Hozzászólások száma : 2687 Join date : 2020. Jan. 06. Tartózkodási hely : Álomvilág
Tárgy: Újvári Marika 2020-12-04, 13:09
Monokon születtem Hegyalja és Zemplén határán. Mióta az eszemet tudom itt élek és nem vágyom máshová, mert boldog az ember ott lehet ahol akar az lenni. Monokon a templomi zene ami először megérintett, sohasem felejtem a nagymamám nótáit, imáit és a karácsonyi kántálásokat. Zenei tanulmányaimat nyolcévesen kezdtem zongorán, illetve az Általános Iskola énekkarában. A Zrínyi Ilona Gimnáziumban ének szakon végeztem, ami után rögtön a miskolci kántorképző tanfolyamán kötöttem ki.Tanáraim, akiknek nagyon sok köszönettel tartozom: Szederné Tóth Zsuzsa, Engi Zsuzsa, Tóth László kántor. Tanító szavaik máig a fülemben vannak! 1997-től a monoki Katolikus Templom kántora vagyok és ezzel együtt a Kossuth Népdalkört vezetem. A magyarnóta éneklés az édesanyám szerettette meg meg velem illetve a pályámon ő indított el.
Eredményeim amely versenyekre az édesanyám és a családom nevezett be: -2004 Csendűl a nóta nótaverseny döntő, -2005 a siófoki Nemzetközi Magyarnóta énekverseny I. hely, -2007 a Nefelejcs Nótashow II. hely.
Magyarnóta működési engedélyemet 2005-ben kaptam. A Kossuth-i hagyományokat tiszteletben tartva, ápolva a hazafias énekeket és magyarságról szóló dalokat éneklem szívesen. Viszont minden népdal és nóta illetve operett a szívemhez közel áll. A legkedvesebbek azért mindenképp az egyházi énekek, mert ezek érintenek meg leginkább. Idáig a kedves dalaimat énekelhettem Erdélyben, Felvidéken, Szerbiában illetve Brüsszelben.
Mindig büszkeséggel tölt el magyarnak lenni ugyanúgy itthon és kűlföldön.