik egy szentebb, tisztább eszmében hisznek, halálra ítélik mindazokat, akik mint elit, vezetői lehetnek akár egy nemzetnek, akár egy fajnak, akár az egész emberi társadalomnak. Akkor a „a sót kidobják és rátaposnak”. És ha a sót kidobják, mitől ízesül meg az élet a Földön? Nem ízesül meg, hanem gyalázatba fullad az élet, könny és vértenger lepi el a földi életet. Az lesz a fontos, hogy ki milyen anyagi javak felett rendelkezik, az irigység mindenkit arra késztet, hogy minden, ami nem az övé, azt valamilyen utón megszerezze. Tehát többé nem lesz biztonságban az emberek élete. Igyekezni kell, hogy felismerjük a különböző forrásokból jövő magyarázat ne tévesszen meg minket, mindig az igaz, tiszta úton kell maradni. Ha tisztán éltek, a tisztátlan dolgok be nem szennyezhetnek benneteket! Karmáról vágatlanul. Vendég: Karsay István (Karma TV 2013. január 22. adása) https://www.youtube.com/watch?v=9_uPuaT39Sg&feature=youtu.be | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-12, 07:06 | |
| Részletek közlésekből a mai időkre Zita médium által. (Magyar Szellemkutatók Társasága. Cleveland) Ellenerők, ellentétek világa. (meghatározás: az ellentét fogalma azokat a szellemi erőket foglalja magában, akik az első bukáskor Istennel szembe helyezkedtek tudatosan, és ebben napkörben maradtak, ahol most mi is élünk sötét praktikáikkal minél több szellemet visszatartanak a fejlődéstől, maguk mellé akarnak állítani. Őket nevezi a köznyelv Sátáni erőnek, ördögöknek, sötét erőnek, a szellemtan csak egyszerűen ellenerőnek) Az ellentét az elvekkel, eszmékkel, vágyakkal, elgondolásokkal befonja a Földre születőket. Befonja emberies gondolatokkal, kiszínezi fantáziájuk előtt a jövőt, a vágyakat, kívánatossá tesz az ember előtt mindent. De ez csak kívülről látszik kívánatosnak, mert amikor az ember azt megkívánva megszerzi, elfogyasztja, akkor röviden rá kell jönnie, hogy kívánatos küldőben mérget adott neki az ellentét. Így van az ember minden bűnnel: kívánatosnak tűnik és így gondolkozik: „ha ezt, vagy azt elveszem, ellopom, megszerzem…ha ezzel vagy azzal együtt hálok…ha ezt vagy azt elolvasom…ha ilyen vagy olyan öltözékben pompázom…ha ilyen hatalommal rendelkezem….ha az emberek engem megsüvegelnek…ha engem dicsérnek…ha ilyen hírnevem van…ha ilyen jómódom van…akkor az milyen nagyszerű dolog. És az ilyen vágyak miatt az ember törvénytelen eszközökhöz nyúl, amiket az ellentét siet a kezére adni és amiket az ellentét kínál fel neki: „csak rajta, szerezd meg magadnak, ezért élsz…egyszer élsz…nyugodtan fogyaszd el, nyugodtan edd meg, nyugodtan igyál, nyugodtan dorbézoljál, nyugodtan lustálkodjál…csak annyit dolgozzál amennyi a legszükségesebb….köznek magadból ne sokat adj, ellenben annál követelődzőbb légy…ha kell tüntess, ha kell kiabálj, ha kell erőszakkal vedd el, de mindenképpen szerezd meg!” Azt ellenben nem mondja az ellentét az embernek, hogyha valami felett rendelkezni akar, azért keményen meg kell dolgoznia, ezért erőket kell felégetnie, azért helyette valamit adnia kell, semmi a Földön nincsen ingyen, minden amit az ember kaphat, azért árat kell fizetnie. Az ember azt hiszi, hogy amikor az erőiből nem ad, mert a törvényt kijátssza, megmásítja, mert az igazságot hazugsággá változtatja, akkor nem kell fizetni érte. Micsoda óriási tévedés ez! Mert ha előbb nem, utóbb kell fizetnie; mert ha nem kell a földi világban munkával, erőkifejtéssel, szorgalommal, tanulással, értékes dolgok odaadásával fizetnie minden napon, akkor az ellentét eljön érte a halál pillanatában és behajtja rajta mindazt, amit adott neki addig, amíg a Földön volt. Illetve nem azt hajtja be, amit a Földön odaadott, neki, tehát anyagiakat, hírnevet, dicsőséget, jobb módot, előnyt, lehetőségeket, hanem lelkének értékes elemeit! Ebbe az ellentét belekapaszkodik, és a lélek képtelen ideát, ebben a világban ezektől az ellentétes fluidoktól, ellentétes elképzelésektől, gondolatoktól, vágyaktól, szenvedélyektől és téves eszméktől megszabadulni, mert ezek benne vannak, ezekkel az ellentét magához kötötte az érzés –gondolat – és vágyvilágát! Az ellentét, mivel ilyen hatalmas a Földön, azokat is megkeresi, megtalálja, akik őt nem szolgálják híven, akik öt elutasítják, akik nem hajlandók mindazokért a földi anyagi értékekért cserébe halhatatlan szellemüket és lelki erőiket oda adni. Az ilyeneknek rendszerint nagyon megnehezíti az életét és az életkörülményeit, részükre mindig újabb és újabb nehézségeket támaszt. Ezeket az emberlelkeket megszégyeníti, kipellengérezteti; ezeknek nem hagy békét, hogy az emberek köréjük gyűlhessenek és egy kissé megmelegedhessenek. És ami a legszomorúbb, hogy az ellentét ezeket, mivel a földi életben ilyen őrállók, az ilyen emberlelkek kemények, elutasítóak voltak a hízelkedésével szemben, legtöbbnyire a halálig gyötri. Van egy pont az őrállók életében, amikor a földi életből átlépnek ide hozzánk, a lelkek világába, amikor az ellentét teljes egészében győzedelmeskedik feleltük. Miként Jézus felett is győzött, és amikor Ő a kereszten kilehelte a lelkét, ezért mondotta: „Istenem, miért hagytál el engem?”. Ez az a pont, amikor a lélek, a szellem a teljes megsemmisülést érzi; ez az a pillanat, amikor az ellentétnek teljes hatalma van azok felett a lelkek felett, akik nem hódoltak be neki. Ez az a pillanat, amikor a lélek úgy érzi – mint ahogyan Jézus is úgy érzete – hogy Isten elhagyta őt és teljes diadalt aratott felette a Sátán. Ilyen diadalt aratott az első vértanúk felett, a keresztények felett, azután a későbbiek folyamán az inkvizíció által elpusztultak felett és a történelem folyamán számtalan esetben olyanok felett, akiket az életben már nem tudott megtörni. DE csak egy pillanatig tart az ellentét győzelme. Csak egy pillanatra érezheti a győzelmi mámort minden egyes megtört test felett, minden egyes lélek kivégzése felett, aki az Isten akaratát szolgálta életével, vagy egy nemesebb eszméért fáradozott. Az „ellentét gyilkos volt kezdettől fogva”, az ellentét mindig a jónak, az igaznak, az Istentől valónak elpusztítására tört. (saját megjegyzés: Jó példa erre az, hogy az ellenerő ismeri minden belső gondolatunkat, és azon keresztül próbál meg eltéríteni tiszta szándékainktól. Ismeri belső mély, és féletett titkainkat megkörnyékez, és azok teljesítésével akar eltéríteni tiszta szándékainktól. Például: Olyan kapcsolatokat hoz létre, melyek előnyösek ideig-óráig a számunkra, vagy egy jól fizető munkát. Előadások, tanfolyamok előtt olyan helyzeteket teremt, hogy ne lehessen elmenni. (munka – vagy családi esemény, akár egy baleset!) Valami mindig közbejön valahogy! Felborítja családi életünket, hogy a sok probléma mellett ne tudjunk a kijelölt utunkon haladni a sok gond miatt, és még hosszú a sor a sok praktika és ügyeskedésben! És ekkor még nem is beszéltünk azokról a sötét lelkekről, akik a fizikai síkon maradtak, és szándékosan ártani akarnak a másik, földi testben dolgozó léleknek. (ártó szellemek) Hamvas Béla idézet https://www.youtube.com/watch?v=nD_lZFeexpQ&feature=youtu.be | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-13, 07:03 | |
| Mikor jön el a világ vége? - Felvezetés Zita médium közléseinek “Korszakzárás előtt” című kötetéből Az ember kíváncsi természeténél fogva gyakran teszi fel a kérdést, hogy mikor lesz vége e világnak? Ezért minden időkben voltak emberek, akik a világ végével ijesztgették embertársaikat; mennydörögve szóltak arról, hogy rövidesen elkövetkezik a vég. Mondottam már nektek, hogy az Evangéliumi Spiritizmus - ami a Szentlélek munkája - azért adatott, hogy az utolsó időkben az emberiséget minden igazságra elvezérelje! Ehhez viszont nem elég csak a kíváncsiskodás, hanem szükséges, hogy az ember valóban éhezze és szomjúhozza az igazságot, mert akkor „minden igazságot megkap felülről és megelégíttetik.” Megkapja azért, hogy tudása legyen és ne legyen többé tudatlan; megkapja azért, hogy azt helyesen és bölcsen használja fel a maga megmenekülése és a mások megmentése érdekében. Ezért tehát én egyszerű szavakkal megmondom nektek, hogy mikor lesz vége e világnak. Akkor embertestvéreim, amikor úgy e földi világból, mint az emberi szívekből minden isteni jó és igaz kivonul. Ez az a pont, amikor egyetlen pillanattal sem lehet már meghosszabbítani, sem a Föld, sem a Földön élő ember életét. Tehát amikor az emberi szívek kihűlnek, amikor a szeretet helyét átveszi a gyűlölet és nincs semmi jó, ami fenntarthatná e világot, akkor következik be a világ átalakulása. Mert a világok fenntartásához az isteni jóra, az isteni igazra és a szeretetre van szükség! A rossz önmagában meg nem állhat; a rossznak semminemű létjogosultsága nincs, mert a rossz csak árnyék, árnyéka a jónak, hamis, talmi utánzata a valóságnak. Tehát ahhoz, hogy a világok, az égitestek és az egész világmindenség fennállhasson, tiszta, isteni erőkre és isteni szeretetre van szükség. Szükséges tehát, hogy az Isten teremtményei ezzel a jóval, ezzel az igazzal rendelkezzenek. A földi életben a világ sói azok, akik nagyobb mennyiségben bírták és bírják magukban ezt az isteni jót. Olyan tulajdonságaik vannak, amikkel áldozathozatalra képesek a többiek érdekében. Ezekért a jókért - ezt relatíve mondom - ezekért az igazakért állnak fenn az anyagi és félanyagi világok. Amikor viszont már nemcsak üldözik, hanem még az írmagját is kiírtják a tiszta erők hordozóinak, akiknek áldozatából még lehetséges volt a Földön az élet, és a nagy harc és nagy üldöztetés miatt többé nem öltenek már testet a magasabb szellemi világok lakói, akkor e világ ebben a formájában véget ér. Igaz, még azok a kevesek is, akiket én így jelölnék meg, hogy maradékok, olyan nagy-nagy üldöztetésnek lesznek kitéve, hogy ezekért a maradékokért, ezekért az igazakért megrövidülnek a szenvedésteljes és gyötrelmes napok. Mert az ellentét minden erejével, amit a jótól és az igaztól vett el, gonosz dolgokat fog művelni. A maga világi hatalmának megerősítésére törekszik, de ezt az isteni végzés gátolja és lassítja, hogy még ezen időkben is legyen lehetőség azok részére, akik megtérnek az isteni jóhoz. Isten új és új kegyelemmel, új és új erőkkel látta el a Földet a mi Urunk a Jézus Krisztus megjelenésével, Aki Földről való távozása után itt hagyta az Ő erőit, hogy az embernek élete és lehetősége legyen az isteni jóhoz térni, hogy el ne vesszen. Mert a Teremtő nem akarja a bűnös halálát, hanem azt akarja, hogy megtérjen és éljen. Szükséges, hogy időnként ezek a nagy összeomlások úgy a Föld életében, mint az egyes emberek életekben bekövetkezzenek, hogy az ember eszmélni kezdjen és rádöbbenjen, hogy minden megváltozott; hogy nem művelheti a végtelenségig azt, amit eddig művelt és cselekedett; hogy nem szaporíthatja a cselekedeteivel, az érzéseivel a rosszat, mert minden elhintett rossz kikel; kikel az ő életében, kikel a Föld életében, és a kikelő rossz felfalja, megöli a jót. Ha pedig a jó elfogy, nincs amiből a rossz élni tudjon; vámpír természetével hiába szeretne új és új friss vérhez jutni, azt másokból elszívni, nem lesz rá lehetősége. A bűnös ember tévesen azt gondolja, hogy azoktól, akik áldozathozatalra képesek, a végtelenségig elvehet és elszedhet mindent. Azt gondolja, ha arcul verik őket és nem ütnek vissza, hanem a másik orcájukat is odatartják, akkor azt a végtelenségig cselekedhetik velük. Nem így van!... Összeállította: Bíró László A csatolt anyagok listája: Mikor jön el a világvége? A magyarság spirituális felemelkedése Forrongás állapotában A szellemi tanítót tanítószellemek segítik Az úri szent vacsora Az erények és hatásaik HANG - Válogatott gondolatok 24.06.12. https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGitIZdSWMohPOsVNeZA?e=5w34DGInnen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURwA csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg. https://www.youtube.com/watch?v=9-bcuGnYk3IImé előre megmondtam néktek 6. – Hangoskönyv részlet (Lilla) https://www.youtube.com/watch?v=SpXG1XNJUBc&t=204sElszórt kalászok III. kötet – Hangoskönyv (Levi) https://www.youtube.com/watch?v=4Y4Q-KSOMSAIstenben hinni jó – Keresztény film | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-14, 06:50 | |
| A vallás magyarul vállalás Részlet a Névtelen Szellem „Mai kor vallása” című kötetéből Hiába tudós valaki, ha a legfőbbet, a legszükségesebbet: saját lelkét, saját szellemét elhanyagolja, mert akárhogyan tagadja is ilyennek létezését, az mégis van. Nem érti az ilyen ember azt sem, hogy mi az élet, ha szellemét, lelkét letagadja. Szegény az ilyen és sajnálni való, mert tévutakon jár, a valóságot álomnak hiszi, az álmot pedig valónak; elmerül saját gondolataiban és bölcselkedéseiben és gőgösen visszautasít mindent, ami őt a helyes útra terelné. Az anyagi tudomány megszűnik, ha a szellembirodalomba lépünk át. (Az anyagi vagy világi tudásnak a túlvilági életben semmi hasznát nem tudjuk venni, hiszen a földi anyagi világból a szellemi világba költöztünk. Tehát az anyagi tudás helyét egyértelműen átveszi a szellemi tudás, ha van belőle a szellem tudatában. Ha van, akkor az abban a világban világosságot jelent, ha pedig nincs, akkor sötétséget és erőtlenséget.) Materializmusra nevelik az ifjúságot, ebből táplálják a tudományra és hitre szomjas lelkeket. Így a materializmus egyre terjed, és szedi áldozatait a mai emberek szellemei közül. Másfelől a hitre való hajlamot magukkal hozott emberek a vakhitben keresik, így sem az egyik eszme, sem a másik nem elégítheti ki a lelkeket. Az egyenes útról, a szeretetről minden esetben letérnek, és lelkük üresen marad, mert nem tudja betölteni sem az anyagi élet, sem a fennálló vallások valamelyike. Egyetlen érzés az, ami felemel, egyetlen gondolat az, ami mindenre gyógyítólag tud hatni, legyen az egyéni vagy társadalmi kérdés megoldása: a szeretet! Az igaz, tettetés-nélküli szeretet, mely a lelkek mélyéről mintegy ellenállhatatlanul tör elő. A minden gondolkodás és fontolgatás nélküli segíteni vágyás. Ez az a testvéri érzés, amely nem kérdi: ki vagy? Mi vagy? Csak, hogy rászorulsz-e a segítségre, vigasztalásra? S ha igen: bőven osztogatja akár az anyagi, akár a lelki javakat. Van-e olyan ember, aki jótéteményeit elfelejteni és saját hibáit egyre szem előtt tartani igyekezne? Ilyen ember - sajnos - vajmi kevés van, és ezek azok a kevesek, akiknek van vallásuk, magyarul ez vállalás. Ezek nem tévelyegnek, legyenek bármely vallásfelekezethez tartozók is. Ők tudják, hogy van lelkük, hogy van egy halhatatlan szellemük, mert érzik, hogy valami őket egyre ösztönzi, egyre nógatja a jóra, a szépre. Fel van írva lelkükben a szeretet törvénye, az parancsol, az irányítja minden tettüket és gondolatukat. Ez az igazi vallás, az igazi krisztusi parancsolat. szemlézte: Bíró László UI: Fatime https://www.youtube.com/watch?v=BnhEIrukTgc | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-15, 06:39 | |
| Mikor jön el a világvége? Zita médium közlése - 2001.november.11. Minden földi kataklizma előtt jelek mutatták, hogy a békés, a kényelmes, a nyugodt idők elmúltak és a jövőben valami be fog következni. Testvéreim, most sem mondhatja az ember, hogy ne lennének jelek, amelyek az idő rövidségére utalnak. Számtalan jel mutatja ezt, az ember élet- és érzésrezdülésében, gondolkozásmódjában, az idő rohanásában és felgyorsulásában, a természeti világ tönkremenetelében, az egyre nagyobbá vált hitetlenségben, a bűnök, a gonosz megszaporodásában és megerősödésében, az erkölcsi korlátok lerombolásában, a szeretet kihülésében.
Tükörképet mutat az ember részére a természeti világ is, amiből látni kell, hogy a természet nem olyan dús, nem olyan megújuló, nem olyan tiszta, nem olyan boldogságot hordozó, mint annak előtte volt. Látnia és éreznie kell, hogy az élet zamata, az élet íze miként fogy el és nem leli örömét az ember még abban sem, ha az egész világot megnyeri is. Éreznie kell, hogy az idő közel van! Ha időt akarnék mondani, miként azt mondottam már néktek a XX. Század végén: ez az évszázad és talán még egy harmad. Természetesen a pontos időt még az ég angyalai sem ismerik, annak ismerete csakis a mi Atyánk, Istenünknél van. Az azonban nyilvánvaló, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább, nyilvánvaló, hogy az ellentét elszakította láncait és tömegesen testesül e világban. Mindegy, hogy a tudomány hogyan, miként szeretné az emberi szaporuzlatot különféle szerekkel szabályozni, nem lesz képes rá, mert óriási a nyomás a legalacsonyabb pokoli mszférákból a Föld lakóira, hogy ide leszülessenek. Tehát a Föld népessége nagyban növekszik és mivel – szellemi szempontból nézve – az emberiség legnagyobb része kárhozatra készíti magát, a jónak képviselői közül pedig egyre kevesebben öltenek testet, ezért a Föld teljesen kitér egyensúlyából és a rossz a jó rovására alaposan megszaporodik. Ha megszaporodik, szava, hatalma és ereje lesz és elsöpri mindazokat, akik tisztább ideákhoz és nem a materialista elvekhez kapcsolták magukat. Megint szellemi szempontból mondom: a fehér faj veszélybe kerül és ebben a legszomorúbb az, hogy mindehhez a lehetőséget maga a faj szolgáltatja, és így kiteszi önmagát azoknak a viharos sötét erőknek, amelyek átveszik az uralmat és tombolni fognak e világ felett. Így még azokat is, akikben néni jó, némi ellenállás van a rosszal szemben és egészséges szemlélettel rendelkeznek, ez a megduzzadt, ez a mindent elárasztó, tomboló sötét erő megtöri, mert olyan napok lesznek ekkor, hogy az élők irígyelni fogják a holtakat. * A mai emberiség talán megérti a másik ember szavát, megérti a szenvedőt, bele tudja helyezni magát az éhezők, a földönfutők, a kibombázottak helyébe? Nem tudja testvérem! Összekeverednek érzésben és gondolatban és ez az összekeveredés egyre messzebb és esszebb sodor népeket, nemzeteket egymástól és Istennek akaratától, az isteni szeretettől, és hozza létre a káoszt a világban. Erre a káoszra a természeti törvények is reagálnak, hiszen a természeti törvényekben erők müködnek, amelyeket ki lehet lendíteni a maguk megszokott, Istentől elrendelt pályájukról. Ezért a természeti világokban forrongások keletkeznek, de ne tévesszétek szem elől! Ez a forrongás és lázadás először az emberi lelkekben jött létre Isten és Istennek többi teremtménye ellen, akikkel Krisztusban testvérekként kéne élniük.
Tehát a Föld benseje forrongani kezd, az óceánk alsó részeiben a szilárdabb anyagok elmozdúlása, süllyedése, majd emelkedése erős hullámzásba hozza az óceánok hihetetlen mennyiségű vizét. Amikor az emberi szívekben kihül a szeretet és a gyűlölet veszi át helyét, azt minig süllyedés követi, miként a bukás is sűllyedéssel jár. Tehát, amikor az óceánok fenekén a sűllyedés következtében egy másik helyen nyomás keletkezik, ott feltüremlés jön létre. Ez a rajta nyugvó nagy mennyiségű víztömeget mozgásba hozza, amitől hatalmas hullámok keletkeznek. Ezért fogják látni, hogy óriási változások lesznek a tengerek, az óceánok vizében és ez a félelmetes hullámzás nem akarmajd szünni.
Amíg a múlt ban egy-egy nagy vihar ideig-óráig ostromolta az óceánok partjait és félelemben tartotta az ott lakókat, most mivel ennek a félelmetes víztömegnek hullámzása nem akar csillapodni, soha nem ismert félelem lesz urrá az emberi szíveken. Az óceánok mélyén végbemenő elmozdulások viszont változásokat idéznek elő a szilárd kontinenseken is, ahol vannak még csak félig megszilárdult, vagy a föld mélyében folyékony állapotban lévő anyagok is, amelyeket természetesen az erők a föld felszinére vetnek. Az óceánok vizét befolyásolja a Hold, de kölcsönhatás is létezik; nem csak a Hold folyásolja be a víztömegeket, hanem a víztömegek is hatással vannak a Holdra. Azért mondom, hogy a Holdra, mert a Hold a Föld anyagából vétetett, tehát szorosabb a kapocs a két bolygó között, ezért a rajuk végbemenő erők minősülése még nagyobb zavarokat kelt. De mivel az ember még akkor sem akarja meglátni a valóságot, akkor sem lesz hajlandó észhez térni, ezért a Napban is elváltozások jönnek létre és a napfény is megfogyatkozik és bizonyos foku szürkület állbe. Nem a Napban keresendő ennek az oka, hanem az emberi szívekben, mert az ember az ő elszürkült életével, gondolataival, érzéseivel nem akarja a világosságot, azaz az isteni igazságot meglátni, elfogadni és az életébe belevinni.
Szeretettel Bíró Laci
| |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-16, 07:14 | |
| Antikrisztus 1 János Evangélium 14/21 ígérete alapján prófétai módon kapta és írta: Bertha Dudde Lényegi kivonat a médiumi közleményéből Eljött az ideje, hogy közelebbi felvilágosítást kapjunk az Antikrisztusról. Keveset tudunk meg azonban arról, hogy ki az Antikrisztus mint ember, hogy hívják, és honnan származik, viszont sokkal többet megtudunk arról, hogy Jézus követői mit várhatnak tőle az eljövendő időszakban. A Sátán a végidőben egy emberen keresztül úgy tud működni, mintha megtestesült volna. Úgy mint az ember Jézus magát Istennek tejesen átadta, hogy Isten rajta keresztül közvetlenül tudott beszélni és működni. Épp így adja át az eljövendő Antikrisztus magát a Sátánnak. Az Antikrisztus nagy hatalmú világuralkodó lesz, akit minden nemzet örömmel fogad, mert ígéretet tesz, hogy az eljövendő természeti katasztrófa miatt lecsökkent életszínvonalat a leghamarabb visszaállítja. Mivel a legtöbb ember teljesen elveszti anyagi javait, ezért uralkodójukká választják, aki teljesíti kívánságaikat. A Sátán az eddigi ravasz megtévesztő módszerekkel hat az Antikrisztuson keresztül, ezért az embereknek először dolgos megmentő képében mutatkozik. A többi ember közül kimagaslóan magas értelmével tűnik ki. Miután megszerezte az emberek bizalmát, és a világ feletti hatalmat, fokozatosan elkezd a hittel kapcsolatos ügyekkel törődni. Elsőként eléri, hogy minden vallás egyetlen állam, vagy világvallásba tömörüljön, és mindezt Krisztus követésének álcázza. Ehhez megszerzi az egyházak támogatását is, akik egyenként abban a hiszemben élnek, hogy a világvallásban az ő nézeteik lesznek a meghatározók. De csalódni fognak, mert az Antikrisztus nem a hívők egységét akarja elérni, sokkal inkább az a célja, hogy az Istenben való bármilyen hitet lerombolja. A Sátán tudja, hogy a leghatalmasabb ellenfele Jézus Krisztus, hogy csak ő válthatja meg az embereket, hogy csak általa lehet eljutni Istenhez. És mivel minden egyes Jézus által megváltott lélek egy darab veszteséget jelent a hatalmából, ezért különösen Jézus Krisztus ellen lép fel. A Sátán az Antikrisztus által akarja végérvényesen elérni, hogy a Jézusba vetett hit megszűnjön, és már nem csak csellel, hanem embertelen eszközök alkalmazásával próbálkozik. Kegyetlen, kíméletlen módszerei által minden ember választás elé kerül. Mindenki, aki a világot és a javait szereti, könnyen lemond a Jézus Krisztusba vetett hitéről, de ezzel a lelküket romlásba taszítják - és csak azok, akik Jézus Krisztust mint Megváltót felismerték, és komoly áldozatot hoznak azért, hogy szeretet parancsait teljesítsék, - csak ezek fognak hűségben megmaradni Jézushoz. Ezek megvallják őt a világ előtt, még akkor is ha a hitük miatt az Antikrisztus halállal fenyegeti őket. A világhoz sok olyan ember tartozik, aki nyíltan szembeáll Jézus Krisztussal. Ezek követelni fogják az ő teljes elutasítását, azt akarják, hogy többé még a nevét se mondják ki, el akarnak törölni minden róla való megemlékezést, és tudatlanságban felnevelni ez eljövendő nemzedéket. Mindent meg akarnak semmisíteni ami őrá vonatkozik, a róla való tudást, és hatását megakadályozni. És így fog a küzdelem fellángolni. És bár úgy tűnik, hogy az ellenfél tesz szert előnyre, de ez csalóka, a harc rövid ideig tart, és azoké lesz a győzelem, akik Jézus nevéért harcoltak. Akik hozzá kötődnek, az ő nevéért lépnek fel, őt megvallják a világ előtt, és megdicsőítik őt és a tanítását. Üldözni fogják őket, de ők ennek ellenére türelemmel viselik az üldözést. Fentről erőt kapnak, és annál hívebben hirdetik a tanításokat, minél inkább támadják őket. Eljön az idő, hogy egy legfelsőbb törvényt adnak ki, mely szerint minden embernek döntenie kell, ki oldalán harcol: Krisztus mellett vagy ellen. És a világ követői eldobják őt, hiú akaratuk fizetségéért földi előnyre tesznek szert, de ezért lelküket adják el. Nagy szükség lesz szellemi táplálékra, ahogy véget ér a Föld felrázása, de ez csak átmeneti állapot lesz. Az emberek szükséget szenvednek, ezért kezdetben felfogó képesek lesznek, és Isten igéje vigaszt és erőt nyújt számukra. Ezt ők elismerik mint Isten igéjét, és hívők lesznek, de csak rövid időre. Csak kevés ember bírja a támadásokat, és marad hű a hitéhez. Isten egyetlen lehetőséget sem hagy ki, minden eszközt megragad hogy megmentse azokat az embereket, akikben még jóakarat van. Isten sok szolgáját a Földre küldi, hogy hirdessék akaratát, és terjesszék tanításait. Az eljövendő eseményeket tegyék ismertté az emberek számára. A hitért való küzdelem kegyetlen lesz, olyan formát ölt, miket eddig még soha. Minél szilárdabban ragaszkodnak az emberek a hitükhöz, annál brutálisabban fog az ellenfél eljárni, hogy azt kiírtsa. De a hívők mértéken felüli erővel rendelkeznek, sok mindent el tudnak viselni, mert Isten erősíti őket, igéjén keresztül erőt vezet hozzájuk, állandóan azokkal van, akik a vég előtt érte és a hitért fellépnek. Mindezt ismertté tegyétek az embereknek még az események előtt. A legnagyobb lelki összeütközést fogják az emberek átélni a világi rendelkezések miatt, és ez az idő már nincs messze. Szorongattatva lesznek, hogy nyíltan állást foglaljanak a hitükkel kapcsolatban, és Isten ezt megengedi, mert szükséges hogy az emberek olyan kérdéssel foglalkozzanak, amely lelkük gyógyulását érinti, megengedi, hogy a földi hatalom szorongassa őket, hogy szükséghelyzetbe kerüljenek a hit miatt, hogy világosan eldöntsék, mi a hitük. Szeretettel Bíró Laci Pio atya https://www.youtube.com/watch?v=PvCNEGKEIK8 | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-17, 08:35 | |
| Antikrisztus 2 János Evangélium 14/21 ígérete alapján prófétai módon kapta és írta: Bertha Dudde Lényegi kivonat a médiumi közleményéből Előzetes magyarázat szükséges ennek az anyagnak a megértéséhez. Bertha Dudde több ezerre rugó közlésanyagában ennek a témának egy kisebb kötetnyi, több mint huszonöt közlésből álló ciklust állított össze egy külön kötetben(38-as füzet). Ebből az anyagból készült ez a lényegi kivonat, melyet most megosztok veletek négy részben, ezért jelennek meg olykor ismétlődések, bár többször átszűrtem az anyagot, de remélem áttekinthető és érthető számotokra. Megjegyzem, a tárolóból az egész magyarul megjelent Bertha Dudde anyag könnyedén letölthető.
Újra és újra hirdetem nektek, hogy természeti hatalom (katasztrófák) által fogok megnyilatkozni, hogy felrázzam az alvókat és resteket. Néhányan fel is fognak ébredni, ezzel szemben néhányan még gyenge hitüket is elvesztik a nagy rombolás és emberáldozat láttán, amibe ez az esemény kerül. Ellenfelem minden alattomos módszerét és ravaszságát beveti, hogy szítsa a gyűlöletet, és ez sikerülni is fog neki, mert a földi veszteség, melyet az emberek a természeti csapás miatt elszenvednek megkeményíti őket, és jogtalan követelésekre, védtelen embertársaik kizsákmányolására hajtja őket. Az emberek szeretetlensége egyre inkább fokozódik, és amire vállalkoznak, egyértelműen elárulja az ellenséget, az Antikrisztust, akihez tartoznak. Olyan intézkedéseket és rendeleteket hoznak, amelyek éppen azokat az embereket érintik érzékenyen, akiknek hitük miatt szenvedniük kell, és kemény sorsukat alig képesek felfogni. És ekkor én lerövidítem a napokat az enyéim kedvéért, hogy ne csüggedjenek el, hanem üdvözüljenek. Nem kell félnetek ameddig bíztok bennem, ameddig összekapcsolódtok velem az ima által, mert addig újra és újra erőhöz juttok, hogy ellenállhassatok. Véssétek ezen szavaimat szilárdan emlékezetetekbe, mert ez lesz az eljövendő időben erősségetek. Már előtte biztosítsatok erőt magatoknak, mert elmúlik még egy kis idő addig, míg én magam megnyilatkozom a természeti esemény által. Eljön az idő, mikor minden hitbeli tanítást megtámadnak, minden szelleminek hadat üzennek, mikor egy fennálló szellemi irányzatnak sem kegyelmeznek - megtámadják és rágalmazzák őket. És akkor az igazságnak is hadat üzennek, és azok ellen fognak eljárást indítani, akiket magam választottam és képeztem ki, hogy képviseljék azt az igazságot. Ezért vonlak be benneteket megváltó Tervembe, és ajándékozok nektek olyan tudást, amely benneteket is feljogosít arra, hogy ellenségeitekkel felvegyétek a küzdelmet. Ezután harcoljatok a szó fegyverével. Értsétek meg, miért vezetek újra és újra ismeretet hozzátok fentről, miért engedek betekintést olyan szellemi tudásba, amely nem a köz java, amely még sosem mondott csődöt az azt birtokló ember számára, ha ő méltó arra, hogy ő is fel lehessen világosítva szellemem által. Így egyszer eljön az az idő, amikor minden tudásotokat értékesíteni tudjátok, és most kiképezlek benneteket erre az időre. Olyan tanítást adok, melyet mindenki fel tud mutatni, és amely - mivel tőlem származik - nem marad hatás nélkül. A végidőket élitek, mint ahogyan meg van írva, ő tudja hogy nincs sok ideje hátra, ezért különösen feltűnően tombol, de az emberek mégsem ismerik fel. Ellenségem ott küzd leginkább, ahol látható a hozzám törekvés. Ez lesz annak a magyarázata, ha a szellemileg küzdők konfliktusba kerülnek saját magukkal, vagy környezetükkel. A szellemi törekvés, vagyis a tekintet felém fordulása ellenfelem számára iszonyat. Gyűlölettel és megsemmisítő dühhel telik meg, a leggyalázatosabb terveket veti be, melyek kihatása egyértelműen érezhetővé válnak gyermekeim között, azok között, akik hűen akarnak szolgálni nekem, azok közt, akik felfogják a fényt, hogy a világnak szétosszák. Minden lélek ellen harcol, akit elveszíthet, és mivel az emberek többsége őt követi, minden lélek miatt bosszankodik, aki őt felismerte, és működésében meggátolta. Mennél inkább tart mindez, annál hevesebben fog tombolni, és zűr-zavart kelteni az emberek között, mert minden ármányt, hazugságot, minden fegyvert aggály nélkül használ, még akkor is, ha ez a lelkek halálát okozza, akikért harcol. Álarcban jelenik meg, és nehezen lesz felismerhető. Az enyéim között fog megjelenni, becsap mindenkit akit álarca meg tud téveszteni.
VESZÉLYBEN A HIT! Tudjátok mit jelent, hogy nyíltan állást kell foglalnotok, és ezzel egyidőben a legnagyobb földi szükséggel kell hogy szembenézzetek? Már előtte felvilágosítalak, és figyelmessé akarlak tenni titeket ezekre az időkre, mivel az ellenfél hatásai és intézkedései által egyértelműen felismerhetővé válik. Sok követője lesz, mert mindenféle furfanggal és erőszakkal fog harcolni. Sikerülni fog neki ami sokkal korábban nem sikerült neki, a hitet, amely megingathatatlannak tűnt - megingatni. Könnyedén felborítja a hittételeket, mert jól tud bánni a szavakkal. Az igazi tudás erőt ad az enyémeknek, hogy végig kitartsanak, de az igazi tudás az emberek többségéből hiányzik, és ha ezt meg is kapnák, nem fogadják el. De én tudom mi vár rátok, és segíteni szeretnék nektek. Ezt olyan formában teszem, hogy az igazságnak megfelelően világos legyen számotokra, a fény és a sötétség közötti harc a vég előtti utolsó időben.
Minél közelebb van a vég, annál hevesebben lángol fel a harc a fény és a sötétség között. A harc minden ijedelmét akkor élitek át először, ha követőim ellen irányul, ha a belém, Jézus Krisztusba vetett hit fenyegetve lesz, ha ellenfelem célpontja Megváltó Művem lesz - ha az emberektől hitük nyílt megvallását követelik, és a hit megtagadását a legbrutálisabb eszközökkel fogják kikényszeríteni. Ekkor tör ki először a szükség és nyomorúság, az az idő, melynek lerövidítésére ígéretet tettem.
Szeretettel Bíró Laci
| |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-18, 07:00 | |
| Mi a hazugság ? Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 23 Mi a hazugság? A Nincsennek a materiálizációja. És ki adja neki a materializációt ? A Van. (Vagyis a szellem.) És mert lehetővé teszi, s a Van-lényegével életre hívja, ezzel bukást követ el, mert az ő Van-lényegét megfertőzi a Nincs fogalommal, s ezzel árnyék képződik. Hiszen az ősbukás lényege is ezen fordul meg. A szellem a Nincsent lehetővé teszi, Vanná akarja tenni. Erre azonban soha nem képes. És amíg a tévedéséhez, a Nincsenhez — ami az Isten lényegéből hiányzik — ragaszkodik, addig semmi sem nyújthatja neki azt a természetének megfelelő, tökéletes boldogságot, ami az ő lényegét kielégítheti. Nem lehet boldog mindaddig, ameddig vissza nem tér az Abszolúthoz, a Vanhoz, vagyis az igazhoz. Ameddig a hazugságot, a nem létezőt, a valóságtól eltérő valamit akarja a lélek kierőszakolni, addig mindig csak szenvedés és fáradtság lesz az osztályrésze. Azt hiszitek, hogy amit így neveztek: sátán, ördög, az létezik? Ez sincs a maga valójában, csak elvei vannak, de ezek az elvek is, mivelhogy nem az Abszolútból jöttek, valójában nem léteznek, mert nincs és nem is lehet örök életük. Ezeket csak a Van, az Isten hosszútűrése engedi létezni, mert önmaguknak nincsen életük, mert amikor a szellem eldobja magától ez elveket, ezek azonnal meg is szűntek létezni. Ilyképpen ez nem valami külön hatalmasság, hanem csak egy tévedés. A sátáni elvnek csak az emberen keresztül van betekintése a mennybe, maga az elv onnan száműzve van az anyag fogságába. Csak a szellem élete által jut felszínre. És miért nevezzük a durva és tompa bűnöket nagy bűnöknek? Mert azoknak már alig van életrezgésük, csak a legdurvább ingerekre reagálnak, éppúgy az ellentétbe alásüllyedt szellemek bizony csak nagyon durva rezgéseket tudnak magukból kibocsátani és magukba felvenni. A durva bűnökbe alásüllyedt szellem nem képes a finom megérzéseket magába felszedni, mert ha képes volna, mindenütt zavart csinálna. A gonosz tehát nem tökéletes valami, hanem tökéletlen töredék. Van benne is isteni lényeg, mert hiszen az élet maga isteni lényeg. Szemlézte: Bíró László Miért fontos számunkra a szellemtan? Karsay István előadása https://www.youtube.com/watch?v=yuYTU0ya-C0&feature=youtu.be | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-19, 06:02 | |
| Gunagriha Mindenki jónak születik Mindenki jónak születik. Kedvesnek, ártatlannak. Régebben mindig elnéztem, hogy mennyi csodálatos gyermek van a világon. Mindegyikük oly édes és tiszta. De hová tűnnek el, amikor felnőnek? Mert a felnőttekben már nem találtam meg őket. Hová tűnik a derű, a mindenkit átölelő szeretet, az érdektelen, tiszta őszinteség? Tudom: felnőtté válnak. A gyermekeket nem az értelem szigorú, érvelő, rideg törvénye, hanem a szív meleg, bársonyos egységérzése vezeti. De vajon mikor lesznek felnőttek? Hol van az a pillanat, amikor hamisság vegyül a tisztaságba? Mikor lesz az érték érdekké? Ezt a folyamatot az ember másokban nem képes követni. Csak saját magában figyelheti meg, ha szerencséje van. Azt is csak akkor, ha megáll a rohanásban, lelassít, befelé fordul és önmagára tekint. Aztán ha már az ember számító felnőtté vált, feltevődik néhány kérdés. Érdemes-e jónak lenni? Lehet-e ebben a világban jónak lenni? Nem okozza-e vesztünket a jóság? Nem egy naiv utópia a kétezer éves mondás, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel? Még a vak is látja, hogy a hazugoké a világ. Vajon nem fojt-e meg az őszinteség? Tényleg az elfásult, a megszokott, a könnyebb út a helyesebb? Okosabb dolog a világ kedvéért álarcot öltenünk, ahelyett, hogy saját tiszta énünket hagynánk megmutatkozni? Valóban képesek vagyunk azt tenni, amit szeretnénk? Vagy többnyire azt tesszük, amit elvárnak tőlünk? Ezek a kérdések sosem hagytak nyugton, akkor sem ha saját arcommal próbáltam élni, akkor sem ha idegen maszkot próbáltam ölteni. Aztán jött az isteni szerencse. Megnézhettem önmagam belülről, betekinthettem a mélységbe. És ott, saját magamban megtaláltam a válaszokat a sok feltett kérdésre. Tömören így hangzanak: igen, lehet jónak lenni, érdemes jónak lenni. A kenyér erősebb fegyver (igenis fegyver), mint a kő. A jóság is fegyver és a jóság kulcs is. Az őszinteség, a szabadság és a tiszta lelkiismeret kulcsa. Nem a megalkuvás a helyes út. Vesd le a maszkodat! Légy egyszerű! Állj ki a sorból, ne menj a csordával! Légy szabad, tedd azt, amit te magad szeretnél tenni. Akkor boldog és egészséges leszel. Mindig azt tedd, ami igazán, vagyis lelked mélyéből boldoggá tesz! Nem kell föltétlen mindenkinek hasonlóan dramatikus lelki átalakuláson átmennie. Sokszor ellentétes dolgokat látunk. Ami egyikünk számára szükségszerű vagy hasznos, az a másik számára fölösleges vagy akár ártalmas is lehet. Ezért nem lehet senkinek semmilyen elvárása. Minden emberi élet önmagában egy teljesen egyedülálló, megismételhetetlen út, amelyen az Egyetemes Tudati Lény utánozhatatlan módon éli önfelfedező tapasztalatait az önbújócska játékában. ...bennünk lakik még valaki. ...nem csak az értelmi lény vagyunk, hanem lelkünk van, vagy talán helyesebb úgy mondani, hogy van egy Belső Lényünk. Azért belső, mert nem anyagi természetű, ezért nem kötött a külső, az anyagi világ paramétereihez. Így az időhöz sem. Halál és születés nem befolyásolja létét. A külső tudás mértéke nem befolyásolja bölcsességét. UI: Szellemtan bizonyítás és viták https://www.youtube.com/watch?v=2i7T-5FnOLo&feature=youtu.be | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-20, 04:53 | |
| Út Krisztushoz - Felvezetés Névtelen Szellem 1962. június 7. Az élet Isten ajándéka minden időben és ezt az ajándékot mindig örömmel és hálaadással kell fogadni, mert az ember a maga szűk korlátok közé szorított értelmével és nehéz felfogó képességével soha sem tudhatja mit akar az isteni kegyelem a részére nyújtani. Az Isten minden jóakaratú és örömteljes munkálkodást bőséges ajándékkal jutalmaz meg, és az ember még akkor is megelevenedik sokszor, amikor már a földi tudomány lemondott minden eshetőségről, hogy valamit elérjen. Vannak és voltak mindig olyan emberek, akiken keresztül az Úr csodálatos, nagy dolgokat mutatott meg a világnak. Az embernek nem szabad azoknak a bevett látszatoknak hitelt adni, amelyek a nagy tömegek sorsát igazgatják, mert a mélységes és erős hit külön utakat vág a még meg nem járt rengetegben. Ez a külön út, amelyre ráléptél akkor, amikor a szellemi szférák felé fordultál hiteddel, már sok lelket vonzott, és még fog is vonzani. Ennek az útnak a végén az Úr áll és várja mindazokat, akik ezen az úton utánad jönnek a maguk alázatos lelkével, hogy megvilágosíttatva az igazság által megtérjenek minden emberi tévelygéseikből és bűneikből és szintén munkát vállaljanak a világosság terjesztésében. Ezért vagy még te is itt, hogy az utat tovább mutasd az anyagi élet és a különböző elméletek megtévesztő zűrzavarában.A világ fordulópont előtt áll és minden fordulónál lemarad valami a régiből, ami elavult, elgyengült és nem bírja a változással járó ütközéseket. Nemcsak az egyes emberek, hanem nemzetek és világrészek hullanak alá, mert nem bírják az új és szokatlan megrázkódtatást. Az Isten minden ilyen megrázkódtatással járó átalakuláshoz küld olyan lelkeket, akiken keresztül tájékoztató világosság gyúl ki a sötétségben. Ezek a világosító sugarak különböző helyeken és különböző időkben jelennek meg, hogy tájékozódhassanak a hazavezető úton azok az emberlelkek, akik már ráléptek ugyan az útra, de azokat az utakat azóta benőtték már a hazugságok, a félrevezető képzelgések, emberi hiúságok, nagyratörekvések, kúszónövényhez hasonló törvénytelen megnyilvánulásai. Ezeken a hiábavalóságokon keresztül nehéz megtalálni az egyenes utakat, melyen végighaladva megtalálja az emberi lélek azt, amit elindulása előtt erősen feltett magában, hogy fel fogja keresni és azon fog haladni, mert szellemi életében megtapasztalta, hogy akik ezeken haladtak, nagy és boldog eredményekkel gazdagon tértek meg szellemi hazájukba. Ezek az utak a mennyek szellemi Krisztusához vezetnek, mert csak, aki az élő, eleven Krisztussal szerez kapcsolatot: az nyer bebocsátást a boldogság világaiba. Az eleven, cselekvő hit, az igazság mindent átszűrő és megtisztító ereje, a szeretet mindent életrekeltő és éltető melege az, ami a jót, a boldogítót és a megnyugtatót hozza ki az emberi lélekből, mint eredményt. Ez viszi előbbre a haladást, ez világosítja meg a célt, melyet el akar érni, ez mozgatja meg a hasonlók lelkében az érzéseket, és ez serkenti munkára az emberek lelkét, hogy eredményt érhessenek el, mely eredmények messzebbható, nagyobb, dicsőségesebb és boldogítóbb életet nyújtanak azoknak, akik ebben egymást megértve, egymást támogatva munkálkodtak. Mert nem az a cél, hogy a bűn betegei az életet megrontsák és keserűvé tegyék a földi életet, hanem: meggyógyuljanak a bűnökből és tévedésekből mindnyájan és boldog örömmel tekintsenek a jövendő elé, mely napról-napra megújulva, új örömöket és boldog beteljesedéseket hoz magával. A halál nem hoz borzalmakat és félelmeket, hanem egy boldog felébredést, a bizonyosságban való teljes megnyugvást. Az ilyen életet, ilyen szent törekvésekkel és munkával eltöltött emberi életet az Úr számontart és megsegíti törekvéseiben, mert nem az önös cél és egyéni érdek az, ami munkára serkenti, hanem az Úr akaratának megértése és átérzése az, mely az életet értékké teszi részére. Sokan vannak, akik ezekben az időkben elszórva a világban az útjelző állomásokon világítanak az ő egyéni megszerzett világosságukkal és a szellemi világ lámpásaival, melyeket más tölt meg olajjal és más gyújt meg, hogy világítsanak az igazságot kereső útonjáróknak, és azoknak, akik eltévedtek, de haza szeretnének találni, mielőtt egészen beesteledik. Vannak, akik szívesen tévelyegnek, mert azt hiszik, hogyha az ajtót megtalálják, már be is mehetnek. Ezek azok, akik bár hit szerint vannak elkönyvelve, de nem látják szükségét annak, hogy a hit szerint éljenek, mert úgy gondolják, az Isten úgyis megbocsátja az emberek vétkeit, mert az ember gyarló és gyenge, úgysem tud semmit keresztülvinni abból, amit a vallása előírt, vagy: a külső látszatot megőrizve, titokban éli ki bűnrehajló természetét és a külsőségeket betartva a világ előtt „rendes” formában jelenik meg. Ezeknek nincs bensőséges hitük, csak a külső látszatnak élve, egy helyben maradnak. Nem érdeklődnek semmi után, ami felébreszthetné lelkiismeretüket. Ezeknek nincs élő hitük, ezek még be vannak burkolva a halál pólyájába, mert még életre sem keltek. Akik élnek lélek szerint: azoknak részt kell venni az élet cselekedeteiben, azoknak munkát ad az Úr, hogy azokban a munkákban teljék el életük. Bár nem mindig kimagasló, mások által is észrevehető cselekedetekben, hanem a benső világban, a kötelesség teljesítésben, az engedelmesség gyakorlásban, a türelem próbáiban, a kevéssel való megelégedésben. Összeállította: Bíró László A csatolt anyagok listája: Út Krisztushoz Az igazság Istennel van Elvek harca az élet A pokolból visszatérés útja Végső elszámolás A szabad akaratról A közös szeretet hatalmáról https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGitJFoU9RS9JneEqm5w?e=JHbc9VInnen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURwA csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg. https://www.youtube.com/watch?v=j9VC6dKv0jAImé megmondtam néktek 7. Rész – Hangoskönyv (Lilla) https://www.youtube.com/watch?v=uEejNZIpMjQTanítások a végső időkről - Hangoskönyv https://www.youtube.com/watch?v=TNvwfLi_xdgOtthonunk – Megrázó dokumentumfilm | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-21, 06:03 | |
| "A szüleim 55 évig voltak házasok. Egy reggel, amikor anyám lement apámnak reggelit készíteni, szívrohamot kapott és elesett. Apám felemelte, ahogy tudta, és berángatta a teherautóba. Teljes sebességgel , a közlekedési lámpákat figyelmen kívül hagyva, a kórházba vitte. Amikor megérkezett, ő sajnos már nem élte túl. A temetés alatt apám nem beszélt, tekintete elveszett. Alig sírt. Aznap este mi gyerekek is csatlakoztunk hozzá. A fájdalom és a nosztalgia légkörében szép történetek jutottak eszünkbe. Megkérte a bátyámat, aki teológus, hogy mondja meg neki, hol lehet anya most ebben a pillanatban. A bátyám beszélni kezdett a halál utáni életről, találgatások mentek, hogy hogyan és hol lehet. Apám figyelmesen hallgatta.... Hirtelen megkért minket, hogy vigyük ki a temetőbe. "Apa!" - válaszoltuk, "este 11 óra van, most nem mehetünk a temetőbe!" Felemelte a hangját, és üveges tekintettel azt mondta: "Ne vitatkozzatok velem kérlek, ne vitatkozzatok azzal az emberrel, aki most vesztette el 55 év után a feleségét". Egy pillanat alatt tiszteletteljes csend lett, nem vitatkoztunk tovább. Elmentünk a temetőbe, engedélyt kértünk az éjjeliőrtől. Zseblámpával mentünk sírig. Apám megsimogatta, imádkozott és ezt mondta... mi gyerekek, meghatódva néztük a jelenetet: "Eltelt 55 év ... tudjátok? Senki sem beszélhet igaz szeretetről... ha fogalma sincs arról, milyen egy nővel megosztani az életet". Szünetet tartott, és megtörölte az arcát. "Ő és én, együtt voltunk abban a válságban amikor.. munkahelyet váltottam..." - folytatta. "Összepakoltunk amikor eladtuk a házat, és elköltöztünk a városból. Megosztottuk az örömöt, hogy láthattuk a gyerekeinket befejezni az iskolát és karriert csináltak... Egymás mellett gyászoltuk amikor szeretteink távoztak, s együtt imádkoztunk néhány kórház várótermében. Támogattuk egymást a fájdalomban, megöleltük egymást karácsonykor, és megbocsátjuk a hibáinkat... Gyerekeim ez most már elmúlt... és én boldog vagyok, tudjátok miért? Mert előttem ment el. Neki nem kell átélnie ezt a kínt és fájdalmat, hogy eltemessen, hogy egyedül maradjon a távozásom után. Én vagyok az, akinek ezt át kell élnie, és hálát adok Istennek. Annyira szeretem őt, hogy nem szerettem volna, ha szenvednie kell..." Amikor apám befejezte a beszédet, a testvéreimnek és nekem könnyek csordultak végig az arcunkon. Megöleltük, és ő vigasztalt meg minket: "Semmi baj nincs... hazamehetünk, ez egy szép nap volt" Azon az estén megértettem. Hogy mi az igazi mély szeretet... ami távol áll a romantikától, nem sok köze van az erotikához, vagy a szexhez. Inkább ahhoz a munkához kötődik ami kiegészít. A törődéshez és minden máshoz ami az igaz szeretethez kapcsolódik, amelyet két igazán elkötelezett ember vall." (Ismeretlen szerző) Milyen érzés meghalni? https://www.youtube.com/watch?v=OacIE5higkY | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-22, 06:38 | |
| Antikrisztus 3 János Evangélium 14/21 ígérete alapján prófétai módon kapta és írta: Bertha Dudde Lényegi kivonat a médiumi közleményéből Mindenki döntés előtt áll: Hozzám fog-e segítségért kiáltani, vagy tőlem teljesen elszigetelődik, ami egyidejűleg az ellenfél felé való fordulást jelenti. Ezután még egyszer döntést kell hoznia, amit nyilvánosan kell megtenni. Az utolsó hitért folyó harcban ezen a Földön tőletek, emberektől azt fogják követelni, hogy vagy mellettem tegyetek tanúbizonyságot, vagy megtagadjatok. Ekkor már az enyéim tudni fogják, hogy eljött a vég. Tudni fogjátok, hogy le fogom rövidíteni a napokat az enyéim miatt. Gyermekeim ne féljetek, mert az eljövő ínséges időkben sem fogtok semmiben hiányt szenvedni, még akkor sem, ha a földi javakat vonják meg tőletek, amire az élethez van szükségetek. Mert amit elvesz tőletek, azt éntőlem kapjátok vissza, s ha más formában is, de nem fogtok fizikailag nélkülözni, mert én magam fogom éhségteket csillapítani. Erős hitpróbák vannak, melynek ki lesztek téve, de éppen ezekre az időkre akarlak benneteket felkészíteni . Mindenkire figyeljetek, aki előre hirdeti szavaimat, csatlakozzatok hozzájuk, hogy összejöjjön a kis sereg, hogy újra fényt hozhassanak. Nem kell félniük, hogy brutális erőszak áldozatai lesznek, mert ÉN MAGAM jövök értük, és viszem el őket, amint ellenfelem mértéke betelt, és enyéimet a legkegyetlenebb veszély fenyegeti. Ezért fogom a napokat megrövidíteni, hogy enyéim kitarthassanak, és el ne gyengüljenek az üldözési intézkedések láttán. Szokatlanul fogok enyéimről gondoskodni, és ők minden ellenséges intézkedés ellenére meg tudják állni a helyüket testileg és szellemileg. Mindez rövid időn belül lejátszódik. Nagyon elővigyázatosnak kell lennetek, és nem szabad szándékosan veszélybe kerülnötök - még túlbuzgóságból sem. Okosnak kell lennetek, mint a kígyónak, és szelídnek, mint a galambnak. Nem múlik el sok idő, amikor először a jámborság leple alatt megjelenik, ellenfelem földi uralkodóként fog megtestesülni, hamisan kezdi meg tervét, hogy kezdetben csak kevesen ismerik fel annak, aki valójában. Így sokat megnyer magának, akik valóban követik, és engedelmesek neki, amikor terveit feltűnés nélkül átalakítja. Mert kezdetben csak néhány vallási irányzat ellen jár el. Ezáltal a többieket a saját oldalára állítja, akik túl készségesen segítenek neki, ha kell, hogy az ellenséget eltávolítsák. Nem sokkal ezután titeket támadnak meg, s akkor már nyilvánvalóra válik az Antikrisztus híveinek törekvése. Sokan fogják követni, mert már hatalma lesz, és könnyű játékot fog velük űzni. Kemény vizsgának lesztek kitéve a vég előtti utolsó időben. Amit lehetetlennek találtok, az fog megtörténni: mindenféle hitet támadni fognak, mely ahhoz vezet, hogy az emberek kölcsönösen megtagadják hitüket. Ekkor kérem tőletek, földi képviselőimtől, hogy nyíltan valljátok meg, mert ez lesz az az idő, amire az Írás vonatkozik: " Aki engem megvall a világ előtt, azt én is megvallom Atyám előtt." Mert ez a vallomás sok másnak erősítését is jelenti, hogy nem kell bujkálnotok, és földi hatalomtól tartanotok. Leírhatatlan káosz lesz, miután a természeti erőkön keresztül beszéltem, mert mióta világ a világ, ember nem élt át hasonlót. A félelem és az ijedtség képtelenné teszi az embereket, hogy gondolkodjanak és cselekedjenek. Újra döntő lesz a szeretet foka, a segítő szándék, az akarat a másokon való segítségre, hogy javuljon a saját élethelyzetük, mert mindenkin segíteni fogok, aki rászánja magát, hogy embertársait is kisegítse a szükségből. Aztán meg fog jelenni az is, aki az utolsó időben ellenfelem lesz, aki magához ragadja a gyeplőt, mert a nagy szükség megkönnyíti dolgát, és aki még rendelkezéseket is hoz, amelyek egyszerűen bizonyítják, hogy a Sátánhoz tartozik. Sok követőre fog találni, hadseregét aggály nélkül fogja vezetni, a gyenge hitűeket is el akarja szakítani tőlem, bár oldalamon ellenállásra talál, mert enyéimet nagy erővel látom el. Az Antikrisztus el fog jönni, és vele a közeli vég minden jele. Mert ahogy megkezdődik a hitért folyó harc, biztosan számolhattok a közeli véggel is, amely nem sokat várat magára, mert ez a küzdelem olyan keménységgel brutalitással folyik le, hogy magamnak kell jönnöm, hogy az enyéimet a legmélyebb szorongattatásból megmentsem, és felemeljem őket a béke Birodalmába. Az eljövendő Antikrisztus olyan személyiség, aki kitűnik a többi ember soraiból. Ő egy rendkívül tehetséges ember, akinek különleges ereje a világi biztonságban van, azokkal szembeni fellépésében, akik felelősséget viselnek a népek jólétéért. Ezért sikert könyvelhet el, az emberek beleegyeznek az általa kiküzdött felső vezetésbe, a közért való jóért áttörő változásokat feltételeznek és várnak tőle. Minden világi ember el fogja őt ismerni. Ezt az előnyét ki fogja használni, hogy mindenfajta intézkedést hozzon. Különösen a nem érzékelhető szellemiek ellen fog fellépni, minden vallásos kapcsolat ellen, mint az egyházak, és a szellemi áramlatok, melyeknek alapgondolatai Jézus Krisztus és tanításai. Mert a felebaráti szeretetet gyengeségi állapotnak fogja beállítani, mely ellen minden körülmények között harcolni kell. Mint sok ember uralkodója intézkedései által nagy lázadást fog szítani, csak azért tevékenykedik, hogy gyűlöletet és békétlenséget szórjon az emberek közé, hogy elnyomja a szeretetet, és az embereket a legnagyobb szellemi hiányba süllyessze. Így kezdődik a Földön az utolsó ütközet - harc a hitért, harc Krisztus ellen - melynek az a következménye, hogy az emberek már végérvényesen vagy mellette, vagy ellene döntenek. Ez a harc elkerülhetetlen. Már nem lesz hosszú, békés időszak számotokra, órák és napok egyre múlnak, s az idő mindig egyre közelebb jön, amelyet szellemem meghirdetett. A világ hatalmas megrázkódtatás előtt áll, amelynek következményei leírhatatlanok. Az Antikrisztus Szelleme mindenütt uralkodik, ahol nem ismertek fel engem. Mert ott már az ő általa keltett zűr-zavar meghonosodott, az emberek felismerő erejét legyengítette, mindent elsötétített, az igazságot elnyomta, és az embereket elvakította csaló fényeivel. Az ő műve, hogy az emberek eltávolodtak tőlem, hogy nem hisznek többé Jézus Krisztusban, ezért a hozzám vezető utat sem találják. Az Antikrisztus egyetlen célja, hogy megfosszon uralmamtól, és saját magát ültesse a trónra. Vagyis teljesen ki akarja ölni a hitet az örökkévalóság Istenében, a teremtőben, és hogy annál magasabbra álljon maga - hogy tiszteljék és féljék ugyanúgy, mint Istent. Nem akarja az emberek szeretetét, csak alávetettségüket, hatalmat minden felett, egyedüli uralkodó akar lenni. Az Antikrisztusok törekvése, hogy kiirtsák a Krisztusi tanokat, s minden fajta tudást arról, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, és a világ Megváltója. Nyíltan hadat üzen nekem, és ez lesz a végzete. Szeretettel Bíró Laci Hétvégi filmajánló A szeretet gyógyít https://videa.hu/videok/film-animacio/a-szeretet-gyogyit-giuseppe-moscati-drama-tortenelmi-COsylMDRTEzoaoNW?fbclid=IwAR2zNaTYtvbKivUjTgaRRDvO_KYUT0QKHKquCm9QIwjosALy2buPXEEXGuI | |
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai 2024-06-23, 06:15 | |
| Antikrisztus 4 János Evangélium 14/21 ígérete alapján prófétai módon kapta és írta: Bertha Dudde Lényegi kivonat a médiumi közleményéből Erőteljes ellentámadást kell indítani, ha az Antikrisztus megkezdi utolsó művét, ti. hogy minden szellemi törekvést meggátoljon, mert nyilvánosan dolgozik Isten ellen. Minden hitet próbál kiírtani, így felfogása egyértelműen felismerhető, mikor Krisztus ellen irányul. Akkor az egész Föld minden erejének tevékenynek kell lenni, mert ekkor kezdődik a legnehezebb küzdelem, amelyet Jézus Krisztus követői valaha is megéltek. Aztán kezdődik a legutolsó harc a hitért, amely a végidőt bevezeti, s amelyet a legnagyobb keménységgel és brutalitással vívnak, mert a Sátán maga kel fel Isten ellen. Akkor már nyílt lesz a játék, és megmutatkozik, kinek van hite és Isten szeretete, aki Jézus Krisztust egyedüli úrnak ismeri el, és az ellenfelem intézkedéseitől nem fél. Ekkor az Isteni szeretet-tan minden követője kétszeresen áldott lesz, mert fontos munkát teljesít - meggyőződéssel hirdeti Istent. Abban áll feladatuk, hogy terjesszék a fényt, mert sötét szellemi éj veszi körül az embereket. Az enyéim - úgy mint egykor - üldözve lesznek az én nevemért. Még szabadon hirdethetitek az Evangéliumot, még akadály nélkül fel tudtok lépni értem és nevemért - még nem lép fel veletek szemben semmilyen uralkodó, aki megtiltja, hogy beszéljetek és cselekedjetek. De el fog jönni az az idő, amikor nem cselekedhettek szabadon, hanem csak a legnagyobb titokban tevékenykedhettek értem és országomért. Ha fellép az Antikrisztus, akkor ti is meg lesztek ettől a szabadságtól fosztva, bár tevékenységeteket akkor sem kell abbahagynotok. De ekkor már csak nagyon elővigyázattal és okossággal tudjátok munkátokat teljesíteni, amely csak az én erőmmel fog sikerülni. Ti emberek azért vagytok a Földön, hogy válasszatok két Úr között, és mindkettőről tudnotok kell. Elkülönülhettek azoktól, akik hozzá tartoznak, még képesek vagytok összezárkózni akik az enyéim vagytok, vigasztalni és erősíteni egymást. De ha ellenfelem a Föld utolsó ütközetéig fellép, akkor vissza kell vonni magatokat, nem beszélhettek többet nyíltan, mert fenyegetve lesztek a világtól, és azoktól, akik a világhoz tartoznak. Ekkor lesz érvényben, hogy engem nyíltan megvalljatok, akkor nem kell félnetek, mert erő fog áramlani hozzátok tőlem, hogy hűen kitarthattok mellettem, hogy örömmel megvallhattok engem, és erőtök annál jobban megnyilvánul. Ne féljetek azoktól akik földi módon árthatnak, egyedül csak azoktól, akik lelketeket a mélybe próbálják húzni. De velük is bátran szembe szállhattok, ha oldalatokra hívtok engem, akkor nem képes ellenetekre tenni, akkor olyan pajzsotok van, ami által megsebezhetetlenek vagytok, lelketek minden veszély ellen fel van vértezve. Törekedjetek arra, hogy a hitetek egyre mélyebb, és megingathatatlanná váljon, akkor minden félelem eltűnik azokkal szemben, akik csak a testet ölhetik meg. Jobban ügyeljetek a lélek életére, hagyjatok figyelmen kívül minden világit. Összes csábításaival és fenyegetéseivel. Akkor már csak akaratomnak megfelelően éltek, többé nem féltek a világtól és képviselőitől, hanem mindig jobban és jobban kitartotok mellettem. Kemény harcot kell még kiállnotok, ameddig meg kell vallanotok a világ előtt. Teljes lemondást követelnek majd tőletek a világ javairól. Ki lesztek sajátítva, és szolgálatot kell teljesítenetek, ami erőtökön felülinek tűnik majd. Annak elvégzésében, ami fontosnak tűnik számotokra, akadályozva lesztek. Ok nélkül üldöznek és szorongatnak majd, és nem leltek nyugalmat ellenségeitek üldözése elől. Minden egyes ember élete nehéz, és szenvedéssel teli lesz, aki engem nem hord a szívében. De mindenki megkönnyebbül közületek, aki felém fordul segítségért. Mert szeretetem segít elviselni, minden egyes embernek segít, aki hittel bízik bennem. A vég ideje ez, már nincs sok hátra. Ez a nagy szomorúság ideje lesz, amit már mindig is hirdettem látnokok és próféták által. Újra a legsürgősebben megjövendölöm ezt, és buzgó szellemi törekvésre figyelmeztetlek. Óvlak attól, hogy langyosak legyetek, vagy teljesen világias módon gondolkodjatok. Azért mindenhol hirdessétek amit hírül adtam. Megjegyzés: A szellemek számtalanszor figyelmeztetnek: “Az idő közel van és mentsétek lelketeket míg megmenthető, míg a Kegyelem erői itt vannak velünk és a kapuk nem záródnak”. Ezek után, ha ezeket a tanításokat elolvastátok és betekintettetek a jövőnk fejleményeibe, itt az ideje, hogy a következő hétvégén elolvassuk a János Jelenéseinek szellemi magyarázatát, pontosabban annak lényegi kivonatát. Szeretettel Bíró Laci UI: Látomás a jövőről: a Vadzsrakrónikák https://www.youtube.com/watch?v=kcv-1UYckkURengeteg mindennel egyezik a beszámoló amiről én is tudok mediális közlésekből a jövőről! | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Szellemtudomány alapjai | |
| |
| | | | Szellemtudomány alapjai | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |